Tuesday, June 28, 2005

Rindu Bayangan

HASH(0x8e9bde0)
You are the Grateful Bride!


RINDU BAYANGAN -CAREFREE


Bila kukenang kurenung gambar wajahmu
Kisah yang lalu tak akan berulang lagi
Lupakan saja cerita lama
Usah dirayu pada yang tak sudi

Janganlah dinanti pada yang telah pergi
Hanya luka lamakan berdarah kembali
Kini kecewa tidak terkata
Mengapakah itu disebut lagi

Apalah yang hendak di kata
Sudah suratan takdir yang menentukan
Ooh..oh..inilah ragam manusia
Manis di bibir pandai bermain lidah

Berputar-putar membelitkan kata-kata
Hanya linangan air mata yang menitis
Pada bayangan di angin lalu
Membisikkan kata rindu bayangan



Kalo nak cakap sal kebosanan, semalam rasenye ari paling bosan sbb aku mmg takde keje langsung.
My boss gi KL and jupe client, aku rase macam nak ikut jek...
Ikut ati mmg nak gi...maybe sum other time I should promote myself nak gi mende2 camnieh..
Bukan pe...besides call org n bukak file Manjung(projek baru) smalam...aku langsung takde keje.
To be honest...aku sniri tak reti nak wat ape.
Smalam mungkin ari paling sangap kot.
And then, petang...mase my boss balik, die suh aku tukar ink film fax (balik2 blaja karenah fax machine jek aku nieh...hahaha) Ibu pulak dah tipon, ckp die ade kat Seremban.
So, kalo takde keje....aku trus caloooo...huhuhuhuhu...bosannye...


Mase aku balik smalam, ibu tunggu aku kat Seremban. Rupe2nye die nak belikan aku beg nak gi keje. Okaylah...nak isik barang..file ke ape leh isik dlm tuh.
Beg nieh macam long-term planning aku kirenye. Wat mase nieh, beg tuh gune utk aku isik telekung aku laaaa..
Ibu sbnrnye dah bosan tgk aku bawak beg budak skolah gi keje kot..hahaha...die siap sound lagik..dah tak kena umo aku pakai beg camtuh.
Aku tau, beg aku tuh dah uzur. Dah merate aku bawak pergi. Tropicana pun dah tak kuar pattern cam beg aku tuh lagik.
Dr kaler merah terang...skang dah kurang terang. Certain part pulak dah koyak...Tp aku still sayang beg tuh. Sbb aku kumpul duit sniri nak beli beg tuh. Punyelah lame aku usha dulu.
Aku beli beg tuh ngan Azwa, die yg pilihkan. Azwa mmg suke aku pakai brg2 warne terang. Die slalu kate, aku sesuai pakai kaler2 macam tuh. Mungkin betul kot die kate...kaler yg terang wat aku lagi ceria.
Ntahlaaa...tp kalo ikut buku color-therapy yg aku bace dulu...warne merah ngan oren nieh membantu utk kesihatan dalaman. Maybe betul kot pemilihan beg aku tuh dulu. Menceriakan keadaan...membawak aku pade pengalaman2 yg aku takkan lupekan..
Haiii...sudah...jgn dimule lagik Cik Sha oiii...


Looking my mom's psychological solution towards her children, aku paham yg sbnrnye pembelian beg tuh ade niat tersendiri. Mungkin betul...nak belikan beg, ganti beg yg uzur. Tp ibu bukanlah mak2 yg over caring yg akan pangku aku ke ape..haha..
Aku cuku paham nada memujuk ibu...tak same macam mak2 yg len...Kasar...tp berkesan kot...


Thanx to my fren Wan Nur Azurie (I like ur name). Smalam die call...thanx a lot. Sbnrnye aku betul2 tak sangke yg die call...so aku tak dpt nak agak sore sape yg aku dengar smalam. Mintak maaf banyak2, ok laling?
Aku mintak maaf kalo kali kedua aku tak angkat call ko smalam...mase ko call tuh aku nak gi solat sbnrnye...so aku ingat kali kedua tuh ko takkan call lagik. Ape2 pon...thanx for ur concern...aku tau niat ko baik...ko mmg kawan yg baik kan..


Bile org caring kat kite..tak kisahlah org tuh family kite ke..kawan kite or sape2...kite mesti cepat tersentuh kan. Ntahlah...tp ape yg aku leh wat skang..kalo kite sedih ke, kite marah tak payah la tunjuk kat org. Aku cube handle diri aku sebaik yg mungkin ngan org especially fam aku...Diorg tak sedar ape2 pon yg len sal aku skang.
For the 1st time since keje nieh...aku tibe2 macam melayang kejap. Aku asek wish aku ade keje...biarlah aku bz. Luckily boss aku tuh sangat baik, die letak story books die kat dlm opis n offer aku nak bace kalo takde keje. Aku bace buku2 die...but then in this situation...historical romance is not sumthing I should read rite now, betul tak?
Kadang2 aku wish aku boleh bace Harry Potter waktu2 macam nieh. Aku dah tak pandang lansung Susan Johnson ke Iris Johansen...and mostly avoid terus Judith McNaught. Mill's and Boon's apetah lagik...walopon cerite pendek..aku tetap avoid. Avoid luv books, avoid luv stories. Malas sangat rase. Especially when sumtimes kite akan pandang sumthing, buat sumthing yg wat kite terkenang2 kisah dulu2.
Waktu nieh kadang2 aku rase malas...bosan...and aku taknak jd marah, ape lagik sedih2. And blajala keluar dr keadaan semasa...slame nieh kan survivor..


Arinieh aku kena gi keje naik komuter sbb bas tuh tah hape pangai tak brenti lak. Bosannye kena naik komuter...ntahlaa...aku rase dah taknak lagik naik komuter sebolehnye...muak..


And pagi nieh pulak boss aku gi PD, nak tengok tender. Huuuuuuuu....boring lagik..tolooooooooong...


Okaylah kawan2...aku mmg sangap. Ikut kiraan kalendar patut dah bendera merah dah nieh....so, kalo agak2 macam bad mood ke hape..ampunkan Cik Sha ek...kay...nak sambung keje..Takde sape nak borak ngan aku ke...?Huwaaaaaaaaaaaa.....

No comments: