Friday, July 22, 2005

7 Types of Intelligence - Which is yours?

HASH(0x852e7a8)


7 Types of Intelligence - Which is yours?


RINDU MERINDU -FAUZIAH IDRIS


Gelisah di jiwa
Aduh! Sayang
Resah merindu
Berdodoi lara
Aduh!lara
Hambalah seorang
Dalam sepi
Menanti tuan sayang
Tuanlah seorang

Hendaklah belayar
Aduh! sayang
Ke laut madu
Bahtera cinta
Aduh! Lara
Karamlah di pantai
Belum kembang
Layarnya kembang
Sayang tidaklah berkembang

Rindu-rindu aduh! sayang merindu
Jauh-jauh orang sudah menjauh
Kasih-kasih aduh! sayang berkasih
Bukan-bukan hamba orang terpilih
Kiri duri kanan pun berduri
Arah mana ke mana
Hendak hamba melangkah
Nasib diri begini nasib diri
Rela hamba terima
Walaupun jiwa parah

Gelisah alah resah
Rindu diamuk sakit rindu
Mengenang alah kenang
Junjungan kalbu
Hibur alah tuan
Nak berhibur lagu rindu
Rindu merindu



Arinieh penat sgt. Smpai2 jek dah dpt byk keje. Pastuh td mase aku tgh jln jupe aunty aku...then bertembung lak ngan Aji n Mak Mok (neighbour aku dulu). Biaselah, tpt nieh kan golongan nenek2 ngan atuk2 jek. So, kenalah layan kejap...dah org nak tau sal mak aku ke ayah aku ke tanye la kat aku kan. Kadang2 terpikir gak bile jd anak pompuan sorang..lagik2 yg sulung nieh, org ingat kat aku jek aaa..So, kalo list name org2 yg mak ayah aku kenal, kwn2 die ke ade dlm kepale aku jek la. Harapkan yg adik2 nieh die bukan kenal sgt. Kalo kenal pon bukan die perasan. Maybe gak sbb aku dulu dibela nenek aku...so dgn kawan2 nenek, atuk, jiran2 diorg sume aku yg ingat. Org2 yg bela aku becok pulak tuh. Kalo arwah nenek cerite, aku dengar, kalo arwah atuk cerite pon dgr...mak ayah. Yg aku susah sangat nak dgr cerite atuk sebalah ayahle..sbb cerite die len sket. Hehehe..Mals nak ckp la. Die mmg byk cerite, siap leh immitate lagik. Tuh yg kalo nak dgr story die, beringat sket la...jgn smpai tak tido :P


Aku pon dh jd geng ngan Hj Sahak, geng atuk aku tuh. Umah die dekat ngn umah boss aku. Kadang2 die rajin tgk2 opis nieh. Tp smalam gua respek abes kat atuk nieh. Die nieh mmg slalu dtg, suh aku potostat ke ape ke mende2 die. Malas nak gi tpt len kot. So, smalam Pc aku yg sedia mengong nieh mengong la dgn begitu hebat. Mase tuh atuk suh bukak harakahdaily. Hihi..walhal org tua nieh org UMNO tak silap aku. Tp satu aku respect la same die, he listens to both sides and die sgt byk pengetahuan. So, die tak bias ke ape. And then mase aku tgh terkial2 ngan mouse tuh (dah kate mouse lame), atuk nieh siap tlg bukak lagik mouse nieh...clean kan...lepas tuh siap buat disk cleanup kat pc aku. Cayaklah atuk! Mase tuh die nak tumpang print artikel...sbb printer die abes ink. Hihihi...kelakar pulak aku rase. Siap surf net agik tuh! Walhal die mmg dah tua aaa...umur cam 70's camtuh.


Lepas dah surf2 sume kan, die siap cakap agik, PC nieh kena update buang spyware tuh...aku nak gelak jek...Aku ckp lee.."Tok...Sha pun dah tak tau dah nak wat pe PC nieh...ehehe" Aku sengih2 jek la kat atuk rock!


Balik tuh aku story la kat ibu aku. Siap kena gelak agik. Ibu cite la...atuk tuh bukannye tak pandai...org tua2 dulu2 nieh ramai yg bijak2. Rupenye atuk nieh bekas Pengarah Risda rupenye..adeh..patut la pandai speaking London. Kalo tgk sempit jek...bile2 die rase nak dtg sini lepas gardening ngan t-shirt, kain pelekat die tuh, die dtg jek. Hahahaha...Gempak la atuk nieh. Tabik...tabik...
Pg td, mase boss aku Encik Tapa tuh masuk, die siap bace artikel yg atuk tuh print smalam. Siap sound agik..." Org tua nieh mmg canggih tul. Suratkaba pon nak bukak internet." And then aku td ditanye la kat atuk tuh, "Sha, agak2 brape atuk nak kuar duit beli laptop nieh? Atuk ingt nak beli laptop la" Aku sengih jek laa... Si Hafiz anak boss aku nieh pon tabik kat atuk nieh...byk tul die tau.


Aku pon tgh wisaukan Wan Ateh aku nieh (adik arwah atuk aku). Aku takde mase agik nak menjenguk Wan Ateh nieh kat spital. Kalo Hospital Seremban takpe lagik..sempat nye nak gi. Nieh die masuk Hospital Pakar. Nak wat cmne dah cucu2 die taknak masukkan spital gomen. Tp leceh aaa gak nak gi situ. Tuh tgh pk ngan ibu bile nak gi. Wan Ateh tuh kire baik gak ngan aku. Die wat tapai sedap woooo!!! Masak pon best. Old skool punye. Aku gi umah die kat kg, aku tgk die masak pakai periuk tanah. Kalo die dtg umah nenek aku ke, die siap bawak periuk tanah die tuh. Hehehe. Orgnye pon kelakar gak...sore dah aa kecik. Ketinggian aku nieh diwarisi dr keturunan yg itu kot. Arwah atuk ngan adik bradik die sume tinggi aku je. Hehe. Termasuk la Wan Ateh. Tuh yg syok nak borak ngan die tuh, tinggi same.Hehe. Kesimpulannye, tpt aku nak manje gak Wan Ateh nieh. Tpt aku blaja makan sireh. Kehkeh. Arinieh nak tergelak sbb dah tau dah soklan yg Cik Yati nak tanye kat Erwan.
Ade sessi luahan prasaan jap td. Hihihi. Tp tak tau ler ape citenye. Aku just tanye soklan2 yg sempoi..and kalo die nak cerite tuh hak die laaa...Apepon sementare sangap tunggu mende download tadik..ade perbualan sket laa..hehe..Yati sure suke nye nieh...Aku biase jek Yati...Wa cool! Hihi.
Bile die sakit nieh, wisau lak aku. Walopon pandai masak, tp die sniri tak dpt nak mkn ape yg dimasak dek ulser yg die ade tuh. Smoge cepat sembuh, Wan Ateh! Adeh...sayunye tibe2...


Dlm pade tuh, mase aku dok pk Wan Ateh, mak boss aku dtg umah die. Wan nieh nampak gayenye sowang yg happening. kucing2 kat tpt nieh jd takut ngan wan tuh. Sumenye berdisiplin. Hihi. Takdelah kucing yg sibuk2 nak masuk mane2 pon. so, betape hepinye Cik Sha di atas keadaan nieh...hihi..best..best! Dlm pd tuh arinieh lunch sbb Abg Ujang (maid boss aku) masak best. Rugiler si Erwan tak makan td. Hehehe. Patutleee tukang masaknye sorang "abg". Mmg best pon si "abg" nieh masak. Cayaklah! Boleh berguru nieh :)


Arinieh sangat bz..PC pulak ade sdikit mengong...sampai penat aku dibuatnye. Hope sumenye okay nanti laa..Kesian org yg pergi meeting td tp tak dpt nak bawak pape tuh. Nak wat camne....Ah Lok kirim gambo lambat sangat, yg internet mmg mengong petang2. Hadeh...betape peningnye pale ku!


Balik kena gi pasar malam lak nieh. Skang dah kul bape, keje tak siap! Internet mengong...huuuu...tolonggg...


Okeh aaa...nieh pon sementare tunggu mende nieh nak load...Tuh pun nak update blog sket nyen seksa...Seksa!!!


Caye tak mase dulu ade dak sekelas ngan aku bg aku lagu nieh? Tulis lirik atas kertas, pastuh die bagik. Sbbnye mase tuh die tak dpt sambung blaja kat matrik. Masuk sebelum result SPM kuar, then mase dpt result aku masuk UNITEN. Skali tgk die pon ade kat sini...hahaha...tersipu2 die. Tp Alhamdulillah, dgr citenye nak kawen dah pon. Ngn coursemate aku. Hehehe. Smoge jodoh berkekalan la harapnye...Taaaaaaa....

No comments: