Thursday, July 28, 2005

Akulah Kekasih Mu




AKULAH KEKASIHMU -FRANCESCA PETERS


Di pertemuan semusim yang lalu
Harumnya suasana
Kehadiranmu sewangi haruman
Menyegarkan perasaan

Tanpa ku menduga
Bagaikan lautan menghempas
Menghanyutkan daku
Terlontar jauh dari sisimu

Mengapa mesti terpisah
Sedangkan aku sabar dalam kesetiaan
Biarkan wajah rinduku terdampar sepi
Menunggu berakhirnya nafas... ini

Sejenak itu aku menyedari
Betapa sayangnya aku
Andainya dikau menyesali diri
Pulanglah kerna akulah kekasihmu



Arinieh aku pon tak tau nak cakap ape...sangat dan sangat bz. Smpai nak makan tak sempat, nak buat mende2 len pon tak sempat.
Dgr ceritenye ade surat aku smpai kat umah atuk. Aku sniri tak sempat nak call atuk tanye surat tuh surat kecik ke surat besar, yelah...kalo surat besar aku taulah ape isi kandungannye...tp kali surat kecik...boleh jd macam2 jenis surat...Boleh jg jugak surat mintak utang!


Nape aku sibuk arinieh? Macam biase, menguruskan keje nieh smbil wat keje yg dah tersedia. Nak2 pulak bile boss aku takde make bertambahla keje aku sbb si pembuli tuh dtg. Tp lately nieh jarang die suh aku wat keje dah...kalo nak buli pon taklah teruk sangat. Mungkin sampai2 jek dah nampak aku depan PC, file sepah sane, sepah sini. Paham sniri la aku nak record ape, nak kire ape. Kalo sniri takmo beri laluan...silap lee..Nak kire expenditure...kalo tak byk potong mane la tau die gak yg dapat bonus kan? Haaa...so, baik bekerjasama ngan aku. Kalo nak buli pon beragak la sket. Kang sape nak tolong karang surat...lagik2 surat2 cakap omputih tuh? Hehehe..skang aku dah ade point la...best betul! Dulu mule2 keje, aku bodoh lagik...takde kegunaan..senang le nak buli aku. Semenjak kena byk wat surat omputih nieh sniri mau ingat la ek Cik Erwan!


Aku rase die mmg ade masalah wat ayat kalo menulis. Kalo ckp aku rase die takde masalah...PR tip top! Tuh sbb most of the meetings and presentations die yg buat. Lagipun die dah biase handle mende2 camnieh. Tp bile menulis...hehe..silap sket aa.. Die pandai wat report in terms of diagram...tp nak wat ayat tuh susah gak. Masalah gak nieh. Lagik satu...suke naaa wat pangai yg konon penyegan tuh...entah sejak bile jadik penyegan...Ade time tuh marah gak aku. Tak kena tempat langsung! Aku gak yg kena buat...podah...kalo takut kena marah cakapleee abg oiii...


Smalam 1st time die nampak aku stress. Mane taknye...keje dah bertimbun nieh. Tp boleh suh aku call org tuh, nak jawapan before 2pm. Lupe ke 12-3 tuh kalo call mane2 pon bukan ade org nak angkat? Sumenye gi lunch, silap2 lepas tuh tak masuk opis. Bukan tak biase kan, lagik2 opis gomen nieh...JKR ke amende ke...yg ade org yg keje cam aku laa...boss2 nieh kadang2 carik alasan nak kuar lepas lunch. Macam la tak biase die nieh! And lagik satu takleh salahkan org len..Kadang2 dah schedule die 2pm nak meeting...of course gunekan sebaiknye lunch hour tuh! Teruk betul...dah le aku tak lunch...taule aku stay jek kat opis..nak solat baru aku kuar, tp melampau ler tuh...nak le lurus kaki sket beb!


Ape lagik...aku wat diam jek la. Dah tuh, tgh2 nak call...ade plak yg croos line tuh pakai internet! Hmm...aku rase mule nak angin. Nak taknak kenalah warning yg gune internet tuh. Patutla call tak masuk...ade yg pi curik line tipon nak gune internet pulak. Mase aku dah warning tuh..die slow jek ckp (takut aku marah kot):
"Patutla saye call awak tak dpt ek?"
Aku angguk jek...Sepanjang die dok situ aku angguk2 geleng2 tunduk2...takde mende len!Rase laaa..ingat sniri jek byk keje...Dah le dtg pastuh bising2 ngan Ah Lok...sian aku tau! Siap gelakkan aku ngan Ah Lok agik...tp silapla...wa wat dono jek...takde mase nak layan gurau2 arinieh..


Last2, give up. Ah Lok balik, aku continue keje. Dah takde keje nak buat...last2 ontok jek. Menjelang nak amik file aku bangun le. Laaa..pandang org pulak. Pandang agik. Bosannye..dah la tinggal dua org. Satu ari aku kena carik jalan dok tpt len nieh. Kalo la tak byk keje...aku dah pi tpt len! Bukan perasan....tp tak selesa dr hari ke hari. Dahla membuli...pastu pandang2 org pulak. Byk lagik mende nak pandang dlm opis tuh. Yg boss aku nieh pon satu..suke gaknye aku dok ngan Erwan. Siap dah ckp awal2...kalo ade ape seminar, kowang pergi berdua yek. Tak payah la aunty yg pergi. Huuuuu...Tahan ke aku dgn si pembuli nieh nanti...huwaaa..


So, itulah ceritenye. Semenjak keje kat sini aku rase aku byk habiskan mase ngan golongan atuk2 n nenek...nak wat camne...dah mmg dr dulu itula kawan2 aku...haha..lagik senang nak kawan ngan diorg...Semalam, atuk Hj Sahak bagi aku bunga putih depan umah die tuh (nanti kalo ade mase aku tangkap gambo bunga tuh, letak dlm blog). Cantik bunga tuh, ari2 aku mengusha. Last2 arituh aku bgtau jek kat atuk tuh, "Tok, Sha berkenan bunga depan umah atuk tuh, camne nak tanam?" Die potongkan, suh letak dlm air smpai kuar akar..nnt tanam. Harap2nye eksperimen menjadik la! Mmg berkenan aku ngan bunga tuh. Atuk tuh bunga die ade 3 pasu...sume pasu besar letak rapat2...depan umah. Cantik! Aku dahle mmg geram ngan bunga2 warne putih nieh sume. Kalo la umah aku ade kawasan, nak jek aku wat garden sume bunga warna putih jek! Tp apekan daye kan..


Apepon aku hepi jugak laa...Byk dah aku blaja lately nieh. Skang dah byk jugak aku wat mende2 len selen yg aku wat everyday sbb dah makin byk mende aku dah reti buat. TERMASUK GUNE MESIN HARAM tuh! Hehehe..Everyday kena gune...mmg la. Dah pndai binding..tak lari2 lagik..yeay...Alhamdulillah.


Hmm..ade soklan la...kowang rase, kaler ape lawa aku nak pakai konvo? Ade 3 kain nieh - purple-krim, biru, beige-pink? Yg purple tuh kain chiffon opel tuh...jarang2...ingat nak wat lining purple. Agak2 okay tak? Smalam mak aku wat idea ngarut (but nice la). Ade ke tanye aku nak tak baju songket sekuntum2 tuh? Macam nak kawen jek...hahaha..Yg baju kurung la. Aku terus reject idea tuh. Rase poyo la. Tp poyo ke ek? Hmm..sebarang cadangan, sile bgtau ek.


To honey, bukak email la...takleh sms...malas nak topup.


Oklah...gtg..This is my fav song from 80's...ngam punye..hehe..

No comments: