Monday, July 04, 2005

gerimis di lautannn..




GERIMIS DI LAUTAN -SUDIRMAN


Gerimis di lautan
Mendayung sampan ke kuala
Pada rang bulan pungguk merayu

Menangis kesiangan
Menanggung rindu pada si dia
Apakan daya orang tak mahu

Apalah guna ke bendang
Padi seberang takkan menjadi
Apalah kasihnya orang
Kasihnya orang orang tak sudi

Gerimis di lautan
Ku ubati lukaku sendiri
Namun parutnya terpandang jua

Oh biarlah ku sendiri
Oh tinggallah ku kan pergi
Oh biarlah
Oh tinggallah



Dua arinieh aku melepak jek aaa...Sume barang aku dah beli...so, time to melepak. Ikutkan boss aku mintak temankan anak pompuan die kat umah nieh, ajak aku tido umah die..
Tp biaselah, aku kan anak ibu aku...die dah pesan beli brg nak bwk balik...yg boss aku lak ckp lambat..so tak dpt la aku nak tido sini. Nywayz, takde soal membodek kat sini sbb boss aku kan kawan mak aku..
Before keje sini aku ade dtg umah nieh...and my grandma's house kan kat sini...neighbour die gak..hehe..So, ape nak diherankan kan..


Ibu masak pulut kuning arituh. Terkejut aku makan pulut kuning tak pasal2. Rasenye maybe ayah yg mintak kot...Yelah, ayah skang kan dah pantang makan...and die sangat jage pantang die. So, kalo die mintak ape2 slalu kitorang masakkan..Sbb die pandai jage pantang.
Cume ntahlah...mase ibu tunjukkan kat aku nak wat sambal tumis ikan bilis ngan petai tuh...aku rase semacam sket. aku ignore jek rase len macam aku tuh. Tp lepas tuh, ibu ckp..."Ibu tumis nieh, kakak prepare rendang" Aku okay jek wat rendang tuh...wat jelah..Nak kate sedap tak sedap ade org suprevise wat keje..so okaylah jdnye..


Aku masih lagik biase. Lately semenjak AF musin ketiga aku mmg tgk. Bukan ape, smenjak Mawi kena serap masuk tuh aku beriye sket tgk Af. Sbb aku mmg minat bakat n style budak tuh. And ntahlah...mase tgk2 tuh...aku terase kelainan lagik dlm ati aku nieh. 2 minggu yg lepas...mase aku tgh tgk AF...ade org tegur aku..And mase tuhlah keputusan dibuat..
Nak2 pulak mase tuh Mawi nyanyi lagu Beautiful Maria...rase macam len jek. I used to like dat song very much. Mambo King's soundtrack...Aku minat version Latin yg Antonio Banderas nyanyikan...tp ntah kenape rase seksa pulak nak dengar Mawi nyanyi malam tuh. Bukan sbb sumbang...die nyanyi okay..aku suke...Tp pengahayatan lagu terlebey kot...
Aku lak rase semacam mase die nyanyi tuh...hihi..


Esoknye aku masak lagik since sume adik2 aku ade kat umah. Aku masak dan masak..tgk tv. Yg pasti jgn sekali jejakkan kaki masuk bilik sniri. Betul kate ayah, bilik aku dah macam tpt kucing beranak...but not now..Aku still takleh nak ngemas lagik...


Aku sniri tak tau. Dlm dua arinieh aku tak dpt tahan ape yg aku rase dlm ati nieh. Day by day aku leh bzkan diri. But when it comes to holiday...aku menci pulak sbb aku ade byk mase nak termenung. Tak seronok betul...


Aku cume boleh yakinkan diri..."IF IT'S MEANT FOR U...IT'S FOR YOU". Bilelah nak mandi wajib...byknye setan mengaco time dtg bulan...Byknye yg dtg balik dlm kepale aku...huuu...tak sukeeeeeeeeee....


Asek terlayan lagu nieh sepanjang minggu nieh...hai...takleh tgk AF lagik aaa nampaknye..

No comments: