Tuesday, July 12, 2005

Istilah Bercinta - Ramli Sarip




ISTILAH BERCINTA


Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah di mana
Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang ke mana
Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka semakin mendalam
Biarku hadapi walaupun tergugat
Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta
Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan
Semua percintaan
Haruslah berkorban
Tiada batasan



Ntah kali ke berape aku taip mende nieh pon aku tak taulah. Tp dah penatlah jugak nak menaip. Nywayz, arinieh tak byk story. Tp aku nak ckp kat sini yg aku maybe akan meletakkan jawatan tak lame lagik. Part of the reason is if jd, maybe ade org akan replace tpt aku tak lame lagik. Aku pun dah sedia maklum keje nieh temporary jek. And lagik satu tak fair la bile kite keje temporary kite tak bg chance kat org yg nak keje permanent.
Dah ade resume2 yg diterime setakat nieh...tp aku tak tau pulak cmne boss aku punye reaction. Sbb gaji yg diorg mintak nieh kire byk aaa jugak. By the way, kesempatan yg ade nieh aku gunekan sepenuhnye la kan. Byk aku dh blaja kat sini. Nywayz, td mase sessi jawab soklan si Erwan dlm fon (rajin la pulak nak call), aku cakap kat die aku tgh sedia2 nak wat resume...(sbb die tanye aku tgh watpe, bz ke, dh makan ke...bla..blaa). Die cam dgn tak senang atinye kate, "Watpe wat resume? Keje je la situ"
Hahahaha...sbb sronok ke buli aku? Lepas nieh abeh laaa...kalo dak yg td tuh jd keje kat sini. Aku tak sure die leh ke tak membuli...hehe..


Aku okay jek...stakat nieh boss aku tak ckp pape lagik. Aku be prepared la kan...sbb aku pon kena siap sedia keje awal2...kalo tak nanti camne. Stakat yg aku browse, tak byk keje yg leh aku mintak nieh..tp aku try la mane yg boleh...mintak2 adelah keje nanti tuh. So, if anyone tau sal mane keje kosong yg agak2 nye bagus...sile2 email aku ke ape...plz...plzz..plzz..and kalo sape2 tau any papers yg bergune utk aku (PTD, SPA) sile2 la bg cadangan n care camne aku nak apply mende2 nieh..
And most importantly...sape yg tau ade care nak masuk KPLI (Kursus Perguruan Lepasan Ijazah), sile2 la ckp kat aku ek....Aku serius nye ckp nieh...mmg interested pon ngan mende2 gini...So, kalo sape de info tolong la ckp...


Rase maleh pulak nak menaip mende nieh arinieh. Nanti la bile aku tak bz aku taip la lagik. Jap lg si Erwan nak dtg...aku kena prepare keje...adehai!


Td Cik Sue, my old fren call sbb nak jupe...hope dpt jupe Cik Sue...sbb dah windu aaa kat Cik Sue..


Okeh..sambung keje balik...kang takleh balik pulak....tataaaaa...


Lagu slalu dengar kat Era pg2...

No comments: