Friday, July 29, 2005

KAU KUNCI CINTAKU DI DALAM HATIMU




KAU KUNCI CINTAKU DI DALAM HATIMU-RAMLAH RAM


Bila sendirian terbayang wajahmu
Bila kerinduan terasa cintamu
Bilakeresahan inginku dibelai
Sepenuh kasih dan sayang...

Bila ku terluka terseksmya hati
Bila kau tiada kusetia menanti
Pernah kumencuba lupakan dirimu
Tapiku tak daya menanggung rindu

( korus )
Sukarnya untukku berpisah denganmu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Meronta hatiku menangis kernamu
Kau kunci cintaku didalam hatimu

Sehingga kulemas bila kau tiada di sisiku
Bawalah daku bersama denganmu
Dan janganlah engaku biar kusendiri
Dulu dan kini hingga selamanya
Engkaulah kesayanganku...



Okeh...kite tutup MIGGU 80's kite ngan lagu yg sgt menusuk kalbu nieh...hihi. Aku ingat agik mase aku kecik2 aku tgk Ramlah Ram kat tv, terkejut giler tgk die pakai baju ade love kat dade tuh. Semenjak tuh pulak gaun byk yg ade luv kat dade. Tak silap aku aku pon ade baju macam tuh. Hehe. Ape pon, aku sangat minat lagu nieh...dr kecik smpai ke besar. Sbb aku rase lagu nieh sangat unik...macam suare Ramlah Ram. Walopon aku tak minat name n reputasi Ramlah Ram nieh, tp dr segi nyanyian n certain2 part sal die aku mmg suke aa...Lagik2 bile nyanyi lagu ghazal...jarang2 aku nak concentrate dgr lagu ghazal, tp bile nyanyi tuh best gilers!
Apepon...aku mmg suke lagu die yg ini. Selen Selamat Jalan Romeo yg Akma nyanyi dgn over skali...hahaha...bestnye tgk die terkuar.. (jahat aku nieh:P)


Arinieh...period! Sangat heavy pulak tuh flownye. Pinggang aku sakit. And atas sbb keje aku yg byk, smpai duduk atas lantai nak buat keje..so, lantakkan la si pembuli tuh. Nak jd ape pon. Suruh aku buatla keje...tp sniri pk la. Td merungut pulak nak kena jemput budak balik sekolah. Aku rase nieh la 1st time kot boss aku suh die tlg jemputkan anak, yelah...dah ade masalah nak gi sekolah arini, nak wat camne. Abeh tuh...macam susah sangat jek nak jemput budak. Dahle tak tau budak tuh sekolah kat mane, pelik aku. Anti budak2 ke die nieh? Macam takde sifat penyayang langsung. Bukan kena jalan kaki pon jemput budak2 tuh. Dlm pade tuh, mulut aku nieh mmg takde insurance la. Td aku cakap, " Ape salahnye...Ntah2 awak nieh besok ade anak, bukan nak jemput. Camne la awak nieh, kalo ade anak agaknye. Habis!" Suke ati aku jek sound die. Mule2 tuh cam takut gaklah..kang dtg pulak angin incredible hulk die macam arituh. Tp lepas tuh, aku beranikan diri jek. Lantaklah! Dah terlepas ckp pon.
Die jwb, "Kalo anak sniri, saye la pergi jemput. Tak kisah punye," Eleh..dlm ati aku ckp, ntah2 anak sniri lagik malas nak jemput. Berkire betul! (Mulelah mengutuk nieh). Dlm pd tuh td buli2 pon...aku ckp lee.."Awak, saye dok atas lantai nieh. Awak nak suh saye bangun2, arinieh saye period 1st day. Pinggang saye sakit. Agak2 mende tuh dekat ngan awak, amik la sniri ek. Saye bukan tak buat keje len," Mmg lancang abis mulut aku ngan die arinieh! Arrghh..lantaklah! Merah muke. Berubah terus. Marah ke? Tp aku tak nampak macam marah. Malu? Hah, apasal? Sbb aku terus-terang kate aku period? Huh...bukan perkare pelik pon, mak die, nenek die...takkan tak period! Itupon nak malu. Bukannye dose...dah Tuhan nak bagi. Podah...bab nieh nak malu, mende len tak reti nak malu pulak.


Aku rase kan, dlm byk2 mende nieh, die confident sal keje jek. Suh buat mende len, hancusss..! Last2 terpakse la maid boss aku ikut skali die gi anta budak2. Walhal sekolah tuh tak smpai brape kilometer pon..cume die yg blur! Nasib baik maid boss tuh adelah seorang "abg". Itupon aku tak tau camne diorg communicate each other. Ade ke suh aku pi panggey maid tuh. Leceh betul. Alasannye? Malu! Nak muntah jek...bukan suh bercinta ngan abg tuh ke ape...huh..


Apepon aku dah dpt my 1st pay...yeay..Alhamdulillah. So, by next week kena gi UNITEN...pi bayar...aiseh. RM150...tak masuk mende2 len. Menjelang siap mende len sure abes nye duit nieh...Adeh..Takpelah, kalo tak cmne lak nak grad kan? Tunggu lame dah! Sempat lagik kena kaco ngan boss aku... "Nape gigil nieh Sha..masuk kat sini la duit tuh," (tunjukkat dade...kocek secret tuh). Tergelak aku..hehe..


Pg td aku dpt seplastik besar buah fav aku - buah kedondong. Nak jeruk ke tidak ek? Jeruk tak best, tak fresh. Pastu aku gi petik pucuk gajus kat belakang umah arwah atuk aku tuh. Alang2 dah jupe aunty aku nieh...baik aku amik ulam. Bukan ade jual pon! Dlm pade tuh...lambat la smpai keje (dah jupe die, mane die reti brenti nak borak..haha)


Si Wani bg aku pinjam novel die. Tajuk buku tuh, Kau Yang Satu - Nia Azalea. Basically, buku cerite nieh biase jek...macam cerite2 len gak (susah nak bg aku impress ngan novel Melayu, stakat nieh ade bebrape jek yg aku betul2 tangkap jiwang). Bukan pe...bab jiwang, ade lah jiwangnye. Cume jln cerite..aku rase typical Malay novel la. Kenape sowang hero tuh mesti kaye n ensem jek? Ntahla...mungkin sbb tuh aku still stick kat Zainal Arief. Hehe. Tp dr segi keterbukaan, aku minat gak Nia Azalea nieh. Lagik open dr Fauziah Ashari. Cume...takleh komen bykla. Aku tak bace lagik Fauziah Ashari punye buku baru. Baru boleh nilai ade improvement ke tak!
Satu jek laa...Aku rase aku nak pulangkan buku Wani nieh cepat. Aku mmg bace laju...kejap dah abis. Kalo aku suke, aku akan bace lagi. And sumtimes aku suke kalo bace lagik skali..sbb nanti aku akan dpt view len selen dr 1st impression aku mase aku 1st time bace buku tuh. But in dis case...buku nieh aku harap tak bace lagik. Ntahlaa...bukan salah buku nieh. Cume ayatnye...those words, that style...rase tak larat nak bace. Ayat sms? Ayat yg selalu dickp pade aku dulu2? Ape boipren Nia Azalea nieh macam ex-boipren aku ke? Why laaaa...those words. It hurts, u know..and it still is...So, pulangkan jek la buku nieh Cik Sha...sebelum angin nieh bertiup balik...Dun spoil everything when u had everything in control laa..


Okeh aaa...malas nak taip dah. Actually, kalo suh menaip mmg la byk nak taip kan...tp biarla..rase malas pulak kali nieh...hehe...Kang panjang sangat. Tata! Enjoy ur weekend!

No comments: