Thursday, July 21, 2005

Mohon Kasih




MOHON KASIH -SITI NURHALIZA


Ku bermohon kasih
Ku bermohon sayang
Pada mu wahai kumbang
Dalam rindu kasih
Hamba tak berdaya
Menempuh jiwa siksa

Kasihanilah hamba
Merayu sehingga merana
Wajah mu menawan
Hingga tertawan
Menjadi igauan

Hai muda bistari
Kumbang madah suci
Yang menawan hati
Hamba mohon kasih
Harapan nan bersih
Kupuja dikau saja

Kasihanilah hamba
Merindu balasan darimu
Hatiku tertawan
Tak dapat kutahan
Dikaulah idaman



Hehehe...tekaan Yati n geng lemak tak berkesan kali nieh sbb aku tak update blog smlm. Hahahaha..Sbnrnye bukan ape, aku mmg sangat bz! Byk sangat keje. Apepon hopefully dpt la tabah slalu ek...Td nyaris2 nak hempuk pc nieh sbb geram sangat ngn pc nieh..hehehe.


Sejak kebelakangan nieh, aku n Erwan slalu jek berselisih paham. Yelah, die simpan sume dokumen n tak wat copy, so bile aku nak reference and anta kat mane2 takde kat aku! Yg paling haru tuh bile die kate mende tuh ade kat aku, walhal die simpan punyelah byk. Last2 nak taknak pg td haku diam jek. Arituh mase cuti boss aku tepon tanye sal disket kerja mengukur. Nieh lepas tuh result yg lab bagik utk tanah tuh pon die dah amik. Pastuh bile boss aku carik, die kate ade kat opis. Tak ke hangin aku dibuatnye. Pg td hangin gak aaa..1st time mase boss called tuh aku tak kisah lagik. 2nd time pg td, aku rase boss aku pon leh rase die yg amik mende tuh. Boss aku call die sniri, lame2 die kena check file die. Apelagik..mase die smpai tuh, die dgn tersegan2 nye ckp kat aku mende tuh kat die.
aku diam jek mase die dtg...huhu..lantak lah, aku malas...biar pk sniri. Lenkali dh bukak file tuh jgn le tak buat copy...Kalo dpt doc kat mane2 tuh, bwk gi opis...wat copy dulu. Nieh hangkut pastuh marah2 aku. Aku wat tak layan jek. Last2 aku dgr die batuk2. Mule2 wat tak layan agik, dah lame2 tuh dah kuat sangat pulak batuk, aku tegur jek aa.."Demam ke?" Pastuh buat muke kesian kat aku. "Taklah..selsema..." Pastuh senyum2. Eleh, biaselah tuh, dah wat salah mesti nak sengih2...nyampah jek. Last2 bru la die ckp, sbnrnye die yg salah...say sori la konon. Aku wat tak layan jek. Tegur2 la jugak...tp wat tak layan. Last2 mase Hj Sahak (kwn arwah atuk aku) dtg nak mintak tlg print amende tah, die cam nak berbaik2, aku wat biase jek aaa. Dh nak balik tuh, kesian pulak aku tgk die tuh..ahhaha..


"Sha...saye gi dulu ek. Awak byk ke keje? Arinieh takde mende pon nak suruh"
Poyo! Hehehe..Dahle...aku nak balik, cite arinieh tak byk..nak bubye dulu..Lenkali sambung agik ek!


Gambar from anime "Fruit Basket" yg aku minat and lagu Mohon Kasih, lagu SM Salim Siti Nurhaliza nyanyi balik...best jugak!

No comments: