Wednesday, July 13, 2005

Which stunning spirit of emotion are you?

stuf


Which stunning spirit of emotion are you?


You are the Spirit of Love. You think around
romance and are extremely compassionate.
Whenever you want something you can get it due
to your fiery passion. You can make friends
quite easily, because peopole are attracted to
your obvious good nature. You will have no
trouble in finding a life partner and will be
very happy.



SEPERTI YANG KU JANGKA -INDIGO AND KRU


Sekali lagi ku lalui jalan sepi
Yang cukup diri ini kenali
Ku sangka dia yang ku cari
Telah ku jumpa
Namun dia yang menghancurkan jiwa

Cukuplah sudah hatiku dipanah duka
Cukuplah sudah segala sengsara
Dan aku tak mahu lagi dibelenggu rindu
Kerana ia akhirnya membunuhku

Seperti yang ku jangka terjadi
Tewas sekali lagi
Menambahkan luka ynag sudah ada
Seperti yang ku jangka terjadi
Cinta datang dan pergi
Mungkin takdir ku hidup menyendiri

Harapan terakhir ku rupanya sama saja
Dengan yang terdahulu darinya
Biarkan aku hidup tanpa belaian cinta
Biar semua tahu ku kecewa

Seperti yang ku jangka terjadi
Tewas sekali lagi
Menambahkan luka ynag sudah ada
Seperti yang ku jangka terjadi
Cinta datang dan pergi
Mungkin takdir ku hidup menyendiri

Mungkinkah takdir hidup ini menyendiri
Bertemankan sepi
Yang pasti setiap malam
Ku imbas kembali
Kenangan indah menyentuh hati
Yang pasti itulah saja mampu ku miliki
Mungkin sepanjang hayat ku bermimpi



Hmm..seperti semalam, crite aku tak byk kali nieh. Partly sbb aku byk keje kot...and lagik satu sbb rutin aku seperti biase jek...Nothing so spesel laa..hihi..
Semalam mase Erwan called, kan aku ckp aku tgh wat resume. Pastuh die kate nak dtg. Aku paham la...die nak dtg sbb nak suh aku scan gambo. Tp aku rase pelik pulak ngan die smalam. Over-peramah! Aku rase macam nak gelak2 jek.
Aku tunjuk la resume yg baru aku dpt smalam. Aku explained kat die...aku ckp, "Orgnye berpengalaman. Bagus pulak saye bace resume die tuh" Pastuh die bace n letak balik. Tak berminat ke? Entahlah. Then mule la sessi interview aku ngan die. Mulelah die tanye macam2. Aku nak gelak pon ade, slame nieh tak pulak peramah macam nieh.Keje asek membuli jek. Pastuh die cakap kat aku,
"Awak takmo keje sini je ke? Watpe keje tpt len? Bukan awak tak kenal pon boss awak"


Aku malas nak cakap ape2. Just senyum jek aaa. Bukan peee...malas la nak cakap ape2. Kang salah cakap pon susah gak. Watnye lagik teruk aku kena "belasah" ngan die nieh...abess..
Aku pon malas nak reveal byk2 sal diri aku. The more u talk, the people know about u, kan? So, biarlah die nak tau, die tanye sniri. Tp dah makin byk mulut pakcik nieh...huuuuuuuuu...


Semalam gak aku hangin sbb tgh2 wat keje leh blackout...Yelah, kan takde air. Pastuh tgh proses pemedihan awan skang nieh kan. Siap ngan guruh2 skali..adehaaaii..terus blackout!
Dok je la dlm gelap nak taknak...sebbaik mase Erwan dtg tak blackout dah...huhuuuuuuu...


Skang tgh watpe? Tgh wat keje. Tgh pk satu essay, "why do you want to do sales?" Malas rasenye nak wat essay nieh..tp demi mase depan. Jap lg kena mule mengarang.
Td aku tgk2 gak iklan kat suratkaba sume...Dh mule start calling2, inquire...tgh pk ape nak wat nieh...UNITEN as usual masih lagi tak bg ape2 surat pon kat aku. Rase boring pulak...camne aku nak wat keje kalo cmtuh?


Aku dah jarang tgk AF. Yeaayy..sbb aku tido awal, semenjak dua menjak nieh. Dh kate byk keje kan, so balik mmg penat la. Lagik satu penat menunggu bas kot. Slalu ngat lambat. Dah dekat nak maghrib br smpai. Ari Selasa ngan Jumaat aku gi shopping kat pasar malam...so lagik satu aktiviti.
Skang aku takde aaa kena tunggu bas sorang2 sangat. Most of the time aku ade ngan si Wani, budak nieh keje Ampangan, umah pon dekat2 aaa ngan umah aku. So, everyday 2 buses amik same2...kire takla melengung jek aku mase tunggu bas...Taklah menung...adelah mende nak wat. Si Wani nieh suke bace novel, ade mase aku kecek aaa novel die kejap.
Tp stakat nieh aku tak larat2 nak bace novel marathon cam dulu, tak peduli dunia. Sure tertido!


Berbalik pade topik AF. Aku gelihati betul bace artikel Dr Saliha Hassan sal Mawi. Dr Saliha tuh lecturer aku Malaysia Studies dulu. Sekelas ngan Nurul Izzah. Orgnye sempoi jek Dr tuh.
Itu pasal aku terkejut die wat analysis sal Mawi. Hahaha..seingat die ajar Pembentukan Malaysia jek dulu. Tak sangke lak die leh amik tau sal Mawi! (kelakar la pulak bile dah tau camne lecturer tuh kan)
Apepon...bile tgk2 balik...Mawi tuh mengingatkan aku pade sumthing. Aku teringat la dulu mase org tanye2 aku aku nak lelaki macam mane, aku jawab , "LELAKI MELAYU TERAKHIR". Bile tgk Konsert AF minggu lepas aku teringat pulak posting aku satu mase dulu.
Tergelak pulak aku jdnye...hehehe..


Mmglaaaa...aku suke sbb pakai kain pelekat tuh one of my wishlist kan. Kalo dpt tuh, biarlah yg suke n pandai ikat kain pelekat...br nampak macho. Kalo boleh tuh, nak la yg pandai bersilat...pandai berzanji macam tuh...
Yg makan dok bersila, pakai tangan...pandai men kompang..sume ade lah kat die nieh. Tp Mawi tuh bukanlah jejake idaman aku. Kebetulan, bile tgk die...ade mende2 kat die yg menyerupai ape yg aku nak..


Of course bile pikir ape yg aku nak...Alhamdulillah, aku pernah dpt ape yg aku nak tu. Sumtimes aku pernah terfikir jugak, mungkin ade salah aku kat mane2 kan, tuh sbb ape yg aku nak tuh aku dpt sekejap jek. Mungkin ini dugaan yang terpakse aku terime...dapat tp tak lame...


Tak mo sedih2 laaa...nak keje nieh. Semalam aku pose, arinieh aku tak pose sbb tak larat...malam semalam demam sket (dah 3 ari kena hujan renyai). aku nak bayar nazar aku...walopon mendenye dah takde, tp nazar tetap nazar...promise is still a promise...lagik2 la ngan Tuhan. Dulu dah niat sumthing, dah dpt pun...so kenalah bayar balik.
Pasal die.


Dah start kena buli....huwaaaaaa...to my beloved baby...Syahmi Afham n ibu die, sowi aunty Sha been busy lately...tak tpt nak reply lagik mail tuh. Sowi, k...


p/s: Nieh lagu mase broke-up ngan bf dulu...hehehe...tgh2 dlm proses tuh boleh pulak Era pasang lagu nieh...kuang..kuang..kuang...Pg nieh dengar lagik...Bom Era cepat! :P

No comments: