Friday, July 01, 2005

Who Are You Inside?

HASH(0x8dd528c)
You are a cat woman. You are independant and very
self-rigious. You have a mind of your own and
are not afraid to show it. You tend to hide
your true feelings and get frustrated (easy).




SOON -LEANN RHYMES


soon baby
i will cry my last tear
soon yeah
i will be over you
soon darlin'
all these tears won't be here
soon yeah

you know that i will be over you soon
one night baby you won't be in my dreams
one night yeah
i'll finally make it through one night darlin'
i won't call out your name
i won't be in this place
soon i will be over you

soon as the mountains turn into rivers
soon as the sea turns into sand
soon as the sun comes up at midnight
that's how soon

soon all the hurt will end
until then i'll just pretend
soon it will be over
soon yeah
i keep telling myself i'll be over you
someday soon

soon as the mountains turn into rivers
soon as the sea turns into sand
soon as the sun comes up at midnight
that's how soon

[musical break]

i will be over you baby
soon yeah
i will be over you darlin'
if only in my dreams
i will be over you
someday soon
someday soon

soon oh yeah
soon



Kan aku dah ckp. Kalo Erwan dtg, sure byk keje aku. Hahahhaa..Byk aaa gak keje smalam. Die stay lame gak..biaselah, kalo dah stay tuh kang mule la...
"tolong tuuu..." "tolong niiii" "Call org nieh..." and paling haru..."Tolong fax yg ini!" Huwaaaaaaaaaaa....


Pastuh smalam mase nak balik tuh si Erwan tanyelah...nak ke die anto kat tpt tunggu bas...Dari aku kena berjalan tuh, baik die anto. aku rase nak gelak pon ade mase tuh. Kelakar pulak aku tgk care die tanye tuh...Sebijik macam care die cakap ngan client ke, org bank ke...hahaha..baik jek. Teragak2 pon ade.
"Awak..awak taknak balik ke? Nak balik, meh saye antakan...Dr awak jln jauh tu"


So, the 1st thing yg aku terpikir, wife or gf die (either one...kan aku tak tau status die). Aku takmo la mulut2 hampeh bercakap...dah kate kat sini org kenal mak ayah aku. Tambah2 ade tukang gossip...huh! Lagik satu...aku rase biarlah..aku jalan. Kat dlm opis...kat dlm opis la Cik Erwan ek...Nak tolong saye paham..
Tp kenalah ade bounderies sket. Dah anta tuh kat saye tak professional dah...it's more personal walopon awak takde kate ape2 or rase ape2...
Aku pon tak ready nak baik2 sangat ngan org...suh wat keje, aku wat lah. Cakap sket2 dahla...Tp nak baik sangat...Not dis time...Biar keje utk keje jek...


Aku rase aku dah fobia mesin fax aaa..hahaha...Yelah, smalam percubaan aku berjaye. Pg nieh kena lagik gune mesin haram nieh...adeehh...ancur...ancurr..
Tp takpelah...blaja slow2...macam aku blaja gune internet gak kan...Mule2 tuh kekok jek...Skang dah bape thn gune...Dah siap buat lagik mende blog nieh. Pg nieh aku mmg byk keje kot. Aku smpai jek tgk dah ade keje atas meja....byk gak. Sparuh dah siap. Tp sparuh lg kena tunggu sbb opis org len tak bukak lagik...So, nak gune mesin haram tuh ke, nak call tak bolela...huhuuuuu...
Arinieh aku rase macam nak jd tukang bersih aaa pulak. Nantilah..kejap2 lagik kang...aku tukar position kejap...hihi...


Arinieh aku rase silap aribulan aku sorang2...huhu...Kul 3 kang org ade meeting. Pg nieh takde sape2 sampai lagik. So, tgklah camne...kalo aku sorang pon maybe aku still ade keje kot. Nywayz, apepon yg berlaku arinieh aku still okay...Sihat, Alhamdulillah. Cume pg td ibu sound aku pakai baju kurung lame aku nieh. Die kate baju tuh dulu longgar...skang dah muat2 jek...Usahala balik nak jd longgar. Hmm..
Ntahlah...aku rase selagi tak pindah umah, selagik tuh la aku susah nak turunkan berat badan nieh. Tpt tuh menjadikan aku pemalas nak kuar n berjln. Br dalam 3-4 kali aku kuar nak pi jogging...pakcik2 ngan atuk2 tuh rajin jek lalu dua tiga kali tepi aku nak pandang2. Bukan la nak kate aku cantik....mmg tidaklah, tp kadang2 aku rase org2 tua kat sini gatal betul! Cube kalo aku kuar sorang...bukan budak2 bujang2 yg kaco tp org2 tua...Aku alert gak ngan keadaan nieh.
Bukan nye nak perasan...Tp kejadian jenayah nieh dah byk kan...Org tua pon dah takleh percaye lagik!


Takpelah...kite tgklah macam mane aku nak turunkan berat nieh. Aku sedar aku dah tembam semenjak pindah sini. Maybe sbb food yg aku amik jugak..kat sini aku kurang dpt makan sayur n buah. Yelah, pasar jauh...nak pergi boleh...nak balik tak tentu bile nak smpai (bas susah sket). Tak macam mase kat umah lame Giant dekat jek...ade Pizza Hut, ade kedai runcit macam2, ade cc, tpt potostat...kesimpulannye sume ade. Bukanlah mengeluh...Tp kalo nak tinggal kampung biar kampung betul2...kampung betul2 pun tak susah dpt barang macam nieh.
Tak sabonye aku nak pindah dr tpt nieh! aku rase skang aku dah jd macam Adik, geng ngan drebar bas. Semalam mase aku nak lintas jalan...bas nak sampai. So, aku lambai dr seberang jln jek. Sebbaik drebar tuh baik...die brenti. Yg lori2 kat blakang tuh pon baik..bagik jalan kat aku nak lintas jln...yeay..Alhamdulillah. Arinieh die wat muke sedih lak drebar tuh. Die kate tambang dah naik jd RM2.20...adeh..mahal...huuuuu...So, kena la korban duit lebi RM0.40. Tp duit tuh terbayar sbb aku naik United Bas, tak naik Transnasional utk dtg sini. So, sume skali jumlah still cam biase gak.
Terase kenaikan harge diesel nieh menimpa aku...adehhhhhh...huuuuuu...


1.00 p.m - Huwaaaaaaaa...byknye keje! Tp ade satu part aku leh aku terkedu sket arinieh. Ade satu worker Indon tuh merayu2 taknak balik negeri (sok kena anta die balik). Pastuh aku dengar boss aku ckp Indon ngan die (terpakse sbb Indon tuh tak paham..hihi).
Terhibur la kejap dengar die cakap Endon tuh...hikhik. And most of the time Erwan ade aaa...biaselah, ari Jumaat bykle keje aku...arinieh blaja lagik....wat report lagik...kena wat surat...pastuh...kena ckp ngan org...yeay...arinieh mase terisi dgn bagusnye...Siap gaduh ngan supplier..hakhak..
Aku rase kan, aku kena wat novel laa... "AKU, DIA DAN MESIN HARAM"...Sure ramainye pembace...kehkeh..Nywayz, Yati...arinieh latihan mesin haram aku tuh berjaye...Aku dah pandai gune fax...yeay...hihi...


Takpelaahh...aku penat la arinieh...Nak balik, kena gi pasar malam lagik...arinieh aku nak masak...Sok cuti...hihi...


Eloklah...kurang2 nye aku lupe arinieh die nak jauh...Aku tak teringat sangat...And most of all, tak menangis...


Utk sorang kawan yg dlm diam menolong aku tuh...aku tau ko rase aku tak pkir sal diri sniri...tp aku bahagia bile org len bahagia...dun worry bout me...thanx byk2...


Balik dulu...tata...

No comments: