Friday, August 19, 2005




ADUH SALIHA-MAWI AF3
Mana rayuanku hendak kusampaikan
Rindu berakhir ku pada kasih yang jauh
Jauh bukan jarak dan tempat
Jauh nama dan pangkat

Mana penggantimu hendak ku dakapkan
Dendam asmara ku pada cinta yang dulu
Luruh bukan daun dan hujan
Luruh jiwa dan badan

Bertahun ku sandar percaya
Tak mungkin padam cahaya
Cintamu bagai rembulan
Hilang di pandangan
Kala langit di lindung awan

Aduh mahkota terhempas, barulah kusedar
Yang kusangkakan intan
Oh hanyalah kaca
Sesudah berdarah barulah ku sedar
Jiwaku tercalar
Oh sakitnya bukan kepalang

Kau biarkan aku sendiri
Menderita siksa racun hidupku, Saliha
Kau biarkan aku sendiri
Melewati sepi dalam hidupku, Saliha
Kau biarkan aku sendiri
Meratapi nasib dalam gelita, Saliha



Hehehe. Okeh aaa..arinieh aku maleh nak ckp episod duke2 nieh...kang sedih pulak. Skang nangeh bukan ade org nak pujuk pon kang...uhuhuhuhu..Apepon arinieh aku takler sebok sgt. Biase jek aaa. Kebetulan pulak mesin potostat tuh rosak...make bertambah aman la dunia aku. Cume ade satu request dr big boss yg buat aku pening! Sebab aku tak tau amende nak buat. Bile aku call, die rase aku macam paham....tp bile aku kate tak paham, die kompiden pulak aku boleh buat sume nieh. Last2...gua garu kepale beb! Nasib baik ade Suzi, budak from company yg coorperate ngan company tpt aku keje nieh. Basically, ape projek yg nak pakai electrical diorg yg buat, kitowang just what construction jek. And nak taknak jugak...disebabkan gua dh terlalu blur...terpakse la panggey manager abg tembam sorang tuh. So, tajuk pembelajaran arinieh ialah DRAWING. Aku blaja cmne nk tgk drawing, yg sah2 slame nieh aku takut nak usik sbb aku takut. Hehehe. So, aku blaja laa...lgpun satu pulak aku bersyukur die nieh ade...at least aku tak payah le nak pk2 macam mane nak reduce size drawing ke ape ke...die la yg akan buat sume. Macam td. Ecewah! Tp dlm ati tuh terpk jugak...kalo die berenti agak2 sapelah yg ganti. Org tuh nak ke ajar aku macam die ajar aku nieh? Halamaakkk..!!! (Peringatan kwn2, professionally la wisau ek..takde kena mengena ngan cerite yg len, wokeh!)


So, sumenye berjalan ngn lancar. Cik Kiah pun mule kendur la arinieh...disebabkan die sniri nampak la aku sbnrnye tak suke pon nak bermasam muke ngan die (takde keje aku nak tambah dose senyap2 jek....die mak aku kan). Yg part paling best arinieh sbb Abg Ujang masak cendawan busut...uishh...delicious! Die siap panggey lagik...hukhuk...yelah, aku kan dh lame mengidam nak makan mende alah tuh, tp tak dijual kat sini, susah nak dpt. Ape2pon aku rase dh lepas la ape yg diidamkan td.


And satu agik part ialah...aku mengusik Erwan ngan Cik Nazual! Hahahaha...bestnye. Arinieh die call Cik Nazual...ckp lembut jek. Aku kat tepi die jelir lidah jek..hahaha...distracted pon. Padan muke. Slalu kutuk Cik Nazual jek...bile call tak reti pulak nak kutuk. Kihkih...Aku gelarkan Cik Nazual tuh "Galpren awak". Bile nak buat ape2, aku akan ckp..."dpt tak call galpren awak tuh?/ dh anta ke kat galpren awak?/ nieh surat cinta awak ek?" Hehehe...merahnye muke. Sronok aku! Inilah mission membalas dendam. Td die suh aku callkan Cik Nazual tuh aku takmo...sbb aku malas nak ckp ngn pompuan moody tuh. Biarlah Erwan yg ckp. Gerenti Cik Nazual lembut ati...die mane reti marah Erwan. Erwan pon same kan...semenjak Cik Nazual merajuk arituh dh reti ckp elok2...ahhaha..(ade can jd matchmaker pon boleh nieh..hihi)


Kaylaa...nothing to story...arinieh ari pembelajaran...thanx to my sifu. Dlm mengajar aku, kena kaco ngn aku gak..hehe. Nak wat cmne dpt anak murid yg makin nakal nieh...setiap ari ade jek pangai nak dibuat..ahaks..
Ape pon...kite enjoy la weekend nieh ek...no more crying la Cik Sha...nnt demam takde org nak tgk dah...Dlm pd tuh kite tgk schedule EPL utk besok:

SAT 20-AUG-05 Manchester United v Aston Villa

SAT 20-AUG-05 Blackburn Rovers v Fulham

SAT 20-AUG-05 Charlton Athletic v Wigan Athletic

SAT 20-AUG-05 Liverpool v Sunderland

SAT 20-AUG-05 Newcastle United v West Ham United

SAT 20-AUG-05 Tottenham Hotspur v Middlesbrough

SAT 20-AUG-05 West Bromwich Albion v Portsmouth

SAT 20-AUG-05 Birmingham City v Manchester City

SUN 21-AUG-05 Bolton Wanderers v Everton

SUN 21-AUG-05 Chelsea v Arsenal


p/s: Jom lyn lagu Mawi..hehe..

No comments: