Tuesday, August 30, 2005

Merdeka!



JALUR GEMILANG

Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang... di bawah naunganmu
Jalur gemilang... kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang... megah kami terasa
Jalur gemilang... kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah

Jalur gemilang



Okehlaaaa...arinieh takmo cerite pjg sbb takde cerite. Ceritenye ialah...aku tak dpt gaji agik...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Nangeh la cmnieh. Ujung minggu nieh dahla ari bersejarah aku...byk woo aku nak beli. Disamping nak support fam aku dtg majlis aku nieh. Last week, dpt payment. Aku siapkan bills...watkan claim sume aaa...Pastuh mase client dtg bayar kan, aku siap invite masuk opis aku yg comey nieh agik. Then, boss aku pesan...dah dpt payment, bawak client tuh pi makan. So, aku kenalah ikut skali. Disebabkan clientnye agak demanding, bawakler pi makan kat Allson..eceh..die nak makan steak kat situ (dlm ati aku, amboi2...kite ckp refreshment, die betul2 nak daging fresh...haha). Disebabkan aku dh agak alert ngan account company, aku sangat takut nak gune fon, nak gune fax...nak gune internet...apetah agik nak demand lebih2 mase pi makan hotel! Kalo client order, order laa..gua kena beringat. Aku tgk boss aku pon ala2 beringat..huhu. Kesian betul! Last2 aku order spaghetti jek aaa..Asal2 nak lasagna...tp dh abeh...huh..punye berjimat tuh, sbb tuh jek yg murah sket dr totally western nieh. Italian takler mahal sangat. Nak bawak pi buffet kang, takut rugi pulak. Yg boss aku agik best, order Mee Hokkien jek...hehe..tp same aa harge ngan spaghetti aku tuh. Allson pade aku (n maybe gak pade org2 Seremban nieh), okaylah...sedap peee...enjoy gak food die kan. Lgpon macam tak biase jek...dulu mase mak aku sekolah ngan wan Syahmi, mase wan die pencen n mak aku pindah, wat majlis kat Allson gak kan. So, taklah kekok. Dulu mase aku gi seminar MIA pon kat sini. Huhu...sebbaik aku tak gayat sangat aaa...hehe..

So, mendenye cam biase aaa. Cume aku ade satu part tuh mengejutkan boss aku...haha. Sbb client tuh claimed die sedare Affendi Malek, player bola sepak Negeri Sembilan. Boss aku dh blur. Hehehe. Sebbaik la kuli die nieh tau sal bola, leh la aku menyampuk sket...aku cakap ade rupe. Hehe. Bkn ngampu, mmg ade rupe pon. Hehehe. Terkejut boss aku. Apepon, success aa gak...sbb tah bape kali lerr boss aku ckp tengkiu. Tp gaji waaa tetap tak dpt woo..hukhuk...Sbb awal2 boss aku dh ckp, "Sha...u're aware of our financial condition, kan. Yelah, u yg handle. So, nampak kan...kite macam mane...?" Hukhuk...dlm ati aku, br jek nak ckp ngan boss aku cepatkan gaji aku bulan nieh sbb aku nak sgt pakai duit...malangnya apakan daya! So, aku diam jeklaa..dlm ati sedih tak terkate beb...bykla impian akan berkecai pasnieh..aduish..

Today, aku rase paling teruk org call laaa...Lagik2 lab ngan supplier. Diorg nak wat closing..huhu...aku sangat paham, leceh kan, kalo org tak bayar. So...ape aku nak ckp agik! Tgh2 big boss order kat hp...aku ckp ngn supplier thru fon opis. Die dgr sniri la care ku menghandle. Lepas tuh die gelakkan aku. "Si polan call ek? Hmm...eloklah u ckp camtuh..." (dlm ati aku...yelah, sok2 die call lagik...muke nieh gak jawab. Tp buku cheque kat boss...so, takleh la nak bayar gak kan)

Call lak developer...tanye camne...leh ke dpt payment cepat. Laaa nie aku lak yg dh bergayut ngn org finance kat developer's opis. Hehehe. Smpai bile aku ckp..."Shaa.." jek...dh kena, "Alamak Shahida, we all tgh tunggu CEO laa..die cuti seminggu!!" Maknenye seminggu la aku kena tunggu. Adehhh...huwaaaaaaa...masuk payment, kena masuk account, dlm pade tuh kena bukak account baru lak nieh...kalo bg kat Maybank, die detect, mule die pon nak mintak utang...hahaha...yg paneh pale gua jugak. Tergeliat lidah nak ckp omputih..halamakk..

So, itulah cerite sedih aku.Hehe. Kesian tak kat aku nieh? Hihi. Okeh aaa..chow la. Takmo story byk...tata! Merdeka!

No comments: