Monday, August 22, 2005

Michael Owen



Okeh...as usual...ari Isnin, cerite sal bola. Nywayz, arinieh cite takler byk kat game last week sbb ade game yg aku tak tgk last week. So, kite pergi in general jek la dulu ek. Sbb rasenye macam malas nak komen games satu per satu.

Game mane paling best last weekend?

Kalo nak ikut "gah" game tuh, mestilah Chelsea vs Arsenal. Mane taknye...iklan jek dh macam hebat kan. Bak kate ESPN, "which team won the Charity Shield would probably lead the league". Tp theory tuh kite belum leh pakai la sbb nieh br the beginning of the season. Ape2pon...game Chelsea vs Arsenal taklah segah yg disangke. Sbbnye? Simple. Kalo Vierra ade mesti game tuh lebih menyeronokkan. Becuz, instead of being a playmaker, Henry is supposed to be sumone who put in goals. Tp itulah die tuan2 dan puan2, problem yg AKU nampak (lantak la org len nampak cmne, yg aku nampak, aku tulis), Arsenal mmg takde finishing. Kalo attack byk pun...tp takde finishing, tak gune gak kan. Rasenye dh byk kali aku highlight mende nieh...hmm..hopefully Arsenal dptla overcome mende nieh..maybe diorg patut revise balik sape yg diorg boleh beli and sape yg diorg patut simpan n buang la. Overall, diorg bagus...tp finishing tarak. Game nieh, walopon dua2 bagus...tp penantian lame sgt...hehe. Every minute ternanti bile nak goal, at last Chelsea menang 1-0 jek. Kalo ikut aku last nite, aku byk tertido mase game nieh. Sbb yg simple la. Bosan. Mule2 aku berkobar2 nak tgk...skali lame2 aku bosan. Sbb ape? Sbb every time Ashley Cole dpt bola, org Chelsea booo. Mane taknye kan, kes diorg gagal beli Cole dulu still suam2 kuku kat sane. Lagik2 satu..maybe aku mmg malas nak tgk game Chelsea. To see dat sarcastic n cynical smile of Maurinho buat aku rase nak campak kasut kat tv jek. Sebelum tv aku pecah, baik jgn tengok. Kebetulan pulak malam semalam ade F1, ade The Apprentice...so, mane yg perlu didulukan, aku dulukan leerr.. Kesimpulannye, aku harap Arsenal boleh tgk sket prob diorg...and I think I should stop trying to watch Chelsea's matches...sumenye bosan..huhu..
Bukan ajek game Arsenal vs Chelsea yg bosan, tp Liverpool vs Sunderland lagik la bosan! Hah..apasal aku ckp camtuh? Kang kalo aku komen...org kate aku berat sebelah. Hahahaha. Dun be so quick in judging me la! Kalo Liverpool bosan, aku tetap akan kate bosan. Why? Sbb aku rase, game nieh byk error remeh n sangat membazir. Sape membazir? Liverpool. Sbb ape? Sbb diorg tak masuk byk goal n lwn kat Anfield? Sbb ape lagik? Sbb byk sangat buat silap n back pun tak bagus malam tuh? Sbb ape lagik? Sbb ramai sgt players yg nak buat long shot and bola byk tersasar? Sbb ape lagik? Sbb Luis Garcia sudah mule prangai lame...asek salah bagi bola jek. Sbb ape yg seterusnye? Sbb referee bias...walopon aku minat Liverpool aku tak puas ati die bg red card malam tuh. Sbb ape agik? Sbb aku nak game yg lagik bagus...and aku mmg suke komen, so lantak aku la kan! So, kesimpulannye...walopon Liverpool tuh team aku, diorg men sangat teruk last week. Menang 1-0 tak menjanjikan keseronokan. They should've done better. Even Steve Darby, yg minat Liverpool n lahir kat Liverpool..yg every game die comment kat ESPN tuh, die akan backing and pakai tie merah pun kate game tuh sgt teruk. Yup...sgt la teruk. Mungkin ke sbb ramai players yg penat sbb frenly match arituh? Steven Gerard takkan ade next game. Calf injury tak silap aku. So? Hmm...ntahlah! Aku harap jgn ade lagik game bosan lepas nieh yg macam nieh. Kalo tak, bungkus la beb! Rafa should look into the selection of players and teach them how to play in team. Game Liverpool yg slalunye passing, men dlm team...nieh macam individual game jek...frust betul. Apepun, Xabi Alonso mmg best. Goal superb! Penenang jiwaku...huhu..
MU vs Villa? Gud game. Aku rase aku lg byk concentrate game nieh dr game team sniri. Tp...aku tak agree la ade yg kate "MU too gud for Villa". Silap tuh. Dat was a gud game, I admit...but it won't be any better if Villa didn't put a gud fight. And like I said earlier...MU can survive without C.Ronaldo la. Aku tgk Park tuh bagus jugak. And aku goal yg MU dpt arituh pon sbb twice Ferdinand ade kat atas...move sket. Baru la si Christina Ronaldo tuh boleh cross elok sket. Kalo tak manjang cross tak lepas or silap arah. And aku rase Van de Sar is gud for MU laa...bayangkan kalo Caroll or Howard yg jd keeper, mesti slalu buat silap bodoh jek. Nywayz, intresting game...tp jgn cepat perasan dulu la MU fans...puji tuh puji jugak, tp kena la open minded sket beb! Tp aku suke gak game Blackburn per...Game Spur pon aku enjoy. Spur sgt energetic skang. Especially since and Edgar Davids nieh...best aku tgk game diorg :)


Goal mane paling best?

Kalo kate aku bias kan, mmg la aku akan kate goal Xabi Alonso, betul tal? Indeed, goal tuh mmg yg best punye. Freekick yg cantik punyelah! Tp ade satu agik goal yg cantik...from Blackburn Rovers. Ape agik kalo bukan goal from Tugay! The same player who broke Cisse's leg! Superb punye goal. Ramai sgt org dlm penalty box but he managed to make it. Die pun macam tak caye jek..hehe... RvN? Goal die okay...tp melampau la nak bg goal tercantik kan. Nywayz, die byk sgt improvement dis season and aku bajet die maybe akan jd penjaring terbanyak, since Arsenal's performance is not excellent rite now, I think Henry's gonna have probs in scoring. Stevie G is going for treatment soon. Injured la pulak. And then Milan Baros may be going to Villa. Unless Frank Lampard or anyone in Chelsea score in the future, RvN is now the possible candidate. But we'll never know. Ingt lagik tak Ashton from Norwich last season. He also scored a lot. So, jgn perkecikkan team yg takde dlm "TOP FOur" mindset kite nieh. Diorg maybe tak popular, but diorg pon bagus. Look at Charlton...dah 2 game dowang menang. Look at Tugay...tibe2 dpt score gol lawa (without violence..hehe). Tugay bagus, cume kasar la sket. Blackburn pon ade potential pe...Craig Bellamy is now with them. Spur pon nampak menyengat gak. So, we'll never know. As for this week, I think it belongs to Tugay and Xabi Alonso (unfortunately Fernando Alonso lose to Kimi Raikonnen...hehe).

Transfer Rumors

Michael Owen back to Liverpool? Milan Baros to Villa? Or perhaps, Lee Bowyer out of Newcastle United? Macam2 speculation. But aku rase let it be a speculation 1st la. Kite pon takkan tau sape nak pergi mane skang nieh. As for me, sapelah yg tak happy when one of ur fav player nak balik ke team yg ko minat kan! Aku sangat minat Michael Owen. Personally and professionally. Aku tau ler...kang kalo aku kate aku minat Owen, org kate sbb aku pompuan, itu jek player yg aku tau. Hahahahahah! Bulls***!Aku bukanlah sebodoh tuh. When I said I like football, means I really want to know football. Aku tak perlu nak tgk cerite Gol dan Gincu. Aku tak perlu susah2 kuar duit men futsal beb. Ikut kemampuan aku, aku tgk game, aku minat, aku ikut perkembangan. Dato' Rahim Razali pon actor...tp die leh jd commentator yg bagus...ahead of John Dykes sumtimes! So, there's no big deal in admiring Owen. I admit, he's cute. But he is also GOOD. So, when the rumors said he wanted to go back to Anfield and play, dats damn gud. He got speed, and he knows how to finish. Bukanla aku kate Moriented, Ciise, or Baros tak bagus, but I think he is better. And bukan jugak aku nak memperkecilkan Rooney, Kaka or RvN, but unfortunately...diorg bukan fav player aku kan?! So...jgn la kecik ati kalo aku puji. There are times, we have to be frank, especially in sports. Macam aku komen last time, admitting ur rival's quality is also a victory. Remember dat. Aku tak pernah bias...so, suke ati la yg terase. As for the rumor...I guess I was too happy about it as I wish it will come true! Baros to Villa, will be a devastating news for me, tp siapela nak simpan striker byk2, ye tak? Kalo aku baik buang jek Morientes or Ciise...but Rafa must have his own reasons. As for Bowyer...takkan la Souness nak simpan Bowyer kalo everyday nak bertumbuk jek ngan Dyer? Apepon aku harap Newcastle takkan ade "series of unfortunate events" lagik. They are actually a gud team and I wish this chaotic moment will pass away.

At my 1st glance, who will win the league?

I wish it is Liverpool. But knowing my team, it is almost impossible with the current performance. In order to win the league u must be consistent. And Liverpool is lack of consistance. As for Arsenal, they are proven good...but in terms of morale and strategy...kalo diorg terus2an tak perform the way they should be performing, susah la! Ye tak? Chelsea, too early to declare their victory. They won 2 games, but an unqualified games. Yg tak cukup bagus bagi aku. With their line-up of stars, they should scored more goals. So? MU has the advantage. It just a matter of time:)

What am I expecting?

I'm expecting QUALITY games. Not only from my favourite team but also from other teams, especially teams with potential players. Lately aku perasan yg most of the "BIG FOUR" (MU, Chelsea, Arsenal and Liverpool) teams are definitely tired. Dgn UEFA Champs, dgn International Frenly Matches...players like Stevie G and Rooney boleh senang injured. Unless, equally excellent player like Alonso and Park play their game logically, they dun have things to worry about. Aku tgk Park men these 2 weeks...and aku risau pulak die injured teruk. I dun want to see more injuries dis season, I hope. And do bring Didi Hammann back, he's essential to Liverpool. At least aku tak tido beb!

My messages

Jgn terase. Becuz I am what I am.
Cher + Ry + Na.
In dat name it states me.
Sha + Hi + Da. In dat name it explains me.
Cheryna is sumone who can be anything and wish for everything, but Shahida is obsevent. (Cahaya Penglihatan/ Cahaya Penyaksian dik non...maksud name aku nieh!).And both of them is ME! So, jgnlah kecik ati. We have different interest and values. Dat makes the world is a happy place to live in. Kite tak serupe beb...;)

'Til next week;)

No comments: