Wednesday, August 17, 2005

Pudar

Image hosted by Photobucket.com

PUDAR-ROSSA

Kurasakan pudar dalam hatiku
Rasa cinta yang ada untuk dirimu
Kulelah dengan semua yang ada
Inginku lepas semua

Setan dalam hati ikut bicara
Bagaimana kalau kuselingkuh saja
Kupunya banyak teman lelaki
Sepertinya kukan bahagia

Mestinya kau cari pengganti diriku saja
Karena kita sudah tak saling bicara
Pastikan cerita tentang kita yang telah lalu
Hanya ada dalam ingatan hatimu

Maafkan aku jika kau kecewa
Bintangmu bukanlah untuk diriku
Jika memang semua kan jadi cerita
Kutahu kau semakin terluka

Kurasakan pudar dalam hatiku
Rasa cinta yang ada untuk dirimu
Kulelah dengan semua yang ada
Inginku lepas semua

Setan dalam hati ikut bicara
Bagaimana kalau kuselingkuh saja
Kupunya banyak teman lelaki
Sepertinya kukan bahagia



Huwaaaaaaaarggggghhhhh....ngantuknyeeeeeeeee..huuuu....mlm td balik kul 3, dekat nak pukul 4 baru tido. Kul 5 dh nak bangun...!!Huuu...lebam...lebam.


Dinner semalam? Bosan. Mmgla bosan, sbb....bukan ade kena mengena ngan kitowang pon dinner tuh. Yelah, bile mase pulak aku ade kena mengena ngan STAD (Sekolah Tunku Ampuan Durah, Seremban). VVIP yg dtg pon byk songeh, maklumleee...sumenye pegawai beso2....Dato',Datuk Seri, datuk pun ade...ahahaha...tp yg pasti aku rase alumni nieh macam alumni sekolah lelaki....with very2 naughty boys. Cet. Bosan jek.
Bukanla aku anti sosial ke, jeles ke ape...tp bile mende tak plan, macam nieh ler. Udahla arituh berpulun aku nak buat invitation n call org....tibe2 kena attend pulak mende nieh and siapkan dinner. Stakat arrange dewan ke, backdrop ke....dh langsai la, tak la susah sangat. Nieh siap kena serve food. Huhuhu...melampau ke tidak? Wat kat sumwhere yg dipanggil Golf Club and tibe2 ko yg takde kena mengena, hanye jd secretary penganjur...kena buat mende2 nieh sume. Huhu..kesian betul ktiorang nieh. Nieh sume gare2 boss aku ade company katering. So, abes sume staff kena attend mende nieh gamaknye....huu..


Fortunately, makanan bagus2. Sedap. Sesuai ngan tema Negeri Sembilan, makanan pun import kat Seri Menanti. Mmg ciri2 kampung abes. Tapi...tukang senduknye? Kitowang ler kan. Senduk, me no hal. Dh selalu buat kenduri kat umah. Hidang pon no hal. Attend to the guess? Itu susah sket. Sbb time kenduri yg attend guess slalunye org lelaki. Anak dare dok dapur jek. Lagik2 la guess tuh org tua2. Yg aku tgk tak kurang hebat ulat bulunye. Aku buat macam biase jek. Cume dlm situation nieh, my big boss cepat panic. Itu buat kiotwang kelam kabut buat keje. Certain guess pulak nak ikut kepale diorg jek...So, kalo kite nak clear meja pun die macam boikot. Sowilah ek..kitorg bukan pro pun. Dlm pd tuh, kitowang tertanye2 jugak, takkan la staff Golf Club tuh takde yg nak jd tukang serve, rupenye...sume diorg nak buat sniri sbb nak save budget. Itu sbb dgn katering boss nieh pon dipakai skali, walhal boleh order food kat situ jek kan...Nak wat cmne kan. Org nak jimat, make kuli batak nieh terpakse la buat keje....huhuuhuhuhu.So, my teman utame sape lagik kalo bukan Wani. Tp kalo ikutkan Wani bukanlah staff tpt keje aku. Aku bawak jek budak nieh. Lantaklah. Janji kenalah boss bayar budak nieh sket n antakan balik umah. Kitowang setakat berbaju keje tak seberape jek menyenduk. Sedih betul. Ingatkan Golf Club gempaq sangat, tp kalo tgk toilet, toilet UNITEN pon lagik bagus. Much2 better. Bile tgk dinner smalam, aku rase dinner mase sekolah pun lagik best. Hehe. Teruk...kelam-kabut dan sebagainye...


Tgh2 aku tercangak2 nak gi amik barang, tibe2 ade la org pakai baju beige tegur aku kat sebelah. Sebbaik aku tak terkejut. Fuh! Tgk2 dtg ngn big boss. Tp dressing sempoi2 jek. Tak join ke? Aku bajet tak join sbb die kena gi Gemas, kena gi KL, kena gi byk tpt lagik la. So, terkejut la ade org kat sebelah tibe2, yang obviously baru lepas mandi (tak tahan perfume die rase macam nak tutup jek idung!). Sengih2, jek...Mase wat keje tak tegur pon. Biasela, ade mase die sombong gak. Lantakla...aku pk tak tegur lagik baik. Silap2 die bagi keje! Naya aku. Die nieh bukan betul pon. Betul tekaan aku. Mase tgh2 wat keje tuh tibe2 tegur. Sronok la tuh...aku smalam kena perah santan (ade lauk tuh santan kena perah kemudian, akulah mangsenye..huwaaaa). Then mase wat keje tuh tegur tp tak byk. Dah abis keje, sementare tunggu org tgh seminar tuh (kitowang tak masuk dlm, malas...lgpun takde kena mengena), tibe2 die ckp, "Sha, saye lupe nak ckp kat awak la mende nieh. Awak ade pen n kertas?" Aku mmg tak bwk pen n kertas pon. Pastuh die dpt carik tah kat mane, tibe2 dtg jek kat sebelah bg kertas. Aku tgk la. Ade alamat, number fon, and note. Sape punye? Die? Oh, tidak. Aku kenal call org! Maknenye keje utk aku. Leceh betul, sempat lagik bg keje kat aku tuh. Hampeh!Wani dah gelak2 kat aku. Die pun gelak. Sukenye ati bg keje kat aku ek...mmg dasar kuku besi!


Alang2 dh ade sebelah aku, n kitowang pon dh takde keje...dok jelah sebelah aku terus. As usual...ade mase sket jek bercakapla kitowang. Smalam aku rase jangke mase paling lame aku kena ckp ngan die. Sebbaik la moodnye baik....kalo setakat nak membebel aku rase dah makan kasut die smalam. Hehehe. Bukan pe..aku tgh letih, and maybe...marah?Mmg aku marah sangat. Aku tak kisah mende len tp aku tak suke org berpura2. Tau2 jelah bile wat keje macam aku buat smalam tuh...sah2 la ade yg akan cheating. Ikutkan aku, aku tak tergamak nak mengumpat die nieh sbb mak die. Tp bile aku tgk betul2 pangai die yg langsung tak all-out dgn keje2 yg mak die wat nieh, aku jd frust pulak. Penat mak die carik duit...bekejar sini sane, tp die relax jek. Buat keje semate2 utk dipandang! Bukan aku sorang ckp macam nieh, yg len pon ade gak bising2...especially maid. Tp aku wat dono jeklaa...dah anak boss aku diam jekla. Sume pon malas nak bising sbb die anak boss. Tp sedih la kalo anak pompuan takde common sense and sensitivity macam die nieh. Bukan aku nak kutuk, aku pun the only girl, and walopon independent, I'm very much protected sbnrnye. Tp tak menjadikan aku kera sumbang. At least mulut nieh terbukak jugak nak berkwn ngn sape2 pon....hai...keanginan itu aku pendam jek..dgn kepenatan tak terhingga semalam. Maklumlah...direct hours bekerja..mane tak letih!


Sessi luahan prasaan bermule. Bukan perasaan kat aku ek, sedia maklum. Crite biase2 jek. Nothing personal. Buat muke kesian pun ade gak abg tembam sowang nieh...hahaha. Tp for the 1st time aku reti nak kesian kat die. Bayangkan dr office, pergi KL then pergi Gemas, lepas tuh kena antar org kat KL, jemput boss...and gi dinner. Kesian tak? None stop lak tuh. Gi dinner bukan nak attend dinner, tp kena wat keje kuli macam aku..huhuhu. Part nieh aku jd kesian sgt la. As org kanan, die tak kena invite masuk dlm, aku rase...macam not fair pulak. Aku tak tau la kalo boss aku dh invite die taknak...tp kena serve, kena angkat brg berat2,,,with his day spent on travelling...hmm...tak patut, bg aku? Pastuh die pon cerite, ape tak puas ati. Time nieh jugak aku ckp ape tak puas ati! Termasuk tak puas ati ngan die! Hahaha. Aku siap sound agik...muke die yg masam n adekalenye moody kat opis. Kalo nak bebel ke nak marah jgn la kat aku sbb aku nieh bukan la tau sume mende. And jgnla tanye aku mende2 yg mengarut, coz aku tak blaja technical things nieh...aku blaja kire duit jek. Same macam die yg tak paham ape aku dok buat. Nampak jek relax...tp otak dok mencarik n memikir figure. Jgn la marah aku...huuuu...


Die diam jek. Gelak pun iye jugak. Si Wani nieh pon satu, lepas aku dok ngan Erwan, die pause. Sengih2 jek tgk. Lempang pulak kang. Pastuh tanye kitowang ade pape ke tidak. JAWAPANNYE TIDAK SAME SEKALI. Nak taknak aku explain la kat Wani, yg company nieh dh tak ramai staff..most of the work kitowang jek yg buat. Dua org. So, balik2 mengadap muke satu same len. Dlm pd tuh aku saje jek, taknak keadaan stress sangat and dlm keadaan sangap, aku mintak die anta aku balik. Actually aku men2 jek tuh...aku saje cube try test, tau die kedekut...hehe. Lgpun, giler ape? Kang ape pulak org keliling ckp kan, nampak anak dare kena anta ngan laki malam2. Jln kat umah aku tuh dah la sunyi..ish2. Tp saje jek! Aku takde niat pe pon sbnrnye. Seriously! Tibe2 mase aku tgh bergurau2 tuh (saje wat mende bodoh..malas nak layan sgt luahan prasaan yg serious n stressful nieh...kang asek keje je ingat), boss aku suh die antar aku balik. Biar betik?!
Aku cume bergurau. Rupenye lepas tuh, Erwan mengadu ngan Abg Ujang, "Sbnrnye bukan aku takmo anta Sha, tp aku segan kang mak ayah die kate ape pulak dah malam2 nieh," Abg ujang gelak jek. Rupenye Wani terdengar. Then lepas kitowang dah setel, and boss aku gagal menyuruh kitowang balik sesame, boss aku anta. Kebetulan pulak, Wani same jln ngn aku...so Wani story slow2 kat aku ape Erwan ckp. Punyelah aku tergelak...sudah!Die ingat betul2 ke! Ah..lantak dulu. Aku balik n titon jek. Sempat agik boss ku menghadiahkan hamper dlm basket yg lawa tuh. Walhal tuh utk die...hahaha..best..best...walopon aku hangin td, tp demi basket yg lawa tuh..takpelah. Pendam sket marah nieh. (jahat tul la Cik Sha, pasal basekt jek nieh...tak ikhlaslangsung...).


Bukanlah tak ikhlas tp biaselah, kalo dh last minute planning nieh slalu wat aku sakit ati jek. Tp terpakse la aku sabar kan, org dh baik ngan kite..aku pun taknak menyakitkan ati org len. Pg td, aku gi keje...boss aku ade kat umah. Abg Ujang pon tak bangun lagik. Sape pon takde. Kitowang dua org jek la. Itupun aku sorang2...as usual. Arinieh aku tak tau bape kali kitowang calling each other la. Penat aku. Dh ingat tak payah ckp2 ngn die, call lagik. Asek call die jek. And dlm lebih kurang 10-15 kali tu adelah 3 kali bergayut kot. Tp make no wrong judgment, ckp sal keje. Die marah sangat ko arinieh. Stress giler kot.Abes sume luahan prasaan pulak arinieh. Smpai aku dah tak reti nak ckp ape. Yg boleh ckp, "awak sabar ek...jgn la marah2. Bukan saye yg buat awak nieh.." Die gelak jek. Hampeh. Aku pujuk pon salah, aku wat dono lagik la marah. Bukan boipren aku pon aku nak concern sgt. Tp aku layan jek la. Once and for all. Jgn nanti lepas nieh tak paham. Aku siap explain agik nape skang filing system aku tukar sket sume. Biarlah die paham. Aku bkn suke2 buat, it's for his own gud jugak...kalo die pandang betul2. Lately kitowang byk tak puas ati mende yg hampir same...so, tuh yg byk sket bercakap. Amek skali...aku siap ckp lagik, jgn la marah2...kalo setel, same2 la setel...bukan ade org len nak tlg kite setel mende2 nieh...last2 senyap jugak...yeayy...Cume td die tak puas ati aku terlentok jap mase wat keje...die pulak kena travel byk tpt arinieh. Hehehe...siannye....Ntahlaa..bile cmnieh...aku tak tau nak ckp ape. If boss aku tau yg they're going to lose Erwan lepas nieh (maybe Erwan pon ade consideration nak tukar tpt keje gak), abe la. Rugi. Bkn sng nk dpt worker cm die nieh..(walopon tak suke, kena admit la he's gud kan).


Stress...ngantuk...and jd bakul luahan prasaan arinieh. Takpela...for today ONLY. Lepas nieh nak manje2 pi tpt len. Jgn nak ngade2. Aku siap lagik sound, "Awak...apelah awak nie. Saye bukannye suh awak antar2 betul2. Yg awak bgtau sume org apasal?"
Die jawab, "saye bukan takut antu smalam...takut parents awak marah sbrnye..hehe..." Poyo jek. Sebbaik takde depan mate kalo tak aku dah bagi choke slam skali. Tapi dpt disahkan yg die termalu la aku kate aku kate men2 nak suh die anta balik...hahaha...tuh la, sape suh perasan!


Dlm bosan2 kite layan lagu Rossa la..Pudar. Sronok pulak dgr kat Era hari2 :) Nak balik titon...ngantuk!

No comments: