Monday, August 29, 2005

Super Cup



LIVERPOOL WON THE SUPER CUP

Mule2 tgk game nieh macam hampeh sbb Liverpool tak best sangat la. Then bile tgk betul2, cam sedih aaa jugak..Gerard takde, and Baros dh kena jual. Striker mase tuh Morientes, as usual no finishing. Tp lepas tuh, tgk2 org2 yg men ade jugak yg best...Riise men full game, and Didi Hamann was back in track...yeayy... Tibe2 Sinama-Pongolle masuk, Ciise masuk. Game tukar sket. Before dat, org CSKA Moscow nieh asek terjatuh jek...pastuh abes sume key players kena cards...Hypia, Alonso, Garcia...bengang jek. Si Josemi tuh pulak asek bocor jek....belah die asek kena redah ngan Daniel Carvalho (scorer CSKA Moscow). I dun think Josemi should be in the team laa..kalo byk2 player, die nieh la yg paling aku tak berkenan kat Liverpool...tp ape boleh buat. Men full game lak tuh. Hampeh tul...
Apepon equalizer goal by Ciise mmg best. Pade aku org yg patut dipuji ialah Garcia. Bukan pee...Reina sepak, and die tahan pakai badan...and pass kat Ciise...terus goal! Ciise pulak mmg ade kick yg kuat punye...bergegar pintu goal. The 2nd goal pun macam tuh gak...die punye pukulan tuh kuat. Just like Baros' punye gak. Tp 3rd goal paling best la. Garcia yg pendek menanduk. Hehehe. Whatever it is...game nieh biase jek. It's just the matter of spirits kan...Liverpool goal minit ke-84 and terus naik semangat....CSKA pulak terus down...itulah silapnye. Yg len2...hmm...byk lagik Liverpool kena baiki la. Kalo ngn CSKA boleh la die nak men2 macam nieh. In the future die leh ancus kalo trus men cmnieh ngn team len. And after these glorious moments, diorg nak jual Ciise lagik ke ek? Hmm...belum dpt disahkan!

TATA Milan Baros!

So sadddd dat u're leaving....Takes timeeeee to believe it...Hehehe. Bagi org len, mungkin kejutan la kalo tibe2 Liverpool dijual oleh Baros. Tp as a Liverpool's fan yg pernah masuk message board omputeh tuh sume, aku tak terkejut. Dr dulu pon mmg kalo ikut transfer list Liverpool's fans..Baros dh masuk. Same macam Harry Kewell. Dats why kalo tgk skang Harry Kewell pon tak men bola agik dh. Aku mengaku, Baros ade skills...tpe die kadang2 tamak sket la. In Liverpool, there's no such thing as one player plays the whole season. Macam kadang2 kite tgk ade sorang dua player yg rest, yg tak men org men half time. Jarang2 nampak player men full game, lagik2 striker. Kalo ade pon yg men full game slalunye attacking midfielder macam John Arne Riise..itupun sumtimes replaced ngan org len. Striker lagik aaa...dr zaman dolu agik sentiase men setgh2...even striker tuh adelah MICHAEL OWEN. The biggest mistake yg Baros pernah buat kat Liverpool is bile die takleh ctrl temper and cepat melenting. Kebetulan mase tuh Ciise, Mellor and Sinama Ponggolle injured. Die leh wat hal and kena gantung game! Hadeh...pulak tuh, ase threatened fans and club, kalo die takleh men sume game, full-time...die takmo men utk Liverpool...nak pindah Real Madrid (mase tuh die top scorer Euro 2004). Mane tak sume org bengang...and adelah beberape kali die cam taknak perform like he should be laaa..suke men sorang2. So, not suitable with Liverpool...good or not...Liverpool plays as a team...so, Sayonara Milan...I still like u...skang jdlah hero Villa pulak ek.. (dh jaring 1st goal utk Villa mase lwn Blackburn arituh..hehe)

Not Fair

Minggu nieh tak byk nak dicakap since games macam biase jek...Liverpool n Arsenal tak men...tp MU ngan Chelsea men. Aku macam sronok plak dh tgk game MU since skang diorg dh mule boleh mencabar Chelsea tuh...yeaayy... However, still ngan Liverpool la kan. Sape yg tentang Chelsea sume aku suke, skang just wish Arsenal pon leh menentang gak...baru ngam gitu. At least ade competition kan. Apepon...the best game last week, pade aku...takde! Sbb kedua2 game yg dikatekan best tuh sbrnye tak best. 1st of all kite tgk game Chelsea and Spur. Aku rase referee sangat bias kepade Mido. And aku rase pulak kan..tak nampak sangat Chelsea men as a team. Byk pade Drogba terkejar ke sane-ke mari. Tak nampak smart macam Crespo men. And of course, Arjen Robben takde! Sbrnye Spur pon men bagus, especially since dowang dah ade Edgar Davids nieh...tp tahla! Kat mane silapnye pon aku tak tau lerr..huhu. Lepas Mido kuar macam ancus la game tuh. Sebbaik Maurinho tak buat komen bodoh2 agik. Kalo die buat, sah2 lagik meletup, u! Apepon...boring game...nak men, kasik fair laa...11 vs 11...baru ngam! Aku still puji Spur...masih best, cume kena lagik gempaq lepas nieh. Bile Robbie Keane nak tunjuk taring!
MU vs Newcastle pon not fair. Rase cam tak caye tgk RvN kena card, dituduh sengaje dive lak tuh...hahaah...Tp sbnrnye kan, game tuh telah membuktikan satu yg aku ckp betul. MU doesn't need Christina Ronaldo! Hehehe. Tgk jek goals arituh, mane de pakai CR? Satuh tuh Rooney bawak. Superb goal! Satu agik, Rooney pass kat RvN. Park pon pandai curik bola. CR? Asek jatuh...pastuh ngamuk2 referee tak bagi freekick. Ape kes? Hihi...sowilah. Sape yg rase and vote CR jd man of the match mmg silap. MU was much better bile die dah kuar arituh...Tp, tak dinafikan Newcastle dh improve walopon maseh hampeh dr segi spirit. Scott Parker and Luque is definitely gud buys for them. Cume takde luck. Cube agik ek!

Hidetoshi Nakata

Aku sedang mencarik kelibat Nakata kat dlm game Bolton. Still not in. Takpelah...aku sabar menunggu die nieh....nak gak tgk die leh ke tak perform kat EPL, ek tak?

So...dats it? Tak byk nak komen...hehe. Sbb Cik Sha tak sihat ler. Nak tgk bola pon terlelap sket2. Huhuhu...so, nak komen ape kalo tak tgk sangat games kan? Yg tgk full pon game malam semalam (MU vs Newcastle). Hadeh!

No comments: