Tuesday, August 16, 2005

Transfer

Arinieh kite cerite sal transfers. Sbrnye, ikutkan aku dah letak full list of transfers in EPL dis season, tp memandangkan some teams transfers tuh kurang menyengat, so...aku letak certain transfers jek laaa ekk...Walopon sudah sedia maklum perpindahan dowang nieh n season dh pun start, jom kite borak jek la...





Transfer: Middlesbrough to Liverpool
Former clubs: PSV Eindhoven, Barcelona, Chelsea, Middlesbrough


Okehlaa...kalo ikutkan aku, aku mmg agak terkejut ngan perpindahan Zenden to Liverpool. Langsung tak boleh agak any teams from Merseyside, either Everton or Liverpool nak beli die. Becuz, Everton mmg slalunye beli players mude, and Liverpool pulak tak pernah menyuarakan hasrat sebelum nieh. Kalo ade, sah2 la aku dah bace kat Reds forum kan, tp aku mmg tak tau. Tak macam Reina, die transfer ke Liverpool mmg tibe2 jek dibuat.
Walobagaimanepon....aku rase kedatangan Zenden to Liverpool is actuallu menambahkan jumlah "warge emas" kat Liverpool. Tgk aje tarikh lahir die dah menunjukkan die bukanlah sumone yg mude macam Wayne Rooney or Steven Gerard (baye sape ek...ohh..penyu..hahaha..Tarikh lahirnye ialah semalam! 15/8/2005!). Die nieh bawah sket dr Hammann and Luis Garcia jek. In terms of fitness, Riise mendahului la. But they play in a similar position, so kenalah berebut sket. Pade aku, kedua2nye bagus, Riise with an aggressive manner and Zenden pulak ade style sniri. Whatever it is, SETAKAT INI,(perkataan tuh kena urup besar la..hehe) Zenden ade potential to be a gud player. He was quite influential in Boro last season, so ape kate kite cube try test si Zenden nieh men kat Liverpool. My wish is he will be as useful as Hammann, Alonso...and of course, my dear Stevie G. We'll see?





Former Clubs: Cannes, AC Milan, Arsenal, Juventus.

We're going to miss Viera in EPL, definitely. His skill, his passion towards the game. In my opinion, Arsenal needs Patrick Viera. Bukan nak ckp ape laaa...tp Arsenal was a basic of a French team. So, the synergy was there between Henry, Viera, and Pires. Of course skang diorg dah ade v.Persie, dh boleh gune Reyes and everyone is gettin better (even Dennis Berkhamp can be dangerous sumtimes), but Viera has his own tactic. Aku ingat lagik mase Arsenak vs Liverpool season lepas, when Viera scored a goal...takde sape leh agak die ade kat situ sbb die muncul tibe2 jek...macam biskut pulak. Whatever it is, bile lagik kite nak cube try test Henry jd captain kan? Inilah masenye...So..no more "hingus kat baju". Hehehe. Pade aku itulah trademark Viera, die punye baju slalu basah kat dade, macam hingus. Wek..wekk..Bye2 Viera...:)





Number 13 Park! Wahwah...die selambe jek pakai 13! Mostly org putih nieh, ade separuh yg percaye ngan tahyul...diorg rase number 13 nieh bad luck! In Italy, diorg cukup takut pakai jersey number 13. Skuad German pernah tukar hotel sbb dpt 13th Floor mase World Cup, and so on. Bak kate diorg, suwey. Hehehe. Ape2 pon its not "suwey" with Park since he got a better offer from United. Macam RvN pulak kan...dulu RvN pun from PSV Eindhoven. Ape2 pon...Aku rase bangge sbb Park is an Asian dpt men utk big club macam MU. However, aku rase die tak payah la kalut sangat time men. Kalo die dpt men without using strength tp otak die kan lagik baik. Tgk2 care Park nieh men, ade possibility besar senang nak injured. Ape2pon...I think, he's worth buying. Favourite adik aku nieh! Kite tgkla ek...kalo mood Fergie tak berubah n jdkan die pekasam kat bench macam former MU player yg len :)


So, 3 transfers 1st la ek...ade transfer yg best lagik, aku letak. Who knows in the future - Owen to Newcastle/MU? Or Baros to Villa ke? Cole to Chelsea? Kite tunggu kalo mende2 nieh betul2 terjadi nnt:)

No comments: