Thursday, August 18, 2005

Viva Forever

Image hosted by Photobucket.com

VIVA FOREVER -SPICE GIRLS

Do you still remember
How we used to be
Feeling together, believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my saviour, my spirit I gave ya
We'd only just begun

Hasta Manana,
Always be mine

Viva forever, I'll be waiting
Everlasting, like the sun
Live forever,
For the moment
Ever searching for the one

Yes I still remember,
Every whispered word
The touch of your skin, giving life from within
Like a love song that I'd heard
Slipping through our fingers,
Like the sands of time
Promises made, every memory saved
Has reflections in my mind

Hasta Manana,
Always be mine

Back where I belong now,
Was it just a dream
Feelings unfold, they will never be sold
And the secret's safe with me

Hasta Manana,
Always be mine


My 1st word for today is "Ciiiiiiiiiissss!!!" kat Yati n geng lemak ku.(Lemak, aku lagik suke panggey ko lemakdr panggey ko Sya la...rase macam panggey diri sniri...hihi). Sronok ek korang. Actually, to be honest, nothing special happened la..biase jek. Normal la tuh kan, dh takde keje borak2. Sape agik yg tinggal nak borak2. Wani, Abg Ujang...len2 tuh tak kenal sgt pon. Pastuh wat hal sniri jek. Yg die pulak sebok ngn hal keje...so, nak borak hal keje sape lah mangsenye? Sape yg paham ape die ckp? Pusing2 aku la jugak kan! Tuh sbb last2 jd dok berdua tuh. Itupun still sebelah Wani ek...die kat sebelah kanan, Wani kat kiri...Abg Ujang kat depan. Aiseh...taklah syiok sgt pon...amboi2...tak baik betul kowang nieh tau. Ingat aku berskandal pulak. Cet! Nk borak ngn Wani n Abg Ujang mmg tak censored. Ade satu part tibe2 masuk pulak lawak Abg Ujang...dah cerite pasal bra. Aku rase muke aku dh panas tahan malu. Selambe giler! Wani pon satu, pakai gelak jek. Aku jek dh tak tau nak gelak ke taknak...nak gelak kang, mende pompuan...tak gelak, sakit perut. Sume org dh gelak pulak tuh. Abg Ujang nieh mane nye tak lawak...org len sume gune bahse standard, die ckp loghat Negeri Sembilan style Pilah yg pekat tuh. Yg betul2 paham pon aku ngn Wani la....Erwan tah sejak bile jd org Negeri aku pon tak tau....ckp loghat wat aku gelakkan jek...bukan jadik pon.Die paham, nak ckp tuh tak jd la...hahaha...apetah. Pakai bantai jek. Rosak bahse aku. Nywayz, disebabkan Abg Ujang la kitowang tak tensen sgt malam tuh. Kalo stakat wat keje taklah tensen...kena arah tensen la kan? Tp dek ke"Cool"an Abg Ujang tuh...walopon die yg paling byk keje...kitowang dpt bergelak ketawe. In fact, dis is the 1st time aku dgr Erwan ketawe besar and secare ikhlas. Kalo tak setakat nak gelakkan aku buat keje jek. Hampeh. Biaselah, die suke la lawak yg melibatkan pompuan nieh. Mane tak lawaknye...Abg Ujang nieh kan maid, salah satu keje die ialah melipat baju. Skali die cerite pasal die lipat bra (malas aku nak ckp bra sape la...tp aku tau tuan punye). Die siap demo n ckp lagik...brape pasang die basuh, macam mane die basuh. Yg aku n Wani awal2 tuh blur macam mane tah tibe2 termasuk topik nieh. Kitowang nieh pulak dgn niat nak bg tips kat Abg Ujang, kitowang ckplerr.."Abg Ujang jgnla masukkan mende tuh dlm mesin kang rosak," Die pon balas, "Manolah den tau..byk bona...den masuk la dlm mesin. Lopeh tuh dah kogheng den lipat cam nieh haaaa..." Dgn demo2 skali. Kalo kite pompuan, n kite tgk lelaki yg demo...malula kan...tp dek kelawakan Abg Ujang tuh buat terhibur sket la. Lgpun syok yg tgk Erwan garang2 jd mati akal dek lawak Abg Ujang...kahkah...Last2 jd geng pulak dowang nieh...slalu tuh ade jek tak sefahamannye. Td Abg Ujang ckp, "Den ghaso la Sha, nnt den nak buek lawatan mongojut kek umah si Erwan tuh. Biar den tgk dio komeh tak umah. Suko bona tinggal soghang2, buang duit.." Abg Ujang mmg tak agree die tinggal sorang. Arituh kitowang dh ckp kat die, carikla bilik or...bawak geng2 tinggal skali. Die ckp saje nak tinggal sorang, senang nak buat keje. Tp, pade aku la kan...and of course Abg Ujang pon, kalo die tinggal sorang die asek ngn keje. Pastuh takde teman berborak. Tuh yg sumenye berbeku kat dlm otak...smpai tensen2 wat keje. Macam aku nieh len la...balik keje ade mak, ayah nak berborak n aku bzkn diri kat umah. Nieh, nak pi makan pon sorang. Manela telinga aku nieh jd tak jd bakul...Abg Ujang pon agree...die tuh kena spend time ngn GF die, br la tak tensen. Betul tak? Aku rs next time aku kena wish die laaaa...hope die ade awek, supaye die tak cpt tensen. Kalo bole bg kawen terus, senang ade org nk jage, tul tak...


Pg nieh, asal2 aku call, nak confirm schedule. Lepas tuh...putus. Tpt tuh takde line. It's ok...paham. Tibe2 tgh wat2 keje sume, die called.
"Sha...saye ingat nak balik tido la. Sakit kepale...tak tahan pulak," Laaaa...sakit pale, nak balik tido pun ckp ke...hahaha. Aku paham la...mesti nak suh amik msg kalo org call. It's okay...utk org yg sgt penat, aku boleh paham la kan. So, kejap je ckp, aku hang up...sambung balik. Arinieh aku sebok buat hal sniri. Ape lagik, as requested by Cik Kiah....sebok2 kan diri pasal keje tuh. Ntah la. Aku nieh sbnrnye mmg berkobar2. Tp kalo kena push aku mmg jd malas nak buat, silap aribulan aku terus tak buat ape2. Aku paham ngan ibu tuh. Aku paham sangat pangai die. Tp dlm pd tuh jugak, ade time aku tak suke org tak percaye aku. Bile terlampau kena push, sampai pendapat aku sume tak trime...ade time aku angin laa. Dh kate mase depan sniri, takkan aku nak biarkan macam tuh jek kan. Aku pun ade plan aku. Ntahlaa. Kalo ikutkan prob aku nieh sbnrnye, aku tak suke kena bebel jek. Sedia maklum la kan. Skang mende bukan arinieh kite buat, besok kite dpt. Dlm pade tuh mmg la usaha. Kalo nak rush2..push semacam jek, mmg la aku leh putus kepale. Bukan aku tak try...tuh yg buat aku macam boring sket la. Kenape tibe2 nak jd macam nieh. Ade time aku jd marah jugak, tak boleh ke bersyukur dgn ape yg ade sekarang. Rezki, kalo dh ditakdirkan utk kite, tak kemane. Tuh yg buat aku jauh ati sket. Allah knows how much I've tried to improve my life. Dr berjalan kaki pergi sekolah smpai tercangak2 aku nak blaja kat UNITEN, aku tak pernah lupe zaman susah. At last abes gak blaja. Tuh pun aku tak tau macam mane syukurnye aku. Dpt keje nieh pulak, mmg la tak byk...tp dpt bayar yuran grad sniri yg obviously byk tuh pon, aku syukur lagik. Bile hari2 aku dpt mkn mende yg elok pun aku syukur sangat. Dlm pd tuh usahalah. Tak boleh ke at least be patient...I'm trying, okay...Aku mmg la tak pandai sangat...tp taklah bodoh tak bertanye...I dun like dis kind of competition. It's fine if we have low confidence. It's fine we want to show dat we can make it, but I'm not an experiment. Aku tau nieh sume sbbb tarikh konvo nak dekat, and anak kawan2 die grad same ngan aku. Malu ke nak ckp anak die tak keje big com? Malu ke nak ckp jawatan aku nieh. Itu yg aku rase skang. It hurts, u know. Aku boleh gelak2 la kalo org tanye. Bukan aku tak usaha. And bukan aku duduk saje melenggang kat umah macam separuh budak2 len. Aku sanggup trime keje len walopon tak kisah la org nak bayar brape pon. Napelah nak marah2...Pagi lagi dh bising, just nak pakse jugak aku letak gambar kat resume. Sedangkan setahu aku, and resume2 yg pernah aku nampak, tak payah letak gambar. And pernah mase belaja dulu pun ade ckp tak payah gambo. The format changes everytime...makin lame len, takleh la nak salahkan aku. Nak suruh aku buat resume zaman die boleh jek, but people change. Aku cube berdiplomasi dlm hal nieh. Aku diam2 wat mende nieh sume...bukan aku tak buat langsung. Aku malas nak poyo2. One reason yg aku sniri tak sanggup nak ckp depan die: She hope too much. Aku taknak die terlalu mengharap, and paling penting..kalo aku tak berjaye, aku taknak die frust2. Mak sniri, mestilah aku faham pangainye kan. Especially kat aku nieh. Harapan tak ingat, smpai aku tak dpt nak carry. Arinieh aku frust sgt. Nape mesti macam nieh...


Aku ckp byk2 pun, mak aku. Aku marah pun, aku syg gak kat die. Aku ingt gak. Dats why it hurts kot. Sbb syg. I'm trying to be better everyday...cubelah faham. Bkn semua org boleh sabar ke tahap yg aku alami skang...


He made me smile, he made me laugh. Org yg paling tak disangke2!Kelakar dlm pd tuh. Dlm pd aku berperang ngn prasaan aku sniri pasal perkare di atas. Aku ingt dulu aku tak pernah rase sedih macam nieh. Aku simpan jek. Lame dah tak berkonfrontasi ngan Cik Kiah. Mase sek rendah dulu selalu la. Sbb die mengajar aku n slalu marah anak murid len yg die ajar dpt markah tinggi dr aku (jd anak cikgu nieh bukanlah best sangat....org jek ingt mak kite sebelahkn kite, tp tak pun). Arinieh di saat2 kegetiran tuh...tibe2 die muncul jek. Senyum? Hoh...terlopong. Awat?


"Dtg kejap, nak tinggalkan nieh. Nk melukis mende kejap ek. Tumpang dok sini" dok sebelah desk aku.
"Kate nak balik tido?"
"Nak...tp byk keje kan. Kenalah abeskan dulu. Teruk saye men ujan kat site td...dh pening...nieh, suar pun dh abes kena lumpur...pok..pek..pokk..peekk.." dlm ati aku: awat ramah sgt nieh?
"Balik la. Saye tak kaco. Nnt ade call, saye amek msg awak," aku ckp tuh jek.
"Tp nieh ade lagik! Nk lukis nieh dulu la. Nnt nak pakai, " Beriye pulak tibe2 tuh?
"Sume yg awak nak smalam, saye dh smpaikan kat En. Razalee. Nieh, siap tulis pakai marker. Dh siap dh separuh yg awak mintak tuh. Yg len2 nnt la saye tanye lagik kalo dpt. Boss takde."
"Sume gi KL arinieh. Awak byk keje ke?"
"Tak lerrr...nak anta resume."
"Hmm...Ade kwn ajak saye keje ngn die nieh. Ntahla, rase macam nak resign je kat sini. Tp kadang2 rase tak payah pulak. Ntahlah...pok..pek..pok..pek..." byk nye mulut arinieh?


As usual...aku nieh byk mulut, tp kalo org byk mulut...aku senyap la. Hehehe. Biar jek die nak cerite. And...lagik satu aku nieh kadang2 mmg la style mak org....Dh kate ikut pangai Cik Kiah kan (we're too much alike, tuh pasal bile bertemu tuh kecik2 ati kot...manelah aku nak lari kan? Dhla rupe same, pangai lebih kurang jek...hehe). Gaye mak org yg aku buat arinieh ialah,
"Balik nieh gi mandi. Dh men ujan tuh...jgn nak terus tido jek. Suar tuh pi rendam. Off hp...kang pandai la saye nak jwb kalo ade org call sini, " dlm ati aku...apasal la aku baik sangat nieh? Sejak bile pulak.
"Tak tahan laaa...sakit paleeee..." dah mule bebel...tp style mengade tuh kuar agik! Hish!
"Yelah, pi lah balik. Nieh copy surat awak. Sini dh ade copy. Tlg pos nieh before balik, k. Surat yg awak nk send kat JKR. Dh...pi balik."
"Saye balik ek. Awak amik msg, k. Nieh serah kat En. Razalee. Pening dah nieh...penat la."
"Yelah...yelah....balikla. Mandi tau," ape kena mengena die mandi ngn aku nieh...aku sniri tak paham apasal aku rajin sgt memesan! Ish..
"Awak..." Die panggey.
"Ye?" Aku dongak. Senyum! Uiks? Reti senyum rupenye?!
"Bye."
"Bye" Ahh..pandang la tpt len.
"Thank You ek. Nnt saye mandi..."Aku malas nak pandang...balik la cepat...


He left. And I spent my day crying...wondering....why is it so hard to forget old memories? Wondering why is it hard to let go? Ibu...dis is why I work so hard rite now...I know I want to change it sumday...Just be patient...

p/s: Lagu nieh lyn kt Era pg td :)

No comments: