Monday, August 15, 2005

What Are You Goddess Of?

Goddess of the Sun
You are really cheerful!! Everyone loves hanging
around you!!



SURATAN -ALLEYCATS


Ada sepucuk warkah
Dalam riang aku terima
Dari sekeping hati yang kupuja

Diselitkan setangkai mawar
Yang merah merkah oh warnanya
Tapi sayang telah layu pun ia

Kau tanya kepadaku mengapa
Aku merayu
Kau tanya kepadaku mengapa
Aku mengganggu...oh..oh..ohhhh

Bukankah kau yang dulu
Mengharapkan kasihku
Setelahku serahkan
Dikau membisu

Tapi mengapa kini
Kau kata yang kau benci
Setelah jiwa raga ku korbankan
Untukmu

Sampul warkahmu indah
Tapi isinya hampa
Haruskah ku terima
Kesan yang tergambar ini


Okeh kawan2...aku tau lately I've been bz. Takde mase sangat nak update blog, ape lagik bercerite. Aku call Yati pon time2 aku tgh mengong byk keje. Trust me, dis whole month terlalu byk nak diuruskan...ntah smpai bile keadaan macam nieh. However, aku enjoy sbnrnye ngan keadaan skang, walopon sebok n takde mase nak berfikir...tp aku sangat enjoy. Enjoy buat keje, walo ade mase kecik ati, sakit ati n rase nak hentam org...hahaha..Tp inilah kehidupan aku yg sekarang, bekerja...and cariklah pengalaman dan belajar dr ape yg diberi oleh mase. Ecewah!


Ape2 pon, aku sbnrnye masih lagik ade perkare nak pk, which is...mencari pekerjaan yg tetap. Aku tau tanggungjawab aku. Ibu dah mule risau2. Maybe die tak nampak aku risau. Mmg..aku takkan bekerje di sini selame2nye. Dlm keadaan skang pun aku tgh mengatur agenda aku sniri. Mungkin agenda nieh yg ibu tak suke. I'm willing to work far from home. Aku determine kalo boleh aku nak try dptkn keje nieh. And since ade org offer nak tlg, aku akan gunekan sebaiknye. Aku paham, mase aku ckp aku nak...die kate elok jugak. Tp lame2 aku prasan die byk nak suh aku mintak keje kat KL jek. Aku tau, lagik dekat. And then mungkin die nak aku ade backup plan. Tp dlm pd tuh aku nampak die mmg tak suke ngn decision aku. Agenda aku nampaknye tak sesuai ngn ape yg die pkkan. Bukanlah aku tak risau n takmo carik keje, tp hakikatnye aku takmo poyo2 dgn die. And most of all aku malas nak tunjuk depan die aku usaha. Aku mengarang resume pon kat belakang die, aku carik cover note kat internet pon belakang die. Aku malas nak buat depan2. Aku isi borang SPA pun blakang die. Aku surf jobstreet blakang die. And aku beli surat khabar pun letak dlm bilik. Sbb aku malas nak poyo depan die. Alasan aku simple, ade rezki aku...tak kemane. Terkabul doa aku, insyaAllah. Siang malam aku berdoa hidup akan lebih baik...jgn menyusahkan org2 yg aku sayang. Tp perlu ke sume tuh ditunjuk depan2?


Semalam die mengamuk, kate aku endah tak endah ngn SPA. Sedangkan aku dh isi lame. Die suruh aku isi borang. Aku cube ckp, aku dh isi...but online. Die tak habis bace paper lagik, die dh melenting. Bile die bukak paper, die terkejut tgk kat bawah tuh ckp, "Pengambilan secare berkomputer sepanjang tahun". And aku dh brape kali ckp....harapan jgn melangit, ape yg sesuai ngan aku...aku amik...Tp kalo dh terlebih sgt, tak boleh la. Die macam tak puas ati...


Knowing my beloved mum...aku tak smpai ati nak marah. I know, die tak suke tgk aku penat. Tak suke tgk aku keje kuat sangat smpai lupe dunia skang nieh. Taklah smpai kurus kan, tp aku dah totally buang kehidupan nieh. Aku paham...die sedih. But then again, I have to be independent, jgn patah semangat ngn ape yg dh jd. Walopon grad lambat, aku tetap grad. Lupe ke ibu...aku kan suke work under pressure? Performance aku lagik bagus...aku akan lebih berusaha. Itu aku. And now, it is the time. Mungkin sbb tuh hilang boipren. I think positively. Dlm usaha nak bina hidup sniri nieh, mungkin Tuhan rase lebih senang aku sniri. And mungkin sbb tuh jugak tibe2 ati aku macam nieh jek smpai skang. Utk keje n family. Cume ade time aku rase, tak payahla bersedih utk aku. Cuz it will definitely hurt me even more. I am content with my life, aku keje...and aku jg fam. Dats it. Zaman nak seronok dh abes, ok?


Tp guess what? Last2 die mintak maaf. Alahai...comeynye Cik Kiah. Pg td, aku tunjukkan cover letter n resume aku, die ok jek. Tghari die call, "Kakak, ibu dh edit surat tuh!" Haaiii...bersungguh betul ibu nieh. Risau ke kalo aku tekad nak pergi jauh? Ntahlaa...aku tak bgtau die, kalo rezki tuh ade, aku mungkin pergi. Tp yg pasti aku tak sampai ati...


Aku blaja dr ari ke ari. And td boss aku bg aku coklat...bar yg besar punye, hazelnut! Aku tanye, nape bg hadiah...die kate...."Present...sbb skang Sha dh pandai" Eceehh...kembang pulak rase. Yelah, dgn kelam kabut aritu, akhirnye aku dpt gak buat list VIP guess die (thanx kt kawan2 yg tlg aku carikkan add kementerian sume ek....). Sronok ati boss aku. Die pun ckp, aku nieh dh tak tau dah jawatan ape...abeh sume dh kena buat. Yup...my responsibility is getting wider...tp itu buat aku blaja n lupekan ape yg ade dlm kepale. Yg penting biarlah ilmu nieh melekat kat dade, berkat. Kurang2 nanti ape jd ilmu ade. Bukan aku tak pkkan tak byk payment and kelulusan yg aku ade nieh...tp perlu ke kite buat ape2 tunjuk kat org kan?


Nywayz, Erwan been very supportive dis whole week, mungkin jugak dh perasan aku byk keje skang...nak buli pun berfikir. Aku pulak ade time sound semacam jek. Skang nieh dah paham gaknye pangai aku, ckp elok2 1st and 2nd time jek....kalo buat pangai aku tak pedulik, manager ke ape ke aku sound...hehe. Ade time aku tgk die macam budak2...haaii..patutlah ati nieh tak pernah nak berkenan. Aku suke jek org yg manje nieh, tp kalo manje tak comey aku tak minat laaa..hahaha..


Apepon...keje. Itu akan jd story aku number one la. Secondly aku akan cerite pasal sports! Musim bola dah tibe kan! So, Cik Sha akan update sal bola, k? Jom share ek...Okaylah...kite layan lagu Alleycats nieh...hihi..

No comments: