Wednesday, September 21, 2005

1st goal



Rooney...Rooney....Rooney...

Wayne Rooney is an acceptionally gud player. Aku sangat suke tgk care die men, die punye energy, die punye determination, skills sume2 la! For me, he is a superstar player. And aku suke tgk die dlm game last week becuz aku rase die mmg bagus...and die tak lost temper! Hahaha..and dat makes the game clean. Kalo die lost temper agik aku tak tau la. Lately ESPN asek tunjuk kelemahan2 die nak ctrl anger die tuh. Ade gambo tunjuk die attack penonton (wat ala2 Cantona tuh...hehe), pastu tunjuk die mengamuk la..ejek2 referee sume...macam2 la! Sume from file ESPN. Tajuknye, "Stupidity or Youth". So, which way Wayne Rooney follows: Is it becuz he's still young and hot-blooded boy, or is it bcuz he's stupid? Sayang kan...bile tgk skills macam tuh, tgk style macam tuh. He is a treasure of MU pade aku. Tp, bile tgk temper die kadang2 rase macam geram pon ade. Ade org kate "the next George Best". Player MU gak...yg satu ketika dulu hot and top la. Tp byk habit buruk. Kaki segale jenis kaki..pompuan, minum dll. At last, menurut bonda and abahku (especially ayah aku la, peminat MU kan), diorg cerite yg die jual segale jenis brg yg die ade including medals. Sbb mase tuh die dh tua, pastuh dh tak cukup nak maintain. Pade aku, yg nampak macam George Best awal2nye Beckham....tp skang aku rase Rooney lagik nampak macam George Best. EXCEPT, die tak ensem. Hehehe. Aku bole kate Wayne Rooney nieh ade sket2 gak macam Paul Gascoigne...kaki mabuk n pukul bini. Pemain England yg hebat...but byk sangat kes smpai org takut nak amik men. Last2 career hancur. Aku frust jugak tgk Rooney skang nieh. Mmg la die player MU...but he's also an England player kan. Dahla tuh, he's from Merseyside! Hehehe. Walopon men MU, tpt lahir Liverpool ek, kwn2...sedia maklum la! La ni die dh kena gantung 2 UEFA's game. Sayang betul. Kalo kena gantung EPL okayla lagik. UEFA nieh pade aku MU ade harapan la. And kalo kat UEFA, aku slalu tak kisah la...asalkan England team men, aku sokong. Chelsea or MU pon aku sokong gak. Janji English team. Aku tak suke team negara len, kecuali England, France and German. Walopon team2 Italian and Spanish nieh bagus aku tetap tak suke. Pade aku team dowang sume poyo, berlagak and perasan. Aku tak minat. Gua banned Serie A la. Huhuhu. Tp...agak2 nye bole ke MU bertahan tanpe Rooney ek? Ntahla. Tgk midfield MU kadang2 aku tak yakin la. Keane pon injured. Huhu...Park? Bole laaaa....nak kate bagus gile tuh belum lagikk. Ronaldo..? Takleh pakai die nieh. Emo tak tentu arah. So, kite tgklah nnt MU without Rooney kat UEFA ek...:)

Liverpool vs MU

Sayang seribu kali sayang...kadang2 aku rase bengang pulak tgk game Liverpool lately nieh. Bukan pe, kadang2 aku rase macam dh terang lagik bersuluh prob Liverpool skang. Liverpool takde striker! Itu jek masalahnye. Yg ade pon takleh harap. Macam Ciise tuh bukanla bagus sangat. Byk poyo..asek men sorang2. Peter Crouch pulak harapkan set pieace, bagusla die. Die tinggi. Sinama belum smpai ke tahap superstar. Yg ade pon stakat super sub...Stevie G ngan Garcia. Garcia tuh...kalo die tackle mmg pandai. Tp senang jugak org nak tackle die sbb die bukan pandai dribble. Dh la disdvantage die pendek...bg bola tinggi sket sure tak lepas punyelah. Slalu org nampak die macam tackle org, sah2 die kena card. Ade mase aku rase takut lak die kena card. Alonso plak walopon bagus, senang sangat injured. Haiii..ntahlah! Bile aku tgk2 strategy Liverpool sume midfield jek. Yup...gud for the long balls strategy. Macam Riise tuh die mmg bagus la...aku suke tgk die men. Tp long ball ke mende kalo pass kat Garcia bola tinggi jek. Takkan la aku penonton jek yg bole nampak mende tuh. Benitez nieh die ukur tak tinggi players nieh. aku sbnrnye frust gakla. Pade aku, takleh men strategy yg lebih kurang, lambat laun org bace gak. Macam Fegie, die punye strategy dh mule nampak tak berkesan. Lagik2 die gune same players every season. Yg best Arsene Wenger jugak...bli players yg org tak kenal, tak dpt tgk care men. Or players yg mmg sediakala hebat macam Henry tuh. MU patut amik kesempatan gegar sket Liverpool arituh. Walopon aku sokong Liverpool....tp aku rase for their own gud, diorg kena ade kekalahan yg teruk sket before diorg ade motivation nak naik balik. Tak boleh too comfortable dgn situation dh menang CL tuh. Tp ape jd pon, aku tetap aku la....agak2 ade try, ade shoot...tak lepas pon aku tetap berdebar n rase nak menjerit. Tak leh jerit sbb ayah aku ade jek..kang terase lak org MU. Huhu. Last2 aku tgk jelah game. With the hope Liverpool will increase the game's quality. Aku rase arituh, marah2 aku pon aku rasional lagik kot. Hehe. Diorg men lagik bagus dr men ngn Boro arituh la...it's ok...Liverpool sentiasa dimaafkan dlm atiku! Walopon Benitez tuh asek ngn Spanish players dlm team tuh, tp takpela. Sebbaik yg macam Palegrino tuh dh kena buang. Kalo ade agik yg men macam die tuh, mmg aku bom Anfield. Hehe. Cume satu yg aku tergelak la arituh. Park Ji Sung masuk 3rd minute of injury time yg ade 4 minutes. Maknenye seminit jek die men. Geli ati aku. Lagik satu...org sume bajet Wayne Rooney nak jd Man of the Match, tp Jamie Carragher yg terpilih. Bukan jugak Stevie G. Hehe. Kesian Rio Ferdinand...gaji byk tp tak perform. Aku rase kalo ikut aku nye list players yg perfom malam tuh, aku pilih:
Cik Sha's best list
Liverpool: Gerard, Riise, Carragher
MU: Keane, Rooney, Scholes.

Malas nak boh senarai pemain yg aku ckp ampeh, kang org marah pulak. Tp...mmg aku tak puas ati la dgn setgh players nieh. Paling aku tak puas ati ngan Richardson tuh. Camne die leh men lame sangat dlm game tuh ek. Aku rase dulu O'Shea tak bape bagus skang die makin ok la. Tp Richardson tuh asek wat silap jek aku tgk? Ntahlah...hanye Fergie jek yg tau jawapannye. RvN pulak tak nampak bertenaga sangat arituh...aku tgk Rooney dh pass tp die tak brape sangat attempt. Maybe game tuh sniri mmg 50-50. Kalo kire shots to goal Liv(3) - MU (1) jek. Corners pon byk Liverpool lagik. Yellow cards ade dua kat dua2 team. Boleh kate game nieh mmg same berat la! Dats why game nieh berakhir ngan 0-0...Rugi la Liverpool tak men betul2 arituh...tak amik kesempatan home groud. And rugi jugak la cuz MU tak amik kesempatan kat kekurangan Liverpool skang ;)

Michael Owen scored his 1st goal...yeayyy!!!

Wahwahwah...bertambah kerugian nampaknye Liverpool. Sorang player sah2 tak men utk die, pi men utk MU. Sorang yg dh terlepas men pulak utk Newcastle. Score goal pulak tuh! Pade aku, kalo Liverpool betul..die men tak cantik pun aku leh paham. Macam last season byk injuries. Tp kali nieh, byk kesilapan yg dh Liverpool lakukan, including...melepaskan the one and ever, Michael Owen. Kowang kena paham nape Owen takmo lagik ke Anfield. Bukan die tak sygkan Anfield, in fact Michael Owen is one of those players yg paling top diinterview dlm Liverpoolfc.tv. Pemergian Owen mmg diwindui oleh org Anfield. But, demi bola sepak England, permergian Owen ke Real Madrid direlakan. However, diorg rase sia2 nak melepaskan Owen ke sane lepas tuh. Bukan jek tak dpt men, tp Owen jugak dikutuk hebat Luxemburgo yg sememangnye nak naikkan org2 Brazil jek kat Real Madrid. Kite sume tau ape kisah sedih yg berlaku kat Real lepas Owen pergi. Bukan jek kalah teruk ngan Lyon, org yg score utk Lyon pun org kampung Luxemburgo jugak. Hehehe. Unfortunately, utk Michael Owen pulak, kisah tuh macam kisah gembira utk die. Ala2 fairy tale gitu. Bukan jek kena panggil balik men kat kampung, tp manager yg sekampung pun ajak men. Sape lagik kalo bukan Liverpool and Graeme Souness...ecewwah! But Liverpool kenalah melupekan Michael Owen. Pade aku, ade beberape reason yg aku rasekan logik nape Owen tak ke Liverpool:
1. Liverpool ade strikers len: Ciise, Morientes, Sinama...dan dot..dot..dot..
2. Liverpool baru abeskan duit beli Crouch, Zenden and Reyna...mane mau korek lagik fulusnya?
3. Liverpool nak loan dulu Owen, and loan at the end of the season...mana bisa?
4. Owen nak men every game full time....enggak bole...mana mau campak striker lain?
5. Owen takmo ade connection dgn Real Madrid lagik...mane boleh, kalo Liverpool nak loan and beli at the end of the season?
6. Owen nak gaji tinggi dr dulu or same macam kat Spain...mane bisa, gaji Stevie G and Riise baru aje dinaikkan.
7. Both Benitez and Owen tak brape sepakat. Benitez terlalu "Spain", Owen pulak English. Udah2la pengalaman Spain yg tak menyeronokkan itu..Benitez pon nak naikkan org kg...hehe...

So, ape kesimpulan kat atas sane? Pade aku, Owen deserves to be a hero. So, Newcastle la tempatnye. Shearer is appreciative team mate, Souness tuh pulak mmg sorang player Liverpool yg setia gak dulu. So, pusing2 balik..aku nampak pix Liverpool gak kat Newcastle. Ape2pun header yg Owen buat arituh, lepas Shearer punye free-kick yg cun buat aku senyum lebar. Walopon Newcastle bukan team aku, at least...fav player aku performed. Adik pun tido tersenyum...hehe..

Kesian Man City!

Malang betul utk team Man City nieh. Diorg la antare team yg performed bagus last week, tp diorg dh kalah 0-1 kat Bolton. Itupun penalty. Ape2pun aku sebenarnye nak menarik perhatian kowang kat Sun Ji Hai...sowang player yg bagus kat sane. Baru dibeli. Asia Bagus! Aku tgk die nieh wat mase nieh ade potential. Way to go Asia!

Spurs and Villa

Spurs adelah antare team pilihan aku season nieh. Players yg diorg beli pun bagus jugak. Aku kalo sebut Spurs and Villa dr dulu aku rase dua2 same hebat, especially Spurs. Diorg adelah antare team konsistent sepanjang dlm 10 thn nieh. Villa pun beli players baru. Baros and Berger, Czech players yg men utk Liverpool dulu ade ngan team nieh skang. In fact, Baros dh score satu and assist satu goal! Berger pulak dh baik dr kecederaan. Robby Keane aku tgk over-excite jek mase dpt goal arituh. Hehehe. And bak kate Andy Gray, "at the end of the game, Spurs remain unbeaten at home and Villas remain unbeaten away from home". Rase seronok tgk dua2 team nieh skang. Bertambah semangat nak tgk EPL:)

EPL...lots of colours. Last week jugak Sol Campbell contributed 2 goals to Arsenal lepas lame tak men. Mmg hebat. Tibe2 aku rase, alangkah bosannye idup aku kalo takde bola satu ari nnt?;(

No comments: