Sunday, September 11, 2005

Buzday Krie Luv



THAT THING YOU DO - THE WONDERS

You, Doing that thing you do
Breaking my heart into a million pieces like you always do!
And you, don't mean to be cruel, you never even knew about the heartache, I've been going through

*And I try and try to forget you girl, but it's just so hard to do...everytime you do that thing you do

I, know all the games you play
And I'm gonna find a way to let you know that
You'll be mine someday
Cause we, could be happy can't you see, if you'd only let me be the one to hold you and keep you here with me

*Cause I try and try to forget you girl, but it's just so hard to do...everytime you do that thing you do

I don't ask a lot girl (I don't ask a lot girl)
But I know one things for sure (know one things for sure)
It's the love I haven't got girl
And I just can't take it anymore

Cause we, could be happy can't you see
If you'd only let me be the one to hold you
And keep you here with me

Cause it hurts me so just to see you go
Around with someone new
And if I know you you're doing that thing
Every day just doing that thing
I can't take you doing that thing you do


Okehlaaa...seperti yg tertera di atas, pix kat atas ialah pix kek coklat. Gambo nieh ditujukan kepade peminat kek cekelat, or lg tepat...peminat coklat (sape2lah!).
Sebab sempena tarikh nieh, aku teringat la kat peminat kek coklat sorang nieh...sebab die suke sangat kat coklat. Bile aku tgk coklat jek aku ingat kat die...hehe.So, I think today is the rite day la nak tunjuk gambo kek cekelat nieh kat die. Sempena tarikh nieh, aku ingin mengucapkan Happy Buffday to Mohd Khairi bin Shapie...my dear fren from Ganu(anak jati Ganu nieh tau!). Skang kat Ganu ke kat KL aku pon tak tau ler...tak tanye la pulak...huhu Tp apepun...di kesempatan nieh aku nak mengucapkan semoga panjang umur, dimurahkan rezki, n sentiase comey...macam bak kate die kat aku slalu tuh kan, "Smile!" So, harap2nye Krie maintain ngn senyuman tuh ek...Sure cair punyelah awek2 yg tgk tuh! Ecewah!! Byklerrr ckp Cik Sha nieh...silap2 kena pancung pulak kang! Ahak...Hope Krie tak marah ek, Krie...Nywayz, semoga umo yg meningkat nieh menambahkan amal, okeh! Sbnrnye nak say sorry kat kwn nieh jugak...since tak dpt nak call or sms wish hepi buzday. So, taip ler kat dlm blog nieh. Semalam aku sangat ler sebok n nak call/sms credit nya enggak ada!Lately malas betul nak mentopup...kalo takde hal, tak topup. Lgpun nak jimat duit jugak, malas nak spend kat tipon jek kan! Dolu2 byk org bole sms, mase student nak sms ibu ke, boipren ke...kwn2 yg dok jauh2...and even ibu Syahmi. Skang dh tinggal ngan ibu, boipren dh takde...kwn2 pulak call jek terus..hehe...and ibu Syahmi dh jauh di mate. So? Takde maknenyeeeee...! Lupe pulak nak wish Krie nye buzday nieh. Jd diwish dlm blog ajelah (kalo Krie bukak blog nieh..hehe). Hepi2 slalu okeh, Krie! Ingat kek, ingat ler Sha yg tembam nieh...hehe..

Wokehlaaa...sbnrnye ari Jumaat arituh sniri aku dh sebok gilers...maklumler...dateline yg semakin hampir lately membuatkan byk assignment dh dibagi kat aku oleh "tuanku2" sekalian. So, mase ari Jumaat tuh aku balik lerr kul 6. Before balik aku call "tuan besar" aku si Erwan. Gelakkan aku agik..hampeh tul.

Aku: Awak...surat2 yg td tuh sume ade atas meja. Kalo bile2 awak dtg nak amik ape2 sume ade atas meja saye...kalo awak tgk takde org amik nak poskan surat tuh...awak poskan..okeh? Nursery visit punye surat saye bagi minggu depan. Kena confirm dulu ngn sume org before anta surat. Td dh confirm, tp nanti nak confirm lagik. Errr...Encik Wan tuh awak handle boleh tak?
Die: Okaayyy...tp nape lak awak takmo handle?
Aku: Errr...adela. (aku sbnrnye tak selesa sbb org nieh cakap semacam sket. Tibe2 mintak number hp aku! Ciss...call je la opis!)
Die: Hehehe... pahaaaaammm...
Aku: Pandai pon!
Die: Hehehehe...awak dh siap keje?
Aku: Dah! Nieh nak balik cepat nieh...dh lambat!
Die: Dh pukul 6 lebih! Apasal lambat sangat...Org dh start merayau dh!
Aku: Yelah...tak siap macam mane?! Kang awak jugak yg bising!(smbil tuh die pon tergelak...nyampah!)
Die: Abes...awak dh balik lambat nieh. Kang tertinggal bas pulak. Baliklah...
Aku: Yelaaaaaahh..nak balik ni. Ckp tu jek. Bye!(dh nak letak)
Die: Awak.....?
Aku: Ye! Ade agik?!
Die: Byeee...baik2...(huh...mule la wat sore baik tuh!)
Aku: Bye...nak balik!(klik! terus letak)

Begitulah life aku kwn2. Ari2 mesti kena call die smpai opis, balik opis. Update ape mende pon kat die. Kalo die ade time balik or mase smpai, tak perlu la nak call. Bukan ape...watnye cerite masing2 tak tally kang susah pulak. Lately byk mende kena backing sesame sniri la. Especially since Cik Aiza ade nieh. Kalo die smpai kang, die bukan nak tegur...muke jek lawa, senyum nye susah sekali! Yelah...kalo stakat kuli macam aku takkan la nak senyum...huhu. Manelah nak celen Cik Aiza yg bijak lagik vogue tuh...adeh!Pernah jugak aku mengusik si Erwan..


Aku: Cantik kan, Cik Aiza tuh!
Die: Cantik tuh mmg la cantik...(minat tak minat menjawab)
Aku: Awak! Takmo masuk line ke? Lawo peee...(aku sengih2...saje usik die nieh!)
Die: Hahahaha...macam la die nak kat saye ni....
Aku: Aik...manela tau...
Die: Dahla waakk, takde manenyeeee laaa...
Aku: Hehehee...
Die: Aritu Ujang sms saye, die kate,"Wan, Sha tu jeles ko tak dtg opis, dok site jek ngan awek tu..."
Aku: Bile mase pulak!!! (Aku dh mule hangin.Pandai jek buat cite!)
Die: Ntahlaa...(pastu die senyum). Yeke jeles?
Aku: Takde mase la!
Die: Ujang nieh pandai2 jeee...
Aku: org suh ckp, nnt awak dtg laa...saye nak bagi duit advance awak, nak suh awak sign payment voucher. Kalo time saye takde, tak dpt awak nak sign. Itu je.
Die: Dah agak dah...macam2 je Ujang nieh! (menggeleng)
Aku: Memang!

Rase nak pancung jek Abg Ujang nieh! Geramnye! Sebbaik ari Jumaat die cuti. Sok pon die cuti. Taklah berpanjangan cerite nieh. Aku harap lepas nieh jgnlah ade lagik cerite2 sumbang camtu yg kuar agik. Satu, sbb nak menjage jugak dr pengetahuan boss2 kitowang nieh kan...kang die ingat kitowang sebok bermanje, tak buat keje...haru pulak. Walhal takde pape! Nak buat macam mane, Alhamdulillah...now dh ade Cik Aiza replace manager yg lame, ade org nak keje ngn Erwan. I admit, mmg mase aku kat opis...there are times aku akan spend byk sangat mase ngan Erwan. Smpai cerite kat blog jd cerite between me and Erwan. Actually, kawan2...to be honest with u...sbb aku mmg dh diassigned, working together ngn Erwan. Company nieh kecik...and pekerja yg keje kat opis mmg tak ramai. Dats why balik2 cerite ku Erwan. So, jgnlah disalah paham, okeh kwn2! And I truly enjoy his company...sebagai opismet. Walopon ade time sakit ati...bengang, rase nak benam die dlm laut...he's a gud teacher.
And sememangnye benar...lately sangat byk spend time together...sbbnye simple la, makin ko keje...makin besar ko punye responsibilities. And the more u have ask for other people's guidance. And between sume yg keje2 ngan aku nieh...aku rase Erwan the best sifu la! Even the simplest thing macam nak lipat pelan pon die ajar step by step...dok sebelah ajar...and mintak aku buat sket2..tgk2kan yg salah. There are times aku mmg kecik ati tul ngan die nieh sbb suke wat lawak2 bodoh ngan aku, and of course uncomfortable sbb die lelaki...so dok dua org dlm opis jek...mmg tak comfortable. But, overall...aku rase pengalaman yg ade kat aku skang adelah disebabkan Erwan jugakleee...semalam barula aku rase appreciate sket ngan Erwan nieh...Hehehe!Why?

Becuz semalam aku dh pi interview utk the job yg aku dpt offer dulu (adelah keje nye...kat bank). But at dat time aku belum abes blaja, and I declined the offer. Now, aku nak re-apply balik...and tgh carik jugak walk-in and carik2 other opportunities...so, doa2kanla kejayaan aku ek kawan2...Alhamdulillah skang pon taklah teruk sangat, at least dpt jugak idup sket...carik makan...but, harap2nye adelah rezki len jugak ek....same2la mendoakan!

Semalam aku pagi2 dh bangun, supposedly nak pi Legend Hotel...tp tak jd, aku pi kat Sri Malaysia, Seremban jek..sbb jimat kos! Lgpun, aku bace kat The Star ade byk walk-in point...including kat Seremban, baik aku gi Seremban je kan. Kat Legend mesti ramai nye org. Then, baru aku sedar yg aku kena pakai skirt...suar itam dh takde. Nak beli suar itam nntlaa..mmg tgh kumpul. Sebbaik ade skirt itam aku nieh. So, aku pk2 nak pakai baju ape...byk shirt kaler biru..ade satu light pink (beli ngan bekas cik abe ku itu..hehe). Tp rase malas nak pakai yg tuh. Pastu, ade satu agik kaler shocking pink..kalo pakai ngan hitam cantikla..lgpun nieh nak interview kat sales department, mmg itulah kaler yg sesuai pon. Kalo ikut kaler sales, kena terang or ade design sket, finance and accounts department...baru leh pakai kaler yg aku slalu pakai. Itu tips aku blaja kat dlm magazine...check department mane ko nak interview before ko pi interview. so, tips itu telah digunekan smalam. Aku nervous jugak la..becuz aku punye badan mmg dh naik..takut sempit jek baju tuh. But..suddenly mase try...Cik Kiah pun terkejut...tibe2 dh boleh pakai balik, except dat perut kena kempiskan lagik la Cik Sha! Hehehe...

So, aku pun siap2 la. Tak macam aku pergi keje laa..tp macam mase aku gi presentation mase kat Bangi dulu, elok sket la. Ilmu blaja kat UNITEN dulu gunelah jugak. So, dipendekkan cerite, mase aku sampai tuh kan...aku pakai la mekap. And the interview went well...cume rezki aku tak taula rezki aku..but overall..tak lah teruk sangat. Rase bertuah dpt pengalaman kat Indah Peka nieh, becuz aku dpt isi byk mende kat form aku smalam. Cthnye, do u know how to operate a fax machine?. Hakhak...time nieh tingat manager tembam ku dh ajar...yeayyy...sronoknye. Kire keje aku kat Indah Peka tak sia2. Byk tick aku boleh buat dh. Alhamdulillah.
Lucky for me, takde org jobstreet, otherwise...aku tak taula. Sum of them are gud la...but sum of them unprofessional sket. Macam mase diorg dtg kat uniten, there are none-Malays who dislike Muslim gals especially yg bertudung macam aku nieh...tp gua tak ckp apelaa..tuh hak masing2. Rezki ade kat mane2 kan, kwn2?!

Cik Kiah ikut la, tp dok kat lobi...bukan pe, aku reti pergi...tp aku saje nak bawak Cik Kiah, suh die tgk dr jauh jek...at leat die satisfied sket. Aku just harap org redha dgn segale kemungkinan yg dtg, there are times when sumthing or sumone is not meant for u for the time being becuz maybe u are actually not ready for it (and Allah reserves it for later) or maybe it is not for u becuz Allah knows it will only bring harm to ur life. Betul tak? Itulah yg cube aku convice Cik Kiah..and Alhamdulillah, she understood (eh, ape daaa...ckp omputih!). Cume mase balik tuh, cik Kiah tanye...

Cik Kiah@ibu: Apasal ko tak pakai macam nieh pergi keje? Byk shirts kat dlm almari tak pakai ibu tgk?
Aku: Dh gemuk! Hehehe...
Cik Kiah@ibu: Boleh muat...kecik punggung sket lagik..perut kempiskan. Nieh pon dh turun sket dh badan tuh...
Aku: Tp tak macam dulu kan! Mmg nak kurus...tp tgklah boleh ke tidak!
Cik Kiah@ibu:: Boleh kalo nak jd macam tu. Tp jgn kurus sangat pulak!
Aku:: Tgklah...apepon, time makan kenalah makan!
Cik Kiah@ibu: : Pakai la macam ni nak pergi keje. Skali skale...
Aku:: Malas nak timbul pitnah org. Dh la keje berdua, kang pakai macam ni org ingat nak menggoda pulak. Nak naik bas lagi...biarlah pakai baju kurung!
Cik Kiah@ibu: Biarlah org2 tu. Ibu tak marah pon! Elok je pakai macam ni...mekap sket...cantik la..
Aku:: Tak mo la, bu. Tunggu kat tpt keje len...kat sini nnt org ckp macam2...malas. Ni pun tak habis2 ade yg bercakap... Org jln pergi keje pon ade yg tanye bile nak beli kereta!
Cik Kiah@ibu:: Laaa...macam tuh ke? Abes ko jwb ape...
Aku:: Jwb laa...ade rezki beli laa...Bayangkan kalo lawa sangat gi keje, sah2 org ingat akak nieh kaki shopping pulak! Lg sronok la nak bercakap kan!
Cik Kiah@ibu:: Ye jugak...kadang2 bile nak beli barang sket, walopon diperlukan...org ingat kite membazir.
Aku: Lantak diorg la! Smpai bile pon org akan bercakap jugak...

Itulah life aku everyday...pade aku, ape pon dlm idup nieh dh ditakdirkan oleh Tuhan. Kalo ade, adelah...(macam dlm cerite Laila Isabella tuh). Nak tutup mulut manusia, mmg susah. Aku okay jek...idup utk keluarga n insyaAllah, kerjaya (hehehe). Pasal jodoh, I rest my case!Sum other time...wat mase nieh enjoy sangat kawan ngan sume org. Suke ati dpt kwn2 yg baik n caring..and sgt windu kwn2 lame...
Ingat lagik mase dulu aku ngn kwn2 single ku slalu bertanye sape yg akan dpt bf dulu. Unfortunately, bile masing2 dh berbf we were too bz with studies smpai tak tau cerite kawan2. If tau pun, tak sedetail mane, masing2 ade rahsia masing2 kan. Then, tibe2 ade yg back to single life...macam aku nieh. Waktu nieh pulak kawan2 sume dh sibuk keje. Itulah idup, kan. But lately i find my bachelorhood is very precious...rase sronok la idup bachelor...there's so many things I dun want to miss..ahaks! So paham sniri la ek, kwn2...Cik Kiah pun garu pale aku ckp cmnie...hahaha..

By the way...aku sgt sronok ade kwn2. Sgt suke. So, thanx...whoever yg sent mail to me...nak kawan, nak jd akak angkat (ahak...rase tua la pulak). Thanx for ur support...gelinye ati aku..sejak bile pulak blog nieh ramai yg masuk. Hehehe..mesti org nak carik cerite Mawi smpai sesat kat sini. Hehehe...World tuh world jugak...akhirat jgn lupe! Ingat tuh pesan Mawi...hahaha..
Email2 anda akan direply...insyaAllah..kalo Cik Sha tak bz...insyaAllah! Yg pasal html code tuh...kite pon blaja2 dr kwn2...skang pun dh jarang2 dpt mase nak blaja...so harap2nye sabo la menanti, kay...kalo ade ape yg agak2 leh tolong...akan ditolong...

owaitlaaa...dh pjg berjela nieh! Kite stop dulu, naaaaaaa?! To Krie...once again, happy buzday...may happiness be urs..jgn lupe member ek! Sempena buffday Krie nieh, Sha letak lagu rancak sket aaa...puas nak pk letak lagu ape...skali tibe2 tgk cerite nieh pulak td. My fav movie, and my song - That Thing You Do! Jom..kite joget agogo...hehe..

No comments: