Tuesday, September 13, 2005

cheesecake



CRUSH-JENNIFER PAIGE

Ahh, crush, ahhh

I see ya blowin' me a kiss
It doesn't take a scientist
To understand what's going on baby
If you see something in my eye
Let's not over-analyze
Don't go too deep with it baby

So let it be, what it'll be
Don't make a fuss and get crazy over you and me
Here's what I'll do
I'll play loose
not like we have a date with destiny

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do, depends on you
Sha-la-la-la, Sha-la-la-la

It's raising my adrenaline
You're banging on a heart of tin
Please don't make too much of it baby
You say the word "forevermore"
That's not what I'm looking for
All I can commit to is "maybe"

So let it be what it'll be
Don't make a fuss and get crazy over you and me
Here's what I'll do
I'll play loose
Not like we have a date with destiny

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la, Sha-la-la-la

Vanilla skies (vanilla skies)
White picket fences in your eyes
A vision of you and me

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing
Not like everything I do
(fade)


Arinieh sebaiknye aku ctrl tak perlu la nak call si Erwan. Walopon ikutkan aku kena byk sangat update ngan die. Aku sms jek terus, "Wan..kalo free dtg la opis. Takde sape nak pos surat2 awak nieh. Tlg ye! Nnt bawak kertas A3 skali, kay?!" Die reply, "Ok".

Ptgnye pulak, aku sms, "Wan...awak takyah beli kertas A3, dh ade" die reply..."Ok".Tp ntah cmne tibe2 aku kena call jugak die! Sbb aku nak tanye mane pi construction drawing yg die suh aku copy...aduhaiiii!!! Br jek sebelum tuh boss ilangkan kong kad Indon2 tuh...serate opis kena carik. Nie plan atas meja aku pon ilang pg td aku carik! Last2 kenalah aku call die tanye die ade amik ke tak plan tuh atas meja. Arinieh die sombong sket. Wat lawak bodoh die agik...yg nyaris2 bagi aku angin lagik. Satu agik ntahlaaa..aku rase masing2 tgh temper baik jgn ckp ape2. Slalu bile agak2 dua2 dh temper mmg tak berbunyi la kitowang, walopon temper tuh temper ngn org len. Huhu. N arinieh aku rase die mmg agak baran. Aku pulak mmg malas nak sebut name Cik Aiza depan die. Aku panggil "Cik Puan" jelah. Huh...sbnrnye aku mmg bosan keje ngn die nieh. Soal die bg aku byk keje tak timbul...cume at times aku rase die amar kerek la. Mentang2 die tua dr aku, byk experience...and aku nieh amat sempoi...at times aku rase die nieh macam memandang remeh la kat opis nieh. Ade time gaye die yg agak sombong tuh buat aku meluat gak...yelah, mase aku blaja rmai gak dak2 KL, lawa..pandai..takla sombong semacam macam nieh. Kalo iye pun nak bertanye n bercakap ngn aku lepas dh tau aku ade degree...kalo tak haram! Aku jemput masuk opis, tgk sniri keje pon takmo....balik2 gayut kat tepon jek...kalola call representatives....ini bergayut ngn bf ke ape...rasenye bf jek...hish...ntahla...gaye die mmg wat aku rimas! Fortunately aku tak jupe die arinieh. Tak jupe Erwan pon. Elok sangat la tuh...jgn bebel kat aku dh laa...

Last2 ptg tuh, br la aku tau apasal die macam moody. Aku paham...gaji die tak abes bayar last month...nak bayar sewa umah, fon, bills, keta...macam2! Sewa umah ngn keta jek dh seribu...tak masuk lagik yg len...Aku dpt tau mase die ckp,

Die: Awak...puan okay tak?Rase2nye skang boss ade duit tak?
Aku: Apasal, awak ade order barang ke?
Die: Tak...saye nak tau jekkk...
Aku: Kalo ikut view saye, saye rase susah sket. Arinieh jek dh ramai supplier yg call. Awak paham kan?
Die: Pahammmm..(lemak jek sore nye)
Aku: Arinieh die dh bayar byk dh...utk kat Kuala Pilah. Sok pun die ade lagik nak bayar. Ade satu supplier bg dateline smpai 16hb jek nieh...so...?
Die: Mmg tgh teruk ekk....
Aku: Tau puuunnn...Nape ni...ade ape2 ke? Nnt saye tlg ckp...?
Die: Takdela...arituh kan cm die bg tak byk...saye ingat nak tanyela. Sbb dh bayar2 tak byk duit sangat nieh...Nk shopping lagik....hehehhehe(sempat ketawe jahat!
Aku: Kesimpulannye, nak pi shopping la nieh ek! Cet!
Die: Taklah, saye gurau jek...Wak, cmne ek?
Aku: Nnt, kalo free saye tlg ckp ek...tp kena tgk la dulu, kay?
Die: Okay...(ish...kesian la pulak. Aku paham situation nieh!)

Dlm ati aku, aku dpt diam jek la...Sbb mmg, kalo ade prob cmnieh kitowang sesame kitowang jek cerite. Dh biase, seminggu mesti ade sessi "luahan tak puas ati terhadap majikan" nieh. Hahaha..ntahla! Kesian mmg kesian, tp cmne aku nk tolong die ek?! By the way, arinieh boss aku suh aku mintak kunci umah die kat Cik Aiza. Actually, umah tuh dioffer utk Cik Aiza n me utk tinggal kat situ. Unfortunately, kan umah tuh takde swimming pool...so, aku maybe akan tinggal sorang la kat sane. Huh! Tak paham betul aku. Tuh dh kire macam home allowance la..pi jelah tinggal. Umah fully-furnished..sume dh ade. Tak paham betul aku. Tinggal nak kemas jek lagik. Dekat sket ngn tpt keje lagikpun. Huh..suke ati die la. Kalo die taknak, aku nak. Sbb die taknak la aku nak. Kalo tak, biarlah aku berulang. Skang, kalo pk bajet aku...aku akan tinggal la kat situ kot. Ikut bajet lerr..

N then..ade sorang supplier telah hang-up kat aku td dek kerane marh tak dpt ckp ngn boss aku. Aku pon tak tau nak kate ape...mungkin die angin kot. Smpai td sempat agik boss ku ckp, "Sha nieh patut dpt elaun kena marah" Huhuhuh...sedih nyeeee...tp what I heard from ibu, Aunty Rahimah ade sebut, pasal aku kena marah tuh. Takpelah...it's okay. And maybe as a token for today, aku dpt satu present. Kalo arituh aku dpt coklat, kali nieh aku dpt bracelet. Hmmm...? Nape ek? Mungkin ke sbb die dh tau aku nak start pi interview kat tpt len?

So, enuff la pasal keje..kang pening pulak. Ahak! Apepun, today aku nak celebrate buffday agik...Even though orgnye dh totally lost contact ngan aku (sbb dh kawen), but today aku teringat la buffday die...iaitu saudara "Ry". 1st date aku yg menjadik part of my name. Lawak pulak bile mengenangkan ex2 aku jugak "Ri". Hehehe. Takut ade misunderstanding nieh. Nywayz, "ry" dilahirkan pade 13th September 1976...kirenye skang umo dh 29 la...waaaaa..sudah tua. Tp takpe...aku rase sure die tgh hepi ngn anak bini skang nieh. Wahwah...sure beruntung kan wife die! Apepon...sempena meraikan buffday "ry" nieh...aku nak letak gambo cheese cake kat sini...hehe..my perberet! Lame tak pi Secret Recipe..huhu...tunggu cure dulu la Cik Sha, nnt baru leh gi ekk...(ceh, pujuk diri sniri tuh..hikhik)

Balik td, ibu jemput. Sbb die ngn Aunty Faridah ade meeting kat PPD. Dekat ngn opis aku. So, mase balik tuh singgah Makro. Kat Makro kan ade McD. So, arinieh aku mempelajari bahwe McD dah ade new offer dipanggey "Tea Combo"...die nye offer air ngn 1 type of food - apple pie/fries/mchuggets/sundae/bubur ayam....and all over w/out taxes is RM3. Kire okay la kan? If kite beli Value Meal macam heavy sangat kan, slalu fries ngn air tak abes. Skang Tea Combo nieh ade smpai kul 6 ptg...so pade aku kire okaylah! McD is more affordable skang. Bagusnye marketing die!

Then, aku pergi kat kebun cendawan tiram Aunty Faridah. Niela 1st time aku tgk kebun cendawan tiram. Gayat aku kejap. Hehehe. Slalu aku tgk kat tv jek kan. Skang aku dh leh usik sniri cendawan tuh sume...puasnye ati. As a gift, Aunty Faridah bagi aku satu bakul cendawan. Cendawan itu kemudiannye aku goreng macam Cendawan Goreng Yankee's macam kat Yankee's Hut, Bangi tuh. Hekhek (kalo Cik Su, mesti ingat nye cerite nieh). Tp taklah sesedap kat Yankee's, aku buat cam biase jek la...style aku.

Ape2 pon aku harap, later...aku tetap jd aku laaa...Lately I've been questioning myself, same ade aku akan jd ape yg aku tak suke. And mende yg aku tak suke ialah bercakap pasal lelaki setiap mase. Even though lelaki itu adelah bf aku, and especially kalo org tuh bf aku or hubby aku....aku harap jgnlah aku jd macam ni, "laki aku kan...bf aku kan..." sket2 sebut itu jek...manjang cite pasal bf! Aku takmo jd cmtuh. Org len lantak diorg la..tp aku takmo. Slame nieh pon lelaki bukan topik menyeronokkan utk aku kan? Aku takmo berubah. Huhuhu..

So, kalo agak2 story pasal Erwan terlebey..sile sound. Aku pon rase macam byk sangat story sal die...Aku takut pulak yg membace salah paham. Trust me, it's no more than a relationship between co-worker..huhuhuhu..harap2 Cik Sha tak berubah ek!!!!

p/s: tak ingat, pernah ke tak letak lagu nieh ek? Huhu...lagu mase sekolah dolu2...hihi

No comments: