Wednesday, September 14, 2005

Desperado!



CINTA - MELLY feat. KRIS DAYANTI

Menatap jalan yang menjauh
Tentukan arah yg ku mau
Tempatkan aku pada satu
Peristiwa yang membuat hati lara

Di dekat engkau aku tenang
Sendu matamu penuh tanya
Misteri hidup akankah menghilang
Dan bahagia di akhir cerita

Cinta tegarkan hatiku
Tak mau sesuatu merenggut engkau
Naluriku berkata
Tak ingin terulang lagi
Kehilangan cinta hati
Bagai raga tak bernyawa

Aku junjung petuamu
Cintai dia yang mencintaiku
Hati yang dulu belayar
Kini telah menepi
Bukankah hidup kita
Akhirnya harus bahagia

Cinta
Biar saja ada
Yang terjadi biar saja terjadi
Bagai manapun hidup
Memang hanya cerita
Cerita tentang meninggalkan dengan ditinggalkan
Cinta.....


Arinieh merupekan ari yang bosan! Huwaaaaa....bosan gilers! Sebbaik dh tgk Desperate Housewives malam td kire sronok la. Dpt tgk yg kat 8TV jek la...yg kat StarWorld tak dpt tgk sebab a week before dat dah tgk kat 8TV. Kan 8TV awal 1 episode from Star World..so, kire kalo rase nak tgk awal, aku tgk 8TV...kalo nak tgk lambat aku tgk Starworld. Either one same jek kat aku...asalkan tgk TV. Dlm Desperate Housewives nieh aku minat kat Lynette (wat mase nieh). Wat mase nieh, sume watak ade keistimewaan tersendiri laaa...tuh yg best tuh. Kadang2 rase kelakar tgk ape2 yg dowang wat, walopon kadang2 rase macam tah hape2...mane de sume mende perfect kan. Tp aku paling suke tgk kisah anak2 Lynette yg kembar tuh...huh..nakal betul...hikhik...kadang2 rase macam nak cubit jek dak2 tuh...hehe..whatever it is mmg sronok menonton Desperate Housewives nieh...Jgn men2 cerite nieh telah dicipta oleh sowang manusia bername Marc Cherry...ecewwah..Cherry ajek! Hehehe...So, sape2 yg rase nak tgk sub-urban wives dlm cite yg best nieh...(yg comey2...macam Teri Hatcher (Louis Lane)...silekan la. Ramai yg lagik comey dr die blakon dlm cite nieh. Aku paling follow cerite family van De Kamp (Bree). Tgk dulu cite nieh..nanti kite berpok-pek!

Desperate Housewives
Time: 9.00 p.m (Starworld), 10.30 p.m (8TV)


Aku melepaskan windu dendam ku pade ex-hosmet aku bername Azwa. Aku windu sgt kat die, so aku call la die. Wat mase nieh Azwa tgh amik ACCA kat Sunway College. So, aku pon mengusha la tanye2 pasal ACCA. Mmg..belanjenye besar, 11 riban...so aku rase, baik jgn aku amik dulu, mane aku nak korek duit. Dahler tuh...yg power2 pun kantoi..dean's list pun ade yg kantoi...inikan pulak aku yg tak masuk dlm dean's list ataupun...Din List...hehe..so, lupekan la dulu! Biaselah, bile aku dh berborak ngn Azwa terimbau kenangan2 aku...especially bab masak memasak kat umah kitowang dulu. Azwa jugakla penggalak aku nak makan..hahaha...tembam bile aku start dok ngan Azwa! Tak maintain gitu..hihihi..Malam2 pun sempat melantak burger sampai dua bijik...Padahal aku nieh nak makan burger sebijik tak larat, skang 2 bijik pun aku leh hentam. Yg peliknye bile takde ngan Azwa aku dh makan burger sebijik balik..hehe...Ade baju yg dh mule boleh pakai balik..cume mmg laaa..aku rase kena la aku turunkan berat badan. Demi nak carik keje nieh..kang kalo terlebih gemuk takde market...len la kalo dh ade keje, nak gemuk pun org tgk performance dulu. Macam aku skang, kenalah kuruskan sket, becuz mungkin terpengaruh dgn ape yg aku bace and tgk...Baru nieh kan kuar statistic kate wanita kurus lebih berjaye dr wanita gemuk. Huh! Buat aku tercabar ajek! Pade aku gemuk tuh pun one piece of art..bukan sume org gemuk tuh tak menawan. Macam yang aku borak ngan Lemak (Pn Asyarofah!), bukan sume org suke pompuan kurus kan. And gemuk bukanlah penghalang segale2nye. Aku mmg tak agree kalo org pandang senget jek kat org gemuk nieh..ape jeles ke ade org lagik byk lemak dr awak....?! Itu pandangan aku. Kalo rase nak makan, makan la...pade aku takde salahnye. Dh rezki kite dpt makan, kite makan..cume timing makan kena jage. Itu yg aku blaja from badan aku nieh. Skang dh mule nak maintain...walopon tak sekurus mane, perut pun tembam agik..but, aku jage makan. Breakfast, tak makan lunch and makan malam before 9 pm..and amik mase 2 or 3 hours later, baru aku tido. Berkesan! Cume kat perut laa...masalah sket sbb aku tak buat sit-up and jog...cume everyday naik bas turun bas jek la. Howver, I do feel healthy lately...Alhamdulillah. But, kalo la jupe Azwa, sure tabiat buruk lantak aku nieh dtg balik. i can't help it! Kalo nampak die makan jek rase selera. Hehehe...kalo aku ngan Cik Su, kitowang makan byk but slalunye pi makan ptg. And kalo agak dh makan nasik, tak hentam burger agik...Ala2 dh pi makan steak ke, tak la carik nasik agik malam tuh. So, beringat sket la compare ngn kalo ngan Azwa. Bukan salah Azwa, salah aku la kalo nampak die makan jd geram! Hehehe..

Pasal keje pulak..tak byk nak diceritekan. Arinieh aku dpt kunci umah Ampangan tuh...hmm...and then aku pun tak tau la bile aku nak start tinggal kat sane. Takde Astro! Hehehe...mulela tuh, Cik Sha! Tp, ntahla...nnt2 la pk sal umah nieh. Yg aku tgh pkkan skang ari Jumaat aku kena gi KL...nak wat assessment aku tuh. Aku nervous betul. Aku mmg berharap la aku lepas segale ujian aku nieh. Kadang2 aku rase macam suffocate pulak dgn mende2 macam nieh..huh...tgklah ape nak jd nanti. Silap2 aribulan keje kat KL pulak aku. But aku pun still tgh tgk lagik program aku yg telah dirancang tuh...tgklah aku merantau takat mane nnt! Apepon, pasal Erwan, arinieh aku dh melepas marah kat die...sbb aku dh geram sangat...

Aku: Awak call saye td?
Erwan: Yup!
Aku: Nape? Sowi..pi solat td.
Erwan: Dh call org THP pasal besok?
Aku: Dah. aye dh set sape nak gi sume. Dh call...besok awak jemput diorg la kat opis...bla..bla...briefing...
Erwan: 2 tpt?! Muar ngan Batu Pahat?
Aku: Yup!
Erwan: Awak set macam mane?
Aku: Macam yg sepatutnya awak set la. Nnt sampai Muar call Miss Jane, die jemput awak pi tpt die. Saye dh discuss. Ape2 nanti sume contact number org2 yg pergi and nak menyambut tuh saye dh siapkan...okeh?!
Erwan: Awak tak pergi?
Aku: Kan saye dok opis jek...takde gune saye nak pi mane2 pon...Awak, sok awak set satu keta pi lagik ek.
Erwan: Alaa..bwk jekla keta nieh. Nnt VIP naik la Merce tu..
Aku: Yup..awak ngan Cik Puan naik la keta tuh, kay!
Erwan: Okay...
Aku: Okay...set. Ape2 ade atas meja saye, k!
Erwan: Awak tido mane malam nieh?
Aku: Nape pulak?!
Erwan: Cik Puan nieh pesan...awak tidola umah Kak Melah malam nieh..
Aku: Saye start minggu depan kot...
Erwan: Tido jelah sane..
Aku: arinieh saye nak tido umah mak saye.
Erwan: Awak...tidola sane (dlm pd tuh aku terdengar pompuan ketawe, die pon gelak)
Aku: Cik Puan dgn awak ke?
Erwan: Yup!
Aku: Apasal sebok sangat suh saye tido mane nieh...
Erwan: Awak tido la umah Kak Melah....okay? (sambut gelak pompuan tuh)
Aku: Awak nie, apa hal?!!!! (sore aku dh naik)
Erwan: Nak mintak awak tido umah Kak Melah (ketawe tak berenti)
Aku: Kenape pulak?!
Erwan: (gelak)
Aku: Suke ati saye la nak tido mane pon...nape suke sangat ati nieh?!
Erwan: Awak....
Aku: Tak faham betul saye. Sronok sangat ke nak gelak2? Pergilah gelak puas2. Saye byk keje!
Erwan: Awak...
Aku: Ari Jumaat saye takde. Awak nak ckp ape2, ckp skang. Bg saye number Cik Puan tuh, nak masuk dlm flyers.
Erwan: Nape awak takde ? (sore terkejut)
Aku: Ade hal. Cepat, nak number..
Erwan: Awak takde?
Aku: Saye ni, keje kat sini...kalo org tak bercakap, saye pun malas nak ckp. Byk lagi mende nak buat. Saye tau la keje saye..
Erwan: Awak...ade hal nieh, nnt call saye balik?
Aku: Saye dh taknak tepon awak. Awak nak ape2, ade atas meja. Sume saye dh bgtau td. Sume saye dh set. Bye!
Erwan: Awak....jgn cmni....(aku letak terus!)
Aku bukan hangin ape. Aku tak suke soal umah tuh senang2 org nak gelak. Die nak carik tpt ade swimming pool, fine. Die takmo tinggal situ, fine. Aku tak kisah! Tp jgn gelakkan aku nak tinggal situ. As far as I'm concerned, aku dioffer dulu dok situ...with the hope, boss nak die pon tinggal situ. But die yg nampaknye mmg tak reti bahse. Ape salahnye kalo Kak Melah tuh ade skali skale? Kak Melah mmg la tak keje besar, tp die manusia. And not almost of the time die akan ade kat umah tuh. Yg die nak sibuk sangat apasal? Die bg alasan, family nak dtg umah die nnt senang, kalo ade Kak Melah...susah. Tp bile aku tgk die gelak2 nieh wat aku hangin. Rezki jdn digelakkan. Ke sronok...tibe2 arinieh ade org nak layan kat site? Sorang nieh pon satu...join skali gelak. Takde kena mengena ngn die pon sronok nak gelak. Aku sparuh mati wat arrangement nursery visit nieh die gelak jugak. Fine! Aku letak jek fon...Lantak la. aku terus balik. Ari Jumaat nieh wat keje ngn Cik Puan tuh kalo die pandai sangat.
Aku tak suke betul, kang kalo aku marah, kate aku jeles. Walhal aku kecik ati la...ape pulak gelakkan umah tuh. Umah baru, fully furnished agik. Mmg taklah tinggi sangat standard, tp umah kat Setapak tuh pade aku taklah standard sangat. Bukannye kat Bukit Antarabangsa ke, Bukit Tunku ke...Ampang ke! Cet. Poyo jek lebih. Aku mmg la nampak cam dak kampung dtg keje nieh, but mind u...Accounting Degree lagik standard la dr Landscaping jek lebih! Math pun tak suke! Architect ape! Eeee...marahnye aku! Istighfar la Cik Sha...Sabar jelah ngn org prasan bagus nieh!

Aku balik n chat ngan Lemak n Ibu Syahmi. Boss aku anta smpai terminal. Mase nak balik tuh die ckp kat aku,
"Thanx Sha...sume Sha dh handlekan. Lawa flyers Sha wat td. Nnt Sha dok la umah aunty tuh, dh siap sumenye dlm tuh. Kalo ibu nak dtg lawat pun senang,"

Aku diam jek...aku tak kate ape. Dlm ati aku rase, "Lantaklah ko si sombong! Yg penting boss suke keje aku, aku tak makan gaji buta!"

Pastu mase balik, aku layan YM...huh...geram dlm ati nieh buang laa...sebut nama Allah byk2 Cik Sha! Okeh...sowi la emo sket...tp kalo kowang jd aku pun hangin kan, org call utk gelakkan kite. Huh. Aku rase berkobar trime cabaran nieh.
p/s: nieh lagu fav skang...Cinta! My fav singers menyanyi..yeayy...

No comments: