Thursday, September 22, 2005

pegang muke -kapel



ALWAYS BE MY BABY -MARIAH CAREY

We were as one, babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you want to be free
So I'll let you fly
'Cause I know in my heart, babe
Our love will never die
No
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
(Do do doop)
(Do do doop do doop da dum)
(Do do doop dum)
(Do do doop do doop da dum)
I ain't gonna cry, no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave boy
I will not stand in your way
But inevitably, you'll be back again
'Cause you know in your heart, babe
Our love will never end
No
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
I know that you'll be back, boy
When your days and your nights get a little bit colder
I know that you'll be right back, baby
Oh baby, believe me
It's only a matter of time
Time
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby

Arinieh aku bekerja dgn penuh ketensenan. Mintak maaf laaa..kat kawan2 yg rase aku tak ceria arinieh. Byk yg aku nak pkkan skang. Ntahlaah...mungkin jugak ade masenye bile satu2 mende tuh dibuat tanpe sistem, kite jd bengang, kan?

Aku dh biase buat keje, kena susun. Aku tak sekemas Bree van De Kamp dlm Desperate Housewives, tp kalo pengurusan kertas, aku tak suke bersepah. Aku amat menjage filing system. Tanye ajelah Cik Kiah, sedangkan file kat opis die tak kemas pun aku membebel, inikan pulak kalo filing system kat company sendiri. Since aku yg wat file management, aku sgt alert ape aje yg kuar and masuk dlm opis nieh. Aku akan tgk mane yg betul n tak betul dlm opis sebelum aku buat ape2. And setiap ape yg aku buat, mesti ade record. Aku sendiri dh biase merecord. To be honest, even receipts aku bei barang walo sekecik mane pon aku simpan. Tak masuk lagik dgn ATM receipts. And then aku sniri akan buat bajet n account aku sniri. Sejak aku mule mengenali perkataan "Account" aku sangat prihatin pasal mende2 gini. Mungkin sbb aku bukan anak org senang, aku sendiri tak berduit. So, kalo setakat seposen aku kuar pon aku akan kire. Bukanlah aku kedekut, tidak...tp kalo aku banje org pun aku akan pastikan yg ape aku banje tuh menepati selera, menepati harga dan keselesaan org yg aku nak banje. So...ape2 pon aku sangat teliti...especially money management. The distraction of dat management mmg ade...ade yg tak kesampaian...macam nak buat savings tp tak dpt. Apepon, aku rase sumenye bergantung pade keadaan la.

Aku bukanlah marah sangat sbnrnye. Tapikadang2 rase bengang, bile org carik barang terburu2 smpai ape yg aku buat last2 macam takde jek. Contohnye, ko dh siapkan every document nak hantar ke bank. Lepas tuh, ko clipkan (pakai clib besar warne itam tuh). Then ko amik sticky note tuh ko letak situ, ape title utk document tuh. All of the sudden, org masuk opis...kirai balik sume yg ko dh buat. Campur lagi ngan segale document yg ko dh asing2kan. Last2 sumenye dh bercampur. And then tak jupe. Bile ko dtg opis, ko tgk meja ko bersepah. And die blame ko, kate ko teraburkan semua document. Ko hangin tak? Sudah pastinye, kan. Itulah yg aku rase.

Ini tak termasuk lagik, bile ko masuk office. N then sorang2 ko punye co-worker ngadu kat ko macam2. Kadang2 ko pon kompius nak dgr ke tak. Ntahlah. Boss aku, personally mmg best. But professionally, mmg sakit jiwa jugak. Cume in my case, bile aku kenal die personal sangat...aku dpt paham situation die. Lgpun die dh byk tolong aku, so kenapelah aku nak berkire sangat. Yes, kadang2 aku rase nak mengamuk certain times. Sbb, bile agak2 dh nak balik...barulah keje itu, kerja ini. Agak2 nak pi Zuhur...called, sbb waktu lunch hour. I got no lunch hour, aku leh paham, but giving dateline lepas lunch hour suh aku wat ini kan lagik elok. Nieh suh call org time lunch mmgla aku tak dpt obtai information tuh. Dh tuh, org...kalo company besar2 nieh, lepas lunch hour diorg nak sibuk buat meeting. Macam kalo ari Jumaat, lelaki jarang masuk balik opis/masuk opis awal lepas solat Jumaat. Think logically...pk org len. Jgn senang2 cakap...then suke ati jek nak buat ape. Company org takkan same ngn company kite kan...org keje pon tak same ngan kite keje. Aku takleh marah dak2 nieh bile diorg tak suke care boss aku ckp ngn diorg. Name pon boss. Mmg sakit pale mengenangkan bile ade mase die terlalu political and underestimate org len. Tuh yg payah. Cume bab aku nieh...nak underestimate aku sangat pon susah. There are several times aku buat programme die berjaye...and most of the times, kalo rase2 leceh sangat....terpakse wa speaking London. Sbb solution aku mmg macam tuh. When sumone over sangat nak ckp, aku speaking London ngan die. Hahahahaha...Senang, kan? Ko sniri paham ape akan jd lepas tuh. Aku slalu wat tactic nieh ngan Indian representatives la. Kadang2 aku jahat sangat...tp aku mmg tak suke org underestimate. Macam boss aku tuh, die dulu blaja kat Glasgow...so, kalo surat menyurat ayat die mmg happening. So, what I do...aku beat care die buat surat. Especially important letters. And tgk sape agik cepat dpt approval. Mmg itu taktik aku...yg jahat, tp berkesan. At last, aku gain die punye respect...and die boleh sit nd talk n cakap sume. Cume besar pale die mmg kadang2 gua tak layan sangat la...Biarlah, die boss.

At my age...yg 22 nak masuk 23 nieh, pade aku..aku masih mude...tak byk experience. Mmg byk kena ketuk...kena torture. Tp aku anggap tuh sume blaja, and aku takmo merungut sangat. Aku tau mmg la kadang2 tuh macam kena pijak pale, but it's okay..skang la. In the future, byk lagik rintangan dlm idup nieh kalo umo panjang kan...biarlah susah2 dulu. Mase nak balik, me and my boss cm biase, biaselah..dh abis opis hour brlah kitowang bercakap sesame kitowang, but personal matters only la. Yg len2 kire dh takde....

aku spent the day byk ngan aunty aku arinieh. Dh kate kakak Cik Kiah, mulutnye lebih kurang la. Bercerite pasal anak2...number one aunty aku nieh. Hehe. Tuh yg aku tak suke Cik Kiah ikut...aku suh Cik Kiah low profile. Dlm pade tuh gak, bykla mende2 len...sempat agik aku nak makan kuih kacang die yg sedap tuh. Mane tak sedap...tepung die wat kuih pon beli kat Batu Pahat (mane org Batu Pahat nieh?hehe). Uncle aku kan org sane...so resepi sume sane lah! Agak2 tak lepas Johor tuh, suh jek die masak. Hihi. Aku ade bincang ngn aunty td, die nak balik sane cuz adik ipar nak kawen. Aku ckp, nnt aku nak ikutla kalo aku takde keje...tp aku nak jupe kwn2 Bt Pahat aku. Hehehe. Uncle aku hepi semacam la pulak..kihkih...kwn2 org kg die katekan :P

Aku punye interview pulak kena postpone ke ari Isnin. Smpai ke ptg aku tunggu Angie call, tak call2...last2 aku call sniri tanye. Angie ckp, tak jd ari Jumaat. Aku dh tinggal 5 org jek nieh. Skang dlm 5 org nieh aku kena bersaing. Kenalah aku wat yg terbaik! Adeh...mampu ke Cik Sha? Dlm pd tuh, aku wat la research sniri...ape2 yg aku perlu bawak bekal mase interview nnt. There will be another writing test. Hah...mati la aku gamaknye. Harap2 aku okay. Whatever it is...Angie dh call, die akan email sume particulars tomorrow. Harap2 nye jgn ade ape2 yg mengganggu lagik lepas nieh cuz aku mmg nak sangat dpt ape yg aku rase boleh dpt. Doa2kanla ek!

The best part of my day, bile balik Cik Kiah berade bersame ku...bergurau and berborak tak henti2 smpai aku takleh nak tido. Hehehe. Patutla ari aku rase moyok..windukan Cik Kiah. Hehe. Die pi mesyuarat pendidikan khas, kena pi lawatan n so on...so, seboklah bercerite sal budak2 pendidikan khas yg ade sorang tuh tak abes2 sebut, "Mawi World!" Hehehe..tergelak, tp takleh gelak. Dlm idup nieh, kite susah ade org lagik susah kan..

Tido la Cik Sha....dgn amannye. Hope tomorrow will be a better day for me...

p/s: Dis is my lagu perberet :)

No comments: