Monday, September 12, 2005

Seksi!!!Hehehe


WAKE ME UP WHEN SEPTEMBER ENDS -GREENDAY

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when September ends

Like my father's come to pass
Seven years has gone so fast
Wake me up when September ends

Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when Septmber ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when Septmber ends
Ring out the bells again
Like we did when spring began

Wake me up when septmber ends
Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when septmber ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when Septmber ends

Like my father's come to pass
Twenty years has gone so fast
Wake me up when September ends

Wake me up when September ends
Wake me up when September ends


Hehehe...pagi2 agik aku dh menonggok depan tv. Live...Roger Federer vs Andre Agassi (U.S. Open). Both og them are my fav players. Inilah satu2nye sukan yg susah aku nak tak suke kat sorang2 player. Mostly ade kelebihan tersendiri. But, kalo nak ikut game, aku sangat minat 3 org nieh: Andre Agassi, Marat Saffin..and of course, Roger Federer. Saffin nieh aku suke die punye determination...but Federer ngan Agassi nieh aku sangat suke die punye calmness la...Cool sangat...takde expression pon. Cume pagi nieh terkejut sket sbb Federer cepat hangin sket mase lawan Agassi. Probably becuz Andre Agassi lagik cokk dr Federer. Yg sedihnye...aku tak dpt tgk sangat diorg men. Aku stop setakat 4th set...mase Agassi ketinggalak 4-0. Agak2 Federer menang la nieh kot? Agassi pon dh tua...tak energetic macam dolu. But I do have lots of respect kat Agassi nieh! Sebab yg kecik lagik satu jek....sbb aku minat sangat ngan wife die Graff (World number 1 from German). Kesimpulannye...Cik Sha minat tennis jugak! Hehehe..

Aku pi keje laaa...dgn hati yg bosan meninggalkan game yg aku sangat suke tuh..huhu...Kebetulan ibu pulak nak pergi Seremban 2, ade meeting...So gerak la sekali. Smpai opis on time, tepat kul 9...hakhak...supposedly aku leh dtg kul 9 la...cume aku jek yg baik...suke sangat nak dtg awal2. Bukan pe...kalo dtg lambat pun tak elok jugak kan...keje bertimbun sendiri susah ler...So, mase sampai tuh, byk sangat msg kat aku. Atas meja, pakai sticky memo...kertas dh bertimbun! Aku ingat kan big boss...rupenye mmg "big boss". Byk ler jugak...juling la bace. Hehe. Tp yg aku nak gelak tuh...ade satu msg la...

Kalo free...baru buat. Ahaks! Nak tergelak jek! Barulah skang nak paham prasaan aku. Kalo die bagi keje mmg aku akan abiskan walopon aku lambat balik. Sniri paham la! Cume smalam...dlm pd ingat tak payah nak call die (becuz sume keje setel)...tibe2 machine fotostat meragam...kertas jam kat dlm tuh, aku tak reti kuarkan...bukak fotostat machine tuh...tgk dalam die berserabut..aku terus tak reti nak operate dh...alamak...cmne nieh! Huhuhu...so, nak taknak aku call...

Aku: Awak...awak nak pakai arinieh ke pelan tuh?

Die: Haah...
Aku: Urgent?
Die: Urgent...
Aku: Errrrrrr... (gelabah tul nak ckp...tp yg paling penting, segan!)
Die: Apasal ni....
Aku: Kertas jammed dlm machine la!
Die: Awak tak reti nak bukak machine tuh ke?
Aku: dh bukak...tak reti nak kuarkan.
Die: Tak reti?! Hahahahhahahhahhhaa.. (gelak jahat)
Aku: Ish..die nieh. Saye tak reti la! Abes cmne pelan awak nieh?
Die: Saye kat site la wak...cmne nak pi sane...
Aku: Hmm...takpelah...pandai saye la!
Die: Ish..cube tanye sape2 yg ade..
Aku: Kan saye sorang jek kat sini...mane de org len..
Die: Abes...nak suh saye dtg ke?
Aku: Takpelah...tgklah ape saye leh buat...
Die: Kalo susah2, jgn buat...nnt saye tgkkan...
Aku: Yelah! Saye tgh siapkan surat "Cik Puan" nieh...okeh la ek! (nak letak)
Die: Awak panggil die Cik Puan....?
Aku: Yelah, saye kan kuli. Yg manager awak ngan Cik Puan tuh...
Die: Awak nieh...jgnla cmtu...
Aku: Takpelaaa...saye nak letak ni! (huh...paham la sniri)
Die: Awak...
Aku: Ape?!
Die: Kalo bz takyah la buat...
Aku: Hmm...bye! (letak jelah...malas nak ckp)

Cik Puan@ Cik Aiza tuh td dtg ke opis. Die takmo pon masuk dlm opis...dok luar jek. Kalo masuk pun, die tak wat ape2 la. Duduk jek sini....yelah...die bukan nak involve keje clerical..die tau, ape die nak sume dh siap..huh...Td die masuk, n ternampak gambo aku yg tertinggal dlm scanner.

Die: Ni gambo awak ke Sha?
Aku: Ye...
Die: Awak ke yg konvo nieh?
Aku: Saye... (aku laaa!!! Kan bulat jek dlm gambo tuh. Apasal, tak caye?!)
Die: Ooo...awak blaja mane dulu?
Aku: UNITEN!
Die: Bukan mahal ke blaja sane?
Aku: Mahal tak mahal la Cik Aiza..
Die: Awak blaja ape? Secretarial? (dlm ati aku, mentang2 la gua secretary kat sini..hukhuk..hampeh tul...aku rase keje aku nieh dh carca marba..bukan stakat secretary agik..hukhuk)
Aku: Accounting...
Die: Diploma?
Aku: Degree...
Die: Oh! Awak ade degree ek?
Aku: Yup..
Die: Tak tau la pulak saye...Eh, awak tak pening ke men ngan figure? Asek mengira jek...
Aku: Biasela tu, Cik Aiza. (lorr...kat sini pun aku mengira jugak...tak mengong lagik rasenye!)
Die: Kalo saye jd awak, mesti saye pening...dh la byk keje awak tuh..
Aku: Hehehee...
Die: Sha, awak boleh tolong saye?
Aku: Ye...?
Die: Saye nak carik hotel sepanjang 3 bulan kat sini. Tlg carikan?
Aku: Saye ade hotel yg boleh direcommend la. Tp rates tak tau la. Bajet Cik Aiza?
Die: Rasenye cukup kot..
Aku: Nanti kejap saye call. (capai fon..calling2)
Die: Awak boleh ckp English ek...bagusla tu. Peramah pulak!
Aku: Dh keje saye kena jd peramah macam ni. Tak boleh nak marah2. (kecuali kalo org tu tau mengarah je n sombong semacam, aku angin la..haha)
Die: Brape diorg bayar awak, Sha?
Aku: Gaji saye adelah rahsia! (aku sengih)
Die: Yelah...saye nak tau rates org macam awak nieh..
Aku: Patutnye...kalo ikutkan, the least I should get is RM1500-RM1800...tp kat sini tak sampai la. Company kecik, kan..
Die: Really?
Aku: Yup...mane2 gaji dh mahal skang. Tp apepun same jek. Barang pun dh mahal.
Die: Awak ni, boleh dpt lg bagus dr ni...(dlm ati aku tertanye la jugak, betul ke die yg ckp nieh?)
Aku: Hehehe...tgkla rezki saye nnt ye, Cik Aiza. Ni, rates utk hotel2 yg saye dh call...inclusive breakfast sumenye jd 140 per nite. Tp kalo Cik Aiza taknak bfast, minus RM10 per nite. Dpt around RM130. Stay 3 bulan plus service, RM4000+++. Boleh?
Die: Mahalnye!
Aku: Sini tak byk hotel, Cik Aiza. In fact saye rase hotel yg ade nieh dh okay la. Takla teruk sangat...
Die: Tp ade satu kat KLIA tuh, Concorde. Per month baru RM800.
Aku: Sbb...diorg byk hotels. Org pun ramai nak tinggal. Murahla sket. Hotel kat sini sumenye seasonal.
Die: Food okay?
Aku: Kalo nak yg food okay tuh....RM150 per nite. Yg tuh, ikut selera saye..okay.
Die: Awak pernah ke dtg sane?
Aku: Saye kan org sini, adelah saye dtg dulu2. Tp Cik Aiza, org dtg Seremban slalu sewa apartment...takpun rumah. Itu boleh la nak murah, byk rumah kat sini. Tak tanye Erwan?
Die: Erwan kate awak lg tau mende2 macam ni... (ceh, sejak bile pulak nieh?! Siapla Erwan)
Aku: Saye tgk dulu Cik Aiza..tp taste kite mungkin tak same, kan?
Die: Yg penting awak dpt carikkan yg ade swimming pool utk saye...itu yg best.
Aku: Pn Rahimah ade rumah fully furnished...die tak offer?
Die: Takde swimming pool! (demannnnnddd!!!)
Aku: Saye tgkla macam mane, kalo dpt tanyekan apartment tuh nnt ek...rasenye ade swimming pool. Cik Aiza org mane?
Die: KL..
Aku: Dekat?
Die: Setapak. (hahahaha...dlm atiku tergelak...org2 KL...paham la sniri ek...malas nak elaborate)

Bykla belanje nak dikuarkan oleh boss aku these coming 3 months...harap2 tak botak...Gaji Cik Aiza jek dh berkali2 ganda dr aku nieh. Huh...hancus! Mase Erwan called pun kitowang diam2 jek cerite. Terjerit Erwan jdnye..tak pernah aku tgk die begitu terkejut...ahaks! Sgt mahal...compare ngn kitowang nieh. Patutla boss takut aku bgtau Erwan....huhu. Sebbaik kitowang slalu simpan berdua jek cerite ape2! Including secrets Erwan pon aku gak yg simpan...hehe..

Inilah kehidupan ku sebagai kuli..ahaks! Then...tepat kul 4.30 aku dt satu call...


Caller: Miss Siti Nurshahida?
Aku: Yes?
Caller: I'm calling from Kuala Lumpur. U sat for an interview last weekend, is it?
Aku: Yup...
Caller: Congratulations, u've been shortlisted. Now, u're going for STEP 2...the assessment.
Aku: When is it?
Caller: This coming Friday, 2 p.m, at Kelly Services.
Aku: 16th September?
Caller: Yeah...u have the address with u?
Aku:Changkat Raja Chulan?
Caller: Yes.
Aku: Thank U

Tergamam aku kejap. Betul ke nieh? Step 2...huh..boleh ke aku buat nanti ek? And by the way...rase lega la pulak. Aku la the only Malay Applicant arituh! Ape jd ngan dak2 Cina tuh ek? Caller aku, si Amoi td macam angin jek nk ckp ngan aku td..Nape ek?
Harap2 murahla rezki aku...Amin!

By the way, balik tuh...my bro nak jupe, kebetulan die ade day off...die nak banje..yeay...yeay...everytime aku jupe die baru aku sedar yg aku windu sangat kat die.Balik tuh...dpt tau, Andre Agassi kalah. Aku masak, then aku tido. Shahmi balik sekali sekale...cube bergurau ngn adik....tp kadang2 aku rase die tak appreciate. Ntahlaaa...aku rase frust kot tgk pangai camtuh? It's my responsiblity now...cmne la aku nak start nieh ek, kwn2...

Okeh laa..pjg lagik! Aku nak stop dulu. Takut makin berpanjangan...so, see ya! Gambo seksi arinieh...ahaks..n lagu fav Adik...

No comments: