Friday, September 09, 2005

sendiri

Image hosted by Photobucket.com

SENDIRI-JAMAL ABDILLAH

Sendiri
Manempuh hidup
Tiada berayah tiada beribu
Sendiri aku berjalan
Tiada harta menjadi bekalan

Belum pernahku kesali hidupku
Lahir kedunia pun begitu
Suka dukaku tanggung sendiri
Dengan ketabahan hati
Mana saudara manakah teman teman
Disaatku memerlukan
Kepalsuanmu makin menjadi nyata
Kemesraan sementara

Sendiri
Kadang menyiksakan
Kerna tiada teman bicara


Hehehe...betape sangapnye la pulak rasenye arinieh...dah seminggu bekeje tp macam men2 jek rase. Hahaha. Bukan pe, nak take things lightly laa..lately byk sangat keje but takut sangat stress, kang sakit leceh pulak. Actually mase menaip blog nieh pon tgh stress sket becuz nak set nursery visit...adeh!Betape lecehnye. Bukan senang nak ajak org dlm few hours nieh jek...Macamler org takde planning len...ajak pi tgk pokok la pulak ujung2 minggu! Sebbaik tak kena ikut...kalo tak nayalaaa (hopefully jgn la ade tibe2 last minute kate "Sha, ikut skali...!" Mau pening. Tp takpeee..skang aku rase aku tak payah risau sangat...sbb our Landscaping Manager/Lanscape Architect dh pon berganti. Yes! Aku harap ringan la sket pale aku ek...

Cik Aiza - comey, lawa n solid. Umo 29 thn. Tinggi lak tuh. Sangat memikat. Kalo tgk dr ape yg die pakai pun memikat. Kirenye, in dis field, die tak nampak roburst or ganas sangat. Ladylike, dlm mase yg same...keje lasak. The 1st time I heard her name wuz on Tuesday, balik dr cuti. Mase tuh, aku nak ammend CV yg dh berpakai sepanjang aku takde. So, tibe2 mase nak ammend tuh...my boss mentioned about Cik Aiza. When she said 29, I thought dat woman is already married, but fortunately, tak kawen agik. Single mingle agik! Hehehe...so, ape agik, pemikiran aku pon mule jahat nak kaco si Erwan. Hahaha...


Speaking of Erwan la..hehe...lawak rasenye mase the 1st day masuk keje balik after cuti arituh. Nak gelak jek. Sampai2 mase kat opis pg tuh...die dh ade. Ade meeting kot, so awal2 dh smpai la nak prepare. N then mase aku dh smpai tuh, muke die masam jek...tgh berdiscussion. But aku buat bodoh jekla...buat keje macam biase sume...tak layan die la. Aku rase mood swing la tuh...mesti ade ape2. So, aku buat biase jek...Smpai la last aku sedar die ngan aku jek kat dlm opis. Die, as usual...mane pernah concern ke ape kan...Mmg wat biase jek. So, aku buat dek lagik. Muke masam agik. Last2 aku rase cm ade org pandang...huhu..I think I got the picture....hehe..

Aku: Awak sehat? (dlm ati...kan sentiase "sehat" jek die nieh..hihi)
Die: Hmmmmm...(bolayan...cet..)
Aku: Harinieh awak nak pi mane? Ade ape2 hal?
Die: nak gi site...(sebijik)
Aku: Okaaaaaayyyyyy.... (disebut dgn sore "isteri popeye"...malas nak layan org moody)

Aku pon menyambung keje macam biase...malasnye nak layan..biasela die, kalo dh moody... Aku pon tak kose nak campur hal die...Tibe2...

Die: Byk keje la....(sambil melepaskan napas paling beso...)
Aku: Keje ape? (bertanye berhati2)
Die: Ni laaa...Jentayu nieh...bla...blaa..blaaa..(sambil kuarkan plan byk2 dlm kotak)
Aku: Ooooo...(Aku sememangnye bengong, bukan paham sangat...hehe)
Die: Aritu mase awak takde, saye dok opis...wat keje awak. Seharian saye kat sini. Semalam pun saye dtg agik...(dlm ati aku dh tergelak..hehehe)
Aku: Sian...patutla len macam jek...
Die: Ape pulak?! (Nak sore sket, muke mule masam balik...)
Aku: Hmm..takde papela. Dun worry, saye ade kat sini lepas nieh. Ade ape2 nak suh buat?
Die: Niii...(senyum nipis jek...ade aura bertanduk aku nampak nieh!)

Akhirnye...bertambah byk la keje aku ek....Before die bla tuh barula nampak senyum sket...huhu...and then, the next day....

Aku tgh buat keje, n untuk makluman anda, opis aku nieh kelilingnye kace...macam aku dok dlm bilik kace la kirenye. So, kalo ape2 kite buat, walopon ade curtain and blinders...mmg org nampak. Jd, selamatla kalo nak dok dua org ke dlm tuh...takleh buat hal...hehe. Whatever its is, akhirnye arituh aku nampak la satu pemandangan. A beautiful girl in white blouse, black jeans, she pulled up her hair into a chignon...n wore no make up but a black lace bra. Hehehe. (Obviously she wants everybody to see it since she wore a very thin linen white blouse) Gatal tak aku. Sangat lawa! Aku pon terpk sapelah budak lawa nieh! Dlm ati aku, aku teringat pulak uniten. Ahak! Ala2 lawa ginilah...tgk kengkawan ku yg free hair n stylo. Pastu, die tak bukak pun converse die, terus bagi salam, kat umah boss, bukan kat opis. Boss tak dgr....so, aku dgn baik atinye kuar dr opis and tanye die nak jupe sape?
"Puan Rahimah mane?"
Aku pon dgn baiknye pi carik boss....haii...tak dibuat2 kena carik boss dlm umah. Huh!
Pastu, barulah aku tau yg dielah Cik Aiza...manager baru aku. Kire lepas nieh takler Erwan kena buat semue...rakan sejawat dh ade. Hehhehhe...mase die dtg tuh kan, aku rase a bit rendah diri la jugak..yelah orgnye lawa...n care die pandang aku tuh agak menyedihkan la...Obviously, aku nampak macam budak kampung yg tak lulus PMR. Maklumlaaa...mase tuh dgn berpeluhnye..air cond ade pon tak memadai...sbb aku dh terkejar2. Last2 mase die dh gi ngan boss aku...Erwan smpai. Sebab aku mintak die dtg amik duit die. Itupun, aku suh Abg Ujang yg sms. Aku takde cr, and fon opis takleh gune lak.Die tegur aku,

Die: Nape teruk sangat berpeluh nieh? Buat ape smpai jd macam nieh?"
Aku: Panas laa...kan saye berjalan nak naik opis nieh...awak len la, naik keta mane rase...
Die: Org ajak naik skali tadi taknak.
Aku: Dh dekat nak smpai, kalo naik skali mengade2 la namenye. (pastu aku pon wat keje...die pon wat keje...)

Tibe2...

Abg Ujang: Erwan! Bile ko nak pergi dangdut ngan aku!
Erwan: Aku bz la, jang. Nanti la...(dlm pd tuh tergelak2...aku pon rase geli ati setiap kali Abg Ujang usik2 ajak die pi dangdut)
Abg Ujang: Oooo...ko skang dh takmo dtg opis lagik ek...mentang2 dah ade awek cun!
Erwan: Awek mane pulak? (saje tercengang)
Abg Ujang: Rohaizzzaaa...lawa tuh. Yelah, Ko kan project manager, skang ko lepak ngan Architect Engineer laa...takkan nak lepak ngan kitowang yg kuli2 nieh...hehhe..
Erwan: Banyak la ko. Macam la die nak kat aku!
Abg Ujang: Ko nak ke tak?
Erwan: Hehehe...aku boleh, janji die nak kat aku... (dlm pade tuh aku sebok buat keje jek...)
Abg Ujang: Abes la ko, Sha. Kenalah ko kuruskan badan ko tuh. Skang ko dh ade pesaing! (pulak dh?)

Terkujat aku n Erwan. Dua2 tergamam. Sejak bile pulak?

Abg Ujang: Skang ko dok la kat opis sorang, Sha. Erwan dh takmo dtg lgik dah..
Aku: Hehehe...apelah Abg ujang nieh. Tak kose Sha nak kurus. Syg Sha dgn lemak2 Sha ni.
Abg Ujang: Rohaiza tuh cantik jek...abes la ko... (aku hanye tergelak laa...bukan sume laki nak org kurus, ye tak? Pedulik ape aku!)
Erwan: Ko nieh ape la, jang...
Abg Ujang: Betilam empuk la bini ko sok, Wan...(hahahahahahaha...diorg pon gelak, aku dh tak layan dh perbualan lelaki2 nieh...malas aku!)

Balik tuh die anta aku smpai terminal. On the way as usual pok pek2...Aku nieh macam biase dgr la..smbil menyampuk...Dh smpai tuh dok borak agik...camtuh jugak la dgn ari smalam. Die anto aku balik agik. Hmm...sebbaik arinieh die takkan anta aku balik agik sebab aku n die sebok! Yeaayy...kalo tak berlanjutan la pitnah. Aku tak naik nanti macam aku sombong sangat, and by all means...Aku rase die nieh opismet jek kan...so pedulikkan la...

Arinieh aku sangat la sebok. Ntah la smpai bile kesibukan akan berakhir. Byk kalo gak die dtg opis lately...and br la aku perasan die dh rajin benar pulak nak bergurau..baik kat fon, takpun mase tgh keje. Aku harap jgnlah ade salah paham...cuz tibe2 aku terase menyesal tolong tgkkan kaki die yg tergeliat men futsal tuh smalam...adeh! Since then baik semacam pulak...at times aku rase macam nak jek tgk die marah2 macam dulu...tak susah sangat nak idup macam nieh!

Okeh la...smbung len kali...next episode...nak balik, dh lambat...taaa!!!

p/s:
1. Aku ade link baru: honey and cryforfreedom (renew)
2. Lagu Sendiri nieh rase macam life aku pulak...hehe...asek menyanyi lagu nieh jek skang!
3. Aku update gambo kat fotopagees!!!

klik! jom tgk gambo aku..hehhe...

No comments: