Saturday, October 08, 2005

intifada



INTIFADA -RABBANI/MAWI AF3

Merdu lafaz syahdu
Jiwa pun merindu
Merakam rasa kalbu
Gemersiknya lagu
Angin kota cahaya
Bertiup berarak
Kencang meredah maya
Hanya untuk dia

Bangkit segar seirama
Meluruskan rentak safnya
Riuh-rendah basah lidah
Kalam wahyu mewangi di taman

Oh... semerbak harum bingkisan an-nur
Berterbangan tinggi ke intifada
Oh merentas misi risalah suci
Mewangikan taman yang dicemari

Gema siang malam
Alunan suara
Burung turut menyanyi
Zikir tidak henti
Lunak diukir seni
Halus menghiasi
Persada alam ini
Hidup tidak mati

Masihkah punya bicara
Menjalinkan yang terpisah
Semarak terus berusaha
Pastinya ia akan berjaya


Hiiiiiiiiiii...aku tak tau nak story pe sal life aku skang nieh. Kalo tak story boleh tak? Hehe. Me, as usual...macam nieh la. Perkembangan terbaru...hmm..aku nak story ke? Nnt la aku story kendian. Buat mase nieh aku tgh takleh nak cerite ape. Bkn aku takmo nak share ngn kwn2 ape aku tgh wat skang...tp aku rase I just need sumtime for myself, kay? Aku selamat...Alhamdulillah. Around sum environment di mane idup aku aman dan damai. Bkn Cik Sha nak berjiwang kat sini ek!!! It's just dat...aku tgh mencarik ruang utk diri aku sniri...

As kwn2 yg ade kat area Lembah Kelang nieh, well informed yg aku baru saje diragut oleh dua org peragut dlm minggu lepas. Kalo mende nak jd, die jd jugak. And aku pon takmo mengungkit cerite yg lame. Bg aku, jdkan pengajaran di mase depan. Whatever it is...aku bersyukur la jugak setiap perkare tuh ade himah tersendiri. Mungkin yg terjadi nieh ade hikmah tersendiri. Aku rase byk yg aku blaja dr pengalaman nieh. Salah satu drnye...kawan2. Bkn sume org terime kite seadenye, and bukan sume org takkan bercakap di belakang kite. Waktu ditimpa musibah nieh la nak tau mane satu kwn yg betul n kurang betul...kesetiaan sorg kwn kat kwn yg len...and sape kwn paling caring tak caring. Ade kwn, bile die tgk kite susah pun die still nak buat perangai. Ade kwn yg caring nye tak ditunjuk kat depan2...tp hakikatnye amik berat sal kwn. Ade kwn yg nampak cm caring, tp taklah caring sgt. Sume nieh aku dpt belaja dlm waktu aku kena cenggitu.

Regret tak regret la....duit melayang mau sampai RM300...hasil titik peluh sendiri. Apepon...dlm kesedihan, kite pk rahmat Tuhan. Aku mmg jenis yg suke bercerite...tp mungkin bukan sume aku nak cerite kat org. Dlm kes duit ilang nieh, selepas ditimbang tara mmg ade hikmahnye. And kat sini gak aku blaja niat manusia. Ade org mmg hati kalo dh busuk...sebusuk bangkai..sanggup mengenakan org len demi kepentingan diri sniri. Aku mmg tak sangke betul...kadang2 segala penat lelah kite org balas dgn tuba...Sakit ati mmg tak ingat lah Cik Sha! Tp aku sabar...sbb aku rase, dgn kesabaran nieh membezakan aku dgn makhluk Tuhan yg len. Apepon...aku bersyukur sbb aku ade org2 yg menyayangi aku sekeliling aku..mase aku susah, menerima walopon aku dh dlm keadaan aku skang. Takpelah. Skang aku sabo cukup2...tgh byk dugaan idup nieh! Sabolah wahai Cik Sha!!!

Apepon...aku dh jupe my close fwens....yeay...setelah lamenye tak jupe...berhajat nak jupe tak jupe..Thanx...kat Yati n Asya...promise...nnt dh de duit, aku bayar duit kowang balik ek..

N just rite in time...aku jupe kwn aku yg paling close ngn aku kat UNITEN nieh...sape agik kalo bukan Cik Suhaila. Hepinye!!! Cm tau jek aku br kena rompak..siap jemput aku agik tuh kat sini. Huu...mase tuh aku cedih tau. Tp takpe, disebabkan fun tgk Sue and atuk aku berdiskusi sal Gelang Patah...aku sengih2 jek la, Sue. Apepon...congrats Sue...skang keje kat Bureau Veritas...waaa...kapal2 nieh best la. Aku salute same ko Sue. Sorang jek pompuan keje kat situ. Aku doakan ko jd engineer kapal yg berjaye. Adik aku pon salute same ko. Die kate BV tuh ade name...cume bawah sket dr Lloyd's jek! Takpe...yg penting kan, ko keje ngan French..sok kalo ko dh pandai ckp French...ko leh ajar aku. Leh aku ckp ngn Pires kalo aku jupe die...hehe..berangan agik aaa Cik Sha...huhuhu..

Aku gi Midval..Sue bawak. Kalo tak haramnye, duit takde nieh. Huuu..Tp takpe, bkn wat pe pon...ronda2...ingt old days. Ngaco Sue yg meal allowances die gune kat Starbucks tuh. Hihi.Takpe Sue...kalo ko kaye, aku temankan ko shopping ek. Wat mase nieh aku lom sekaye ko lagik...huhu.

I had a very great time...aku enjoy kuar ngn die...blaja kenal life aku...diri aku yg dulu. Aku yg mase student kat Bangi dulu. Cmne time tuh tabah la...huhu. And aku jugak diingatkan sal prinsip2 aku yg dulu...aku yg dulu cmne ngn aku yg skang...

Aku byk diingatkan sal life aku yg dulu...and aku bersyukur macam ade rahmat sume nieh jd. Aku tau, aku dh byk menyusahkan ramai org sejak kes ragut nieh. Skang aku pon tgh carik jln nak balas budi org...

Kwn2 tercayang...aku akan bls budi kowang tuh. Thanx a lot...Asya, Yati, Ayen...Kak Sya...Eriy...Azwan...Krie...sume2 la. Aku takkan lupekan jase kowang. And to Sue....

Doakan aku...skang aku tgh membalas pitnah yg org buat....bersabo supaye pitnah nieh tak terkena periuk nasik aku. Amin. Doakan aku ek?

Well, Ramadhan dh dtg...aku nak ucapkan slamat menyambut Ramadhan kat kowang sume...smoge ditempatkan dlm golongan yg soleh...Bertambah amal ibadah. Cewaahh..Cik Sha pun tgh ctrl la..malas nak ckp byk, kang jd dose..Whatever it is...thanx frenz...slamat berpose..'til next time...

By the way...Thanx to Mr Azwan..for the banner...cayang awak! Ecewah (kang berapi lak awek die nieh...huhu)

p/s: ikut aku nak letak lagu Jika Kau Bercinta Lagi...tp dah bulan pose, letak lagu nasyid la ek...

No comments: