Friday, October 07, 2005

rooney geramnye!!!!



Sbnrnye aku tau aku dh terlambat nak update sal bola. Mintak maaf laa...sbb aku sangat sebok skang. Sebok melepakkan diri...huhu...dun ask kat mane aku skang. Aku ade kat sumwhere yg sgt selamat. Just need sum time for myself, keh?!

Apepon Cik Sha takkan melupekan kwn2...and of course, buah ati pengarang jantung ku..blog tercayang. Kite story sal game last week...di mane ati Cik Sha telah berkecai n ancur!!! Huwaaaaa...!!!

Perasaanku....uhuuuuukkkk...

Aku tau the 1st person yg akan tergelak ialah Ayen. Suke la ati ko ek...skang team aku dh jatuh tersungkur. Arituh beriye ko gelak. Iye2 ko ckp MU best! Cet...tak baik tau...aku tak kutuk pon team ko :(
Tp takpe...sbnrnye kalo ikut perasaan mesti la sedih. Kat home kena belasah cenggitu kan. Ape pon...dlm pade sedih tuh aku sbnrnye hepi gak sbb aku pernah kuar ckp, yg aku nak tgk at least sekali Liverpool kena belasah (walopon aku tak expect la smpai 4-1). Tp ape pon...sbnrnye aku sniri nak tgk pencapaian Liverpool tanpe striker. Aku nak Rafael Benitez tuh berpk sniri la kenape game tuh leh jd camtuh. Apepon...frust tetap frust...tp Liverpool perlu dikejutkan! Wake upppp!!!!

Didier Drogba....weeeeekkkkkk

Aku tak suke Drogba dr dulu lagik! I mean, die mmg la bagus...aku tak nafikan. Tp bab attitude tuh rase nak bunuh2 jek! Ishhhh..geram betul tau! Rase nak belasah jek die nieh. Aku mmg suke care die men...tp die slalu cheating. Arituh aku geram tul tgk die dh kena hand ball tp cover2 agik....kena penalty lak! Rase cam nak bunuh jek die. Dah la Lampard lak tuh yg amik. Mamat nieh lagik sorang kuang asam la...dh celebrate pi meludah pulak. Padan muke kena card kuning...ish...aku mmg tak puas ati!Pastuh..die men mmg lawa la. Die pandai mengenakan si Hypia yg ntah apasal men macam hampeh arituh. 3 goal die punye keje...tak reti jage leklok. Sejak bile die gitu? Aku sniri tak paham nape performance die dh jd cam graf menurun. Semenjak naik season baru nieh aku dpt tgk byk peningkatan Drogba. And aku rase die dh leh jd asset kat Chelsea tuh. Tp bab Hypia nieh die nye graf turun....smpai aku dh tak kenal dh die agik kat padang tuh. Terlalu selalu naik atas (ke nieh strategy Benitez) smpai aku rase die cam ignore tugas kat defense. Drogba pun ape lagik....dribbled la habes2an. Dh kate mamat nieh...pade aku kelebihannye dribbling. Silap la Liverpool! Ciise and Drogba...sbnrnye Ciise lagik tera. Mase Ciise men kat Auxerre and Drogba men kat Marseille...goals Ciise agik byk. Tp Drogba nieh die slalu ade peluang men kat EPL. And...lagik satu die rajin n tak la tamak sgt cam Ciise. Itu kesimpulan aku...Tp aku tetap nak player yg ade package...Drogba tak masuk la package aku..hehe..pangai buruk!Men utk Ivory Coast jek...tp lebey2...piiiiii ddaaaaaa....:P

Stevie G tercayang

Yeayy...walopon aku pras tp aku hepi sbb pakwe aku number 8 nieh dh pun menjaringkan goal..yeayy...lawo lak tuh..rase nak cubit2 jek die...ish...tuh pasal la aku letak gambo scarf Stevie G nieh. Aku harap die maintain kat Liverpool. Eh, nnt die men kan mase England vs Austria? Aku mesti tgk!

John Arne Riise

Pakwe number 11 nieh mengecewakan betul. Skang die men cam tak berhati2 la. Slalu jek wat silap and kurang aktif. Apasal agaknye? Aku rase macam sumthing tak kena ngan game yg lepas. Apepon...aku taknak menyalahkan die dulu. Perhaps...Jose Maurinho dh dpt bace style Rafa yg style nye byk menggunakan khidmat Riise utk men kat Middle-Left nieh. Ape pon...smoge Riise back to the game...Aku tgk arituh kat Football Crazy die men baling2 ngan Warnock. Hepi jek. Ntahlah..sayang beb...the 2nd highest paid player after Stevie G nieh. Rugi la bayar mahal kalo tak perform!!!

My hubby...ecewah!

Wajah yg semakin encem menjadi igauan aku setiap malam. Sape agik kalo bukan Robert Pires. Tp skang semenjak Henry injured die cam lost and ak bermaye. Dh kate pon dh tua. Satu agik aku rase semenjak Viera takde, graf Pires mmg menurun. Termasuk sepak penalty tak leh masuk. Betape prasnye aku. And bertambah pras sbb Pires tak dipilih masuk international team France. So, peluang nak tgk hubby tercayang men agak kurang skang. Nape la men teruk skang ek. Aku tgk even Reyes and v.Persie men pon lebih cantek...C'mon Arsenal...bglah saingan kat Chelsea sket!!!!

Park Ji Sung

Waktu Ayen ckp ade game MU, aku cm blur sbb aku langsung tak ingt ade game mase tuh. Maklumlah, otak tumpu kat len...malas pulak nak cerite. Apepon, aku rase aku kena thank ko Ayen, sbb kalo ko tak ingatkan aku sal game, aku dh dok menung dlm bilik jek. At least aku abeskan mase tgk bola. Apepon, aku dh tgk game yg ko kate best tuh...hehe...and man of the match aku ialah Park Ji Sung. Die nye crossing...care die kelentong nak dpt penalty...mmg best. Taklah seemo Ronaldo. Apepon..to my MU frenz...aku mengharapkan challenges from MU. C'mon...bile agik nak men betul2 nieh! Jdlah champ! Jgn kalah ngn team2 yg tak sepatutnye. Aku dgr Roy Keane nak ke Celtic...jd ke? Hope tidaklah ek. Takpe...asal Ji Sung ade, aku tak berperang sangat ngn MU fanz nieh. Hehehe...

Tak tau smpai bile aku mampu nak tgk bola nieh...harap2 kegemaran aku dpt la dikekalkan ek....inilah life aku...takde bola, takde la life...:( Mintak nyawa~~!!!
Game takde kan minggu nieh....kite jupe lenkali la ek? :P

No comments: