Friday, November 25, 2005

Ella

Image hosted by Photobucket.com

DUNIA BANTINKU - ELLA FEAT TAM SPIDER

selalu kubayangkan * bagaimanakah agaknya rasa di tempatmu * di samping kekasih yang membelai hati dan perasaanmu * owhh kawanku..

maluku nak cerita * keranaku tak mahu kau sampai baca rahsiaku * biarlah tak siapa yang tahu * bercorak di duna batinku..

zahir kau lihat * bukan segala-gala * bibir tersenyum menutup jiwa yang duka * zahir kau lihat * hanya antara lapis * mataku sinar bergenang tangis..

memang nasib bercinta * kerap terhenti di simpang hidup rindukan cahaya * sang kasih.. kasihku..yang setia * sang kasih.. yang amat sempurna..cintanya..

sampai tak siapa yang tahu * bercorak di dunia batinku..

zahir kau lihat * bukan segala-gala * bibir tersenyum menutup jiwa yang duka * zahir kau lihat * hanya antara lapis * mataku sinar bergenang tangis..

demi cinta yang benar..


Nak ckp pe lagik? Well...tak tulis...tak boleh...tp nak tulis...ade time aku rase malas. What's happening in my life rite now? Nak ckp ke? Ntahlah...

I guess I'm not being fair enuff to frenz yg betul2 nak tau kan. Org2 yg jauh...yg dh lame tak jupe aku. So, maybe aku akan update, if...tak sibuk n keadaan mengizinkan. Skang byk sangat mende nak pk...byk sangat nak buat...byk sangat nak carry...

Ibu br kuar spital, looks okay...tp ntahla. Hope appointments with drs lepas nieh kate die sihat...n sentiase okay. Jgn ade ape2 complications after operation arituh. N jgn ade ape2 lagik after observation tuh. Even though aku nieh taklah baik...tp I'm still capable of being worried about my mum...Hope die tak sakit lagik!

Apepon...taklah teruk sgt pon. Still boleh kot nak handle walopon tak terbawak jugak dgn mende yg macam2 skang nieh. At least sbb ibu masuk spital arituh byk views yg berubah la jugak...including ibu herself. At least for sumone, die terkejut la jugak...sbb aku tido kat spital kot? So? Why...terkejut? Hmm...kdg2 geli ati jugak...senang sangat buat assumptions pasal org...sekali pandang kate jahat...laaa...itu laaa...ni laaa...senang nye ckp kan...Tp bile dh nampak sniri tak kate ape...tibe2 plak nak baik? Well...biarlah...

Tgk Hermione....bwk adik2 after months of simpaning duit nak tgk. Then cerite yg terbaru lagik....my former boss was seen dekat Mahkamah Seremban? Hmm...macam2 hal...with her mouth tak henti2 nak bercerite pasal former employees die yg almost all of them dah brenti...hm...suke atilah...

Then...looking at messages kat dlm shoutbox...thanx a lot kwn2 for dropping by....Ibu Syahmi....really miss u...kalo ade mase contact la...kalo ade my mum's fon number...arituh dpt gak songlap satu fon lame kat kedai replace yg aku dh ilangkan arituh...

To my dear Ogie n Su...thanx...Ogie thanx for calling all the way from States...kelakar la Gie...just like old days...sentiase ade instinct bile Sha tgh mmg windu n ingt Ogie sure Ogie call n kate tibe2 Gie pun rase cam sumthing's wrong...well, dat instinct never went wrong laaa...mmg betul u alwayz call at the rite time...thanx a lot, dear...

Su...for coming to my house...gamble jek aku ade ke takde ke....call fon mak...ade ke takde ke fon tuh, call jek....sampai dpt cakap ngn aku...huhu...tak pernah putus ase nak carik..thanx...

Thanx to Ayen...mase ibu aku masuk spital ko concern gak ek aku kat ne. Well, thanx sbb bertanye walopon aku tak mintak...thanx...

And...surprisingly....to Mr Japan. Cewwwaahh... lame ilang, pastu muncul...sok aku ade bf br ilang balik ke ek....hope not. I really appreciate ur kindness...thanx....sbnrnye, bile time die nieh byk ckp....die best...tp kdg2 tak pasal2 die takde idea..Takpe...asalkan die bercakap. By the way, arituh tak sempat nak ckp, aku jeles la ko kuar ngan si Azlina tuh...mentang2 la die byk bagi kuih raye ek...cet...aku yg tak bagi kuih raye nieh tak ingat plak. Hehe. Acah jek...saje men2. Ape2 pon sbnrnye....honestly....aku hepi sgt sbb ko FINALLY pndai appreciate la...going out with her isn't a sin at all...(bile cerite tuh nak cover gak lagik...geli tul ati aku). Aku hepi la ko blaja2 nak kuar ngn pompuan nieh...suke ati aku...praktis la sket! Tp dgn syarat pasnieh blaja la rajin2...promise next year balik sini ek...jgn dok sane lame2...stay as a WISE fren of mine...yg bijak pandai tuh...no more malas2! Besok balik promise nak jd Cikgu Jepun kan...?! (Wahhh...ramainye Cikgi Bahse Jepun aku nnt....yeayyy)

And tak terlambat nak wish...SELAMAT HARI RAYE, MAAF ZAHIR BATIN. Tak payah la eloborate kot...rasenye paham la dgn ucapan nieh.

Cau ciiinnn cauuu....


2 comments:

dz-lily said...

lamanye ko menyepi.windu nak dengar kabo ko.hopefully everything is fine...uh sape dat guy yg xnah kuar ngan pompuan tuh?best gak ni.kenalkanla kat aku.hihihi :p

cHeRyNa PiReS said...

Hi Lizaaa...!!! Miss u 2. Kat Perlis ke yang? Lame tak jupe kan...huhu. Yg tak pernah kuar tuh my fren from primary. Nak kenalkan ke? Bleh...bleh..nnt aku tanye die...tp die tak post comment kat sini ler...uhuuu...Thanx Liza, 4 amik berat. Windu same ko!!!