Tuesday, December 13, 2005

kapel comey




REGRESA A MI - IL DIVO

No me abandones asi
hablando solo de ti.
Ven y devuelveme al fin
la sonrisa que se fue.
Una vez mas tocar tu piel
el hondo suspirar.
Recuperemos lo que se ha perdido.

Regresa a mi,
quéreme otra vez,
borra el dolor
que al irte me dio
cuando te separaste de mi.
Dime que si
Ya no quiero llorar,
regresa a mi.

Extraño el amor que se fue,
extraña la dicha tambien.
Quiero que vengas a mi
y me vuelvas s querer.
No puedo mas si tu no estas,
tienes que llegar.
Mi vida se apaga sin ti a mi lado.

No me abandonas asi,
hablando solo de ti.
Devuelveme la pasion de tus brazos

Kali nieh...aku nak wish, SELAMAT PENGANTIN BARU to my cuzz...Mr Mohd Razif or yg aku panggey Abg Bob. Bob? Tak gemuk pon org panggey die Bob...hehe. He was my inspiration la. Aku ske tul kalo tgk die nieh. Sebbaik cousin...kalo tak aku pon leh minat die. Hihi. Orgnye takler ensem sgt, tp aku ske perwatakan die nieh. Cool...n hormmat org tua.Though blaja tinggi2 tapi tak lupe asal usul la. Kire bagus wat stock laki. N wedding die nieh mmg dh dinanti2kan dr dolu2 agik...huh...punyelah lame. Before die, abg die (Abg Lan) pon kawen lambat gak...dh 30 lebih baru kawen. Nieh die pon kawen lambat gak aaa...hihi. Aku pon tertanye2 ngan pilihan dowang nieh, camne...nak yg cun ke...yg ayu ke...yg vogue ke... Proven, Abg Lan dpt Kak Syarifah yg lawa tuh. Tp lawa2 pon satu aku respect kat akak tuh sbb jenis yg tegas orgnye. Sesuai la ngn ciri2 hubby die yg serious (tp bile diorg berdua, dua2 cam tak serius...bagus gak kan?). Dh kuar pon 2 anak buah comey aku (yg rasenye sangat takut tgk Aunty Nosha yg garang giler nieh...hahhhahahaha).

1st time nampak Ida, aku macam tak caye. Sbb all dis while Abg Bob nieh macam fashion consultant gaklah. Byk2 baju si Shasha (adik die tuh), die yg set. Kire taste bagus gak. Aku pon pernah cite sal baju ngn die. N then...dulu...die ade gf len. Kak Ina. Stewardess.So, kalo dh stewardess leh bayangkan la cutting n style die. Bile die broke up ngn Kak Ina tuh, aku bajet die akan dpt gf yg gitu gak. Sbb die memilih gile. N then...after few years...setelah ramai calon2 possible...tibe2 Ida muncul. Terkejut weh! Geng Chubby! Ingt lagik dulu pernah borak ngn Ida, mase 1st time jupe. Die satu sekolah ngn rumet aku yg tercayang, si Azwa. Senang giler nak recognize Azwa sbb die kate Azwa tuh masuk Geng Chubby! Sbb die pon Chubby. Huhu...mase tuh aku rase biar betik? Nieh ke future wife abg sepupu aku? Bknlah nk kate ape...aku hepi lah sangat sbb Ida tuh baik giler...tp taste Abg nieh berubah...aku tak paham. Even adik die, n cuzz aku yg len pon cam tak paham. Then...after kenal Ida...1st time, mase kenduri arwah nenek. Arwah Atuk ade agik. She was bubbly, cheerful...sampai aku geram ngn die. Comey giler style die. Pastuh, time arwah Atuk dh sakit...die slalu dtg visit...siap leh suap Atuk agik...aku rase die best giler. N last2...baru aaa aku tau asal Abg suke sangat kat die nieh. Die mmg best, n die mmg bijak. Sgt simple...sesuai ngn style Abg...blaja kat overseas...tp tak sombong...just like Abg. Aku makin respek ngn kapel nieh. 1st2 mmg la ramai yg terkejut sbb Ida jenis yg besar. Even ibu pon ckp, Ida n Kak Syarifah 2 diff persons...sowang jenis yg serius...sowang hepi2....tp they match each other partners. Yg same cume kedua2nye org Kedah...hehehe...

Sbnrnye reception n akad nikah dh buat few months ago kat umah Mummy (aunty aku) kat Ampang. Tp maybe sbb bile wat kat Ampang, org2 kampung kat Seremban, Pilah n Rembau tak dpt dtg, so buat kat Seremban. Lgpun majlis kali nieh disponsor oleh aunty2 (adik bradik ibu), sempena Abg nak pi US tak lame lagik. So, sume org mesti windu kat Abg yg baik nieh kan...make wujudlah majlis nieh. Walopon kecik n simple..tp lauk sedap. Hehe. Jrg umah arwah nenek nieh buat lauk catering, slalu masak sniri. Tp kali nieh sbb tak larat, so sume org decided catering jelah. Tp satu aku puji lauk catering nieh mmg marvelous smpai org ingat kitowang masak sniri. Siap ade dessert free sbb tuan catering tuh kawan ngn Aunty Nor aku. Best giler lak tuh. Apepon...sume org hepi la...becuz at last the old lad dah kawen dlm fam nieh...after dis tinggal adik Abg Bob, Abg Aidi...then next...Along...next...Johan...next...ME! Tp sejarah membuktikan yg lelaki2 dlm fam aku nieh...sume kawen lambat2...so...tinggal Along n aku jek. Teruk tul kenduri ari tuh. Dh la cuzz aku len sume tinggi...yg rendah aku n Along (the next available ones..bdk2 siap kate kitowang org tua tuh...huhuhu). So, budak2 yg bawah kitowang asek gelakkan kitowang jek...walopon kitowang yg tua n anak dare in dat ceremony..kitowang la yg rendah! Huhuuu...tuh pasal dr kecik dulu kitowang tak join group dak2 nieh men getah panjang tuh. Kaki kitowang dh la pendek, diorg yg tinggi nak langkah2 senang jek. There are times aku jeles tul tgk si Azreen sbb sume baju die pakai lawa jek. Kalo la aku boleh tambah tulang aku neih tinggi cam die...huwaaaaaaaaa....

Dh la tuh...macam dh janji. Along n aku pakai baju konvo masing2. Hehe. Warne pink agik. Bkn pe...dua2 dh tak sempat nak siapkan baju. N kali nieh kenduri tak bertema, bantai jek. Cume tibe2 nampak macam ade tema cuz aunty2 aku sekalian, including ibu...tibe secare tak sedar pakai baju biru lak. Dtg2 sume gelak besar laa..cuz baju sedondon! Barisan beliawanis yg muda2 tuh...sume pakai baju biru gak.Kitowang jek pink. Sebbaik dh abes kenduri, kitowang tak wat keje regular kitowang tu - basuh pinggan. Huhuu...But kali nieh kenduri aku relax sket laa..sbb aku tak sebusy Along. Slalu kitowang bagi telur same2...nieh aku tak join die lak. Sian gak kat die...tp at the same time bagus gak die wat...ramai tukang usha tuh! (biaselah, org comey).

Abg n Ida...mestilah hepi kan. Yg kesian Along jek la kot...tak abis2 kena usik. At least aku ade seribu alasan nape taknak kawen agik...yg die thn nieh 25 mmg teruk gak kena. Maybe sume org pon wisau...Along mmg ambitious...lepas degree...straight amik master...pastu nak amik phD lak. Tak macam aku yg lepas degree tak plak smbung blaja. Hihi. N then, sume pon tau aku nieh bkn senang nak lepas ibu aku camtuh jek...walo tak nampak di zahir, rasenye akak2 mak aku nieh sedia maklun relationship aku n Cik Kiah...

But looking at qualifications....bukan aku tak tensen langsung. Kdg2 bile kenduri macam nieh la yg wat aku malas. Sume cuzz aku jenis rajin nak blaja makin tinggi, n aku stick to my local university degree. Ade time tuh bkn aku tak sedih sbb aku tak fly. Bkn aku yg takmo...tp keadaan buat aku tarik diri trus ke UNITEN. Lagik2 bile kenduri arituh almost all cuzz aku kat oversea balik...hmm..paham snirilah ape nak jd. Cume maybe asset aku, results aku...dr kecik mmg elok. N sume org pon paham asal aku tak fly. N they respect me for what I am. Alhamdulillah. My fav cuzz...Shasha...alwiz have a topic to chat with me. Tukang share tpt tido, share pinggan nak makan..share gelas nak minum. Sebbaik la die tak poyo. Kdg2 best jek tgk cuzz aku sambut raye sesame diorg. Cemburu ke aku ek? Ntahlah! Maybe walopon redha, aku still ade impian aku kan?

Luckily, diorg slalu supportive. Walopon evidently diorg lagik cantik pon...it doesn't matter. Dh la diorg blaja lagik jauh...diorg lawa plak tuh. Sume tinggi...kurus...putih...comey! Dpt rupe arwah nenek aku. Rendah diri itu sentiase ade. Maybe lagik obvious bile arwah nenek dh takde. Last time, bile arwah nenek ade...die slalu pujuk aku...becuz aku bknlah tak pandai sgt. Cume nasib aku tak baik cam cuzz aku. N the fact dat aku rendah pon taklah teruk sgt, cuzz arwah nenek slalu wat aku rase, aku lawa lagik. Hehehe...N nenek slalu cakap...kalo dok kat dapur, suh wat keje...aku still cucu yg die leh harap. Die jugak yg slalu bangge ngn results aku. The fact dat aku masuk u kat Mesia jek pon takpe...cuz aku sntiase cucu nenek yg pandai. Hmm...sbnrnye aku windu sangat kat die...maybe sbb tuh tibe2 sume mende mengarut nieh aku pk kot...sbnrnye takde ape2 pon!

Whatever it is...aku jek yg rendah diri. Aku jek yg prasan aku kurang kan? Di ati org2 yg betul2 syg aku...aku okay jek kan. And dat's all matters...yg len leh go to hell...hihi...

Stories about Liverpool...sbb Shasha...Abg Pengantin...n sum of my aunties peminat Liverpool. Cume lagik ramai yg MU kot. Shasha got a bf now..hehe..org Ganu. Cam tak caye jek, sejak bile plak cuzz aku leh tahan org pantai timur nieh? Huuukkk...cam tak caye. Fan MU lak mamat tuh. Ish, lagik macam impossible. Tp takpelah...asal die hepi. Aku dgr die pon cam dak baik jek...bagus gak. Yg len2 camtuh laa...tunggu abes blaja n kawen. Cume bile org tanye... "Kak Sha?"...jawapan aku..."Lone Rider!" Hahahahaa..

Malas nak taip lagik aaa. Aku nieh nak taip blog sniri pon rase cam hampeh....hahaha...Aku taip jelah. Utk yg betul2 mengenali aku membace...:)

Aku takde niat nak menyakitkan sesape. Cume aku harap in the future takkan ade lagik yg nak menyebut name tuh depan aku. Maybe betul..sekali dh jatuh bkn sng nak lupe. Tibe2 rase bersalah plak bile dgn directnye aku ckp aku taknak tau kat Ayen arituh. Bkn ape, aku taknak usaha Su sia2. Die ngan K dh wat macam2....utk hepikan aku...
N to my dear pren...jauh di perantauan sane..kat Jupun tuh...I hope u'll be strong...jgn down2 sangat...nanti kena puji! Kalo ko hepi...me also hepi....bleh kite men kutuk2 agik, keh!

Hmm...aku dh takde mende nak ckp...presenting dis spanish version of UNBREAK MY HEART...by pakwe2 hensem...IL DIVO! Sexiest males on earth!

No comments: