Wednesday, January 05, 2005

Geng Lemak Lagi Berkrim...Where Are You?

AKU, DIA DAN KAMU -D-VA

Betapa bodohnya diriku
Mau diduakan dirimu
Namun bila hati berbicara
Aku sayang padamu
Kau takkan pernah tinggalkannya
Di hatimu cuma dia
Tetap juga kau inginkan ku
Kini apa dayaku
Putuskan dia, oh, kasih
Agar ku tak disaingi
Sungguh ku benci dirimu yang
Tak bisa memilih
Namun harus kuakui
Sukar untuk lepaskanmu
Akhirnya aku undur diri
Demi dia dan kamu
Betapa bodohnya kau
Mau diduakan dirimu
Namun bila
Hati bicara
Aku Sayang padamu
Bila saja terus terang
Apa yang kau ingin
Muak diriku dengan sikapmu

Ari Khamis ari tuh aku dah nak menaip blog..Tetibe si Wahyu dtg kate kelas die cancel..Then Aim cakap leh la kalo nak balik awal...Yeaaayyy..!!!Lame dah aku tak balik umah..So aku excited sket...I miss my mama...huwaaaaaaaaaaaaaa....

Pastuh, mase dlm keta tuh teringt lak aku kat owang tuh..So, aku sms aaa tanye die wat ape2 tak ptg tuh.Ntah apasal aku rase cam nak jupe die jek...Maklum aaa...dah lame beb..Kawan2 aku amasing every week wat mende yg aku wat nieh..Tp aku br nieh aaa nak jupe abg aku nieh...Skali tgk die tak wat pape..

Kitowang konvoi from Muadzam 2 keta.Aku bajet Parveen tak blk sbnrnye so aku takde aaa naik keta die..Aku naik keta Aim..On the way tuh aku ngantuk sket aa..Pastuh ditambah lagik dak2 nieh macam berlumba bawak keta..Tp sbnrnye bukan berlumbe cume masing2 tak sabo nak balik..Yg tak best tuh aritu ujan..so lembab sket perjalanan mase tuh.

Aku sampai dlm kul 6.30 ptg...dah nak Magrib.Aim dropped aku kat Serdang..aku naik komuter pi KL.Sampai sane...aku tgk die tak sampai agik..Sbnrnye kan, to be honest aku cakap...Aku nervous giler nak jupe die mase tuh..Tah hapasal aku pon tak tau..Tak pernah2 aku nervous nak jupe die nieh...Huh...kan aku dah cakap...mmg pelik kalo tgk aku skang..

Takde mende sangat...Sbb aku dpt jupe die paling lame pun 3 jam..pastuh aku dah nak balik..Balik malam2 kang tak elok..The time kitowang dpt dok same2 pun mase dinner..itupun time brita..So, sambil makan tgk brita..Nak makan eskrem ari tuh pun tak boleh..Tp tak kisah aaa...ari tuh amende pon kan..Yg kelakar tuh mase aku nak balik..Borak2 jap ngan die sambil tggu train aku dtg..Mase aku nak bla tuh aku cakap sumthing kat die..Hahaha..aku takleh lupe rupe die mase tuh...Die diam jek..mase aku nak lambai tangan nak balik pun die diam..

Bile aku dah balik, br aku tau sbrnrnye die terkejut..Hehe..kadang2 aku sendiri pun terkejut ngan mende2 pelik aku cakap n wat..Aku tak pernah2 buang tebiat sampai ke situ..Alhamdulillah..buang tebiat aku belum melampau lagik aaa..Kadang2 aku pernah cakap kat die..Bersyukur jugak aku dpt die nieh...

Then aku balik umah..Bestnye sbb dah lame tak balik...Mase aku balik lauk dah abis..sebbaik gak aku makan ngan abg aku td.Aku mmg treasure time aku kat umah mase tuh..Tlg ibu aku masak...tlg die wat keje..Sampai aku lupe aku kena gi kenduri kawen abg Ogie..Cammane nak wat...kadang2 aku bile dah jupe ibu mmg byk jek nak dibuat.Kali nieh nak menghabiskan typing mende2 yg die nak wat..Mmg byk aaa jugak..Kadang2 aku wish mak aku nieh still pegang Ko-Kurikulum instead of HEm..Tp ape lagik yg best jd anak cikgu nieh kan..Selen dr menolong mak sendiri..Dulu kecik2 ye aaa aku tak suke jd anak cikgu..Dah besar nieh cam best pulak..Proud pulak aku dpt mak yg gifted n penyayang macam ibu aku nieh..My mum is my besfren!

Ahad..aku mintak permission ibu.Sbb abg aku nak turun seremban jupe aku..Kali nieh kitowang kuar awal tul...Kul 9 pagi dah nampak muke die..ahakk..Since kitowang tak jd nak pi picnic kat laut..Kitowang pi sumwhere else yg lebih kurang laut aaa jugak..Bukan nak mandi pon..stakat rendam kaki mampu aaa..Lgpun risiko nak ujan mmg ade...

Kalo dulu aku slalu rase abg aku nieh tak kelako..Aku slalu rase yg die nieh cam serius n baik sangat...skema pun ade..So, manelah aku bajet die nieh nak jd boipren aku..hahaha..Just exactly the opposite..satu hape pun tak same..Cukupla cite sal bola..die cheer team yg aku cukup2 menci..hehe..

Tp..sbnrnye die nieh sangat nakal...Huh...kalo aku nak tau..aku rase mase aku kuar ngan die arituh br aku tau tahap kenakalan die nieh..Cet...org kate tulah kan...mase lom dpt mmg tak tau aa..Hahahaha...nak tergelak aku kalo cite pasal time nieh..Kitowang berpicnic..(picnie burger ngan air soya je...jimat kos..haha)Pastuh,dok lepak..kaco die..pastuh die kaco aku...Pastuh mengade2...saje buat marah..pastuh tgk die menggatal...Pastuh balik..Hahaha..takleh cite lebih2 ek...utk keterangan lanjut...jangan hubungi aku nak tau cite..hahaha..

Aku rase date aku kali nieh dipanggey date berjalan..Kesian die kena ikut aku berjalan pi round balik tpt aku men mase aku kecik2..Aku bawak die pi playground..tpt men basikal..pastu tpt makan dekat ngan sekolah rendah aku..Sumenye kena jalan..Kesian lak aku tgk die...kalo aku mmg aaa dah biase..Dah aa tuh..mase jalan tuh sume org tgk jek kitowang..Mungkin ade rupe2 budak2 lari dr umah sbb dua2 bawak beg..hehe..Then pi jalan kaki keliling Seremban sape suh..Yelah..sure nampak pelik kan..org skang mane de berjalan lagik..sume naik kenderaan..Tak pun maybe org ingat aku nieh budak terbiar ikut org lari..Hahaha..lantak org nak pk ape..Aku tak kisah pon...tp mmg best jalan2 tpt yg sbnrnye aku sniri dah lame tak gi..Byk dah berubah kalo nak compare mase aku sekolah dulu..Tp mangsenye org tuh laa..hehe..

Last2...dok melepek kat playground..tgk budak2 kecik men..Budak kecik lagik best..taklah die pandang ke ape..Ade playgorund men la die..Tp best jugak dpt menyakat abg aku nieh..Sbb aku suke dgr ape die balas balik..Kadang2 aku rase cam nak choke slame die jek..huh..Takpelah...sabo Cik Sha...hehe..

Apepun, no more stories...yg len2 tuh private and confidential la..mane leh cite..Stakat utk tatapan Cik Yati..pembace setia blog aku je nieh..hehe..Aku hepi aaa ari tuh sbb dpt kuar ngan die..Dah lame merancang tp tak dpt2 nak kuar..Akhirnye kuar jugak aku...

Isnin n Selase..idup aku macam biase..Cume semalam aku balik ke Muadzam..Penat btul aku travel kali nieh..sampai jek trus tertido..Sblm tuh aku tlg ibu wat keje die..Yg best tuh kan..part paling "best" skali...Ade aaa beberape cikgu keding kat sekolah mak aku tuh sound.."Sihatnye anak Cikgu Zakiah..."Aku just nak tergelak jek mase tuh..Haiii...org kurus mmg slalunye jeles ngan org berlemak macam aku nieh..Aku dah tak rase pe2..Tp ibu la aku kesian...mesti die terase kan?Huhu...forget it...I'm different from others..so what?!Nieh yg wat Cik Sha nak ngadu ngan geng2 lemak die nieh..hehe..

Ari nieh...aku blaja ngan Mr Baha..one and only class yg aku ade..Best sbb aku blaja mengira balik..Cam enjoy plak..Tp ptg nieh takde kelas DR Nasir..Aku agak disspointed sbb duit loan aku tak masuk lg..Akmal pun tak balik kot dis week..Anne mmg tak balik..So, mungkin aku akan mengecewakan my beloved mother lg nak kate aku tak balik..The other party...die dah tau aku mungkin tak balik..Adehh...1st time aku sedih gilers tak dpt balik..Nangeh aku smalam..Aku wisau ape nak jd nieh..Aku dah promised ngan ibu aku nak balik..Kenalah aku bgtau die aku tak balik..Boleh aku berjimat sket..

Aku menci tul UNITEN skang...U len sume dah dpt duit..Nieh sure kes result tak sampai kat sponsors..sume budak tak dpt duit..Huh..bengang betul...Slalu dak2 YTN dah dpt duit..dak2 MARA dah dpt..tp sume tak dpt..UNITEN lembab!

Lepas nieh aku kena biasekan diri utk byk mende...One of those kena biasekan tempoh bekerja abg aku skang nieh..Rase pelik pulak bile die balik kul 5 ptg...Maknenye takde aaa men bola dah tuh...ish..ish..Sebbaik die leh paham aku tak dpt balik..Bersyukur tul aku dpt org yg sempoi jek nieh..Takde aaa nak mewah2 sangat...So, dpt aaa paham condition aku skang..

Aku pakai balik 3315 aku yg lame yg ibu pakai tuh..Alaaa..fon aku mane pernah glamer..biase jek...Tp disebabkan yg arituh punye dah teruk ngat, make terpakse la aku tuko fon..

Okeh aaa...bye2..chow...sok aku story kalo aku free..Nieh pix bear yg aku dpt peluk arituh...Lebey kurang aaa...nieh gambo jek...Bearnye ade kat Parkson..Ngan lagu fav aku, slalu dgr kat Era nieh..sesuai sangat ngan keadaan aku satu mase dulu..Now I'm a happy gal..okeh...nnt aku jot agik..