Monday, February 28, 2005

Stevie G




PIX OF MY DEAR STEVIE G...SIAN DIE!

BERHENTI BERHARAP -SHEILA ON 7

aku tak percaya lagi
dengan apa yang kau beri
aku terdampar di sini
tersudut menunggu mati
aku tak percaya lagi
akan guna matahari
dengan mampu menerangi
sudut gelap hati ini
aku berhenti berharap
dan menunggu datang gelap
sampai nanti suatu saat
tak ada cinta kudapat
kenapa ada derita
bila bahagia tercipta
kenapa ada sang hitam
bila putih menyenangkan...
Chorus:
aku pulang...
tanpa dendam
kuterima.. kekalahanku
aku pulang...
tanpa dendam
kusalutkan.. kemenanganmu
bridge:
kau ajarkan aku bahagia
kau ajarkan aku derita
kau tunjukkan aku bahagia
kau tunjukkan aku derita
kau berikan aku bahagia
kau berikan aku derita
Back to chorus**


Liverpool kalah!!!! Argghhh...itu yg wat aku tensen arinieh.
Aku stayed up smpai ke pagi just nak tgk game nieh..n then dpt tau team aku kalah?
Argghh...sodeeeeeeeeehhh..

Ok, last nite aku tgk game Liverpool vs Chelsea utk Carling Cup final.
Sbrnye expectation aku tak tinggi...yelah..player mahal yg ade pun bkan ramai kat Liverpool tuh.
Liverpool nieh kan club yg poser2 skalian kate tak elit (tak tgk bola, die tak tau laaa)
Utk dak2 kecik cam adik aku keee...ataupun adik2 sedare aku yg bru nak pi skolah, Liverpool nieh bukanlah satu club yg sgt tera...
Sbb die tak dpt #1 kat dlm EPL...
Huh..tapi sbrnye....itu sume komen2 dak2 yg tak tgk bola..
Liverpool has its own strength..
Strength tuhla yg aku nampak mase John Arne Riise scored the 2nd minute of the game...
Aku macam tak caye..Liverpool yg gol dulu?
Ahaaaakss...walopon kalah, dats so cool....hihi...

Aku tgk game cam biase...Ke sbb mase 1st half, mood aku baik..
Yelah...konon2...arinieh nk gi dating...huhuuuu....
Dh brape lame kitowang plan, aku pun tak ingat.
Tp kire mmg rapi la perancangan..
Aku dah siap brangan lagik (gile kan? jrg aku nak brangan lebey2)
Ang paling penting skali...aku dmam..
Dah hampir elok dah pun sbb aku beriye nak elok...nnt aku tak dpt kuar pulak!

Tibe2...mase aku tgk bola...smpai satu sms...
Tak jd...tak jd...TAK JADI.
Adeh. Menung aku kejap. Cmtuh je?
Die ade reason die...cume aku sdih sangat kot time tuh..
Sbb tibe2 jek...mase die cakap tuh pulak...
Tibe2....boommm..!!!
A goal from Drogba....dan mamat itam yg dibuang padang mase lawan Barcelona tuh pon mule poyo...bukak baju smpai kena yellow card!
Argghh...bengangnye aku!!!

Aku rase..dat time aku dah start nangeh...
Maunye pulak..mase tgh confront die sal nape tak jd kuar...Mr Ez_Man U_Jgn Harap Beli_Gerrard sms aku...huwaaaaaaaaa...
(Weh Ez..ko patut sokong Liverpool...Chelsea tuh rival kuat MU laaaa!!!)
And things were getting worst...
Tibe2 mase die tgh cam marah ngan aku...Steven Gerrard created his first own goal!!!
Huwaaaaaaaaaaaaaaaa....laju jek rs darah naik mukeee...
Dahlah tuh...Cik Sha mase tuh kena tahan jek dpan ibu...
Steady Cik Sha..steady...!!!

Aku bangge ngan team aku...
Dowang dpt men smpai extra time...
Dhla tuh...Nunez score tp takde aaa nak poyo2 ke ape ke..
Cume aku menyampah tul tgk Jose Maurinho...manager Chelsea tuh..
Wat org sakit ati jek mamat nieh...
Dgn muke sarcastic die tuh...aku rase nak penyek pakai muke Siti Nurhaliza (kan muke Siti org kate cam senduk penyek...hahahaha)

Dipendekkan cite....Livepool kalah 3-2...
Sedih weh....team patut dah mng..tibe2 jd cmtuh..
Tp lagi sedih bile org tuh mrah kite n tak reply sms kite...huwaaaa..

Aku pun satu mengong.
Kdg2 aku pakai cakap jek ape aku nk cakap..
Supposedly aku kena paham yg die akan emo dr aku sbb tak jd kuar..
Tp tahlah....timing tak btul kot?
ataupun expectation dah melampau..
Yelah..kan die nak teman aku gi spital bagai?
Aku sakit jek...dgn prob wanita lagik skang...
So...aku tak taulah ape aku dh wat aritu...
Bengang sangat die agaknye..

Satu malam aku tak tido...
Mase Liverpool kalah, aku dh rase cam nak nangeh (ceh..macam world cup 1998, England kalah ngan Aregentina, aku nangeh..hehe)
Pastuh bile die diam jek n sound aku...trus aku nye paip bocor...
Dhla prut aku tgh sakit...period pain teruk gak kali nieh..
Maklumlah..bile lambat tibe cmtuhla jdnye....dinding uterus Cik Sha tebal sangat kot..huuu...

Semalaman aku tak tido....nangeh..nangeh..nangeh...
Tahla...lately aku kuat tul nangeh...
Aku bosan tuh, ayah balik siap ejek aku lagik...
Nyanyi laguu ,"Chelsea Chelsea....Bluuueeeee Daaaaaaayyy"
Ayah aku nieh penyokong MAn U...tp saje nak wat sakit ati.
Tp takkan aku nak marah pulak. Bapak aku?

Smpai la kul 5 pg...mase aku dh mule mamai...sbb sakit kepale dh teruk..and aku dmam balik..
Tibe2..type special ringtone 3210 aku berbunyi...
Bunyi dan trus bunyi....
Die sms...and keadaaan okay lps tuh...
Ibu masuk bilik,
" Gaduh ke malam td? Asek bunyi jek tipon tuh?"
Aku diam jek...Ibu dah sengeh2.
" Muke tuh dah bengkak dah. Ko tak ckup rest tuh. Takyahla ikut ibu gi sekolah. Tido jek. Dr mlm tak tido"
Aku diam lagi.
Ibu dh gi skolah..aku tinjau muke kat cermin.
Macam org kena pukul muke aku....dahla bengkak...pucat...
Last2 aku tido...

Smpai kul 12..aku trun nak gi Bank Islam.
Sbrnye aku pun bukan sihat sangat..tp aku gerak gak gi sbb aku nak pinishkan keje aku...
Punyelah lambat bas "Pundek Machandran" tuh (Sowi..bahse censored..sbrnye bas tuh ade tulisan "Pundek Macahndran" kat blakang bas...jd, utk senang Cik Sha ingat, aku namekan bas tuh "Pundek Machandran"..hahaha)
Aku gerak ngan adik.
Adelah dlm 2 jam bru nak smpai bas tuh. Fullamaaaakkk...dahlah "Pundek Machandran" tuh laju gile..terentak2 aku....(aku period laa...sakit woooo)

Ms aku nak gi tuh..tibe2 die sms...
Die ckp, kalo dpt setelkan hal die tuh...die nak jugak turun Seremban, nak gak jupe aku.
So, aku dh taknak expect ape2 lagik..kang dua2 beramuk kalo tak dpt..
Aku lega sbnrnye kalo kitowang ok jek cam td...
tp tuhlaaa...yg sedihnye...
Kitowang lagi skali tak jd jupe...
Aku dhla demam..gi Bank Islam tak dpt..
Yg aku dpt download mende aku nak print tuh jek..
Sedih tul...lame gak aku tggu kat cc..
Adelah RM10 duit melayang...
Tp aku tak update pun blog...

Tuh bad news...tp kenalah ade gud news gak kan!
Gud news nye aku dpt chatting ngan Yati..walopon server tah hapasal lembab..
Ngn Ez..ngan Eriy...Puan Syariza walopon kejap...
Hepi gak aku....terubat ati weh..thanks!

Aku naik bas...
Mase bas "Hero Filem Tamil" tuh gerak (sbb dirver die cam hero filem tamil..hehe) die sms...dh abis urusan..
Masing2 bengang jek...mmg takde rezki la tuh...
Yg aku terkilan skali kan...die pakai shirt!
Kalo tak leh aku tgk abe aku pakai shirt..
Slalu die pakai t-shirt....huhuhu...
Bosan tul...

Gitulah citenye...sbrnye aku nieh demam...
Then minggu nieh pulak die keje ari Ahad..
Aku pulak maybe tak balik Ahad depan...
Agak2 brape lame tgguh...
Sian tul kitowang nieh kan?

Tp satu aku lega sal kitowang...
Aku tau die mrah aku..tp taklah die maki aku...
Aku mrah die...tp taklah aku melalak2 smpai sume org tau (agak2 ade gaye tak aku nk jd rumet aku)
Cmne pun...redha ngan ketentuan Tuhan jelah..
Ade rezki kitowang, dptlah jupe....
Sbbrnye masing2 bukan peeee.....
Sok anniversary kitowang...Adeeehhh!!!!

Demam aku tak kebah lagi...tp aku nak wat assignment Islamic Banking nieh..
Gua chow....
Sedih team gua kalah!
Spoil my mood...tak pasal2 effect skali aku nye PR ngan abe arituh...adeh..
Poyo jek kan...haha..
Okeh aaa...lagu nieh...aku rase nak dgr arinieh...
Lagu Sheila on 7...
Takde kaitan laaa...jgn salah paham..
Just tibe2 lagu nieh bergema dlm pale otak aku dlm bas td (sampai miong aku kat dmam nieh..huhu)
[ade rupe aku tak mende nieh..haha]

Wednesday, February 23, 2005

Liverpool Menang Yeay!

PART 1

Dis is the 1st part of my blog for today..
Saje jek sbb nak merelaxkan idung n nak berkongsi kehepian aku sbb Liverpool defeated Bayern Leverkusen 3-1!!!
Player paling hampeh kat Liverpool (skang dah jd 2nd hampeh selepas Djimi Traore), Luis Garcia, pun nyumbang goal...
Agaknye sbb die tak tera so org tak jage die..hehehehe..
Nywayz...yg paling aku minat of course Riise and pakcik tua Didi Hamann..
Sbb contribut goal jugak..
Sbrnye aku nieh tak sabar2 nak balik umah dah..
Dis coming weekend...yeaaaahhh...CARLING CUP FINAL -Chelsea vs Liverpool...tuh yg tak sabo bangat aku...

Tak tau apasal aku tergerak ati nak tgk Fantasypremierleague aku yg aku dah bersara arituh..
aku bagi adik aku Atan manage..
Mak aiih...2nd last dlm league..?
I used to be #1!!!!
Aiyakkk..patutlaaa...letak si Reyes nieh..huh...tak bleh pakai mamat nieh..
Nasib baik bukan aku manage..kalo tak dah lame aku jual...
Tak setia langsung kat team...men pun aku tgk dah turun graf...
Dasar Spanish..
Baik aku beli Dennis Bergkhamp..huh...
Satu lg league...hmm...aku #1...
Tp...ngan budak ingusan maleh aku nak compete..
Adeh...aku kena start men balik nieh..
Tp aku ade test lak jap gi..
Takpe...akan aku buktikan...
Takkan aku pernah lupe reactions jantan2 kaynet tgk aku leading dulu..
Padan muke...hahahahaha...ingat pompuan tak reti ke..
Aku nak start balik!!!
Sabo laaa...see ya!
Sambung part 2 lepas nieh...up..up..up...

cross-stitch


BISMILLAH -RAIHAN

Dimulakan dengan Bismillah

Disudahi dengan Alhamdulillah

Begitulah sehari dalam hidup kita

Mudah mudahan dirahmati Allah

Mulakanlah kerja dengan niat yang satu

Untuk mendapat keredhaanNya

Moga segala urusan dipermudahkanNya

Agar sentiasa dalam kebaikan

Barulah hati kita kan terasa tenang

Dan bersyukur dengan apa yang ada

Buruk dan baik itu ketentuan Allah

Kitalah jua yang memilihnya

Amal yang baik akan membawa ke syurga

Amalan buruk menempah neraka

Hanyalah iman, amal dan juga taqwa

Menjadi bekal dalam hidup kita

Ilmu pelita menerangi kegelapan

Darilah ilmu datangnya amalan

Dari amalan lahirlah kasih sayang

Saling membantu dan bekerjasama

Rezeki yang ada dihulurkanlah derma

Terjalin hidup harmoni bahagia

PART 2

2day the theme is simple: AKU BANGGE JD AKU!

1stly sbb aku dpt bangun awal arinieh. Sakit2 pun aku dpt bangun..Alhamdulillah..lega ati aku. 2ndly sbb aku dpt solat Subuh arinieh..Alhamdulillah lagi..and thirdly...aku dpt siap n naik 1st van gi admin....ho yeah...Alhamdulillah..sungguhpun sakit and org wat dajjal ngan aku (pasang kipas kuat2 walopon tau aku sakit n takde selimut), tp aku bejaye bangun...ATAS KUASA ALLAH. Tuhla kan..sape lg yg berkose ye tak?

Sampai je admin aku masuk kat kafe..pekena makanan berat pagi nieh sbb aku nak stay lame...and nak study time gap kelas nnt. So, aku amik nasik goreng..sedap tak sedap pun abis...walopon tekak tak sedap nak makan sbnrnye...

Then lepas tuh aku lepak kat kelas IF. Kelas IF ni ade kipas, so walopon air-cond kat admin tgh rosak tp ade kipas...legalah ati. Sampai dlm kul 8.45, aku tgk MR Baha tak naik2 kelas. Aku pun turun bawah carik. Manelah tau die meeting. Tp yg paling best tuh kan, sorang classmates aku pun tak dtg. Sampai kul 9 br dtg kot. Itupun sorang. Die pun cam blur nampak aku dah sampai (yelah...aku tak tumpang sape2 pun). Aku tanyelah...yg len mane...(takkan naik bas macam aku kan). Tau ape jawapan aku dpt?

"Diorg tido lagi Sha. Takleh bangun"

Satu je aku nak cakap. Aku nieh mmg kelawar. Dr dok ostel lagi. Bukan mase kat UNITEN je. Maybe sbb aku suke tgk game bola sampai malam. Pg2 bute pun aku sanggup bangun. Lgpun bukanla macam skarang..dulu aku taklah loner macam nieh. Slalu gak overnite. Mase aku kenal abe aku dulupun...the 1st thing yg nmpak sangat serasi...mase Euro! Geng men kejut2 tgk bola. Tp seingat aku, mase France vs England...and aku ade final the next mrning..aku masih leh jage..leh punctual. Camne tuh?

Huuu...mungkin aku nieh alien. Cik Su, member aku pun cakap camtuh. Smentara nunggu tuh, aku bace Islamic Banking. Idung aku, muke aku sume dah mule sakit2...yelah..aku selsema tahap tak ingat. Batuk lagi. Badan aku pun panas. Awal pg td abe sms aku bg happy news yg Liverpool mng...die smpat usik lagi, "ilang la skit tu?" Tak ilang pun...just lupe kejap jek..hehe..

Aku dpt sms Cik Su. Dlm seari nieh sambil bace2 buku aku sms die. Walopon sbnrnye kos nak sms Cik Su nieh mahal, tp aku dh lame tul tak cakap ngan kawan aku sorang nieh. Yelah, dielah yg dok teman aku kat Bangi...ptg2 makan ngan aku...gi explore tpt makan...wayang...teman aku gi window shopping..drebar aku...(termasuk drebar aku nak gi makan laksa kat Starhill, tak pasal2 jd observer aku...tak suruh pun die perati pangai abe aku mase tuh..ahaks!)

Aku bru prasan, bile dah lame2...nape aku ngan die leh geng walopon kadang2 tarik muke (tp tak lame, smpai time makan kang contact balik). Kitowang, sungguhpun berpartner, jarang nak pi gedik2 cite sal partner...kot iye pun...stakat men kutuk2 ade..aku kutuk die punye..die kutuk aku punye..kang aku kutuk die jiwang..die masam kat aku...pastuh ajak die pi makan..haram tak bukak cite sal pakwe lagi. And cite sal pakwe nieh bukanlah fav kitowang...ahahaha...sbb....ape2 pun, tuh hal masing2...geli jek pi angau kat member...sket2 dah la kan?

Seingat aku, tman aku berangau ialah Eriy n Yati. Itupun awal2 dulu lah. Skang nieh aku rase dok cite tah hape2. Hehehe....Tp tuhlah die...ari nieh..aku miss pulak Cik Su my pren...adeh...

Satu aku blaja dr Cik Su, komitmen tak semestinye menjadikan ko over komited smpai lupe komitmen yg len. Cik Su dulu pun weekends ilang. Tp taklah sampai lupe kawan. And paling penting...lelaki bukanlah topik yg menarik utk diceritakan sepanjang mase. Aku ingat lg mase kat UNITEN Bangi dulu. Org sume kate mamat tuh ensem, nieh baik, tuh best, nih gentleman kononnye..Tp kitowang? Tahlah...kalo nak bg dosa ngutuk...mungkin kat kitowang...sbb takde pun nak puji2...baik puji org yg org tak puji (itupun bukan depan die, kang kembang pulak). Ntah...taste kitowang berbeza kot...Dak2 laki yg glamer tuh la kitowang buat macam ikan gelama...busuk ajek...:P

Tuh pasal aku geli kot dok sini. Ckp sal boipren...mulelah mengilai. Tp sblm tido...siap plan takmo gi kelas. Hasilnye? Aku dimarah lecturer arinieh sbb diorg yg tak dtg kelas. Tp, nasib baik aaa...perli sket je. Bile cite sal bf..angau terlebih...mule tak tido...tp nak gi kelas? Ngantuk pulak...Aku pun pemalas...tp aku tak susahkan org. Tak gi kelas tuh hal aku. Ponteng tuh hal aku. Bukan sbb nak bg org len tanggung susah...

Fed up. Bukak mulut je cite lelaki. Bapak aku pun laki. Adik aku pun laki. Itu lagi intresting. Abe aku? Aku citelah..itupun byk kat dlm blog nieh ngan kawan2 yg dah tau sal kitowang lame dulu. Gatal2 nak cite takde keje. Lgpun blog nieh aku punye kan?Hehehe...N tak smestinye...bile ko nampak sumthing mesti ko sbut die dulu, ingat die dulu..ape salah kalo ko makan ayam goreng, ko ingat mak ko dulu? Tuhan yg bg rezki kat ko ke? Kan tuh lagik bagus....

Huh....btullah...aku dah trime fact yg aku takleh dok ngan ladies. Tuh yg aku paham bile aku sms Cik Su arinie. Oooppss...speaking of my abe. Die pun demam, die pun sakit...so how ek? Jauh lak tuh...adeeehhh...kalo tak leh mntak tisu die sket..hehe..

Mase kat surau, aku bertembung ngan Yani. Dak nieh junior aku, pernah dtg Bangi wat spesel sem. Terkejut member bile nampak aku. Yelah...super senior katekan..ahaks...buat ape pulak Cik Sha kat utan belantara nieh?Huhuhuhu..:P

Dah borak2..aku kena tegur ngan Yus pulak. Minah nieh aku jupe kat dlm bas Bahau. Dak negeri aku...kebetulan naik same bas. Haiii..pemes Cik Sha ngan junior..kalo tak grad...abeh!(prasan:P)

Islamic Banking and Finance. Aku dah sakit idung dok dlm kelas panas. Berair..mate aku, muke aku dah bengkak. Pucat pulak tuh. Dr Nasir masuk nampak aku. Die tanye lg, mane yg len. Aku ahnye jawab cam biase. Spt biase, 3.30 baru nak sampai...Walhal nak wat test nieh. Pastuh mase masuk...rumet aku buat tak nampak je ngan aku. Aku wat bodo. Yelah..die kan dah baik ngan pompuan tuh skang. Then...yg paling best skali...aku dgr komplot nak meniru dowang...!!!!

Sebbaik aku nieh mulut tak cam cibai. Sowi laaa..aku bukan kaki niru. Tuh sbb result aku tak cantik kot...Tp nieh yg wat aku bangge jd aku..Alhamdulillah...I stick to my principles...itu buat aku bangge jadi aku...

Mase nak test tibe,

" U know, Shahida...my son...nak berniaga"

Aku tergamam dgr Dr Nasir cakap camtuh. Uiks? Cite ngan aku ke? Aku senyum je. Nak tak nak..(takkan nak bg org tua kecik ati), aku tanye balik,

" niage ape, sir?"

"Tahlaaa...die dah beli tanah..seekar aritu. Tak tau ape dfie nak wat"

Dlm ati aku salute si Amirul nieh. Die sebaye aku, satu sekolah ngan aku. Tp advance melampau dr aku. Cume yg geli ati tuh, ade die cakap ngan dak2 nieh,

"Nak tau my son tuh ensem ke tidak, tanyelah Shahida"

Die gelak, akupun gelak. Sir....sir...tau tak budak2 nieh tak suke die baik sangat ngan aku? Tau tak aku nieh tak masuk..tak sekepale ngan diorg?

Tibe2...satu remark paling tak best kuar,

" Sir ni nak promo anak ke?"

Brubah muke org tua tuh. Aku diam jek..die trus diam n bg test. Tp aku tau, die terase...Cume aku tibe2 rase...yelah..die besarkan anak tanpe isteri, and anak tuh berjaye..salah ke die nak bangge?

Mungkin Dr Nasir sedar kot..aku mmg tak de ati langsung kat anak die. Yelah..ati aku kat abe aku..kat mane lagi kan?? Ahaks...hmmm..bukan camtuh. Cume aku nieh, tanye peribadi tuh ade...cume...aku tak smpai keterlaluan..sedar die ade anak laki...jgn lebih2..nnt org kate jual diri..tak die kate...org len boleh mengate ye tak?

Test tak best sangat. sbb Bai As Salam ngan Bai Bithaman Ajil aku tak bace. Seingat aku sir tak ajar lagi. Bile aku confront die, die cakap,

"Dat was just a test on whether u read the book or u just read the lecture notes"

Terkena aku. Kalo tak sure aku score kan?Aku biarkan die jalan. Aku nampak...ade yg nak bodek (die pernah cakap..die rase Dr Nasir tuh suke die...kate taknak prasan..tp aku tau...huhu)

Aku bangge jd aku arinieh...aku tak gune kate2 manis nak tarik perhatian org..aku bangge sbb aku berdikari sendiri arinieh...Alhamdulillah..betul pun aku blaja bace

"Bismillahi tawakaltu Alallah"

Alhamdulillah..

p/s: Tggu la smpai Cik Sha balik...bru update blog nieh ek...by the way, cross stitch kat atas cantik tak? Minat tul aku ngan hasil keje die..N lagu nieh aku minat giler...(ala...aku mmg minat lagu Raihan kan?) Just a reminder for today..takde lagu jiwang, keh!:P

Tuesday, February 22, 2005

http://ca.geocities.com/eliexharuglory_fanlist/about.html

HIGHER AND HIGHER - KUMOKO

Takaku takaku tobe tanomoshii mirai e
Mabushii hikari no nami bokura wo matteiru
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a promising future
Dazzling wave of light awaits us
Kick the ground and move forward!

Kyou mo matowaritsuku kage
Bokura wo komaraseru keredo
Amai sasou youna koe ni
Futotachi tomarisou dakedo
The shadow follows about today,
Giving us troubles
A soft voice calls out
Stopping us suddenly, however

Taisetsu na nanika wo
Itsuka dakishimeru tame
Sou dare ni mo yuzurenai
Mamoritai mono dakara
In order to hold
Someone important someday
Yes, not surrendering to anyone
for the sake of the one we want to protect

Takaku takaku tobe hateshinai mirai e
Mabuyui hikari no nami bokura wo yondeiru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo kakagete
Yuuki terashinagara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a endless future
Dazzling wave of light is calling for us
Lift up your hands, fly to the vast sky
True courage shining straight forward
Kick the ground and move forward!

Kyou mo shinobiyoru kage ga
Bokura no jama wo suru keredo
The shadow draws near about today,
Hindering us, however

Taisetsu na nanika wo itsuka mukae ni yuku yo
Sou dare ni mo watasanai mamoritai mono dakara
In order to meet someone important someday
Yes, not giving up for the sake of the one we want to protect

Takaku takaku tobe ooki na mirai e
Mashiro hikari no nami bokura wo motometeru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo nobashite
Yuuki utsushingara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a great future
Brightening wave of light shining on us
Lift up your hands, reach for the vast sky
True courage casting straight forward
Kick the ground and move forward!

Takaku takaku tobe hateshinai mirai e
Mabuyui hikari no nami bokura wo yondeiru
Hiroi hiroi sora ni ryou te wo kakagete
Yuuki terashinagara massugu ni mae e to
Daichi kette susume!
Fly higher and higher towards a endless future
Dazzling wave of light is calling for us
Lift up your hands, fly to the vast sky
True courage shining straight forward
Kick the ground and move forward!

Okeh..so what's up?Aku sniri tak tau nak cakap ape sal blog aku. Okeh..so aku cite jelah ape yg berlaku slame aku takde nieh..AKU TAK SIHAT. Uhuuuu...tulah..lenkali mak pesan jgn nakal2...kan dah demam. Aku skang selsema, batuk, n sakit tekak. Badan pun kejap panas n kejap lagi ok...huuuuuuuuuuu..

Mase aku menaip blog nieh aku nye idung tengah beair lagi nieh..adedeehh..tencen tul aku..nak menaip pun tak senang ati...huuuu..pulak tuh mase aku gi toilet, lalu toilet laki...Bukan aku nak cakap aku tak suek org isap rokok..tuh suke atilah.... Tp dalam toilet tuh tak payah laa...adeehh...bertambah kronik idung aku membau mende yg agak kuat nieh...sakitnyeee...huwaaaaaaa...

Pg td aku bgn awal, siap awal. Problemonye cume satu. Bile ibu masak nasik goreng ke ape ke aku mesti nak makan. Dah jadi kewajipan aku pulak nak makan. And arinieh aku rase guilty sangat ibu masak utk aku sbb ibu terlewat turun naik keta Cikgu Nadia. Aku ikut ibu, sbb ibu ade seminar kat PPD...so gerak skali...tak disangke2...mase aku smpai sekolah tu, ibu cakap kat aku...

"Orang kate kat ibu td, kalo ibu lambat lagi, diorang nak tinggalkan ibu"

Aku sedih sangat mase ibu cakap camtuh. Terdiam aku jadinye. Bukan lambat sangat...and ibu tak pernah lambat sebelum nie...tp kenape marah sangat? Tah aaa...tuh yg aku tak berkenan kalo ibu tumpang org. Aku dah lame cakap aku tak berkenan..aku tak berkenan. Macam aku jugak, nak tumpang org aku pk 10, 20 kali bru aku tumpang. Sbb org nieh tahap kesabaran die len sket...tah..susah aku nak cakap...Aku pun kena paham condition org jugak...taklah aku marah Cikgu Nadia tuh..die tuan bawak keta. Pastu, die tak kawen lagi. Yg mak aku nieh kang nak kena tgk anak, tgk laki, tgk tuh ini baru leh gi keje. So? Two different lives...cume aku rase ralat sket..both sides...dkt ibu n dkt cikgu tuh...

Aku cume pesan ngan ibu, "Cukuplah. Jgn tumpang org lagi"

Mungkin aku sendiri keras kepale. Kalo boleh aku taknak tumpang org. Aku rela naik bas 70an tuh dr aku tumpang kawan2. Mase aku kat Bangi dulu pun aku jalan kaki gi kelas (ade skali tggal Ilmu), walopon aku leh mntak osmet aku antakan macam Cik Puan osmet aku lg sorang tuh. Aku tak dpt nak wat macam yg rumet aku skang neih pesan,

"Suruh je Sha. Bile lagi nak mintak tolong"

Walopon aku nieh takde lesen memandu lagi (sadis tak, umo nak masuk 23, takde can nak blaja), tp aku leh paham laaaa..org bawak keta kalo tggu lame2 sure tak sabo...cume in this case...mungkin sbb jadik kat mak aku sniri kot...tuh yg sensitif sket tuh...mulelah aku dah diam jek sorang2...mule aku terpikir macam2...bukan die mintak keadaan die macam nieh...

So, aku naik bas. Bas Bahau...as usual, no prob. Bas Muadzam...for the 1st time no prob. Jln on time...kali nieh bas lagi elok dr biase...ade langsir, ade air-cond. Cume aku jek tak larat nak jalan kaki kali nieh. Sbb aku demam...huuu...

Macam2 jd arinieh. Tp utk menambah kemarahan aku, mase aku smpai kat bilik aku tuh..aku nampak bantal bucuk aku yg amat aku sayangi telah beralih tpt. Katil aku tak tegang. Majalah aku bersepah atas meja. Bagus sangatlah keadaan brg2 aku. Bodoh tul...bile aku kemas, org sepahkan..pastuh tuduh aku nieh tak reti mengemas. Walhal sblm balik sume mende aku dah kemas. Yg best skali, baju aku dah siap berangkat. Malangnye nampak sangat ade org baring atas katil aku n sepak baju tuh..(ko tgk susunan baju tuh pun tau). Ingat aku basuh baju nak kena bau kaki org ke? Marah nieh weih!

Mmg aku mendidih sangat. Tp aku diam, pendam jek. Aku cepat2 lipat baju aku, kemas barang aku n baring. Seperti biase, bile nampak aku nak relax, mulelah pompuan melayu terkahir, sopan santun, pencinta setia dr bilik aku tuh hempas2 barang. Haaaii..manusia nieh mmg kelakar kan..depan pakwe masing2 pijak semut tak mati..tp bile kat umah...mak aaii...kalah anak gajah!

Aku paling fed-up mase diorg bising2..aku terdengar :

"Weih...kowang dah bace buku test besok?"

"Lom lagi laaa...boring je ade test besok"

Blaa...blaaa..blaaa..ade ura2 nak cancel test lagik. Bodoh betul (bape kali aku ulang word nieh). Sakit jek ati aku nieh. Mane tak sakit, test dah bape kali postpone baiiii!!!

Cume kegembiraan aku tuh adelah sket..the moment abe aku sms aku..aku hepi..the moment my fren, Mr Ez_United_Boleh_Bla tipon pun aku hepi (jgn marah Izzy..suke aku nyakat ko.Windu siot!!!)

Aku g lab naik bas..yeay! Everytime aku berjaye naik bas aku hepi...then...aku online..sampai skang..sat gi aku nak balik dah...tp aku still hepi tahap max...bagus tul rase arinieh...sbb aku ade kawan lagi..and bernapas walopon demam. Cik Sha kena bangkit..lupekan manusia2 durjana...yeaahh...Action Kamen!!! (eh, salah skrip..masuk skrip Shin Chan lak aku..hehe)

Okeh aaa..aku dah tak tahan lagi nak balik. Air-cond tadak! paneh! Thanx Cik Yati sbb tepon..lagu dr cite Rave nieh aku tujukan utk Cik Yati..yg italic tuh translation die...hehe..

p/s: Nieh gambo Haru n Elie..gambo Elie ngan Sieghart sume dah tukar ngan Haru ngan Elie sbb gambo2 lame dah takde....huwaaaaaaaa!!!


Discovery: Travel and Living

Ho yeah...ho yeah..ho yeah..
Okeh, before aku menaip blog aku...cite pjg lebar..meh aku nak promote satu channel utk kowang...esp gals yg suke masak ke...suke deco rumah ke..minat interior design, cooking and travelling..moh kite tonton channel nieh..
Slalunye bile org subscribe ASTRO or whatsoever, org suke entertainment, kan...tp kite lupe nak buh input...alih2 bile dah abeh tgk tv otak blank..kalo tgk cite seram...takleh tido...kalo tgk cite misteri sket..mule prasan diri macam Charlie's Angels (aku taklah gitu..tp adelah yg gitu..hehe)..So why don't we watch sumthing fun while acquiring sum knowledge..


Aku nak promote dis channel:





Bace pun tau kan dis is not a pronographic channel ke ape..so dun put too much hope..hehe...sbnrnye dis channel is in Discovery Channel's family...and byk sangat rancangan kat dalam channel nieh yg aku personally minat. Last year, dis channel wuz called "DISCOVERY TRAVEL AND ADVENTURE"..time tuh takdelah gempaq sangat...ade yg best n tak best..tp skang aku rase mostly rancangan dlm channel nieh best....


Bukan nak suruh kowang subscribe channel nieh...oh tidak....just wanna share with u sum of my favourite tv shows yg ade dlm channel nieh.


A COOK'S TOUR

Ooopp....opppss...slalu aku letak gambo laki jek aku kate tuh pakwe aku laaa..tuh la nieh laa...Utk pengetahuan kowang...laki nieh bukanlah pakwe aku..tidak same skali walopon giliran yg ke 1,000,000,000,000 kuasa 8 hehehe...no way..no way..Kalo jadi pakwe aku pun aku rase aku nak royalty jualan buku die jek... ehekk...Jd siapakah pakcik tua yg menyengih ini? Well, dis staight-forward guy is Anthony Bourdain..die nieh chef kat New York..ade publish recipe book..kire pemes la gak die nieh sbg chef...Tp yg lagi mempemeskan die sbb die buat satu rancangan yg dinamekan Cook's Tour. Die jelajah keliling dunia utk carik makanan yg dikatekan sedap oleh penduduk tempatan kat satu2 tpt tuh...Cth mase die dtg Mesia, die suke makan "acar" yg potong2 timun, bawang masak dalam kuah sambal warna merah tuh (slalu kite masak nasik minyak adelah lauk nieh), die try roti canai, nasik lemak..dll. Bile die pergo Australia pulak, die suke makan daging kangaroo, die gi Jepun..die try makan ikan buntal jepun..tah ape name ikan tuh aku dah tak ingat..pastuh die makan salmon liar kat Scotland...and yg paling memualkan...die makan iguana kat Mexico! Walopon kadang2 aku mual jugak tgk mende2 pelik die makan..tp kire okaylah nieh...aku bagi rancangan nieh 5 stars sbb berjaye bagi info kat aku pasal negare2 yg aku dpt dgr tp tak dpt pergi...So, nieh satu show fav aku...ihik...

JAMIE OLIVER NAKED CHEF

Jangan salah paham. Walopon rancangan nieh namenye Naked Chef, but the chef is not totally naked...hehe..he wears decently while cooking..cume care die masak tuh terlalu direct....aku nasihatkan kalo org tak tahan geli jgn la tgk mamat yg bername Jamie Oliver nieh sbb care die masak mmg tak kemas..cume die mmg kreatif sangat dalam memasak. Byk gak menu2 simple die nieh aku gatal2 nak try..ade yg jadi..ade yg tak...hehe..nywayz, ape yg aku suke sal rancangan nieh sbb die tunjuk byk mende2 yg aku tak pernah tgk..cthnye pasar tpt die beli fish fillet...pastu kerang syle omputih rupenye macam mane...kalo nak carik kat Mesia sure aku tak dpt carik bahan2 die nieh..tp takpe, tgk rancangan nieh utk blaja sal ingredients pelik2...

KYLIE KWONG: COOKING WITH HEART AND SOUL

Amoi yg tersengih nieh pulak ialah Kylie Kwong...die nieh Chinese-Australian..so walopon die masak masakan Cina, tp die cakap omputeh pakai Australian accent. Kadang2 aku ngan fam aku tergelak dengar die cakap "water" tuh macam "wotaaaaaa" and "pepper" tuh macam "peppaaaa" nak wat cammane..dah tinggal kat negara kangaroo...nywayz, die nieh power sbb die ade buku sendiri...same macam Bourdain ngan Oliver gak...cume si Kwong nieh more to Chinese style laaa..and then die tak travel jauh2...masak kat dapur die jek. Aku rase episod Paling best skali mase die tunjuk cammane nak wat steamboat..dua tiga kali tgk episod nieh pon aku style ternganga lagi...yelah...aku suke Chinese Food nieh..So..rancangan die nieh aku bagi 5 stars jugak...

WHILE YOU WERE OUT

Nie rancangan interior design yg aku minat...sbb die tunjuk camne nak wat mende2 yg die wat and die tak beli brg2 baru..Kalo kite tgk Queer Eye for A Straight Guy ngan Casa Impian...diorg suke beli brg2 baru...tp utk rancangan nieh stakat renovate and tambah sket2 jek...Aku suke rancangan nieh sbb concept die cantik, tak ngarut..tak pening kepale nak tgk and paling penting..ade quiz utk org yg mintak tpt diorg didesign...Episod paling best skali mase ade sorang nieh buat deco utk mak die...huh...syahdu aku ngan ibu aku kejap..hehe..well, nieh rancangan deco fav aku...

Ade byk lagik rancangan aku minat...macam Planet Food, Avventura, Celebrity Journeys...tp tak dpt nak letak kat sini...So, inilah hobi aku yg aku nak share ngan kowang..

Balik umah..amik remote..tekan Channel 11...yeay...

Monday, February 21, 2005

What Is Your Inner Candy Heart?


GADISKU -SEARCH

Gadisku
Seri mewangi bagai disiram selautan kasturi
Gadisku
Terindah padamu kerna tak pernah meminta
selain cinta
Dialah gadisku (selalu) selama-lamanya
Tak peduli kata orang terhadap dirinya
Aku tahu dia gadisku
Tak peduli nista yang terlempar padaku
Dia tahu dia gadisku
( 1 )Cinta kan bermakna jika sama saling memahami
Cintaku bercahaya jika disulami cinta suci
Gadisku...Dikaulah hidup ini rangkap tak bermaya
Dia datang membawa harapan
Di kala hari-hariku menjadi gelita
Dia datang membawa cahaya

Wokeh...what to tell?Sbnrnye aku pun blur nak naip ape..Everytime aku nak naip blog aku mule la blur..Mane idaknye...lame bebeno aku tak menaip..Byk sangat nak dicite...byk sangat nak diexplain bagai..

Kadang2 aku jadi tak tau nak bercerite bile byk ngat mende aku smpan dlm ati sniri..So macam mane?Where shall I start?

1st thing 1st..my study..Nak cite camne ek sal study aku?Arituh aku patutnye dah ade test..Huhhh..cite nieh slalu wat aku nye darah mendidih laaa...Aku cuti seminggu yg lepas..slame sminggu.Then aku dah preapare la sket2 utk test Islamic Banking.Ape sekali..mase aku balik Muadzam..Aku tgk sume relax jek..Aku paham sume tak suke test..Lgpun byk tak bace..Dah aaa tuh...ade besday pompuan tuh pulak..Dun mind la nak sambut ke ape..Aku buat biase jek..

Then, dat nite aku tido awal, aku bgn awal2 pg.Satu nak bace buku lg sket, the next thing is I wanted to do my tutorials..12 calculations questions which I'm not familiar with.Tp aku try gak..Pastuh gi kelas Mr Baha, aku tgk...Ade org tuh tak siap keje.Walhal beriye lagik cakap kat aku...Amik 7 subs..tak cukup mase nak bace buku..blaa..blaa..Tido pun lambat...sume..But one week of holiday...takkan tak dpt?Aku pun pemalas jugak kan?

Yang aku hangin ialah lepas dr kelas tuh adelah sumone sound aku,
"Sha, what if aku mintak test kite postpone?"
Aku dah mule panas.
Aku tanye, "Bile?"
Die kate..."Tomorrow"

Mase tuh aku rase darah sume naik kat kepale.Aku bengang tul org men2 tp libatkan aku.Dah brape kali nak postpone test?Bengang gile..Then tak reti nak kesian kat org len..Pk la...aku mane de kelas ari Khamis?Suke ati jek..

Aku janji ngan ibu nak wat notice board die ari Jumaat.Aku janji ngan abe nak jupe die..die nak tggu aku balik n jupe trus..Punye la aku angan2..aku dah plan nak wat notice board ibu tuh..Aku dah lame ade ideaPastuh aku dah angan2 nak jupe abe after 3 weeks of waiting.Punyelah sedih..menitik air mate aku..Is this what I suppose to face when I'm working really hard?

Aku tak putus ase...aku tetap study..Sampai waktu solat tuh aku mintak ketenangan..Only He knows what i felt..Dgn abe n ibu aku mengadu..And at last...Dgn tibe2 nyeee...aku jupe Dr Nasir (which diorg lambat half an hour to class)
Dr Nasir kate, "It's ok Shahida. I postponed ur test to next week"Die paham aku!!!Yeay!!!

The next thing didn't matter anymore..Sbb ape yg aku ingat aky sronok menampal utk buku aku..And aku tak sabo2 nak jupe abe..Tak sabo2 nak balik and wat keje ibu..Yesss!!I did it..Even when they had theor great time and had fun celebrating my enemy's buzday..And I sitting alone and doing my job in my room..I'm still smiling..Alhamdulillah..
p/s: Lagu nieh abe dedicate kat aku...and quiz nieh? saje2 buat jek..

Monday, February 07, 2005

Sure Heboh


Cheryl Samad (Muzik-muzik)


Amir and Azan of Ruffedge (comey tak si Amir...dis post 4 me..ahaks!)


Farah AF2 (Gambo tak ensem si Zahid ade sipi2 kat tepi)


Cheryna and bros dgn wartawan Buletin Utama.

AKU CINTA PADAMU -SHEILA MAJID

Malam yang romantis ini‘tuk kau dan aku

Tetapi di kau seakan air

Yang membekuKu masih melihat ragu

Di matamuHaruskah lidahku berikrar lagi

Untuk yang keseribu kali

Aku cinta padamu... sungguh

Aku cinta padamu... sungguh

Mestikah ku ucapi

Dari mulutku sendiri

Aku cinta padamu

Kasih...Sesungguhnya dikau tak sabar

Bila berkata

Begitu banyaknya cabaran

Yang telah mengoda

Tetapi hingga saat ini

Daku bertahan

Masihkah kau mengerti

Masihkah kau tak tahu

Aku cinta padamu... sungguh

Aku cinta padamu... sungguh

Mestikah ku ucapi

Dari mulutku sendiri

Aku cinta padamu

Cinta padamu...Uhh... Mmmmmm...

Okeh...ini adelah collection gambo2 aku untuk Karnival TV3 @ Sure Heboh kat Padang Majlis Perbandaran Seremban, (MPS) kat kg halaman aku Sabtu lepas.Utk pengetahuan kowang, aku cume pergi karnival nieh seari jek..Keesokan arinye dah maleh n trase taknak pergi pulak..ahaks!But it was a great experience for me since this is the 2nd time I went to dis carnival..Skali skale enjoy ape salah pulak kan?

Gambo2 nieh hanye separuh dr collection aku..Sbrnye ade byk lagi gambo...Cthnye gambo Raihan..Tp disebabkan aku tak menggunakan digicam and kamera aku tuh terlampau2 basic..Oleh itu aku tak dpt zoom dan bagi gambo yg clear.Ade pulak gambo yg clear yg aku segan nak letak kat sini..Cthnye gambo aku ngan Dina...And gambo Jac sign otograp utk aku..And gambo Marion ngan adik2 aku..Gambo zahid poyo..And brape byk lagik gambo yg terpakse gua censored atas tujuan peribadi..hehe

Nie adelah gambo2 yg aku tangkap sniri...yg aku mintak permission tuan2 punye badan utk tangkap gambo dowang...hehe..power tak Cik Sha?Dlm ramai2 tuh aku gak yg dpt post special si Amir n Azan...thanx to my bro, Atan (nk ikutkan takdelah minat pun ruffedge ni)And gambo si Farah pulak menampilkan gambo Zahid yg tak ensem kat sblh..Sbrnye mase kitowang tangkap gambo tuh, si Zahid nak gak tangkap gambo ngan dowang..Problemo nye ialah dah polisi karnival kali nieh takleh tangkap gambo same2...adehh..Tp yg paling sporting skali pemberita tv3..and Cheryl Samad.Aku mmg suke dak kecik Cheryl Samad nieh...ehhe..petah!
Tujuan aku dtg sbrnye nak timba pengalaman..Yelah.. since mende nieh ade kat kg aku ape salah Cik Sha dtg..Walopon aku dituduh Indon, Bangla dan srupe Vietnam sbb dtg karnival camnieh..Tp aku tetap tak kisah..nieh sume pengalaman aku..Sape lg nak bg kan?

Basically...karnival kali nieh taklah best sangat..Sbbnye aku tak dpt gambo Misha..ahahaa...bukan..bukan..Sbbnye aku tak dpt nak kumpul poskad byk2 macam dulu..Yelah...aku kan suke poskad!

Satu lg sbb aku tak berjaye mng 3660 walopon aku dpt sms terpantas..Nieh sume gare2 fon aku x secanggih fon2 org len..Yelah..ape la patik nak wat kan..Dah takde rezki aku..
Pjg umo, aku letak lagi gambo kat sini..For the time being, inilah gambo2 yg aku ade utk dishare ngan kowang..For ur info...nieh gambo dr kamera aku yg biase tuh..Berbaloi gak investment aku nieh..Poket mmg haus....huuuuuuuuuuu...

Nnt gua story the mory lagik..For now..adios...

p/s:lagu nieh adelah lagu yg paling syahdu skali mase concert arituh..huhuhu..

Wednesday, February 02, 2005

Reds Bear




LiverpoolFC's Big Bear

HIKOUSEN - KUMOKO (Rave Soundtrack)

itsudemo waratte miru kedo dokidoki doushiyou mo naku
hitori ga fuan ni naru kara ne
sono te wo ooki na sono migite wo watashi ni kudasai
soshite nando demo tobidasu koto ga dekiru kara
oozora ni mau hikousen yume o chiribamete
miageru minna no mune ni mai yorimasu youni...
doshaburi no ame ni uzukumatta mama arukidasenai
hitori ja dame da yo zutto sobatte
sono te wo yasashii sono migite o watashi ni kudasai
soshite itsumademo tobidasu koto ga dekiru kara
oozora ni tobu hikousen yume o furinaide
miageru minna no hitomi kagayakimasu youni
sono te wo chikara tsuyoi sono te de watashi wo utsume kudasai
eien ni tobidasu koto ga dekiru kara
oozora wo mau hikousen yume wo iou to omotte
miageru minna no mune ni todokimasu youni
oozora ni mau hikousen yume wo chiribamete
miageru minna no mune ni ai yorimasu youni


Hehehe...ini adelah angan2 aku..mempunyai merchandise ori team fav aku..ape lagik kalo bkn Liverpool. Salah satunye...bear nieh. Mmg kalo ikutkan sape minat reds kan nak ade jersey sendiri...tapi kalo dah tulih Carlsberg takkan aku nak pakai..bukan tulih vodafone!Huhuhuhu...cedih tul..Tp angan2 tetap ade..Cume bile mengenangkan harge tuh la yg tak tahan..Aku tgh carik org yg nak tolong belikan aku mende alah nieh..Harge die mmg mahal...17.59 pound sterling (sowi aaa..aku tak jumpe simbol tuh kat sini..ahaks)Kalo darab 6 kowang bajet2 laa..agak2 dengan kos menghantar maunye seratus lebih..tp nak wat cammane...aku mmg minat sangat ngan mende alah nieh..Cume tak tau nak suh sape beli!!Huwaaaaaaaa....Agak2 kalo kat tpt len brape ek?Aku teringat hosmet aku dulu...Kak Jaja yg nak sangat lady-t Ferrari and then beli kat Germany and bukannye Italy (walhal Ferrari tuh kan Italian yg buat)Tp bile mengenangkan ape yg Kak Jaja nak tuh cam tak berbaloi jugak since F1 ade kat Sepang every year and most importantly, kat Lot Ten pun tak silap aku ade tpt jual brg Ferrari.Aku ingat lg menemankan Peruz pi beli miniature Ferrari kat situ..hmm..of course aku ingat..sbb aku pun Ferrari fans!

So, nilah kelemahannye menjadi fan Reds...yelah..sbb kat sini takde red cafe ataupun tpt jual brg macam MYUFC.Eleeeehh..ape sekalipun, bukanlah aku jeles ngan penyokong MUFC nieh..Sbb peminat diorg tak ramai yg ori!Lagik2 gals...huuuuhhh...toksah nak cakap...Setakat nak jd poser tumpang team yg ade name bek tak payah..Kalo guys..hmm...tah aa..aku no komen.Abe aku pun minat Man U (bosan tul nak cite bola ngan die..wat pekak jelah dgr die ketawe..huhu)And beloved fren..Mr Ez pun punyelah minat ngat ngan MU.Tgk tuh kat msg board aku...tak abis2...silap aribulan aku delete jek msg tuh..hahaha..

Teringat pulak aku satu kisah bergaduh ngan sorang fan MU.Org itu ialah Encik Hasrin atau pun name tak pemesnye dengkol.Manelah aku tau die nieh hosmet abe aku...Dah tuh masuk kaynet menyakitkan ati aku...Tgk2 rupenye die hosmet abe aku...Tp aku mmg wat bodo jek walopon aku dah tau die hosmet abe aku..Sehinggelah bertembung ngan die kat stesen komuter Midvalley anto "sayang" die tuh..Brulah aku dpt tgk muke org yg menyakitkan ati aku slame nieh..ahhaha..Mmmg muke penyokong MU yg menyakitkan ati..ahaksss...Well, aku takde aaa gaduh bile dah jupe...Tp die? Hosmet abe aku?Sesuai sangat laaaa penyokong MU nieh...same jek poyo nye..hahaha (ooopppsss..jgn marah ek, abg!:p)

Okeh..what's the story Cik Sha?Yesterday aku balik dr lab naik bas...Aku sampai jek hosmet aku sume takde.So, fine.Aku balik, dah explain sal Islamic Banking n so on...Aku singgah makan kedai Kak Long smalam..aku bantai nasik lemak ngan sambal kerang..lantak laa..dah satu ari aku tak makan..kire orait la tuh kan..Lepas mandi, basuh baju n solat..aku nampak rumet aku tuh cam nak kuar...

Die balik je dr kuar tuh..aku prasan die dah dok atas katil..then die pun mule la cakap ngan aku:


Rumet aku: Sha, nape sejak kebelakangan nieh Sha senyap je?
Aku: Oh...iye ke? Mane adelah...
Rumet aku: Sbnrnye, * nak terus terang ngan Sha...blaaa.blaaa..blaaaa...

Kesimpulan aku dpt mlm td, byk gak mende die tak puas ati ngan Cik Sha nieh.One of the reason aku tak join kawan2 gi memane...And others...hmm..aku malas nak cakap..Tp whatever it is..aku dah dgr sume yg die nak cakap tuh..

Nak kate aku nieh degil iye jugak..sbb aku takkan cakap ape aku tak puas ati..Just aku cakap...die pun ade gak buat aku sakit ati..Tp nak compare list aku ngan list die..of course la aku rase list die mmg pjg..Sbb pantang larang die ngan pantang larang aku tak same kot..Aku nieh jenis yg tak byk pantang larang agaknye...Kalo ade pun aku dh biase dok hostel dulu langgar sume pantang larang aku..Agaknye hostel lites mmg cmtu kot?Sbb once kuar hostel...jenis yg tak kisah...Hmm..biarlah..aku dah dgr ape die cakap..and aku taknak ungkit..

Kecik ke ati aku?Nak kate tidak tuh tipulah..mestilah ade kecik ati sket...since mende camnieh bukanlah sesuatu yg menyeronokkan..Tp nak kate kecik ati sangat tuh..tak bolehlaaa..sbb nak kecik ati watpenye..Org cakap elok2 ngn kite...takkan la nak balas marah2 kan...

Tp ntahlaaa...bile ibu call td n aku cerite (as usual...my mom is my #1 listener n my besfren)..Die tak nampak convinced.Yelah, die kan mak aku..mane die nak puas ati...Tp aku rase...biarkan jelah ape nak jd pun..I just do whatever I think I shoud do..Aku malas nak ungkit..And I won't be the same again.

Aku sedar dr tido subuh td, aku prasan rumet aku tuh takde kat sblh..Mungkin die marah sbb aku langgar pantang die..Huh...bukan aku takmo ikut...tp aku ade sbb aku sniri..So, ape salahnye..just for one nite je lg nieh..tahan sket..Minggu depan dah cuti...

Aku tak tido lepas Subuh..aku jage je..Aku sms die, aku tak tau die tido mane..Aku tanye nak taknak gi kelas..Jgn nnt kate aku tak amik berat pulak..

So, rupenye die tido bilik lg satu..Heran bin ajaib..slame nieh die kate die tak tahan tido bilik tuh sbb die tak tahan bau asap..And now?Hmm..takpelah..mungkin dah ilang bau asap tuh agaknye..

If I say dat thing wasn't really got me...tipulah..Aku ade jugak berfikir ngn ape yg die cakap...And mangsenye?Abe aku..as usual..Aku cukup cedih n kesian ngan abe aku nieh.And aku kesian kat Yati n Kak Sya yg jd teman setia aku.Abe aku nieh kadang2 jd tpt aku bercerita la jugak..And bile dh jd cmnie...mulelah aku terpk...die nieh macam org len gak ke?

Itulah punca argument kitowang pg td..Aku kesian tul kat die..Tp sebbaik..aku byk kelas..Mr Baha nye kelas pg td, pastu kelas Dr Nasir..Aku stay jek kat lab, solat sume kat sini.Malas aku nak cakap pape..Nak kate aku tak mintak tolong, skang aku dh mintak tolong...Tp aku mmg dah agak...tak dpt punye nak tlg aku..So, baik tak payah mintak tlg kan?

So, now..aku kat lab..Jap gi aku nak balik..mandi, solat...and packing brg nak balik besok..Aku ingat nak naik bas.Cik Sha boleh...hehe...
Okeh aaa....perut aku dah nyanyi lagu "Biar Betul". Biar betul dr pg td tak makan..Nak gi makan nieh..chow...nieh aku dpt lagu fav aku..utk cite rave tuh...yg lagu ending die yg aku minat..
Walopon bahse Jepun, tp aku tetap minat..hehe..
p/s: maafkan patik tuan putera....huuuuuuuuuuuuuuuuu...

Tuesday, February 01, 2005

What Is Your True Hidden Power?

What Is Your True Hidden Power?


HASH(0x8b0b37c)
Your Hidden Power Is Wind


You have a twisted soul. You change your
directions and mind easily. Your beauty is you
over powering feature. But many enemies are
surprised by your beauty and your great power
to control wind

Gem Stone: Amethist,
Eye Color:Grey Blue,
Hair Color:Grey that
goes to your shoulder Blades

Quote:And if the cloud bursts, thunder
in your ear
You shout and no one seems to hear.
And if the band you're in starts playing different
tunes
I'll see you on the dark side of the moon.


I BELIEVE I CAN FLY -R.KELLY


I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I'm leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there's nothing to it
[1] - I believe I can flyI believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soarI see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can flyI believe I can fly
See I was on the verge of breaking down
Sometimes silence can seem so loud
There are miracles in life I must achieve
But first I know it starts inside of me, oh
If I can see it, then I can do itIf I just believe it, there's nothing to it
[Repeat 1]

Hey, cuz I believe in me, oh
If I can see it, then I can do itIf I just believe it, there's nothing to it

[Repeat 1]

Hey, if I just spread my wingsI can fly
I can fly
I can fly, heyIf I just spread my wingsI can fly
Fly-eye-eye


Huiiiyooo...almost a month aku tak wat pape kat blog aku.Utk pengetahuan kowang, aku tak bukak internet sepanjang waktu nieh.and aku jugak tak taip ape2 utk blog aku..So, the story dlm sebulan nieh mmg dah jadi pekasam!:P

Ape aku nak cite sal sebulan nieh?Dalam sebulan nieh..ade ari aku gelak..ade ari aku menangis..Ade ari aku senyum and ade ari aku masam..Bukanlah aku nieh dah mengong ke ape...dun get me wrong..Camniehla idup kan...kalo tak bukan namenye idup..
Basically, idup aku slame sebulan nieh byk kat umah..And ade la jugak aku berjln2 luar dr umah..Cam ade skali tuh aku balik umah atuk aku..And then ade skali tuh pulak aku gi UNITEN Bangi, melepak kat sane kat umah Yatmo n rerakan sekalian.Macam2 hal...

Dating?Hmmm...boleh la tahan..Nak kate byk kali pun tak...nak kate tak byk pun tak..Tgk pade penilaian sesorg la kan..Utk yg rajin jupe buah ati..akan kate aku tak slalu jupe..Tp utk yg tak rajin jupe buah ati...akan kate aku slalu jupe..Kesimpulannye...yg berjupe tuh aku...So, pedulikkan laaaa ape org nak cakap..hehe..By the way..sedar tak sedar...Dlm sebulan aku tak menaip nieh..dah 3 months!Hahaha...sape leh bajet aku leh stay lame cenggini..Aku sendiri tak bajet..hihihi..

Duit aku pun dah masuk..Ini adalah kali terakhir aku akan dpt loan from PTPTN.Lepas nieh pandai aku la nak idup cammane..ehehe..Sbrnye aku mmg la hope kalo boleh jgnla lepas nieh kena menyambung lagi..insyaAllah tidak kot..Huhu..ntah..aku pun tak sure..Same2 la kite mendoakannye ek!!!

Ok..what's past is in the past..Maleh nak ungkit...So, what's the story today?Today ari aku mogok..Sbbnye?Sbb supposedly ade test..tp sume classmates aku taknak dtg kelas.Ade yg demam..ade yg balik..ade yg macam2...Ade pulak yg baru nak tido sbb semalaman berjalan kat Kuantan.So, itulah kesimpulan aku duduk kat lab skang.As usual..aku rase dr awal aku blaja kat UNITEN lg..bile aku mmg akan dok lab kalo aku rase I cannot cpe with my mood in public...

Ceritenye macam nieh:Last week...aku nak balik ke UNITEN pd ari Selase.Ini disebabkan aku nak menumpang Akmal pade ari Isnin, tp parents aku telah decide i should learn how to go back by bus.Jd, dowang telah menghantar aku balik dgn menaiki bas dr Seremban.So, perjlnan nak balik Muadzam bukanlah sesuatu yg menggembirakan.Satu jek: aku nieh mabuk kalo berjalan jauh2.Bas gi Bahau tuh mmg best, air-cond, krusi die sedap, n bersih.Masalahnye die naik bukit n kadang2 ade mase brenti.And what do u expect when u come to estates?Bau lantun!!! Getah sekerap yg menyebabkan ko rase loya bile dok dlm bas air-cond.Aku nieh bukanla dak bandar sangat..Tp aku mmg tak tahan bau lantun nieh..Huuuuu...!!!

So, sesampainye aku kat Bahau, aku dpt sms dr Akmal.Die kate both my classes: baik IF ataupun Islamic Banking, kedua2nye dah cancel.So, no need 4 me to go back to Muadzam.So, ayah ngn ibu pun bawak aku balik Seremban balik.Aku dah call Dr Nasir, die mengesahkan kelas aku cancel.Aku malas nak dgr rumors..kang buatnye ade kelas, aku gak yg susah.

So, what happened?Dr Nasir told me, kelas akan ade pade pagi nieh, kul 8.And yesterday, aku dah balik naik bas betul2 ke Muadzam.Cayak aa Cik Sha..akhirnye berjaye gak aku naik bas zaman ala 70an kat Muadzam nieh and sampai.Alhamdulillah...!!!(bile tgk bas tuh akan terase cam dlm cite Pompuan, Isteri, dan ...sebijik cam bas dlm cite tuh..hehe)So, sampai2 tuh aku bajet nak gi admin, nak tanye Dr Nasir..betul ke ade kelas tuh.Tp disebabkan aku maleh nak pakai baju formal, so...aku tepon jek.Reaction yg aku dpt ialah..die nak wat test pg nieh!Hoho...? Gilo?!

Aku bace buku gak smalam.Dah bagitau kat dak2 kelas aku ape Dr Nasir cakap.Nampaknye sume taknak test..so sume tak bace buku.It's ok..aku paham bile dah takmo bace, nak wat cmne..Tp yg aku tak pahamnye ialah care tuh.2 of my classmates (takyah la sebut name), gi overnite kat Kuantan semalam,.Balik pagi.Sorang classmate aku balik umah (die nieh walopon aku benci, tp takleh salahkan die...die tumpang org balik sini)Rumet aku..tido awal dr aku...(it's ok..die demam)And sorang lg pun tido awal...tp bile dgr rumet aku tak gi kelas, die pun taknak gi kelas.
Punyelah serik aku nak mengejutkan sume org.If only I knew...aku dah naik bas kul 7..I had to wait around 1 hour to get the next bus...Seksa aaa jugak..tp lagik seksa bile Dr Nasir tipon aku n tanye.Aku kate, aku akan dtg jupe die..

Aku masuk je bilik Dr Nasir..Die tanye aku ape dah jadi..So, aku cakap ngan die...jgnlah tanye aku ape nak jd..Aku dah bgtau sume org...tp kalo diorg tak dtg, they have their own reasons.Aku malas nak elaborate..Tp jgn smpai dak2 kelas aku cakap aku tak bgtau, sudah..Sbb aku MMG dah bgtau!

Yg aku tak paham ialah sikap memasing.Taknak test, aku leh paham.Tp at least, gi lah kelas...jgn sampai nnt org tua tuh tunggu macam aritu.Yg bestnye, ade pulak yg claimed aku tak ingat kelas.Walhal aku bukan class rep pun...Just kebetulan selepas dr insiden tuh, aku call Dr Nasir nak tanye betul ke takde kelas.Sbb buat ape aku balik Muadzam kalo kelas takde.Haaaiii...org kalo nak wat excuse nieh senang je kan?

Dr Nasir tak marah pun kat aku..Alhamdulillah..Aku discuss ngan die sal project aku.Nothing personal...just discuss..Aku tak reti bodek lecturer nieh...Aku rase org tua tuh pun paham kot...aku dtg betul2 atas urusan nak blaja jek.Takde mane aku nak amik kesempatan.

Sbnrnye kalo ikut life aku kat Muadzam nieh..It's just me and my class, and my hp..and my special book.Tp aku tak paham la kalo ade gak yg nak kecik ati.Bukak mulut aku tak pernah.Marah2 pun aku tak kat kat sini.(aku rase since aku dah berabg ni...aku punye marah mmg dah ilang...gone...)Aku rase, kalo aku kecik ati pun, ngan fam aku ke, abg aku..Aku wat dono je sal org len.(rasenye...policy nieh aku dah amalkan smenjak 3rd year lagi...lone ranger)
Tp ntah nape aku rase org yg sebilik ngan aku tuh betul2 dah berubah.Aku tanye, die jawab sepatah.So, 3 kali aku tanye die soklan sal blaja dll..Aku dah taknak tanye lg.Aku tak paham asal die jd camtu.Seingat aku, life aku hanye aku kat Muadzam nieh?So, what's the prob..aku tak kaco die...Die kaco aku adelah...(rasenye ikut prob, die lg byk prob dr aku)

Bile dah lame2 aku perati..br aku prasan die dah enjoy dok ngan dak2 yg len..Aku nieh dah malas nak join sesape..Sampaikan pernah kena sound sal ape aku taknak ikut pi memane pun.Bukannye ape..For me, watpe aku nak ikut kalo aku rase tak penting..Aku nak save duit aku..and aku sangat takut nak pakai jalan naik keta kat sini ngan sume pompuan.Tpt nieh bukan leh wat men2...So, die nak join, n aku tak join tuh hak memasing..Kalo aku taknak join pun sbb aku taknak buat kawan lebey2..kang kalo sakiti ati, aku jugak yg sakit ati...Cukuplah bertegur macam tuh ajekk...takde nak kawan rapat2 ngan org len skang..

Kalo antare aku dan die..die nak marah2...aku mmg tak paham..Kecik ati ke mase die ade prob aku tak balik Muadzam ari tuh?Hmm..so sorry...tp aku pun ade fam, and ade prob aku sendiri.Camne aku nak balik, kalo kelas aku takde..And hidup nieh bukan macam lilin..asek nak terangkan jln org je..Aku paham...weeks before aku balik aritu, die tiap2 ari menangis sal bf die. Ape yg aku boleh tlg aku tlg...ape patut aku simpan, aku simpan. Prob itu and ini..but her secrets remain safe with me. Aku pun takde keje nak pi cite kat sape2 sbb aku rase..biaselah..org dah bercouple nieh mmg byk rahsia masing2.Bile aku dah balik, aku tgk die dah setel ngan bf die..So, setel...takpelah...aku suke jugak...Aku wat hal sniri..sbb aku pun ade bf jugak..kena pkkan diri sniri gak.

Then bile balik die wat acuh tak acuh ngan aku...hmm..probably sbb aku nieh tak elit kot.Heheee...normallah tuh, tak happening aku nieh.Pergi kelas, balik kelas.Malam, lepas maghrib...dah mandi...aku mule nampal buku aku tuh (by the way, dah berjaye abiskan satu buku and dah start satu lg buku)Aku nmpk die pergi umah pompuan tuh and spend time ngan pompuan tuh...Well, as I expected..lepas tuh bile dah balik dr umah pompuan tuh terus rumet aku tak bercakap ngan aku lg...Aku pun dh tak heran sal pompuan tuh dah..sbb aku rase, org kalo wat cite nieh die yg dpt balasan balik...(sblm aku ckp die jahat...baik die cakap kat sume org aku yg buat pangai n irritate sume org). Sampaila pg td aku kejut rumet bgn tido pun die tak bgn..semayang subuh pun taknak bgn..Maybe sbb demam...Tp mmg die dah taknak berbunyi ngan aku pon...

So now?Aku akan ade kelas Selase n Rabu je.Rabu sampai kul 11.So, life is back to normal.Next week cuti.Aku pun dah reti naik bas skang.So, ape plan aku?Plan aku skang ialah balik bile aku aku abis kelas.Tak payahla aku nak stay2 lame2 kat sini.And aku tak rugi ape pun tak join org..lame dah aku pilih jln nieh...Betul kate ibu, bile kite gain sumething, we lose sumthing.And I lost my peers...tp aku rase aku dh dpt kawan2 baik yg aku nak dpt..Aku cukup bersyukur ngan life aku skang...

Aku tau cik abe aku nieh dok menasihatkan aku..Luckily die nieh bukan jenis batu api..and luckily aku ade frenz cam Yati yg alwiz support aku. Aku taknak carik gaduh ngan org...tah aaa...bile aku join org, cakap ngan org..pun salah..so I made decision taknak join sape2...itupun salah ke? Huh....kadang2 aku heran tul ngan manusia nieh..ade tuh pulak, aku tak kenal, aku tak berbunyi pun tarik2 muke ngan aku...(nasib baik benda tuh berlaku kat Bangi je...)


Pedulikkanla sal nieh sume Cik Sha!Janji ko bahagia...and I'm happy!!Tp aku windu aaa...windu jat kwn2 aku especially Azwa n Cik Su...Ape jadik ngan dak2 nieh..aku tak contact pun.Arituh 3 ari berturut2 aku bergayut.The 1st nite...aku gayut ngan mak budak...sape lg kalo bukan Kak Sya.The 2nd nite...my beloved fren...Yati...called aku..3rd nite..kejutan sket...Miss Azurie a.k.a Eriy tipon..What else do I expect?Itupun kawan2 gak kan..Arini pulak aku dpt email Fairuz...Okeh aa tuh Cik Sha...

By the way...nieh adelah layout terbaru blog aku..Walopon yg lame tuh comey, tp terpakse dikorbankan...aku dah tukar layout baru..cume silapnye aku tak dpt nak masukkan soundtrack Harry Potter aku dlm nieh..Hmm..takpelah..sum other time...Thanx to Yati..and geng lemakku yg tersayang...

Wokeh..Cik Sha nak berangkat gi makan nasik lemak Kak Long...hehe..So, see u next time!Lagu nieh aku suke sbb mengingatkan aku kat layout baru aku nieh..Mengingatkan aku kat Malaysian Idol..N mengingatkan aku kat Peruz...So, enjoy..!!
P/s: huuuuuuuu...jauhnyeeeeeeeeeeeeee...2 weeks to go...windu siot!

Congratulations Marat Safin!!!


Gambo Boipren Aku Yang Ke- ?

Marat Safin of Russia holds the trophy aloft after winning the Men's Final against Lleyton Hewitt of Australia during day fourteen of Australian Open 2005.

Okeh..ini adelah Marat Safin...one of my fav tennis player...
Aku mmg minat care Federer men tennis..tp aku suke tul fighting spirit mamat nieh yg membolehkan die mengalahkan defending champion -Federer!
And ini adelah champion Australian Open yg terbaru selepas mengalahkan Hewitt yg men kat homeground sendiri..
Cayak aaa Safin!!!

Ini adelah biodata Marat Safin:

Country: Russia
Birth Date: 27 January, 1980
Birthplace: Moscow, Russia
Residence: Monte Carlo, Monaco
Height: 1.93 metres (6 ft. 4 in.)
Weight: 88.6 kilos (195 lbs.)
Plays: Right
Year Turned Pro: 1997
Current 52 week rank for singles: 4
Current Doubles Rank: 172
High Rank for singles: 1
High Rank date for singles: 20 November, 2000
High ATP Champions Race Position: 1
High ATP Champions Race Position Date: 18 September, 2000
High rank for doubles: 71
High rank date for doubles: 22 April, 2002
Career titles for singles: 14
Career titles for doubles: 1
Career matches won: 294
Career matches lost: 165
Career prize money: $10,917,933 USD

Sape yg kenal aku dh lame akan tau yg aku mmg minat giler muke slebet, tak tentu arah n macam penyangak nieh...
Salah satu sbbnye, mate die tuh..pergghh...ade cam Boston Rob (survivor) punye mate...
Nakal sungguh!
The 2nd reason..ape lagik..senyum jahat die tuh...
Kesimpulannye..disebalik minat aku tgk tennis...ade jugak rupenye sorang player yg betul2 "menarik" minat aku klebih mendalam kat tenis..hehehehe...
Well Done, Marat Safin!