Friday, March 25, 2005

Which Incredibles Character Are You?

Which Incredibles Character Are You?


WHENEVER YOU CALL -MARIAH CAREY feat BRIAN McKNIGHT

Love wandered inside
Stronger than you
Stronger than I
And now that it has begun
We cannot turn back
We can only turn into one
I won't ever be too far away to feel you
And I won't hesitate at all
Whenever you call
And I'll always remeber
The part of you so tender
I'll be the one to catch you fall
Whenever you call
And I'm truly inspired
Finding my soul
There in your eyes
And you
Have opened my heart
And lifted me inside
By showing me yourself
Undisguised
I won't ever be too far away to feel you
And I won't hesitate at all
Whenever you call
And I'll always remember
The part of you so tender
I'll be the one to catch your fall
Whenever you call
And I will breathe for you each day
Comfort you through all the pain
Gently kiss your fears away
You can turn to me and cry
Always understand that I
Give you all I am inside
I won't ever be too far away to feel you
And I won't hesitate at all
Whenever you call
And I'll always remember
The part of you so tender
I'll be the one to catch your fall
Whenever you call
I won't ever be too far away to feel you
And I won't hesitate at all
Whenever you call
I won't ever be too far away to feel you
And I won't hesitate at all
Whenever you call
And I'll always remember
The part of you so tender
I'll be the one to catch your fall

Okeh bersempena dgn kelahiran bb nieh kan..
Aku letak gambo Dash nieh...watak fav aku dalam The Incredibles.
Sbnrnye bukan aku jek kot suke Dash nieh..
Sbnrnye abe aku pun suke Dash..
Ingt lagik our 1st movie selepas declare ialah The Incredibles..
Adehh..so...gambo Dash nieh mengingatkan aku pade bb n pade my abe..

Mlm td Kak Sya sms lagik.
Tp aku dah takde credit skang camne aku nak sms die byk2.
Lgpun tak elokla kan..dah time die utk rest.
Lgpun mmg ade kemungkinan kitowang akan melawat Kak Sya weekend nieh..
So, harap2nye sumenye okay laaa nanti...
Whatever it is..sapelah tak sabo nak tgk bb yg ditunggu2 slame nieh kan?!

And then...sape lagik kalo bukan sayang aku..iaitu Miss Yati telah menelepon bertanyekan kabo bb.
So..rasenye tak payah la aku explain pjg lebar sal keadaan aku call smalam.
Cume skang kesimpulannye bb in gud condition..takde pulak doc cakap ape2...
Harap2nye kekal sihat both bb and maknye skali...
Cume biaselah..lepas operate mulela rase sakit..
Aku pun tak tau nak wat camne..
Sumtimes I wish I was there...at least dpt experience baru tgk sniri..
But then..I have my own job to finish...

And then yesterday terkejut la jugak..
tp aku rase aku nieh pemaaf jugak orgnye..walopon org tuh tak reti mintak maaf..
Org tegur kite cakap..org mintak tolong kite tolong..
Deep down inside sape yg tau ye tak?
Aku tak kisah pun tuh sume..
Dgn harapan tak lame sangat lagik aku dpt dok kat sini..
Org kate nak study same..aku study jek..
Org ajak join..aku join, kalo dpt..
Tgklah camne..it's up to me.

Org nak gi exam ngan aku naik bas pun up to org tuh laaa..aku tak kisah pun.
Tp aku just nak tumpukan pade exam aku jek...

Exam? Taklah teruk..
Cume takut mengharap. Itu jek.
Kalo ikut essay sum of them aku agak confident..
Tp ade satu soklan calculation tersesat dlm tu (walhal all this while kitowang takde calculation)
Ternganga sume.
Aku stakat wat ikut logik...huhhh..tgklah rezki aku sok camne..

Nywayz, takdelah bosan ngan exam jek..aku study tetap study..
Yesterday aku tgk cite LOVE IN A MIRACLE...hehehe..
Walopon Man Ching ngan Yaun Yin dah bertemu kat lombong arang tuh...tp dowang still tak kenal each other...
Borak2..tp dowang tak sedar dowang ade connection..
Gaduh2 tp tak tau itulah org yg dowang carik..
Maklumlah dowang tak pernah tgk muke..
Dlm pade tuh...Man Ching siap cakap...ade org yg die sayang dlm dunie nieh die tgh carik..
Adeh...jiwang karat Cik Sha sekejap sebelum tido!

Kena ctrl jiwang tuh.
Tp tipon abe..jiwang skeeeeeeeeettt..lagik.
Hehehe...aku saje tipon, lame aku tak tipon die.
Pastuh, borak...cite sal bb..
Aku tak pernah tgk die excited sgt ngan mende2 camnieh..rase pelik lak.
Hahaha...pastuh gatal2..biaselah..

Then pagi td aku bangun study and tido balik.
Lepas tuh aku bangun ibu call..
Tah hape die bebel aku pun tak ingat..
Tp yg aku ingat,
"Haaa...nak peksa nieh..tak bangun smayang lagik?"
Trus bangun aku...ahahhaa..

Pastuh aku bekfes laaa...pg naik bas..
Ade org tuh tibe2 jek bangun nak ikut aku n bekfes ngan aku...
Mlm td aku bgn study die join skali..
Muslihat ke ape aku taknak tau..lantaklah die..
Ape ilmu aku ade, aku bg dgn ikhlas.

Okehlaaa..wanna chow...
Tak tau nape lately aku rase windu gilos ngan abe aku..
Adehh..tuh la..bile jupe taknak pulak tuh nak menggatal...
Padan muke aku..hahaa..
Skang tgh nyanyi lagu kat atas nieh..jiwang2 release tensen..
Bb...wait for aunty Sha, neh?!
Hikhik...

Thursday, March 24, 2005

Assalamualaikum Baby!

PART 1


KASIH SAYANG -RAIHAN (specially dedicated to baby)

Kasih sayang itu titi
Kasih sayang penghubung hati
Kasih sayang itu tali
Kasih sayang pengikat diri
Dari kasih timbul simpati
Dengan sayang ada persaudaraan
Kerana kasih ingin berbakti
Saling sayang ma'af mema'afkan
Kasih sayang itu baja
Kasih sayang penyubur jiwa
Kasih sayang itu penawar
Penguat cinta penghapus duka
Kasih manusia sering bermusim
Sayang manusia tiada abadi
Kasih TUHAN tiada bertepi
Sayang TUHAN janji-NYA pasti
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada simpati tiada persaudaraan
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada bakti tiada kema'afan
Kasih sayang pada semua
Kasih sayang sesama kita
Kasih sayang oooo dunia
Moga selamat di
Akhirat sana

Alhamdulillah..at last aku taklah dipanggey Aunty Sha semate2...
Arinieh aku dpt kejutan yg agak hebat la jugak..
Sampai cuak aku dibuatnye..
Bb telah selamat dilahirkan pade 2:35 ptg, 24hb March 2005.
Takde name lagik..
Letak Baby Boy bin Shahrizan jek skang...
Nywayz, nak tau citenye?
Tungguuuuuuuuuuu...Cik Sha mau study dulu.
Apepun...welcome to the world bb!
<------------------------------------------------------------------------------------>
Okeh...kite mulekan dgn ape yg Cik Sha wat dipagi ari dulu sebelum aku kecoh2 sal bb..hehee..tuh tunggu dulu...

Pagi nieh as usual routine aku bile balik naik bas 70an.
Huuuhh..nampak sangat org tempatan tak suke budakUNITEN.
It makes me wonder, ape die la yg budak2 nieh dah buat sampai meluat sangat makcik tuh bile dgr aku budak UNITEN.
Tp Cik Sha macam biase jek..Puan Zakiah tak ajar anak die jd kurang ajar kan..
So, aku just senyum and wat cam biase even though makcik tuh pade awalnye menjeling semacam kat aku.
Smpailah aku dah terlentok nak tido...and then aku peluk buku2 aku bru makcik tuh senyum sket....agaknye kelakar tgk aku tido peluk buku..
Sbrnye taklah rajin sangat...aku cume nak renew time utk pinjam buku tuh jek!

Okay..so? Lepas tuh?
Then aku balik, aku trus pi Wisma a.k.a campus.
Aku masuk and nak amik tiket exam.
Punyelah leceh!
Brape kali aku turun naik nak amik tiket.
Itupun siap bertembung ngan dak2 nieh.
(tp yg peliknye, rumet aku tak join dowang)
Aku cambiase jek bile ade yg tegur aku..
"Shaaa..."
Aku senyum and jawab jek..nnt org kate aku sumbong pulak.
Walhal aku cam biase jek.

Aku nampakla ade gak yg taknak tegur aku.
Tp aku dulik ape org taknak tegur sukeati dowang lah.
And then mase kali ke brape tah aku naik turun, tibe2 adelah yg tegur aku.

" Sha...Mr Baha puji assignment awak td. Die suruh amik kertas test"

Miracle tak?! Mr Baha puji aku? Nonsense!

Tibe2 mase aku nak naik, aku dpt satu sms berbunyi:

Baby coming. aku kena ceasar la. bb in distress. ni tunggu mak aku. should be kol 2. doa utk aku, k?
(13:45 p.m) -24th March 2005

Aku tercuak jap. Credit aku tinggal sket jek nieh. Cmne nieh?
Aku reply sms Kak Sya dulu. Cool bebeh..coooolll...jgn nampak ko pun cuak. Tah hape aku cakap...tp aku rase dh cukup ok kot.
Then aku tak dpt2 lagik reply sms Kak Sya.
Maknenye die dlm operation theatre.
Aku pun tringat kawan kesayangan aku, sape lagik kalo bukan Yati.

Bile aku sms Yati suh call, die takde credit pulak.
Naya aku tercuak sowang2.
Adeh..mase mak aku bersalinkan adik2 aku arituh, aku belum paham lagik.
Of course aku cuak sbb bb kuar awal..dahla tuh...expected kan bb kuar normal!

Then tah kul bape..and selepas aku dpt menyetelkan sal tiket peksa aku, Yati call.
Lega mak aaiiihh...Thanx Yati!
Walopon aku tergelak2 ngan si Yati tp sbnrnye aku masih cuak.
Mase aku turun nak amik tiket aku lagik...adelah dak yg tegur aku..
Bg aku tips peksa laaa..sume tuh..
Dlm ati aku bertime kasih laaa..even though hakikatnye takde org nak tegur sangat aku nieh, tp die sudi tegur aku..tak kisah org nak kate ape.

Then, aku mulekan mission nak study aku.
Aku study2...tibe2 adelah budak tuh masuk bilik tpt aku study tuh.
Pakai suke ati jek tegur2 aku...nak menggatal.
Aku sound jek direct,

"Nieh umo brape nieh?"
"21 dik...."

"Saye nieh dh 23...takde adik2"

Tergamam member..ape ingat aku junior ke nak kaco2?
Lempang skali kang.
Aku taklah perasan...tp aku tak berkenan sbb lagi aku senyap lagik die suke nak bising2..
Tak nampak ke org study?

And then..dlm kul 4 lebih cmtuh..aku dpt sms Kak Sya @ibu.
Die dah pun selamat melahirkan bb pade 2.35..boooyyyyy!
Ayah die balik besok.
Aku check cr...ade sket lagik rupenye..loooo...
Aku sms abe, sbb dh sket sangat.
Aku sludup masuk lab kejap (mentang depan pintu study aku je)
Aku masukkan kat gebang.

Tepat kul 6:30 aku dpt call dr public fon number KL.
Tak tau nape...bile dgr jek sore ,
"Assalamualaikum.."
Aku rase hepi gilerr!!! Nak lompat2 jek rasenye..hahaha (roboh lak bangunan nieh kang..hehe)
Excited tul uncle takde idung bb tuh..hahahaa.. (tuh gelaran Kak Sya bg laaa..bukan aku..hehe)
Die cakap,

"Abg cuti Ahad nieh. Kite gi tgk baby nak?"

Aku sengih2 jek laaa...takpe..sok Abg Ijan balik, aku tanye details..
Nieh Kak Sya tak sihat, takkan aku nak kaco.
If jadi dpt la bb tgk sniri Uncle takde idung tuh...and Aunty Sha yg bermulut murai..ahakss..

Aku tak tau apsal lepas abe call aku rase hepi semacam pulak.
Yelah, memasing takde cr so mmg asek kesedihan la aku.
Aku lak bz ngan study, die bz ngan keje.
Takpelaaa..kalo jd dptla aku tgk bb nnt!
Bersemangat pulak aku nak jawab exam sok.

Td mase aku jupe Mr Baha, die sound aku,

" You did extremely well for your assignment. Good job"

Ternganga aku! Tp test nye result tak best...uhuuuuuu..so takdelah hepi.
Cume yg aku lega die cakap elok2 ngan aku td..takde marah2 ke ape.
Aku pun cakap elok2 ngan die.

Okehlaaa weih...aku nak balik dah.
Nak mandi, solat and titon awal.
Bangun pagi leh study.
Doakan aku frens!

Arinieh nasib baik dpt brite gumbira...thanx a lot bb...tunggu la Aunty Sha jupe nnt ek (macam bb tuh boleh bace jek..hahaha)

p/s: Nieh lagu fav mak aku...Bile aku bace lyrics nieh (specially dedicated to bb...aku tringat mak aku...adeh..sentimental Cik Sha...)

Nieh utk wanita yg bergelar ibu and byk berkorban utk anak2...

Love in a Miracle

PART 2


Arinie aku nak cite sal cite fav aku iaitu LOVE IN A MIRACLE
Para pelakon die aku tak kenal..mintak maaf sangat2..
Aku mmg peminat cite Cine dr kecik lagik tp aku tak pernah nak amik tau name pelakon2 die..hehe..
Ape pun aku menggalakkan sape2 nak tgk cite nieh leh tgk..
Bukanlah menyokong cite luar Mesia tp aku rase cite nieh ade byk sangat pengajaran.
Yau Yin (pakai topi sebelah kiri), dipakse utk berkawen dgn Sau Tong (perempuan yg ujung skali). Tp sblm berkawen dgn Sau Tong, Yau Yin dipakse oleh keluarge Sun (keluarge Sau Tong yang paling kaye kat kampung tuh) utk bersekedudukan dengan Man Ching (pompuan yg sebelah Yau Yin tuh). Man Ching sebenarnye dijual oleh mak die disebabkan tak mampu bayar utang. Oleh itu, mase die ngan Yau Yin diikat mate, die dipakse buat hubungan dgn Yau Yin. Since kedua2nye budak baik..dah buat2 tuh rase jatuh cinta with each other (maklumlah tak pernah2 buat gitu). Tp tak dpt nak tgk muke masing2 sbb diorg diperhatikan dan mate diikat. So, secare sembunyi2..Yau Yin kikis kaki katil utk tulih word "I luv u" in Kantonis utk Man Ching. Malangnye, selepas 7 days together2, mereka akhirnye berpisah sbb Yau Yin nak dikahwinkan dgn Sau Tong.

Ini disebabkan Mak Sau Tong taknak Yau Yin sentuh Sau Tong. Maklumlah Yau Yin anak org miskin. Tp melalui hubungan Yau Yin dgn Man Ching...diorg dpt anak kembar, sorang laki sorang pompuan yg akhirnye diisytiharkan sbg waris keluarga Sun (tp diorg kate tuh anak Sau Tong, walhal diowang gunekan Man Ching). So, bayi lelaki Sau Tong nak, tp bayi pompuan Sau Tong pakse Yau Yin buang. Yau Yin pulak tak tau Man Ching idup lg sbb sume org kate Man Ching dah mati...

So...ape nak jd ngan anak2 Man Ching? Betul ke Man Ching dah mati? Aku sedang tgk kat 8TV skang..hehe..

Isnin -Khamis
8TV
8.30 malam -9.30 malam.

Sbnrnye aku dah perati hero ngan heroien cite nieh berlakon dr zaman aku sekolah lagik. Gud Old Days la, Smoke Around The House and macam2 lagik cite pemes2 dulu2. Lakonan dowang berkesan. N paling penting ialah cite2 dowang kesemuanye ade value laa..bukan cite lawak semate2..hehe..

Wednesday, March 23, 2005

What breed of cat are you?

Maine Coon

What breed of cat are you?


You are a Maine Coon! You are larger than life, a
gentle giant. You are independent, but very
affectionate with your friends and family.

MUNGKIN NANTI -PETER PAN

Saatnya ku berkata
Mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Ku yakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi
Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi¡­
Satu pintaku jangan
Kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua di sini¡­
Dan bila hatimu termenung
Bangun dari mimpi ¨C mimpimu
Membuka hatimu yang dulu
Cerita saat bersamaku
Tak usah kau tanyakan lagi simpan saja untukmu sendiri
semua saying kau cari
semua rasa yang kau beri

Okeh...ape cite aku pade ari ini?Sbnrnye kalo nak cite mmg banyak nak cite..Tp kena cut things short la kan..sbb final aku adalah pada pukul 8.30 pagi..so kenalah jgn men2 sangat kan..Study Cik Sha..Study..Bak kate Pn Syariza (lately nieh suke naaa aku sebut die Pn Syariza instead of Kak Sya):

Gambate!!!

Uhuuukk...bile bace ord nieh kan..teringat la ade sowang kawan tuuuh..yg dah lame tak ngontek aku nieh..Aku pun tak contact die..Tp dengar citenye dak2 yg study kat Jupun sume balik bulan 3 nieh?Balik ke tidak ek?Hmm..ape2pun it's none og my biz..kang sebok2 sangat kang org marah lak..hehehe..

Ari Selase adelah ari aku mebayar yuran.Aku bukan taknak bayar...tp ntah kenape bak aku kate arituh..aku mmg degil.and paling penting aku malas tul nak bagi duit aku tuh kat org Muadzam...Buatnye aku bawak cash n die kate server down lagik..naya aku nak bawak cash byk2..Mesti kowang tanye nape aku taknak transfer jek dlm account UNITEN.Sbb nye aku tak yakin..kadang2 die potong lambat and tuh yg wat aku bengang..And kalo tak pakai Cash deposit pulak?Jawapannnye sbb aku taknak nnt silap2 die tertukar name student karang.

So, dgn separuh lagik yuran aku dlm bentuk cash tuh (cet..kalo org rompak sure ingat aku kaye..padahal duit kerajaan!)Aku bayar dgn sepenuh jiwa ragenye...Mase aku sampai..ade accident kat Balakong..Jd utk menghilangkan rase bosan..Pakcik teksi tuh membebel kat aku sal rokok..Die cite laaa..die ade 4 anak pompuan and sumenye telah diwarning supaye pilih lelaki yg non-smoker...Tp kat aku nieh sume keje Tuhan...kalo dah jodoh ngan smoker nak wat camne kan?Cume aku diam jeklaaa..Bg aku smoking tuh personal business...Tp kalo sampai menyusahkan atau menyemputkan org..sniri mau ingat laaaa...

Sampai uniten..(BANGI)...Aku trus pi bayar..As usual...tidak seperti penjage kaunter kewangan yg pemalas kat Muadzam..Akak kewangan akan sentiasa bersedia kat dalam bilik tuh.Comparing to org2 kat Bangi..nampak sibuk jugaklah nak kire duit, kire invois ke ape..Kat Muadzam seingat aku takde pulak.Tp sblm lunch hour dah tutup..Mase aku sampai Bangi...mmg la lunch hour..Tp, dpt gak aku bayar (takkan dowang taknak duit kan?)
Lepas tu aku naik level 2..Slalunye..bile kat level 2 nieh jage2lah pemakaian anda.Dats why walopon aku pakai jeans semalam tp aku pakai shirt.Semi-formal la jugak.Tetap dgn boots aku...no sandal2...Nasib baik..sbb mase aku berurusan tuh..adelah macha nieh tak pakai pakaian sepatutnye..Akak tuh halau,

"Tuck in dulu baru masuk dik...slipar tuh ganti"

Huuukk...no wonder junior skang sungguh skema.Alangkah malangnye..mase aku smpai...tak dibenarkan masuk sbb lunch hour..hmm..suke ati depa laaa..Aku dulik ape..setahu aku org2 kat dlm tuh tak marah..tp org kat luar yg slalu lebih2...

Aku gi lab and buat cam biase...Windu pulak aku kat KMC nieh..dulu kat sinilah tpt aku melepak and mencurahkan prasaan..Kat situlah punca2 aku kenal org2 yg aku patut kenal...and tak patut kenal..KMC tuh dululah yg menghubungkan aku ngan abe aku mase die praktikal..Ecewahhh...berjiwang pulak aku!Ahaks..

Tp tuan2 dan puan2...ade jugak budak Bangi-Muadzam yg sesat same ngan aku kat KMC tuh.Sape die kalo bukan org yg paling aku takmo jupe dlm dunie nieh..Org yg akan memastikan life aku miserable (spt yg dijanjikan padeku)Org yg buatkan rumet aku cold ngan aku dan benci aku trus (tp takleh salahkan die gak..rumet aku tuh pun same mengong)Tp Cik Sha maintain cool..Dgn selambe blue-hypponye lepak jek kat dlm tuh smpai my fren Miss Yatmo smpai..

Yatmo smpai..kitowang melepak n smpai ke umah die..Kat umah die sape lagi aku jupe kalo bukan Miss Lieza..Ayu tul la Yatmo arinieh...ala2 pompuan melayu terakhir gitu..Serba itam..Aku tabik toing..toing..toing.. kat Yatmo sbb berjaye jalan kaki ke library dr Ilmu dgn memakai aju ita,Aku pun tak cukup tabah!

Mase lepak2...ujan hampir melande..Mase tuh kitowang nak ke UPTEN melepak.Dulu punyelah malas nak lepak UPTEN. Tp smenjak masuk utan nieh rajin sokmo...hahaha. (eh..?)

My mission:

MEETING AIBOB a.k.a ADIK SENIOR

Mule2 tak jd sbb ujan..Lepas tuh jd sbb ujan brenti..yeayy..Comey gak adik senior aku nieh..hihi..


Inilah aibob...junior yg tua tp aku dah panggey adik kat UNITEN nieh..Amacam, comey tak?Aku kaaaann..kalo ko nieh adik aku betul2...dah lameeeee aku cubit2 ko..Aku rase bertuahla sok awek ko dpt cubit ko Bob...Comey sungguh!

Aku rase die nieh best gak..malangnye dis is going to be the 1st and the last time aku nak jupe die..Maklumlaaaa..ntah bile aku nak sampai Bangi lagi..And then..dahla tuh...Bob pun tak dpt nak masuk Cendawan ooppss..Cendekiawan lagik...Sian ko Bob...tuh la...Sape suh gempaq sangat JPA yg sponsor..Lenkali suh la loan interest tinggi macam PTPTN yg sponsor..hehe..

Nywayz...ape pun..aku hepi berjupe kawan2 sekalian..Aku balik sblm kul 7...sempatlah Maghrib..Yg haruan skali arinieh byk sangat la pulak iklan "PERKAMPUNGAN HADHARI" tuh...Dahla lagu die agak sedih (aku tak tau tuh lagu ape..sbb aku tak jupe abe lagik)Adik aku punye suke ejek lagu tuh...bengang tul aku..Die siap cakap,

"Kakak, Fadzley mesti nyanyi lagu nieh kat ko kan? Hahahahahaha"

Tak abis2 ngan Fadzley die...bukan Fadzley laaa..tak same langsung...argghh..tidakk!!!

Yg ibu pulak name jek marah Adik...masuk dapur die pun gelak2 nyanyi lagu tuh..Adehhh...napelaaa lagu tuh..Org Ganu dah takde lagu len ke?Huwaaaaaaa....

Malam...tgk Love in A Miracle..cite Cine kat 8TV yg aku minat bangat..

Dan akhirnye..guaaa....zzzz...zzzz...zzzz...
P/S: Lagu nieh wat aku sedih nak pisah ngan kawan2...Thanx To all of u yg sudi layan aku kat Bangi...and bg aku lagu nieh..Thanx....huuuu.. (nitik air mate jap)

Monday, March 21, 2005

Who are you inside?????

PART 1

water ballerina

Who are you inside?????


You are a water girl. You are flexable and very
nice. You are quiet so people who don't know
you thnk you are weird or just mean and high
and mighty like. You aren't though. You like
to have a good time and you also just like to
relax and just enjoy the stars.

LAHAR CINTA -FINAL LIST

Tersingkaplah tirai cintaku yang lalu
Hangatnya bagai lahar yang membakar bumi
Sehinggakan aku menggelumpur kelecuhan
Bila engkau pergi tak kembali
Kala itu sayangnya engkau padaku
Dan kutelani segala kata indahmu
Kerana kusangka kau kan terus bersamaku
Tapi hanya sekadar waktu
Seluruh cintamu itu hidup segar dijiwaku
Masih kuterasa
Tak layu ditelan waktu
Tak pudar kasih hatiku
Dan kau masih lagi kusayangi
Walaupun engkau tiada
Namun cintamu terasa
Membendung rinduku sejak dulu hingga kini
Indahnya kukenang dan pahitnya dah kutelan
Begitu kasihku kepadamu
Ingin aku mengulangi saat indah waktu dulu
Tapi bagaimana dapatkah berulang lagi
Bersamalah kita jadikan pengajaran
Betapa pedihnya oh perpisahan
Mengapa di waktu ini
Aku teringat kembali segala kenangan
Adakah engkaupun sama masih ingat kepadaku
Seolah kita tak pernah berpisah

Hokeh..nieh lagu yg si Yati nyanyi kat aku mase nunggu Mr Baha arituh..
Basically ari Isnin nieh aku sangat2 penat.
Tau ape jadi?
Aku naik bas Bahau sebanyak 2 kali arinieh. (tuh takpelah..bas tuh best)
Pastuh aku naik bas 70an 2 kali gak(rase macam nak tercabut tengkuk aku)
Just utk menghantar assignment Mr Baha kesayanganku...ahaks!
Punyelah marathon..
The day before aku balik lambat dr Bangi.
Mase nak melawat abe...aku ingatkan ujan..
Skali rupe2nye ujan buatan..
Cet...kalo aku tau tak aku biarkan train tuh lepas...
Aku smpai abe dah majuk ngan aku..
Huwaaa...mampuih den!

Utk pengetahuan kowang, Cik Sha nieh tak mempunyai hikmat2 memujuk tahap ke brape pun..
Jd kalo nak digunekan strategi dr Pedang Setiawan ataupun Alam Perwira...mmg takde..
(bak kate Yatmo, Dendam Kesumat..ahaks!)
Huu....punyelah sadis aku..
Die diam jek...sampai aku dah sampai kat stesen nak balik umah aku pun die senyap lagik.
Itulah susahnye bile mendapat abe yg penyenyap ye kawan2..
Lenkali kalo dah tau mulut tuh becok..cariklah abe yg penyenyap macam abe aku nieh..
Sbb kalo die penyenyap...kowang akan rase mengong jugak sbb bercakap sorang2..ahahahahhaa...

Tp takpelah..abe aku nieh walopon mukenye bak kate adik2 aku iras2 Fadzley yg tak ensem yg digossipkan dgn Sti yg macam senduk penyek tuh, tp...kejiwangan dan kepenyekan abe aku taklah sehebat Fadzley!
Akhirnye setelah menjiwai dengan sejiwa2nye lagu "Rela Kupujuk" berjaye jugak aku memujuk...huuu...walopon tak sukses sangat.
Apepun..penat jugaklah aku..jonoh den abg oiii...!!!

Tp nak compare penat memujuk dgn penat naik bas 70an...bas 70an mmg menarik segale tenage yg ade dlm badan kowang..
Walopon kowang serapla tenaga elekterik ke, biomas ke, atau pun TENAGA NASIONAL (ampeh..hehehe!!), tetapi...kowang akan tetap merase letih..
Maklumlah..bas nieh pun dinamekan "DARA"..mmg lah letih..bukan "JANDA" (ooppsss..lawak blue..ahahah)

Tp aku heranlah...kenape bas tuh namenye DARA, sedangkan plat pun dah CAG...zaman bile punye plat Pahang?
Aku rase Pahang dah lebih2 dr CB kot? Ke dah CC?
Huhuhuuu...Mungkin kah "DARA TUA"?

Hanye JJ mengetahui. (Yelah die kan pemilik bas DARA nieh...segale2nye pasal DARA die punye)
Actually DARA stands for tuuuttt...tuttt.. (nantilah aku tgk kat bas 70an tuh...aku pun dah lupe)
Tp, yg pasti die adelah projek Menteri Paling Tak Best @ Ex-CEO TNB iaitu Jamaludin Jarjis..yg menyebabkan kami berpindah ke Muadzam...hahahaha...:(

Tp sepenat2 aku...penat lagik adik..sbb balik jek kitowang dah melepek...Huuuu..
Mase ibu tanye, "best dik?"
Adik jawab,
" Kelape sawit, getah, utan, kelape sawit, getah, utan..utan..utan..utan...."

Betullah org panggey Muadzam Shah nieh "TPT JIN BERTENDANG"
Mungkin dowang wat World Cup kat sini...huhu..
Siapelah jd Thiery Henry diorg agaknye..
Seingat aku, mase aku gi Koyan pun tak teruk macam nieh..Sungguhpun nampak org asli melintas... (sowi ek Yatmo)
Kurang2 dpt gak Yatmo naik basikal...org Muadzam nieh ade basikal pun ntahlah..musykil aku...kuakuakua..

Okeh..tamat bebelan beta pade arinieh..bye!

Baby Shah

PART 2


Okeh..Utk pengetahuan kowang...aku tringin sangat2 nak menghadiahkan mende alah nieh kat bb...yelah..comey dah lotenye mende alah nieh..
Dah aaa tuh..nak tunggu aku ade anak ntah biler ke zaman..
Dulu tuh boleh la bg alasan kat mak aku, kate takde boipren..
Skang dah ade boipren..tak abeh2 pulak blaja lagik..adeh..
Tak keje lagi..takde duit lagik...
So, masih lagik teruk la kesimpulannye..
Belum boleh mengisytiharkan diri "BERSEDIA UTK BERKAHWIN"
Apepun back to our story laaa...
Aku suke sangat mende nieh...huuuuuuu..tp hargenye adelah 6.99 pund sterling..aiyaakk...sile darabkan dengan 6 ek kawan2...agak2 dpt brape?
Harge tuh momantai..tp menurut kate official online website liverpoolfc nieh...ade utk 6-18 mths jek..bb pulak blm lagik lahir..
So, bb...tggu la rezki Aunty Sha ek..doa2 la Aunty Sha dpt keje kat RHB ke, Standard Chartered ke mane...huhuhuuuu...insyaAllah!

As for Liverpool's result arituh...ade 2 game aku tak update lagik:


LIVERPOOL 0 - 0 BLACKBURN ROVERS
Wednesday 16 March 2005 20:00 , Barclays Premiership
Venue: Anfield

No goals...tak pandai amik peluang...patutnye kenalah pandai2 amik peluang jarakkan diri ngan Everton...haiyaakk..lawan kat Anfield pulak tuh..!!
Siap Stevie G kena booked...huwaaaa....!!


LIVERPOOL 2 - 1 EVERTON
(Gerrard 27, Garcia 32)(Cahill 81)
Sunday 20 March 2005 16:05 , Barclays Premiership
Venue: Anifield


Both Milan Baros ngan Fernando Morientes men utk game nieh...
Tp...hadeh...boleh tak Milan Baros kena sent off?
Dah la skang takde striker..
Adeh..ba wau dal wau ha betul!
Mamat nieh apasal agaknye?
Nak men club len dah ke?
Hmm..yelah..nak wat cmne..
Lately die dah dikawal ketat..sampai takleh gerak..
Anywayz, hope to c u soon Milan Baros..
Nywayz, Morientes ngan Garcia injured pulak..
Garcia nieh sungguh tak gune..tp ade gak contribute goal...adeh..sodeh..sodeh..

Formula 1 Sepang

PART 3


AKU PIJAK KO! -kate Fisichella n Webber...ahaks!

Ho yeah..ho yeah..
Jom kite tkg result F1..
Walopon aku dh lambat bg result..
Tp aku nak mende nieh diletakkan dlm blog aku..
Hmm...mmg laaa..sbb aku dah tak dpt seaktif dulu nak mengupdate result..
However, kite cube tgk race gempaq nieh...
Salah satu ciri2 gempag yg aku maksudkan..
Gambo2 kat atas sane..
Amacam..gempaq tak?
Hahaha..
Nieh adelah result utk race dr litar paling happening, SIA:

RESULT SEPANG:
  1. Fernando Alonso (Renault)
  2. Jarno Trulli (Toyota)
  3. Nick Heidfeld (Williams BMW)
  4. Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes)
  5. 5. Ralf Schumacher (Toyota)
  6. David Coulthard (Redbull)
  7. Michael Schumacher (Ferrari)

Kalo nak diikutkan..agak frustrating gak race nieh sbb dua2 pemandu Sauber tak perform..Tp bile difikir2kan..in terms of racing...bagus jugak sbb skang ade new possible world champion..Saingan lebih terbuka kate org..

Cume yg tak best tuh..biaselah...dah kate aku minat style Schumi drive and celebrates...so rase agak janggal bile nampak Fernando Alonso yg melonjak2 n buat muke juara (sowi aku tak dpt letak gambo sbb dah takleh donlod)

And then by the way, kedudukan utk Driver's Championship ngan Constructor's Championship sudah pun bertukar sket utk 2nd race kali nieh...

DRIVERS' CHAMPIONSHIP

  1. Fernando Alonso (Renault) - 16 pts
  2. Giancarlo Fisichella (Renault) - 10 pts
  3. Jarno Trulli -8 pts

Ape dah jd ngn Schumi? Die dpt number 11..Bru dpt 2 point kat Sepang arituh..

Apepun...arap2 cepatlah Ferrari launch enjin baru ek..Kite tgk sape yg dpt bagi cabaran nnt...Stakat F2004 nieh belum leh confirm lagik kan! N yg paling penting..kite tak tau kemampuan enjin Renault nieh..ade mase okay..tp ade mase terkelendat jugak...Tp aku pujilah drivers dowang...punye lah bersemangat...ecewah!

Utk Team pulak:

CONSTRUCTOR'S CHAMPIONSHIP

  1. Renault (26 pts)
  2. Toyota (12 pts)
  3. Redbull (11 pts)
  4. Ferrari (10 pts)

Masih ke belakang team fav aku nieh..Sauber pun ancus..lom dpt mate...So, aku takmo komen byk2...kite tgk strategy sape plg berjaye memandangkan byk team2 yg belum tunjuk taring. Tggu dan lihat...ewwwaaahh!

Thanx kat Pn Syariza sbb bersemangat memberikan details utk race nieh...yelah..org yak dpt tgk tv kan..huhu...thanx kat aibob yg pelawe aku tiket rm800 tuh..akak tak mampu la dik! And...

Special thanx kat bb yg nampaknye nak berkongsi minat ngan ayah n ibu die plus Aunty Sha die...yeay...go bb!!! (name tak letak lagik..hehe)

Sunday, March 20, 2005

What part of life do you represent?

happy

What part of life do you represent?
you represent the begining of life. you are bright
and cheerful and love being who you are!

AMAZED-LONE STAR

Everytime our eyes meet
This feeling inside meis almost more than i can take
Baby when you touch meI can feel how
much you love me
And it just blows me awayI've never been this close to anyone or anything
I can hear your thoughts i can see your dreams
I don't know how you do what you do
I'm so in love with you, it just keeps getting better
i wanna spend the rest of my life, with you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Baby i'm amazed by you
The smell of you skin the taste of your kiss
the way you whisper in the darkyour hair all around me, baby you surround me
you touch every place in my heart
oh, it feels like the first time everytime
i wanna spend the whole night in your eyes
Every little thing that you do
i'm so nove with you it just keeps getting better
I wanna spend the rest of my life, with you by my side
forever and ever
Every little thing that you dooh, every little thing that you dobaby
i'm amazed by you...
Just nak cite kat kowang sal cite HITCH.
Cite nieh aku tgk ngan Liza ngan Atiq smalam...best!
Sile2laaa tgk...
Yg len..?
Hmmm....tak byk nak cite...
Kecuali tak dpt nak tgk F1 arinieh..
And hanye dpt dgr cite owang!
Huwaaaaaaaaaaaaaaa....

Nah...nieh aksi from Hitch...
Lawak tul!
Nntla aku story len kali..ahask..tak sempat...nak jupe org nieh!

Friday, March 18, 2005

Broccoli


PART 1

ALL I HAVE TO GIVE -BACKSTREET BOYS

I don't know what he does to make you cry,
But i'll be there to make you smile.
I don't have a fancy car,to get to you i'd walk a thousand miles.
I don't care if he buys you nice things
Does his gifts come from the heart- I don't know...
But if you were my girl...I'd make it so we never be apart.
But my love is all I have to give
Without you I don't think I can live
I wish I could give the world to you...but
Love is all I have to give.
When you talk- does it seem like he's noteven listening to a word you say?
That's okay babe, just tell me your problems
I'll try my best to kiss them all away...
Does he leave when you need him the most?
Does his friends get all your time?
Baby please... I'm on my knees praying for the day that you'll be mine!!!
To you... Hey Girl, I don't want you to cry no more- inside
All the money in thw world could never add up to all the love I have inside...
I Love You
And I will give it to youAll I have to give, all I have to give
Everything I have is for you
But love is all I have to give
But my love is all I have to give
Without you I don't think I can liveI wish I could give the world to you... but
Love is all I have to give... to you

Okeh...what happened?
Arinieh ari aku menghantar abah aku ke spital.
Cube teka ape jd?
Aku gi Az-Haar makan nasik..
Yelah ari sblm tuh aku tak makan nasik.
As usual, kambing n nasik laaa..
Kalo manusia nieh boleh dinilai berdasarkan bau mende yg die makan..
Aku rase akulah manusia paling hamis..hehe..
Aku kan sangat suke makan daging kambing..
Beeeekkkk...bekkk....:P

Okeh...so, cmne?
Aku dtg spital lepas bawak ayah ngn ibu gi makan.
Lepas tuh....mase smpai tuh..
Boleh tak....lambat lagik!
Biasela..walopon pakar...tp kalo spital gomen kenalah sabo..
Then tah camne...bile dah check..nak prepare utk laser...
Aku nampak la sowang makcik nieh.
Die nye hubby punyela caring.
Die pakai jubah..nampak cam org alim..

Aku nampak teruk gak die sakit..mate die bengkak..
And then die kena wat laser gak.
Dr ape yg aku dgr..die sakit cam ayah aku.
Tp die nye cause ialah diabetic..
So, org diabetic mmg akan sakit lagi teruk laaa..

Cume satu jek...dienieh cam marah ngan kitowang kot..
Sbbnye?
Sbb aku ngn ibu cam relax dpn bilik laser tuh..
Dlm ati tuhan jek yg tau..
Sapelah suke kalo ayah sniri sakit...
Tp disebabkan die over -wisau sal bini die,,,
Die usha style marah kat kitowang

And tibe2...terdengar die cakap,

"Abg...lagi baik saye mati dr tahan sakit nieh."

Aku terus tergamam. Laaaa...nampak alim tp mintak mati ke?
Aku cam tak puas ati..tp aku pendamkan jek.
Cume aku terdengar lagi perbualan die..
And satu yg aku kesalkan...
Tak ingat Tuhan ke...
Tak abis2 die merungut.

Tibe2 doktor jupe ayah aku. Die cakap,

"Sowi sir, I cannot perform ur laser treatment today"

Ayah aku tanye nape.

"There's no time. After this we have to stop becuz today is Friday. U'll come early on Wednesday?"

Ayah aku diam jek. Aku tau die marah. Aku pun marah gak. Mmgla die sntiasa beck and call kat spital...tp penat beratur td?

Skali dah last2 tuh...doktor tuh slow talk ngan abah aku.
Rupenye disebabkan acik tadi...yg tak coorperate ngan doktor...yg menyebabkan dowang lambat. And laser treatment kan lame...so, manelah ayah leh buat kalo dah dekat time semayang Jumaat.

Tp aku bangge ngan ayah aku. Tau ape die kate?

" If we teachers delayed to teach u and take longer time for u to learn, then u cannot become doctors"

Cayak aaa Mr Zamrinor! Terkedu doktor tuh. He should've said dat kat Menteri Kesihatan!

Aku nampak acik tuh tersedu2 kena marah ngn doktor. Dlm ati aku kesian, tp otak aku berfikir yg die pun tak patut marah2 doktor sume. Kite sakit nieh ujian Tuhan. Biarlah...mungkin die rase itulah peluang nak manje ngn hubby die...:D

Mase balik aku nampak ayah aku hepi. Aku tau, die tak suke laser treatment tuh. Mane taknye, sakit sangat2. Aku bet kalo aku buat aku mmg meraung. Sedangkan ayah aku yg macho pun meleleh air mate inikan pulak aku....huuu...sian ayah aku...

Balik tuh aku beli makanan utk dimasak. Guess what? Aku ade plan. Nak bawakkan makanan utk org tuh...shian die. Mlm semalam aku dah tanye die cmne, die kate die demam...huuu...

Aku lupe nak tanye die, die makan kambing ke tak. Sbb aku yg kuat mengembek...hehehe..Rupenye die tak biase. Itupun mase aku dah bli...adeh...aku pakai masak jek...Sbb ibu ngusik aku, "nak bagi kawan nieh, masak sniri la ek?"

Aku tak dpt nak paham nape ibu tibe2 sporting. Siap tlg tapaukan lagik. N yg memeranjatkan, kenduri Tok Cu sok, die nak bawak abe aku skali. Hah?! Memang telan air liur aku mase tuh. Caring nye ibu tibe2?

Bile aku ckp kat ibu...die kate kat aku, "biarlah kowang susah skang, sok2 ade rezki kowang tuh.." Nak nitik gak air mate. Mak aku nieh macam bagi restu je?

Aku lambat smpai..bile aku smpai die tunggu kat lrt. Die demam..muke merah sangat. Tp aku lega sbb die abiskan sume makanan yg aku bawak. Aku tanye okay ke tak, die jawab..

"Ade ke org demam makan laju n byk macam nie?"
Hepinye aku...sian die...huuuuu....tp best dpt picnic same2 arituh...leganye ati aku...

FORCE OF NATURE


MAKING HIS MARK: Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi showing his orange-coloured palm after putting his handprint on a banner at the entrance of Stadium Putra in Bukit Jalil Friday night. He and his wife Datin Paduka Seri Endon Mahmood (left) joined local and international celebrities in supporting the Force of Nature concert, organised by the Force of Nature Foundation, to raise funds for tsunami-hit countries in the region. More than RM10mil was raised

Arinieh jugak ade concert Force of Nature: Tsunami Aid. Kire okaylaa..tp tiket paling murah RM82...melampau! Aku tgk Man U vs Mesia pun tak mahal gitu..huhu...

Ade BSB...Boyz II Men sume...okaylah tuh..and lagu atas nieh adelah lagu BSB (zaman dak2..hehe). Best! Tp dengar jek la concert nieh ade..pergi tidaklah...Gambo broccoli pulak sbb aku beli broccoli n minat broccoli and masakkan utk abe sbb die suke...hikhik! Dalca daging n broccoli n mushroomm..hikhik...

Aku balik Bangi arinieh...zzz..zzz.zzz..tido sini...

Glaucoma

PART 2

FACTS ABOUT GLAUCOMA

Okeh...skang nieh aku nak cite sal glaucoma...Aku sniri tak pandai sal glaucoma nieh...aku slame nieh ingat Edgar Davids (football player Netherland, Barca and Juve) jek kena glaucoma nieh...tp tak sangke rupe2nye abah aku pun kena jugak...so...it can happen tuh anyone...bak kate ustaz aku kat sekolah dulu, penyakit nieh kurniaan Tuhan...bile dah sakit, make sakitlah jadinye....so, let's have some lesson, frenz...

What is Glaucoma?
Glaucoma is an eye disorder marked by increased pressure within the eye. It is one of the leading causes of blindness in the United States, with two out of every 100 people over age 35 having vision that is at risk from glaucoma. Unfortunately, there are no discernible symptoms in the early stages of the disease, and glaucoma-induced damage to your eye is irreversible. The good news is that there are simple diagnostic tests which, if performed regularly, can detect the disease in it's early stages while serious vision loss is preventable.

Bak kate pakar kat sini, out of every 100, akan ade 35 yg akan kena. At 1st aku rase penyakit glaucoma nieh taklah pemes, mungkin abah aku sorang jek yg sakit cmnieh..maklumlah dah kate takde pendedahan meluas macam kencing manis ke darah tinggi ataupun AIDS...jd aku pun ingat tak serius. Smpailah aku sniri tgk kat wad pakar for the 1st time, barulah aku tau yg glaucoma nieh ramai jugak org yg kena, tp bukanlah kat budak2 muda cam aku kot...mungkin penyakit yg ade kat budak2 mude nieh penyakit sosial jek...hehe...so, manelah kite nak tau kan?! Nywayz, satu jugak yg aku dpt kat sini...mmg takde symptom to glaucoma, however...yg penting ialah bile mate2 dah kabur2 tuh sile2kan pergi check....teringat abah aku...die slalu kate mate die kabur, mmg sume org including die ingatkan nak tukar power cermin mate jek..tp manelah tau tibe2 len pulak yg jadi kan?

Image hosted by Photobucket.com

GAMBO MATE KITE

How is it caused?
Normally, a clear fluid called aqueous humor flows through your inner eye, bathing it constantly and nourishing the surrounding tissue. With glaucoma, the fluid drains too slowly, building up and causing pressure inside the eye to rise. The pressure, in turn, affects the optic nerve, which is like an electronic cable carrying messages to your brain- messages that normally result in sharp, clear vision. If the entire nerve is destroyed, blindness is the result.

Inilah yg doktor tuih kate kat kitowang arituh. The pressure inside my dad's s eye was too high..kalo nak gi check mende nieh, ade satu alat khas, yg kejenye nak uji pressure jek.

Takat normal pressure mate manusia = 20
Takat pressure ayah aku (yg sakit glaucoma) = 56

Mase ayah aku gi check pressure for the 1st time arituh...doktor cakap pressure dlm mate ayah aku 3 times higher than org biase...so, utk menurunkan pressure nieh...kena bagi injection...kasi low balik...but then...sampai ke ptg bile di check brape die boleh kurangkn...hanye 38 jek...still high and not normal...pressure dlm mate nieh yg bahaye...becuz bile tinggi sangat la yg jadi penyakit...As for my dad, bile pressure to tinggi sangat...blood vessel kat dlm mate die burst...so, kite satu saluran darah dlm mate tuh pecah akibat tekanan...which leads to PERMANENT BLINDNESS. Skang ayah aku hanye menggunakan sebelah mate...Kitowang redha...tp sian ayah aku...


MATA PESAKIT GLAUCOMA

Early detection is the key
It is estimated that nearly half of the three million Americans who have glaucoma are unaware of it. That is why regular examinations- even when you have no symptoms- are so important. The simple air-puff test offered free at many community health fairs measures pressure within the eye. However, elevated eye pressure is not always a sign of glaucoma; additionally, approximately one-third of those who develop glaucoma do not have elevated eye pressure.A far better precaution is a professional eye exam which includes pupil dilation and inner eye examination by ophthalmoscope, as performed by Eye Centers of Florida. If you are over 40, we recommend you have your eyes professionally checked for glaucoma every year.

Early detection is the key...so, ingat2 la nak check mate...kalo agak2 silau tuh pakai la cermin mate yg ade multi-coating...Sbnrnye, start prob nieh bile kitowang kaji balik becuz aku gi betulkan spec abah aku yg sedia ade multi-coating tuh...(muti-coating tuh utk silau...ala2 macam keta tinted...tp die auto sket..bile masuk kat kaw bercahaya nnt cermin mate automatically gelap). So, mase betulkan spec, since ayah aku pakai frameless, org tuh dah remove multi-coating die...and ini menyebabkan die betambah silau and cannot resist the lite...mungkin salah satu penyebab mate tuh terpakse bekerja keras...sbnrnye ade org pulak mmg dilahirkan dgn glaucoma "Congenital glaucoma"...time baby dah tau...so, sape2 nak ade bb...silekanlaa check nnt mate nye skali...

Are there other risk factors?
For reasons we do not yet fully understand, black people are four or five times more likely than white people to develop the disease, and are six times more likely to suffer blindness as a result of glaucoma. Risk factors in addition to age and race include high blood pressure, diabetes, injury to the eye and a family history of glaucoma. People with two or more risk factors are urged to have a complete eye examination, including dilation, every year.

Sile diingati di sini...kalo fam ade glaucoma...anda munkin jugak kena...itu sbb aku skang kire cautious la jugak...tp, lagik satu ialah faktor umo, and penyakit2 yg kite dah sedia ade...so, silelah beringat ye kawan2....

Modern treatment
If you are found to have glaucoma, you will probably be treated with medication in the form of eye drops or pills. The medication works to reduce pressure by decreasing the amount of fluid entering your eye or assisting fluid flow through your eye.In some cases, your medication may produce side effects such as blurred vision or occasional headaches; the eye drops may redden your eye or sting, and your night vision may be reduced. Most of these simple side effects lessen over time; if you experience more serious side effects such as drowsiness, tingling of fingers and toes, loss of appetite or changes in pulse, heart rate and breathing, you should notify your opthalmologist or optometrist.In cases where medication cannot be tolerated or loses its effectiveness over time, surgery is necessary to prevent further vision loss. Traditionally, surgery meant making incisions in the iris and drainage system to reduce pressure.Today, at Eye Centers of Florida, patients have access to the tunable dye laser, a revolutionary method for reducing pressure without the need for cutting into eye tissue.Benefits to our patients include convenience, since this is a comparatively simple office procedure, reduced discomfort and more rapid recovery than with traditional surgical techniques.

Medication side effects? Yes...kadang2 medication menyebabkan bertambah tak nampak...tp kebaikannye ialah sakit akan dpt dikurangkan...and mind u, kalo org yg kena glaucoma sbb kencing manis...akan sakit!! Teruk! Alhamudulillah itu bukan sbb ayah aku sakit..However, treatment utk glaucoma especially lasering..sangat sakit...Trust me. Sedangkan ayah aku lelaki pun meleleh air mate..inikan pompuan..Aku pernah nampak pesakit pompuan kuar dr bilik laser...tersedu2...so, pkkan...mesti taknak sakit kan? So, prevent it!

So, aku nak pesan laaa..if kowang rase syg ngan mate tuh, jage2 lah ek...Sumtimes kite takkan prasan slagi tak kena...As for my dad..skang akan slalu berappoinment ngan doktor..Guess what?! Aku skang dah biase sangat pulak ngan words yg berlogy kan blakang nieh (patologi, radiologi, oftamologi...dll). Dulu takde aaa amik tau sangat..hehe...skang nak tak nak kena amik tau...
UTAMAKANLAH KESIHATAN ANDA...
(pesanan ini dibawakan khas oleh Chisha Cheryna Pires, dgn kerjasama Eye Center, Florida)


GAMBO EDGAR DAVIDS, PESAKIT GLAUCOMA YG PEMES

Wednesday, March 16, 2005

Welcome to Sepang

PART 2

FORMULA ONE NEWS UPDATED!!!
WELCOME TO SEPANG
Venue: Sepang International Circuit (SIA)
Date: 18th-20th March 2005

Lagik satu mende nak update..ape lagi kalo bukan sal F1...
Utk sesape yg nak nengok F1 thn nieh..sile2 lah pergi ek..
Aku nieh name jek umah dekat..tp kalo tak berkemampuan nak wat camne..
Kalo aku gi, maknenye sume askar aku kena pergi..
Tp askar2 aku sume takde kat umah...
And takmo la pergi dlm keadaan askar tak cukup sorang nieh..
So, kitowang decided nak tgk F1 kat tv jek..

Utk sesape yg ade Astro...aku rase tak payah la tgk kat Starworld tuh sbb liputan die lembab..cume iklan yg kurang..
Baik abiskan mase tgk kat 8tv...
Cume tahan sikit la dengar bebelan Ross Yusof (Hitz. fm/Machester United's fan) pengulas sukan berat sebelah tuh.
Ade jugak macam kat Melbourne arituh dowang jemput Alex Yoong...(Go-back KL)

Yg menarik kali nieh kite nak tgk sampai bile
Giancarlo Fisichella boleh bertahan kat sane..
Fisichella dulu driver Sauber, malangnye taklah tera mane mase drive utk Sauber...
Kite tgk jugak kebangkitan org2 yg dah tibe2 tertinggal macam Schumi, Kimi Raikonen, Juan Pablo Montoya, Ralf Schumacher, etc...
And paling best, tgklah driver2 lame berketa baru macam David Coulthard (from McLaren to Red Bull), Nick Heidfeld (Sauber-Jordan-BMW), RalfSchumi (BMW-Toyota), Mark Webber (Jaguar-BMW), dll...
And the ever over-exposed Indian - Narayan Kathikayen :P

Moh kite tgk sape yg hebat...owait...?!
Okeh..nieh die Sauber-Street demo kat KLCC arituh..aku sempat tgk sket jek...tp tak dpt tgk Sauber...
Support Malaysian Sponsors...la ek?!
Aku ngan team nieh boleh laaa...tp I'm still a Ferrari fan!

Part 1 -Stevie G

PART 1


LIVERPOOL MATCH UPDATED!!!

LIVERPOOL vs BLACKBURN ROVERS

Anfield 20:00 Wed 16th March Barclays Premiership

For Reds fans...keep on cheering for our team!
3 points to go before we take over Everton's place!
Jom kite tgk match Liverpool vs Blackburn Rovers..
I'm not sure ade kat ESPN ke tidak (sbb slalu ade kat ESPN la kan), tp slalunye si Andrew Leci tuh sure ade nye cakap sal Liverpool!
Whatever it is...aku nak mewar2kan jomlah kite tgk bola..
Fernando Morientes will be back for the match...
And kite patahkan la kaki Tugay ngan Kolka yg dah patahkan kaki Djibril Ciise tuh..
Sowi la Cik Sha poyo pagi nieh...bersemangat bebeh..U'll never walk alone!

News from LiverpoolFC:

BOSS BRUSHES ASIDE LATEST GERRARD RUMOURS



Rafael Benitez has brushed aside the latest transfer rumours regarding Steven Gerrard by insisting he is concentrating solely on the forthcoming game against Blackburn Rovers.
The Liverpool captain has again been the subject of stories in the press linking him with a summer move to Chelsea but Benitez is refusing to entertain such speculation as he prepares for a vital game in the Premiership. "We don't talk about the news you read in the press," says the Reds boss. "Steven Gerrard is with us, he is our player and tomorrow we have an important game. That is all we are concerned about. "I speak to Steven always and he says to me that he is focussed on doing his best for Liverpool and that he his high on confidence following his performance against Leverkusen."

Tuesday, March 15, 2005

Which stunning spirit of emotion are you?

los
Which stunning spirit of emotion are you?
You are the Spirit of Innocence, always running
around with boundless energy you are an
optimist. You value your family above
everything else!

GERIMIS SENJA -ALLEYCATS

Ku terpegun di jendela bila hujan gerimis senja
Tak ku lihat di hadapan ku diri ku dalam lamunan
Tiada lain yang ku bayangkan hanyalah peristiwa itu
Dosa-dosa yang ku lakukan tetap mengganggu batin
Tanya pada diri apakah ini semua cobaan belaka
Kesal ku tak berakhir menduga keyakinan ku kepadanya
Batin ku menjerit namun tiada suara
Aku cuba menyatukan semua harapan yang berkecai
Tuhan ku bimbingkanlah diri ku agar kesal ku hilang
Gerimis sungguh mencengkam tiada dapat ku tahan lagi
Sungguh-sungguh tak ku menduka hingga jadi begini

Ketensenan akan melande kalo server kowang teruk.Cthnye pade ari tuh aku dah beriye nak mengupdate blog aku and tgk2 aku terpakse melupekan hasrat nak bercerite sbb...SERVER BENGONG!Tp aku boleh maafkan lg tpt2 berserver mengong macam cc Aladin tuh sbb die cc.Tp kalo lab kowang berserver mengong?ape yg perlu dilakukan?Itu yg buat otak kowang akan turut same mengong.

Due date utk assignment Internatioanl Finance ialah minggu depan.Masalahnye...?Aku langsung tak dpt kerjasama nak pakai internet lately nieh..ADeh!

Rase nak melalak jek aku. Last week, aku balik dgn penuh azam n semangat nak buat assigment.Malangnye lab tutup sbb budak2 sume ade pre-registration.Aku dgn sabonye pergi ke Bangi walopon aku mmg tgh sengkek yg amat2.Nasib aku jek baik kot sbb dpt member2 yg tak boros sangat.Kot iye pun aku rase dowang nieh bukanlah yg over-budget.Ari aku gi tuh...aku sbrnye nak dok umah.Sakit tekak aku hampir pulih..boleh kate macam org dah tak sakit.Aku dh sms Yatmo nak dtg sane...

Mlm tuh aku dh prepare awal2 yg abe takkan jupe aku arituh.Sbb die nak jupe ayah die.N then tah camne around kul 11 tetibe abe sms kate nak dtg Seremban..Ape lagi hepi la Cik Sha..!!!Yelah..malam semalam dah dh moyok...so kire oklah tuh kan.Men mrajuk2 malam tuh..adeh..

Takde mende laaa..aku just dpt tgk cite "Robots" jek ngan die..Beriye2 masing2 nak tgk Lemony Snickets, tgk2 tak dpt tgk sbb nak kena balik before 5..And aku pun nak gi Bangi..so jalan skali.

Cite Robots pun best jugak...cume sedar tak sedar kitowang tgk ngn budak2..Sampaikan bile aku pusing2, kitowang jek org tua yg tgk cite tuh..Couple pulak tuh!Kehkeh..nak wat camne kalo dah pangai masing2 cam budak2..hehe..

Itu jelah kot yg dpt dibuat..Lepas tuh masing2 bertolak gi komuter n die anta aku smpai Bangi.

Malam tuh, mase si Lieza balik dgn rambut barunye...Die ajak kitowang gi makan..Sape lagi yg tukang bawak kalo bukan peneman Lieza..Atiq..Dak nieh sebaye aku..tp aku tak tau apasal aku geli nak mangey die Reza..Tak sesuai kot?Tapi takpelah..sbg tour guide, berjaye la die, Yatmo, and Lieza bawak aku berjalan2 ke Putrajaya..Ntah nape aku gatal sangat nak makan Rib-eye steak arituh..Mengingatkan ari2 aku asek merayau ngan cik Su n Azwa jd minah salleh celup!Tak best sangat..aku rase nak compare ngan tpt yg aku makan kat Uptown tuh, kalah laaa..Name jek kat Putrajaya...tp not bad la jugak..boleh laa..cume lepas tuh aku dok jeles mandang sizzling mee Yatmo.

Cume satu yg tak best.Aku tak gune sgt internet si Lieza sbb die nak pkai.Tp yg tak bestnye ialah..esoknye bile aku gi lab..takde pc ksong n...KMC dah takde pc best2 lagi!!Waaaa...what happened to my lepak spot kat Bangi dulu?

And then si Atiq mencadangkan kitowang pi COIT (College of "Geli2" IT)Rupenye sume pc dah transfer situ..dgr khabarnye satu PC pun dah takde kat COE.Kesian dak COE.aku dpt onlien kejap kat situ, save mende2 from exim and maybank..tp dowang ade kelas.Back to KMC, and drive A takleh gune.

Semalam sumenye terjadi.And then aku dah takleh pk, aku bajet arinieh dptla aku nak wat keje.So, mase nak balik, konon aku nak singgah dinner ngan abe kat tpt biase (mane lagi kalo bukan KLCC).Pastu...dak2 nieh pon nak gi KLCC...so dowang join laa..Kitowang pun gi makan...kat Asian food court tuh...Lepas tuh...aku pun balik...and dgn harapan dpt buat projek arinieh..

Masuk bandar Muadzam..batuk aku pun melampau lg..Biaselah...naik jek bas 70an..masuk utan yg terbakar arituh..mule aku macam nieh..And server?Hampeh!Ini pun nasib baik jek aku dpt update blog (dgn mengambil mase seari)Aku tak dpt buat ape pun arinieh...adeh..tolon...Abe pesan kat aku suruh tlg tgkkan email die pun aku tak dapek..Huwaaaaaaaaaaaa.....cmne Cik Sha nak wat projek nieh weh?!!!Toloooooooonngg...tensen..sok kelas Mr Baha!!!


p/s: asek layan lagu nieh skang..hehe (Cik Sha Oldies!)

Thursday, March 10, 2005

Schumi


BOULEVARD OF BROKEN DREAMS -GREENDAY

I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleepsand I'm the only one and I walk alone
I walk aloneI walk aloneI walk aloneI walk a...
My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone
Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ah,Ah-ah, Ah-ah, Ah-ah
I'm walking down the line
That divides me somewhere in my mind
On the border line
Of the edge and where I walk alone
Read between the lines
What's fucked up and everything's alright
Check my vital signs
To know I'm still alive and I walk alone
I walk aloneI walk alone
I walk aloneI walk a...
My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk aloneAh-ah, Ah-ah, Ah-ah, Aaah-ahAh-ah, Ah-ah
I walk aloneI walk a...I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk a...My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me'
Til then I walk alone...

Okeh....what to story?
Arinieh aku tgk F1!!!
Huiyyooo..frust nonggeng tul, sedih gilerssss...
Sbbnye?
Aku nye fav driver bukan tak perform..
Tp die accident!
So, cmne ek?
Kalo dah accident macam mane nak wat lg..
Terpakse laaa aku menerima dugaan..
Nywayz, sbrnye aku bajet David Coulthard yg akan mng race nieh
Sbb die ade experience..
Tp, nak wat camne kan...dah bukan nasib die..
Keta Red Bull die tuh rupenye lembab lg dr Renault..
Adn for the first time ever aku dpt dgr national antheme from France!
Merci..merci!!!
Teringat aku kat Robert Pires (eh..nieh cite bola..hehe)
Giancarlo Fischella mmg org Itali...tp Renault keta French.
So, taknak komen byk tentang result...nieh resultnye:
  1. Giancarlo Fisichella (Renault)
  2. Ruben Barichella (Ferrari)
  3. Fernando Alonso (Renault)
  4. David Coulthard (Red Bull)
  5. Mark Webber (BMW)

Para drivers kesayangan aku....sumenye berade di belakang...Yg paling haruan skali Schumi ngan Hedifeld bole berlanggar sesame sniri..adeh!

Malam....story lagi satu tak best..

Liverpool was defeated by Newcastle 0-1!!!!

Punyelah bosan life arinieh..adeh!

Mau titon..huwaaaa...

p/s: nieh gambo Schumis...both Ralf and Michael..bile nak perform diorg nieh? Lagu Greenday nieh pulak...lagu yg aku suke gak..sbnrnye aku suke band tuh...tp lagu nieh kire oraitlaaa..tak best cam lagu2 yg len..huwaa

Wednesday, March 02, 2005

What Lies Behind Your Eyes?

http://members.rogers.com/lim.jennifer/dark.jpg

What Lies Behind Your Eyes?


In your eyes, people can't seem to see anything
because your eyes are covered up by tears! You
are constantly hurt and depressed... No one
seems to understand how you feel because
everyone is scared to get close to you... You
long to be able to reach out and tell someone
everything, and all of your problems... But you
have no one to tell, or they just don't seem to
want to hear what you have to say. You've been
hurt many times that you don't seem to have any
tears left to shed, or if you do, they're an
endless river flowing... You've started to hide
and bottle up all or your problems and
feelings, hoping that maybe they just will go
away... You want company, but at the same time,
you're scared of it. Your sanctuary is your
room where you can just be alone and try to
throw away all of your aching pains. You're
dark and mysterious and people like you for
that reason. Even if you think you're all by
yourself in the dark, someone is always there
with you. Your special someone wants to admit
and show their feelings towards you, but
they're afraid of how you'll take it. Get out
more and enjoy life because, it is far too long
to frown your way through :)

KARMA -ALICIA KEYS

Weren't you the one who said that you don't want me anymore
And how you need your space and give the keys back to your door
And how I cried and tried and tried to make you stay with me
And still you said your love was gone and that I had to leave
Now you're
Talking bout a family
Now you're saying I complete your dreams
Oh
Now you're sayin I'm your everything
You're confusing me
What you saying to me, don't play wit me, don't play wit me
Cause....
[Chorus:]
What goes around comes around
What goes up must come down
Now who's cryin', desirin' to come back to me
What goes around comes around
What goes up must come down
Now who's cryin, desirin', to come back
I remember when I was sittin home alone
Waitin for you til 3 o'clock in the 'morn
And when you came home you'd always have some sorry excuse
Half explaining to me like I'm just some kind of a fool
I sacrificed the things I wanted just to do things for you
But when it's time to do for me
You never come thru
Now you wanna be up under me
Now you have so much to say to me
Now you wanna make time for me
Whatcha doin to me, you're confusin me
Don't play with me don't play with me cause
[Repeat Chorus 2x]
I remember when I was sittin home alone
Waitin for you till 3 o'clock in the 'morn
Night after night knowing something goin on
Wasn't long before I be gone
Lord knows it wasn't easy believe me
Never thought you'd be the one that would deceive me
And never do what you're supposed to do
No need to approach me fool, cuz I'm over you
[Repeat Chorus]
Gotta stop trying to come back to me
[Repeat Chorus]
It's called Karma baby and it goes around

Okeh..so what's up?
Aku rase aku takmo cite pjg arinieh sbb aku ade plan nak balik jap lagik.
Hihi.
Takdelah..smalam aku pengsan!
Camnieh citenyeee...
Aku balik umah lepas maghrib smalam.
Tunggu acik van tuh lambat sangat.
Tp oklah sbb aku sms abe sume..die bru balik keje.
So, ade gak mende aku buat.
Pale aku dh pening mase tuh...tp aku wat bodo jeee...Tahan...

Seakan mendengar jeritan batinku, ade dua org anak keling bukakkan pintu van utk aku.
Macha ngan minachi awek die nieh nak balik Bistari jugak..samelah.
Diorang baru balik kelas agaknye..Punyelah manje minachi tuh aku tgk..hihi...jeles pulak aku..haha..Dlm pade tuh, agaknye diowang nampak aku tak sihat, si macha nieh tolong alihkan seat bg aku duk kat tpt yg berangin sket.Baik gak anak keling 2 org nieh...kire respect org gaklah...tak macam anak kling yg dok kat lab..slalu nyusahkan aku..Taulah fon folifonik...takyah la pasang gilers kuat...huhu..(lagu rap tamil lak tuh..tolong!)

Aku smpai aku trus balik umah.Nmpaknye takde org lagik...elok jugak..hehe..aku ingatkan ade org td..Aku smpai jek, aku mandi..Kali nieh tak dpt aku nak gune Organics yg abe aku beli tuh, walopon aku nak sangat basuh kepale.Aku nak tanye, nape syampoo Ornagics dah takde kat pasaran ek?Puas aku carik Organics dr Seremban smpai ke KL...Last2 ade skali tuh abe aku kuar gi kedai biase, bru jupe syampoo tuh..Itulah yg die tlg belikan.Pale aku nieh pon nakal..suh pakai Sunsilk ke Pantene...mulelah kelemumur.Huuuhh..ntahlah!

And then..lepas mandi..aku amik lauk ikan bilis yg ibu kirim kat aku tuh.Aku tak slera makan sbrnye..so, lauk ikan bilis ngan kentang goreng tuh tak dpt aku nak makan ngan nasik.Aku amik makan cenggitu jek..Sebbaikla mak sniri masak..so, dtg gak slera aku..

And then, aku masak air and minum soluble.Truk tul..lepas dr tuh aku mule rase mamai jek...Dh la aku ade satu prob malam td ngan badan aku...adeh...(Ade part tak slesa sket)Skali, tibe2 aku tersedar...dah 6.30 pagi.Rupenye tah hape aku sms abe aku malam td aku tak sedar!Smpai last skali die sms aku...tanye asal aku senyap je..aku marah ke kat die..(aku dh tidolah tuuhh)
Pg td mase aku bgun n sms die...die cam kecik ati gak, aku tido tak warning die.Seriously..aku pengsan! Tak sedar ape dah...huuu...

Cite punye cite..aku naik bas kul 8 pagi td.Bas lambat smpai..tp aku berjaye sampai...yeay!Aku makan bekpes arinieh sbb aku takut sakit perut..Spt biase...tak de rase ape lidah nieh...

Mase classmates aku smpai kelas, rumet aku nye muke brubah nmpak aku dh smpai dulu.Mestilah aku naik bas, takkan naik keta kan?Die trus dok tpt len.Then tah cammane..dlm tempoh pengajaran tuh, Mr Baha amik notes aku.Rupenye formula2 yg die bg slame nieh, aku jek yg salin.Uiks, berhemah jugak Cik Sha rupenye?Hahahhaa..sepemalas2 aku...

Aku wilex jek...dlm kelas sume.Mase die pulangkan aku punye tutorial, die discuss balik.Yg best tuh die leh komen ade satu tuh aku tersalah formula.Aku letak pembawah dekat penyebut...kire nominator ngan denominator aku salah laaa..Terkejut aku..sbb kali nieh die layan aku baik jugak.Dulu mase FM dielah lecturer paling tak considerate skali...Kali nieh baik pulak die tegur aku..

"Nurshahida...u dah siap keje I, kan? Jawapan u betul tak?"

Hmm..tak sia2 aku wat tutorial die arituh...Kalo tak sah2 aku kena soal byk2 macam rumet aku (tuhla...aku jage wat tutorial pg2, marah)Aku rase rumet aku tuh marah kot sbb Mr Baha tgur2 aku td...Die trus bla dgn jeling jek kat aku..arrgghh...lantak...lepas nieh aku nak balik.

Okeh..itu jek story aku kali nieh...

Sbrnye aku ade plan utk arinieh..Tp ntah leh jadik ntah tidak plan aku tuh..Ape plannye? Kite tunggu laaa nnt bile aku update blog..aku takut tak jadi..See u next episode!:P


p/s: Nieh lagu fav aku... Alicia Keys!!!(tak tau la brape byk lagu Karma aku minat (Cokelat, Wings, alicia Keys)and quiz aku...uiks...? Pelik tp benar jawapan kuiz aku kali nieh..huhu