Monday, April 25, 2005

Ceritakan pada semua......hakhak...

REMEMBER ME THIS WAY - JORDAN HILL (CASPER OST)

Every now and then
We find a special friend
who never lets us down...
Who understands it all
reaches out each time we fall
you're the best friend i have found...
I know you can't staya part of you will never ever go away
your heart will stay.....I'll make a wish for you,and hope it will come true,
if life will just be kind,
to such a gentle mind,if you lose your way,
think back on yesturdayremember me this way,
remember me this way.
I don't need eyes to see
the love you bring to me,
no matter where I go
and I know that you'll be there
forever-more a part of me and everywhere
I'll always care.....I'll make a wish for you
and hope it will come true,
if life will just be kind,
to such a gentle mind,
and if you lose your way
think back on yesturday
remember me this way,
remember me this way.
and I'll be right behind your shoulder,
watching you
I'll be standing by your side,
all you doand I won't ever leave
as long as you believe,
you just believe....I'll make a wish for you
and hope it will come true
if life will just be kind
to such a gentle mind
and if you lose your way
think back on yesturday
remember me this way
remember me this way.o.....this way.

Okeh frenz...lagu di atas adalah sempena aku tgk Casper arituh (saje2 tgk cite lame). Lagu nieh pernah dipopularkan oleh Dina (Malaysian Idol). But yg paling penting skali...dat song is dedicated to u....frenz tyg tercayang...thanx sbb still menyokong blog nieh..and remember me dis way, walopon byk yg aku merepek dalam blog nieh...ehehe :


Nieh events yg berlaku dlm seminggu nieh:


LIVERPOOL (2) VS TOTTENHAM HOTSPUR(2)


Date:16th April 2005

Bosan gak bile ade game len and kite kena selang seli tgk game tuh sbb org len minat team len. Nywayz,game nieh biase jek pade aku. At 1st rase cuak gak sbb dowang men bagus..lagik2 si Robby Keane kot (maybe kalo name Keane nieh mmg bagus kot, tp pangai dowang yg baran tuh jek yg tak bagu..hehe).And then mase aku tgk goal Edman, macam ternganga jap..sebab aku rase dat is the best goal in dis season so far...lepas tuh Garcia masukkan goal pulak.Garcia...die mmg long shooter kot..sbb goal die sume camtuh laa...maybe tuh kelebihan Spaniard nieh kot (tp gua tetap menyampah ngan Raul Gonzales si perasan hensem tuh). Tapi what amazed me the most mase goal Hypia...he did it again..kaki kiri tuh beb... macam Harry Kewell di zaman kegemilangan (which is now in the verge og being sold by Liverpool)Hasil? Hmm....tak dapek la nak potong Everton ye dak? Tp takpe...bukan tak biase Liverpool tak masuk Champions League..ahaks...I'm not a Chelsea fan...(poyo siot dowang nieh)

PORTSMOUTH (1) VS LIVERPOOL (2)



Date:21st April 2005

Game yang menang...mestilah best kan, except bile Jerzy Dudek dah lepaskan goal tuh (Carson patut men game nieh). Wondering where the hell is Kirkland (tak baik2 from injury ke?), aku rase overall mmg best.Becuz...it's not every game Morientes score ape2...kesian gak die nieh lack of match practice... bile la die nak bagus macam die men utk Monaco dulu..Djibril Ciise is back...yeay...walopon dah agak lembab. Steven Gerard tak men full game, which is gud..sbb die takkan penat sangat and will be able to play against Chelsea, Sami Hypia denied his transfer to Roma (skang kan org sume nak beli defend...sebbaik die tak men cam Ashley Cole or Rio Ferdinand, kena approach sekt dah perasan abes)Xabi Alonso did a marvellous job...and paling1000x aku suke skali when former Liverpool hero now playing for Portsmouth went in, Liverpool players and supporters cheer kaw punye..cayak aaa....Before Pires, mamat tuh la aku punye hero (prasan tak taste aku same jek, Midfield muke tua..ahaha). Aku minat tul die nieh, men best...dulu mase rambut die pjg...pergghh..cair gua...punye nak susah tgk game dulu...kena make sure TV3 bagus punya..Suke tgk die sengih2 ngan Smicer (yelah, same nationality kan, then mase dowang dah abis game, dowang men tukar2 jersey...peluk2 sume...haiyaa..everytime former Liverpool players jupe sure aku suke nye (cam mase lwn Southampton, Gerard hugged Redknapp, pastu mase Man City vs Charlton, Fowler warmed up ngan Danny Murphy). Mende2 camnieh la yang aku suke...tak minat style2 macam Frank Lampard...penting diri betul (ek eleh..die tuh kalo Chelsea tak beli, terperuk la kat West Ham...podah). Dis game was a great success...despite everything yg org cakap kat Liverpool skang.Actually, mase nonton delayed game nieh...aku sangat ngantuk...tak dpt tolong punye...Aku bangun kejap nak tgk Chelsea vs Arsenal...tp bosan...nampak Pires kena yellow card jek aku trus mradang sampai tertido (bias tul ref tu, rase nak terajang je...ape Maurinho kasi die makan pe?). Then, bukak lak game Man U vs Everton, lebih kurang jek...tp teruk lagik kot...sbb penyokong Everton mmg beruk sket (aku dr dulu tak suke sbb dowang ejek2 Gerard sampai takleh perform). Skang ejek Rooney pulak...sian mamat babayo nieh...muke dahla merah...hehehe... Tp seriously, kesian laa...bodoh tul fans dowang.As usual, gua takkan kesian ngan Ferdinand la kan...podah la psyduck (muke cam psyduck Pokemon jek..ahaha)..huh.Dah bosan2 tuh aku tertido n mase tersedar tuh ibu kejut suh tgk delayed game Liverpool. Tp rugi tul aku tak jage tgk Scholes sepak punggung org n Neville campak bola...aiseh..:P

LIFE WITH WIFE SWAP



Ape yg tak kena ngan gambo nih? Sape yg nampak "tak masuk"? Lynn (pemotong kayu) ngan fam baru die.


Jodi ngan fam baru die (pompuan blond millionaire)

Date:22nd April 2005

Wife Swap nieh reality programme yang terbaru yg aku sangat2 minat. First time tau pasal Wife Swap from Oprah Winfrey (skang almost everyday tgk Oprah sbb takde mende nak wat sangat). Aku kire okay laaa ngan show nieh...overall menunjukkan and menyedarkan aku betape untungnye la husbands kat Mesia nieh.Bayangkan life dlm mase dua minggu. Bayangkan mak kite ditukarkan dengan mak org len selame dua minggu. Ataupun, bayangkan kite kena tukar tpt ngan org len....jd wife org len. Yg paling penting skali...bile dah tukar tuh...TAK KENAL FAMILY BARU. Family yang ditukarkan tuh opposite ngan family kite. Kalo makin best takpelah kan...nieh makin tak best.Macam today, aku tgk satu episod yang sowang yg terlebih bersih switch place ngan sowang yg sangat pengotor. Life dowang sangat berbeza. Even satu fam nieh nampak civilized sangat, satu lagik teruk tul. It's okay when u wanted to compare, tp aku tak paham betul fam yg tak suke makan semeja n suke makan takeovers besides masak sendiri...becuz aku rase org yg tak suke masak nieh too bad laaa..salah satu skill yg perlu utk idup...tak sedap perkare len..yg penting effort utk memasak.Both wives changed the lives of the opposite family, tp aku rase si pembersih tuh berjaye mengubah diri tak rigid sangat..which is good..cume yg si pengotor tuh ade masalah sket..aku pun tak paham ngan die, apasalla die mesti idup macam tuh..pelik aku...sampai berak bintang merate rumah pun tak geli2 (ade 25 ekor binatang termasuk sekor rackoon)...Aku rase die patut duduk sebilik dgn rumet aku dulu aaa..ahahaha...nywayz, nieh gambo from the 1st episode...puas aku carik gambo pompuan pengotor tuh...tp takde dlm gallery pulak..so, aku letak gambo Lynn, episode 1st. Lynn nieh pemotong kayu api...tinggal kat New Jersey..kena switch life ngan Jodi yang millionaire n kejenye melawa jek..

And today....uhuuuuuuuuuuuuu...tak dpt nak send any news kat org yg sms aku tuh...sian die...mesti boring. Kadang2 bile bace sms die nieh rase sedih pulak..ahaks..slalu okay je...but lately tah hapasal sensitif sangat pulak...to be honest, selen mase aku date ngan die n ckp aku kena transfer dulu (mase tuh lom jd bf aku lagik), other than dat adelah jugak time sedih2...biaselah tuh...but dunno why the last time it was hard to let dat sumone goes..maybe sebab nieh kot...sbb susah nak jupe, sbb the future lays uncertain...ntah bile dpt jupe...ntah macam mane life after dis cuz things can change abruptly....adehh...sodeh..sodehhh..Maybe gak sbb bile dah rase cam uncertain nieh...nak cakap ngan parents pon susah kot...ayah tak sihat, mak bz..adik2 takde kat umah...frenz sume jauh....and bf pun tak dpt contact sangat sbb takde cr...mmg la die ade contact, tp malas nak abiskan mase cakap mende yg boleh dihandle sendiri wat mase nieh...die pon bz kan...watpe la nak kaco2 die sangat. Aku pun maleh nak jd dependent. Bile tgk kawan2 mase kat UNITEN/ member2 len bercinta...mmmg gua fobia giler babeng beb...seriously! sbb takut tgk dowang..hoping too much...dreamy...berangan mende2 yg ngarut2...takde life len kecuali bf..adeh...bosan..bosan...Bile camnieh aku ngan Cik Su mulelah mengutuk... (speaking of Cik Sue..die skang tgh industrial training kat Pelabuhan Johor). Tah aaaa....aku akan ingat balik saat aku n Cik Sue tgk examples yg takmo kitowang buat tuh....n aku akan cube jgn jd cam dowang aaa...BERPIJAK PADA BUMI YANG NYATA laaa...asek berangan n pk bf nak lari ke mane...susahlah. Tahlaaa..maybe sbb aku taknak jd camtuh, kenalah cover2 sket...windu tuh ade gak...huu...I miss my fighting partner...kalo die ade leh gak lwn2 cakap die...hakhak..and most of all....lame dah aku tak kutuk team Man U die kat die...lame dah tak wat angau kat Pires depan die...I really miss our football conversation...time carik mende makan..teman makan eskrem....Cuz dats my relationship laa...bola..bola..bola...basically macam frenz sbb he was a fren...tp skang my besfren n my activity partner takde....and frenz so far away....betape bosannye...sebbaik ibu leh lagik converse bola ngan aku...but still...I need sumone to argue...huuu...Kan best kalo adik2 aku pun ade..huwaaaa...

(1) CRYSTAL PALACE VS LIVERPOOL (0)



Date:23rd April 2005

One of my bros is back...yeay...!!! At least ade kawan nak tgk bola even though die minat Man U. A big frustration though, becuz Chelsea won against Fulham. To be honest, as much as I hate Manchester United, I rather see them on the top of the league than Chelsea. Arsenal pulak inconsistent...Henry injured...so tak tau la dowang leh create challenge ke tidak against Chelsea.But Chelsea as league champion? Hell!!!Lepas tuh, tgk pulak Middlesbrough won against Birmingham...tak de effect sangat laa...apepun, gud for Hasslebaink...kesian tul mamat nieh..dah menabur bakti kat Chelsea...org buang suke ati jek...(pade aku die lagik best pe dr si Lampard tuh). And...saat yang dinanti telahpun tibe...Shahmi penah cakap aaa...sape lawan Crystal Palace kat homeground mmg kantoi punya.Tp aku tak puas ati tul strategi dowang...macam Blackburn Rovers lak dah....attack striker.Aku rase, kalo Baros men full time smalam kaki die dah patah dikerjekan dek si Popovic tuh.Liverpool pulak...takde challenge...Morientes...aku tgh consider die kat dalam Liverpool..He made no attempt at all...dah brape game dah.Luis Garcia, Antonio Nunez, n Xabi Alonso (my fav) was not around)Pellegrino was not dat effective (berdarah macam mane pun...marking skill tak power la die nieh)And Crystal Palace deserves to win tonite. No hard feelings.
Makes me wonder...Chelsea kan suke buat mende illegal....ade tak die bayar org nak ancurkan Liverpool.Kalo die ade buat camtuh, bodohlaaa...sbb on paper die dah menang pun against Liverpool (c'mon...I still can accept my team have certain weaknesses). Tp, yelah...Abromovic is not dat eager about football (looking at him is like looking at a boy who likes to play with his toys for a moment)Die macam nak rase what is it to own a glamorous sport...same intention macam American yg nak beli Man U...same macam Thaksin Sinawatra who intended to buy Liverpool (nasib baik tak jd)..And kurang sket macam Mohamed Al-Fayed owns Fulham... (they made a mistake, sold Saha to Man U)Abromovic is just an investor...tp Jose Maurinho is a complete tooooooooottt...Lepas game...mase Football Extra...die bising pasal jadual. Die kate teams tak ckup rehat.Mmg...kalo men champions League mmg macam tuh (in fact...Liverpool has the same prob)Tp...look at it dis way: Arsene Wenger and Alex Ferguson went to the routine and they did it...Jose Maurinho is just another coward!Cakap pandaila beb!!!A gud manager is a manager who's not emotional.Lately aku lebih respect Feguson sbb die blaja sket cool down (except die tak cool pade kebodohan Gary Neville against Everton fans, campak bola pulak kat fans pulak)

DATIN NORJUMA

Date: 23rd April 2005




Well...here comes my idol...aku cukup minat minah nieh dulu. Teringat aku pernah pergi Sure Heboh just selepas dipujuk oleh adik aku sbb maybe aku akan dpt tgk minah nieh. And it was true...dpt gak aku tgk die. Sbb aku rase die nieh cun laa...sbb tuh aku suke. Tp satu jek die nieh kurus sangat beb...salam pun rase tulang. Hehehe...(tp nak kate ape...aku minat tul si kurus nieh). Tak sangke aaa..at last kawen jugak ko yek Norjuma...dulu2 aku dok usha gambo kat magazine, tgk Nona..skang almost everyday masuk paper. Yg best tuh kan, mase sibuk2 nak kuar paper tuh...aku tak beli pulak paper...sbb Kedai Atuk dandah melariskan paper dowang. Apepun...comey tetap comey minah nieh...berseri betul!
Gua takmo komen la pasal wang hantaran gedebak-gedebuk tuh sume becuz aku rase tuh hak individu laaa...tp what I'm trying to say here...is CONGRATULATIONS NORJUMA N HUSBAND (walopon die tak bace blog aku nieh..ahaha), but then dielah celeb yg aku amat minati. Teringat kawan aku yg satu mase dulu pakai avatar Norjuma...hope die happy skali la ek!

By the way...sok...sek..sok sek...teringat member jauh di Jepung sane...yg org kate ade iras muke anak Najib Tun Razak...amboi..lame tak dengar brite. Hope ko pun dptlah calon isteri iras Norjuma ek! U really deserve it fren...sbb ko lg ensem dr Nazim nieh..hehee...

CREDIT RELOADED...SCHUMACHER'S BACK!!!


So near yet so far....


Date:24th April 2005

Thanx to org yg tolong mereload utk aku..thanx..thanx..thanx...tak kisah la byk ke sket...aku mmg tak plan nak reload credit dlm jangke mase terdekat nieh. Tp takpelah...ade org nak reload, thanx a lot...Budi anda akan dibalas yek! Nywayz...kebosanannye bile org tlg reload utk kite tp die tak reload utk diri sniri...hmm..nak marah...tak boleh..cume rase kesal sket laa..Supposedly, fikirkan pasal diri sniri dulu baru pikir sal org len kan? Sedih pun ade jugak...nak kate marah pun ade...tp taknak pjg cerite.What I know now,cpt2 ganti credit nieh balik sbb seeloknye jgnla buat org len susah sbb kite kan..?Mmg die tak kate ape...tp kite sniri rase guilty kan...?Find ur ways Cik Sha!!! Kesian org tuh..huhu..Arinieh demam...Tak sihat..Tulah...gatal...mende yg tak boleh dibuat jgn dibuat...Dah badan sniri yang tak sihat lepas tuh..Mate gua pun sakit....adehhh...agak2 bile aku leh replace my glasses...Makin tak nampak nieh..Dah macam skema...bace kena dekat2...huwaaaaaaaa...!!!Lepas tuh, buat lagik pangai..buat agik..kan dah sakit mate nieh...Excessive fluid went out (faham sniri la kalo dah suku-sakat geng lemak aku, Neng Yatimah..haha..boleh buat Teater Klasik)Kena ctrl la Cik Sha...jgn sedih2.....be cool....

GRID:
  1. Kimi Raikonen (mcLaren)
  2. Fernando Alonso (Renault)
  3. Jenson Button (BAR Honda)
  4. Mark Webber (BMW)
  5. Jarno Trulli (Toyota)
  6. Takuma Sato (BAR Honda)
  7. A. Wurz (McLaren)
  8. Nick Heidfeld (BMW)
  9. Rubens Barichello (Ferrari)
  10. Ralf Schumacher (Toyota)
  11. Jacques Villenueve (Sauber Petronas)
  12. Giancarlo Fisichella (Renault)
  13. Michael Schumacher (Ferrari)

18. Felipe Massa (Sauber Petronas)


PODIUM

  1. Fernando Alonso (renault)
  2. Michael Schumacher(Ferrari)
  3. Jenson Button (BAR Honda)



Best, and byk yg tak best lagi... (Renault is a cold team)Tp, yg best competitiveness from Schumi..Skang bru aku paham apasal aku suke si Schumi nieh..Die sememangnye sowang yg hebat...I mean...from 13th place, with strategy.dpt 2nd and almost got number 1..Poll position kantoi..tp podium position superb!Cayak...cayak...And of course..kehepian terserlah sbb Sauber dpt point....yeay...Senyumlah...senyumlah...ahaaaaiii Cik Sha molek...ehehehe..Gua senyum lebar tgk F1...!


And senyum tambah lebar sbb Kelly menang the Apprentice...yeay!Tak minat tul laaaa ngan si Jen tuh...hampeh...Cakap pandailahhhh..huh..Puas ati beb..puas ati..tak puas ati tgk Omarosa jek..hehe..

KELLY IS HIRED!!!


Kelly is hired!!!!


Jen is fired!!! Yeayyyyy...:P


At the end of the day, bile org tuh ingatkan sal Apprentice..(bole tak aku tak ingat...) things went back to where they are...Maybe ade bagusnye jugak bile misunderstanding nieh...Lps tuh lagik ok kot?Tidooo...zzz...zzz...zzz...jupe dlm mimpi jelah nampaknye...huhu...

Wednesday, April 20, 2005

Ceritaaaaa....

SUATU MASA -M.NASIR

Bagaimanakan ku mula
Dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku
Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukah
Berhelai-helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua
Dan ku buangkan
Jauh dari pandangan
Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku
Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara
Kepadanya
Warna-warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Entahkan kau rasakan
Apa yang aku rasa
Atau kau tak endah
Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suciku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima

Ho yeah...sudah lame aku tak menaip dalam blog since the last time aku cite macam2..Sbnrnye mmg jiwa nieh meronta2 nak menaip..tp alangkah malangnye aku tak dpt kuar...Ade kena grounded sket...Tp bukan ngan mak bapak aku...tau!Ngan adik bongsu aku si Adik tuh!Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!


Aku telah dikehendaki menyiapkan folio sejarah si Sepet tuh..Ape lagik tajuk die kalo bukan Salasilah Keluarga...Huh....tak tido malam aku die kejekan..Mmg la budak nieh...Die rajin, tp manje tuh yang aku tak tahan...Sket2 kang... "Kak...tolong lah Adik...""Kak...ape nak cerite nieh..."Last2 macam aku pulah yang masuk form one balik...huuuuu...Tp seingat aku mase aku form 1 dulu aku pilih tajuk Tokoh Keluarga.Lagi senang pade aku.Tp dah cikgu die suh buat..aku nak cakap ape..:(


Mase aku buat folio nieh macam2 prasaan aku ade.Ade sekali tuh si Adik merajuk2 ngan aku...aku terus tutup laptop (sebab aku karang kat laptop, die salin la kat kertas)Penat dak tuh pujuk aku balik...basah pipi aku yang tembam nieh kena cium...Dahlan die peluk kuat pulak tuh..Biaselah adik aku...bile nak gaduh beriye2..skali bile nak pujuk...lemah pulak aku...haha..


Prasaan yang aku maksudkan tuh...prasaan windu laaa..Yelah...windu kat family aku...Windu kat adik2 aku yang takde kat umah...And most of all windu kat arwah atuk ngan nenek aku...Bile menaip tuh kan...after all these years...aku rase macam menceritekan balik how good and how much luv i got from them..Sampai kalo tak silap aku sorang jek aku dah buat 5 pages each...cite atuk ngan nenek jek dah 10 pages..Ntah hape aku cite...Maybe cite2 sal camne dowang layan aku mase kecik dulu (but put it in a way dat aku cite kat adik aku)

Windu tul aku zaman2 tuh..Bukan senang nak dpt orang sayang kat kite without acquiring anything back...huuu...Mase aku tabika atuk akan belikan aku eskrem setiap kali balik solat Asar...Nenek akan kejut aku bangun qiamullail...skang aku nak solat fardu pun lembab...huhu...
Ntahlaaaa..jiwang aku jap...Nieh aku tgh chatting nagn mak org...aku kena sound ayat jiwang...kehkeh..Sbnrnye, itulah bahananye kalo mengutuk org terlebih2..Sape lagik kalo bukan ngutuk geng lemak aku tuh...hikhik..Amboih ko Asya....cakap ngan hubby terus lupe aku ek?Hehehe..takpelah...tunggu sampai aku dpt hubby....aku sumbong ngan ko...Hekhek...


Nywayz..aku nak sumbong sekejap ngan kowang sbb my team Liverpool has made it to the semis! Yiiiiihaaa..Sum teams said they were lucky...but then if ur team didn't get thru, means dat u weren't lucky then?Sowi la Man U....lucky or not...we are not in the top three and being punished by the bottom three..hehe..Proton Team won against United...arinieh dalam Sejarah betul la!Yeayyy...




Celebrating while we can..

Taktik si Benitez tuh berjaye laaa...tp ntahlah..sumhow aku nieh penakut jugak mase berjage tgk game tuh..Dah la aku sorang...Ayah aku pulak tah hapasal tido kat hall malam tuh ngan mak aku..Dah aku kena cheer senyap2..Kang marah pulak...yelah...ayah aku tuh kan fan Man U..Huuuu...
It was gud...I mean..Liverpool is not a consistent and full of dreams team...Macam kalo Juve menang...expected..Sbb Juve slalu menang...Liverpool akan kalah....walaupun with the weakest team and win with the strongest team..Itu yang buat excitement tuh melampau2 sangat...
With Chelsea? Takdelah tinggi sangat harapan...tp...kalo boleh aku nak tgk kaki Lampard patah sbb aku benci tul die...Lately, byk tul players aku menyampah laaa...Cthnye Rio Ferdinand. Die rase die bagus sangat sampai mintak kontrak extraordinary kat Man U...Dah tuh..arituh dgn sombong nye McKenzie mintak tukar jersy..die curse org tuh sampai org tuh malu..Kesian gile...dah la org tuh men team tak bagus...huhuh...


Kaylah, enuff football.Nywayz...mase aku berjalan td...aku terserempak ngan sowang gadis.. (ecewah).Rasenye cam kenal...tp tak sure.Utk sumone yg berade di Jepun sane...if u read dis...aku terserempak ngan admirer anda td ek...hihi..Die tuh lawa jugak ek..bergaye gak..Segan aku...Dahla berkasut sukan, suar jeans,t-shirt buruk, ngan muke minyak..Die punyelah mekap...amboi...siap bawak handbag...ayu gitu...pinky lagik!(Wonder why ko taknak kat die)Ntahlah...aku rase kan...segan pulak bile dah tgk die nieh..Sbb aku terperasan laa...ade org usha semacam kat depan ACS (sekolah Adik) tuh...Aku pusing..rase ye, tapi tak sure..Aku pun senyum jek..mane tau betul pulak..Tgk2...die masam...macam marah n tak puas ati je..Lorrr? Aku ade wat salah ke ek?Adedeh....Takpelah....orang tak senyum nak kate ape kan...
Frenz...aku takde credit nieh...So thanx utk sape2 yg sms...n utk sape2 yg call (aku tgh tunggu call Puan Asyarofah jek nieh..ehek..)

And sempena takde credit nieh jugak..Aku terkesian yg amat kat sowang hamba Allah nieh...Sape lagik kalo bukan 0129?????? yg setiap mase sms aku..adedeh..mesti die bosan sms aku...Ntah aaa..tunggu gua ade bajet ek..


For frenz yg akan berade di Bangi utk special sem...Cik Sha kembali ke Bangi..Actually dah abes pun 160 cr hrs aku tuh..Cume aku nak replace subject..yelah..kan dah missed konvo arituh kan?Haioooo...nieh lagik satu hal....bengang jek rase bile ngingatkan plan dowang wat konvo and aku terlepas...Semate2 nak meraikan sowang owang Penang...cet..tak kelas langsung!


Okeh aaa...Cik Sha dah lame kat sini...jumlah jek dah leh wat aku topup..Nywayz...aku berangkat dulu..Ade rezki kite jupe lagik..Nieh lagu yg aku dengar arituh....terjiwang sat...ahaks (wish u are here...huuuuu...)Skali skale...hehe...
p/s: gambo bb yg real telah dimasukkan...presenting...Syahmi Afham...yeayy...ngan lagu fav aku skang, Breakaway..

Monday, April 11, 2005

Stories

BREAKAWAY -KELLY CLARKSON

Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I'd just stare out my window
Dreaming of what could be
And if I'd end up happy
I would pray (I would pray)
Trying hard to reach out
But when I tried to speak out
Felt like no one could hear me
Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I pray (I would pray)
I could breakaway
[Chorus:]I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away (I will)
And breakaway
[Chorus]
Buildings with a hundred floors
Swinging around revolving doors
Maybe I don't know where they'll take me but
Gotta keep moving on, moving on
Fly away, breakaway
I'll spread my wings
And I'll learn how to fly
Though it's not easy to tell you goodbye
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget the place I come from
I gotta take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway, breakaway, breakaway



VISITING SYAHMI AFHAM BIN SHAHRIZAN

Date: 27th March 2005

Image hosted by Photobucket.com

The handsome baby...ihik...


Disebabkan abe dah plan bile nak nak jupe bb...make kitowang telah berjupe bb pade 27th March bersamaan ari Sabtu arituh.So, perjlnan nak berjupe bb tuh taklah jauh sangat...Cume amik mase sbb ade sedikit salah paham...hehe..Yelah, macam2 hal jugak dah jd nieh..Tp Alhamdulillah...it went well..Walopon mule2 taklah best tp mase kitowang enter Anakku tuh things went back to normal la..Lepas tuh bile dah start pilih2 brg..dah mule ok..Bile dah kuar dr bilik and nak gi tgk bb dah okay...Lepas tuh bile dah nampak bb trus okay jek..Mase aku nak enter rumah my beloved teacher, sape lagik kalo bukan Puan Tiarom, Yati called.Haaaaaaiiii Yatiiiii...ngaco org nak bermengade2 jek...hehe..Aku br nak bermanje..cet...Yati nieh kaco daun betul..eheekkk...So, akhirnye dpt gak kitowang tgk bb yg ditunggu2 slame nieh...Ingat lagi zaman2 aku malu2 ngan abe dulu bb blm wujud lagik..Lepas tuh, things started to be different mase bb umo 2-3 bln dlm prut...Nieh bb dah kuar dah len pulak...hehehe...As usual, aku mmg tak brani sangat nak menguli budak2..lagik2 bb...Mmg ikut ati aku nak dukung jek bb nieh nak cium laaa..macam2 aku nak buat..Tp memandangkan bb sangat comey...kecik jek... (even bb dah nak 4 kg pun aku teragak2)..So, tggu la bb besar sket dr 2.45 kg nieh..

Org tuh takmo pulak tunjuk skill..Adik die ade yg kecik...bukan tak reti nak dukung tuh..tp saje jek takmo mendukung..Kate die takmo la tunjuk2 skill..nnt aku jeles pulak..cett...

Cume tak sangke die boleh borak ngan cikgu.Ait...biar betul abe nieh...tak malu dah ke...hihi...slalu tuh pemalu jek aku tgk..Takpe..aku suke gak die tak malu sgt..kalo tak nnt mulut Cik Sha jek riuh..hihi..

Bb..sangat comey...1st time nampak mmg muke Abg Ijan...Mase sampai tuh mak die tgh nenenkan die...hehe... (biaselah anak ibu die, nenen ibu die la)Lepas tuh ade makcik Abg Ijan dtg.To be honest, kalo makcik Abg Ijan takde, sure aku dah pi menjenguk nak tgk bb mandi..Aku nieh kan penyibuk...skali menyibuk kat cikgu aku rase aku boleh lagik kot..Tp disebabkan ade org len, make aku doklah dgn abe yg dlm diam2 menyakat aku..Maklumlah...slame nieh tak pernah nampak gaye aku ngn org tua2 macam mane...Nampak aku menating air ke...angkat kuih ke...borak ngan org tua ke...pelik sangat kat die kot.

Smpai the moment kitowang nak balik tuh...cikgu n Cik Ayub ajak dtg aqiqah bb...Waktu nieh...tak tau lagik name bb ape...masih lagik panggey die bb..hehe..

Dah balik..brlah abe dpt mengade2 n aku pun layan mengade die..Syiok jugak...bile awal2 tuh dah masam muke..lepas tuh menyesal pulak masam2..Dah last2 brulah dpt mengade2..hihi..W'slm...cite bb selesai...Yg best arinieh aku telah diinterview oleh cikgu aku!!Adehh..malunye nak introduce...cikgu pun gelak2 jek cakap ngan aku..malunyeee..Keesokan arinye ibu bb sms...name bb ialah SYAHMI AFHAM...Kehkeh...terkedu aku kejap sbb name Syahmi tuh adelah name adik aku...hikhik..(hopefully jgnla ikut pangai adik aku yeeee..hahaha)Nywayz...smoge bb dpt la ciri2 yg same dgn namenye eeekkk...Dah besar nnt boleh gi join aunty Sha tgk bola...Senyum aku ingat kat die....hehehe...kejap jek dpt jupe nnt (huuu)

MY 5TH MONTH'S ANNIVERSARY?

Date: 29th March 2005

Tak sangke kan..akhirnye dah genap 5 bulan aku ngan abe aku bercanda berdua..hakhak...Seriously, every month ade jek mende yg kite blajaa...Kalo nak cakap pasal 5th month nieh kadang2 aku berfikir jugak..Cammane la aku leh berubah sangat...Aku nieh bukanlah sowang yg penyabar ataupun jenis yg baik sangat when it comes to relationship..Slalunye aku nieh cepat jugak give up.Mase ngan ex aku, aku gave up too easily and never regret it.Mase kes aku kat Bangi dulu pun (which is..Alhamdulillah dah jd bf kwn aku pun)...aku dgn senang atinye let go jek bile dah tau cite sbnr.And now...if u ask me, truthfully I'll say...I'll never ever want to let dis one goes anywhere.5 months nieh mengajar aku how difficult to keep sumthing for real...Susah jugak...byk sgt dugaan...especially the last one month ni..So..bile difikir2 aku mmg bersyukur sangat dgn ape yg ade.Tak jupe pun mase ari anniversary nieh..just wish jek cam biase..Alaaaa..br 5 bln kan? Org kate cam poyo laaa..Tp utk aku every minutes of it is a change laaa...Fortunately...satu jek aku legaaa...There's commitment..tp tak mengubah aku jd 'pompuan sejati'lagi...!!!Yeayyyy...at least aku tetap aku laaa..Takdelah baring2 n berangan sal boipren jek...hehehe...And now I realize dat it's not dat easy to be sumone's 1st galpren..But I'll try..huuuu...lagilah bile jauh n ssh nak communicate..Bile byk sgt halangan...Aku cume leh cakap...mekacih sbb dpt org yg sgt penyabar...Huwaaaaaaaaaaaaaaaa.....cedihnyeee...isk..isk...

ARI MERAJUK SEDUNIA

Date:2nd AND 3RD April 2005

Mungkin aku yg salah paham ke apee...Tp kena marah jugaklah sbb salah paham...Dua ari nieh Cik Sha merajuk dgn jayanye...Ntahlaaa..maybe sbb sdar mase tak byk kot...Bile ade mase, nak gunekan sepenuhnye..Tp org ade hal, taknak bagitau...senyap jek..And dat silence really bothered me...Cik Sha nieh ade mase kuat jugak marah..Dahla tgh period...cpt betul trase...hukhuk...So, org diam...kite diam...Org dah ckp bru kite ckp...Sebbaik 2 ari jek mogok...Tp lepas tuh rase lega...Betul kate Atiq..things will get better lepas dah ade salah paham nieh...Mmg pun...sbb tuh masing jd mengade tak ingat dunia...Misunderstandings made things clearer...huh...jgn diamal sudahla ek..Tengkiu for everything bb...skang dah ok dah...hehe..

LIVERPOOL vs BOLTON

Date:2nd April 2005



El Hadji Diouf tak dpt men sbb men ngan parent club...huhu..so, tak dpt aku nak tgk die beraksi utk Bolton.Apepun Reds mng...yeaayyy....best...best...sronok gak Cik Sha...maknenye gap ngan Everton makin dekat...yeayy...

LIVERPOOL vs JUVENTUS

Date:6TH April 2005


Macam tak caye yg Reds mng 2-1...of course laaa...frust sbb ade goal Cannavaro tuh..tp Liverpool leading to Turin? Tak caye pun ade..hehe..20 years ago..mase stadium terbakar tuh aku kecik lagik...aku hanye dgr cite dr ibu sal tuh. Patutlah dulu aku slalu pelik ape itu UEFA Champions..rupenye English teams tak dpt masuk.Hebat gak penyokong Liverpool nieh..35 Italian terbakar...ahaks...(jahat aku). Seingat aku, aku minat sangat Italy dulu. Tp bile mase brubah aku mule tukar haluan kat France and England. Even Czech pun aku suke.Br aku paham kenape: diorg men laju and passing cantik. In contrast to Italian...lembab! Aku rase Juve nye player yg best aku minat pun ialah Pavel Nedved. Mmg die power. Tp Juve underestimated their opponent..And their fans? Tak ceria macam English fans. No wonder bile MU masuk UEFA Champions aku leh cheer for MU (back in reality aku tak suke MU). Italian teams are boring and not sporting. Sbb tgk diorg cheer tak best and diorg berlagak sangat. Who is Liverpool? Player pun murah2...reject2 dr team len. Tp yg paling kelakar kat aku...bile Luis Garcia yg masukkan goal...cantik pulak tuh...hahaha..pemain reject from Barcelona mengalahkan one of the top keepers, Gianluigi Bouffon..hehe..what a shame....Kalo kalah kat Turin pun tak heran...under-dog..so, ape nak dimalukan? Yg penting sporting spirit...

INTERNATIONAL FINANCE FINAL EXAM

Date:7TH April 2005

Exam start 2.30. Leganyeeeeee..sbb a day before dat aku dah tak larat dgn bas 70an. Lambat! Aku tunggu kul 11...die sampai kul 3 ptg! Drebar leh buat muke tak bersalah jek...grrrr...marahnye aku!Tp yg tak lega bile besok tuh aku g kat Wisma...cafe tutup..aku berlapar seharian. Dahla tuh...masuk exam perut nyanyi lagu Metalasia (bukan Metallica..atleast Metallica ade rythm lagik..ehehe).Aku masuk exam...nervous. Mase tgh tunggu tuh..nampak Dr Nasir..die sengih2 jek jage exam. Tgk jek kitowang. Sempat lagik tuh cakap kat kitowang, " Nieh 6 jahanam nieh" Hhhuuuukkk..jahanam ke aku?Paper as expected. Cume ntahlah...dah try, kalo tak berjaye tak taulaahh...aku pun dah penat sangat. Tp yg menarik perhatian ialah Mr Baha. Mase kitowang tgh exam die dtg jenguk (tp kejap jek sbb polisi takleh). Rupe2nye die tunggu kat luar. Dahla paper kitowang jek yg 3hrs..so kitowang jek yg the last ones kuar dr dewan. Mase die nampak kitowang, punye lebar die senyum. Die farewell sorang2 (insyaAllah sume dah takde kat Muadzam lepas nieh). Die kate gudbye...dpt keje cakap kat die. The other part of him yg baik laaa (slalu kan aku bengang ngan die). Siap tanye lak tuh..."Ape plan lepas nieh, Nurshahida?" Aku senyum jek...plan? Ntah...nak isik borang grad...hope lepas..itu jek..:( Lepas tuh aku pulang ke kampung halaman. Org sume salam nangeh2..Cik Sha yg kuat nangeh tak rase ape. Mungkin aku tak suke manusia hipokrit. The only person yg betul2 salam n peluk aku was my rumet. Mintak maaf n bla..bla..blaaa..No hard feelings. And yg len mase diowang tlg angkat brg aku. My countinous rival? Yg dok canang cite sal aku tuh?Die wat bodh...and as usual made me felt out of place. But I just dun bother anymore..lantak ko lah!

ABE MET IBU?

Date:9TH April 2005

Aku melawat Kak sya lagik...lawat Syahmi lagik. Kali nieh ngan Pn Zakiah. My mom...hahh...cam biaselah..cam Cik Sha gak. Sronokla tuh..jupe cikgu. Huhu..aritu cikgu telah mewarning aku...lepas nieh jgnla panggey cikgu lagik. Tuh kat sekolah. Lepas nieh panggey la makcik..mesra sket. Terharu pulak aku. Tp time balik tuh ibu aku cite, cikgu ade ckp sal abe kat ibu. Hahahaha...dah besar Cik Sha ek. Bawak partner dah..kehkeh...sebbaik la ibu jenis dah tau. Kalo tak sure terkejut beruk..ihikk..Pastu teman ibu gi pasar. Balik tuh...abe kate die dah nak sampai. Aku suh die brenti kat Nilai, tunggu aku kat sane. Then...ntah cammane...terjadi la pertemuan spontan ibu n abe. My comments? Ibu senyap, abe senyap. Ibu pun nak cepat..die terus balik jek. Abe..biaselah...malu2...nyampah aku...hahhaa..Tp overall....aku lega. Haaahh...dpt gak die tgk sape die yg anak die kuar. Tp nak jd cerite..aritu sbb kitowang missed train...make terlambat sampai. Kena marah ngan ayah pulak...huuu....sodeh....Maybe akan ade prubahan drastik lepas nieh. Ntahlaaaahh..aku pun tak tau aku brani ke tak nak buat. Masih berfikir ready ke tidak....hmm...ntahlaaa...aku still berfikir...Kali nieh meeting okaylah...best....tp takleh cite lebih2...our secret..ahak...hehe..

Thursday, April 07, 2005

kucen kiut


GIRL -DESTINY'S CHILD

Take A Minute Girl Come Sit Down
And Tell Us What's Been Happening
In Your Face I Can See The Pain
Don't You Try To Convince Us That You're Happy (Yeah)
We've Seen This All Before
But He's Taking Advantage Of Your Passion
Because We've Come Too Far
For You To Feel Alone
You Don't Let Him Walk Over Your Heart
I'm Telling You

[Chorus]
Girl, I Can Tell You've Been Crying
And You Needing Someone To Talk ToGirl,
I Can Tell He's Been Lying
And Pretending That He's Faithful And He Loves You
Girl, You Don't Have To Be HidingDon't You Be Ashamed To Say He Hurt You
I'm Your Girl, You're My Girl, We're You're Girls
Want You To Know That We Love You

[Verse 2 Kelly]
See What You All Don't Know About Him
Is I Can't Let Him Go Because He Needs Me
It Ain't Really Him It's Stress From His Job
And I Ain't Making It EasyI Know You See Him Bugging On Me Sometimes
But I Know He Be Tired He Don't Mean ItIt Gets Hard Sometimes
But I Need My ManI Don't Think Ya'll Understand
I'm Telling You

[Chorus x2][Bridge Michelle]
Girl, Take A Good Look At Yourself
He Got You Going Through HellWe Ain't Never Seen You Down Like This
What You Mean You Don't Need Our Help?
We Known Eachother Too Well
[Chorus x2]

PEMBERITAHUAN!!!!!ANNOUNCEMENT!

Achtung..achtung....Aku tak dpt nak tulih pjg sbb aku ade exam lagi sejam nieh..nywayz..
Sbnrnye just nak bagitau...blog ini takkan diupdate dlm satu jangke mase yg lame sbbnye..
Tuan punye blog bz and takde kemudahan nak update dlm mase nieh..

So see u...nanti aku cite pjg lebar sum other time..woraittt?

Pesanan:

Utk member2 tercayang..thanx sbb sntiase setia ngn blog nieh..
Utk Reds fans...keep on cheering walopon no more updates...
Utk F1 fans...enjoy the coming races...

Lagu nieh spesel utk my special frenz out there....yg tak jemu nak bace leteran aku..hakhak..See ya!