Thursday, June 30, 2005

Luka Dilukai




LUKA DILUKAI- SHIMA


Kanan dan kiri
Cuba berlari
Masih ku dihujani
Tohmah dan caci

Jangan sekali
Aku diletak ke bawah
Hanya kerana jalan
Hidup yang susah

Tak siapa di antara
Kita di dunia
Memilih jalan hidup
Yang derita

Aku sering dipersenda
Dan sering dikecewa
Oleh hati mereka
Yang tak punya rasa

Ingin ku mengecap bahagia
Padamu kasih yang menjanjikan setia
Namun belum sempat ku merasa
Mimpi yang di bina
Hati mudah berdarah semula
Kerana dustanya...

Terhempas lagi
Kesekian kali
Luka yang dilukai
Menguji diri

Namun begitu
Aku tabahkan semangat
Biar waktu merawat
Segalanya...



Elooooo...br smpai nieh...Arinieh aku ingat nak update blog awal sket...Wat mase nieh boss aku takde..
Tak tau mane lak die gi. Aku smpai kire awal arinieh...Tp die dah takde. Maybe kena gi pejabat ke ape. Lori ade kat sini, tp kete takde...huhu..


Jgn terkejut kalo boss aku dtg bawak keje byk. Oooppsss...br aku ingat, die ade meeting pagi nieh kul 10! Rasenye almost everday aku dah ingatkan die. Semalam before balik aku dah ingatkan.
Die ingat tuh...die kate Erwan yg nak gi. Hmmm...kalo camtuh tak taulah kalo si Erwan dtg pg nieh ke ape. Kalo dtg mesti byk keje aku nnti...ahaakkkhhaakk..


Smalam mase aku nak balik, aku solat Asar. Aku dh perasan mase Zuhur aku sakit2...tp check takde pape. Mase Asar aku beriye2 la nak solat...tgk bendera merah pulak...Adeh! Sebbaik bawak spare. Una, anak boss aku nieh wat air. Ajak aku minum sambil makan popiah.
Serta merta aku teringat kat org Jepun penyokong Arsenal tuh. Adik die kenal si Una nieh. Mase aku dtg raye umah boss nieh thn lepas aku nampak adik die. Nywayz, lame aku kena lepak lepas opis hour smalam...boss ajak makan la...kupas durian kirim kat mak aku la...macam2...Dekat nak kul 6 baru aku dpt balik. Camnieh la kalo ko keje ngan kawan mak ko kan...hehe..


Sebelum balik, aku singgah utk projek khas aku nieh. Aku mesti habiskan, no matter what. Nnt2 lah aku cite ape projek aku nieh ek...tunggu siap. Once u start, never stop...Aku mesti abiskan wat mende nieh. Br lega ati aku..


Ibu wat bubur kacang ngan durian semalam. Aku tak sempat nak makan. Nieh aku bawak gi keje...kalo takde keje kang, aku nak makan mende alah nieh jek. Smalam dah la aku tido awal....smpai ibu pun ejek aku...tido kat depan macam budak kecik...hihi..Tahlaaa...bendera merah nieh wat aku cepat penat...nieh pon aku dah sakit2 pinggang...Tahan jek aaa....


Abesssss....Mr and Mrs Busybody dah dtg. Adeh! Malas aku nak kena interview. Nanti satu kampung tau cite aku. Malasnyeeeeeeeeeeee...!!! Aku bukanlah tak suke kat diorg nieh, cume sikap tuh wat aku hangin. Pakcik ngan makcik nieh carik makan wat keje2 umah. Yg suami tolong trim pokok, potong rumput rumah2 org kat sini. Yg si isteri kena kemas umah ke, gosok baju ke ape ke...keje2 umah la. Mmg die carik mkn kat tmn nieh.
Yelah...umah kat sini mmg luas kawasan laman. Even mase aku tinggal sini pon die tolong potong rumput kat umah aku. Upahle, tak free. Die dpt tpt tumpang tukar baju sume kat umah arwah nenek aku nieh. Tp satu yg aku kurang gemar tuh suke naaa bergossip ngan family aku.....dah tuh abeh dijajenye cite family aku kat jiran2. Aku hangin tul ngan die. Rase nak puuuuuuunnnggg ajek. Aku leh sabo lagik die bergossip ngan makcik2 aku. Aku rase dowang tak sedar pangai die nieh.
Smpaila mase aku keje kat sini, die ngan selambernye bukak pintu opis nieh nak interview aku macam2. Aku dah mule bengang dah...dah kate yg dok kat sini 9-5 aku...ape mende sume aku yg jage kat sini. Org len ulang alik kat site...yg dok aku jugak. Ape jd ngan tpt nieh aku la yg tgk. Kalo ade call ke mende aku yg angkat. Tak reti respect langsung org tgh wat keje pi kaco2. Aku nak halau kang org tua, so aku nieh dgn segale hormatnye ckp kat die elok2...aku biarlah die nak ckp ape die nk ckp. Mak aku tak ajar lagik jd kurang ajar.
Yg makin berasap bile die dok tanye asal aku tak singgah umah arwah, jupe makcik aku. Aku ckpla, aku dtg sini nak wat keje...mane de mase nak nyinggah. Bising kate aku tak ingat sedare. Sebbaik arituh aunty aku tipon ibu. Rupenye die ckp kat aunty aku, aku takde mase nak layan aunty aku...aku dah sibuk. Aku bengang jek...aunty aku salah paham dah. Ibu cubelah explain kat aunty, bilenye aku nak nyinggah...pagi dtg naik bas awal, balik nak kejar bas akhir.
Pastuh macam2 cerite lagikla timbul. Wat pening kepale jek...smpai aku malas nak layan. Smalam die dtg betul2 nak tanye sal parents aku pulak, kat mane kitowang pindah laa..apelah..inilah. Siap kutuk aunty aku lagik...kate aunty aku ngan Aunty Nab (yg dok umah lame aku nieh) dah bergaduh. Sbnrnye aunty ngan Aunty Nab tuh baik jek...die jek mandai2. Suke bergossip katekan! Kutuk boss aku tak reti jage kucing...berak sepah2...Macam2 laa..abes sume org digossipnye!
Kalo org wat camtuh sal org len, mesti die wat camtu kat kite kan?!


Aku bersabo jeklaaa..Kalo makcik tuh yg gossip aku leh sabo lagik...nieh si pakcik! Kadang2 aku kurang selesa ngan pakcik nieh...ko paham2 jeklah org laki dah tua, ade yg macam lebai tuh Alhamdulillah....pesen macam die nieh aku rase tak aman sket.
Aku kesal sikap die tuh. Org kat sini bayar die byk...yelah...umah kat sini kat besar, byklah keje die. Kadang2 bukan bayar jek...bagi numpang skali...bagi siap makan. Kalo keje kat tpt len langsung tak dpt macam nieh. Lagik2 arwah nenek ngan atuk aku tuh mmg siap bg tumpang bangsal blakang tuh...Die nieh kadang2 macam dengki ngan org sini. Org beli Mercedes baru kena kutuk, inikan pulak la kalo berbini baru ke ape...
Dah rezeki org...keje keras dpt duit...takleh la marah kalo org byk duit dr kite? Aku pon reti nak sedar diri aku sape...So, tak payah cakap sal org...ish..


Td dok sibuk lagik dtg nak jenguk aku kat opis. Nak pi report kat aunty aku la tuh! Sibuk kate aku blaja tinggi2 tp keje kerani jek....Sebbaik aku nieh baik jek tak ckp, "Takpelah pakcik, saye keje kerani...insyaAllah halal...saye tak kutuk org yg bg saye rezki"
Geram Cik Sha...geram...sabo jeklah..mengucap...mengucap...


Td bz kejap...Erwan tak abes2 suh aku setel sal JJC (Consultation Company)... Aku kena mintak sumthing kat JJC nieh...problem nye aku tak paham ape Erwan nak (die sniri bukan paham sangat ape die nak tuh...cet). So, aku pandai2 jeklah deal ngan org tuh. Sebbaik dah setel. Nantilah aku ckp lagik ngan Cik Haryani tuh. Sure pening die cakap ngan aku. Yelah...budak br blaja, gelabah lagik..hehehe... Yg si Erwan nieh pon satu hal...suke na buli aku..hampeh.. :P Td ade lagik mende nak suruh tp tibe2, "Tak payahlaa..nnt dtg cakap"
Tak pernah takde keje kalo die ade...Tp takpelah..take it as a challenge jek la..


Can't help wondering ape jd kat die arinieh. Mesti hepi...last day keje. Besok nak balik kampung. Mesti sronok. Hmm..takpelah...not my business anymore..


Ape2 pon skang aku tgh melepak balik..tunggu JJC contact balik. Hopefully setel.


Sakit pinggang...huuuuuuuuu....cian aku...Kay, nak makan bubur kacang sat...ingt nak abiskan edit my projek...
Huh..doa2 aku dpt grad kwn2? Dat the only dream I have rite now....yg len dah berkecai...


p/s: my song mase sekolah rendah...alwiz sang dis song bile down...maybe sbb mase tuh lagu nieh pemes. Skang still nyanyi lagik. Dengar kat Era smalam...

Wednesday, June 29, 2005

Dedebu cinta




DEDEBU CINTA- MISHA OMAR


Di wajah curiga
Dan nada resah
Dirasa berbeza
Terima segala

Jika terlafaz kata
Saat kita bersua
Dalam berbicara

Mendung berlabuh
Dan terbuku di hati sayu
Berlabuh dan berlalu

Debu-debu nan pilu
Pergilah bersama rinduku
Tinggallah cintaku
Yang luka semula

Tiada ku duga
Akhirnya cinta
Di dalam senyuman
Dikau hancurkan
Impian yang terlerai
Nyata satu persenda

Mendung berlabuh
Dan terbuku dihati sayu
Berlabuh dan berlalu

Debu-debu nan pilu
Pergilah bersama rinduku
Tinggallah cintamu
Yang luka semula

Kini kau tinggalkan
Diriku ini
Terbawa pergilah
Debu-debunya
Cinta

Di hati sayu
Berdebu dan berlalu
Debu-debu nan pilu
Pergilah bersama rinduku
Tinggallah cintaku
Yang luka

Terbuku di hati sayu
Bertemu dan berlalu

Oh..Debu-debu nan pilu
Pergilah bersama rinduku
Tinggallah cintamu
Yang luka semula



Semalam aku gi pasar malam. Beli ikan nak buat sup. Pastu beli pucuk ubi, petai, kelape, ulam. Aku nak buat pucuk ubi racik gulai ngan tempoyak n petai. Hahaha...Tp balik2 jek...lepas makan, solat..tgk tv kejap...aku dah tertido. Serius penat smalam.
Penat sbb takde keje sbnrnye...huhuhuh...Tak dpt la aku tgk Mawi nyanyi lagu Beautiful Maria of My Soul.


Arinieh ujan lebat. Aku dah siap2 gi keje...turun bawah tgk gate besar tak bukak. Bile aku naik atas nak amik kunci, ayah kate tak payahla. Sbb bas dah lepas pon.
Hangin gak aku ngan jiran2 aku nieh. Kadang2 ade yg dah bukak gate lepas tuh tutup balik. Mentang2 anak dowang sekolah dekat n dowang pulak tak payah gi keje awal2 pagi.
Slalu jek dowang tak reti nak bukak gate tuh. Dahlah tuh, timer lampu blok pun dowang setkan. Pagi kul 6 dah tutup. Sedangkan waktu tuh la org sibuk nak gi keje, nak gi sekolah (org gi keje lambat len la kan?) Gelap sungguh!


Aku naik balik atas. Call boss cakap aku sampai lambat. Arinieh terpakse la aku naik teksi. Lari pulak bajet. Dgn harge diesel dah naik ni mahal le kan...huhuhuhu....Ujan...ujan..nak buat camne...ujan rahmat...


Aku smpai jek...mengemasla. My 1stjob everyday. Pastu nak tgk memende cam biase, watlah rutin aku. Makin ari aku wat mende nieh makin cepat. And makin cepatlah aku takde keje jdnye. Makin cepat jugak aku takde keje lepas tuh...adeeehhh..


Then aku kena call Erwan nak mintak kat die maintenance program. Serious aku tak tau camne rupe maintenance program nieh. Mase aku call, die macam bad mood jek. Macam marah pun iye jugak aku rase.


"Kan dah ade mende tu? Watpe nak mintak lagik? Tgklah dlm file Warisan Puteri tuh," die nye sore cam bosan jek.


"Okay...nanti saye tolong tgk. Trime kasih...." aku malas nak layan sore die macam tuh.


Agaknye sbb aku cam relax jek cakap...so die pon cam sore kesian la pulak. "Mmmm..." Sore sedih. Gaduh ngan bini ke, galpren lari ke ape...aku pon tak taulah. Lantak awaklah Encik Erwan!


So, nak taknak terpaksela aku went through satu2 document Warisan Puteri tuh. Luckily nieh projek lanskap...taklah byk sangat document. Tp pening jugaklah aku nak cari. Before dat aku dah tanye kat boss...aku katelah, Erwan dah letak dlm file sbnrnye...Aku tgk boss pon cam bad mood gak.Aiseh..parah...parah..


Bile boss dah kuar and aku dah selesai kebanyakan keje aku pg nieh, tibe2 Erwan dtg. Br lepas mandi kot. Die tak tuck in pon. Maybe ke sini dr umah. Tak macam selalu, die tak tegur pon aku. Serius jek. Aku biarkan jek aaa..Aku dah siap2 kuarkan sume doc yg aku bajet2 maintenance program tuh. Aku tunjuk jek kat die. Jernih sket muke. Taklah berkerut sangat. Pastu...agak lame jugak...barulah die cakap kat aku..
"Ni dia maintenance program tu sbnrnye..."
Slow jek sore. Nampak sangat la bad mood. Aku pon amik mende tuh, letak dlm report. And teruskan keje aku. Tgh2 wat keje tuh, die tumpang gune fon. Rupe2nye die kena marah ngan boss besar pg td. Ntah apahalnye aku pun tak tau. Aku rase pg td die dok cerite ngan supervisor kot. Tumpang gune fon nak cakap. So, aku bla jek..kuar dulu. Kang kesian pulak...muke mencocoh jek..watnye aku yg kena marah tak pasal2.
Dah agak2 die dah abis cakap tuh...brulah aku masuk. As usual...adelah keje die tinggalkan utk aku kan. Sore biase jek...tp still cam bad mood. Kurang sket jek..dah leh senyum sket. Yelah..dpt clerk baik cam Cik Sha nieh..die nak cakap dlm fon, suh die duk kat desk aku...ahahhahahahha...(tulaaaa...lenkali marah2 lagik)


Aku bajet...mesti Yati hepi bace cite aku nieh. Oooo..Yatiiii...call aku semate2 nak kaco sal mende nieh ek? Jgn arapla aku nak tanye die dah kawen ke belum. Tapak tangan die tuh macam besar jek...tak pasal2 lebam pipi aku yg gebu nieh Yati ooiiiii...hahahaha..


Bile aku tgk hujan pg nieh, aku teringat keadaan diri aku yg "hujan" kat dlm ari nieh. Arinieh 29hb...so pham2 jek laaa.. ape yg aku slalu wat every 29th day of the month kan...and bulan nieh sumenye aku tahan dlm ati jek...Takkan ceria macam mane yg kowang tgk macam selalunye...
Sunyi sangat rase pagi nieh...pg td aku bangun, aku rase macam len macam sangat. Sunyiii...


Tp kalo kite sayang org...watlah ape saje nak bg org hepi kan? Kalo ape yg aku wat skang buat seseorang tuh hepi...terpakselah aku redha jek ngan keadaan yg ade skang...
By the way....instead of lagu "Semoga Abadi" yg aku minat tuh...aku letak lagu len. Still from Misha....

Tuesday, June 28, 2005

Rindu Bayangan

HASH(0x8e9bde0)
You are the Grateful Bride!


RINDU BAYANGAN -CAREFREE


Bila kukenang kurenung gambar wajahmu
Kisah yang lalu tak akan berulang lagi
Lupakan saja cerita lama
Usah dirayu pada yang tak sudi

Janganlah dinanti pada yang telah pergi
Hanya luka lamakan berdarah kembali
Kini kecewa tidak terkata
Mengapakah itu disebut lagi

Apalah yang hendak di kata
Sudah suratan takdir yang menentukan
Ooh..oh..inilah ragam manusia
Manis di bibir pandai bermain lidah

Berputar-putar membelitkan kata-kata
Hanya linangan air mata yang menitis
Pada bayangan di angin lalu
Membisikkan kata rindu bayangan



Kalo nak cakap sal kebosanan, semalam rasenye ari paling bosan sbb aku mmg takde keje langsung.
My boss gi KL and jupe client, aku rase macam nak ikut jek...
Ikut ati mmg nak gi...maybe sum other time I should promote myself nak gi mende2 camnieh..
Bukan pe...besides call org n bukak file Manjung(projek baru) smalam...aku langsung takde keje.
To be honest...aku sniri tak reti nak wat ape.
Smalam mungkin ari paling sangap kot.
And then, petang...mase my boss balik, die suh aku tukar ink film fax (balik2 blaja karenah fax machine jek aku nieh...hahaha) Ibu pulak dah tipon, ckp die ade kat Seremban.
So, kalo takde keje....aku trus caloooo...huhuhuhuhu...bosannye...


Mase aku balik smalam, ibu tunggu aku kat Seremban. Rupe2nye die nak belikan aku beg nak gi keje. Okaylah...nak isik barang..file ke ape leh isik dlm tuh.
Beg nieh macam long-term planning aku kirenye. Wat mase nieh, beg tuh gune utk aku isik telekung aku laaaa..
Ibu sbnrnye dah bosan tgk aku bawak beg budak skolah gi keje kot..hahaha...die siap sound lagik..dah tak kena umo aku pakai beg camtuh.
Aku tau, beg aku tuh dah uzur. Dah merate aku bawak pergi. Tropicana pun dah tak kuar pattern cam beg aku tuh lagik.
Dr kaler merah terang...skang dah kurang terang. Certain part pulak dah koyak...Tp aku still sayang beg tuh. Sbb aku kumpul duit sniri nak beli beg tuh. Punyelah lame aku usha dulu.
Aku beli beg tuh ngan Azwa, die yg pilihkan. Azwa mmg suke aku pakai brg2 warne terang. Die slalu kate, aku sesuai pakai kaler2 macam tuh. Mungkin betul kot die kate...kaler yg terang wat aku lagi ceria.
Ntahlaaa...tp kalo ikut buku color-therapy yg aku bace dulu...warne merah ngan oren nieh membantu utk kesihatan dalaman. Maybe betul kot pemilihan beg aku tuh dulu. Menceriakan keadaan...membawak aku pade pengalaman2 yg aku takkan lupekan..
Haiii...sudah...jgn dimule lagik Cik Sha oiii...


Looking my mom's psychological solution towards her children, aku paham yg sbnrnye pembelian beg tuh ade niat tersendiri. Mungkin betul...nak belikan beg, ganti beg yg uzur. Tp ibu bukanlah mak2 yg over caring yg akan pangku aku ke ape..haha..
Aku cuku paham nada memujuk ibu...tak same macam mak2 yg len...Kasar...tp berkesan kot...


Thanx to my fren Wan Nur Azurie (I like ur name). Smalam die call...thanx a lot. Sbnrnye aku betul2 tak sangke yg die call...so aku tak dpt nak agak sore sape yg aku dengar smalam. Mintak maaf banyak2, ok laling?
Aku mintak maaf kalo kali kedua aku tak angkat call ko smalam...mase ko call tuh aku nak gi solat sbnrnye...so aku ingat kali kedua tuh ko takkan call lagik. Ape2 pon...thanx for ur concern...aku tau niat ko baik...ko mmg kawan yg baik kan..


Bile org caring kat kite..tak kisahlah org tuh family kite ke..kawan kite or sape2...kite mesti cepat tersentuh kan. Ntahlah...tp ape yg aku leh wat skang..kalo kite sedih ke, kite marah tak payah la tunjuk kat org. Aku cube handle diri aku sebaik yg mungkin ngan org especially fam aku...Diorg tak sedar ape2 pon yg len sal aku skang.
For the 1st time since keje nieh...aku tibe2 macam melayang kejap. Aku asek wish aku ade keje...biarlah aku bz. Luckily boss aku tuh sangat baik, die letak story books die kat dlm opis n offer aku nak bace kalo takde keje. Aku bace buku2 die...but then in this situation...historical romance is not sumthing I should read rite now, betul tak?
Kadang2 aku wish aku boleh bace Harry Potter waktu2 macam nieh. Aku dah tak pandang lansung Susan Johnson ke Iris Johansen...and mostly avoid terus Judith McNaught. Mill's and Boon's apetah lagik...walopon cerite pendek..aku tetap avoid. Avoid luv books, avoid luv stories. Malas sangat rase. Especially when sumtimes kite akan pandang sumthing, buat sumthing yg wat kite terkenang2 kisah dulu2.
Waktu nieh kadang2 aku rase malas...bosan...and aku taknak jd marah, ape lagik sedih2. And blajala keluar dr keadaan semasa...slame nieh kan survivor..


Arinieh aku kena gi keje naik komuter sbb bas tuh tah hape pangai tak brenti lak. Bosannye kena naik komuter...ntahlaa...aku rase dah taknak lagik naik komuter sebolehnye...muak..


And pagi nieh pulak boss aku gi PD, nak tengok tender. Huuuuuuuu....boring lagik..tolooooooooong...


Okaylah kawan2...aku mmg sangap. Ikut kiraan kalendar patut dah bendera merah dah nieh....so, kalo agak2 macam bad mood ke hape..ampunkan Cik Sha ek...kay...nak sambung keje..Takde sape nak borak ngan aku ke...?Huwaaaaaaaaaaaa.....

Monday, June 27, 2005

What Type of Killer Are You?

What Type of Killer Are You?


Revenge killer



You kill for
revenge.

That is because you have lost something or
someone you held very dear. Now you can't seem
to get over the loss that marked your soul, and
the only solution is to go after the one person
who brought all this pain to you. Chances are
you are angry inside and you bottle everything
up and don't talk to anyone about it. People
may want to help, but you think that they can
never understand your pain and only get
frustrated because of this. But it is important
to see all that you have left and be thankful
of that even if you have lost something great.
It may not be true that Times heals all wounds,
but with time and talking about your feelings,
maybe the hurt will ease.

Main weapon: Yourself
Quote: "You can close your eyes to
reality but not to memories" -Stainslaw J.
Lec
Facial expression: Gritted teeth and
teary eyes



INCOMPLETE -BACKSTREET BOYS


Empty spaces fill me up with holes
Distant faces with no place left to go
Without you within me I can't find no rest
Where I'm going is anybody's guess

I’ve tried to go on like I never knew you
I’m awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I'm going to be is incomplete

Voices tell me I should carry on
But I am swimming in an ocean all alone
Baby, my baby
It's written on your face
You still wonder if we made a big mistake

I've tried to go on like I never knew you
I'm awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I'm going to be is incomplete

I don't mean to drag it on, but I can't seem to let you go
I don'twanna make you face this world alone
I wanna let you go (alone)

I've tried to go on like I never knew you
I'm awake but my world is half asleep
I pray for this heart to be unbroken
But without you all I'm going to be is incomplete

Incomplete


Sepanjang dua ari nieh aku off hp. Sowilah utk geng lemak yg tercayang...aku tak perasan ko call aku. Aku tak keje ari Sabtu arituh. Saje aku letakkan fon jauh2 sbb aku malas nak melayan fon tuh. Kesian 3210 aku...slalunye die jek yg melekat ngan aku. Nak tido pun peluk die. Tp skang apekan daye...tuan die takde mood nak melayan die...huuuuu...


Credit pun sengaje aku tak topup wat mase nieh. Bukan aje sbb nak berjimat, duit boleh gune utk tambang gi keje...tp aku sniri takde ati nak topup. Dulu walopon sikit2...aku akan kumpul utk topup....tp skang...I just simply feel nothing. Aku nak topup pun Yati kat Kota Tinggi...Kak Sya dah pergi...kwn2 aku sniri aku jarang nak call...wat mase nieh pulak aku dok umah...so, what's the purpose? Dulu bolehlaaa....topup sbb aku tau sape yg aku nak sms, nak call...skang...? I just need sumtime for myself...


Ari Sabtu aku tak buat ape. Just lepak jek.Aku bangun lambat gak...lepas Subuh aku trus tido. Aku rase ibu pon kesian kot tgk aku. So, die bagi jekla aku tido. Aku penat sbnrnye bukan sbb keje, tp mase nak balik keje arituh. Bas aku lambat...dah dekat nak maghrib baru sampai. Dahla aku bawak banyak barang arituh. Tambah pulak balik2 jek trus masak...last2 dpn tv tuh aku dah lentok dah.


Aku pun bukan suke sangat jage malam2 skang nieh. Bukan ade sape2 yg jage. Nanti aku tgk tv sorang2. Kalo takpun aku melangok dlm bilik. Dulu malam2 aku men sms kee..ape ke..Skang dah takde mende aku leh wat malam2. Aku malas, Nanti kalo dibiar aku nieh menung...paham2 sniri ape jadik...


Ahad, lepas Subuh aku pi naik bas, beli ikan...beli sayur. Like I said before...keep myself busy at the moment. Balik, aku masak...aku join adik2 aku wat pape pon....kemas..watlah ape aku nak buat pon. Yg pasti jgn masuk bilik. Bilik tuh utk tido jek...jgn menung2..wilex...keep myself busy. And dats why fon aku terpakse kuar dr agenda aku...


Arituh, mase aku nak balik dr keje...aku dpt satu sms. Die anta...msg forwarded sbnrnye, yg diedit...Last skali ade phrase "SAJE NAK SHA". Aku dah agak....msg nieh bile aku bace macam tak logik jek...Tak serupa ngan ape yg berlaku. Tp biarkan jeklaa.. Pg Sabtu, die anta sms lagi...die cakap...die tertinggal perkataan "kacau".
See...aku dah agak. Since then sampai ke pagi nieh..no more sms from him. Hmm...jgnlah risau...aku tak perasan pun..if itu yg die fikirkan...Aku berpijak pade bumi yg nyata...sms nieh aku dpt skang, bukan dulu...


So, arinieh my boss gi KL. Nie yg aku gune jap internet sementara fax tak masuk lagik. Itupun jgnla amik kesempatan kan...


So, nanti2la gua story lagik ek....Wat mase nieh byk keje nak wat...hehee..see yaaa...thanx sbb membace :D
p/s: nieh lagu fav wat mase skang....BACKSTREET'S BACK...ALRITE!

Friday, June 24, 2005

dragon fruit

DRAGON FRUIT





GERIMIS SENJA - ALLEYCATS


Ku terpegun di jendela bila hujan gerimis senja
Tak ku lihat di hadapan ku diri ku dalam lamunan
Tiada lain yang ku bayangkan hanyalah peristiwa itu
Dosa-dosa yang ku lakukan tetap mengganggu batin

Tanya pada diri apakah ini semua cobaan belaka
Kesal ku tak berakhir menduga keyakinan ku kepadanya
Batin ku menjerit namun tiada suara

Aku cuba menyatukan semua harapan yang berkecai
Tuhan ku bimbingkanlah diri ku agar kesal ku hilang
Gerimis sungguh mencengkam tiada dapat ku tahan lagi
Sungguh-sungguh tak ku menduka hingga jadi begini


Gambo di atas ialah gambo dragonfruit merah. Smalam ibu beli mase die pi Kuala Pilah, kat tepi kebun buah nieh. Ibu kena translate kertas PRA-UPSR dr Bahasa Melayu jd English (power la dak2 skang...zaman aku dulu takde camnieh pon). Aku bajet buah nieh warne putih isi die, tp merah!Aku mmg dah lame ngidam nak yg isi merah...satu sbb tak jual kat pasaran...diimport...satu lagik sbb mahal beb....tp beli kat kebun nye pasal...murah jadinye!


Ibu macam memujuk aku gak style die nieh. Abis sume buah aku die beli semalam. Rambutan, langsat..KUNDANG MASAK. Mesti ibu rindu tgk anak dara die senyum kan? Shian ibu...


Ari ketiga bekerja. Arinieh sebok sket sbb kena siapkan mende manager nieh nak gi meeeting ngan Tabung Haji.
Penat jugak arinieh. Dr pagi td sampai kena isi borang worker Indon nak sambung keje.
Pastu tgk pasport Indon...hakhak...sebbaik kena wat 6 org pekerja jek..
Kalo 60 org mau pening aku bace name2 Indon nieh...hihi..
Ape2 pun aku okay jek...Cume bile dah smpai manager sorang tuh aku agak letih sket la sbb keje die byk.
Aku sniri tak ingat umur die brape...tp seingat aku die lahir thn 70's camtuh aa..kirenye brape thn ntah lagik tua dr aku.
Yg pasti die nieh mude lah jugak, taklah tua sangat.


Semalam, aku kena call die...cakap die kena attend seminar. Aku ingat die cam dah tua dah. Sore, style cakap...macam org tua. Skali tibe2 die sampai...die masuk opis...aku cam tercengang jap. Smpai aku tanye, "Ni yang saye call pg td tu ke?" Die sengih2 jek..Uiks...mude nye manager aku?


Then, sbb die nak wat keje and aku tak byk keje..aku bla la tpt len...tak comfortable bile sume org kat site kitowang jek dlm opis tuh. Die wat keje die n aku gi solat Zuhur. Bile aku masuk balik, die tegur aku...tanye aku dah abis ke keje..mane die mende yg die nak attend tuh. Bile aku wat briefing die senyap jek. Serius gak mamat nieh. Tp kan...kadang2 deep down inside me aku rase die dah kawen. Nape?! Sbb laki dah kawen slalu boroi!!! Hahahahhaha...(Tp mane leh ckp dptn2 kang kena marah..dah die boss..:P)


Pastuh, tah camne...aku nieh dr seari ke seari nak call si Yati sbb aku tak paham manual nak gune fax machine opis nieh...Skali mmg betul pon aku salah gune. Dahla film die dah nak abis...aku pun blur tak tau nak wat pe. Aku call nak tanye ilmu...tak dpt2...mane ko Yati ooiiiii!!!


Ape lagik...terpakse la Erwan (manager aku) yg tlg watkan. Die pon nak tergelak tgk aku cuak jek dah tak reti gune mende alah tuh. Malu tak usah la nak cakap kan..muke nieh aku rase dah tebal spuluh inci. Aku ckp kat die, film dah abes...camne nnt...Pastu dgn selambenye die gelakkan aku, " Cik kak..kalo kite anta fax mane ne pakai ink tuh.." Hangin jek aku...Ntah camne terlepas cakap kat die..." Saye taula, syg...Saye kate nak receive fax..bukan trime fax la..." Tibe2 die macam tersipu2 semacam jek. Laaaa...perasan ke? Aku takde maksud ape2 pon...Susah macam nieh!


Arinieh die dtg lagik...bawak sebeban keje untuk aku compile, bind...abeh sume number die suh aku call. Boss besar pulak suh anta email...nieh yg aku dpt bukak internet...kalo tak haramla ekkk....connection tuh fax machine lagik penting.. (balik2 fax....uhuuuu...)


Nieh aku baru setel kerja Erwan...Aku sniri tak ingat bile die tanye aku name aku....tp alih2 td die panggey aku "Sha". Haii....susah org pelik nieh. Tp legala dpt siapkan keje dlm waktu yg ditetapkan....Huh...bestnye bile dpt rase wat keje dgn usaha sniri...best...best...


Arinieh plan aku nak pi pasar malam...sbb aku nak beli lauk trus. Kat kampung aku nieh segale sayur kampung ade...mesti sakan aku nak nengok mende2 kang. Arinieh aku plan nak masak gulai perut ngan rebung, goreng puck paku, ulam ngan sambal belacan. Okay tak menu aku?


Secare tibe2 kadang2 aku akan teringatkan die. Everyday aku teringatkan die. Kadang2 aku jd marah, marah tukar jd sedih. Semalam ibu tanye aku sal die. Pade ibu aku dah terangkan kitorang hanye berkawan jek skang. Kecewa ke ibu? Ntahlah. Tp yg pasti aku tau walopon sedikit....tak banyak yg ibu tunjukkan...ibu sayangkan die. Aku tau dr dulu ibu heran sbb aku tak pernah langsung nak lupekan die ape aje yg aku buat. Especially stiap kali aku masak...aku akan ingat ape yg die suke...


Aku hanye dpt bg tu jek...bile die ngan aku pastikan die makan, pastikan die sihat. Mungkin dr segi tuh jek aku bagus...mungkin yg len...org tak puas ati ke...manelah kite tau. Aku pun manusia..masih lakukan kesilapan yg kadang2 aku tak sniri tak sengaje n paling penting tak sedar...


Ibu pesan, biarlah die cari kebahagiaan idup die sniri. Ntahlah...dlm ati aku masih mengatekan...betape beruntungnye die sbb die dpt amik ati ibu. Sedangkan sebelum nieh aku langsung takde ati nak ceritekan pasal kawan2 aku kat ibu. Tp nak buat macam mane..tuahnye kat mate aku jek...


Die tetap baik...pagi n malam masih lagi rajin contact aku, walopon sebagai kawan..
Cume aku yg sengaja biarkan credit nieh tak diisi. Biarlah aku carik ketenangan sniri. Sbb slalunye aku topup utk cerite dgn die kan? Ade masenye aku still tertanye2...acti5 lagik tak aku dlm number tuh agaknye...Smpai bile die larat nak sms ngan contact aku macam nie...Mesti satu ari nanti die akan bz...Satu ari bile die jupe org yg die berkenan...mungkin keadaan nieh takkan same macam dulu kan?


Biarlah Cik Sha....yg penting wat keje betul2...tak kena marah ngan boss...tak kena gelak ngan Erwan....mak ayah sihat...dpt bela nasib adik2...Itu jek harta aku yg tinggal. Aku harap kowang tlgla doakan approval grad aku diluluskan...itulah doa aku siang, malam, pagi petang. Lulus jek approval nieh dptlah aku carik keje len nanti. Boleh aku consider byk mende len dlm idup nieh yg pelu aku pikirkan lepas aku dpt keje len nanti. Idup nieh....kalo nyawe dipanjangkan Tuhan...mmg penuh dgn tanggungjawab...Kena teruskan sbb ramai lagi org yg memerlukan kite...

p/s: Jom kite layan SINAR.FM kejap...hahaha..nieh lagu fav aku...layan 80's jom..:)

Thursday, June 23, 2005

"If You Were An Anime Character What Would You Look Like?


romantic girl


Ok you are a romantic anime girl and you love and
care for a lot of people.There is no evil in
you soul or your heart.Though sometimes people
don't feel the same way as you do you keep on
trying to change their mind.You love to help
people out and you are always happy.Keep on
trying to make the whole world smile because
you know smiles are contagious ^_^.Oh and if it
seems like there is nobody who could love you
as much as you could love them it doesn't
matter the thing is that the only thing that
matters is that he cares and loves you and it
doesn't matter how much well maybe it does but
don't set you standards to high cuz then you'll
find nobody




KEKASIH AWAL DAN AKHIR- JAMAL ABDILLAH
Malam menanti siang
Siang menanti malam
Bagai berkurun lamanya
Masa memisahkan kita
Hingga terlupa
Pada paras lupa

Malam mencari mimpi
Siang mencari erti
Tersingkap seribu makna
Terucap seribu kata
Terlepaslah... rahsia

Sekian lama terpisah
Akhirnya bertemu
Mengenang dosa
Mengenang rindu
Dan ternyatalah
Cintaku yang satu...
oh oh...

Kau kekasih awal dan akhir
Kau kekasih zahir dan batin
Setelah ku sedari
Cintamu yang abadi

Takku harap takku peduli
Walau bulan jatuh kebumi
Dan hadir bidadari
Tak kumimpikan lagi

Kerana kau lebih mengerti

Kerana kau lebih kukasihi


2nd day Cik Sha bekerja...ecewwwaahh..buunyi cam keje hebat jek kan.
Nywayz, hebat ke tak hebat dlm dua ari nieh kire byk gak mende yg aku blaja. Hehe.
Sbnrnye aku suke keje camnieh. Mule dr bawah. Walopon aku mmg takde pengalaman sblm nieh, tp aku kire okay gak aaa..
Cume bab competency yg teruk ialah certain things macam nak handle machine fax tuh...hihi.
Memalukan sungguh...ialah slame nieh kalo ade keje macam nieh bukan aku yg wat, maklumlah...aku mane de machine fax. Kalo nak fax ke pe suh kwn yg ade machine camtuh.
Aku sniri mengelakkan dr menggunekan fax...maklumlah...tak reti.


Tp since keje kat Indah Peka nieh terpakse la aku blaja gune mende2 macam nieh. Gunelah fax, machine potostat, machine binding..sume2 tuh yg slame nieh aku dok anta kat kedai jek...skang kenalah aku blaja wat sniri.
Alhamdulillah, pengalaman blaja wat proposal dulu bergune utk aku. Taklah kekok menaip proposal. Taklah kekok nak tanye mende yg aku rase betul. Cume maybe aku tak amik Civil Eng jek kot..so certain process aku tak paham. Yg aku paham nak urus die nye invoice, statement, bank statement...retilah aku kot.
Kalo bace surat2 in English ke, kena cakap omputih pun taklah teruk sangat.
Most importantly, aku dpt sorang boss yg sangat best iaitu Aunty Rahimah yg byk ngaja aku bab2 construction nieh. Byk gak gunenye aku keje kat sini.
Mmg cite2 aku nak dpt experience before aku carik keje yg lagik professional. At least nanti, kalo Tuhan izinkan aku grad, kalo ade rezki aku...dlm resume taklah kosong kat part experience tuh.
Walopon basically keje aku nieh adelah keje kerani. Ape ade keje exec kalo wat keje pun tak reti, kena kutuk jek. Baik aku blaja sementare dpt apporval graduate nieh.


1st day aku dtg, aku rase macam kembali ke zaman lampau pulak. Mane taknye, kat tpt aku keje nieh aaa tpt aku membesar. Start naik bas jek aku rase cam dah balik kampung.
Mahal tul tambang nak gi sini skang. Lagik2 lak Transnasional dh wat bas byk dtg sini. Huh...seringgit! Walhal kalo ikutkan boleh berjalan jek dr Seremban tuh dtg sini. Then mase masuk kat dlm Giant, aku rase pelik semacam.
Mane taknye, Giant yg kecik nak letak byk brg. Gayat aku kejap...wahwah...org kampung aku dah leh shopping sini nampaknye. Dulu tpt nieh Tops jek. Then aku jln..nampak umah Azura, kwn aku same skolah rendah. Dielah kawan yg same2 gi umah Cikgu Othman mase form 5 dulu.
Still ade pokok mengkudu blakang umah die, tp tak byk cam dulu. Pulak tuh, dah tambah sket, makin besar. Then lalu pulak kat Kedai Gunting Rambut Yaakob Juba, tpt adik2 aku gunting rambut dulu.
Lalu lagik...kat tpt jual goreng pisang ngn air tembikai, tpt aku ngan Dee menyinggah dulu. Dee pun dah tak dok sini lagik. Dah lost contact. Last time Dee contact aku, aku still tinggal sini, 2nd year. Mase tuh Dee nak bertunang ngan boipren Kelantan die. Agak2 mesti dah kawen skang nieh.
Dee mmg komited sket bab2 bercinta nieh..tak macam aku...padan lah Dee dah kawen n boipren aku pun dah taknak kat aku...hehehe..


Aku lalu umah si Fazlina, dak tabika aku. Dgr cite mak die dh meninggal. Padanlah umah die suram jek. Tp kereta Proton yg langgar aku tuh ade lagik dpn umah die.Hakhak..ingat lagik mase kereta tuh langgar aku dulu.
Punyelah ganas arwah mak Fazlina! Lalu umah Cikgu Saodah. Takde org. Kalo ade, sah2 aku dah kena panggil. Slalu aku lalu situ, mesti cikgu suh aku nyinggah...layan borak n minum ngan die. Lalu surau...tpt aku jupe org. Dulu baik gak aku nieh...mesti gi surau.
Org tak heran pun nampak aku kat surau, dah paham sangat cucu Aji Usup gi surau...nak menggedik takde mase...kena piuh nye ngan Hajah Bedah nanti! Kat sinilah aku solat tarawikh...anta barang makan (mkn kat surau nieh best tul, hehe). Pokok mangge tuh dah takde buah, bukan cam mase aku skolah dulu.
Dulu aku ingat lagik pi baling selipar nak dpt buah..hahhaa...slagi tak azan, slagi tuh tak balik. Smpai arwah atuk kena carik aku kat situ...hihi..Adeh...windunye aku ngan tpt nieh!


Then...aku lalu tabika aku. Cikgu Ina, still mengajar tpt nieh. Sebbaik die tgh mengajar. Cikgu Ina pernah cakap, bile nampak aku die dah rase tua. Hahaha..sume adik bradik aku die ajar...sume dah besar2. Ade yg dah kawen, ade yg dah ninggal..macam2 la..
And..lalu lah aku ke umah arwah insan2 kesayangan aku. Dah sunyi umah tuh. Tak macam dulu lagik. Aku pun tak dtg nak menyinggah. Biarlah org tak tau yg aku keje dekat2 sini jek. Biarlah. Umah aku yg lame....serinye ilang. Dulu poko heliconia aku tuh aku buh baje ari2. Skang dah botak tpt tuh without heliconia.
Bunga lili peach aku tanam tuh pun dah layu. Pokok inai yg kena trim jd bonsai tuh pun dah kuning2. Tak berjage tpt nieh. Takpelah..dah takde rezki aku nak dok kg sniri...


Satu yg aku lega. Dlm dua ari nieh aku langsung tak terserempak ngan anak bujang sebelah rumah aku tuh. Abah ngan mak die adelah....itupun diorg tak perasan. Maybe aku dah tembam sket. Bukan macam mase aku dok sini, tak tembam tp body maintain! Tuh sbb pakai kebaye lepas jek. Skang sume dah terbonjol. Hukhuk...
Dak bujang tuh anak ustaz ngan ustazah sebelah umah. Dielah yg rajin na dok ninjau aku watpe. Aku sniri tak perasan sampailah dua kali die terkantoi. Ibu pun pernah la ckp...die tah brape kali prasan dak tuh rajin tgk aku. Lagik2 kalo aku dah nak gi surau ke, kuar ke...sibuk jek. Sebbaik aku ctrl agik...ingat pesan arwah nenek aku.
Walopon die rajin sengih2 time mak bapak kitowang takde...wat2 tak nampak jelah. Lantaklah die kate sombong...Si Dee dulu punyelah kate die tuh ensem. Diam2 die rajin nengok. Aku prasan Dee tgk, tp aku wat2 tak tau jelah. Yelah, mamat tuh lg tua dr kitowang, putih orgnye, rambut lurus. Educated aaa jugak. Dee..Dee...lennye pendapat kite kan...


Kalo nk cakap sal kenangan....byk sangat kenangannye kan...tak abes aku nak cerite kat korang, whatever it is...itulah kenangan yg mengusik prasaan kan...Kenangan nieh bukan senang2 kite nak buang...lagik2 kalo ade org2 yg kite sayang.
No matter how hard the situation was, kite akan sentiase ingat kenangan tuh. Pade akulah...Tp tak kurang gak org yg still senang2 melupekan kenangan kan?


Aku okay jek. Aku tak tipulah kate aku still dlm proses recover lagik. Aku takmo la ckp byk2 pasal nieh. Biarlah..aku tak nak mengumpat...Prinsip aku, kite syg org tuh, kite jgn cite buruk2 sal die. Kalo kite syg die just doakan die bahagie.
Aku tak taulah...maybe ade yg akan kate aku bodoh...trime lagik walopon ati aku sakit...aku suffer..nak gak berkawan...tp aku tak nak berdendam. Biarlah org buat kite..jgn kite wat die...


Biarlah...mungkin sume nieh utk menjadikan aku hamba Allah yg lebih baik. Mungkin nieh kesempatan yg ade utk baiki diri sniri..Mungkin niehlah mase utk kite wat sumone hepi walopon tanpe kite lagik...


So, lagu nieh adelah lagu kegemaran aku. Dr dulu smpai skang. Lagu yg bawak tuah utk Mawi AF3 walopon die tak hapal lirik...


Kekasih Awal dan Akhir...kerana Dia kekasihku..

p/s: Bile lagik nak tgk aku jiwang kan....jgn marah dek non! Nywayz, to Yati...ko takkan mendengar cerite dr aku selagi ko tak contact aku. Penat aku try contact ko nak mintak tlg Yati ooiii!!!

Sunday, June 19, 2005

kapel kimono




MIMPI SEDIH- EMILIA CONTESSA


Di malam sepi aku bermimpi
Mimpi yang sedih sekali
Kau akan pergi tinggal kan diri ku
Aku menangis tersedu

Diri ku tak pernah lepas dari penderitaan
Mimpi yang kini terjadi
Kau pergi setelah aku serah kan kasih suci
Itu lah nasib diri ku

Angin meniup membelai rambut mu
Yang terurai tak berseri lagi
Angin berhembus membisikan kata
Yang sangat menyusuk hati

Diri ku tak pernah lepas dari penderitaan
Mimpi yang kini terjadi
Kau pergi setelah aku serah kan kasih suci
Itu lah nasib diri ku


MIMPI SEDIH


Maybe number 7 tuh bukan number Cik Sha kot. Mr Sashi pernah men2 "tilik" aku dulu....die kate dlm idup aku nieh byk sangat number 7.
Maybe betul kot...


7 bulan...singkat betul. Kalo nak ckp mmg segan la sbb 7 bulan je. 7 months of experience, boleh kate 7 months of happiness la jugak.
Aku tak tau ape yg aku boleh katekan sepanjang 7 bulan....tinggal brape ari lagik nak lapan bulan...tp aku sepatutnye dah berenti mengira.
Ticker kat bawah nieh pon aku dah buang...ganti yang len..Bukan ape, taknak nanti ade yg salah paham.


I am now single, but absoulutely not available. For now. Forever kot? Ntahlah. Yg pasti wat mase skang ape yg perlu aku tumpukan ialah mase depan.
without anyone.


Aku takmo jd macam kawan2 len...bile dah regain dis title mule menguntuk macam2. Suke ati bile ex dikutuk. Aku tak tau...aku cukup pantang org kutuk die. He was nice. Kalo nak ckp pasal hepi...aku rase aku tak pernah hepi n energetic macam yg korang tgk aku 7 months ago kan?
Well, it takes commitment and ample of time to luv.


The day I got my single title back, aku teringat dulu at one time akulah Miss President of the Single Club. Lame wooo...gua pegang title nieh. Probably sbb mase tuh takde mase nak pk mende nieh sume.
Dok nyetel prob org sampai diri sniri single mingle...hekhek..
Aku demam. Teruk. Bukan sbb aku broke up sangat sbrnye kot...sbnrnye aku mmg dah demam lame. Demam datang dan pergi dalam idup aku macam angin jek. Balik2 tak sihat.
Cume mungkin die tak perasan....sibuk sangat. Aku pun taknak bgtau kat die, sbb aku tau die sibuk. N aku takleh blame die sibuk. In fact I was proud of him sbb die buat sumthing yg bergune dlm idup die. Tak melepak jek harap duit mak bapak.


Mase aku final arituh, demam paling teruk melande. I knew sumthing was wrong. I just couldn't figure it out.
Kenape tibe2 aku rase sunyi sangat idup..
Pujuk diri n pujuk diri...n akhirnye?


Bukan aku taknak tunggu aku sihat...tp biarlah...dr lame aku menunggu. And there it was...dat statement. Rase macam jatuh talak pulak bile pikir balik2...


The saddest part was probably I was not able to defend myself. Itu jek...terpakse trime kenyataan dan keputusan org tanpe sempat bgtau keadaan sbnr...
Mungkin sbb tuh, demam aku makin teruk...kali nieh, jage diri sendiri kay, Cik Sha?


Tp aku bersyukur sangat pade Tuhan. Aku tak hilang iman lagik, buat mende2 bodoh yg slalu pompuan buat tuh. Kelar diri ke, terjun bangunan...amik racun.


Biarlah sumenye jd cerite aku jek....tak payah aku kecoh2 kat sini...okeh frenz?


The 1st day lived without him...aku basuh dapur, bilik air...balik2 men air. Tak boleh kire brape kali aku mandi satu ari sedangkan skang tgh sesak takde air kat Seremban nieh.
Aku nak masak bekfes, dah ari sebelum tuh aku tak dpt makan. Ayah bawak balik bekfes utk aku. Ayah cakap..." Kakak...nasik lemak yang kakak suke tuh..."
Ayah...nasik lemak tuh bukan favourite kakak...tuh favourite die...die yg suke makan nasik lemak..
Tp aku telan jugak nasik lemak tuh sbb aku kesiankan ayah...Ape ayah cakap nanti...penat2 die jalan belikan utk aku. Org tua tuh mane nampak...die kuar rumah pun dah miracle sangat dah...


Aku kemas satu umah. Shahmi pun heran ngan prangai aku. Tp aku rase takde sape nak tanye ape2. Pade sume org, aku tetap macam aku...takde ape2 keganjilan pun. Aku mampu sorokkan dr sume...itu yg buat aku syukur sangat.
Satu part jek yg aku tak kemas dlm umah tuh: Bilik aku. Smpai ayah naik bising bilik aku dah mengalahkan sarang tikus, tpt kucing beranak pun lagik cantik, kate ayah.
Aku diam jek...
Sbnrnye mane lah org tau kan, nape aku taknak kemas. Dlm sebulan sebelum nieh aku sibuk menampal2...konon nak wat surprise. Then aku bawak tido hampir sume brg die bg kat aku dulu. Kalo aku kemas..agak2 aku nak buat ape ek?
Aku sendiri tak sanggup... sbb aku taknak nanti aku salah pegang n aku wat diri sniri sedih...


Tghari tuh, ibu balik. Die belikan aku laksa. Berkali2 die suh makan laksa tuh. Ibu sibuk ceritekan pasal iklan Hotlink yg baru...pasal laksa Sarawak. Laksa Sarawak yg ibu pernah makan, sedap kate ibu...
Ntah kenape ilang selera aku nak makan laksa tuh. Kali terakhir aku makan laksa mase kat Laksa Shack, Timesquare. Laksa Sarawak yg wat aku tak lalu makan...mase tuh aku makan ngan....


Dah jd prinsip aku, makan biarlah habis. Terpakse aku telan laksa tuh walopon akhirnye aku sniri yg loya....muntah2...mungkin perut aku sniri mereject sumenye...Ntahlah!


And petang tuh...aku pergi berjogging. Ntah dr mane dtg kudrat aku nak berlari dlm badan2 tak sihat nieh. Tp...tibe2 aku teringat tpt aku lari tuh dekat jek ngan landasan komuter. Waktu komuter pertame lalu aku masih tak perasan..
Tp kali kedua...komuter ke Seremban. Aku hanye dpt pandang komuter tuh. Tibe2 aku rase sunyi giler....


Malam...aku buat biase lagik...takde sorang pun yg tau aku dah tak wish2 macam selalu lagik...Dah takde org nak jupe aku dlm mimpi aku lagik..
Sbb mimpi aku hanye mimpi sedih...


Maybe title Miss President tuh mmg sesuai utk aku kot?

Monday, June 13, 2005

3r




Okeh...3r kembali lagik! Nieh antare fav. show aku nieh....rajin nengok walopon season nieh agak banyak gak aku missed. Aku mmg suke rancangan camnie...nambah motivasi n pengetahuan aku gaklah. And it links to my interests as well!


Kali nieh pengacara 3r pun bertukar...walopon ade 3 org dlm satu rancangan, but diorg boleh bertukar2 kan...And each one of them is gud and very professional..Aku suke betul!
So, for kawan2 yg nak share mende2 berkaitan 3r...bukaklah website 3r nieh:


*3r*


Website nieh jugak Cik Sha dah linkkan ngan blog nieh...as a token of appreciation to 3r yg banyak bagi inspiration kat aku. "YANG BAIK BERTERUSAN"...bak kate 3r kan!
Nywayz, website yg peminin nieh jugak sangat best utk disurf...ade forum, ade tips, ade infos...so...jomlah kite share mende nieh ek...


3r ade style tersendiri utk menarik perhatian. Macam Oprah Widfrey pulak...tp sangat menarik. So...jom...kita nonton 3r season nieh ya buk!

boipren kompius -syukur!

SYUKUR!





AWAN YANG TERPILU-NING BAIZURA


Kerana cinta
Aku kembara
Bagai camar
Melintas laut
Mencari pohon
Untuk berteduh

Kerana cinta
Aku kembara
Ikut lagu
Bisikan hati
Mendamba kasih
Paling setia

Sepasang sayap tak terlihat
Umpama mimpi yang tersimpan
Jadi rintik-rintik hujan
Menciptakan
Awan yang terpilu

Puisi ini
Tercipta lantas
Tak kesampaian
Hajat meronakan
Gelora rindu
Ku kepadamu

Ingin sekali
Aku ungkapi
Isyarat jiwa
Dengan sempurna
Biarkan kau mengerti
Biarkan kau sedari
Keadaanku yang memujamu



Hari nieh aku takmo ckp byk sbb tak byk nak dicakapkn.
Mlm td aku tak dpt tido...memikirkan camne nak setelkan ape yg tak dpt aku setelkan sblm exam nieh. Payahnye nak berjaye nieh. I always pray it won't be too hard!


Kalo aku dpt grad...aku akan rase bersyukur sgt. Sbb aku nak sangat grad demi org2 yg aku sayang. Tak sanggup tgk diorg terseksa lagik. Tak sanggup seksa lagik macam nieh. I can't take it anymore...huuuu....


Maybe sebab terlampau byk berpikir kot, malam td terbawak sampai ke mimpi. I dreamed about people i luved...my grandparents. Slalu macam tuhla...everytime I feel down n sad, mesti aku akan teringat diorg. And mungkin ingatan tu yg bawak sampai ke tido kot. Ntahlaaa...Tp yg best tuh, there's sumone in dat dream with me...sronok sangat mimpi tuh...even though setakat mimpi jek...we were so happy together...


Bile pg td aku bangun tido....terdengar solat Subuh...back to reality. Terase balik yg keadaan takkan same macam dlm mimpi tuh...Atuk ngan nenek dah lame takde. Org tuh pulak...well...we're in a very vulnerable condition. If only things can get BETTER. Ape lagik yg aku boleh buat kan...bersyukur jelah ngan keadaan semasa. At least die ingat dah la...ape lagik aku nak mintak.


Pg td mase jumpe Cikgu Saodah n Cikgu Usop (my teachers and my former neighbours)...aku rase macam jupe arwah atuk ngan arwah nenek balik. Sayu rasenye bile diorg gelarkan diri nenek n atuk kat aku...Camne la aku nak balas jase dowang nieh agaknye...Meringankan separuh beban yg aku hampir tak dpt nak tanggung...lagik2 malam td...Tak dpt aku nak kawal air mate mase dowang bg duit tuh tadi...Bersyukurnye aku...


Belum setel sepenuhnye. Tp hampir setel. Aku harap jap lg bile aku gi Bangi, dpt aku lega belajar. Aku dah email project. Hope sumenye okay...Aku nak grad....!!!


Apepun aku bersyukur..arinieh masih ade yg ingatkan aku, menyokong aku...and most of all sayang aku...May happiness will be mine soon...


p/s: Take ur time, dear...it's up to you...

Saturday, June 11, 2005

thanx




YATMO,LIEZA,YATIE, AND DELL


DARI KEKASIH KEPADA KEKASIH-HATTAN


Entah berapa kali
Kucuba membohong hati ku ini
Hebat dilanda
Rindu padamu
Namun semua alasan
Rapuh bagaikan awan berarak
Yang memang tidak pernah abadi
Dan terlalu cepatnya berlalu
Pabila di giring angin
Dan mudah pula layu
Selepas ia melimpahkan
Titis-titis ehsan

Kini hatiku sangat terdesak
Untuk memilikimu
Agar bisa aku meneruskan
Sisa-sisa hidupku ini
Seperti manusia yang punya kekasih
Yang punya kekasih



Okeh...what to say...aku takde mende sangat nak ckp. Arinieh aku de test...tp nak wat test punyelah lame, sbb kena tunggu my other classmate tuh dtg.
Wat test around 15mins jek..soklan taklah susah..had a chat with Mr Sashi for the last time. Smpai die ckp, "Are u lonely, Siti? U really look like sumone who has sumthing in her mind?"
To be honest, byk nak difikirkan lately...wish dpt nak grad...dpt abes study..nak carik keje..nak keluar dr masalah..nak setelkan sume masalah aku skang.


Nywayz, thanx to org yg sms aku arinieh and semalam...even sms tuh aku tak taula...mungkin still marah lg..but i do appreciate it, my luv!


Posting kali nieh dideciate khas utk junior2 tercayang..who are my frenz..DELL, YATMO, LIEZA AND YATIE....Thanx a lot for your patience! Menumpangkan aku time tgh takde tpt nak pergi di saat byk sangat keje nak dibuat nieh..and dia saat jadual tak menentu!


Thanx sbb bg aku pakai pc, tumpangkan tido, pakai syampoo, shower foam, ubat gigi..sumelah! Thanx teman aku g makan..thanx bawak aku gi jalan2...thanx for everything!


Ape lg thanx...byk dowang dah wat utk kwn tua dowang sorg nieh. Hehehe. Can't name it...ape pun...lebiu beri much my frenz...I appreciate all the helps u gave to me...and hope to return it back!


Utk Yatmo yg jauh di mate...hope dpt la ape yg diidamkan..n sape yg diidamkan..hehe..u'll alwiz be my fren and like my little sister, okeh?! I know u're the greatest...be confident of urself...becuz u're wonderful...


Utk Cik Lieza yg still menyorok cite hubby die nieh..ish.iishh...aku wish dpt jupe ko lg sbb ko mmg kiut...u deserve gud things in ur life becuz u're such a nice person! Windu sgt kat ko....hukhuk..


Utk Yatie..hope u be happily ever after with ur baby..buzz.buzz..hekhek...u're an intelligent gal, very pretty..make sure aku dpt dtg kenduri kat melake..kat penang nnt ek! U've been great..


And last but not least..utk Dell! Huh..thanx ek bg aku men sims smpai pg..hahahhaa...nnt anak aku tuh ko tolong jage tau Dell...5As tuh...adeh....saat2 macam tuh maybe takkan ade lagik kan! Dell yg comey...jage diri baik2..jgn cpt majuk...sbb ko cute kalo majuk, aku takmo ko cute sangat (hehe). And then...truskan perjuangan ek...hope dpt tgk ko berjaey nnt...thank u for ur kindness, mu kind frenz...


And....utk kawan2 yg tak aku sebut namenye kat sini...kowang tetap slalu di ati aku...jase kowang..aku tak dpt taip kat sini sbb byk sangat..


Ntah bile aku nk update blog lg...hope masih ade yg sabo menunggu...merci!


p/s: lagu nieh...wellll...ntahla....:(

reds news!

LIVERPOOL BACK TO UEFA CHAMPIONS!CIK SHA EPPY!





Liverpool WILL be able to defend their Champions League trophy next season after UEFA today granted them a place in the first qualifying round of the competition.
Following a telephone conference between the 14 members of UEFA's executive committee it was decided that Rafael Benitez's European champions should be invited to take part in next year's competition despite finishing outside the top four in the Premiership.

It means that England will now have five representatives in next season's competition after UEFA agreed the winners should have the right to defend the title they won so dramatically in Istanbul.

The first qualifying round will be played on 12/13 and 19/20 July, with the draw taking place on 24 June.

In a statement released on their official website, UEFA said: "Liverpool FC will compete in next season's UEFA Champions League first qualifying round.

"The UEFA Executive Committee decided to amend the regulations for the future editions of the Champions League, so that the holders will have the right to defend their title and therefore qualify automatically. At the same time, the number of clubs allowed per national association will remain stable based on coefficient ranking.

"Exceptionally, for the upcoming season, the executive committee today decided to allow the current Champions League holders to defend their title.

The UEFA Executive Committee also decided that:


Liverpool would enter the competition in the first qualifying round, to be played on 12/13 and 19/20 July, with the draw taking place on 24 June.


There will be no country protection for Liverpool.


Liverpool will be included in the English market pool share with the status of lowest-placed English club.

NOTE From UEFA: The information included in this list is provisional and will be confirmed by UEFA in mid-June following the receipt of the official entry documents from each of the national associations."

Uefa chief executive Lars-Christer Olsson told BBC Radio Five Live the decision by the 14-man executive committee was unanimous.

"Unanimous means that everybody is supporting it. By definition,that is also the case here. There were no discussions actually on where they should enter the competition because everybody was of the opinion they should be given the opportunity but they have to start from the beginning. They could not be allowed to get into the 32 for example."


p/s:gambo nieh aku amik kat liverpoolfc, Japan


sok sek....aimar, reina, raul, crouch....best ke?

link baru




Achtung...achtung...okay..sile peratikan sidebar sebelah kanan bahagian links..aku dh tambah links baru yg aku rasekan sesuai. Aku suke bace mende2 dr links nieh..wat otak aku reti nak berpk n amik tahu hal ehawal smase.Dr links nieh aku dpt la pengetahuan sket2 yg aku nak share ngn korang. Jom membace menambah ilmu!


*oprah* *liverpoolfc malaysia*travel and living * cyberkuali *the star *one tree hill *


tengkiu!

Friday, June 10, 2005

How much do you love?

How much do you love?


hopeless

You love to love and don't care who knows.
Sometimes you go over board but sometimes it's
not always a good over board. You believe in
the love at first sight deal but sometimes
that's not always good.



CAHAYA -KRIS DAYANTI


Dosakah aku bila mencintaimu
Bila jalinan hati kini menderaku
Tapi haruskah diriku pasrah
Diriku mengalah..

#Memang cinta tiada bermata
Bisa ciptakan sedih juga bahagia
Aku..kini terjerat kernanya
Susah lepaskan dia

Jalannya cinta nodai hati
Aku dicinta jalinan tiada pasti
Dan aku tak harus terkalahkan
Dan diriku terabaikan
Ku ikuti...jalannya hati



Lagu nieh menyatakan rase hati aku skang...hmm..pk sniri. Gua takmo story..it hurts..it hurts..it hurts...bile nak abis sume nieh...it hurts...okeh...dua ayat jek...cukuplah utk arinieh.

Thursday, June 02, 2005

What wise quote fits you

What wise quote fits you?


Rise


Your wise quote is: "Our greatest glory is not
in never falling, but in rising everytime we
fall" by Confucius.
Yes indeed, you see true strenght can only be
seen when a person has "fallen". Only
then one can tell how they will handle it. Just
don't make others fall so you can know who they
really are. You on the other hand may be a very
quick recoverer and don't let people bring you
down. You are your own, and you're find with
that. Emotional issues is something you handle
rather nicely.



TIADA LAGI KIDUNGMU -LEFTHANDED


Air mata yang berderai
Siapa yang menghapuskan
Hati kering dan gersang
Siapa yang meneduhkan

Sedangkan kau yang ku sayang
Telah pergi dari ku
Dengan cinta dan harapan hidupku
Oh sayang

Tiada lagi ku dengar kidungmu
Tiada lagi derai tawamu
Hanya kesepian yang kian
Mencengkam jiwaku

Malam malam dingin membeku
Hari hari kian kelabu
Dalam doa kudus ku sebut nama mu
Cintaku... Oh sayang
Damailah kau di sana
Di sisi Tuhan yang Esa



MELAYAN NUR NADIA AMIRA


Nur Nadia Amira...awal2 pg aku dh kena kejut ngan dak comey nieh. Ibu bawak die naik atas jupe aku. Haiii...baju merah!Fav kaler die la tuh..hehe..Pg2 jek aku dh cum dak wangi nieh. Windu tul aku kat die. Bukan ramai cousin pompuan aku kan, so die nieh la antara cousin pompuan aku belah ayah. Kelahiran die aku tunggu!


Sibuk tunjuk kaler die, buku die, sumelaaaaa...pastu suh aku ajar. As usual aku suke tul sbb die cpt tul menangkap. Umur baru 4 thn. Aku nak mkn, die nk mkn, aku minum, die minum. Sume gaye aku diri tiru. Hahaha..terhibur ati aku ngan dak Nadia nieh. Dahla sore kecik...adeh...rase nak bawak balik umah jek! Ade talent jd mak aku nieh..hihi


Nywayz...seari suntuk ngan Nadia..hepi aku. Lupe jap sume prob..



KOLAM PAK ALI, PANCHOR


Aritu, dua ari berturut2, lepas asar aku gi ke Kolam Pak Ali, kat Panchor, Seremban. Saje ikut Mak Lang gi mancing..teman2. Aku nieh stakat mancing hulur boleh aaa...hahaha..nak mancing tak mampu. Kalo stakat mancing hulur, dpt anak ikan jek aaa aku. Hihi. Skali imbas nampak mengade gak aku nieh. Adik aku si Atan gi training sofbol kat skolah die everyday cuti skolah nieh.
Adik lak bile dh jupe kwn, mulelah ilang kat umah maklong. Leceh betul pembelot sowang nieh..hehe. Tp takpe aaa..aku pi kolam tuh, lepak2 situ...tenang sket pikiran rasenye. Hehehe. Syiok beb! Kolam tuh ade pemandangan yg indah. Dpt la aku merelaxkan pale yg tgh berserabut ngn macam2 hal nieh.
First day aku gi kolam nieh ade pertandingan mancing. Kebetulan aku takleh solat, so senang tul nak gi kolam. Tak payah nak wisau pape. Arituh Mak Lang aku tak dpt pape ikan. Tp taklah bosan, sbb ade ayah ngn ibu skali duk bergurau tepi kolam tuh. Tgh2 berjalan2 kt tepi kolam tuh, ibu tunjukkan aku rupe si bunga tanjung. Slalunye aku dok dgr lagu bunga tanjung je, rupe bunga tanjung aku tak reti.
Skali tibe2 ibu petik kasi kat aku. Terkejut aku. Slame nieh aku sket punye bajet bunge tanjung nieh besar. Rupe2nye bunge tanjung lagik kecik dr bunga melur (yang keling pakai utk semayang die tuh).


okeh...enuff pasal bunga tanjung. Walopon bunga tanjung nieh part of aku nye events kat situ (gi petik bunga tanjung kat situ letak dlm topi), tp ape yg aku enjoy scenery kat situ. Dah biase bising, panas...bile smpai tpt camtuh aku rase tenang jek...walopon tpt tuh stakat kolam jek. Nak2 pulang soundtrack best...layan lagu rock kapak. Satu mende lg best, sume org concentrate nak mancing,
takdelah sessi mengaco berlaku. Jolly gooooddd!!!


Kebetulan 1st day aku dtg tuh, ade pertandingan memancing lak. Kitowang stay smpai malam. Best woooo...mase start pertandingan mancing tuh, Pak Ali pasang lagu "Kaho Na Pyar Hai". Aiseh men...kaco daun betul. Aku rase cadangan aku kat pihak penganjur next year, jgnlah pasang lagu industan lagik ek!!! Smentara tunggu pertandingan tuh start, kitowang pekena mee hailam kat kedai tepi kolam. Kedai tuh macam kedai makan kampung, tp separuh atas kolam, separuh atas tanah.
Best gak makan mee hailam kat situ, terbukak gak slera aku. Mak Lang beriye rekomen aku mee kat situ. Not bad! So, sape yg taknak mancing, nak makan mee...leh la dtg kolam Pak Ali, k?


keluar dr kedai Pak Ali tuh, aku nampak sorang pakcik nieh dah tarik tongsan...berat 3 kilo lebih. Then...mase aku dok round agik, ade lak brade tuh tersangkut ngan tali pancing sorang lagik pakcik tuh. Dpt ikan talapia kecik jek...tp dek tersangkut ngan tali pancing org len...so lambat la kan, nak mancing lagik skali. Tak msuk ngn tali pancing putus sume...huh!
Last skali org yg menang ialah org yg menarik tongsan 12 kg...huh...cayak aaa....tergamam!


Walopon ari pertame aku tak dpt ikan, ari kedua tuh sronok gak sbb mak lang dpt ikan patin. Berat die ade dua kilo kot...kire oklah tuh kan. Namun begitu..aku tak makan ikan darat..kenalah anta kedai ek!Suh jual.(ehehe...cerewet Cik Sha nieh). Tp amat memuaskan! Lagik2 lepas tuh dpt pekena mee hailam.Hikhik.

Wednesday, June 01, 2005

kucing rock




SATISFACTION - ROLLING STONE


can't get no satisfaction, I can't get no satisfaction
'Cause I try and I try and I try and I try
I can't get no, I can't get no

When I'm drivin' in my car, and the man come on the radio
He's tellin' me more and more about some useless information
Supposed to fire my imagination

I can't get no. Oh, no, no, no. Hey, hey, hey
That's what I say
I can't get no satisfaction, I can't get no satisfaction
'Cause I try and I try and I try and I try
I can't get no, I can't get no

When I'm watchin' my TV and a man comes on and tell me
How white my shirts can be
But, he can't be a man 'cause he doesn't smoke
The same cigarettes as me

I can't get no. Oh, no, no, no. Hey, hey, hey
That's what I say
I can't get no satisfaction, I can't get no satisfaction
'Cause I try and I try and I try and I try
I can't get no, I can't get no

When I'm ridin' round the world
And I'm doin' this and I'm signin' that
And I'm tryin' to make some girl, who tells me
Baby, better come back maybe next week
'Cause you see I'm on a losing streak
I can't get no. Oh, no, no, no. Hey, hey, hey
That's what I say. I can't get no, I can't get no
I can't get no satisfaction, no satisfaction
No satisfaction, no satisfaction




JADIK CUCU KESAYANGAN


Lepas balik dr umah si Yatie n Dell arituh, aku trus gi umah wan aku kat Seremban. Hmmm...dh lame gak aku tak balik umah wan aku nieh.
The last time balik arituh pun sbb ayah suh balik, mase tuh ayah sakit n tak larat nak balik umah. Yelah, lepas laser treatment tuh slalunye mmgla sakit.
So, die tak larat n die siggahla umah wan. Aku dh biase panggey umah nieh umah wan, ntah apasal. Walhal atuk aku ade lagik nieh.
Basically, umah wan tak same cam umah arwah nenek aku dulu, maklumlah...umah wan nieh kat tmn kawasan perindustrian...so, sempit aaa sket nak compare ngn umah nenek tuh. Kalo kat umah arwah nenek dulu aku sibuk men bawah buaian pokok rambutan la, berlari keliling umah bagai..umah wan nieh taklah macam tuh.
Tapi skali skale tak kisah jugaklah nak balik....yelah, aku kan cucu sulung. Dah la wan aku nieh susah nak dpt cucu perempuan. For fifteen years, aku sorang jelah cucu pompuan wan...yg len keluar sume lelaki.
Sampai lah si Atun, anak pakteh aku lahir, barulah wan aku dpt cucu pompuan. So, nak kate aku nieh manje ngn wan aku nieh ye jugaklaaa..(bolehla kot). Cume dah besar2 nieh, aku mungkin dh jarang balik umah wan.


As expected, jawapan nape aku jarang balik umah wan terjawab jugak. Biaselah, mesti org sume tanye, bile sbnrnye aku nak abis blaja n carik keje. Muak tak muak jugak aku ngn soklan nieh...kadang2 aku rase nak lari balik umah.
Ade time aku fed-up jugak bile org dok tanye, nape anak si polan dah abis blaja lame, nape anak si polan dah keje...sedangkan aku tak abis2 blaja. Ade yg tanye, nape aku tak carik2 keje lagik. Hmmm...itu sbnrnye yg wat aku muak. Bukan senang nak explain kat org yg credit hours setiap course, setiap institution, setiap batch tu berbeza. Bukan senang nak convince org
accounting byk paper, bukan credit hours je yg byk. Bukan senang nak ckp, every sem aku kena tggu subjek dioffer, br aku boleh lepas. Bukan senang kan? Hmm...itu yg memeningkan pale aku setiap kali nak jwb, sbb org bukannye paham. Mungkin ramai yg rase aku sengaje mencari alasan, sedangkan aku sniri tak sabar2 nak abis blaja nieh!
Cik Sha hanye mampu bersabar jekla ek! Nak marah2 pun tak gune...walopon soklan nieh cube aku elak sbnrnye. Atas sbb tuh kadang2 wan ngan atuk aku merasekan aku dh ilang langsung dr pandangan...walhal...aku nieh macam majuk gaklah kirenye..


Aku tau tanggungjawab aku. Dh anak sulung. And aku paham kalo ikut sparuh org, adik aku lg power dr aku. At least die dh dioffer keje...walopon lom abis blaja. Dengar pun best kan, sponsor Petronas. Bukan cam aku nieh sponsor PTPN jek. Loan yg separuh mati nak dibayar tuh. Aku tak kisah pun...dh rezki adik aku. Tp adik aku...aku sniri la yg tau kan. Betape susahnye die nak dpt sume tuh. Ape halangan yg bakal die tempuh. Cume...yelah, utk akak yg beza umur 4 thn ngn adik aku tuh...aku nampak tak gune la sbb tak keje2 lagik.
Bg yg merasekan pelajaran tuh perlu diabiskan dlm jangke mase yg singkat...atau pelajaran tak cukup penting, mungkin aku bukanlah pemandangan yg menarik utk dilihat bile berkunjung kat umah wan aku arituh. Tp utk yg terus menyokong aku, n tau betape susahnye aku nk dpt ijazah aku nieh..still menyayangi aku...dowang tak pernah kisah.
Aku lega dpt parents yg memahami. Mase aku nmpak ayah nak masuk umah atuk, aku rase lega gilerrrrrrr....huh..takdelah org nk buli aku lagik. Nmpak pulak ibu angkat beg balik dr Langkawi malam tuh...aku dh rase macam nak lari jek peluk ibu aku. Bukannye aku nieh lembik tak reti melawan, cume ayah slalu pesan jgn jd kurang ajar dgn org2 tua...walopon ati dh sakit bangat nieh bah!


Apepun...aku tetap cucu wan. Mlm tuh, bile sume dh masuk tido...n aku br nak berkepit ngn remote astro...wan panggey aku masuk bilik. Rupenye atuk tido bawah, aku tido ngn wan malam tuh. Macam mase kecik2 dulu...wan mmg rajin jek mengepit aku dr bantal peluk die. Hahaha..So, zzz...zzzz...zzz...tido.
Mlm tido ngn die, siang aku masak ngn die, borak ngn die...n berkepit ngn remote tv die sbb taknak bg atuk tukar cerite Melayu kat Astro Ria..hehehe..balik2 aku tukar Travel n Living ke, Discovery ataupun Animal Planet. Takpun tgk Tennis French Open, tgk siape nk jd champ Roland Garros!


AKU NAK KAWEN?


Hahahaha...nape? Tak percaye? Few weeks ago aku chatting ngn si Mances, die ingt aku yg dh kawen. Hahaha...hanye kerane aku bz sket skang. Persoalan nieh la yg jd tande tanye mase aku balik umah wan arituh. Mane taknye kan...bile dah ditanye2 brape umor aku nieh...dah nak masuk 23 tahun. Hihi. Aku telah dilecture oleh wan pasal kawen. Huhuuu...garu kepale Cik Sha jdnye beb! Hadeh...ponek!
Aku pun dah tak reti nak jawab ape...last2 Cik Sha menyengih jelah ek..nak cakap ape lagik kan. Aku paham...apasal Wan membebel kat aku nieh. At one time dulu...aku nieh ade tendency nak jd ANDALUSIA (Anak Dara Lanjut Usia). Bile org tanye sal boipren aku slalu jek wat bodo. Skang pun kalo org tanye aku wat bodo jugak...hehehe. Tp aku mmg macam niehlaaa..
Dhla tuh...kecenderungan tuh ade sbb dlm keturunan aku nieh ade yg tak berkawen lg walopon dh lanjut usia. Tak mustahil aku ikut jejak langkah...Hmm...sian wan aku nieh. Takpelah wan..nnt bile dh smpai mase kakak kawen la ek! Blaja pun tak dpt2 nak abeskan nieh!


Tp aku ade gak dpt komen yg agak menyedihkan arituh laaa...bukan wan yg ckp, tp adelah org tuh sound aku. Aku tgh tgk collection songket kat Wanita Hari Ini. Pastuh mase aku tgh sibuk tgk collection tuh ngn ibu, tibe2 adelah yg sound,
ko jgn nak sibuk tgk songket tuh kak, ko tuh keje pun belum lagi...jgn nak sibuk"
Terase tak terase gak la aku...Adeh! Tgk songket pun salah ke?
Mmg ade sedikit hangin la aku ari tuh...bukan pe...care cakap tuh macam aku nieh gedik sangat nak kawen!
To be honest kan...mmg aku wisau gaklah bab2 kawen nieh. Walopon bak kate org yg berkenaan, aku tak abes blaja n keje lagik. Bukan pe...the most frightening thing kan...bukannye aku tak kawen...tp aku takut benar org pakse aku kawen!
Manela tau kan...possibility nak kena carikkan jodoh utk aku tuh adelah jugak. Huwaaaaaaaaaa....takmo...takmo!!!!
Ibu pun cam bosan gak bile smpai mende2 camnieh. As usual sape lagik la nak defend aku kan...die pon takmo anak dare die nieh jd andalusia...huhu...
Jawapannye,
"Sekarang pun kalau kakak nak kawen, ibu boleh kawenkan. Kalau dah jodoh nak buat macam mane kan, kak?"
Itu yg wat aku malas. Serve the family, jgn nak pk mende2 macam nieh..hoho...macam2 hal la...yg bising org len, mak ayah sniri tak de pulak cakap ape2, kan?


So, kesimpulannye...aku nieh takdelah menggatal sangat nak kawen. Tak de pun berangan ape2 pun. Wat mase nieh blaja pun tak abeh2 kan! Tp...nak kate aku tak payah nak pikir pun silap gak laaa..Smpai jodoh aku kawen. Aku pun nak baby sniri what? Hehehe. Tp ngan sape, bile, tuh ntahla. Tunggu la!
Huh....dhla kena sindir2 tak abeh blaja...nak tgk songket pun tak boleh...tensen betul. Sebbaik ibu aku ade..huuuuuuu....srrrreeett...srrrreeettt...


Lagu Bo Bice...tp aku tak letak gambo Bo, letak gambo kucing rock yg comey..hehe