Wednesday, September 28, 2005

cherry cake cream



BEHIND THIS HAZEL EYES-KELLY CLARKSON

Seems like just yesterday
You were a part of me
I used to stand so tall
I used to be so strong
Your arms around me tight
Everything, it felt so right
Unbreakable, like nothin' could go wrong
Now I can't breathe
No, I can't sleep
I'm barely hanging on

Here I am, once again
I'm torn into pieces
Can't deny it, can't pretend
Just thought you were the one
Broken up, deep inside
But you won't get to see the tears I cry
Behind these hazel eyes

I told you everything
Opened up and let you in
You made me feel alright
For once in my life
Now all that's left of me
Is what I pretend to be
So together, but so broken up inside
'Cause I can't breathe
No, I can't sleep
I'm barely hangin' on

Here I am, once again
I'm torn into pieces
Can't deny it, can't pretend
Just thought you were the one
Broken up, deep inside
But you won't get to see the tears I cry
Behind these hazel eyes

Swallow me then spit me out
For hating you, I blame myself
Seeing you it kills me now
No, I don't cry on the outside
Anymore...

Here I am, once again
I'm torn into pieces
Can't deny it, can't pretend
Just thought you were the one
Broken up, deep inside
But you won't get to see the tears I cry
Behind these hazel eyes

Here I am, once again
I'm torn into pieces
Can't deny it, can't pretend
Just thought you were the one
Broken up, deep inside
But you won't get to see the tears I cry
Behind these hazel eyes


What to story ek kwn2. Aku rase mungkin ape yg aku tulih nieh Yati n Lemak bace minggu depan kot. Huhuhu...org pi KL katekan. Tak dpt la aku nak mengaco Lemak tido kat opis agik. Huuu....cedih. Takpelah. Since aku pon tak tau nak kate ape dah...kalo aku ckp pon kowang kena pi gak. Cedih2 aku pon kowang kena pi gak. Aku gak terlekat kat sini. Kan best kalo aku free leh aku dtg sane berambu ramba ngan kowang. Huhuhuuu. Tp keje kena wat dgn duit takde nieh. Haiii..kang aku ckp mende nieh jd ngumpat pulak. Maleh aku! Biarlah tak payah ckp agik pasal nieh, tp yg pasti aku rase sakit ati la kawan2. Smpai skang aku nieh dh sengkek abes smpai nak makan kena tunggu balik umah, nak beli2 kuih pon dpt nieh. Huuuuuu..cedih! Tp aku nieh sabo jek. Sbb aku kan mmg penyabo orgnye. Hehehe...(perasan kejap!)

Apepon, arinieh aku letak gambo kek jugak. Aku tak pedulik...walopon aku tau aku patut letak kek nieh besok tp aku nak letak gak arinieh sbb aku nak Yati tgk kek nieh. Aku nak jugak die tgk arinieh gak! Tak pedulik! Sbb nak tunggu die tgk kek nieh ari Isnin kang lambat sangat, so aku mesti tunjuk kek nieh kat die arinieh gak!

Semalam aku dpt call dr tpt interview aku tuh (aku takmo letak aku pi interview mane, smpai la aku dpt keje tuh betul2). So, basically ape yg aku kena ialah phone interview. Again.

To be honest ngan kowang sbnrnye aku dh bosan dah kena interview tp aku taham jek la maklumla bile dh pk2 lame2 jd kuli dlm 3 bulan nieh mmg tensen la. Setelah melalui macam2 pengalaman pahit, mestilah aku nak carik yg manis2 macam gula abung ke, gula batu ke. Tak mo la asek kena pijak2 smpai tak bernapas. Kalo kena pijak tp aku kurus takpe gak....nieh aku kena pijak tp maintain gebu macam nieh..hehe..So, apelah gunenye kan...

Aku sbnrnye sedih, tp gua kena maintain macho la malas nak sedih2 sangat. Ikutkan, aku mmg bengang tak dpt gaji agik. About my phone interview smalam kire oklah, tp dlm ati dag dig dug gak..mane taknye, all of the sudden tetibe call wat jantung aku tercopot jek. Sebbaik aku maintain gak sket, tp lepas jek call tuh jantung aku punye sakit smpai rase takleh napas. Kaki aku dah ketar2 semacam jek. Tuh yg last2 aku call Lemak. Sowi ek Lemak. Sian ko. Aku sbnrnye tensen mase tuh tp aku tahan. Sebbaik la mase tuh Cik Kiah jemput aku balik keje, taklah aku tensen nak bagi duit kat konduktor bas...Haii..:(

Ape2 pon kawan2....life arinieh mmg amat sempoi..walopon aku byk keje, aku hanye relax and wat bodo jek la. Aku wat keje aku, tp berpade2...jgn smpai makan diri. Kang aku penat, tp org masih lagi macam2. Bukan aku takmo amik challenges, tp kadang2 aku rase challenges ape mende kalo macam dipergunakan. Lame2 aku ikut dan aku jek la....nak ckp ape2, ckp la...Tp aku akan terus usaha perbaiki life aku.

Cume satu jek situation yg aku nak kowang bayangkan...if kowang rase nak bg feed back, bagi ler...soklan aku:

Ape pendapat kowang pasal suami yang memperlekehkan ibadah isteri?

Aku nak tau jawapannye. Kalo kowang leh bg pendapat tuh, aku hargai sangat2. Soklan org tua, tp berguna utk panduan di mase depan. Hehehe.

Okeh la kawan2...aku takmo byk story. Arinieh sket jek. Biarlah ade rahsia sket. Hehe. Yg pasti aku suke kek arinieh. Ditujukan utk Yati! Aku pilih yg byk ceri sbb aku nak ko ingat aku jek..hehehe..Luv u my pren...Happy becoming buzday!

bag reds



Per Pavore, Garcia!!!

Kalo ikut quality game, mmg bagus. Sbb at least ade gak ctrl game. Especially 1st half. Mmg hebat la care diorg men. Tp as usual, ape lagik masalah Liverpool kalo bukan kerane striker. The 1st eleven mmg okay sbnrnye, walopon diorg tak masukkan Luis Garcia and John Arne Riise, at least pengganti sume not bad la. Cume kesian sket ngan Sinama Pongolle nieh die nieh slalu jek kena card, buat ape pon kena card. Aku pon tak tau la die leh men ke tak pasnieh. Whatever it is...aku rase kan, Liverpool tetap kena carik striker la. Tak boleh cenggini. Mmg la players yg ade tuh bagus2 tp tak memadai. And then, tibe2 bile dh lame takde goal, 2nd half tuh Garcia pun masukkan goal. Aku rase, kadang2 aku mmg benci ngn care Garcia men. Tp lately sejak Liverpool takde striker aku dh mule nampak kebolehan die. Die nieh pandai dribble, but taklah sehebat pemain2 Brazil. Tp paling bagus pasal die die punye tackle. Cume yg tak bestnye bile die mule start menackle...kadang2 die kena card...hallamaaakkk..mule la Cik Sha frust menonggeng. Aku pun jd tak tentu arah lerrr bile die kena suspended game ke ape. Mmg akan ade ramai yg ganti laa...macam dulu kan, mase die injured ke ape. Tp sama ade game tuh lembab ke game tuh laju, bergantung kat die gak...becuz org yg ganti nieh kadang2 over-dribble...cthnye macam style Ciise...ade time tak lepas! Aku rase Ciise ade masenye tak cukupo effective tuh yg buat aku tak kompiden ngn kebolehan die. Sorang player yg effective macam Garcia tuh..becuz bile die masuk je nampak game berubah. Cume 2nd half tu la goyah sket. Sayang...Garcia dh masukkan goal...and tibe2 ade goal pulak Birmingham City nieh. And paling menghampakan bile Warnock masuk own goal pulak! Pade aku nieh sume salah Reyna. Aku tak suke betul keeper baru Liverpool nieh wooii...Mane pi Jerzy Dudek. Nape tak bagi Carson men jek. Adeehhaaaiii...Nape? Sebbaik la ade handball tuh, so adelah org nak jaringkan penalty. Kebetulan Ciise dah ade mase tuh. Apepon..bg aku, stabil..ganti sape pon tetap stabil. Cume cariklah striker. Huwaaaaa..napelah diorg tak paham2...Frust wooo..result 2-2 jek. Sbnrnye ade harapan nak menang what. Sian aku tgk Stevie G, Alonso, Zenden, Riise...berpenat lelah. Mengape tak difahami penat lelah dowang nieh ek! Hadehaiii..

Pandiani?

Dr dulu aku suke goals from Pandiani. Aku berminat ngn die nieh. Tp aku tak pernah pulak nak buat research die nieh macam mane. Mungkin aku slalu lupekan die, sbb die main utk Birmigham. Huh..ape pon...aku rase, eloklah kalo aku wat sket research sal die. Berminat jugak tgk si botak nieh...hehehe...

Hidetoshi Nakata....HaiiiiTTTT!!!

Kehebatan Hidetoshi Nakata dh mule terserlah dlm game die. Ade yg kate die nieh boleh jadi "Stevie G" Bolton... Apepon, aku mmg ade semangat Asia utk Asia nieh. Tgk care Nakata men, aku rase proud pulak jd Asian..hehe...Apepon, nieh baru brape game. Kite tgk la kehebatan Nakata dlm games akan dtg. Mungkin ke kite boleh compare Nakata, Park, Sun Ji Hai, and Lee? Waaaa...ramai dh Asian kat EPL ek. Tak dilupekan jugak, former Arsenal and Fulham player, Inamoto. Kdg2 jek nampak die nieh. Apepon..cube korang pandang, sumenye mate sepet2. Takde pulak die sebut Amri Yahyah ke Khalid Jamlus ek? Hmm..pklah sniri ek..:P

Padersen

Tibe2 name Padersen macam terkuar dr mulut sejak kebelakangan nieh. Kehebatan die jaringkan dua gol mase lwn MU arituh mmg mantap. Ntah macam mane tibe2 Padersen glamer dlm satu malam. Maknenye, Padersen nieh mesti dipandang jugak. Maybe aku kena amik tau sket la pasal Padersen nieh. Tak byk pon sket. Apepon, pd aku..kekalahan MU arituh bukanlah mengejut pon. Blackburn mmg team yg mampu buat upset kat sume org! Jd jgnlah terkejut sangat. Diorg ade Bellamy, yg bagus...walopon pangai tuh digembar-gemburkan tak baik. Diorg ade Tugay...dan macam2 lagik. Sumenye bagus, walopon bukan big star. Yg penting team besar macam MU nieh kenalah pkkan sesuatu in the future :)

Good Old Boys

Yeaayyy...the cute Owen scored again. Tp, yg best bile Danny Murphy pon score jugak! 2 goals for Charlton. Wahwaahhh...makin hebat la players Liverpool yg dah berpindah nieh, Liverpool jugak kempunan. Hehe. Necastle yg dh mati idup balik. Charlton pun dah top gak skang. Cume kesian la kat sorang former player Liverpool nieh. Patutla kena jual ngan Liverpool. Nitemare rupenye. Sape agik kalo bukan Emile Heskey. Tak boleh pakai..hehe...sebbaik dh takde stay kat Liverpool agik. Patutla hanye Owen n Murphy jek yg kena interview kat Liverpoolfc.tv:)

Tiket EPL dh mahal?

Org kate, tiket EPL dh mahal. Yeke? Aku pon tak tau sbb aku tak tau pon harge. Hehehe..Tp yg pasti ade satu article pernah kuar kate org yg dr team yg kureng sket nieh dh mule tak dtg tgk bola sbb tiket mahal n dah ade siaran langsung kat TV. Huh...macam mase aku tgk Blackburn men arituh, stadium ampir kosong. Lepas Owen scored goal lagik ramai org balik. Huhu. Apepon, aku harap...satu ari aku dpt la tgk game kat Anfield. Teringin sangat! Cume angan2 jek la....Kalo dh makin mahal kat die, kat kite camne gaknye? Huhu...nak makan pon susah, mau tgk bola ek Cik Sha...:p

Tuesday, September 27, 2005

rainbow



NAMUN KU PUNYA HATI- REVOLVERS

Senyumku tak seghairah
Gerak gaya tidak selincah
Mataku tak seayu
Kicau burung pun tak semerdu

Namun ku punya hati
Juga gayaku perasaan
Hidupku yang begini
Kadar waktu diizin Tuhan

Tidak ku minta
Lahir ke dunia
Tidak kuduga
Cacat begini

Bukan kuminta
Kasih dan sayang
Bukan ku rayu bantu simpati

Maafkan wahai teman
Kumenumpang di sudut dunia
Mencari ketenangan
Sampai masa ku pergi jua...


Okeh la kawan2...since aku tak update any stories pasal aku lately nieh..aku pon update la ek...lgpon aku takmo tgk Pn Asyarofah tuh asek tido jek kat opis die, baik die bace blog aku nieh...hehehe...Kang meleleh air liur basi atas meja kang susah! Bau aceeeemmm satu opis boleh bau..ahak!

Anywayz, sbnrnye aku ade byk nak bercerite...cerite sedih, cerite suke...duke..sume ade. But yg duke tuh bukanlah aku takmo story sangat, cume biarlah jd kenangan ingat2an kat kwn2..kadang2 dlm idup nieh bukan sumenye seperti yg kite nak. Tp ape jd pun kite kena usaha dptkan idup yg lebih baik..betul tak? Ecewah..bersayarah la pulak pensyarah tak bertauliah nieh...hihihi...Apepon, aku ckp nieh sume berdasarkan pengalaman laa...smoge kite dpt share ape yg terkurang and terlebih sesame kite..ek!

Ceritenye gini...

Aku tak tau sejak bile aku dh hint pasal aku nak gaji aku bulan nieh kat boss aku. Ikutkan sbnrnye aku agak kurang sabar kadang2 bile aku tak dpt gaji. Bukan ape..kadang2 susah nak buat financial planning bile duit yg dpt sikit2. Paling aku tak suke, aku tak dpt buat saving. Most of the time aku akan gune jugak saving tuh akhirnye. Cube kalo die tetapkan care gaji aku nieh so dat aku akan dpt gaji aku mengikut time and dirancang seperti yg sepatutnya. Aku pun susah la nak merancang and menyimpan kalo dh asek2 gune term advance yg sebenarnye bukan lagik advance tp backcharged nieh. Paling tak seronok tuh bile boss sniri menidakkan pemberian die yg lewat tuh. Aku tau kite nieh keje atas dasar percaye, and sumtimes atas dasar percaye tuh la aku rase yg buat org boleh lari sket dr landasan. Whatever it is, sumenye bergantung pade nawaitu ek tak? Nawaitu aku mase nak keje nieh aku nak jdkan duit gaji aku nieh modal utk aku pi interview. And sebolehnye saving aku tuh sepatutnye boleh dijadikan modal utk aku blaja keta. Malangnye..ape yg aku tgk, sumenye macam tak kesampaian...

Aku berjaye bayar segale fees utk aku konvo arituh menggunekan duit gaji nieh. However, kalo kowang ingat lagik story aku yg tak brape berduit mase aku nak konvo. Aku takkan lupe macam mane berjimatnye aku mase nak konvo tuh. Gare2 boss aku lambat bayar gaji. Ala2 macam tak paham gitu. Buat aku bengang n agak kecik ati. But aku pendamkan. Pade aku, since aku sniri aware dgn keadaan kewangan company yg meruncing nieh, kitowang tak mintak lebih2. Bukan aku sorang gitu, workers len pon same lah. And kitowang masih bersabar pade waktu gaji tak dibayar, and bayar lambat. Aku anggap kite tolong org jgn berkire, die dh bagi keje pun cukuplah. Malangnye pemikiran macam tuh tak boleh pakai rupenye. Bak kate pepatah, diberi betis, hendakkan paha. Itulah yg wat aku agak sedih sbnrnye tp aku pendamkan. Ade mase aku dok sorang dlm opis nieh dgn keje yg kadang2 tak menepati scope keje aku. Bosan pun ade, segalenye la. Mane taknye, takde co-worker yg len dtg utk buat keje kat opis bermakne aku akan sangap n akhirnye ade mase stress dek tak dpt nak buat mende len keje. Aku tak lunch, and ade mase kene keje overtime di samping keje mase lunch....tp pade aku tuh sume demand of the work..so aku tak layan walopon kadang2 ati macam sakit jugak tgk perihal manusia. Tp aku tak payah la story...

Smpailah mase aku dpt tau yg interview aku ari Isnin, aku masih cube berterus-terang keadaan aku yg perlukan duit utk jangka masa yg cepat. Boss aku rupenye macam tak paham..sebab akhirnye peristiwa nieh jd jugak kat aku. Erwan rupenye ade masalah dgn boss, tak payah la aku nak ckp ape. Pade aku dlm hal nieh kite jgn la ego walopon kite berkedudukan. Aku bukanlah menyokong Erwan, tp aku dpt paham sikit sebanyak perasaan die tuh. Aiza pun same..bengang jugak. Dan tak sangke...dua2 menyimpan byk rahsia kegeraman n kesedihan melampau yg akhirnye minggu lepas dicakap kat aku. Aku hanye jd pendengar, and barulah aku paham sket2 nape Aiza macam moody n tak bercakap ngn aku, nape Wan dh jarang dtg opis...nape Indon ngamuk...nape Ah Lok asek bising tanye gaji aku, dll. Sebenarnye sume pekerja menghala ke arah yg same: BOSS. Kalo aku nak elaborate mmg pjg..nantilah aku story sket2 kat kowang nnt. Tp peristiwa dibomb dlm meeting hari tuh cume satu peristiwa dr yg byk2 berlaku yg buat Erwan kecik ati. Dh la kena bomb ngn developer, boss pun bomb skali, tanpe amik berat prasaan die. And as u all know..he worked very hard for dis company. Atas dasar tuh...die berenti keje. Serta-merta.

Seharian Erwan ilang...boss aku carik die. Dlm pd tuh akulah mangse kemarahan boss. Naik sore, walopon tak perlu ckp byk. Ade masenye aku kecik ati tp aku pendamkan sbb aku rase mungkin boss desperate. Tp lame2 care boss memeningkan, smpai akhirnye aku amik keputusan nak baring mase org solat Jumaat. Bile aku bangun nak pi solat, time2 tuh jugak boss keep on asking questions yg buat aku tak senang, and sket sebanyak...ganggu solat. Dlm pade tuh, aku masih pegang lagik kate2 Erwan, jgn bgtau boss die contact. Aku tau antare tanggungjawab n amanah. Tp aku pilih tak bgtau utk tak burukkan keadaan. Smpailah ptg Jumaat tuh ujan, takde sape kat opis. Erwan smpai, n die pulangkan sume barang2 berkenaan keje slame nieh. Aku pulak, naik keta ngn Erwan...and kitowang pi carik sumwhere utk lepak. And talk. Die pon nak banje..since die tau kes sengkek aku. Aku hanye anggap mase tuh, kitowang kuar as frenz...luar dr opis, kitowang kawan, and aku senang kawan ngn die. Tak amik kesempatan and takde men jiwang2. Amin.

Puas jugak aku pujuk Erwan utk ubah keputusan. Smpailah kitowang came into one conclusion, ape saje yg kitowang ckp adelah hal personal bukan lagik professional. And aku dh ready utk bersemuka dgn boss utk ckp yg Erwan dh decide nak brenti and I dun want anything got to do with him dikaitkan dgn aku. Nk dijadikan cerite...boss bertembung dgn aku and Erwan dlm keta waktu tuh. Nasib baik die tak sempat buat u-turn and kejar kitowang! Kalo tak aku yakin mende nieh akan parah...

Mlm tuh, aku tak senang duduk dek boss asek call tanye ape yg aku n Erwan buat. Aku dh mula tak suke sbb nieh hal personal. Aku rase sume nieh bukan masalah die, and die tak perlu masuk campur sbb kat luar kitowang berkawan. Die mmg wisau sbb lately die tau Aiza pun dh rajin contact and ajak aku melepak same ngn die...walhal slame nieh aku n Aiza hanye diam. Rupe2nye brlah aku paham. Mungkin slame nieh org lagik suke kalo kitowang tak baik sgt. Taklah byk cerite yg terkuar. However, bile Aiza sendiri decide die contact personal ngn aku, I'm willing to hear and..at last became close to each other. Brlah masing2 nampak our own true colors. Dlm pade tuh aku dpt sense nape kitowang nieh distant slame nieh. Alhamdulillah...aku dh berjaye pon setelkan. Aku skang hepi tgk kalo Erwan rajin call Aiza n ajak Aiza kuar...hehe...gelak jahat aku mule dtg. At last, aku dpt paham yg ade masenye dlm peramah kite, mungkin ade ati yg cemburu! Hahaha. Walopon dua2 menafikan, tp aku cukup hepi sbb at last...there will always be frenz yg akan ajar Erwan tuh gelak n tak stress. Hehe. Ade kwn yg akan sentiase ajak Erwan rambu-ramba. Dlm ati aku kadang2 wish...kalola diorg nieh melekat dua org, mesti interesting. Ape2 pon aku awal2 dah back off...and aku sgt hepi! No more gossips ek!

Sabtu aku still stress. Ditanye pelbagai soklan oleh boss yg kdg2 bawak ketidakselesaan kat aku. Termasuk salah aku sniri dicarik and buat aku tensen. Sebbaik la dua org tuh sentiase rajin utk call and tanye kabo aku. Kalo tak senget pale aku dek tensen. Dlm pade tuh aku cube discuss utk gaji, malangnye....

Ari Ahad aku dtg opis utk amik barang, and cube berdiskusi dgn boss aku tuh. Aku cube ckp elok2...tp layanan yg aku dpt betul2 mengecewakan. Cukuplah aku katekan yg aku tensen sgt n last2...aku menangis bile dh smpai umah. Smpai Cik Kiah pun tak berdaye nak pujuk aku! Aku tak pernah nangeh teruk macam nieh. Even aku clash ngn bf aku, aku masih lagi tahan...bawak2 solat. Nie smpai tah bape kali aku wudu' dek air mate takleh brenti meleleh. Selesai bagi salam, aku dh basah balik. Aku sbnrnye bukan ape...ade mase bile kite tak berduit nieh, org senang2 buat perkare yg buat kite rase terhina. Aku betul2 terluka waktuh tuh aku tak tau nak kate ape. Last2 aku capai fon...aku call Erwan. Aku dh terenjut2 nangeh sampai aku takleh nak ckp. Die pon dh gelabah rase macam nak dtg jek Seremban jupe aku. Tp last2 die call Aiza, suh Aiza ckp. Diorg decide...diorg nak anta aku pi Cyberjaya. Biarlah diorg yg arrange aku nak pi interview. Aku diam jekla. Aku tak kate ape yg pasti aku asek nangeh. And aku rase si Aiza nie macam nangeh skali jek. Ampeh betul...

Aku gi jupe boss aku. Aku cube ckp...mase aku kuar and jln tgh panas with kereta Merce die jalan laju jek tepi aku. Mase tuh aku cume ade RM3 dlm poket. Aku tahan sebak dlm ati. Aunty nampak aku jln. Kebetulan arituh buzday cousin aku, Azreen. So, ade rezki aku makan best la. Aunty aku nieh, satu jek laa...die mmg rajin betul bg org makan and aku taklah kekok kat umah die. Dh kate tinggal umah arwah nenek aku, sume tpt aku dh hapal. Balik tuh, aunty aku anta. Azreen lak berbual ngn aku. Mase tuh aku bangge sbb aku rase, dlm keadaan sekalut tuh aku still dpt kuat n org tak nampak aku sedih. Cume smpai umah la aku dh nangeh jek..tuh yg jd Cik Kiah pun pening. Aku sbolehnye takmo gune duit mak. Aku yg nak pi interview, aku usahala sendiri. Tp last2...terpakse la aku terus-terang ngn mak aku, walopon aku tau boss aku nieh adelah besfren die...

Last2 aku smpai ke satu conclusion...mase arwah nenek aku meninggal...ade duit hasil tanah (sbb tanah tuh ade sungai...so, ade duit dlm RM150 utk sorang anak die). Part mak aku tuh akhirnye aku amik buat banje..walopon asal2 aku tak nak pakai. Tp ibu ckp, arwah kalo tau aku nak pi macam nieh pon, mesti die yg beriye bg aku duit poket. Same jugak. And dgn berat ati...aku gune.

Ari aku interview...aku gi amik duit tuh. Alhamdulillah...arwah nenek tak pernah mengecewakan aku sampailah die dh meninggal. Aku rase, duit tuh berkat....smpai aku gune sket jek utk tambang. Cukuplah aku nak buat duit makan beli lauk utk ibu aku. Tak tau bape kali aku syukur arituh....

Interview aku? Okaylah. Ko bayangkan aku diinterview oleh sorang Indian, with all non-Malays candidate yg buat interview tuh. Aku rase bersyukur! Sbb...aku dh buat research and aku tak gugup jwb soklan die. Cume writing test tuh agak membengongkan. Aku tak tau nak komen ape la kali nieh....maybe besok, bile aku dh leh dok n pk balik...br aku leh cerite kat kowang. Ehek! Sabo2 la ekkk..

Dlm pade tuh, mase aku pi sane aku nampak la ade sowang mamat nieh rupenye sebijik macam Krie! Ya rabbiiii....terkejut aku! Rupe, style jln....even beg die bawak macam beg Krie. Ternganga jap. Cik Kiah la yg nampak mase tuh. Hehehe...Die pon cam terkejut. Sebbaik bukan Krie....kalo tak nganga dh. Hahaha. Lom ready jupe Krie lagik laa...nnt2 la jupe Krie tuh :)

And then aku nmpak macam2 jenis pesen kat sane...ade sorang awek Indian nieh, perut die buncit mak aaiih...smpai mase aku nampak jek die aku dh terus usik perut aku. Hahahaha....mane taknye, tibe2 concious...dh la aku pakai blouse and long skirt...pakai blazer aku tuh skali, ikut cutting...kang tak pasal2 same lak nampak cm minah tuh. Minah tuh punyelah seksi...smpai sume kat opis tuh pandang die walopon die worker situ. Ketat giler mini skirt die, tp perutnye berselulit gitu! Baju pulak sleeveless....alamak...tibe2 aku jd kenit dok sbelah org2 nieh. Punyelah aku rase concious! Balik2 tuh aku terus takleh makan. Hahahaha...sbb aku tibe2 rase nak jage diet la pulak...malunye kalo aku dpt badan cam die...seksi lak tuh gayenye. Kot iyepon beragak la nak memakai...Huuuu..nitemare Cik Sha! Tak Mo!!!!!

Balik tuh...aku rase bersyukur sbb sepanjang aku interview and after, kwn2 tak melupekan aku. Lg2 waktu aku bersedih nieh...aku amat perlukan kengkawan...and kowang dh bg support yg sgt baik! Windu kowang! Sayang kowang!

And landscape architect aku....Miss Rohaiza yg akan resign dis week....tibe2 menjadi kwn yg sangat baik. Called me time to time nak pastikan aku okay....

Cik Sha tetap okay....walopon ati luke, tp Cik Sha hepi sbb kwn2 amat memahami...I luv u all! Thanx!

Utk kwn2 bola...sok baru Cik Sha update bola, k! Sabo...


Arinieh nampak rainbow lepas ujan mase tunggu komuter. Yeayyyy!!Walopon nieh lagu sedih...tp Alhamdulillah...aku tak sesedih lagu nieh:)

Thursday, September 22, 2005

pegang muke -kapel



ALWAYS BE MY BABY -MARIAH CAREY

We were as one, babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you want to be free
So I'll let you fly
'Cause I know in my heart, babe
Our love will never die
No
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
(Do do doop)
(Do do doop do doop da dum)
(Do do doop dum)
(Do do doop do doop da dum)
I ain't gonna cry, no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave boy
I will not stand in your way
But inevitably, you'll be back again
'Cause you know in your heart, babe
Our love will never end
No
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
I know that you'll be back, boy
When your days and your nights get a little bit colder
I know that you'll be right back, baby
Oh baby, believe me
It's only a matter of time
Time
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Boy, don't you know you can't escape me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling, 'cause you'll always be my baby

Arinieh aku bekerja dgn penuh ketensenan. Mintak maaf laaa..kat kawan2 yg rase aku tak ceria arinieh. Byk yg aku nak pkkan skang. Ntahlaah...mungkin jugak ade masenye bile satu2 mende tuh dibuat tanpe sistem, kite jd bengang, kan?

Aku dh biase buat keje, kena susun. Aku tak sekemas Bree van De Kamp dlm Desperate Housewives, tp kalo pengurusan kertas, aku tak suke bersepah. Aku amat menjage filing system. Tanye ajelah Cik Kiah, sedangkan file kat opis die tak kemas pun aku membebel, inikan pulak kalo filing system kat company sendiri. Since aku yg wat file management, aku sgt alert ape aje yg kuar and masuk dlm opis nieh. Aku akan tgk mane yg betul n tak betul dlm opis sebelum aku buat ape2. And setiap ape yg aku buat, mesti ade record. Aku sendiri dh biase merecord. To be honest, even receipts aku bei barang walo sekecik mane pon aku simpan. Tak masuk lagik dgn ATM receipts. And then aku sniri akan buat bajet n account aku sniri. Sejak aku mule mengenali perkataan "Account" aku sangat prihatin pasal mende2 gini. Mungkin sbb aku bukan anak org senang, aku sendiri tak berduit. So, kalo setakat seposen aku kuar pon aku akan kire. Bukanlah aku kedekut, tidak...tp kalo aku banje org pun aku akan pastikan yg ape aku banje tuh menepati selera, menepati harga dan keselesaan org yg aku nak banje. So...ape2 pon aku sangat teliti...especially money management. The distraction of dat management mmg ade...ade yg tak kesampaian...macam nak buat savings tp tak dpt. Apepon, aku rase sumenye bergantung pade keadaan la.

Aku bukanlah marah sangat sbnrnye. Tapikadang2 rase bengang, bile org carik barang terburu2 smpai ape yg aku buat last2 macam takde jek. Contohnye, ko dh siapkan every document nak hantar ke bank. Lepas tuh, ko clipkan (pakai clib besar warne itam tuh). Then ko amik sticky note tuh ko letak situ, ape title utk document tuh. All of the sudden, org masuk opis...kirai balik sume yg ko dh buat. Campur lagi ngan segale document yg ko dh asing2kan. Last2 sumenye dh bercampur. And then tak jupe. Bile ko dtg opis, ko tgk meja ko bersepah. And die blame ko, kate ko teraburkan semua document. Ko hangin tak? Sudah pastinye, kan. Itulah yg aku rase.

Ini tak termasuk lagik, bile ko masuk office. N then sorang2 ko punye co-worker ngadu kat ko macam2. Kadang2 ko pon kompius nak dgr ke tak. Ntahlah. Boss aku, personally mmg best. But professionally, mmg sakit jiwa jugak. Cume in my case, bile aku kenal die personal sangat...aku dpt paham situation die. Lgpun die dh byk tolong aku, so kenapelah aku nak berkire sangat. Yes, kadang2 aku rase nak mengamuk certain times. Sbb, bile agak2 dh nak balik...barulah keje itu, kerja ini. Agak2 nak pi Zuhur...called, sbb waktu lunch hour. I got no lunch hour, aku leh paham, but giving dateline lepas lunch hour suh aku wat ini kan lagik elok. Nieh suh call org time lunch mmgla aku tak dpt obtai information tuh. Dh tuh, org...kalo company besar2 nieh, lepas lunch hour diorg nak sibuk buat meeting. Macam kalo ari Jumaat, lelaki jarang masuk balik opis/masuk opis awal lepas solat Jumaat. Think logically...pk org len. Jgn senang2 cakap...then suke ati jek nak buat ape. Company org takkan same ngn company kite kan...org keje pon tak same ngan kite keje. Aku takleh marah dak2 nieh bile diorg tak suke care boss aku ckp ngn diorg. Name pon boss. Mmg sakit pale mengenangkan bile ade mase die terlalu political and underestimate org len. Tuh yg payah. Cume bab aku nieh...nak underestimate aku sangat pon susah. There are several times aku buat programme die berjaye...and most of the times, kalo rase2 leceh sangat....terpakse wa speaking London. Sbb solution aku mmg macam tuh. When sumone over sangat nak ckp, aku speaking London ngan die. Hahahahaha...Senang, kan? Ko sniri paham ape akan jd lepas tuh. Aku slalu wat tactic nieh ngan Indian representatives la. Kadang2 aku jahat sangat...tp aku mmg tak suke org underestimate. Macam boss aku tuh, die dulu blaja kat Glasgow...so, kalo surat menyurat ayat die mmg happening. So, what I do...aku beat care die buat surat. Especially important letters. And tgk sape agik cepat dpt approval. Mmg itu taktik aku...yg jahat, tp berkesan. At last, aku gain die punye respect...and die boleh sit nd talk n cakap sume. Cume besar pale die mmg kadang2 gua tak layan sangat la...Biarlah, die boss.

At my age...yg 22 nak masuk 23 nieh, pade aku..aku masih mude...tak byk experience. Mmg byk kena ketuk...kena torture. Tp aku anggap tuh sume blaja, and aku takmo merungut sangat. Aku tau mmg la kadang2 tuh macam kena pijak pale, but it's okay..skang la. In the future, byk lagik rintangan dlm idup nieh kalo umo panjang kan...biarlah susah2 dulu. Mase nak balik, me and my boss cm biase, biaselah..dh abis opis hour brlah kitowang bercakap sesame kitowang, but personal matters only la. Yg len2 kire dh takde....

aku spent the day byk ngan aunty aku arinieh. Dh kate kakak Cik Kiah, mulutnye lebih kurang la. Bercerite pasal anak2...number one aunty aku nieh. Hehe. Tuh yg aku tak suke Cik Kiah ikut...aku suh Cik Kiah low profile. Dlm pade tuh gak, bykla mende2 len...sempat agik aku nak makan kuih kacang die yg sedap tuh. Mane tak sedap...tepung die wat kuih pon beli kat Batu Pahat (mane org Batu Pahat nieh?hehe). Uncle aku kan org sane...so resepi sume sane lah! Agak2 tak lepas Johor tuh, suh jek die masak. Hihi. Aku ade bincang ngn aunty td, die nak balik sane cuz adik ipar nak kawen. Aku ckp, nnt aku nak ikutla kalo aku takde keje...tp aku nak jupe kwn2 Bt Pahat aku. Hehehe. Uncle aku hepi semacam la pulak..kihkih...kwn2 org kg die katekan :P

Aku punye interview pulak kena postpone ke ari Isnin. Smpai ke ptg aku tunggu Angie call, tak call2...last2 aku call sniri tanye. Angie ckp, tak jd ari Jumaat. Aku dh tinggal 5 org jek nieh. Skang dlm 5 org nieh aku kena bersaing. Kenalah aku wat yg terbaik! Adeh...mampu ke Cik Sha? Dlm pd tuh, aku wat la research sniri...ape2 yg aku perlu bawak bekal mase interview nnt. There will be another writing test. Hah...mati la aku gamaknye. Harap2 aku okay. Whatever it is...Angie dh call, die akan email sume particulars tomorrow. Harap2 nye jgn ade ape2 yg mengganggu lagik lepas nieh cuz aku mmg nak sangat dpt ape yg aku rase boleh dpt. Doa2kanla ek!

The best part of my day, bile balik Cik Kiah berade bersame ku...bergurau and berborak tak henti2 smpai aku takleh nak tido. Hehehe. Patutla ari aku rase moyok..windukan Cik Kiah. Hehe. Die pi mesyuarat pendidikan khas, kena pi lawatan n so on...so, seboklah bercerite sal budak2 pendidikan khas yg ade sorang tuh tak abes2 sebut, "Mawi World!" Hehehe..tergelak, tp takleh gelak. Dlm idup nieh, kite susah ade org lagik susah kan..

Tido la Cik Sha....dgn amannye. Hope tomorrow will be a better day for me...

p/s: Dis is my lagu perberet :)

Wednesday, September 21, 2005

bunga yg cantik



OPERA HIDUP-WINGS

Hidup bagaikan pentas opera
Tirai hidup dibuka
Ceritapun bermula...
Oh..Oh..Oh..Oh..

Hidup bagaikan pentas opera
Musik hidup bergema
Asyik insan bermula
Oh..Oh..Oh..Oh..

Lakonkan dengan semangat kejujuran
Sinarilah hatimu oh kesucian
Oh..rempuh api kepalsuan
Pastikan keadilan
Pastikan jaya

Hidup bagaikan pentas opera
Rentak lakon bermula
Siapakah wiranya
Oh..Oh..Oh..Oh..

Kita kecewa dan menderita
Lumrah alam biasa
Pastikah kau wiranya
Oh..Oh..Oh..Oh..

Lakonkan penuh bersemangat wira
Pastikan langkahmu oh keyakinan
Oh..Leburkan ketidak-adilan
Pastikan kedamaian
Pastikan jaya


Huhuhu...semalam aku mmg takde mood nak wat keje. Arinieh aku takde mood gak pagi2. Apasal la moyok jek Cik Sha? Huu..ntahlah. Tetibe rase payah nak lepaskan Cik Kiah pi mesyuarat kat Melake tuh. Apsal la aku rase macam nak ngan mak aku jek skang. Ape buat pun aku nak ibu...kadang2 aku rase kan, kalo tak tgk ibu aku sehari aku rase macam tak lengkap lak idup aku.Apasal ler aku macam nieh...adehaiiii!!!

Smalam pg2 bute Cik Aiza called aku meluahkan prasaan yg terpendam. Erwan pon same! Hadeh...pening gua! Aku diamkan diri..cool sumeee..cooool...aku sniri pon kena marah ngan boss. Aku tau tuh! Wilex...jgn cepat marah ek. Walhal ikut kemarahan aku, dh campak surat2 atas meja nieh dek kegeraman. Tp, aku cover agik cuz aku malas nak marah kang aku takleh wat keje! So, aku pendam2 la marah tuh dlm2, jgn tambah lagik kemarahan org yg mmg tgh marah.

Mase Erwan dtg, masyaAllah...sun burn tak ingat mamat nieh..mmg muke tensen n dah gelap abes dok kat site. Bengang gak. Seharian aku dgr die membebel, smpaila Cik Aiza sampai. Pastuh diorg pi site. Utk meredakan keadaan...aku kenen kan dua ekor tuh....kaco sket. Senyum2 jek! Cewwaaahh..aku nieh kan pandai bab2 matchmake nieh...hehe..senyum kulum2....tertelan2 nak bercakap! Hikhik...bestnye aku! So, jgn lepas nieh org kate aku ade gossip ngn Erwan. Skang aku anggap Erwan ngn Cik Aiza...yeayyy!!! Same padan!
Smalam Erwan puji drawings Cik Aiza...iyelah..architect...lawa la drawings nye kan..ihik..sempat lagik aku usik die. Sronok aaa pulak...yeayy...

Tp ptg tuh terus tak seronok! Haaa...apasal?Sbb bebanan keje yg bertambah, ditambah lagik org2 yg tak paham and call after 5 sedangkan aku dh nak balik. Slalu jek buat aku hangin. Tak angkat kang, mule ngadu ngan boss aku. Yg boss aku satu hal...org call lepas kul 5 pun die suh gak aku angkat. There are times aku rase die kurang considerate bile die desperate. Teruk betul. Tp sbb mengenangkan die desperate, aku tak pjgkan cite. Dlm ati nieh aku buang kitab2 yg ade...jgn biarkan berbuku! Hikhik. Apepon...aku diam jek laa..Aku tau Cik Aiza n Erwan tuh tensen, tp aku pon tensen. Bak kate aku kat diorg, kite nieh ade cerite kite masing2..sehari nak cerite pon tak abes. Tp dlm ati kadang2 geli ati mengenangkan sejak bile pulak Cik Aiza berbaik ngn aku nieh...hehe...

Pastuh kul 5 lebih, aku dpt call from Angie Eng..interviewer n org yg uruskan sal job application aku tuh. Die suh bukak email n balas serta merta! Hampeh tul. Nyaris aku nak maki, tp kenangkan periuk nasik aku bergantung kat die, aku okaykan jek la. Skali mase aku bukak, ade 3 essay aku kena buat in three hours. This will determine same ade keje nnt aku nak pakai mail or pakai phone. Sudah? Tak paham lak aku. Kadang2 aku pk macam nak kantoikan aku jek diorg nieh. Macam tak puas ati jek. Tp aku jwb jekla. Hasilnye aku balik umah kul 9 baru smpai. Itupun Abg Ujang dgn baik atinye anta aku pi stesen naik lori company. Kesian tak aku? Kenalah aku naik komuter balik tuh..byk la tambang...huhu:( Dlm pade tuh nak thank kawan2 yg baik ati...Lemak, Yati...Izzy...sbb tolong aku wat essay. Thanx kwn2!

Pg td pulak apasal tah aku moody. Aku bangun then kejut adik. Arinieh aku bawak die pi opis sbb die kan sekolah ptg, aku takde...and aku tak masak pg td. Senang aku nak bg die makan kalo ikut aku pi opis. So, aku pon bawak die. Dlm pade tuh, die tertido kat opis. Pg td aku carik aku punye sijil sume tak jupe plak! Hallamaaakk..leceh betul! Blazer aku pon Cik Kiah bawak pi meeting. Huuu..cedihnyeee...Aku diam agik. Pastuh kalo kowang nak tau phone aku dh pecah..So, aku gune fon Cik Kiah...So, Cik Kiah takde fon...sian die. The pg td aku call la hotel die. Lahabau tul Cina Melake tuh, aku rase macam nak lepuk jek. Aku nak tinggal pesan, die ckp non-stop...susahla...nnt kite byk customer laa...Walhal aku dh bg name, dh bagi number bilik...wakil mesyuarat mane...tp songel! Rase nak belasah jek Amoi tuh. Pemalas nak wat keje ckp jek la kan...huuu..geramnye aku! Last2 aku letak phone cmtuh jek! Hangup. Asal2 aku ok lagik...tp dh melampau2 Amoi nieh...wilwxla..aku pon keje customer service taklah macam nieh teruknye!

So..kire, aku dh moody seharian. Rase malas nak wat keje! Dlm ati terpk cmne nak wat kang kalo tibe2 Angie call. Tp lepas tuh istighfar byk2. Jgn perasan dulu. Tak tentu lagik aku akan selected pi Cyberjaya nieh. Jgn perasan dulu. So, mase aku tunggu2 tuh..aku relaxkan diri...melayan bdk Una nieh. Sampai Agirl anak buah Abg Ujang pun kena marah ngan aku arinieh. Takde niat nak marah dak kecik tuh...tp sbb arinieh die degil sangat, aku ckp sket...die "Aaaaahhh..." kire melawan la tu kan. Kena marah ngan Aunty Sha! Haaa..Aunt
y Sha nieh nampak jek baik slalu ajak gurau2...tp bile dh marah, jgn men2. Kalo ngn aku pon leh "AAAaaahh" nnt die buat ngan mak ayah die dose pulak budak tuh. Kecik2 nieh la ajar. Lepas tuh die moyok ngn aku siap julur lidah. Aku pandang wat mate buntang ngn mate sepet aku nieh. Hehehe. Dh lame2 die g tpt len. Yelah...Abg Ujang nieh pon satu..walopon opis nieh depan umah boss, jgnla bg budak lepas ke sini, kang aku gak kena marah. Then...lepas2 tuh..tibe2 si Agirl dtg, ngendeng2 la ngan Aunty Sha yg tak layan. Huhu..sian die. Tp prinsip aku, slagik tak buat baik...aku tak layan. Smpai last2 die sniri tau behave. Hmm...gud girl! Br leh baik ngn Aunty Sha.

Smpai ptg td tibe2 Angie called and kate aku lepas nak pi Cyberjaya Jumaat nieh. At last. Rase macam bunga2 sakura bertaburan kat atas badan aku. Hehe. Apepon...kite tgk la rezki aku jupe omputih tuh nak interview. Macam ala2 nak jupe Donald Trump la aku lepas nieh. Tgklah same ade aku layak ke tak keje ngan org UK ek. Hukhuk...doakan kwn2!

Erwan n Aiza ngamuk pg td. Masih lagik mood swing. Cume Erwan jek la yg akhirnye mintak maaf...Aiza aku rase die dh frust sangat kot..yelah..dh biase boss baik, tibe2 boss moody. Arinieh jek boss baik..sbb dpt payment...pi bayar utang n so on..huhu...Hope okaylah lepas nieh ek...

Doakan aku, kwn2! Hope aku dpt keje nieh...ek! Arinieh aku dgr lagu di atas kat Era..:)

1st goal



Rooney...Rooney....Rooney...

Wayne Rooney is an acceptionally gud player. Aku sangat suke tgk care die men, die punye energy, die punye determination, skills sume2 la! For me, he is a superstar player. And aku suke tgk die dlm game last week becuz aku rase die mmg bagus...and die tak lost temper! Hahaha..and dat makes the game clean. Kalo die lost temper agik aku tak tau la. Lately ESPN asek tunjuk kelemahan2 die nak ctrl anger die tuh. Ade gambo tunjuk die attack penonton (wat ala2 Cantona tuh...hehe), pastu tunjuk die mengamuk la..ejek2 referee sume...macam2 la! Sume from file ESPN. Tajuknye, "Stupidity or Youth". So, which way Wayne Rooney follows: Is it becuz he's still young and hot-blooded boy, or is it bcuz he's stupid? Sayang kan...bile tgk skills macam tuh, tgk style macam tuh. He is a treasure of MU pade aku. Tp, bile tgk temper die kadang2 rase macam geram pon ade. Ade org kate "the next George Best". Player MU gak...yg satu ketika dulu hot and top la. Tp byk habit buruk. Kaki segale jenis kaki..pompuan, minum dll. At last, menurut bonda and abahku (especially ayah aku la, peminat MU kan), diorg cerite yg die jual segale jenis brg yg die ade including medals. Sbb mase tuh die dh tua, pastuh dh tak cukup nak maintain. Pade aku, yg nampak macam George Best awal2nye Beckham....tp skang aku rase Rooney lagik nampak macam George Best. EXCEPT, die tak ensem. Hehehe. Aku bole kate Wayne Rooney nieh ade sket2 gak macam Paul Gascoigne...kaki mabuk n pukul bini. Pemain England yg hebat...but byk sangat kes smpai org takut nak amik men. Last2 career hancur. Aku frust jugak tgk Rooney skang nieh. Mmg la die player MU...but he's also an England player kan. Dahla tuh, he's from Merseyside! Hehehe. Walopon men MU, tpt lahir Liverpool ek, kwn2...sedia maklum la! La ni die dh kena gantung 2 UEFA's game. Sayang betul. Kalo kena gantung EPL okayla lagik. UEFA nieh pade aku MU ade harapan la. And kalo kat UEFA, aku slalu tak kisah la...asalkan England team men, aku sokong. Chelsea or MU pon aku sokong gak. Janji English team. Aku tak suke team negara len, kecuali England, France and German. Walopon team2 Italian and Spanish nieh bagus aku tetap tak suke. Pade aku team dowang sume poyo, berlagak and perasan. Aku tak minat. Gua banned Serie A la. Huhuhu. Tp...agak2 nye bole ke MU bertahan tanpe Rooney ek? Ntahla. Tgk midfield MU kadang2 aku tak yakin la. Keane pon injured. Huhu...Park? Bole laaaa....nak kate bagus gile tuh belum lagikk. Ronaldo..? Takleh pakai die nieh. Emo tak tentu arah. So, kite tgklah nnt MU without Rooney kat UEFA ek...:)

Liverpool vs MU

Sayang seribu kali sayang...kadang2 aku rase bengang pulak tgk game Liverpool lately nieh. Bukan pe, kadang2 aku rase macam dh terang lagik bersuluh prob Liverpool skang. Liverpool takde striker! Itu jek masalahnye. Yg ade pon takleh harap. Macam Ciise tuh bukanla bagus sangat. Byk poyo..asek men sorang2. Peter Crouch pulak harapkan set pieace, bagusla die. Die tinggi. Sinama belum smpai ke tahap superstar. Yg ade pon stakat super sub...Stevie G ngan Garcia. Garcia tuh...kalo die tackle mmg pandai. Tp senang jugak org nak tackle die sbb die bukan pandai dribble. Dh la disdvantage die pendek...bg bola tinggi sket sure tak lepas punyelah. Slalu org nampak die macam tackle org, sah2 die kena card. Ade mase aku rase takut lak die kena card. Alonso plak walopon bagus, senang sangat injured. Haiii..ntahlah! Bile aku tgk2 strategy Liverpool sume midfield jek. Yup...gud for the long balls strategy. Macam Riise tuh die mmg bagus la...aku suke tgk die men. Tp long ball ke mende kalo pass kat Garcia bola tinggi jek. Takkan la aku penonton jek yg bole nampak mende tuh. Benitez nieh die ukur tak tinggi players nieh. aku sbnrnye frust gakla. Pade aku, takleh men strategy yg lebih kurang, lambat laun org bace gak. Macam Fegie, die punye strategy dh mule nampak tak berkesan. Lagik2 die gune same players every season. Yg best Arsene Wenger jugak...bli players yg org tak kenal, tak dpt tgk care men. Or players yg mmg sediakala hebat macam Henry tuh. MU patut amik kesempatan gegar sket Liverpool arituh. Walopon aku sokong Liverpool....tp aku rase for their own gud, diorg kena ade kekalahan yg teruk sket before diorg ade motivation nak naik balik. Tak boleh too comfortable dgn situation dh menang CL tuh. Tp ape jd pon, aku tetap aku la....agak2 ade try, ade shoot...tak lepas pon aku tetap berdebar n rase nak menjerit. Tak leh jerit sbb ayah aku ade jek..kang terase lak org MU. Huhu. Last2 aku tgk jelah game. With the hope Liverpool will increase the game's quality. Aku rase arituh, marah2 aku pon aku rasional lagik kot. Hehe. Diorg men lagik bagus dr men ngn Boro arituh la...it's ok...Liverpool sentiasa dimaafkan dlm atiku! Walopon Benitez tuh asek ngn Spanish players dlm team tuh, tp takpela. Sebbaik yg macam Palegrino tuh dh kena buang. Kalo ade agik yg men macam die tuh, mmg aku bom Anfield. Hehe. Cume satu yg aku tergelak la arituh. Park Ji Sung masuk 3rd minute of injury time yg ade 4 minutes. Maknenye seminit jek die men. Geli ati aku. Lagik satu...org sume bajet Wayne Rooney nak jd Man of the Match, tp Jamie Carragher yg terpilih. Bukan jugak Stevie G. Hehe. Kesian Rio Ferdinand...gaji byk tp tak perform. Aku rase kalo ikut aku nye list players yg perfom malam tuh, aku pilih:
Cik Sha's best list
Liverpool: Gerard, Riise, Carragher
MU: Keane, Rooney, Scholes.

Malas nak boh senarai pemain yg aku ckp ampeh, kang org marah pulak. Tp...mmg aku tak puas ati la dgn setgh players nieh. Paling aku tak puas ati ngan Richardson tuh. Camne die leh men lame sangat dlm game tuh ek. Aku rase dulu O'Shea tak bape bagus skang die makin ok la. Tp Richardson tuh asek wat silap jek aku tgk? Ntahlah...hanye Fergie jek yg tau jawapannye. RvN pulak tak nampak bertenaga sangat arituh...aku tgk Rooney dh pass tp die tak brape sangat attempt. Maybe game tuh sniri mmg 50-50. Kalo kire shots to goal Liv(3) - MU (1) jek. Corners pon byk Liverpool lagik. Yellow cards ade dua kat dua2 team. Boleh kate game nieh mmg same berat la! Dats why game nieh berakhir ngan 0-0...Rugi la Liverpool tak men betul2 arituh...tak amik kesempatan home groud. And rugi jugak la cuz MU tak amik kesempatan kat kekurangan Liverpool skang ;)

Michael Owen scored his 1st goal...yeayyy!!!

Wahwahwah...bertambah kerugian nampaknye Liverpool. Sorang player sah2 tak men utk die, pi men utk MU. Sorang yg dh terlepas men pulak utk Newcastle. Score goal pulak tuh! Pade aku, kalo Liverpool betul..die men tak cantik pun aku leh paham. Macam last season byk injuries. Tp kali nieh, byk kesilapan yg dh Liverpool lakukan, including...melepaskan the one and ever, Michael Owen. Kowang kena paham nape Owen takmo lagik ke Anfield. Bukan die tak sygkan Anfield, in fact Michael Owen is one of those players yg paling top diinterview dlm Liverpoolfc.tv. Pemergian Owen mmg diwindui oleh org Anfield. But, demi bola sepak England, permergian Owen ke Real Madrid direlakan. However, diorg rase sia2 nak melepaskan Owen ke sane lepas tuh. Bukan jek tak dpt men, tp Owen jugak dikutuk hebat Luxemburgo yg sememangnye nak naikkan org2 Brazil jek kat Real Madrid. Kite sume tau ape kisah sedih yg berlaku kat Real lepas Owen pergi. Bukan jek kalah teruk ngan Lyon, org yg score utk Lyon pun org kampung Luxemburgo jugak. Hehehe. Unfortunately, utk Michael Owen pulak, kisah tuh macam kisah gembira utk die. Ala2 fairy tale gitu. Bukan jek kena panggil balik men kat kampung, tp manager yg sekampung pun ajak men. Sape lagik kalo bukan Liverpool and Graeme Souness...ecewwah! But Liverpool kenalah melupekan Michael Owen. Pade aku, ade beberape reason yg aku rasekan logik nape Owen tak ke Liverpool:
1. Liverpool ade strikers len: Ciise, Morientes, Sinama...dan dot..dot..dot..
2. Liverpool baru abeskan duit beli Crouch, Zenden and Reyna...mane mau korek lagik fulusnya?
3. Liverpool nak loan dulu Owen, and loan at the end of the season...mana bisa?
4. Owen nak men every game full time....enggak bole...mana mau campak striker lain?
5. Owen takmo ade connection dgn Real Madrid lagik...mane boleh, kalo Liverpool nak loan and beli at the end of the season?
6. Owen nak gaji tinggi dr dulu or same macam kat Spain...mane bisa, gaji Stevie G and Riise baru aje dinaikkan.
7. Both Benitez and Owen tak brape sepakat. Benitez terlalu "Spain", Owen pulak English. Udah2la pengalaman Spain yg tak menyeronokkan itu..Benitez pon nak naikkan org kg...hehe...

So, ape kesimpulan kat atas sane? Pade aku, Owen deserves to be a hero. So, Newcastle la tempatnye. Shearer is appreciative team mate, Souness tuh pulak mmg sorang player Liverpool yg setia gak dulu. So, pusing2 balik..aku nampak pix Liverpool gak kat Newcastle. Ape2pun header yg Owen buat arituh, lepas Shearer punye free-kick yg cun buat aku senyum lebar. Walopon Newcastle bukan team aku, at least...fav player aku performed. Adik pun tido tersenyum...hehe..

Kesian Man City!

Malang betul utk team Man City nieh. Diorg la antare team yg performed bagus last week, tp diorg dh kalah 0-1 kat Bolton. Itupun penalty. Ape2pun aku sebenarnye nak menarik perhatian kowang kat Sun Ji Hai...sowang player yg bagus kat sane. Baru dibeli. Asia Bagus! Aku tgk die nieh wat mase nieh ade potential. Way to go Asia!

Spurs and Villa

Spurs adelah antare team pilihan aku season nieh. Players yg diorg beli pun bagus jugak. Aku kalo sebut Spurs and Villa dr dulu aku rase dua2 same hebat, especially Spurs. Diorg adelah antare team konsistent sepanjang dlm 10 thn nieh. Villa pun beli players baru. Baros and Berger, Czech players yg men utk Liverpool dulu ade ngan team nieh skang. In fact, Baros dh score satu and assist satu goal! Berger pulak dh baik dr kecederaan. Robby Keane aku tgk over-excite jek mase dpt goal arituh. Hehehe. And bak kate Andy Gray, "at the end of the game, Spurs remain unbeaten at home and Villas remain unbeaten away from home". Rase seronok tgk dua2 team nieh skang. Bertambah semangat nak tgk EPL:)

EPL...lots of colours. Last week jugak Sol Campbell contributed 2 goals to Arsenal lepas lame tak men. Mmg hebat. Tibe2 aku rase, alangkah bosannye idup aku kalo takde bola satu ari nnt?;(

Monday, September 19, 2005

comeyla!~



KU CARI DAMAI DI HATI -GINGERBREAD

Mengapa kau tergamak sungguh
Memperdaya harapan ini
Tunas kasih yang aku semai
Racun berbisa yang kau sirami

Beginikah balasan cinta
Manis kata di bibir saja
Lembut lidah mengukir janji
Segunung mimpi berkecai kini

Sesalan tidak terucap
Bila kau berubah sikap
Ku sedar siapa diri ku
Kau buat tempat berteduh

Semoga engkau bahagia
Di samping kekasih baru
Andainya engkau kecewa
Janganlah kau cari aku

Biar saja aku sendiri
Yang mencari damai di hati
Airmata basah di pipi
Tak mungkin dapat membasuh luka


Huh...lame tak aku tak update blog? Hihihi...saje....tetibe rase malas pulak. Tak lerrr...sbnrnye aku bz. Lately aku byk sket nak buat. Menentukan arah idup nieh..huhu..

Ari Khamis aku keje cam biase. Balik tuh, aku gi survey baju...saje nak tgk, ingat nak beli kemeja...kalo ade duit sok, leh beli. Aku mmg suke buat bajet negara awal2 before beli. At least mase beli tak payah la aku nak pi try2 sume. Skali mase survey tuh aku jupe ade satu shirt hitam, ade getah cerut kat siku...kire 3/4 blouse la. Aku pon beli. Alasannye? Sbb shirt tuh ade butang 3, kire kat perut takde button. Certain baju nieh pade aku butangnye seksi sket. Lagik2 kalo bdn tembam cam aku kena berhati2 la nak pilih baju. Silap2 ade yg menjenguk kang. Huhu. Button shirt hitam tuh tak brape teruk n boleh tahan la. So, aku pun beli. Harge pon not bad, slalu bile tgk cotton shirt or yg ade lycra, mmg mahal kan. Nieh dh half price, so sementare ade duit sket baik aku belik, ye tak? Then aku pon balik. Ingat nak pakai bluse tuh ngan skirt crouchet warne brown aku tuh. Malangnye, tak jd. Sbbnye? Sbb....bumper blakang Cik Sha belum mengecut seperti yg sepatutnye. Masih nmpak terlalu seksi kalo pakai skirt tuh. Adeh...nak pakai itam gak kang...nampak macam berkabung. Aku dh mule dh decide nak tukar kaler putih. Lepas survey ngan kawan2 tercayang thru sms, aku sms Lemak, Yati, Izzy and Krie (fair la kan, dua laki dua pompuan), and diorg kate pakai itam. Aku pun cekau skirt belang2 aku tuh. Skirt tuh sbnrnye kain kebaye aku, tp sebab die thai silk, belang2 silver-itam...ade pleat kat blakang, so kire padan la ngan baju tuh....Akhirnye aku pon tido...zzz...zzz...Setel bab baju...

Pagi tuh, aku pon pi la opis. Kejap jek, keje half day. Aku smpai opis aku kena tegur ngan Abg Ujang, boss aku and definitely Erwan. Sume menegur...


Boss: Eh, lain sangat arini?
Abg Ujang: Uiyyooo Sha...fit tuh. Len den tgk ko arini. Den ingat sapo tadi...
Erwan: Eh...awak. Apasal tibe2 pakai macam ni pergi keje?
Aku: Len sangat ke? Buruk ke? Salah pakai?
Erwan: Taklah...awak kan slalu pakai baju kurung n kebaye jek. Tibe2 pakai len sket arini...rase len pulak tgk...hehehe..

Huhuhu...aku pon tak tau la ape lennye. Kalo org kat UNITEN nampak aku pakai macam nieh, mesti diorg rase dah biase. Aku lagik len n sah2 akan ditegur kalo tibe2 pakai baju kurung...hehe. Terbalik tak? Hihi. Tp aku gi keje cam biase jek laa..pade aku...keje kat Indah Peka takyah la nak melawa. Sabo2 laa..Aku kemudian wat keje sket. Pastu, aku nak gi terminal...ade org tuh tibe2 offer nak anta lak. Hehehe...gelinye ati. Siap bye aku tuh. Kahkah...hampeh tul. Tp org nak anta, nak baik2...tak grg, aku ikut jelah. Huhu. Smpai terminal, aku tukar baju. Sbb? Mmg la best pakai baju tuh..cantik. Tp tak sesuai cuace langsung. Panas! So, aku pakai putih akhirnye. Putih-itam macam taik cicak. Then off to KL...berdebar siot!

Smpai KL, aku jln pi Changkat Raja Chulan. Walhal aku rase, kalo aku jln pon boleh lepas. Tp takpelah, naik jelah cab, cepat sket..sejuk sket. Mase aku masuk assessment center tuh aku mmg terkejut bangat. Lorrr...aku sorang jek pakai tudung? Ya Rabbi...maut tul. Aku jek dak Melayu. Huh. Lagi best. Smpaila ade sorang dak laki India tuh dtg n tegur aku, aku pon tegur. Berbelit la lidah nak ckp omputih....hehehe...Tp aku ckp gak, salah diction, salah grammar...aku pedulik ape. Time nieh la nak hold name Melayu. Ade gak yg non-Malays yg pandang semacam, yelah..dahla Melayu...pastu pakai tudung. Boleh ke lepas interview? Org slalu pk dak Melayu nieh bodoh sangat, kalo communication skill mmg takde. So, aku mmg rase tercabar giler lak mase tuh. Dlm ati aku ade gak rase puas, at least ade gak Melayu yg lepas step nieh. Mule2 aku kena wat Listening Skill Test....accent British punye pekat! Kenalah paham. Pastu, aku wat reading test....grammar...not bad la. Tp ntahla...tak tau betul ke tak. The next one is aptitude test, yg nieh leceh sket sbb IQ test 20 soklan wat dlm mase 4 minutes. Ade macam2 jenis la...ade acronym la...synonym la. Pastuh letters jumbled-up sume. Smpaila kat sight test and math. Yg aku agak kompiden sket nak compare ngn yg len. Mase ice-breaking session, aku leh nampak la muke2 sume berubah. Yelah dak Melayu. Tp private university? Hahaha. Aku tau sume kat dlm tuh budak private colleges. But, aku tak malu sangat la nak sebut name UNITEN tuh. At least jgn la ingat aku bodoh...dok kat UNITEN tuh medium English. Cet...ade yg pandang muke tak puas ati jek apek2, amoi2, tangachi n thamby nieh. Kadang2 rase nak marah gak...tp ku pendamkan. Budak yg name Vinod tuh macam segan gakla ngan aku...becuz die dak Seremban. And last2 aku rase satu group yg dok ngn aku sume dak Seremban la. Bukan kenegeriaan, yg len tuh macam berlagak la sket. Ade sorang tuh kulit gelap....tp ckp English accent lebih2...kalah mat saleh. But...sebut bunyi macam "butt". Huh! Tp grammar berterabur. Last2 aku wat de' je...Mase debate session, aku hentam la cukup2. Hahaha. Walo grammar aku sniri berterabur, aku gagahkan jugak bukak mulut sbb aku tak suke kena kutuk. Huh, bengang! Bile dipandang semacam kite akan jd bengang. Sbb org yg assessed aku tuh Amoi gak. Thru my experience and looking at my candidates aku tgk nak kate hebat sangat tuh tak jugak...kadang2 rase ade a bit of racism gak la. Biarlah...aku bantai jek. Tgklah rezki aku kan!

Mende tuh adelah dlm 3-4 hours kot. Lame gak. Smpai berpeluh Cik Zam n Cik Kiah berjalan merayau. Heheh. Aku saje jek ajak diorg gi...kenalah appreciate sket. Kang kate aku sombong lak. Bukan tak tau parents aku dua2 jenis kuat majuk. Hehehe.

Balik tuh aku sempat lagik menshopping. Duit taklah byk, but adelah sket. Aku pun mmg ade hajat nak kumpul working attire nieh. Aku beli skirt kaler brown...ade lace putih sket. Hihi. Tuh pilihan Cik Zam. Ikutkan aku nak beli warna putih...but takpelah, beli yg brown dulu...yg putih nieh tgkla bile2 nnt beli...kan putih tuh universal kaler. Mase nak balik tuh pi singgah Zakir dulu...ehehe..biasela aku suke lepak kat mapley kan. Apepon, balik dlm keadaan sangat penat la. Hope? Ntahla. Tak tau nak kate pe. Tgklah rezki...

Sabtu n Ahad aku macam biase, tgk tv and tgk bola. Tp Ahad tuh aku try walk-in lagik. Kire okaylah...gaji tak byk sangat la...but benefits mmg byk. Cume aku pk kalo bab experience and title, mmg okay utk resume. Aku sniri pon tak tau cmne. Tgk jelah kalo aku dpt ke tidak. But, overall antare dua2 nieh aku rase yg Ahad nieh lagik ade harapan. Becuz? Mase aku kat sane, interviewer yg garan tuh tak jd garang ngan aku, they responded well to my answers. Mungkin jugak sbb interviewers aku Melayu. Dpt budak lidah tergeliat cam aku nieh. Die pun ade mentioned, maybe aku leh dpt...cuz he already put "hired" in my form. But reaction parents aku? Cik Kiah okay...cume Cik Zam kurang sket. If aku amik keje nieh, means aku mungkin akan merantau. Die cukup risau bab tuh kot. Tp ntahlaa...biarlah. Smpai bile lak aku nak idup bawah ketiak mak kan. Kalo merantau tuh boleh wat rezki kat aku...Apepon, aku rase puas ati sket la ngan interview aku kali nieh...doa2la rezki aku ek kawan2..

And hari Isnin? Life seperti biase....takde ape nak diceritekan pon..Yg aku leh cerite, aku masak...sbb nak bukak pose. Aku wat kerabu mangge. Hehehe. Ngaco Si Ayen, hosmwet Krie...kaco Krie...tp kaco Ayen la best sbb aku nampak name doie kat receipt bayar org buang pijat. Same name la. Elok gak bisnes buang pijat nieh...byk gak bayar utk tuh jek!:D

Ape2pon Isnin tak byk cerite...Cume since aku abes konvo nieh vision aku sal life aku dh makin clear. Ape yg aku perlukan skang ialah family, kawan2 n sumber kewangan n kerjaya yg stabil. Ntah kenape tibe2 ati aku rase lapang. Ntah kenape aku rase sume org berharge utk aku. And skang aku nak treat kawan2 aku baik2...aku nak sayang kawan2 aku...yeaay...Thanx my dear frenz, Kak Sya, Yati, Lemak, Izzy, Krie...and of course...Ayen.(name Wati aku tak include la Ayen, lom geng...hehe). Thanx sbb menolong aku menghadapi dugaan idup aku nieh ek...Merci!

Wednesday, September 14, 2005

Desperado!



CINTA - MELLY feat. KRIS DAYANTI

Menatap jalan yang menjauh
Tentukan arah yg ku mau
Tempatkan aku pada satu
Peristiwa yang membuat hati lara

Di dekat engkau aku tenang
Sendu matamu penuh tanya
Misteri hidup akankah menghilang
Dan bahagia di akhir cerita

Cinta tegarkan hatiku
Tak mau sesuatu merenggut engkau
Naluriku berkata
Tak ingin terulang lagi
Kehilangan cinta hati
Bagai raga tak bernyawa

Aku junjung petuamu
Cintai dia yang mencintaiku
Hati yang dulu belayar
Kini telah menepi
Bukankah hidup kita
Akhirnya harus bahagia

Cinta
Biar saja ada
Yang terjadi biar saja terjadi
Bagai manapun hidup
Memang hanya cerita
Cerita tentang meninggalkan dengan ditinggalkan
Cinta.....


Arinieh merupekan ari yang bosan! Huwaaaaa....bosan gilers! Sebbaik dh tgk Desperate Housewives malam td kire sronok la. Dpt tgk yg kat 8TV jek la...yg kat StarWorld tak dpt tgk sebab a week before dat dah tgk kat 8TV. Kan 8TV awal 1 episode from Star World..so, kire kalo rase nak tgk awal, aku tgk 8TV...kalo nak tgk lambat aku tgk Starworld. Either one same jek kat aku...asalkan tgk TV. Dlm Desperate Housewives nieh aku minat kat Lynette (wat mase nieh). Wat mase nieh, sume watak ade keistimewaan tersendiri laaa...tuh yg best tuh. Kadang2 rase kelakar tgk ape2 yg dowang wat, walopon kadang2 rase macam tah hape2...mane de sume mende perfect kan. Tp aku paling suke tgk kisah anak2 Lynette yg kembar tuh...huh..nakal betul...hikhik...kadang2 rase macam nak cubit jek dak2 tuh...hehe..whatever it is mmg sronok menonton Desperate Housewives nieh...Jgn men2 cerite nieh telah dicipta oleh sowang manusia bername Marc Cherry...ecewwah..Cherry ajek! Hehehe...So, sape2 yg rase nak tgk sub-urban wives dlm cite yg best nieh...(yg comey2...macam Teri Hatcher (Louis Lane)...silekan la. Ramai yg lagik comey dr die blakon dlm cite nieh. Aku paling follow cerite family van De Kamp (Bree). Tgk dulu cite nieh..nanti kite berpok-pek!

Desperate Housewives
Time: 9.00 p.m (Starworld), 10.30 p.m (8TV)


Aku melepaskan windu dendam ku pade ex-hosmet aku bername Azwa. Aku windu sgt kat die, so aku call la die. Wat mase nieh Azwa tgh amik ACCA kat Sunway College. So, aku pon mengusha la tanye2 pasal ACCA. Mmg..belanjenye besar, 11 riban...so aku rase, baik jgn aku amik dulu, mane aku nak korek duit. Dahler tuh...yg power2 pun kantoi..dean's list pun ade yg kantoi...inikan pulak aku yg tak masuk dlm dean's list ataupun...Din List...hehe..so, lupekan la dulu! Biaselah, bile aku dh berborak ngn Azwa terimbau kenangan2 aku...especially bab masak memasak kat umah kitowang dulu. Azwa jugakla penggalak aku nak makan..hahaha...tembam bile aku start dok ngan Azwa! Tak maintain gitu..hihihi..Malam2 pun sempat melantak burger sampai dua bijik...Padahal aku nieh nak makan burger sebijik tak larat, skang 2 bijik pun aku leh hentam. Yg peliknye bile takde ngan Azwa aku dh makan burger sebijik balik..hehe...Ade baju yg dh mule boleh pakai balik..cume mmg laaa..aku rase kena la aku turunkan berat badan. Demi nak carik keje nieh..kang kalo terlebih gemuk takde market...len la kalo dh ade keje, nak gemuk pun org tgk performance dulu. Macam aku skang, kenalah kuruskan sket, becuz mungkin terpengaruh dgn ape yg aku bace and tgk...Baru nieh kan kuar statistic kate wanita kurus lebih berjaye dr wanita gemuk. Huh! Buat aku tercabar ajek! Pade aku gemuk tuh pun one piece of art..bukan sume org gemuk tuh tak menawan. Macam yang aku borak ngan Lemak (Pn Asyarofah!), bukan sume org suke pompuan kurus kan. And gemuk bukanlah penghalang segale2nye. Aku mmg tak agree kalo org pandang senget jek kat org gemuk nieh..ape jeles ke ade org lagik byk lemak dr awak....?! Itu pandangan aku. Kalo rase nak makan, makan la...pade aku takde salahnye. Dh rezki kite dpt makan, kite makan..cume timing makan kena jage. Itu yg aku blaja from badan aku nieh. Skang dh mule nak maintain...walopon tak sekurus mane, perut pun tembam agik..but, aku jage makan. Breakfast, tak makan lunch and makan malam before 9 pm..and amik mase 2 or 3 hours later, baru aku tido. Berkesan! Cume kat perut laa...masalah sket sbb aku tak buat sit-up and jog...cume everyday naik bas turun bas jek la. Howver, I do feel healthy lately...Alhamdulillah. But, kalo la jupe Azwa, sure tabiat buruk lantak aku nieh dtg balik. i can't help it! Kalo nampak die makan jek rase selera. Hehehe...kalo aku ngan Cik Su, kitowang makan byk but slalunye pi makan ptg. And kalo agak dh makan nasik, tak hentam burger agik...Ala2 dh pi makan steak ke, tak la carik nasik agik malam tuh. So, beringat sket la compare ngn kalo ngan Azwa. Bukan salah Azwa, salah aku la kalo nampak die makan jd geram! Hehehe..

Pasal keje pulak..tak byk nak diceritekan. Arinieh aku dpt kunci umah Ampangan tuh...hmm...and then aku pun tak tau la bile aku nak start tinggal kat sane. Takde Astro! Hehehe...mulela tuh, Cik Sha! Tp, ntahla...nnt2 la pk sal umah nieh. Yg aku tgh pkkan skang ari Jumaat aku kena gi KL...nak wat assessment aku tuh. Aku nervous betul. Aku mmg berharap la aku lepas segale ujian aku nieh. Kadang2 aku rase macam suffocate pulak dgn mende2 macam nieh..huh...tgklah ape nak jd nanti. Silap2 aribulan keje kat KL pulak aku. But aku pun still tgh tgk lagik program aku yg telah dirancang tuh...tgklah aku merantau takat mane nnt! Apepon, pasal Erwan, arinieh aku dh melepas marah kat die...sbb aku dh geram sangat...

Aku: Awak call saye td?
Erwan: Yup!
Aku: Nape? Sowi..pi solat td.
Erwan: Dh call org THP pasal besok?
Aku: Dah. aye dh set sape nak gi sume. Dh call...besok awak jemput diorg la kat opis...bla..bla...briefing...
Erwan: 2 tpt?! Muar ngan Batu Pahat?
Aku: Yup!
Erwan: Awak set macam mane?
Aku: Macam yg sepatutnya awak set la. Nnt sampai Muar call Miss Jane, die jemput awak pi tpt die. Saye dh discuss. Ape2 nanti sume contact number org2 yg pergi and nak menyambut tuh saye dh siapkan...okeh?!
Erwan: Awak tak pergi?
Aku: Kan saye dok opis jek...takde gune saye nak pi mane2 pon...Awak, sok awak set satu keta pi lagik ek.
Erwan: Alaa..bwk jekla keta nieh. Nnt VIP naik la Merce tu..
Aku: Yup..awak ngan Cik Puan naik la keta tuh, kay!
Erwan: Okay...
Aku: Okay...set. Ape2 ade atas meja saye, k!
Erwan: Awak tido mane malam nieh?
Aku: Nape pulak?!
Erwan: Cik Puan nieh pesan...awak tidola umah Kak Melah malam nieh..
Aku: Saye start minggu depan kot...
Erwan: Tido jelah sane..
Aku: arinieh saye nak tido umah mak saye.
Erwan: Awak...tidola sane (dlm pd tuh aku terdengar pompuan ketawe, die pon gelak)
Aku: Cik Puan dgn awak ke?
Erwan: Yup!
Aku: Apasal sebok sangat suh saye tido mane nieh...
Erwan: Awak tido la umah Kak Melah....okay? (sambut gelak pompuan tuh)
Aku: Awak nie, apa hal?!!!! (sore aku dh naik)
Erwan: Nak mintak awak tido umah Kak Melah (ketawe tak berenti)
Aku: Kenape pulak?!
Erwan: (gelak)
Aku: Suke ati saye la nak tido mane pon...nape suke sangat ati nieh?!
Erwan: Awak....
Aku: Tak faham betul saye. Sronok sangat ke nak gelak2? Pergilah gelak puas2. Saye byk keje!
Erwan: Awak...
Aku: Ari Jumaat saye takde. Awak nak ckp ape2, ckp skang. Bg saye number Cik Puan tuh, nak masuk dlm flyers.
Erwan: Nape awak takde ? (sore terkejut)
Aku: Ade hal. Cepat, nak number..
Erwan: Awak takde?
Aku: Saye ni, keje kat sini...kalo org tak bercakap, saye pun malas nak ckp. Byk lagi mende nak buat. Saye tau la keje saye..
Erwan: Awak...ade hal nieh, nnt call saye balik?
Aku: Saye dh taknak tepon awak. Awak nak ape2, ade atas meja. Sume saye dh bgtau td. Sume saye dh set. Bye!
Erwan: Awak....jgn cmni....(aku letak terus!)
Aku bukan hangin ape. Aku tak suke soal umah tuh senang2 org nak gelak. Die nak carik tpt ade swimming pool, fine. Die takmo tinggal situ, fine. Aku tak kisah! Tp jgn gelakkan aku nak tinggal situ. As far as I'm concerned, aku dioffer dulu dok situ...with the hope, boss nak die pon tinggal situ. But die yg nampaknye mmg tak reti bahse. Ape salahnye kalo Kak Melah tuh ade skali skale? Kak Melah mmg la tak keje besar, tp die manusia. And not almost of the time die akan ade kat umah tuh. Yg die nak sibuk sangat apasal? Die bg alasan, family nak dtg umah die nnt senang, kalo ade Kak Melah...susah. Tp bile aku tgk die gelak2 nieh wat aku hangin. Rezki jdn digelakkan. Ke sronok...tibe2 arinieh ade org nak layan kat site? Sorang nieh pon satu...join skali gelak. Takde kena mengena ngn die pon sronok nak gelak. Aku sparuh mati wat arrangement nursery visit nieh die gelak jugak. Fine! Aku letak jek fon...Lantak la. aku terus balik. Ari Jumaat nieh wat keje ngn Cik Puan tuh kalo die pandai sangat.
Aku tak suke betul, kang kalo aku marah, kate aku jeles. Walhal aku kecik ati la...ape pulak gelakkan umah tuh. Umah baru, fully furnished agik. Mmg taklah tinggi sangat standard, tp umah kat Setapak tuh pade aku taklah standard sangat. Bukannye kat Bukit Antarabangsa ke, Bukit Tunku ke...Ampang ke! Cet. Poyo jek lebih. Aku mmg la nampak cam dak kampung dtg keje nieh, but mind u...Accounting Degree lagik standard la dr Landscaping jek lebih! Math pun tak suke! Architect ape! Eeee...marahnye aku! Istighfar la Cik Sha...Sabar jelah ngn org prasan bagus nieh!

Aku balik n chat ngan Lemak n Ibu Syahmi. Boss aku anta smpai terminal. Mase nak balik tuh die ckp kat aku,
"Thanx Sha...sume Sha dh handlekan. Lawa flyers Sha wat td. Nnt Sha dok la umah aunty tuh, dh siap sumenye dlm tuh. Kalo ibu nak dtg lawat pun senang,"

Aku diam jek...aku tak kate ape. Dlm ati aku rase, "Lantaklah ko si sombong! Yg penting boss suke keje aku, aku tak makan gaji buta!"

Pastu mase balik, aku layan YM...huh...geram dlm ati nieh buang laa...sebut nama Allah byk2 Cik Sha! Okeh...sowi la emo sket...tp kalo kowang jd aku pun hangin kan, org call utk gelakkan kite. Huh. Aku rase berkobar trime cabaran nieh.
p/s: nieh lagu fav skang...Cinta! My fav singers menyanyi..yeayy...

Tuesday, September 13, 2005

cheesecake



CRUSH-JENNIFER PAIGE

Ahh, crush, ahhh

I see ya blowin' me a kiss
It doesn't take a scientist
To understand what's going on baby
If you see something in my eye
Let's not over-analyze
Don't go too deep with it baby

So let it be, what it'll be
Don't make a fuss and get crazy over you and me
Here's what I'll do
I'll play loose
not like we have a date with destiny

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do, depends on you
Sha-la-la-la, Sha-la-la-la

It's raising my adrenaline
You're banging on a heart of tin
Please don't make too much of it baby
You say the word "forevermore"
That's not what I'm looking for
All I can commit to is "maybe"

So let it be what it'll be
Don't make a fuss and get crazy over you and me
Here's what I'll do
I'll play loose
Not like we have a date with destiny

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la, Sha-la-la-la

Vanilla skies (vanilla skies)
White picket fences in your eyes
A vision of you and me

It's just (aah) a little crush (crush)
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing (crush)
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing
Not like everything I do depends on you
Sha-la-la-la
Not like I faint every time we touch
It's just (aah) some little thing
Not like everything I do
(fade)


Arinieh sebaiknye aku ctrl tak perlu la nak call si Erwan. Walopon ikutkan aku kena byk sangat update ngan die. Aku sms jek terus, "Wan..kalo free dtg la opis. Takde sape nak pos surat2 awak nieh. Tlg ye! Nnt bawak kertas A3 skali, kay?!" Die reply, "Ok".

Ptgnye pulak, aku sms, "Wan...awak takyah beli kertas A3, dh ade" die reply..."Ok".Tp ntah cmne tibe2 aku kena call jugak die! Sbb aku nak tanye mane pi construction drawing yg die suh aku copy...aduhaiiii!!! Br jek sebelum tuh boss ilangkan kong kad Indon2 tuh...serate opis kena carik. Nie plan atas meja aku pon ilang pg td aku carik! Last2 kenalah aku call die tanye die ade amik ke tak plan tuh atas meja. Arinieh die sombong sket. Wat lawak bodoh die agik...yg nyaris2 bagi aku angin lagik. Satu agik ntahlaaa..aku rase masing2 tgh temper baik jgn ckp ape2. Slalu bile agak2 dua2 dh temper mmg tak berbunyi la kitowang, walopon temper tuh temper ngn org len. Huhu. N arinieh aku rase die mmg agak baran. Aku pulak mmg malas nak sebut name Cik Aiza depan die. Aku panggil "Cik Puan" jelah. Huh...sbnrnye aku mmg bosan keje ngn die nieh. Soal die bg aku byk keje tak timbul...cume at times aku rase die amar kerek la. Mentang2 die tua dr aku, byk experience...and aku nieh amat sempoi...at times aku rase die nieh macam memandang remeh la kat opis nieh. Ade time gaye die yg agak sombong tuh buat aku meluat gak...yelah, mase aku blaja rmai gak dak2 KL, lawa..pandai..takla sombong semacam macam nieh. Kalo iye pun nak bertanye n bercakap ngn aku lepas dh tau aku ade degree...kalo tak haram! Aku jemput masuk opis, tgk sniri keje pon takmo....balik2 gayut kat tepon jek...kalola call representatives....ini bergayut ngn bf ke ape...rasenye bf jek...hish...ntahla...gaye die mmg wat aku rimas! Fortunately aku tak jupe die arinieh. Tak jupe Erwan pon. Elok sangat la tuh...jgn bebel kat aku dh laa...

Last2 ptg tuh, br la aku tau apasal die macam moody. Aku paham...gaji die tak abes bayar last month...nak bayar sewa umah, fon, bills, keta...macam2! Sewa umah ngn keta jek dh seribu...tak masuk lagik yg len...Aku dpt tau mase die ckp,

Die: Awak...puan okay tak?Rase2nye skang boss ade duit tak?
Aku: Apasal, awak ade order barang ke?
Die: Tak...saye nak tau jekkk...
Aku: Kalo ikut view saye, saye rase susah sket. Arinieh jek dh ramai supplier yg call. Awak paham kan?
Die: Pahammmm..(lemak jek sore nye)
Aku: Arinieh die dh bayar byk dh...utk kat Kuala Pilah. Sok pun die ade lagik nak bayar. Ade satu supplier bg dateline smpai 16hb jek nieh...so...?
Die: Mmg tgh teruk ekk....
Aku: Tau puuunnn...Nape ni...ade ape2 ke? Nnt saye tlg ckp...?
Die: Takdela...arituh kan cm die bg tak byk...saye ingat nak tanyela. Sbb dh bayar2 tak byk duit sangat nieh...Nk shopping lagik....hehehhehe(sempat ketawe jahat!
Aku: Kesimpulannye, nak pi shopping la nieh ek! Cet!
Die: Taklah, saye gurau jek...Wak, cmne ek?
Aku: Nnt, kalo free saye tlg ckp ek...tp kena tgk la dulu, kay?
Die: Okay...(ish...kesian la pulak. Aku paham situation nieh!)

Dlm ati aku, aku dpt diam jek la...Sbb mmg, kalo ade prob cmnieh kitowang sesame kitowang jek cerite. Dh biase, seminggu mesti ade sessi "luahan tak puas ati terhadap majikan" nieh. Hahaha..ntahla! Kesian mmg kesian, tp cmne aku nk tolong die ek?! By the way, arinieh boss aku suh aku mintak kunci umah die kat Cik Aiza. Actually, umah tuh dioffer utk Cik Aiza n me utk tinggal kat situ. Unfortunately, kan umah tuh takde swimming pool...so, aku maybe akan tinggal sorang la kat sane. Huh! Tak paham betul aku. Tuh dh kire macam home allowance la..pi jelah tinggal. Umah fully-furnished..sume dh ade. Tak paham betul aku. Tinggal nak kemas jek lagik. Dekat sket ngn tpt keje lagikpun. Huh..suke ati die la. Kalo die taknak, aku nak. Sbb die taknak la aku nak. Kalo tak, biarlah aku berulang. Skang, kalo pk bajet aku...aku akan tinggal la kat situ kot. Ikut bajet lerr..

N then..ade sorang supplier telah hang-up kat aku td dek kerane marh tak dpt ckp ngn boss aku. Aku pon tak tau nak kate ape...mungkin die angin kot. Smpai td sempat agik boss ku ckp, "Sha nieh patut dpt elaun kena marah" Huhuhuh...sedih nyeeee...tp what I heard from ibu, Aunty Rahimah ade sebut, pasal aku kena marah tuh. Takpelah...it's okay. And maybe as a token for today, aku dpt satu present. Kalo arituh aku dpt coklat, kali nieh aku dpt bracelet. Hmmm...? Nape ek? Mungkin ke sbb die dh tau aku nak start pi interview kat tpt len?

So, enuff la pasal keje..kang pening pulak. Ahak! Apepun, today aku nak celebrate buffday agik...Even though orgnye dh totally lost contact ngan aku (sbb dh kawen), but today aku teringat la buffday die...iaitu saudara "Ry". 1st date aku yg menjadik part of my name. Lawak pulak bile mengenangkan ex2 aku jugak "Ri". Hehehe. Takut ade misunderstanding nieh. Nywayz, "ry" dilahirkan pade 13th September 1976...kirenye skang umo dh 29 la...waaaaa..sudah tua. Tp takpe...aku rase sure die tgh hepi ngn anak bini skang nieh. Wahwah...sure beruntung kan wife die! Apepon...sempena meraikan buffday "ry" nieh...aku nak letak gambo cheese cake kat sini...hehe..my perberet! Lame tak pi Secret Recipe..huhu...tunggu cure dulu la Cik Sha, nnt baru leh gi ekk...(ceh, pujuk diri sniri tuh..hikhik)

Balik td, ibu jemput. Sbb die ngn Aunty Faridah ade meeting kat PPD. Dekat ngn opis aku. So, mase balik tuh singgah Makro. Kat Makro kan ade McD. So, arinieh aku mempelajari bahwe McD dah ade new offer dipanggey "Tea Combo"...die nye offer air ngn 1 type of food - apple pie/fries/mchuggets/sundae/bubur ayam....and all over w/out taxes is RM3. Kire okay la kan? If kite beli Value Meal macam heavy sangat kan, slalu fries ngn air tak abes. Skang Tea Combo nieh ade smpai kul 6 ptg...so pade aku kire okaylah! McD is more affordable skang. Bagusnye marketing die!

Then, aku pergi kat kebun cendawan tiram Aunty Faridah. Niela 1st time aku tgk kebun cendawan tiram. Gayat aku kejap. Hehehe. Slalu aku tgk kat tv jek kan. Skang aku dh leh usik sniri cendawan tuh sume...puasnye ati. As a gift, Aunty Faridah bagi aku satu bakul cendawan. Cendawan itu kemudiannye aku goreng macam Cendawan Goreng Yankee's macam kat Yankee's Hut, Bangi tuh. Hekhek (kalo Cik Su, mesti ingat nye cerite nieh). Tp taklah sesedap kat Yankee's, aku buat cam biase jek la...style aku.

Ape2 pon aku harap, later...aku tetap jd aku laaa...Lately I've been questioning myself, same ade aku akan jd ape yg aku tak suke. And mende yg aku tak suke ialah bercakap pasal lelaki setiap mase. Even though lelaki itu adelah bf aku, and especially kalo org tuh bf aku or hubby aku....aku harap jgnlah aku jd macam ni, "laki aku kan...bf aku kan..." sket2 sebut itu jek...manjang cite pasal bf! Aku takmo jd cmtuh. Org len lantak diorg la..tp aku takmo. Slame nieh pon lelaki bukan topik menyeronokkan utk aku kan? Aku takmo berubah. Huhuhu..

So, kalo agak2 story pasal Erwan terlebey..sile sound. Aku pon rase macam byk sangat story sal die...Aku takut pulak yg membace salah paham. Trust me, it's no more than a relationship between co-worker..huhuhuhu..harap2 Cik Sha tak berubah ek!!!!

p/s: tak ingat, pernah ke tak letak lagu nieh ek? Huhu...lagu mase sekolah dolu2...hihi

Monday, September 12, 2005

Seksi!!!Hehehe


WAKE ME UP WHEN SEPTEMBER ENDS -GREENDAY

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when September ends

Like my father's come to pass
Seven years has gone so fast
Wake me up when September ends

Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when Septmber ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when Septmber ends
Ring out the bells again
Like we did when spring began

Wake me up when septmber ends
Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when septmber ends

Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when Septmber ends

Like my father's come to pass
Twenty years has gone so fast
Wake me up when September ends

Wake me up when September ends
Wake me up when September ends


Hehehe...pagi2 agik aku dh menonggok depan tv. Live...Roger Federer vs Andre Agassi (U.S. Open). Both og them are my fav players. Inilah satu2nye sukan yg susah aku nak tak suke kat sorang2 player. Mostly ade kelebihan tersendiri. But, kalo nak ikut game, aku sangat minat 3 org nieh: Andre Agassi, Marat Saffin..and of course, Roger Federer. Saffin nieh aku suke die punye determination...but Federer ngan Agassi nieh aku sangat suke die punye calmness la...Cool sangat...takde expression pon. Cume pagi nieh terkejut sket sbb Federer cepat hangin sket mase lawan Agassi. Probably becuz Andre Agassi lagik cokk dr Federer. Yg sedihnye...aku tak dpt tgk sangat diorg men. Aku stop setakat 4th set...mase Agassi ketinggalak 4-0. Agak2 Federer menang la nieh kot? Agassi pon dh tua...tak energetic macam dolu. But I do have lots of respect kat Agassi nieh! Sebab yg kecik lagik satu jek....sbb aku minat sangat ngan wife die Graff (World number 1 from German). Kesimpulannye...Cik Sha minat tennis jugak! Hehehe..

Aku pi keje laaa...dgn hati yg bosan meninggalkan game yg aku sangat suke tuh..huhu...Kebetulan ibu pulak nak pergi Seremban 2, ade meeting...So gerak la sekali. Smpai opis on time, tepat kul 9...hakhak...supposedly aku leh dtg kul 9 la...cume aku jek yg baik...suke sangat nak dtg awal2. Bukan pe...kalo dtg lambat pun tak elok jugak kan...keje bertimbun sendiri susah ler...So, mase sampai tuh, byk sangat msg kat aku. Atas meja, pakai sticky memo...kertas dh bertimbun! Aku ingat kan big boss...rupenye mmg "big boss". Byk ler jugak...juling la bace. Hehe. Tp yg aku nak gelak tuh...ade satu msg la...

Kalo free...baru buat. Ahaks! Nak tergelak jek! Barulah skang nak paham prasaan aku. Kalo die bagi keje mmg aku akan abiskan walopon aku lambat balik. Sniri paham la! Cume smalam...dlm pd ingat tak payah nak call die (becuz sume keje setel)...tibe2 machine fotostat meragam...kertas jam kat dlm tuh, aku tak reti kuarkan...bukak fotostat machine tuh...tgk dalam die berserabut..aku terus tak reti nak operate dh...alamak...cmne nieh! Huhuhu...so, nak taknak aku call...

Aku: Awak...awak nak pakai arinieh ke pelan tuh?

Die: Haah...
Aku: Urgent?
Die: Urgent...
Aku: Errrrrrr... (gelabah tul nak ckp...tp yg paling penting, segan!)
Die: Apasal ni....
Aku: Kertas jammed dlm machine la!
Die: Awak tak reti nak bukak machine tuh ke?
Aku: dh bukak...tak reti nak kuarkan.
Die: Tak reti?! Hahahahhahahhahhhaa.. (gelak jahat)
Aku: Ish..die nieh. Saye tak reti la! Abes cmne pelan awak nieh?
Die: Saye kat site la wak...cmne nak pi sane...
Aku: Hmm...takpelah...pandai saye la!
Die: Ish..cube tanye sape2 yg ade..
Aku: Kan saye sorang jek kat sini...mane de org len..
Die: Abes...nak suh saye dtg ke?
Aku: Takpelah...tgklah ape saye leh buat...
Die: Kalo susah2, jgn buat...nnt saye tgkkan...
Aku: Yelah! Saye tgh siapkan surat "Cik Puan" nieh...okeh la ek! (nak letak)
Die: Awak panggil die Cik Puan....?
Aku: Yelah, saye kan kuli. Yg manager awak ngan Cik Puan tuh...
Die: Awak nieh...jgnla cmtu...
Aku: Takpelaaa...saye nak letak ni! (huh...paham la sniri)
Die: Awak...
Aku: Ape?!
Die: Kalo bz takyah la buat...
Aku: Hmm...bye! (letak jelah...malas nak ckp)

Cik Puan@ Cik Aiza tuh td dtg ke opis. Die takmo pon masuk dlm opis...dok luar jek. Kalo masuk pun, die tak wat ape2 la. Duduk jek sini....yelah...die bukan nak involve keje clerical..die tau, ape die nak sume dh siap..huh...Td die masuk, n ternampak gambo aku yg tertinggal dlm scanner.

Die: Ni gambo awak ke Sha?
Aku: Ye...
Die: Awak ke yg konvo nieh?
Aku: Saye... (aku laaa!!! Kan bulat jek dlm gambo tuh. Apasal, tak caye?!)
Die: Ooo...awak blaja mane dulu?
Aku: UNITEN!
Die: Bukan mahal ke blaja sane?
Aku: Mahal tak mahal la Cik Aiza..
Die: Awak blaja ape? Secretarial? (dlm ati aku, mentang2 la gua secretary kat sini..hukhuk..hampeh tul...aku rase keje aku nieh dh carca marba..bukan stakat secretary agik..hukhuk)
Aku: Accounting...
Die: Diploma?
Aku: Degree...
Die: Oh! Awak ade degree ek?
Aku: Yup..
Die: Tak tau la pulak saye...Eh, awak tak pening ke men ngan figure? Asek mengira jek...
Aku: Biasela tu, Cik Aiza. (lorr...kat sini pun aku mengira jugak...tak mengong lagik rasenye!)
Die: Kalo saye jd awak, mesti saye pening...dh la byk keje awak tuh..
Aku: Hehehee...
Die: Sha, awak boleh tolong saye?
Aku: Ye...?
Die: Saye nak carik hotel sepanjang 3 bulan kat sini. Tlg carikan?
Aku: Saye ade hotel yg boleh direcommend la. Tp rates tak tau la. Bajet Cik Aiza?
Die: Rasenye cukup kot..
Aku: Nanti kejap saye call. (capai fon..calling2)
Die: Awak boleh ckp English ek...bagusla tu. Peramah pulak!
Aku: Dh keje saye kena jd peramah macam ni. Tak boleh nak marah2. (kecuali kalo org tu tau mengarah je n sombong semacam, aku angin la..haha)
Die: Brape diorg bayar awak, Sha?
Aku: Gaji saye adelah rahsia! (aku sengih)
Die: Yelah...saye nak tau rates org macam awak nieh..
Aku: Patutnye...kalo ikutkan, the least I should get is RM1500-RM1800...tp kat sini tak sampai la. Company kecik, kan..
Die: Really?
Aku: Yup...mane2 gaji dh mahal skang. Tp apepun same jek. Barang pun dh mahal.
Die: Awak ni, boleh dpt lg bagus dr ni...(dlm ati aku tertanye la jugak, betul ke die yg ckp nieh?)
Aku: Hehehe...tgkla rezki saye nnt ye, Cik Aiza. Ni, rates utk hotel2 yg saye dh call...inclusive breakfast sumenye jd 140 per nite. Tp kalo Cik Aiza taknak bfast, minus RM10 per nite. Dpt around RM130. Stay 3 bulan plus service, RM4000+++. Boleh?
Die: Mahalnye!
Aku: Sini tak byk hotel, Cik Aiza. In fact saye rase hotel yg ade nieh dh okay la. Takla teruk sangat...
Die: Tp ade satu kat KLIA tuh, Concorde. Per month baru RM800.
Aku: Sbb...diorg byk hotels. Org pun ramai nak tinggal. Murahla sket. Hotel kat sini sumenye seasonal.
Die: Food okay?
Aku: Kalo nak yg food okay tuh....RM150 per nite. Yg tuh, ikut selera saye..okay.
Die: Awak pernah ke dtg sane?
Aku: Saye kan org sini, adelah saye dtg dulu2. Tp Cik Aiza, org dtg Seremban slalu sewa apartment...takpun rumah. Itu boleh la nak murah, byk rumah kat sini. Tak tanye Erwan?
Die: Erwan kate awak lg tau mende2 macam ni... (ceh, sejak bile pulak nieh?! Siapla Erwan)
Aku: Saye tgk dulu Cik Aiza..tp taste kite mungkin tak same, kan?
Die: Yg penting awak dpt carikkan yg ade swimming pool utk saye...itu yg best.
Aku: Pn Rahimah ade rumah fully furnished...die tak offer?
Die: Takde swimming pool! (demannnnnddd!!!)
Aku: Saye tgkla macam mane, kalo dpt tanyekan apartment tuh nnt ek...rasenye ade swimming pool. Cik Aiza org mane?
Die: KL..
Aku: Dekat?
Die: Setapak. (hahahaha...dlm atiku tergelak...org2 KL...paham la sniri ek...malas nak elaborate)

Bykla belanje nak dikuarkan oleh boss aku these coming 3 months...harap2 tak botak...Gaji Cik Aiza jek dh berkali2 ganda dr aku nieh. Huh...hancus! Mase Erwan called pun kitowang diam2 jek cerite. Terjerit Erwan jdnye..tak pernah aku tgk die begitu terkejut...ahaks! Sgt mahal...compare ngn kitowang nieh. Patutla boss takut aku bgtau Erwan....huhu. Sebbaik kitowang slalu simpan berdua jek cerite ape2! Including secrets Erwan pon aku gak yg simpan...hehe..

Inilah kehidupan ku sebagai kuli..ahaks! Then...tepat kul 4.30 aku dt satu call...


Caller: Miss Siti Nurshahida?
Aku: Yes?
Caller: I'm calling from Kuala Lumpur. U sat for an interview last weekend, is it?
Aku: Yup...
Caller: Congratulations, u've been shortlisted. Now, u're going for STEP 2...the assessment.
Aku: When is it?
Caller: This coming Friday, 2 p.m, at Kelly Services.
Aku: 16th September?
Caller: Yeah...u have the address with u?
Aku:Changkat Raja Chulan?
Caller: Yes.
Aku: Thank U

Tergamam aku kejap. Betul ke nieh? Step 2...huh..boleh ke aku buat nanti ek? And by the way...rase lega la pulak. Aku la the only Malay Applicant arituh! Ape jd ngan dak2 Cina tuh ek? Caller aku, si Amoi td macam angin jek nk ckp ngan aku td..Nape ek?
Harap2 murahla rezki aku...Amin!

By the way, balik tuh...my bro nak jupe, kebetulan die ade day off...die nak banje..yeay...yeay...everytime aku jupe die baru aku sedar yg aku windu sangat kat die.Balik tuh...dpt tau, Andre Agassi kalah. Aku masak, then aku tido. Shahmi balik sekali sekale...cube bergurau ngn adik....tp kadang2 aku rase die tak appreciate. Ntahlaaa...aku rase frust kot tgk pangai camtuh? It's my responsiblity now...cmne la aku nak start nieh ek, kwn2...

Okeh laa..pjg lagik! Aku nak stop dulu. Takut makin berpanjangan...so, see ya! Gambo seksi arinieh...ahaks..n lagu fav Adik...

Sunday, September 11, 2005

Buzday Krie Luv



THAT THING YOU DO - THE WONDERS

You, Doing that thing you do
Breaking my heart into a million pieces like you always do!
And you, don't mean to be cruel, you never even knew about the heartache, I've been going through

*And I try and try to forget you girl, but it's just so hard to do...everytime you do that thing you do

I, know all the games you play
And I'm gonna find a way to let you know that
You'll be mine someday
Cause we, could be happy can't you see, if you'd only let me be the one to hold you and keep you here with me

*Cause I try and try to forget you girl, but it's just so hard to do...everytime you do that thing you do

I don't ask a lot girl (I don't ask a lot girl)
But I know one things for sure (know one things for sure)
It's the love I haven't got girl
And I just can't take it anymore

Cause we, could be happy can't you see
If you'd only let me be the one to hold you
And keep you here with me

Cause it hurts me so just to see you go
Around with someone new
And if I know you you're doing that thing
Every day just doing that thing
I can't take you doing that thing you do


Okehlaaa...seperti yg tertera di atas, pix kat atas ialah pix kek coklat. Gambo nieh ditujukan kepade peminat kek cekelat, or lg tepat...peminat coklat (sape2lah!).
Sebab sempena tarikh nieh, aku teringat la kat peminat kek coklat sorang nieh...sebab die suke sangat kat coklat. Bile aku tgk coklat jek aku ingat kat die...hehe.So, I think today is the rite day la nak tunjuk gambo kek cekelat nieh kat die. Sempena tarikh nieh, aku ingin mengucapkan Happy Buffday to Mohd Khairi bin Shapie...my dear fren from Ganu(anak jati Ganu nieh tau!). Skang kat Ganu ke kat KL aku pon tak tau ler...tak tanye la pulak...huhu Tp apepun...di kesempatan nieh aku nak mengucapkan semoga panjang umur, dimurahkan rezki, n sentiase comey...macam bak kate die kat aku slalu tuh kan, "Smile!" So, harap2nye Krie maintain ngn senyuman tuh ek...Sure cair punyelah awek2 yg tgk tuh! Ecewah!! Byklerrr ckp Cik Sha nieh...silap2 kena pancung pulak kang! Ahak...Hope Krie tak marah ek, Krie...Nywayz, semoga umo yg meningkat nieh menambahkan amal, okeh! Sbnrnye nak say sorry kat kwn nieh jugak...since tak dpt nak call or sms wish hepi buzday. So, taip ler kat dlm blog nieh. Semalam aku sangat ler sebok n nak call/sms credit nya enggak ada!Lately malas betul nak mentopup...kalo takde hal, tak topup. Lgpun nak jimat duit jugak, malas nak spend kat tipon jek kan! Dolu2 byk org bole sms, mase student nak sms ibu ke, boipren ke...kwn2 yg dok jauh2...and even ibu Syahmi. Skang dh tinggal ngan ibu, boipren dh takde...kwn2 pulak call jek terus..hehe...and ibu Syahmi dh jauh di mate. So? Takde maknenyeeeee...! Lupe pulak nak wish Krie nye buzday nieh. Jd diwish dlm blog ajelah (kalo Krie bukak blog nieh..hehe). Hepi2 slalu okeh, Krie! Ingat kek, ingat ler Sha yg tembam nieh...hehe..

Wokehlaaa...sbnrnye ari Jumaat arituh sniri aku dh sebok gilers...maklumler...dateline yg semakin hampir lately membuatkan byk assignment dh dibagi kat aku oleh "tuanku2" sekalian. So, mase ari Jumaat tuh aku balik lerr kul 6. Before balik aku call "tuan besar" aku si Erwan. Gelakkan aku agik..hampeh tul.

Aku: Awak...surat2 yg td tuh sume ade atas meja. Kalo bile2 awak dtg nak amik ape2 sume ade atas meja saye...kalo awak tgk takde org amik nak poskan surat tuh...awak poskan..okeh? Nursery visit punye surat saye bagi minggu depan. Kena confirm dulu ngn sume org before anta surat. Td dh confirm, tp nanti nak confirm lagik. Errr...Encik Wan tuh awak handle boleh tak?
Die: Okaayyy...tp nape lak awak takmo handle?
Aku: Errr...adela. (aku sbnrnye tak selesa sbb org nieh cakap semacam sket. Tibe2 mintak number hp aku! Ciss...call je la opis!)
Die: Hehehe... pahaaaaammm...
Aku: Pandai pon!
Die: Hehehehe...awak dh siap keje?
Aku: Dah! Nieh nak balik cepat nieh...dh lambat!
Die: Dh pukul 6 lebih! Apasal lambat sangat...Org dh start merayau dh!
Aku: Yelah...tak siap macam mane?! Kang awak jugak yg bising!(smbil tuh die pon tergelak...nyampah!)
Die: Abes...awak dh balik lambat nieh. Kang tertinggal bas pulak. Baliklah...
Aku: Yelaaaaaahh..nak balik ni. Ckp tu jek. Bye!(dh nak letak)
Die: Awak.....?
Aku: Ye! Ade agik?!
Die: Byeee...baik2...(huh...mule la wat sore baik tuh!)
Aku: Bye...nak balik!(klik! terus letak)

Begitulah life aku kwn2. Ari2 mesti kena call die smpai opis, balik opis. Update ape mende pon kat die. Kalo die ade time balik or mase smpai, tak perlu la nak call. Bukan ape...watnye cerite masing2 tak tally kang susah pulak. Lately byk mende kena backing sesame sniri la. Especially since Cik Aiza ade nieh. Kalo die smpai kang, die bukan nak tegur...muke jek lawa, senyum nye susah sekali! Yelah...kalo stakat kuli macam aku takkan la nak senyum...huhu. Manelah nak celen Cik Aiza yg bijak lagik vogue tuh...adeh!Pernah jugak aku mengusik si Erwan..


Aku: Cantik kan, Cik Aiza tuh!
Die: Cantik tuh mmg la cantik...(minat tak minat menjawab)
Aku: Awak! Takmo masuk line ke? Lawo peee...(aku sengih2...saje usik die nieh!)
Die: Hahahaha...macam la die nak kat saye ni....
Aku: Aik...manela tau...
Die: Dahla waakk, takde manenyeeee laaa...
Aku: Hehehee...
Die: Aritu Ujang sms saye, die kate,"Wan, Sha tu jeles ko tak dtg opis, dok site jek ngan awek tu..."
Aku: Bile mase pulak!!! (Aku dh mule hangin.Pandai jek buat cite!)
Die: Ntahlaa...(pastu die senyum). Yeke jeles?
Aku: Takde mase la!
Die: Ujang nieh pandai2 jeee...
Aku: org suh ckp, nnt awak dtg laa...saye nak bagi duit advance awak, nak suh awak sign payment voucher. Kalo time saye takde, tak dpt awak nak sign. Itu je.
Die: Dah agak dah...macam2 je Ujang nieh! (menggeleng)
Aku: Memang!

Rase nak pancung jek Abg Ujang nieh! Geramnye! Sebbaik ari Jumaat die cuti. Sok pon die cuti. Taklah berpanjangan cerite nieh. Aku harap lepas nieh jgnlah ade lagik cerite2 sumbang camtu yg kuar agik. Satu, sbb nak menjage jugak dr pengetahuan boss2 kitowang nieh kan...kang die ingat kitowang sebok bermanje, tak buat keje...haru pulak. Walhal takde pape! Nak buat macam mane, Alhamdulillah...now dh ade Cik Aiza replace manager yg lame, ade org nak keje ngn Erwan. I admit, mmg mase aku kat opis...there are times aku akan spend byk sangat mase ngan Erwan. Smpai cerite kat blog jd cerite between me and Erwan. Actually, kawan2...to be honest with u...sbb aku mmg dh diassigned, working together ngn Erwan. Company nieh kecik...and pekerja yg keje kat opis mmg tak ramai. Dats why balik2 cerite ku Erwan. So, jgnlah disalah paham, okeh kwn2! And I truly enjoy his company...sebagai opismet. Walopon ade time sakit ati...bengang, rase nak benam die dlm laut...he's a gud teacher.
And sememangnye benar...lately sangat byk spend time together...sbbnye simple la, makin ko keje...makin besar ko punye responsibilities. And the more u have ask for other people's guidance. And between sume yg keje2 ngan aku nieh...aku rase Erwan the best sifu la! Even the simplest thing macam nak lipat pelan pon die ajar step by step...dok sebelah ajar...and mintak aku buat sket2..tgk2kan yg salah. There are times aku mmg kecik ati tul ngan die nieh sbb suke wat lawak2 bodoh ngan aku, and of course uncomfortable sbb die lelaki...so dok dua org dlm opis jek...mmg tak comfortable. But, overall...aku rase pengalaman yg ade kat aku skang adelah disebabkan Erwan jugakleee...semalam barula aku rase appreciate sket ngan Erwan nieh...Hehehe!Why?

Becuz semalam aku dh pi interview utk the job yg aku dpt offer dulu (adelah keje nye...kat bank). But at dat time aku belum abes blaja, and I declined the offer. Now, aku nak re-apply balik...and tgh carik jugak walk-in and carik2 other opportunities...so, doa2kanla kejayaan aku ek kawan2...Alhamdulillah skang pon taklah teruk sangat, at least dpt jugak idup sket...carik makan...but, harap2nye adelah rezki len jugak ek....same2la mendoakan!

Semalam aku pagi2 dh bangun, supposedly nak pi Legend Hotel...tp tak jd, aku pi kat Sri Malaysia, Seremban jek..sbb jimat kos! Lgpun, aku bace kat The Star ade byk walk-in point...including kat Seremban, baik aku gi Seremban je kan. Kat Legend mesti ramai nye org. Then, baru aku sedar yg aku kena pakai skirt...suar itam dh takde. Nak beli suar itam nntlaa..mmg tgh kumpul. Sebbaik ade skirt itam aku nieh. So, aku pk2 nak pakai baju ape...byk shirt kaler biru..ade satu light pink (beli ngan bekas cik abe ku itu..hehe). Tp rase malas nak pakai yg tuh. Pastu, ade satu agik kaler shocking pink..kalo pakai ngan hitam cantikla..lgpun nieh nak interview kat sales department, mmg itulah kaler yg sesuai pon. Kalo ikut kaler sales, kena terang or ade design sket, finance and accounts department...baru leh pakai kaler yg aku slalu pakai. Itu tips aku blaja kat dlm magazine...check department mane ko nak interview before ko pi interview. so, tips itu telah digunekan smalam. Aku nervous jugak la..becuz aku punye badan mmg dh naik..takut sempit jek baju tuh. But..suddenly mase try...Cik Kiah pun terkejut...tibe2 dh boleh pakai balik, except dat perut kena kempiskan lagik la Cik Sha! Hehehe...

So, aku pun siap2 la. Tak macam aku pergi keje laa..tp macam mase aku gi presentation mase kat Bangi dulu, elok sket la. Ilmu blaja kat UNITEN dulu gunelah jugak. So, dipendekkan cerite, mase aku sampai tuh kan...aku pakai la mekap. And the interview went well...cume rezki aku tak taula rezki aku..but overall..tak lah teruk sangat. Rase bertuah dpt pengalaman kat Indah Peka nieh, becuz aku dpt isi byk mende kat form aku smalam. Cthnye, do u know how to operate a fax machine?. Hakhak...time nieh tingat manager tembam ku dh ajar...yeayyy...sronoknye. Kire keje aku kat Indah Peka tak sia2. Byk tick aku boleh buat dh. Alhamdulillah.
Lucky for me, takde org jobstreet, otherwise...aku tak taula. Sum of them are gud la...but sum of them unprofessional sket. Macam mase diorg dtg kat uniten, there are none-Malays who dislike Muslim gals especially yg bertudung macam aku nieh...tp gua tak ckp apelaa..tuh hak masing2. Rezki ade kat mane2 kan, kwn2?!

Cik Kiah ikut la, tp dok kat lobi...bukan pe, aku reti pergi...tp aku saje nak bawak Cik Kiah, suh die tgk dr jauh jek...at leat die satisfied sket. Aku just harap org redha dgn segale kemungkinan yg dtg, there are times when sumthing or sumone is not meant for u for the time being becuz maybe u are actually not ready for it (and Allah reserves it for later) or maybe it is not for u becuz Allah knows it will only bring harm to ur life. Betul tak? Itulah yg cube aku convice Cik Kiah..and Alhamdulillah, she understood (eh, ape daaa...ckp omputih!). Cume mase balik tuh, cik Kiah tanye...

Cik Kiah@ibu: Apasal ko tak pakai macam nieh pergi keje? Byk shirts kat dlm almari tak pakai ibu tgk?
Aku: Dh gemuk! Hehehe...
Cik Kiah@ibu: Boleh muat...kecik punggung sket lagik..perut kempiskan. Nieh pon dh turun sket dh badan tuh...
Aku: Tp tak macam dulu kan! Mmg nak kurus...tp tgklah boleh ke tidak!
Cik Kiah@ibu:: Boleh kalo nak jd macam tu. Tp jgn kurus sangat pulak!
Aku:: Tgklah...apepon, time makan kenalah makan!
Cik Kiah@ibu: : Pakai la macam ni nak pergi keje. Skali skale...
Aku:: Malas nak timbul pitnah org. Dh la keje berdua, kang pakai macam ni org ingat nak menggoda pulak. Nak naik bas lagi...biarlah pakai baju kurung!
Cik Kiah@ibu: Biarlah org2 tu. Ibu tak marah pon! Elok je pakai macam ni...mekap sket...cantik la..
Aku:: Tak mo la, bu. Tunggu kat tpt keje len...kat sini nnt org ckp macam2...malas. Ni pun tak habis2 ade yg bercakap... Org jln pergi keje pon ade yg tanye bile nak beli kereta!
Cik Kiah@ibu:: Laaa...macam tuh ke? Abes ko jwb ape...
Aku:: Jwb laa...ade rezki beli laa...Bayangkan kalo lawa sangat gi keje, sah2 org ingat akak nieh kaki shopping pulak! Lg sronok la nak bercakap kan!
Cik Kiah@ibu:: Ye jugak...kadang2 bile nak beli barang sket, walopon diperlukan...org ingat kite membazir.
Aku: Lantak diorg la! Smpai bile pon org akan bercakap jugak...

Itulah life aku everyday...pade aku, ape pon dlm idup nieh dh ditakdirkan oleh Tuhan. Kalo ade, adelah...(macam dlm cerite Laila Isabella tuh). Nak tutup mulut manusia, mmg susah. Aku okay jek...idup utk keluarga n insyaAllah, kerjaya (hehehe). Pasal jodoh, I rest my case!Sum other time...wat mase nieh enjoy sangat kawan ngan sume org. Suke ati dpt kwn2 yg baik n caring..and sgt windu kwn2 lame...
Ingat lagik mase dulu aku ngn kwn2 single ku slalu bertanye sape yg akan dpt bf dulu. Unfortunately, bile masing2 dh berbf we were too bz with studies smpai tak tau cerite kawan2. If tau pun, tak sedetail mane, masing2 ade rahsia masing2 kan. Then, tibe2 ade yg back to single life...macam aku nieh. Waktu nieh pulak kawan2 sume dh sibuk keje. Itulah idup, kan. But lately i find my bachelorhood is very precious...rase sronok la idup bachelor...there's so many things I dun want to miss..ahaks! So paham sniri la ek, kwn2...Cik Kiah pun garu pale aku ckp cmnie...hahaha..

By the way...aku sgt sronok ade kwn2. Sgt suke. So, thanx...whoever yg sent mail to me...nak kawan, nak jd akak angkat (ahak...rase tua la pulak). Thanx for ur support...gelinye ati aku..sejak bile pulak blog nieh ramai yg masuk. Hehehe..mesti org nak carik cerite Mawi smpai sesat kat sini. Hehehe...World tuh world jugak...akhirat jgn lupe! Ingat tuh pesan Mawi...hahaha..
Email2 anda akan direply...insyaAllah..kalo Cik Sha tak bz...insyaAllah! Yg pasal html code tuh...kite pon blaja2 dr kwn2...skang pun dh jarang2 dpt mase nak blaja...so harap2nye sabo la menanti, kay...kalo ade ape yg agak2 leh tolong...akan ditolong...

owaitlaaa...dh pjg berjela nieh! Kite stop dulu, naaaaaaa?! To Krie...once again, happy buzday...may happiness be urs..jgn lupe member ek! Sempena buffday Krie nieh, Sha letak lagu rancak sket aaa...puas nak pk letak lagu ape...skali tibe2 tgk cerite nieh pulak td. My fav movie, and my song - That Thing You Do! Jom..kite joget agogo...hehe..