Saturday, October 08, 2005

intifada



INTIFADA -RABBANI/MAWI AF3

Merdu lafaz syahdu
Jiwa pun merindu
Merakam rasa kalbu
Gemersiknya lagu
Angin kota cahaya
Bertiup berarak
Kencang meredah maya
Hanya untuk dia

Bangkit segar seirama
Meluruskan rentak safnya
Riuh-rendah basah lidah
Kalam wahyu mewangi di taman

Oh... semerbak harum bingkisan an-nur
Berterbangan tinggi ke intifada
Oh merentas misi risalah suci
Mewangikan taman yang dicemari

Gema siang malam
Alunan suara
Burung turut menyanyi
Zikir tidak henti
Lunak diukir seni
Halus menghiasi
Persada alam ini
Hidup tidak mati

Masihkah punya bicara
Menjalinkan yang terpisah
Semarak terus berusaha
Pastinya ia akan berjaya


Hiiiiiiiiiii...aku tak tau nak story pe sal life aku skang nieh. Kalo tak story boleh tak? Hehe. Me, as usual...macam nieh la. Perkembangan terbaru...hmm..aku nak story ke? Nnt la aku story kendian. Buat mase nieh aku tgh takleh nak cerite ape. Bkn aku takmo nak share ngn kwn2 ape aku tgh wat skang...tp aku rase I just need sumtime for myself, kay? Aku selamat...Alhamdulillah. Around sum environment di mane idup aku aman dan damai. Bkn Cik Sha nak berjiwang kat sini ek!!! It's just dat...aku tgh mencarik ruang utk diri aku sniri...

As kwn2 yg ade kat area Lembah Kelang nieh, well informed yg aku baru saje diragut oleh dua org peragut dlm minggu lepas. Kalo mende nak jd, die jd jugak. And aku pon takmo mengungkit cerite yg lame. Bg aku, jdkan pengajaran di mase depan. Whatever it is...aku bersyukur la jugak setiap perkare tuh ade himah tersendiri. Mungkin yg terjadi nieh ade hikmah tersendiri. Aku rase byk yg aku blaja dr pengalaman nieh. Salah satu drnye...kawan2. Bkn sume org terime kite seadenye, and bukan sume org takkan bercakap di belakang kite. Waktu ditimpa musibah nieh la nak tau mane satu kwn yg betul n kurang betul...kesetiaan sorg kwn kat kwn yg len...and sape kwn paling caring tak caring. Ade kwn, bile die tgk kite susah pun die still nak buat perangai. Ade kwn yg caring nye tak ditunjuk kat depan2...tp hakikatnye amik berat sal kwn. Ade kwn yg nampak cm caring, tp taklah caring sgt. Sume nieh aku dpt belaja dlm waktu aku kena cenggitu.

Regret tak regret la....duit melayang mau sampai RM300...hasil titik peluh sendiri. Apepon...dlm kesedihan, kite pk rahmat Tuhan. Aku mmg jenis yg suke bercerite...tp mungkin bukan sume aku nak cerite kat org. Dlm kes duit ilang nieh, selepas ditimbang tara mmg ade hikmahnye. And kat sini gak aku blaja niat manusia. Ade org mmg hati kalo dh busuk...sebusuk bangkai..sanggup mengenakan org len demi kepentingan diri sniri. Aku mmg tak sangke betul...kadang2 segala penat lelah kite org balas dgn tuba...Sakit ati mmg tak ingat lah Cik Sha! Tp aku sabar...sbb aku rase, dgn kesabaran nieh membezakan aku dgn makhluk Tuhan yg len. Apepon...aku bersyukur sbb aku ade org2 yg menyayangi aku sekeliling aku..mase aku susah, menerima walopon aku dh dlm keadaan aku skang. Takpelah. Skang aku sabo cukup2...tgh byk dugaan idup nieh! Sabolah wahai Cik Sha!!!

Apepon...aku dh jupe my close fwens....yeay...setelah lamenye tak jupe...berhajat nak jupe tak jupe..Thanx...kat Yati n Asya...promise...nnt dh de duit, aku bayar duit kowang balik ek..

N just rite in time...aku jupe kwn aku yg paling close ngn aku kat UNITEN nieh...sape agik kalo bukan Cik Suhaila. Hepinye!!! Cm tau jek aku br kena rompak..siap jemput aku agik tuh kat sini. Huu...mase tuh aku cedih tau. Tp takpe, disebabkan fun tgk Sue and atuk aku berdiskusi sal Gelang Patah...aku sengih2 jek la, Sue. Apepon...congrats Sue...skang keje kat Bureau Veritas...waaa...kapal2 nieh best la. Aku salute same ko Sue. Sorang jek pompuan keje kat situ. Aku doakan ko jd engineer kapal yg berjaye. Adik aku pon salute same ko. Die kate BV tuh ade name...cume bawah sket dr Lloyd's jek! Takpe...yg penting kan, ko keje ngan French..sok kalo ko dh pandai ckp French...ko leh ajar aku. Leh aku ckp ngn Pires kalo aku jupe die...hehe..berangan agik aaa Cik Sha...huhuhu..

Aku gi Midval..Sue bawak. Kalo tak haramnye, duit takde nieh. Huuu..Tp takpe, bkn wat pe pon...ronda2...ingt old days. Ngaco Sue yg meal allowances die gune kat Starbucks tuh. Hihi.Takpe Sue...kalo ko kaye, aku temankan ko shopping ek. Wat mase nieh aku lom sekaye ko lagik...huhu.

I had a very great time...aku enjoy kuar ngn die...blaja kenal life aku...diri aku yg dulu. Aku yg mase student kat Bangi dulu. Cmne time tuh tabah la...huhu. And aku jugak diingatkan sal prinsip2 aku yg dulu...aku yg dulu cmne ngn aku yg skang...

Aku byk diingatkan sal life aku yg dulu...and aku bersyukur macam ade rahmat sume nieh jd. Aku tau, aku dh byk menyusahkan ramai org sejak kes ragut nieh. Skang aku pon tgh carik jln nak balas budi org...

Kwn2 tercayang...aku akan bls budi kowang tuh. Thanx a lot...Asya, Yati, Ayen...Kak Sya...Eriy...Azwan...Krie...sume2 la. Aku takkan lupekan jase kowang. And to Sue....

Doakan aku...skang aku tgh membalas pitnah yg org buat....bersabo supaye pitnah nieh tak terkena periuk nasik aku. Amin. Doakan aku ek?

Well, Ramadhan dh dtg...aku nak ucapkan slamat menyambut Ramadhan kat kowang sume...smoge ditempatkan dlm golongan yg soleh...Bertambah amal ibadah. Cewaahh..Cik Sha pun tgh ctrl la..malas nak ckp byk, kang jd dose..Whatever it is...thanx frenz...slamat berpose..'til next time...

By the way...Thanx to Mr Azwan..for the banner...cayang awak! Ecewah (kang berapi lak awek die nieh...huhu)

p/s: ikut aku nak letak lagu Jika Kau Bercinta Lagi...tp dah bulan pose, letak lagu nasyid la ek...

Friday, October 07, 2005

rooney geramnye!!!!



Sbnrnye aku tau aku dh terlambat nak update sal bola. Mintak maaf laa...sbb aku sangat sebok skang. Sebok melepakkan diri...huhu...dun ask kat mane aku skang. Aku ade kat sumwhere yg sgt selamat. Just need sum time for myself, keh?!

Apepon Cik Sha takkan melupekan kwn2...and of course, buah ati pengarang jantung ku..blog tercayang. Kite story sal game last week...di mane ati Cik Sha telah berkecai n ancur!!! Huwaaaaa...!!!

Perasaanku....uhuuuuukkkk...

Aku tau the 1st person yg akan tergelak ialah Ayen. Suke la ati ko ek...skang team aku dh jatuh tersungkur. Arituh beriye ko gelak. Iye2 ko ckp MU best! Cet...tak baik tau...aku tak kutuk pon team ko :(
Tp takpe...sbnrnye kalo ikut perasaan mesti la sedih. Kat home kena belasah cenggitu kan. Ape pon...dlm pade sedih tuh aku sbnrnye hepi gak sbb aku pernah kuar ckp, yg aku nak tgk at least sekali Liverpool kena belasah (walopon aku tak expect la smpai 4-1). Tp ape pon...sbnrnye aku sniri nak tgk pencapaian Liverpool tanpe striker. Aku nak Rafael Benitez tuh berpk sniri la kenape game tuh leh jd camtuh. Apepon...frust tetap frust...tp Liverpool perlu dikejutkan! Wake upppp!!!!

Didier Drogba....weeeeekkkkkk

Aku tak suke Drogba dr dulu lagik! I mean, die mmg la bagus...aku tak nafikan. Tp bab attitude tuh rase nak bunuh2 jek! Ishhhh..geram betul tau! Rase nak belasah jek die nieh. Aku mmg suke care die men...tp die slalu cheating. Arituh aku geram tul tgk die dh kena hand ball tp cover2 agik....kena penalty lak! Rase cam nak bunuh jek die. Dah la Lampard lak tuh yg amik. Mamat nieh lagik sorang kuang asam la...dh celebrate pi meludah pulak. Padan muke kena card kuning...ish...aku mmg tak puas ati!Pastuh..die men mmg lawa la. Die pandai mengenakan si Hypia yg ntah apasal men macam hampeh arituh. 3 goal die punye keje...tak reti jage leklok. Sejak bile die gitu? Aku sniri tak paham nape performance die dh jd cam graf menurun. Semenjak naik season baru nieh aku dpt tgk byk peningkatan Drogba. And aku rase die dh leh jd asset kat Chelsea tuh. Tp bab Hypia nieh die nye graf turun....smpai aku dh tak kenal dh die agik kat padang tuh. Terlalu selalu naik atas (ke nieh strategy Benitez) smpai aku rase die cam ignore tugas kat defense. Drogba pun ape lagik....dribbled la habes2an. Dh kate mamat nieh...pade aku kelebihannye dribbling. Silap la Liverpool! Ciise and Drogba...sbnrnye Ciise lagik tera. Mase Ciise men kat Auxerre and Drogba men kat Marseille...goals Ciise agik byk. Tp Drogba nieh die slalu ade peluang men kat EPL. And...lagik satu die rajin n tak la tamak sgt cam Ciise. Itu kesimpulan aku...Tp aku tetap nak player yg ade package...Drogba tak masuk la package aku..hehe..pangai buruk!Men utk Ivory Coast jek...tp lebey2...piiiiii ddaaaaaa....:P

Stevie G tercayang

Yeayy...walopon aku pras tp aku hepi sbb pakwe aku number 8 nieh dh pun menjaringkan goal..yeayy...lawo lak tuh..rase nak cubit2 jek die...ish...tuh pasal la aku letak gambo scarf Stevie G nieh. Aku harap die maintain kat Liverpool. Eh, nnt die men kan mase England vs Austria? Aku mesti tgk!

John Arne Riise

Pakwe number 11 nieh mengecewakan betul. Skang die men cam tak berhati2 la. Slalu jek wat silap and kurang aktif. Apasal agaknye? Aku rase macam sumthing tak kena ngan game yg lepas. Apepon...aku taknak menyalahkan die dulu. Perhaps...Jose Maurinho dh dpt bace style Rafa yg style nye byk menggunakan khidmat Riise utk men kat Middle-Left nieh. Ape pon...smoge Riise back to the game...Aku tgk arituh kat Football Crazy die men baling2 ngan Warnock. Hepi jek. Ntahlah..sayang beb...the 2nd highest paid player after Stevie G nieh. Rugi la bayar mahal kalo tak perform!!!

My hubby...ecewah!

Wajah yg semakin encem menjadi igauan aku setiap malam. Sape agik kalo bukan Robert Pires. Tp skang semenjak Henry injured die cam lost and ak bermaye. Dh kate pon dh tua. Satu agik aku rase semenjak Viera takde, graf Pires mmg menurun. Termasuk sepak penalty tak leh masuk. Betape prasnye aku. And bertambah pras sbb Pires tak dipilih masuk international team France. So, peluang nak tgk hubby tercayang men agak kurang skang. Nape la men teruk skang ek. Aku tgk even Reyes and v.Persie men pon lebih cantek...C'mon Arsenal...bglah saingan kat Chelsea sket!!!!

Park Ji Sung

Waktu Ayen ckp ade game MU, aku cm blur sbb aku langsung tak ingt ade game mase tuh. Maklumlah, otak tumpu kat len...malas pulak nak cerite. Apepon, aku rase aku kena thank ko Ayen, sbb kalo ko tak ingatkan aku sal game, aku dh dok menung dlm bilik jek. At least aku abeskan mase tgk bola. Apepon, aku dh tgk game yg ko kate best tuh...hehe...and man of the match aku ialah Park Ji Sung. Die nye crossing...care die kelentong nak dpt penalty...mmg best. Taklah seemo Ronaldo. Apepon..to my MU frenz...aku mengharapkan challenges from MU. C'mon...bile agik nak men betul2 nieh! Jdlah champ! Jgn kalah ngn team2 yg tak sepatutnye. Aku dgr Roy Keane nak ke Celtic...jd ke? Hope tidaklah ek. Takpe...asal Ji Sung ade, aku tak berperang sangat ngn MU fanz nieh. Hehehe...

Tak tau smpai bile aku mampu nak tgk bola nieh...harap2 kegemaran aku dpt la dikekalkan ek....inilah life aku...takde bola, takde la life...:( Mintak nyawa~~!!!
Game takde kan minggu nieh....kite jupe lenkali la ek? :P