Tuesday, November 29, 2005

Snow

Image hosted by Photobucket.com

AKU BUKAN UNTUKMU - ROSSA

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun takkan pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan ku mohon maafkan aku

Aku menyesal t'lah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya untuk diriku

Meski kau memohon meminta hatiku
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Okehh...mau ckp ape? Tak byk mau ckp. Arinieh sebok surfing for future. N then nampak plak ibu Syahmi...so, melepas windu jap. Nk balik, jupe balik Henry celup tuh...(jgn marah ek...hihi).

Nak ckp ape ek....life cmtuh jek. Tak dpt nak story. But today aku ade wat confession ngn Henry celup. Tp sbb die nak pi training, aku takleh panjangkan confession aku tuh. Maybe sum other time. Huhu.

Okaylah ibu Syahmi...thanx sbb chat ngn kite..it's been 2 months kan. Henry celup...yg kate die ade unsur2 Pires tuh...slamat training ek...Aku takleh pi Jepun nak tgk ko men...hukhuk...but nnt balik Mesia kena dtg time ko men bola la. Bru sronok idup aku balik :) . N like I said to u...dat was the only time aku leh tgk ko pun...time len ramai awek yg akan jeles! Hihi.

To all...skang dh leh komen posting, sile2 la letak kalo mau. The 1st comment...kwn cun aku si Liza. Thanx Liza! Miss nak pi makan ramen sesame ngn ko! Huuu...

Okaylah...tata for now...
p/s:
1.Aku letak gambo snow flake utk kwn2 kat Jupun~! Selamat menyambut snow ek...
2. Lyn lagu Rossa arituh mase Dari Studio 1. Takde kena mengena same de yg idup atau yg mati, k!

Friday, November 25, 2005

Ella

Image hosted by Photobucket.com

DUNIA BANTINKU - ELLA FEAT TAM SPIDER

selalu kubayangkan * bagaimanakah agaknya rasa di tempatmu * di samping kekasih yang membelai hati dan perasaanmu * owhh kawanku..

maluku nak cerita * keranaku tak mahu kau sampai baca rahsiaku * biarlah tak siapa yang tahu * bercorak di duna batinku..

zahir kau lihat * bukan segala-gala * bibir tersenyum menutup jiwa yang duka * zahir kau lihat * hanya antara lapis * mataku sinar bergenang tangis..

memang nasib bercinta * kerap terhenti di simpang hidup rindukan cahaya * sang kasih.. kasihku..yang setia * sang kasih.. yang amat sempurna..cintanya..

sampai tak siapa yang tahu * bercorak di dunia batinku..

zahir kau lihat * bukan segala-gala * bibir tersenyum menutup jiwa yang duka * zahir kau lihat * hanya antara lapis * mataku sinar bergenang tangis..

demi cinta yang benar..


Nak ckp pe lagik? Well...tak tulis...tak boleh...tp nak tulis...ade time aku rase malas. What's happening in my life rite now? Nak ckp ke? Ntahlah...

I guess I'm not being fair enuff to frenz yg betul2 nak tau kan. Org2 yg jauh...yg dh lame tak jupe aku. So, maybe aku akan update, if...tak sibuk n keadaan mengizinkan. Skang byk sangat mende nak pk...byk sangat nak buat...byk sangat nak carry...

Ibu br kuar spital, looks okay...tp ntahla. Hope appointments with drs lepas nieh kate die sihat...n sentiase okay. Jgn ade ape2 complications after operation arituh. N jgn ade ape2 lagik after observation tuh. Even though aku nieh taklah baik...tp I'm still capable of being worried about my mum...Hope die tak sakit lagik!

Apepon...taklah teruk sgt pon. Still boleh kot nak handle walopon tak terbawak jugak dgn mende yg macam2 skang nieh. At least sbb ibu masuk spital arituh byk views yg berubah la jugak...including ibu herself. At least for sumone, die terkejut la jugak...sbb aku tido kat spital kot? So? Why...terkejut? Hmm...kdg2 geli ati jugak...senang sangat buat assumptions pasal org...sekali pandang kate jahat...laaa...itu laaa...ni laaa...senang nye ckp kan...Tp bile dh nampak sniri tak kate ape...tibe2 plak nak baik? Well...biarlah...

Tgk Hermione....bwk adik2 after months of simpaning duit nak tgk. Then cerite yg terbaru lagik....my former boss was seen dekat Mahkamah Seremban? Hmm...macam2 hal...with her mouth tak henti2 nak bercerite pasal former employees die yg almost all of them dah brenti...hm...suke atilah...

Then...looking at messages kat dlm shoutbox...thanx a lot kwn2 for dropping by....Ibu Syahmi....really miss u...kalo ade mase contact la...kalo ade my mum's fon number...arituh dpt gak songlap satu fon lame kat kedai replace yg aku dh ilangkan arituh...

To my dear Ogie n Su...thanx...Ogie thanx for calling all the way from States...kelakar la Gie...just like old days...sentiase ade instinct bile Sha tgh mmg windu n ingt Ogie sure Ogie call n kate tibe2 Gie pun rase cam sumthing's wrong...well, dat instinct never went wrong laaa...mmg betul u alwayz call at the rite time...thanx a lot, dear...

Su...for coming to my house...gamble jek aku ade ke takde ke....call fon mak...ade ke takde ke fon tuh, call jek....sampai dpt cakap ngn aku...huhu...tak pernah putus ase nak carik..thanx...

Thanx to Ayen...mase ibu aku masuk spital ko concern gak ek aku kat ne. Well, thanx sbb bertanye walopon aku tak mintak...thanx...

And...surprisingly....to Mr Japan. Cewwwaahh... lame ilang, pastu muncul...sok aku ade bf br ilang balik ke ek....hope not. I really appreciate ur kindness...thanx....sbnrnye, bile time die nieh byk ckp....die best...tp kdg2 tak pasal2 die takde idea..Takpe...asalkan die bercakap. By the way, arituh tak sempat nak ckp, aku jeles la ko kuar ngan si Azlina tuh...mentang2 la die byk bagi kuih raye ek...cet...aku yg tak bagi kuih raye nieh tak ingat plak. Hehe. Acah jek...saje men2. Ape2 pon sbnrnye....honestly....aku hepi sgt sbb ko FINALLY pndai appreciate la...going out with her isn't a sin at all...(bile cerite tuh nak cover gak lagik...geli tul ati aku). Aku hepi la ko blaja2 nak kuar ngn pompuan nieh...suke ati aku...praktis la sket! Tp dgn syarat pasnieh blaja la rajin2...promise next year balik sini ek...jgn dok sane lame2...stay as a WISE fren of mine...yg bijak pandai tuh...no more malas2! Besok balik promise nak jd Cikgu Jepun kan...?! (Wahhh...ramainye Cikgi Bahse Jepun aku nnt....yeayyy)

And tak terlambat nak wish...SELAMAT HARI RAYE, MAAF ZAHIR BATIN. Tak payah la eloborate kot...rasenye paham la dgn ucapan nieh.

Cau ciiinnn cauuu....