Saturday, December 31, 2005

end

Image hosting by Photobucket




IN THE END -LINKIN PARK


(It starts with)One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To explain in due time
All I know
time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away
It’s so unreal
Didn’t look out below
Watch the time go right out the window
Trying to hold on / but didn’t even know
Wasted it all just to
Watch you goI kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the endIt doesn't even matter
One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To remind myself howI tried so hard
In spite of the way you were mocking me
Acting like I was part of your property
Remembering all the times you fought with me
I’m surprised it got so (far)Things aren’t the way they were before
You wouldn’t even recognize me anymore
Not that you knew me back thenBut it all comes back to me
In the end
You kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when II tried so hardAnd got so far
But in the end
It doesn’t even matterI had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I've put my trust in you
Pushed as far as I can goFor all this
There’s only one thing you should know
I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fallTo lose it all
But in the end
It doesn’t even matter


Gudbye 2005~!

Okeh aaaa...skang dh 31st December 2005...so maknenye tomorrow will be 1st January 2006...So tangan2 yg ade nak menulis, kenalah biasekan tulih 06, bkn lagik 05...Hmm...tak sangke still idup dlm 5 tahun zaman millenium nieh. So, what happened to me during dis yr?


Mengenali Tpt Org...
Tak pernah terfikir selame nieh nak ke negeri Pahang. To be honest, tak pernah terpikir langsung nak ke sane, or dok sane. Sbb takde sbb! Sedare mare pon tak ade kat sane. N the last time pi Pahang was mase Kak Sya kawen...haaa..tuh baru nak tgk Pahang. Pi Kuantan saje2 or nak bercuti pon tak pernah. Gi umah member pon tak pernah. Tp akhirnye aku mengenali tpt ini: Bandar Muadzam Syah! Hehe. Macam best jek name...tp mmg taklah best sangat. Cume utk org seperti aku yg dh biase dok Seremban, rase kekok sket sbb keciknye town nieh...tp leh kate aku enjoy gak dok situ. Walopon dok hanye 2-3 bulan n most of the time aku travel balik kampung aku jek...aku enjoy sbb makanan kat sini sume best2! Leh kate, naik la jugak badan aku dok sini. Dgn pasar seari die yg ade eskrem goreng tuh...perggghh...!!! Rase cam nak je stay. The other thing was, aku blaja naik bas 70an yg amat memenatkan itu...blaja tahan muntah dlm bas Bahau...pastu blaja dok tahan utan terbakar, sampai asek demam jek dok sane! Dis was also the 1st time gambled masuk2 jek kampung nak pi berjalan...sbb gayat sangat tgk tpt org. Pastuh slame nieh kalo pi Felda Palong tuh nak pi kenduri ke...ape ke..itupon sedare jauh. Mase dok sane, jln Felda nieh jd laluan saban ari...huuuu...tak pernah tau pon umah diorg, life diorg...skang tgk la selalu2....lalu kat signboard Kolam Mr Bean...coverage Maxis takde, tp smpai kat kampus coverage lagik elok dr KL...macam2 la! Kesimpulannye? SGt enjoy....walopon penat n tak sehappening UNITEN Bangi...tp enjoy. Ni sume sbb ade org Keratong tuh ajar naik bas...pandai la nak naik bas! Hehhehe...


Jd Pelajar yg Baik
Bangge cuz sepanjang 2005...mase time sibuk ngan projek n all dat..aku berjaye mengharungi saat2 akhir jd studetn dgn cemerlang, gemilang n terbilang. I came to every classes, did the best projects, n scored my papers. Walopon agak terlambat nak membetulkan result aku yg haru-biru...but at least, in terms of studying...aku sangat puas ati. Esepcially about the project la...sume project aku yg final dpt dijayekan dgn cemerlang. Especially project International Finance yg leceh n pakai byk reference tuh! Akhirnyeee...dpt pengiktirafan dr lecturer yg susah nak mengiktiraf - Mr Baharudin Husin. Tak sangke lak jd project contoh! N sbg balasan...GPAs terbaik ialah sepanjang tahun 2005...Amin! Alhamdulillah...


Majlis Konvokesyen Aku!
Akhirnyeeeee...setelah ditangguh, n kekecewaan tak dpt konvo bulan April, kena pindah kampus n kena amik additional project aku ditebus pade tarikh nieh. Bahagie giler rasenye idup mase dpt certificate aku yg tak seberape. Di saat2 nak naik pentas tuh rase cam nak nangeh...rase sedih, hepi...n lonelyy...? Yup! Sumenye. Byk harge pengorbanan aku nak dptkan degree nieh...otak aku, badan aku, tangan n kaki yg kena bergerak...mulut yg berbelit nak ckp omputih, n mostly telinga n mate yg sakit menadah keji n umpat org. Akhirnye...biar la. Saat nieh milik aku sowang. N air mate tumpah tuh...biarlah aku yg tau!

Berat badan meningkat!
2005...aku gemuk sangat! Sumenye gare2 aku dh setahun berpindah umah kat Nilai dulu, n tak dpt nak seligat dok kat Seremban. So, exercises...punyelah susah. Makan...tp tak dpt nak bersenam. Nak menginjang lompat2 kat umah, ade ayah...ade adik2...so nampak sangat weird. Tak terkecuali mulut2 yg gelakkan aku bile aku nak pi berlari. Susah dok dlm family yg ramai lelaki nieh! Sumenye dirasekan lawak..tp kat aku langsung tak lawak. So, berat berkati2...aku susah ati....Lepas nieh, nak turunkan berat!

Romantic...?
Hmm...tahun romantic aku jugak la kirenye. Well...never been happy like dis before...so ade waktu2 yg amat menggembirakan sampai aku rase rajin giler nak study n sangat bersemangat nak abeskan project aku! Sangat romantic until aku yg sangat pemarah n panas baran tak reti nak marah. Sangat romantic smpai suke sangat wat express from Muadzam to KL. Sangat romantic smpai slalu dok taman n pi mkn kt taman. Sangat...sangat romantic...smpai most of my frenz yg dh lame kenal gua kate gua dh pandai senyum...sbb slame nieh takleh senyum...! Hahaha...whatever it was...itulah sum part of 2005 for me...nak kate mcm bukan diri aku pon iye jugak...but looking at the positive side of it...I've never been happier...betul?!

Romantic period ended!
So...dat was it. End of it mase tgh hepi2! So...what else? Nak suh aku explain why we broke up? Well...c'mon! Never! Sedangkan aku tak pernah nak taip who was my boipren...(walopon ramai tau sape), inikan pulak nak cerite perjalanan kisah chenta aku nieh! No way, Jose! Hahahaa....whatever it was, kitowang dh berpisah...for gud! N the reason was...? Well, we have number of reasons...yg kitowang tau. N rasenye org len tak payah la nak amik tau. Yg aku kelakar about our broke up thing was, ramai naaaa org nak wat assumptions diorg sniri...kalo yg rase tak suke aku (n not necessarily suke ex aku), akan wat assumptions or statements like, "Sha tuh bkn baik sangat....No wonder la ur bf broke up with u Sha...ko nieh..blaa..blaaaa..." Tak terkejut dis, tak terkejut dat. Yelah, aku kan jahat. Pernah ke tau hal yg sbnr? Tak tau! Tau sket2...tp buat2 macam tau sume...mmg ramai! Kdg2 rase nak gelak pon ade...nak marah kang...rase bodoh nak marah org yg memandai2. Hahahahahaha..last2 baik gelak jek la! Okehlaaa..kesimpulannye? Relationship nieh dipunyai oleh 2 org. So yg nak memulakannnye....tetap dua org. Yg nak menjlnkan hubungan tuh, 2 org jugak. Yg nak abeskan hubungan tuh, 2 org jugak. So, up to dat 2 org...ape diorg nak buat, ape diorg nak rase n ape diorang nak pk. Aku sbnrnye tak suke sangat bercerite pasal chenta aku. Becuz once die jd partner aku, we are for each other. N mende2 macam nieh tak payah la nak cerite. Which was why dis blog is about me! Bkn pasal kisah chenta aku. Aku sangat tamak dlm hal nieh. Sbb cerite sweet n sour tuh hanye milik aku n partner aku! Let's say ade yg kitowang story the mory sket2...macam kat mane pi makan...wat ape...n all dat, jgnlah anggap mende tuh full version. N plz laaa...stop making assumptions! Tak tau jgn pandai2 ckp....becuz the reasons was ours....and still ours. Kitowang tak suke nak cerite means, kitowang nak cerite tuh milik kitowang jek. Kdg2 bile mende kecik diperbesarkan...muak rasenye. Jgn senang2 kate, pihak nieh yg buat perangai...no wonder dis, no wonder dat...becuz u'll never know the truth n aku takkan share. Plz laa...nieh tahun baru. If u want to share those juicy gossips n be Socrates with ur own assumptions, predictions n theories...(sbb ramai yg suke jd Dr Falsafah nieh), go ahead. Tp aku tak pernah meredhakan mende2 macam nieh. Indeed, we had our down time. Indeed, we had sum mistakes n misunderstandings toward each other. Indeed our relationship did not last dat long. N totally INDEED, even we have problems...but we will never talk bad about each other. Bkn sume org bile dh clash jek, mule nak buke pekung kat dada. Dah sayang2...lepas tuh nak burukkan org tuh? No way. Mmg...kdg2 ade sakit ati ke, ade certain time suke wat hal ke....in or out of the relationship....but don't make guesses, shall we? Bkn care aku, bile dh putus...sumenye buruk. I will try my best to lift him up, even if it cost me a lot. Even sumtimes mende tuh mmg menyakitkan n membuatkan aku nampak teruk, I dun care. Itu care aku syg org. Dis relationship consisted of 2 persons...so, let it be. Tak puas ati ngan aku personally...or tak puas ati ngan ex aku personally...tak puas ati ngan kitowang...jgn pandai2 libatkan diri n make assumptions about our relationship. Jgn senang2 kate sape antare kitowang yg bermasalah cuz u'll never know. Kalo tak suke sangat...jgn bace blog nieh. Becuz...kalo org reti tak suke, aku pon reti tak suke. Pade aku...ape jd pon...my ex was one of the most incredible person I've ever met...and still is. Kalo tak sbb die, aku tak tau camne nak hepi. Kalo tak sbb die there won't be any changes sal aku yg obvious sgt2. I owed him so much...his understandings and in the past, his luv towards me. Even smpai skang...aku still rase die nieh sgt bagus. I just dun care...mmg die tak mewah...and ade yg rase die sangat la tak encem...but it was enuff for me in every way...N, when we luv sumone, we accept dat person as he is, no bad talks. N it was damn hard to just ignore dat person. Walo dierase camne pon...if u still care, even as a fren...u'll care for him. N u'll never stop. Common sense! What I'm trying to say here...I dun need ur theories, and especially ur assumptions. Ckp belakang, aku takleh elak but pk la sniri. Dis relationship...even though it is no longer exist...was the greatest moment in my life, even though sum of it might hurt...it was my journey ALONE. So, back off....

Frenship
Well...well...the hardest part to elaborate. Camne ek...nak bercakap? Okeh laa..put it dis way. Sumtimes, kite takkan sure siape sbnrnye kwn kite. Org yg paling byk kutuk n hentam kite...org tuh last2 macam besfren kite. Org yg paling keras bunyi ckp die...org tuh yg last concern sal kite kan. Cam terkejut jugakla. Dis yr aku paling terhutang budi ngan org nieh. Macam tak caye! Kenal dgn bergaduh, asal2 nye. Pastuh mase nampak die 1st time...rase macam geram gile, nyampah pon ade. Haha. N then he stepped up to ask me about the exact situation pasal mende yg die amat2 concern -kwn die. Kitowang aman damai...dlm pade pedas n sakit ati tuh. N mase peristiwa aku sedih at one time...die la tpt aku ngadu. Walhal tgh practical, kat kg...n takde cr n gune cr ayah die nak sms aku. N waktu aku nak berfikiran positif...die la org yg menggalakkan aku utk pk positif. Tukang pass n posto aku, walopon lepas tuh ade yg pandang senget2 kat die. But he took the risk. Menemankan aku saban ari...sedangkan ade awek yg nak dimanjekan. Jd teman gaduh aku...bile tak puas ati. Teman share idea aku, di saat2 minat aku kat bola nieh tak disupport. N jd sumber inspirasi aku...cuz I just like the way he luvs his gf. (I really do!) N teman aku, when I was traumatic n I couldn't think properly (smpai boleh lupe flush jamban dek kepale mengong waktu tuh!). Aku tau, kdg2 made no sense aku contact die, of all people. Becuz I had my own reasons. But dis year...let me just say, I am so lucky to have dis fren around me. Part die fan MU, fan Pahang, kurus (sbb bile jln ngan die, rase gemuk sangat!), pastu mulut menyakitkan ati, kuat tido, n sore cam org malas....mmg menyakitkan ati! (Amek ko, kutuk skali!). Tp in person...die baik, walopon suke gelakkan aku jek...ejek aku. Cet! Nak puji lebih2 tak pandai...but he has the place in here...AS MY FREN:)
N to old frenz...yg waktu2 tak disangke tibe2 mencarik aku. Well, kdg2 waktu macam nieh, mmg waktu nak terjun bangunan...hehe. But, kalo die appreciate kite as as a fren, lari kat mane pon, kite jupe jugak. Su..dr 1st yr smpai skang. Everyday jnji kul 6 gi dinner. Everyday teman aku. Never asked about my relationship...never asked about my fam...just understand it is confidential. We look into each other well...walopon minat yg sangat berlainan...n argument yg sentiase on. tak pernah bersatu ati. Cuz dats the way we understand each other, bile ade kwn...itulah yg nak tunjuk the other way around cuz u cannot expect org same macam ko. Sumtimes, pendapat itu...walopon weird n sangat menensenkan...tp bergune. Aku hepi sbb smpai arinieh she never failed to reach me. Walopon mase susah giler nieh, walopon aku tak open up to everything...still accept me.
N there is Ogie...mencarik di mane saje aku berade...no matter the thousand miles away, and I'm back to single. Never ever had the same opinion about men cuz we have different tastes, but still we came into one solution: we luv each other becuz of the people we are.
N my precious Kak Sya...ibu Syahmi...cuz dr kecik...smpai tua...dr kurus smpai gemok gedempol..dr cikgu ajar smpai cikgu dh pencen n aku grad...u know what it's like to be me. Cuz u know I dun have fairy tales around me. N dat makes u so special for me...no need further explanation, kan?! We dun need dis things laaa..ahaha..
N my little cute sis...Yatmo...no matter what other people told u...u are special just the way u are. It is not easy to be chubby like us, kan?! Ade jek yg dengki sbb diorg tak byk lemak...hahaha. Just kidding...Yatmo...thanx becuz alwiz get in touch, even though aku nieh bkn cth senior berjaye...hehe...but...kite idup care kite, kan. Dun let other people say bad things to u...biarkan diorg kalo tak reti nak hormat kite. Jgn melatah. Defend urself once, lepas tuh kalo org tak paham2...biarkan. Berdiam bkn makne kite kalah. Pandai2lah prove diri kite, if terkurang....cube cari jln nak byr balik ape org dh bagi...mane tau tak halalkan. If terlebih...jgn amik pedulik lagi, just redhakan aje. Yg penting, respect urself. Jgn senang2 nak bg org ckp suke ati kat kite. Sekali, then...jgn bagi peluang. Just shut ur self up, itu dh memadai. Kalo dilayan...mmg takkan tutup sampai bile2. N Yatmo...it will alwayz be question, whether u are gud enuff urself. People will question the way u dress, u walk n u talk. Sumtimes, behaviour dat was not odd to so many of ur frenz have the ability to annoy sum people. Just ignore the annoyed ones...cuz there are people who can't seem to have enuff. Okay? So be urself. As for me, u are just amazing n cute. Biarkan org! Aku pon tak complete, Yatmo. Still finding ways in paying sum people back. Hope we get thru dis well dis new yr...
To my kwn...dr kecik beringus dh tgk die nieh. Walopon ko jauh kat Jupon sane...but u helped in ur own way. Aku takkan puji ko cuz dat would be too normal for u...cuz dat what normal gals would do. Kat aku, dis yr around...kite tak byk contact smpai dh nak abes br nak contact bangat. But what I'm trying to say is...kalo dh pernah bagus, tak semesti takleh jd bagus. It doesn't matter bout the galpren thing...ko takde galpren aku gerenti sok akan ade...just dun push it n biarkan jek. Yg penting study n balik sini cuz I can't wait to see u playing football. Cuz ini mase aku nak tgk same ade betul ke tidak ko nieh ade talent cam Henry. N ini mase aku nak ngutuk ko! Hahaha...pujian tak berbaloi utk anda laa...:D
N utk org2 yg tak dpt nak contact aku. Why? I just need sumtime for myself. Biarlah org tertentu jek ade di sekeliling aku. Bknlah aku kate org len tak paham aku...it's just dat...aku tak ready agik nak dok ngan org2 len, k. It makes me wonder anda boleh tak dipercayai...Aku mintak maaf...aku rase, aku nieh ade maruah agik...ade mak bapak agik. Mmg aku bkn manusia terbaik dlm dunia nieh, tp aku tak suke org pakai lepas ckp. Aku pon byk tak puas ati ngan org, aku pon reti sakit ati. Tp aku tak senang2 nak hentam org. Macam aku suke dressing org. Macam aku suke care org bercakap. I have lots to complain...tp aku pk maruah org. So, biarlah aku dok ngan org2 yg takkan kutuk aku atas ke bawah, ckp belakang. Aku tak tuduh kowang macam tuh but enuff is enuff. Let it be...smpai waktu aku bersedia n kite leh contact cam dulu. Rite now biar Su, Ayen, Kak Sya, Gie, ngan Yatmo jek tau camne nak contact aku. Let it be dis way dis year....

Kerjaye??
Sesuatu yg belum dpt dibuktikan. So kite diam dulu!

Family?
Ibu masuk spital pade 4 ari raye...kena uruskan umah, n teman die kat spital. Been alone in dis matter. But everything went successful. Alhamdulillah. Geli ati cuz dis thing changed sum of the people perserverence towards me. Sape kate aku tak syg ibu...Sape kate aku tak amik tau...Aku cume taknak menyusahkan die...cuz she have too much burden on her shoulders. Tried to protect her a lot...and she's also protecting me. Too bad, others seem to have other ideas. Let it be! When I stayed 24/7 in the hospital...I cannot think of other thing than my luv towards her.

Bad memory remains
Tak kena tak tau. Tak kena boleh la komplen org yg trauma. Tak kena boleh ckp suke ati. Then? Suke atilah! But it will be my deepest cut of the year! Sampai arinieh fobia nak bwk handbag. Org bg present handbag pon kecik ati...uhuuu...well...cubelah diragut, bkn jd org yg dok ngan org yg diragut jek. Sure paham betul2 nye maksud TRAUMA!


Okeh aaa...malas nak elaborate lagik dah...dis is my 2005! So...hepi n of the day n may tomorrow be ur day..yeaaayyy...2006....!

p/s: nieh gambo my fav mag....women's weekly...bak kate Encik Hasrin..menyelesaikan masalah wanita...kahkah..ape2 jelah Ayen!

pinky liverpool


Buletin Sukan...ahaks!

The Fcuk-Offs
Nieh bukan lah kumpulan rock baru. Bkn adik bradik Offspring. Nieh adelah group palyers yg sgt suke menggunekan perkataan "FCUK OFF!" setiap kali tak puas ati ngan ref. Aku peratikan mende nieh dr season lepas. Bile ref bagi kad ke, warnine ke...diorg blaa...smbil bebel2. Tibe2 diorg jerit word yg sgt magnificent tuh. Ahaks! Byk kali aku nampak. Ade time tuh, bile tak dpt score gol...marah ngan diri sniri pon iye gak. So, sape dowang? Lead vocal kumpulan nieh....jatuh kepadeee....JOE COLE! Dh 3-4 kali aku kantoikan die sbut FCUK OFF. Ahaks! Mulut die gerak dgn begitu hebat skali...smpai leh tangkap ape die ckp. Lead guitar plak...Harry Kewell! Nieh agik sowang. Aku paling prasan skali mase lwn Sao Paolo. Hahahaha...die nieh Australian...no wonder! N...pemain bass...the former captain of MU. Roy Keane! Raje segale FCUK OFF. Die nieh pon tak mengherankan..mmg ske mencarut. Penyerang sensasi...pemain drum. Sape agik...Peter Crouch! Die nieh agik sorang yg suke ckp FCUK OFF, tp kire tak prasan sangat. Ade sowang backing singer, yg paling suke ckp fcuk off. Sape kah orgnye? Teka? Haaa...silap..silap... Anugerah Backing singer utk kumpulan fcuk off...jatuh kepade....Alan Shearer! Alan Shearer akan bersatu padu dgn Steven
Gerard n Frank Lampard. Tp yg paling best...pengganas sewaktu gig. Fan Club kumpulan fcuk off....jatuh kepade Wayne Rooney n definitely, Mr Terrorist...Lee Bowyer! Hahahahahaha...amacam? Ada percaya? Len kali tgk bola, jgn asek tgk kaki player...tgk mulut diorg skali. Aku takleh sure ade certain player nieh, aku rase kuat gak mencarut...tp bahse dowang la. Cth utame...Henry! Reyes! Luis Garcia! Haaa...cube tgk mulut dowang...kalo takleh score gol. Hehehe...sile peratikan pasnieh ek kawan2...Kesimpulannye, senarai players yg ckp fcuk dlm game (ikut bilangan pemerhatian aku):
1. Joe Cole
2. Harry Kewell
3. Roy Keane
4. Alan Shearer
5. Steven Gerard
6. Frank Lampard
7. Lee Bowyer
8. Wayne Rooney.
So, sape nampak agik player2 len ckp fcuk off...share la ngan aku...it's amusing thing to see...hihi...

Kelab Pembenci Christiano Ronaldo
Aku rase...berite yg baru dicakapkan dlm paper bebaru nieh byk gak betulnye. England tak suke Ronaldo MU? Yeee...!!! Kat Mesia nieh pon ade sowang yg tak suke...iaitu aku! Fergie sangat tertekan ngan mende nieh sbb Ronaldo diejek2 kat dlm padang bile men away. Trust me, pade aku maybe kat Old Trafford pon ade mende nieh, tp tak ramai. Sape suke Ronaldo? Cube tgk skil die, care die men. Immitation of Ronaldinho...tp tak menjadik! Kalo ikut accurate passing..lagik accurate Park Ji Sung! Think about it. Even Roy Keane n Peter Schemeichel pon kutuk die openly dlm sokkaba. At one time dulu Ronaldo tak abes2 ngan diamond earing die...tp men tak tera mane! Cube pkkan...salah sape die diejek?!

Another cute celebration
Kanu...former player of Arsenal. Baru nieh die score 2 gol against Spurs. Sangat cun! tp harus diingat Kanu bukan gud investment, which was why die dijual dulu. Die kan slalu injured. After die dh score 2 gol nieh...next game die takleh men balik. Lutut dh longgar balik. Kesian kan?! What can I say. Tp yg menarik baru nieh aaa...mase die score 2 gol tuh die pi angkat 2 ballboy setiap kali nak celebrate. Comey siot! Dak2 ballboy nieh pon ske. Ballboy ialah dak2 yg keje nye tolong pass bola yg kuar dr padang2. So, bile diorg diangkat dan didukung oleh sowang striker yg kire gempaq gak sure bangge kan? Sile tgk repeat EPL Hilites or bace Star Newspaper n tgk gambo. Dua kali gol...dua org ballboy kena angkat...hehe..so sweet of him..

Stupid~!
Bkn Arsene Wenger jek pandai ckp stupid dlm EPL nieh. Dulu die pernah ckp Mourinho stupid smpai Mourinho takmo salam die. (for gud reason, Mourinho kate team die tak bagus n Mourinho kutuk Fergie). Skang David Moyes pon pandai ckp stupid. Ahaks! Kali nieh kat Everton...perkataan stupid ditujukan pade Phil Neville n Mikael Arteta sbb diorg kena buang padang lwn Liverpool dulu. Cube bygkan...mane tak kena stupid...team dh nk kena relegated....diorg key players...diorg kena buang pdg. Malang!

Crouch...scores again!
Peter Crouch can't stop scoring...yeayyyy...gud news for me...slalu asek kena kutuk jek ngan aku...tp die nieh kan tinggi sangat aaa....yesterday nye newspaper tunjuk die pegang pale Gerard...hoh...wonder kalo die diri sebelah aku sure malu aku nye...hehe..

Pandiani n Berite Harian
Bacelah dua paper yg berlainan...Berite Harian n Star. As usual...aku bace Star. Cube bayangkan...berite yg same...pasal Pandiani (Birmingham City) yg dikatekan nak pindah. Kalo kowang bace BH die akan ckp nak pindah Real Mallorca jek. Tp cube kowang bace Star, die siap kate Espanyol pon nak kat die..cite pasal team lame die Deportivo Coruna....sume2 tuh. So, bayangkan info yg anda dpt...sikit kan?

Fergie minum kencing! Haiyaaaaa...
Pengakuan terbaru Fergie. Die pernah kena tipu ngan org lagik tua utk minum air kencing mase umo die 11 thn. Gile kan? Kalo nak bace cite, bacelah satu charity book nieh...aku tak sure tajuknye...tp adelah. Salah sowang yg contribute story die mase kecik is my fav ever- Michael Schumacher.

Ref n Managers
Ade 3 skang dlm bahaye...Steve Bruce David Moyes, Alan Curbishley...sumenye mengutuk ref. Tp yg terselamat Bruce n Moyes. Crurbishley (Charlton) maybe akan kena tindakan. Cube teka ape die ckp? Aku rase make sense gak aaa...bile local ref jd ref certain game, diorg akan jd bias ngan org kampung sniri. Betul tak? Agree tak? Ntah aaa....aku pon tak tau..but aku rase cenggitu laaaa...Tp nak wat camne, org yg ckp open..nak kena tindakan..

Bowyer...
Bowyer...3 match banned? Patut ke? Maybe...sbb die wat2 tak dengar jek ngan ref mase die tackled Alonso tuh. Tp...aku tak puas ati la Crouch tak dpt yellow card arituh. Nampak macam tak adil kan? Mmg aku fan Liv...tp mende camnieh...kena amik kire...Well, ape nak buat Bowyer...umo br 28..baran tak bertempat!

Capello to Old Trafford?
Fabio Cappello (manager Juventus) berhajat nak ke Old Trafford. Die minat EPL...kate die. Die nak kejar glamer kot kat EPL nieh since managers EPL glamer2 blake. Lagikpon..Sir Alex punye kedudukan yg tak stabil nieh wat org senang nak wat statement kan? Tp aku suke Capello nieh...kalo org len bagus, die ngaku. Tak jobo macam Mourinho. Apepon...yg tak best, aku takmo Italian masuk EPL. Same macam Rafa, for sure die akan bawak Italian players ke sane...takmo!

Komik Ronaldhino!
Komik Ronaldhinho dh de kat Brazi. Takde translation ke ek? Tingin plak aku nak bace komik jiwang tuh...hehe..

Saha may be leaving
Ade ura2 kate...since transfer window dh bukak nieh..maybe Louis Saha akan berpindah. Sbb skang die kate, die hanye leh contribute about 65% of his ability to United. Tp aku rase cam tak logik gak...cuz...United is quite gud for him..kecuali die kena bersaing la sket...n the injury patutnye die pk baik2...mase depan career kan?

Winterburn!
Winterburn was Arsenal's player from 1987 to 2000. Just imagine brape lame die men for Arsenal. So, komen die pasal Arsenal lately tak boleh diperlekehkan. What he was trying to say was...die rase Arsenal should buy sum players. Macam Vierra. But...cube kowang dgr statement Petit. Menurut kate Petit...Arsenal n MU are like circles of life...Ini zaman diorg rekrut player mude. So, it was absolutely true kan? Aku pon perati average umo players MU n Arsenal mude2..who knows...mase depan lagik naik..? But come again, duit kena ade kan?!

Sorry seems to be the hardest word...
Mourinho at last..said sorry to the everybody saying dat die tak patut sombong! Hahahaha..guling2 gelak. Kate die, budaye kat England plek cuz org England kutuk managers luar. Kalo kat Portugal...diorg akan dilayan macam God! what did he expected? Die macam God?! No way Jose...u're too far from God! :D

Jan Kromkamp
Dutch. Umo tak tau. Tp die men utk Villareal skang nak men utk Liverpool. New purchase, hot story...nnt aku akan cite agik, k!

Nieh...hot stuff from LiverpoolFC..Berangan la wahai Cik Sha..may Liverpool alwiz in my mind..! 2006 here we come...:D

Friday, December 30, 2005

don't cry my wallpaper

Image hosted by Photobucket.com

DON'T CRY - GUNS AND ROSES

Talk to me softly
There's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Somethin's changin' inside you
And don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

Give me a whisper
And give me a sigh
Give me a kiss before you
tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinkin' of you
And the times we had...baby

And don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember
how I felt inside now honey
You gotta make it your own way
But you'll be alright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby

And don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight

Comey tak gambo kat atas? Comey kan? Aku ske sangat tgk gambo nieh. Nampak simple jek. Gambo nieh aku dpt mase surfing..biaselah, carik gambo2 comey...hihi. Actually byk sangat gambo comey aku nak letak, tp tak letak lagik...Will do in the future, insya-Allah...semoge umo blog nieh pjg. Hehee...

Well...skang gambo nieh dh jd wallpaper aku. Bertahun2 aku pakai wallpaper download from Harry Potter's website tuh (Prizoner of Azkaban punye version..skang buku pon dah smpai Half Blood Prince!). Dr Kak Sya lom kawen, skang Syahmi dh umo almost a year. Hehe. Aunty Sha sure tak lupe buzday Syahmi...cuz mase tuh Aunty Sha baru balik from Seremban....baru smpai Muadzam, the next day tuh Aunty Sha final exam Islamic Banking. Ibu Syahmi sms kate nak masuk labour room...huhu...Wished dat I was there kan...Kalo la Aunty Sha takde exam, of course dh pi spital tgk punye. But then, nak dijadikan cerite, Aunty Sha dtg tgk Syahmi bawak org...hihi...Skang Syahmi dh besar pon! Cepat2 balik Mesia leh tgk Syahmi versi chubby...Last time Aunty Sha tgk mase kenit lagik...Pastu, asek tgk fotopages jek..aiseh..tak puas ati la! Skang Aunty Sha dh tukar wallpaper...Mase tukar tuh, tingat yg the last time tukar wallpp Kak Sya still in UNITEN. Hahaha...Rase macam nak tunggu 1st buzday Syahmi baru nak tukar wallpp baru...tp lepas tgk gambo nieh...irresistable nak tukar wallpp..trus tukar. Hehe. Syahmi punye pix pun Aunty Sha simpan dlm laptop Wan Kiah nieh...hehe...Time nanges2 tuh tgk pix Syahmi...sure segan punye nak nanges...sbb pix baby senyum kan. Baby pon tak kuat nanges macam Aunty Sha kan...Ngade2 jek Aunty Sha nieh:D

Kdg2 aku rase kan, blog nieh macam boipren aku plak. My whole commitment macam byk kat blog nieh jek. Huhu. I dun really care bout whether people reading it or not...tp macam best la kalo dpt taip blog nieh, expressing my self out. Merepek n merapu...walopon takde sape nak tau...hehe. Sumtimes idea yg tak terlepas nak ckp kat sape2 tuh, ckp kat dlm blog nieh. Macam bile ade rase tak puas ati sal bola ke ape kan...mesti aku taip kat blog. Aku tau tak sume org agree ngan aku. Tapi....let's just say...kalo dh ini dinamekan blog, n blog tuh jd harte persendirian...suke ati nak taip apelah kan...org len boleh tulih macam2 dlm blog diorg sniri....so, tak usah nak pertikaikan nape macam tuh n macam nieh...

Baru nieh pi berdating ngan Su lagik. Tak gi jupe Ayen la. Sbb die tgh hepi nak jupe Wati...hehe. Takleh nak lepak ngan die agik. Apepon...sangat hepi sbb tgk Su skang makin hepi n feminin. Hahaha. Ayen plak ceria jek bile Wati die dh dekat2 ngan die nieh. So, what can I say...senyum lebar2 la Cik Sha:D

Aku sbnrnye ade mission smalam. Mission impossible. Tak kompem lagik success ke tak...but, aku mintak...if sape2 bace nieh, plz doakan mende nieh success...sbb kepayahan melampau yg aku dh usahakan nieh...adeehhh...

Met Siti Salimah, salah sowang member yg tak same kos ngan aku. Aku kenal die time blaja dulu pon thru Su...n die sangat suke panggey aku - Aishah! Aiseh..mmg tau die nieh. Cuz die tak tau full name aku. Opis die kat Midvalley...so, mase gi ngan Su semalam, jupe die. Mendengar cite Siti sal company tpt die keje. Adehhh...dan bebelan itu membuatkan aku lambat sampai umah smalam. Adehaaiii..

Tgk christmas n new yr decoration kat Midvalley. Cantik! Aku slalu berangan nak tgk snow kan? So, angan2 la kejap kat tpt decoration putih midval tuh..hihi. Tangkap gambo sume kat situ...tp takmo tunjuk kat org la gambo tuh...hehehe...malu aaa..sangat formal. Dh la gemuk, berat berkati2. Tp nnt...bile aku dh transfer pix tuh...aku akan letak kat blog. Skang kat dlm camera Su agik...huhu..

Well...back to kampung halaman. Skang tgh ade Fiesta Popular Bookstore kat Terminal One. Aku nak jek pi...tp kang, bkn de duit nak bli buku. HP dah discount 25%, still tak mampu. Geisha dh jd RM25...still tak bli. G Midvalley pon tgk2 jek...huwaaaa...cedih!

Okeh...tak byk nak cite. Malas nak cite. Just wish aku dpt complete mission aku jek skang nieh....Huuu...Amin!
p/s: One of my fav song :D

Wednesday, December 28, 2005

sushi....my sacrifice

Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com

MY SACRIFICE -CREED

Hello my friend, we meet again
It's been awhile, where should we begin?
Feels like forever
Within my heart a memory
A perfect love that you gave to me
Oh, I remember
When you are with me I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My Sacrifice
We've seen our share of ups and downs
Oh how quickly life can turn aroundIn an instant
It feels so good to realize
What's in yourself and within your mind
Let's find peace there
When you are with me I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My Sacrifice
I just want to say hello again
I just want to say hello again
When you are with me I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
Cause when you are with me I am free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My Sacrifice, My Sacrifice
I just want to say hello again
I just want to say hello again
My Sacrifice.


Yeaaayyyy......!!!(Mexican Wave) Yeaaaaaaayyy......!!!(Bangun lagik, Mexican Wave) Yeaaaaaaaaayyyyyyyy....!!!!(Mexican Wave agik!)

Pandang gambo atas dh tau kan apasal aku yeayyy...yeaaayyy...taip jek terus yeaaaayyy... Sbb ade org banje makan kat Sushi King! Hihi. Sushi King was one of our "compulsory destination" setiap kali ari dpt loan time blaja dulu. After brape lame tak makan proper, one of the destination yg kitowang akan pi utk makan ialah Sushi King. Aku pon tak pandai makan Sushi. It was after Fairuz's fam bawak aku n Lida makan Sushi one day tuh...n I learned what to eat n what I shouldn't eat. Then...aku dh pindah apartment, dok ngan Azwa...I met my match. Yg kuat makan...n have exotic taste nieh. Die mmg rajin makan Sushi la. Ade satu sem tuh tah bape kali makan sushi. But most of the time, kalo ikut aku...once per 6 months boleh la kot. Mase mule2 makan tuh becuz nak try la...what's so special about dis nasik gulung2 ngan ikan..ngan ketam nieh. Rase cam pelik jek. Aku nieh kan suke mencube. Then, the opportunity came when ade skali tuh aku kat umah Fairuz n her fam brought us to Sushi King, Ampang. Kitowang nieh cam bodoh gak...sbb tak pernah masuk. So, kitowang amik mane yg rase cam cun...kitowang makan la. But, having said all dis...makan yg cun sangat merugikan...lagik2 kalo org nak banje...becuz we tend to cut org yg nak banje tuh punye bajet...tp lepas tuh makan yg tak best..harapkan rupe sushi tuh jek yg cantik! Ahahaha...Bodohnye rase...

1st tuh pi la amik yg lawa2...yg ade kaler...tgk2 rupenye makan tak best langsung. Kang ade timun la, seaweed jek byk. So, pengajajaran, dun jdge a sushi by its look! Yg lawa tuh slalunye tak cedap sangat laaa...N then...punyelah bodoh pi order Coke makan sushi...kan dah sebu perut lepas tuh! What the heck...aku bkn Jepun kan, manelah aku tau! :D

2nd time, pi ngan Azwa...learned about the plates n started to look at the menu. Haha. Dah pandai sket. Dh tau bajet duit. Tp mase tuh plak, ordered ala carte. Set ayam, nasik, braised egg, soup, ngan fruit cocktail. Ayam...boleh laaa...nak kate suke tuh, aku rase aku lagik suke Gulai Ayam wan aku kot...hahaha. Tp scallop soup tuh...yg ade seaweed banyak tuh, aku rase was my fav...walopon kwn2 aku dok kutuk mende tuh tawar...tp aku suke. Tak silap aku diorg panggey seaweed tuh nori kot...tak sure sgt. So, at the end of the day...6 sets..aku yg abeskan scallop soup. Ayam n nasik aku, aku sedekah. Aku makan soup..n aku amik scallop nye shell.Buat souvenir. Hehe.Lawa tuh die nye shell! Ade lagik smpai arinieh. Untung jugak...becuz skang Sushi King dah tak serve scallop yg ade shell:)

3rd time...started to make "KLCC" with the plates. Cewaaaahh! Dh pandai nak makan ape. Most of my favs sume blue of pink plate...so, aku slalu dpt bajet yg best. Hehe. Aku slalu makan all those kani thing...sume la..asal yg kani. Dun know exactly ape meaning kani nieh...ketam kot...becuz yg aku tau, description for kani wuz crab...kanimayo= crab with mayonaise, kanikama=crab stick, so...maybe kani= ketam? Betul ke? Where are my Japanese teachers...hehe...betul ke? Ntah! Aku pakai agak jek..hihi..

N then, aku suke ebiko= fish roe. Telur ikan yg kaler merah tuh. Crunchy thing. Hihi. Cedap..cedap..n becuz die masin sket. But...pink plate=RM4, makan kalo betul2 ade duit. Huhu. N all those tempura thing la...yg cedap2...but eversince Kak Sya gave dat tempura flour...buat sniri jek. Thank U very much! Dat tepung banyak giler...lame jugak maintain pakai. After dis, when Kak Sya balik from Japan I should order one laa...besh..besh..n becuz dis "sharks" kat umah yg bujang2 nieh pon suke me wat mushroom tempura. So, no need Sushi King anymore:)

Remember ade skali mase Sushi King baru bukak kat Mines, kitowang baru dpt duit...so pi makan kat sane. Slalu aku bajet=RM50 sekali makan...but aku rase bajet aku la paling kurang kot, becuz kwn2 yg len lagik byk makan.Becuz diorg lagik giler sushi. N becuz...diorg lagik byk duit. Hehe. Pastuh, mase amik plate yg gerak2 tuh...kitowang pakai amik la ape yg kitowang nak makan. Cam Nanie...die suke gak yg octopus merah yg mahal tuh...hehe..aku takut giler tgk mende tuh, tp die nieh adventurous betul...octopus pon die makan gak. So, when we ate all our funny stuff kan..ade la Amoi dua org tuh dok depan kitowang. Kitowang dok amik satu plate, diorg amik plate yg same ngan kitowang amik. Until dh jd "KLCC" plates kitowang, sumenye Amoi2 tuh ikut je! Adelah dekat 20 plates kot. Gile kan? Kitowang order ala carte...aku order black pepper udon...Nanie rasenye order chicken set kot...diorg ikut! Aku rase mengah kot Amoi2 tuh nak makan udon tuh, mee gemok...n almost tasteless. Haahaha...padan muke. Sape suh ikut aku, aku mmg la suke...tak tentu lagik org len suke. Hihi...Dh la byk cabbage..makan la cabbage tuh..hahaha.... Kitowang dh gelak2 mase tgk amoi2 tuh makan. Pastuh, mase bayar...mmg la, dh bajet duit awal2. Amoi2 tuh tercengang jek...hehehe...Ape jd lepas tuh aku tak tau la...tp geli ati la. Maybe dat was their 1st time makan kat sane...so, nampak kitowang beriye2 makan...diorg ikut jek..ehehe...Tp diorg tak tau mase kitowang makan kitowang kire duit skali...hihi...

Paling sronok mase gi ramai2 satu table...slalu gi berempat, then...arituh ramai sket. Bill kitowang ade la dekat nak RM300++...huhu. Mmg lame giler dok nenggek kat tepi pinggan gerak tuh. Hehe. Dh la brade wat sushi tuh comey lak...best giler buli. Die asek wat egg-mayo, tofu...so, cam tak best la. Yg kitowang suke die tak wat lak. Kitowang buli la..kejap order salmon..kang octopus..aku rase die pon cam terkejut giler tgk mende kitowang order...Dh la terus order jek kat die...kejap2, "bang...tolong buat ebiko 2...wat salmon...wat nieh...wat tuh..." Aku rase pening paler brade tuh. Mesti dlm pale die ckp "budak2 nieh makan ke muntah darah melantak nieh" Hehe. Salah satu sbb kitowang buli brade tuh pon ade sbb jugak. Die keje wat sushi..sambil tuh pasang telinga ape kitowang borak2. Dhla dlm ramai2 tuh kitowang wat lawak...aku tgk brade tuh asek sengih2 jek tahan gelak. So, salah sape skang...brade tuh pon sape suh tak tutup telinge...hehe.Sambil tuh usha2 kitowang wat gaye sambil cerite. Kantoi plak! So, kitowang senyap2..pakat jom buli brade nieh. Hahaha..Tahan la 5 hours dok kat Sushi...makan & borak2...n tak ingat brape kali refilled green tea..hehehe...penat akak tuh tolong refilled kitowang...sebbaik green tea...itupon sampai skang aku tertanye2 nape kitowang tak kembung...hehe...gatal sungguh zaman itu...

There was a time kitowang tak dpt makan ape kitowang nak sbb takde rice ball kat Sushi Sogo. Rice ball die abes. So, sbb nak gak makan, dak2 nieh makan Chigiri Age. Meaning? Aku pon tak tau ape maksudnye. Aku panggil cekodok udang jek.Hehe. Cekodok=chigiri..kihkih..bantai tul. Hehehe. Ape tah aku nieh...merepek jek. But mende tuh best jugak...it's just dat mende tuh red plate...so RM5 per plate...cam malas plak nak amik...mahal woooo...Huhuhuuuu...

Got so many memories in Sushi King. Mase 1st time kuar ngan Riza (kk=cucucicitgohan), she tried Sushi with me...hehe. Time nieh Riza cam dh tak memalu sangat macam mase mule2 die jupe aku kat Mines...malu2 takmo borak2 ngan aku. Tp pastuh kitowang dok kat Sushi...die best la. Plus die org Shah Alam tak tau jln pi Midvalley...hihi...ape2 lah Riza nieh...Skang fon aku dh ilang, susah nak contact Riza dh...huuu...

So, after 1 year...lebih kuang la, tak gi sushi. Tibe2 kwn aku sorang nieh tibe2 jek.."Takde sape dah nak gi Sushi ngan aku skang. Jom aaa...makan sushi ngan aku". Aku plak horror...bkn de duit! So, tarik napas gak lah. Sampailah die cakap..."Aku banje ko la, pandai! Baru dpt gaji." Sebbaik die banje, itupon takkan nak bantai owang lebih2 kan. Die hepi jek...yelah, bf die tak mkn sushi...dak2 umah tak mkn sushi...so, me jugak yg mkn sushi. Azwa n yg len2 dah jauh...so...2 org jelah...looking back to our sweet memories...:D

Kitowang makan--->chuka chinmi=seasoned scallop, smoked salmon, egg-mayo, kani-mayo, ika ebiko= cuttlefish with fish roe,ebi ten= prawn tempura. Mission kali nieh, mesti makan sume kaler plate. So, from blue(RM2) to purple(RM6), kitowang try la. Green tea, as usual. N dok tgk org..tuh pon cam biase gak. Hahaha. Bkn pe, bile tgk org nieh...best. Ade family, ade couples....sronok tgk gelagat Malaysians nak makan makanan Jupon...lawak jek rase. Macam sniri makan gakla...slalu jek Dah tekak org Ghombau...sekali skale bolela prasan jd Jopun!

Gambo kat atas nieh, part of the plates yg adela. Nk tangkap gambo sangat, dh malam. Malas plak. Dulu ramai2 sronok. Nieh dh makan 2 org jek. Tp kalo prasan kan...tagline Sushi King nieh cam unik gakla. Love At First Bite. Kitowang dh gelak2 dah...otak biru...otak biru...kihkih...(sile paham2 sniri ek, kwn2....)

Arituh dpt jupe Ayen. Kejap jek...sbb mlm nak pi Sushi. Formal tul aku arituh, walhal nak gi jupe member. Huhu. Poyo! Tp takpelaa...skali skale. Dh lame tak jupe kan. Last skali mase teman aku arituh. Nieh br nak lepak sesame. Yg best tuh, aku nk memuji sket nieh! Haha. Jrg beno aku puji Ayen. Slalu kutuk jek...hihi. Aku rase kan...si Ayen nieh elok pakai kemeja dr pakai t-shirt la. Sbb bile dh tgk both...aku rase ko elok pakai kemeja lagikla, Cik Ayen. Cover sket kekurusan ko tuh. Kat aku la! Pandangan Cik Sha! Tp bile pakai kemeja...nampak over tinggi plak. Wat sakit aku berdiri dekat jek. Nak dongak2 pandang muke ko. Haha. Nampak sangat aku pendek. Ish...tak puas ati tul. Ape2 jelah Ayen...asal Wati suke tgk ko...kire okaylah tuh!:D

Ape2pon sure hepi dpt jupe kwn kan. Byk nak dibebel...byk nak dikutuk...huhu. Tp lom ade duit nak banje, tuh sowilah. Dun care what other people think...aku jupe kwn aku. Nk kate aku sosial ke...ape ke...suke atilah. Yg aku tau, jupe kwn, open place, lepak minum teh-o..borak2...enjoying a fren's company. Aku bkn pi dating...kalo nk dating...Ayen pi ngn awek die la...tul tak? Kuar bkn maknenye aku ade feeling ke ape ke....it is just the appreciation of our frenship...Len2 tak men! Tak layan..!Kalo aku kuar ngn sumeone...bkn makne aku ade ati ngan die...:) (hope kwn aku yg kat Jepun tuh bacelaaa...)

Okehlaa...arinieh story sushi...tp lagu bkn lagu jupon la...aku nak letak lagu len. Nieh lagu nak dedicate kat kwn2 sushi yg diwindui...n to Mr Ayen...my gud pren...teman Cik Sha during my dark days...jase takleh lupe nieh. For frenz...My Sacrifice! Alwiz nyanyi lagu nieh dulu...tp skang Creed dh takde...pecah! Huwaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!

sweet henry....aisehmenn...ku jatuh chenta~!

Image hosted by Photobucket.com

Hmmm..lame tak merapu merepek sal bola kan. Sowilah, lately sebok gilers. Byk nak wat utk diri sniri nieh. Nk wat keje utk org lagik. As usual, ujung thn...naik sekolah, aku kan personal assistant Cikgu Zakiah. Menaip, mereka, mendesign utk die. Sejak jd GPK nieh, leceh tul...byk tul kertas kerja die! Tapi takpe...tak rugi tolong ibu aku nieh. Nnt die akan ingatkan aku schedule bola aku...rebutkan remote ctrl utk aku...hehehe...boleh la aku tgk bola...org nak marah pon, die tlg defend aku....dh kate skg Liverpool sesame...hehehe...Okaylah...ape topik arinieh?

Super League...gempaq ke?
Gempaq tak gempaq bola sepak kat Mesia nieh, kite tetap Malaysian. Tul tak? So, sbg Malaysian, kite gaklah yg responsible nak menaikkan martabat bola sepak negare kite yg terchenta nieh. Ecewah! Aku pernah dpt komen paling best kat dlm blog aku nieh, aku pernah dpt email2 tanye aku sal bola sepak Mesia. Tak pernah ke Cik Sha nieh nak tulih sal bola sepak Mesia, nape nak tulih sal bola omputih jek...nape nak hilite si Pires jek..takmo ke aku berstory sal Khalid Jamlus? Huhu. Ade siap kutuk aku agik tuh...kate die, org yg minat EPL nieh cam bodoh jek sbb tak tgk bola sepak Mesia. Hehehe...sabar jelah!Jawapan Cik Sha: AKU TGK BOLA SEPAK MESIA NIEH! Team aku mestilah negeri terchenta aku...Negeri Sembilan! Originated from Rembau agik tau...tanah beradat...pure Negeri Sembilan person...lahir pon kat Wad Bersalin Hospital Seremban...so what?! Bangge pe! Bangge ngan team bola skali...masuk Super League ke...Liga Perdana ke...tak kena list pon aku bangge ngan team bola aku tuh! Jgn sekali2 menuduh tanpe usul periksa beb! CUME...skang aku dh susah nak tgk bola. Sbb dulu umah aku dekat giler ngan stadium...jln kaki dh sampai. Tiap2 minggu aku tgk bola. Siap pakai baju ala2 kaler Jerman gitu! (merah, itam, kuning...the wonder flag of Negeri Sembilan). Ayah n ibu aku tuh fanatik Negeri Sembilan, suke tgk bola. Dr stadium kat Seremban tuh atas tapak Seremban Parade agik aku dh tgk bola. Tak men la stakat baru nak tgk kat Stadium Paroi nieh. Even smpai skang aku simpan lagik jersey team N9 yg Adidas tuh (zaman Zami Mohd Nor jd striker). Ade scarf N9 tuh dlm bilik aku. Dulu siap ikut agik rombongan kelab penyokong. Pi mane? Pi Ipoh...pi Larkin...pi Melake...sume aku dh pi la beb...tgk bola. Setakat tgk kat Shah Alam pon gua dh pi. Tp tuh sume mase umah aku senang nak smpai ke stadium. Skang dh jauh...ayah aku pon dh tak sihat sgt...ibu aku dh bz...takler aku tgk bola giler2 cam dulu. Kalo dulu buku team bola pon aku bli...skang tak dapek la. Aku sniri dh bz n kena pandai wat bajet sniri. So, nampak macam aku tak minat la kan? Sbnrnye minat tuh tak pernah luntur laaa...cume tak dpt nak aktif jek. For dat reason, aku hanye jd pemerhati. Sbb aku lebih satisfied nak komen, kalo aku gi sniri gi stadium n tgk bola. Live! Tp nak wat cmne, team aku slalu tak kuar tv. Menang pon tak kuar tv. Tak byk kuar paper. Kalo nak bace pon, tak byk. Sbb byk news sal Selangor jek. Tak pon sal Perak. Yelah, team under-dog nieh org tak lyn...tp aku ttp minat. Aku ingat agik, dulu bile aku ckp...aku gi stadium org cam tak caye. Smpailah one day, dak2 course aku balik utare, terserempak ngan aku kat Tol Jelapang, tgh lambai flag dlm bas penyokong N9. Hahahaha...sume cam tak caye jek...siap call aku agik. Mase tuh, final Piala FA kat Stadium Ipoh. If only aku leh wat camtu skang. Tp komitmen dh byk...bkn cam student dulu. Umah pon dh jauh. Last2 pi la dok tgk RTM, flip2 sokkaba kat kedai...itu jelah mampu. Players pon dh ramai berhijrah...cthnye captain Selangor tuh...ish..ish...Kan best info sng nak access...nieh website pon tarak...kat sokkaba pon kurang. Last2 dok dgr radio jek laaa nak tau result. Sambil tuh...kaco Cik Ayen...kesian team Pahang die...hehehehe...(gelak jahat).

Championship Manager 2005
Men game nieh tak? Aku men. Skang dh ade version 2005...setelah lame mencarik. Dulu 2004. Game nieh mmg lembab nak kuar kan...update die pon setahun lewat. Cthnye, kalo sape pilih Newcastle United, Michael Owen lom masuk team agik...so, kire camtuh la. Tp game skang dh mule challenging sket dr v2004...sbb kalo dulu nak bli players cam senang, skang dh susah. Pastu asek2 injured jek...Cume yg tak brubah game nieh, player die nye formation yg bulat2 cam guli...ehehe..yg tuh pulak bagusnye TCM dr CM...at least kalo men TCM ala2 FIFA sket kan...muke Pires aku yg ensem tuh taklah tunjuk cam guli...terserlah dagu panjang die yg menawan tuh...(adeh...stop jantung aku kejap...hehe). N then, punyelah tak best kan...sbb rules yg Euro Union nieh...senang aaa nak bli2 players sket. Tp kalo bli yg Asian ke...susah sket ade work permit. Melecehkan! Adik2 aku wat experiment nak bli Bambang Pamungkas utk Chelsea...tp board or directors reject tuh! Hahahahhaha...Apa baraaaaannggg....ye tak?
FIFA Confederation Cup -Japan 2005
Frust....mmg sangat frust. Walopon skang team Liverpool dh kat England, tp aku still rase frust. Lagik2 bile teringatkan muke boipren aku yg ke-2 tuh, punyelah frust. Sian tul tgk die terduduk lawan Sao Paolo arituh. Sape agik, Stevie G la! Dgn muke die yg macam Syarifah Sofia (Spanar Jaya...yg jd Aishah tuh!). Aku pon tak paham apasal Benitez tak turunkan Crouch or Ciise awal2. Gune sowang striker jek. Pastu Garcia forward. Tp Garcia nieh try berkali2 pon tak masuk2 gak. Smpai at last total up sume attempts Liverpool 21 to 3 Sao Paolo...huh! Ade 17 corners....60% ball possession...yet, kalah jugak! Tp sangat bangge dgn team aku tuh...maybe Yokohama tuh suwey kot ngan dowang....huhu...takpelah...janji game best, kalah pon gua proud :D

Cicinho
Lepas Liverpool kalah ngan Sao Paolo....few weeks later...Real Madrid signed Cicinho...back Sao Paolo yg bagus tuh. Biaselah, Real kan tamak! Sebelum org len bli, baik die bli. Another Brazilian in Real. Rasenye boleh ke ek? Ntah la! Robinho tak menjadik sangat...Luxemburgo pon dh kena pecat, kan? So...kite usha jek la...

Roy Keane
Kes lame. Dh kena sacked, pindah ke Celtic. Mase awal2 dulu, sebok Real nak bli die. Beckham pon dh usha2 nak pujuk (ala2 macam die pujuk Owen dulu). Tp frust plak si Beck nieh. Apekan daye Keane takmo pi sane. Real pon tangguh2 nak bli. Kalo aku, aku pon tak hingin pi Real. Cube bayangkan, the day mase Real kate diorg intrested ngan Keane...sume org wat debate, layak ke Keane pi Real? Ramai yg sependapat -Keane dh tua. Walopon die bagus...tp Real tak cukup bagus utk die. Just imagine kalo die pi Real...sah2 die tak dpt men. Dh tuh...Graversen plak nak dijual kalo die gi sane. So, pade aku...die gi Celtic tuh mmg bagus. Cume mmg tak best la sbb die tak pi EPL gak...(Bolton n Charlton pon nak bli gak). Skang kat Celtic..so, tak leh tau byk sal die. Lagik2 die tak men wat mase nieh kan. Tunggu la nnt camne ek. Kate org2 kat Scotland, budaye Ireland Keane tuh tak same cam budaye Scotland. Boleh ke die suaikan diri ek? Hope so!:)

Michael Ballack
Ke mane arah mamat nieh? Bile die sign mane2 ek? Ke dh sign aku tak tau. Real....nak bli die (tamak agik!!!), Bayern Munchen..tgh memujuk dgn jayenye...MU nak bli...Liverpool pon ade ati nak bli...ramai tul yg nak bli! Aku rase Ballack nieh attentive...jenis yg rajin....so, mesti ramai yg minat kan. Tp, tuh la...ke mane die nak pi ek? Aku tak keep track sangat Bundesliga. Yg aku tau...gossip paling kuat...siap kompem kat ESPN...die nak gi Real. O no! Kalo sape tau...silelah jot kat blog aku nieh ek...

Madame Tussaoud? (tul ke aku eja nieh?)
Tau tak Madame Tussoud? Madame Tussaoud nieh...sempena satu name museum kat London. Diorg wat patung wax..patung lilin. So, sape patung terbaru diowang? Sape agik....none other than the most arrogant bastardozzzz in the world...Jose Maurinho! Kahkah...yg aku prasan kan, smenjak ade patung lilin nieh...die jage betul dressing n style die! Poyo gile! Dulu die punye la slebet...muke tak mandi....cam comot jek. Muke adik aku pon ensem agik. Hehe. Tp skang...sumenye nampak hebat. Maurinho mule bangge dgn "kehenseman" die tuh. Mase ceremony nak tunjuk patung die tuh...die pandang patung tuh semacam jek. Hehe. Pastuh mase diorg suh pilih dream team die....70% dr team tuh players Chelsea. Except ade Henry ngan Rooney dlm tuh la. Yg len tuh...Drogba....Terry...dan si pengganas-Essien. Aku bet mesti Maurinho bangge kan...skang die ade patung lilin. Fergie pon takde patung tuh. 1st EPL manager yg de. Slame nieh yg de patung tuh, Beckham...Victoria Beckham (dgn Spice Gals)....Lady Di...Elton John...org elit2 la. Skang kite ade patung baru...Maurinho! Pi lah visit museum tuh kalo nak tgk...uweeeeekkkk...bucuk!:D

Salam Maurinho....salam!
Lepas game Arsenal vs Csea arituh...Maurinho berhadapan dgn cerite "SALAM". Tidak...die bukan masuk Salam Bollywood. Die tak salam Wenger! Die cabut camtuh jek...suke ati die jek. Kesian aku tgk Wenger. Sombong tul Maurinho! Ade yg ckp, kononnye Maurinho anta kad Krismas ckp sorry...tp kowang rase Maurinho tuh sengaje ke tak sengaje? Mestilah sengaje kan! Aku tgk die suke carik glamour...bile kamera fokus kat die, mulelaaaaaa...die wat aksi2 melampau die tuh. Mase game arituh, bile diorg tau diorg dh menang...Maurinho tibe2 wat "main salam2" ngan officials die. Aku rase, diorg pon terkejut kot....tibe2 Maurinho salam2 camtuh. Pade aku, salam tuh salam berlagak...sbb Arsenal kalah. Kot ye pon tak payah la wat camtuh kan? Poyo jek! Pade aku, kalo goal v.Persie tuh kire kan...dah lame Csea kalah! Bodoh aaa! Lepas dr insiden tuh...ESPN tunjuk insiden Maurinho salam Fergie...n Fergie marah die...hahahahahhaa....deserve him rite!:D

Sweet sangaaaaaaaaaaatttttt....
Mase game Arsenal n Csea arituh...aku dh jatuh ati! Aisehmen...pulak dh! Aku terjatuh ati ngan sowang player nieh. Die nieh, mase nak march in masuk stadium...sangat sweet. Kan ade dak2 yg accompany players mase masuk stadium pakai jersey kan. Player nieh dok ngan sowang dak pompuan yg agak chubby. Dak tuh kecik agik..aku rase leh jd anak die la. Pastu player nieh, die borak2 ngan dak tuh...pastuh usap rambut dak tuh. Siap men gurau2 agik. Dak tuh blushing jek...yelah, big star kaco die kan. Pastuh, die kaco dak yg jln sebelah Terry. Sedangkan Terry wat bodo jek ngan dak tuh. Die kaco...die tunjuk kat dak pompuan tuh pakai jersey Arsenal sambil tunjuk "good" n die tunjuk jersey Csea -"no good". Dak kecik tuh gelak jek. N die pon gelak2 ngan dak2 tuh. Alahaaaaaaaaaaaaiii....cair Cik Sha tgk beb! Ciri2 bapak gitu. Rase cam nak peluk je mamat tuh. Sape die ek? He's none other than d great Thierry Henry himself! Tibe2 aku rase die sangat comey...alahaaaaiii....bagusnye die, si Terry tuh sombong jek ngan dak tuh. 1st player yg aku tgk wat camtuh dulu, Beckham. Skang Henry lak. Pires pon ade wat camtuh sket. Owen. Aku rase kan, player yg hebat nieh..diorg ade yg fatherly gak. Sangat sweet...sampai mencairkan ati aku....si bibir tebal...Henry....(tibe2 lak aku rase die nieh nampak sexy semacam...hahaha...)

1 million pound per week!
Br aku nak kate die sweet, ade lak news baru. Csea nak bli Henry aaaa!!! Bayar gaji RM1 million per week. Gile tak? CEO Arsenal dh tak dok diam...diorg nak maintain Henry. Tp aku rase kan...Henry tuh pressure jd captain. Performance tak bagus since die takeover Vierra. So, skang Barca nak bli die...Csea nak bli die...n die takmo discuss new contract. Ape jd nnt ek? C'mon laaa....I dun wanna miss dis guy to another team....dh la sweet...hehehe...(gatal....garukk...garuuukkk...)

Si dagu panjang
My-sweet-dagu-panjang-boipren....Robert Pires....will definitely sure stay in Arsenal next season. Itu aku bace kat sokkaba. Die nak discuss next week ngan Wenger. Aku mmg tau die takkan pindah jauh sgt, kecuali kat France. Sbb die tak tau ckp English. So, kalo aku nak dating ngan die, ckp French. Hehe. Die pernah ckp, "Why bother leaving, when everyone in Arsenal speak French?" Trus aku jwb...."J'theme, Monsieur Pires....j'theme!" (i luv u, Mr Pires!). Hahahaha...garuuukkk...garuukk...

Kota Bharu FC
Kota Bharu FC=Newcatle United. Boleh ke bertahan? Aku focuskan kat diorg sbb aku tgk diorg nieh macam dibayangi ngan "org2 tua". Shearer...mmg la effective n gud captain. Tp aku tgk die makin violent la. Cube kowang tgk mase lwn Arsenal, teruk beb die kerjakan players. Smpaikan diorg kate, die tuh nasib baik tak kena red card. Commentator pon asek komplen sal Shearer yg ganas. Nape ek? Terlampau berat ke jd captain? Ke sbb die ade high expectation kat team sniri? Tp mmg melampau betul care die skang. The other person, Bowyer. Kowang tgk, die men mmg bagus. Except dat skang diorg dah de Scott Parker, Bowyer dh tak men. Arituh vs Liverpool, Bowyer diturunkan sbb Parker suspended. Dh kena kad merah. Takleh men balik. Walhal dah game yg vs Liv tuh adelah game 1st die dlm mase sebulan. Pd aku plak...insiden tuh patutnye ade 2 yellow cards. Satu bagi kat Bowyer, satu agik bagik kat Crouch sbb tolak die. Tp giler gempaq aaaaa!!! Bkn senang nak tgk gaduh2. Smalam dpt tgk org men tolak2. Hahaha. Garcia tolak Luque, Gerrard tolak Shearer, Hypiaa tolak2...yg dok silent...Michael Owen. Sian die. Dhla org kat Anfield sume syg die. Tak kena boo pon cam Rooney kena kat Everton. Die dok diam jek smalam. Tp aku rase...mmg org2 tua kat Newcastle tuh emo. Kasik can la kat yg mude2....yg fresh. Aku rase, maybe leh gi jauh. Cube kowang sebut name2 die dlm telo Kelate ----> Owen, Shearer, Parker, Bowyer, Dyer, Luque....hehehe...

Defoe, Keane or Mido
Kalo kowang jd Martin Jol, sape kowang jual? Defoe or Keane? Ke Mido? Aku tgk games Spurs lately...aku takleh nak bajet sape yg nak aku jual. Stakat nieh yg tak brape bagus sangat, Keane. Tp kan...aku leh paham kalo tibe2 diorg jual Defoe. Emo giler! Arituh mase vs Boro...ade ke Defoe sepak flag tepi padang. Pastu flag tuh tercabut. Ref suh die amik flag tuh, die lwn ref. Mido takut die gaduh...Mido pi pungut. Die still marah2. Pade aku....Defoe yg paling bagus. Goal die cantik. Skill dribbling superb...(walopon aku menci game dribbling cam game Brazil tuh). Tp keemoan leh menyebabkan die tibe2 kena jual....Kantoi!!!!

Arjen Robben!
Arjen Robben skang slalu gaduh ngan Maurinho. Leh kate, kalo die trun padang, he plays for himself, not for Csea. Aku rase die bengang sbb die nak men full game. N then dpt plak manager poyo cam Maurinho...aisehmen! Baru nieh die kuarkan statement...kalo ade yg nak bli die, maybe boleh..sbb die tak terkejut kalo Csea jual die. Aku suke gak kalo jual! Aku cadangkan MU or Arsenal beli die...betulkan midfield...kasik canteq! Baru fight!

Nemanja Vidic...sape nieh....adeh!
Vidic...player yg nak dibeli oleh MU from Spartak Moscow. Sape die nieh weeehhh....tak kona den! Yg aku tau die men centre...umo 24...yg len aku tak tau. Bagus ke? Huuuu..ha...haa..tak tauuuu....

10 match-losing run
Sunderland yg dh 10 match berturut2, akhirnye dpt keputusan seri ngan Bolton. Kire bagus lak Black Cats nieh tibe2. Hehe. Kowang bayangkan...slalunye kan, diorg kalah. Tibe2 diorg cam dpt semangat tahan Bolton. Bukan Everton tau! Kire hebat la tuh, kan. 0-0 draw. Sudah tentunya anak2 buah Sam Allardyce tersungkur dengan keputusan ini (gaye2 Zainal Abidin Rawop yg berat sebelah, hehe). Suke ati la org kat Jepun tuh! Die kan kate Allerdyce tuh walrus....hahahaha...lawak aaa ko nieh...hampeh!

Dah la tuh ek. Cukup gossip setakat ini. Hehehehe...sbnrnye byk wooo aku nak taip. Tp kang org ingat aku syok sniri, malas plak aku. Hehe. Ape2 jelah...janji aku dh keluarkan ape aku nak ckp. Nk msg Cik Ayen, cr Maxis tgh bengong nieh...sowi my pren...tak dpt reply sms ko! Save gune kat awek ko laaa....nnt bile aku dpt, aku msg ko ek! To Henry celup....sowi la aku gune pix ko kat frenster...hehehe...aku geram tgk Henry! Bkn geram tgk Hazerudin...jgn ko prasan lak (tau la ramai peminat....podah!). Okeh....layan game...layan...!!! Asek layan "Dunia Batinku" jek...dh takleh jadik nieh...dh jiwang lak aku...Okeh! Pasnie aku layan Hoben Jang Hoben ngan You'll Never Walk Alone!:D

Wednesday, December 21, 2005

little women

Image hosted by Photobucket.com

WHY DON'T YOU GET A JOB-OFFSPRING

My friend's got a girlfriend
Man he hates that bitch
He tells me every day
He says "man I really gotta lose my chick
In the worst kind of way"
She sits on her assHe works his hands to the bone
To give her money every payday
But she wants more dinero just to stay at home
Well my friend
You gotta say
I won't pay, I won't pay ya, no way
Why don't you get a job
Say no way, say no way, no way
Why don't you get a job
I guess all his money, well it isn't enough
To keep her bill collectors at bay
I guess all his money, well it isn't enough
Cause that girl's got expensive taste
I won't pay, I won't pay ya, no way
Why don't you get a job
Say no way, say no way, no way
Why don't you get a job
Well I guess it ain't easy doing nothing at all
But hey man free rides just don't come along every day
Let me tell you about my other friend now
My friend's got a boyfriend, man she hates that dick
She tells me every day
He wants more dinero just to stay at home
Well my friend
You gotta say


Arinieh letak gambo bunge2 sket sbb aku terjupe mende alah nieh plak. Cam klasik la plak...ehehe...bukan pe...lately aku suke tul ulang2 tgk my fav movie mase kecik -"Little Women". Aku tak ingat sape tulih buku Little Women....yg aku ingat buku nieh aku bace mase aku sekolah rendah dulu. Zaman tuh, aku abeskan duit beli buku cerite jek. Duit banje aku sbnrnye bukan ade pon, yelah...anak cikgu. Ibu bagi duit belanje betul2 tambang pergi balik jek. Sbb aku naik bas awam. Kat sekolah, kalo die ade n aku kena stay back, barulah die pesan kat acik kantin tuh suh bagi aku makan. If not, aku taklah macam anak org len makan kat kantin or tapau. Lived the world on my own jelah :)

But then...I was happy becuz aku nye minat to books telah disupport baik oleh ibu. Dat was the only time kitowang akan bersatu pade ketike itu. Hehe. Aku slalu nak dpt number yg best2 n the best results becuz aku taknak kena rotan. Dats for sure. N then..lagik satu becuz mmg teruk jd anak cikgu...org ingat kitowang sronok jek...tp once ko tak perform org sume mengate. Lagik la macam aku nieh anak yg sulong...dh tuh, sorang jek pompuan. Ibu plak tak tergolong dr golongan cikgu yg loaded2...sparuh cikgu tuh kang...laki keje besar, macam die yang keje besar. Berlagak tak tentu arah kalo pandang org cam kitowang nieh. Ayah aku dulu pon cikgu je. So, bab2 org berlagak n mengate tuh mmg ramai laaa...die jek yg best...die jek yg bagus...smpai menyampah n pekak telinga aku dengar. Mase aku kecik, I couldn't understand why ibu selalu moody kalo aku tak score at least 95% utk ape2 pon. N makin aku besar n berdikari...I began to understand, bile aku tak score...aku wat die malu n sedih. In fact, ntah brape kali aku dgr cikgu mengumpat ibu aku depan aku plak tuh. Just becuz aku anak cikgu..people expected me to be perfect! Huh..susahnye idup. Ditambah plak dgn ade anak Cikgu Mastura tuh..name die Mimi. Aku tak brape berkenan sangat dgn Mimi tuh (the fact dat mak aku slalu suh aku jd cam die). Die masuk story telling...aku masuk story telling, die masuk debate...aku kena masuk debate. N ape die wat aku kena wat. Bosannye...smpai sekolah menengah same lak...uhuuuuuuuuuu...

Aku cume nampak kasih syg ibu aku yg grg, mase aku nye buzday n result aku baik. Balik jek dr sekolah, aku mesti ade story book. Walopon kitowang tak byk duit...tp buku RM1.50 ke...mesti ade. Aku ade byk sangat story books. Dulu nak bace buku English kan mahal, so sebbaik la aunty Ida aku suke sedekah n belikan buku. Dats why, aku bace Little Women nieh, becuz mase tuh buku nieh harge baru RM2.50. Kecik n kertas murah jek...tp best. Aku ade collection David Copperfield, Huckleberry Fin, Tom Sawyer, Heidi, Wizard of Oz dll...skang yg tinggal cume Heidi...sbb dah terlalu byk pindah umah. Antare sume2 nieh aku paling suke Little Women n Heidi...yelah, dak pompuan. Hehe. Ditambah plak mase tuh crite ade kat tv..version2 lame. So, dats where ibu n I started to be close to each other. Die akan cerite kat aku, briefing...what happened in the book...compare dgn cerite tv, n so on. N mase aku darjah 4-6, bile aku dh jarang tinggal ngan ibu...she will always remember to send me my story books...aku pon dh bleh bace laju...so ade mase aku dpt 1 set sekali...Buku RM1.50 tuh...kalo jual 1 set=RM10 (mase tuh, itu pon dh kire mahal giler!). Aku ade set macam2...Hardy Boys, Nancy Drew, 5 sekawan (n ade set Famous 5 jugak...original version 5 sekawan in English), ade pasal yg dak2 tinggal hostel nye cerite...n brape buku Mallory Towers..byk la jugak. Tuh tak masuk agik ngan buku mase aku baru2 nak blaja membace...Puss in Boots...Cinderella...Smurf...Little Red Riding Hood...sumenye..hehe..I lived with my books...n with memories of a loving mother. Garang...sangat garang...tp, when it comes to books...kitowang sangat baik...hehehe...

It was until form 2...aku dh dismissed buku Melayu. Kat asrama, seniors reading Sweet Valley High, Sweet Valley Twins (bace jugak...tp tak minat sangat). Tp aku lagik suke Fear Street kot...hehe. R.L Stine, Christopher Pike. Siap rent kat kedai rent kat Kajang. Hehe. Ade buku best pon kat sane...macam2. Started to learn bace Mills and Boons (awal2 tuh skip bab beromen tuh..hahaha). N then..bile ibu dh perasan aku baced Mills and Boons and reading Cleo as my magazine...die panggey. Kena lecture about sex education. Amik skali! Open giler ibu aku nieh tau. Terkejut...but at last paham byk mende. Too ashamed to ask...tp byk jugak info. Hehe. So, at last, I was allowed to read my mom's Mills and Boons collection...hehe. Byk lak tuh...berkotak...siap ade almari. Tak terbace! Kat asrama dh la tak allowed buku camtuh...cet! So, balik kg..bace buku. Maybe sbb nieh jugak adik2 aku kate aku dulu pendiam. Hehe. Sbb asek bace buku jek! Cume buku yg agak tebal tuh...Sydney Sheldon...Danielle Steel..sume takleh usik lagik. Until I was 15...baru bace la. Tp ibu tak tau kat sekolah aku dh rent Judith McNaught,Jude Devaraux ngan Amanda Quick..hehehe. Buku Sydney Sheldon pon ade yg aku pinjam kat seniors. So...kire dh tau dah mende nieh. Hihi!

Balik sekolah kat Seremban...lagik byk bace buku. It was after month lepas aku rent buku Once and Always -Judith McNaught tuh...baru aku dpt beli sniri buku tuh. Itulah buku aku yg 1st, yg mahal aku dpt beli sniri. Ibu pon...sbnrnye buku yg die beli tuh mase die anak dare dulu. Itu yg byk. Die dh kawen, ayah bkn suke die bace buku. Slalu kena buang jek buku die. Kesian tul aku tgk. Ade satu time...aku simpan, tp kena buang gak. Die tak minat...pastu bile die rase tak suke, die buang jek. Mmg sedih aaa..kitowang nye buku dh tak byk yg tinggal. Paling tak best, buku aku mase sekolah rendah bg kat sepupu aku. Adeh...yg tuh aku nangeh giler! Aku dpt buku2 tuh, dgn peluh...dgn tenaga...dgn air mate...dgn lebam2 kat badan sbb nak results cantik2! Tp...takpelah. Aku nk kate pe...aku diam jek la. Skang buku aku macam dh takde pon:(Skang, makin lame, makin besar demand jugak. Aku nak start collection aku balik, tp sumenye mahal. N aku pon taklah berduit sangat. Nk rent..kedai rent pun dh bungkus..takde lagik. So, slalu lalu jek la kat kedai buku. Huhu. Kalo gi Kinokuniya...I can spend hours reading on the floor. Aku rase cm gi "heaven" aku lak. Hihi. MPH...oklah, tp tak best sgt. Dulu mase Seremban ade Times, pon best gak dpt bace buku. Skang ade Popular jek. Tp Popular pun dh improve byk dh kat buku diorg. Skang yg aku leh nak kumpul duit pon kat Harry Potter, itupon...dlm mase bajet terlebih ketat nieh, jgn harap la aku dpt beli Half Blood Prince tuh...adeeehh...

Semalam, mase aku singgah kedai buku (as usual), aku nampak ade satu buku hard cover, nipis sket..tp kertas elok n cantik. Tajuk buku tuh, Harry Potter Buzdayz. Sbnrnye bkn buku cerite..sume tuh ringkasan buzday celebrity ikut date. Buzday aku same ngan Margaret Thatcher, British PM tuh. Ibu lak...same ngan penulis buku Three Musketeers...a day after Mick Jagger's buzday. Hmm..kire intresting...sbb cam best jek! Utk collector's item..buku tuh boleh dibeli...harge pon bawah RM20. Tp...mane ade duit kan....:(

Aku sbnrnye ade target satu buku nieh. Dats why arinieh cam layan story sal buku kat dlm blog. Tajuk buku tuh "Memoirs of Geisha". Buku nieh ade filem gak...tak lame lagik kuar. Tak tau la aku mampu ke tak nak tgk cerite tuh...tp everyday aku usha buku die. Dr ape yg aku tgk...buku nieh maybe slow...n jln cerite mmg nampak agak kuno. Tau jelah, cerite sal Geisha, kan. But...aku betul2 intrested ngan buku nieh n aku nak sangat bace buku nieh! Kalo boleh aku nk sangat tgk cerite nieh. Aku tgk barisan plakon die, aku dh geram. Zhang Zi Yi....Michelle Yeoh...and the most important one...Ken Watanabe! Cite Steven Spielberg lagik tau! Tolong...tolong...ade sape2 nak bagi derma "Bersamamu" tak? Huhuhu...Ade sape2 nak blanje aku ke? Huuuuuuu...

maybe taste aku cam boring, sbb aku mmg ske mende cam klasik2 nieh...kalo bukak frenster pon tau kot yg aku ske tgk crite style lame. Aku suke Legends of the Fall, Knigt's Tale, Gone with the Wind, Cold Mountain...The Patriot...Braveheart..sume2 cite gitu. Buku cite pon aku minat historical. Maybe aku nieh nampak memboringkan la jugak..kan?


Takpelaaa...aku pon takleh harap byk...skang nak pakai duit byk nieh. Doa2la rezki aku murah...mane la tau...dpt aku tunaikan cite2...1st bayar utang, then tlg bayar yuran adik nak SPM, pastu br leh pk ape mende len yg ikut perancangan...

So...layan jek la "Little Women" dulu. Cite best! Aku mmg minat sangat watak Jo (winona Ryder) dlm cite nieh. Dhla aku mmg suke tgk Winona Ryder ngan mate besar die, kurus n tingginye die...dgn comeynye...(kan best kalo aku ade mate die...hehehe..).Ade inspiration bile tgk cite nieh. Kirsten Durnst mase blakon cite nieh, die kecik agik. Tp watak die comey la. Rase semangat tul la lepas tgk cite nieh..hihi...sape2 tak tgk agik...mehla tgk...skang slalu repeat kat Cinemax pe...dulu mase aku mule2 tgk mase darjah 6, ade video jek...

Aku dh amik IC baru aku. Aku bertambah kembang la. Malu tul. Tp sebbaik gambo tak itam cam IC yg ilang tuh. ATM card pon aku dh amik baru. Leceh tul kena kuar pi amik mende nieh...Sabtu bukan leh amik, tpt nieh tutup plak. Hmm....skang takde wallet jek. Ade sape2 nak blikan aku wallet tak? Hehe. (Sengkek tul Cik Sha nieh, smpai wallet, buku tiket wayang...duit utang pon nak tanye sponsor...hahaha).

Okeh aaa...enuff story. Aku simpan angan2 aku dulu. Hope dpt simpan duit...nak wat kad baru...nnt bli buku cite leh diskaun...tp byr utang...setelkan kehidupan dulu...huhuhu..doakan ek...

p/s: Gambo klasik...tp lagu tak klasik ek...meh layan Offspring...Nieh lagu yg aku layan arinieh...hihi....

Tuesday, December 20, 2005

Image hosted by Photobucket.com

BECAUSE OF YOU -KELLY CLARKSON

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself
Cause my heart so much misery
I will not break the way you did,
You fell so hard
I've learned the hard way
To never let it get that far
.............(wait a few counts)..
Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake
A smile, a laugh everyday of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry in the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I tried my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life
because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you


Takde ape sangat nak tulih....lately asek taip panjang...sure lenguh n teleng pale org yg nak membace...hehehe...takmo laa...kite minum dulu, k!

Sbnrnye nak tulih banyak pon tak byk mende dibuat lately nieh. Cume last weekend dok mengengkoh nak tgk bola...smpai bawak ke marah n merajuk....dh nangeh dh pon. Biaselah, bile team org len lwn, aku kena tgk...sebbaik aku jenis minat, so...tak kisah la. Tp bile team aku plak lawan....tak leh nak tgk. Aku nieh plak jenis yg tgk sume...dr komen awal...sampai komen abes...smpai hilites..preview....smpai discussion tuh pon aku tgk! Yg org nieh die tak suke tgk...aku takleh kate ape. Tp, die suke tgk @15...tuh yg aku jd angin. Obsessed lak ngan @15....geram tul aku lah. @15 tuh....utk pengetahuan yg tak tgk astro...ialah channel chat. Aku nieh pantang sket mende2 chat2 meraban nieh...sket2 bleh laa...kalo komuniti ke...len la cite. Tp kalo tgk cite kat @15 tuh...mmg nye merepek ajek. Kalo ade pon topik, merepek. Kalo ade pon org masuk...byk budak2. Aku pon leh jd kategori org tua kalo chatting kat situ. Dan paling aku haru...membazir duit! Nak jek aku disconnect astro tuh...kalo bayarkan utang aku pon lagik baik...taklah time aku susah aku terpakse minjam kat org...sape suke gitu!

Last2 aku amik pendekatan berkecuali jek la. Nak ckp, nnt aku macam kurang ajo. Aku nieh reti hormat. As usual...kalo aku dh marah...aku diam jekla...n wat bodoh. Aku malas nak jd bodoh melawan2. Kalo aku aku argue...pon tak gune jugak. Aku neih, kalo wat argument...adelah sbbnye. Bkn suke2 ati aku jek...Tapi for sure takkan diterime!

Aku mmg la kecik ati. Dlm mase brape lame nieh aku dh kecik ati. Sebbaik skang aku dh takde bf...so kecik ati aku makin kurang la bab itu. Dulu mase ade bf dah la tak considerate..kadang malu gak aku ngn bf aku...org len tak macam aku...mende yg dimintak tak boleh tangguh..dpn bf aku pon die mintak gak. Tgh2 aku dating pon die leh suh macam2. Aku tak kisah, aku obey sbb tanggungjawab..tp smpai bile? All I want is consideration...Sebbaik bf dulu taklah kisah, cume pernah jugak die tegur..kenape pelik sangat carenye. Dlm ati for sure nye die tak puas ati tgk keadaan aku...tgk die pon aku tau...

Ape jd ngan aku, tak pernah amik tau. Sumenye aku nak wat sniri. Mintak tolong pon...wat tak reti jek...nampak aku terkapai2...tapi tak pernah nak bertanye. Aku susah...tak pernah nak offer tolong. Aku usaha jek la ngan care aku....smpai kadang2 kering air mate...lepas tuh, aku kena marah pulak. Alasan? Tak suke aku lame kat luar, tak suke aku campur org....tak suke aku keje....Tp bile aku dpt results elok...bile aku ade duit...bile aku ade sumthing nak buat die bangge...baru die nak baik ngan aku....is dis life?

Aku tak pernah nak bercerite. For 23 years....dis thing had always been my sacrifices. Dr kecik smpai ke tua...aku hold...becuz ini maruah aku, maruah die...n it will be my biggest disappointment kalo aku bercerite. N...boleh ke org percaye? I tried once...when I tried to defend myself...But sadly, I got all the bullshits....aaahh...malas aku nak ckp ape2 dah!

Maybe like ibu said dis morning....dis is our lives...and we had to deal with it like we did before...so, teruskan...usaha lah..sampai mane satu ari nanti keutamaan aku bukan utk itu lagik...terime dgn redha, jgn merungut lagik (maybe, today is my biggest disappointment?), usaha berikan yg terbaik....n sayang selagik termampu. Jage maruah die, sbb maruah die bermakne maruah aku jugak... I can't prevent myself from hurting...dah lumrah idup!

For Puan Syariza's info...aku dh leh wat kek! On my 3rd attempt kek coklat aku dh jadik...cume nak bagi cantik2 lagik. Hehehe...

N then...semalam kan...aku tgk la Casa Impian yg Eric punye tuh...best giler! Die wat hall Zen Style....alamak...kerusi die mak aaaaiiihhh...warne krim..pastu die pakai buluh n cherry blossom (sakura) utk design...ade sakura paintings...pastuh ade wooden floor...warne earth color....ade lampu cantik...mmg mostly pakai cherry blossoms punye color n design...huwaaaaaa...!!!!My dream home...aku dh la minat Zen style nieh...punyelah spacious....cantik n simple! Sesuai la nak bagi laki ke pompuan tinggal...tapi aku paling suke skali kalo ade garden yg Zen style laaa....siap ade ikan....fountain...bamboo...ade pebbles...huuuuu...dreamy....dreamy....rase cam garden Last Samurai...hahahaha...Aku pernah tgk umah tuh dlm Anjung Seri...dah de dah org kat Mesia wat umah camtuh...haii...aku? Dok nak kais lagik...huhuhu...

Todays's blog posting is specially dedicated kat Yatmo....for all the support n luv she gave me...Yatmo...thanx my sis...sbb tak lupe contact no matter what. Susah2 pon still find ways? Thanx! Thanx for having me...Ingat lagik zaman susah aku Yatmo tumpangkan umah die..Liza pon...tido la bilik2 dowang nieh. Siap pinjam baju ngan sandal pon penah sbb aku tak lepas admin pakai jeans! Hehe. Liza nye PC tpt aku kenal ngan adik senior aku, si Aibob tuh...Yatmo...tpt men SIMs semalaman....hehe...Skang aku dh men 7Sins dah Yatmo...hehehe...gatal sket!

N mane leh aku lupe...waktu dah berbulan tahan air mate...last2 kat bahu Yatmo gak tumpahnye kan...Yatmo? Mase aku dah kembalik bujang...tasik tuh jugak la tpt aku dok nangeh ngan Yatmo. Aku rase kan...pondok tepi tasik tuh mmg tpt org nangeh aaa...Kak Sya pon nangeh situ...aku nangeh situ....ade dak2 len pon aku tgk nangeh situ...hahaha...

So, tak panjang jd gak panjang...poyo jek Cik Sha....here's for Yatmo...

Saturday, December 17, 2005

What kind of girl are you? (with pix!)"

me
What kind of girl are you?

You're like me! The intelligent loner. You're shy
at times but friendly, and you are never weak
and always independent. You are incredibly
intelligent (wise beyond your years) and have a
talent for many things (sports, music, art).
You have a kind and warm personality and enjoy
the simple things. Like hanging out with
friends and watching movies at home. But you're
sometimes quiet nature makes you a bit of an
outcast and a mystery to people. No matter how
pretty you are or smart or athletic, you just
can't seem to break into the crowd and be
noticed. Don't worry, try to be more outgoing
and speak out when you have more to say. Don't
hide behind your books and sports and computer,
get out there and get noticed. You also have
deep desires in life and feel vunerable and
alone at times. Don't feel sad either, What
helps me to express feelings and dreams that I
can't say to people, is through my writting.
Maybe you should try.

SONG 2 -BLUR

I got my head checked
By a jumbo jetIt wasn't easy
But nothing is No
Woo-hoo
When I feel heavy-metal
And I'm pins and I'm needles
Well, I lie and I'm easy
All the time but I am never sure
Why I need you
Pleased to meet you
I got my head down
When I was young
It's not my problem
It's not my problem
Yeah yeahYeah yeahYeah yeah
Oh yeah

Everyday is a football day. Cume semalam aku dh penat sgt, so aku tak dpt tgk MU vs Wigan. Hoh! Aku bknlah peminat MU...jauh panggang dr api! Tp aku akan tgk ape aje matches selagik terlarat...becuz I luv football very much. Football nieh is a way of my life jugaklah. Bile aku mule sebok ngn football life aku, I just dun care about anything else. Yg aku pk...wat keje aku, wat hal aku...n lepas tuh...ape match aku leh tgk. Everytime aku tgk bola, aku rase motivated sangat. N aku tibe2 rase macam idea mencurah2 dlm otak aku. N sumtimes...aku rase aku dh back to angan2 aku.

Aku dulu slalu berangan nak jd journalist. My true ambition. Dr kecik, aku nak sgt jd engineer. Keje ngn machine. Terpengaruh ngn McGyver...segale macam Sci-Fi!

Tp lepas tuh, bile mak aku decide yg aku tak boleh masuk bidang macam tuh, becuz die kate...die taknak kehilangan anak pompuan tunggal die nieh (bayangkan kalo jd engineer, mesti aku tak macam yg kowang lihat skang...kalo amik engineering...mmg takkan mane aku intrested ngn laki...silap aribulan gelaran "lesbos" aku tuh makin sebok nak diperkatekan!)So, to fulfill my mom's actual ambition...amiklah accounting. Blaja pasal duit, sedangkan diri tak berduit! Takde maknenye!!!

Aku frust. Ingt lagik mase awal2 aku masuk form 4, aku dh siapkan almost all physics n chem nye notes. Aku study giler2 nye rajin! Aku wat Add Math everyday. Of course aku tak minat Bio...tp aku tetap blaja. N then...bile ibu decided aku kena pindah sekolah (walhal baru dua bulan jek kat KGV tuh), and aku kena amik Prinsip Akaun (walhal mase masuk sci stream pon aku amik extra account gak)...aku frust. Aku asek nanges jek. Up to one extend, aku amik sume buku2 n notes aku...letak satu tpt n aku bakar sumenye. Mase tuh, rase dunia nieh tak adil...aku blaja pandai2...walopon aku pemalas...tp aku score. Aku dpt results segempaq mungkin utk aku capai cite2 aku. Mase tuh aku pk, kalo stakat aku nak amik account, commerce, economics...buat ape aku dpt A byk2 mase PMR. Tp aku tak pernah nanges dpn ibu. Sbb aku mmg ego! Depan die, aku buat biase...cume maybe aku kurang bercakap. Tp aku asek dok bertandang kat umah arwah nenek. Ptg2 aku dok ngan nenek, dok n nanges. Nenek tak pandai pujuk pon, paling best die buat pon...die masakkan maggie ke...cekodok ke...takpon die petik bunga melur blakang umah bagi kat aku. Hehe...Bile ingat camnieh...mulelah mewindu kaaann...Nak wat camne, org takde agik...Ibu plak, ego...keras kepalenye takkan dpt aku lwn. Nk masuk sekolah baru aku tuh...aku rase cam nak bom jek sekolah tuh. Aku tau, sume nieh sbb aku dh wat die marah. Anak org len berebut nak masuk SBP, aku plak nak kuar. Mane tidaknye...cikgu2 aku kat situ punyelah teruk...bkn nak masuk kelas. 3 thn aku sekolah kat situ...aku blaja sniri n ngn kwn2. Agaknye maybe cikgu rase kitowang dh pandai...kalo tak pandai tak masuk situ. Tp mane puas ati beb! Dh la tuh...kat aku sekolah tuh langsung takde standard la. Sekolah biase pon lagik bagus. Facilities haprak giler. So...lupekan SBP...n akhirnye trime la punishment seumo idup nieh!

Pastuh, aku mule concentrate kat 2nd ambition aku. Like I said, nak jd journalist. Berangan dpt travel n tulis report. Paling best...aku slalu berangan nak tulis sal bola. Aku brangan smpai ke Anfield! Hahaha..sronoknye angan2. Aku rase aku taklah truk sgt kot. Languages aku score gak. N aku mmg suke jek buat research. Tapiiiiii.....

N then...as usual...life aku ditentukan lagik. Aku ingt mase aku lambat dpt surat tawaran masuk matrik (mase tuh, ade yg masuk matrik before result SPM kuar). Aku ingt camne stressed nye aku. Surat lambat sampai, ibu marah aku. Aku sedih...merajuk lagik gi umah nenek. Sebbaik sebelah umah jek. Aku sniri rase tensen. Aku paham asal ibu marah, bkn ape...pride die kan tinggi. Anak org len pon sekolah SBP...tapi tak senakal aku kot. Aku masuk SMAP. Bkn aku suke pon! N bkn aku tak tau ibu tukarkan surat SBP aku dr sekolah asrama penuh biase jd SBP agame! Dr patut pergi ke TKC or STF aku berpindah ke SMAP. Tuh yg tak best jd anak cikgu nieh! Waktu tuh, start cite2 hancur. Aku jd nakal...smpai ibu pernah kena panggil gi sekolah. Mesti die malu. Org len anak kat SBP, tp ceritenye sume membanggekan kluarge, tak macam aku. Pastuh masuk lak sekolah kat luar, tak stay sampai Form 5. Mane die tak stressed?

Back to cerite matrik...Anak2 kwn ibu sume dpt tawaran mase tuh. Aku jd bengang jugak ibu marah, sbb most of the time result aku kan lagik elok dr diorg! N then aku rase tak payah la aku nak poyo2 masuk blaja awal sgt...nnt bile result dh kuar, aku sambung la blaja. Kecik ati jugak sbb aku langsung tak dibenarkan keje...n takde sape nak tanye aku nak amik lesen ke tidak. So, the moment aku dpt surat matrik aku...Alhamdulillah...they started to send me there. Dpt kat KYPM Bangi...sebbaik bukan KYPM Kuantan! Dekat. Being one rebellous daughter...aku mmg la nakal. Tp kat matrik aku okaylah. Senang kot, lg pon kat situ aku terpakse rajin. So, results mmg bagus n cantek....so dptlah Cik Kiah bernapas. Lagik satu... aku tak fail nak balik umah slalu...so, die takleh la nak marah. Mmg pangai aku, aku baik ke tak baik ke...aku nye jadual balik kg mmg bagus. Niat aku, if aku wat camnie...hope adik2 ikut...tak lupe nak balik kg...walopon sakit gak ati setiap kali balik...Tau jelah kelaseran Cik Kiah...adduuuuuhhhh...

Satu sem jek. Results not bad at all. Tibe2 aku kena pindah agik. Supposedly aku patut carry on jek planning nak ikut program JPA. Tp, aku tgk die cam sedih lak ngan tindakan aku. Die ckp, kalo aku gi...camne...sape nak bg duit...walopon aku tegaskan mende tuh scholar n die tau...tp die wat dono jek. Alasan die, takde sape akan support aku kalo aku gi...n die obviously takkan support aku. N most of all...die kan suke aku dok dekat ngn die. So, aku just dropped the matter...pandang jelah member pi sane. Aku kena ikut plan mak aku. Senyap2...die blikan borang UNITEN. Aku isik jelah...dh die nak aku gi situ. Alasannye...nak suh aku masuk degree programme trus. Trus dpt B.Acc (Hons)! Smpai aku kate nak amik finance pon die tak bagi. Aku ske HR, die tak bg gak. Aku diam jeklah. Accounting...rase cam bodoh jek kos nieh. Aku tau mase results aku dh cukupkan sume syarat Accounting tuh. Score Math n Account..rase menyesal lak time tuh! But I learned...and rasenye sape yg mmg bace blog nieh truly understand how difficult it was for me to obtain my accounting degree.Tp lepas jugak kan....so, it's okay laaa...Cume rintangan tuh...hmm...Tuhan jek yg tau...

Why am I telling all this dlm blog nieh? Well...senang jek. Satu, aku rase one day...maybe not now....aku nak try dptkan cite2 aku. Of course...rase frust jugak cite2 tak kesampaian. N the other thing is...aku rase all the stories above was my path of memories kan? Aku mmg la sedih...even sampai skang pon, nak keje...mesti pasal kire duit tuh jugak..account jugak! Tak dpt aku nak tukar cite2. N there's numbers of things yg ibu suke pilihkan utk aku....Wonder sok kalo nak berlaki die pilihkan ke tak..hehehe...
But above all dat, her luv matters so much to me. Aku tak kisah dlm hal blaja aku...or life aku byk yg die wat keputusan. Aku anggap...die mmg sygkan aku. N most of all..kalo difikirkan balik kan..aku patut bersyukur ade org nak pkkan aku. N aku takleh regret ngan pilihan die cuz aku rase kan...kalo aku merungut...means aku tak redha! So, dis weekend aku hanye ingatkan cerite nieh....and remember how much she luvs me. Org takkan pernah paham nilai kasih sayang kitowang nieh...looking at how we treat each other..hahaha...biarlah...people can say anything...walo panas di ati..tp aku tau la ape jd kan?
N....for dat....aku sangat syg ibu la. Dats all I want to say. Time to appreciate my besfen...
Lagu nieh? Hmm..lagu aku! Mase sekolah everyday nyanyi, and kuat part WooooHHHooooo...penghibur Masyetah, my pren...hehe..die suke aku nyanyi lagu nieh...Miss her a lot...dgr cite nak kawen?
Hmmm...aku just nak ckp..my fon is not available skang....belum lagik. Biarlah aku ade time for my self...aku tak ready nak jupe sesape lagik. Dun ask me why...

Tuesday, December 13, 2005

kapel comey




REGRESA A MI - IL DIVO

No me abandones asi
hablando solo de ti.
Ven y devuelveme al fin
la sonrisa que se fue.
Una vez mas tocar tu piel
el hondo suspirar.
Recuperemos lo que se ha perdido.

Regresa a mi,
quéreme otra vez,
borra el dolor
que al irte me dio
cuando te separaste de mi.
Dime que si
Ya no quiero llorar,
regresa a mi.

Extraño el amor que se fue,
extraña la dicha tambien.
Quiero que vengas a mi
y me vuelvas s querer.
No puedo mas si tu no estas,
tienes que llegar.
Mi vida se apaga sin ti a mi lado.

No me abandonas asi,
hablando solo de ti.
Devuelveme la pasion de tus brazos

Kali nieh...aku nak wish, SELAMAT PENGANTIN BARU to my cuzz...Mr Mohd Razif or yg aku panggey Abg Bob. Bob? Tak gemuk pon org panggey die Bob...hehe. He was my inspiration la. Aku ske tul kalo tgk die nieh. Sebbaik cousin...kalo tak aku pon leh minat die. Hihi. Orgnye takler ensem sgt, tp aku ske perwatakan die nieh. Cool...n hormmat org tua.Though blaja tinggi2 tapi tak lupe asal usul la. Kire bagus wat stock laki. N wedding die nieh mmg dh dinanti2kan dr dolu2 agik...huh...punyelah lame. Before die, abg die (Abg Lan) pon kawen lambat gak...dh 30 lebih baru kawen. Nieh die pon kawen lambat gak aaa...hihi. Aku pon tertanye2 ngan pilihan dowang nieh, camne...nak yg cun ke...yg ayu ke...yg vogue ke... Proven, Abg Lan dpt Kak Syarifah yg lawa tuh. Tp lawa2 pon satu aku respect kat akak tuh sbb jenis yg tegas orgnye. Sesuai la ngn ciri2 hubby die yg serious (tp bile diorg berdua, dua2 cam tak serius...bagus gak kan?). Dh kuar pon 2 anak buah comey aku (yg rasenye sangat takut tgk Aunty Nosha yg garang giler nieh...hahhhahahaha).

1st time nampak Ida, aku macam tak caye. Sbb all dis while Abg Bob nieh macam fashion consultant gaklah. Byk2 baju si Shasha (adik die tuh), die yg set. Kire taste bagus gak. Aku pon pernah cite sal baju ngn die. N then...dulu...die ade gf len. Kak Ina. Stewardess.So, kalo dh stewardess leh bayangkan la cutting n style die. Bile die broke up ngn Kak Ina tuh, aku bajet die akan dpt gf yg gitu gak. Sbb die memilih gile. N then...after few years...setelah ramai calon2 possible...tibe2 Ida muncul. Terkejut weh! Geng Chubby! Ingt lagik dulu pernah borak ngn Ida, mase 1st time jupe. Die satu sekolah ngn rumet aku yg tercayang, si Azwa. Senang giler nak recognize Azwa sbb die kate Azwa tuh masuk Geng Chubby! Sbb die pon Chubby. Huhu...mase tuh aku rase biar betik? Nieh ke future wife abg sepupu aku? Bknlah nk kate ape...aku hepi lah sangat sbb Ida tuh baik giler...tp taste Abg nieh berubah...aku tak paham. Even adik die, n cuzz aku yg len pon cam tak paham. Then...after kenal Ida...1st time, mase kenduri arwah nenek. Arwah Atuk ade agik. She was bubbly, cheerful...sampai aku geram ngn die. Comey giler style die. Pastuh, time arwah Atuk dh sakit...die slalu dtg visit...siap leh suap Atuk agik...aku rase die best giler. N last2...baru aaa aku tau asal Abg suke sangat kat die nieh. Die mmg best, n die mmg bijak. Sgt simple...sesuai ngn style Abg...blaja kat overseas...tp tak sombong...just like Abg. Aku makin respek ngn kapel nieh. 1st2 mmg la ramai yg terkejut sbb Ida jenis yg besar. Even ibu pon ckp, Ida n Kak Syarifah 2 diff persons...sowang jenis yg serius...sowang hepi2....tp they match each other partners. Yg same cume kedua2nye org Kedah...hehehe...

Sbnrnye reception n akad nikah dh buat few months ago kat umah Mummy (aunty aku) kat Ampang. Tp maybe sbb bile wat kat Ampang, org2 kampung kat Seremban, Pilah n Rembau tak dpt dtg, so buat kat Seremban. Lgpun majlis kali nieh disponsor oleh aunty2 (adik bradik ibu), sempena Abg nak pi US tak lame lagik. So, sume org mesti windu kat Abg yg baik nieh kan...make wujudlah majlis nieh. Walopon kecik n simple..tp lauk sedap. Hehe. Jrg umah arwah nenek nieh buat lauk catering, slalu masak sniri. Tp kali nieh sbb tak larat, so sume org decided catering jelah. Tp satu aku puji lauk catering nieh mmg marvelous smpai org ingat kitowang masak sniri. Siap ade dessert free sbb tuan catering tuh kawan ngn Aunty Nor aku. Best giler lak tuh. Apepon...sume org hepi la...becuz at last the old lad dah kawen dlm fam nieh...after dis tinggal adik Abg Bob, Abg Aidi...then next...Along...next...Johan...next...ME! Tp sejarah membuktikan yg lelaki2 dlm fam aku nieh...sume kawen lambat2...so...tinggal Along n aku jek. Teruk tul kenduri ari tuh. Dh la cuzz aku len sume tinggi...yg rendah aku n Along (the next available ones..bdk2 siap kate kitowang org tua tuh...huhuhu). So, budak2 yg bawah kitowang asek gelakkan kitowang jek...walopon kitowang yg tua n anak dare in dat ceremony..kitowang la yg rendah! Huhuuu...tuh pasal dr kecik dulu kitowang tak join group dak2 nieh men getah panjang tuh. Kaki kitowang dh la pendek, diorg yg tinggi nak langkah2 senang jek. There are times aku jeles tul tgk si Azreen sbb sume baju die pakai lawa jek. Kalo la aku boleh tambah tulang aku neih tinggi cam die...huwaaaaaaaaa....

Dh la tuh...macam dh janji. Along n aku pakai baju konvo masing2. Hehe. Warne pink agik. Bkn pe...dua2 dh tak sempat nak siapkan baju. N kali nieh kenduri tak bertema, bantai jek. Cume tibe2 nampak macam ade tema cuz aunty2 aku sekalian, including ibu...tibe secare tak sedar pakai baju biru lak. Dtg2 sume gelak besar laa..cuz baju sedondon! Barisan beliawanis yg muda2 tuh...sume pakai baju biru gak.Kitowang jek pink. Sebbaik dh abes kenduri, kitowang tak wat keje regular kitowang tu - basuh pinggan. Huhuu...But kali nieh kenduri aku relax sket laa..sbb aku tak sebusy Along. Slalu kitowang bagi telur same2...nieh aku tak join die lak. Sian gak kat die...tp at the same time bagus gak die wat...ramai tukang usha tuh! (biaselah, org comey).

Abg n Ida...mestilah hepi kan. Yg kesian Along jek la kot...tak abis2 kena usik. At least aku ade seribu alasan nape taknak kawen agik...yg die thn nieh 25 mmg teruk gak kena. Maybe sume org pon wisau...Along mmg ambitious...lepas degree...straight amik master...pastu nak amik phD lak. Tak macam aku yg lepas degree tak plak smbung blaja. Hihi. N then, sume pon tau aku nieh bkn senang nak lepas ibu aku camtuh jek...walo tak nampak di zahir, rasenye akak2 mak aku nieh sedia maklun relationship aku n Cik Kiah...

But looking at qualifications....bukan aku tak tensen langsung. Kdg2 bile kenduri macam nieh la yg wat aku malas. Sume cuzz aku jenis rajin nak blaja makin tinggi, n aku stick to my local university degree. Ade time tuh bkn aku tak sedih sbb aku tak fly. Bkn aku yg takmo...tp keadaan buat aku tarik diri trus ke UNITEN. Lagik2 bile kenduri arituh almost all cuzz aku kat oversea balik...hmm..paham snirilah ape nak jd. Cume maybe asset aku, results aku...dr kecik mmg elok. N sume org pon paham asal aku tak fly. N they respect me for what I am. Alhamdulillah. My fav cuzz...Shasha...alwiz have a topic to chat with me. Tukang share tpt tido, share pinggan nak makan..share gelas nak minum. Sebbaik la die tak poyo. Kdg2 best jek tgk cuzz aku sambut raye sesame diorg. Cemburu ke aku ek? Ntahlah! Maybe walopon redha, aku still ade impian aku kan?

Luckily, diorg slalu supportive. Walopon evidently diorg lagik cantik pon...it doesn't matter. Dh la diorg blaja lagik jauh...diorg lawa plak tuh. Sume tinggi...kurus...putih...comey! Dpt rupe arwah nenek aku. Rendah diri itu sentiase ade. Maybe lagik obvious bile arwah nenek dh takde. Last time, bile arwah nenek ade...die slalu pujuk aku...becuz aku bknlah tak pandai sgt. Cume nasib aku tak baik cam cuzz aku. N the fact dat aku rendah pon taklah teruk sgt, cuzz arwah nenek slalu wat aku rase, aku lawa lagik. Hehehe...N nenek slalu cakap...kalo dok kat dapur, suh wat keje...aku still cucu yg die leh harap. Die jugak yg slalu bangge ngn results aku. The fact dat aku masuk u kat Mesia jek pon takpe...cuz aku sntiase cucu nenek yg pandai. Hmm...sbnrnye aku windu sangat kat die...maybe sbb tuh tibe2 sume mende mengarut nieh aku pk kot...sbnrnye takde ape2 pon!

Whatever it is...aku jek yg rendah diri. Aku jek yg prasan aku kurang kan? Di ati org2 yg betul2 syg aku...aku okay jek kan. And dat's all matters...yg len leh go to hell...hihi...

Stories about Liverpool...sbb Shasha...Abg Pengantin...n sum of my aunties peminat Liverpool. Cume lagik ramai yg MU kot. Shasha got a bf now..hehe..org Ganu. Cam tak caye jek, sejak bile plak cuzz aku leh tahan org pantai timur nieh? Huuukkk...cam tak caye. Fan MU lak mamat tuh. Ish, lagik macam impossible. Tp takpelah...asal die hepi. Aku dgr die pon cam dak baik jek...bagus gak. Yg len2 camtuh laa...tunggu abes blaja n kawen. Cume bile org tanye... "Kak Sha?"...jawapan aku..."Lone Rider!" Hahahahaa..

Malas nak taip lagik aaa. Aku nieh nak taip blog sniri pon rase cam hampeh....hahaha...Aku taip jelah. Utk yg betul2 mengenali aku membace...:)

Aku takde niat nak menyakitkan sesape. Cume aku harap in the future takkan ade lagik yg nak menyebut name tuh depan aku. Maybe betul..sekali dh jatuh bkn sng nak lupe. Tibe2 rase bersalah plak bile dgn directnye aku ckp aku taknak tau kat Ayen arituh. Bkn ape, aku taknak usaha Su sia2. Die ngan K dh wat macam2....utk hepikan aku...
N to my dear pren...jauh di perantauan sane..kat Jupun tuh...I hope u'll be strong...jgn down2 sangat...nanti kena puji! Kalo ko hepi...me also hepi....bleh kite men kutuk2 agik, keh!

Hmm...aku dh takde mende nak ckp...presenting dis spanish version of UNBREAK MY HEART...by pakwe2 hensem...IL DIVO! Sexiest males on earth!