Friday, August 11, 2006

FUTBOL KREZI



Liverpool changed to Adidas?!!!
Best. Tp tak best. Aku suke design Reebok lagik. Walopon tak specialized cam Adidas, tp len dr yg len. I get used Liverpool wearing Reebok! Tp Adidas ngan Reebok..mane lagik senang nak dpt? Adidas. Adidas dgn Reebok..mane lagik murah? Adidas. Adidas dgn Reebok...mane byk cetak rompak? Adidas. Hahahaha....ape2 jeklah. Nampaknye dowang dh mule balik pakai kaler kuning utk away. Tang nieh baik lagik Reebok. Lagik smart yg kaler putih tuh. Design pon tak typcial futbol camnieh....huh!

Transaction got declined?!!!
Cakap pasal shirt Liverpool yg baru nieh, ade sowang cust aku yg die hard fan Liverpool bli shirt dgn harge GBP45. Kesian die. Mase die nak pakai credit card, tibe2 dclined plak! So, die pon call aku cite masalah die. Aku pon ape lagik...dok cite ngan die pasal shirt tuh. Menurut kate cust aku nieh, die mmg pengumpul barang2 Liverpool. Sampai kalo tgk payements die pon utk LiverpoolFC sumenye! Tabik spring toing...toing..toing aku! Die pon dgn banggenye menyatekan kepade aku, "BE Tough, Luv! We're the reds!!!!" Aku gelak jek ngan cust aku tuh...walopon card dah kena declined tp tetap menceriakan ati aku nieh. So, aku pon tlg la die ape yg patut. Before aku ended call aku tuh...aku pon...wish die..."I hope we'll win the Charity Shield!" Die pon jawab, "Definitely, luv! Our support never die!!!" (kowang nak tau, org kat England nieh mmg suke panggey org len, Love!) Pastuh aku pon wish die, "You'll Never Walk Alone, Mr *****!!! Thank You for calling~!" Die pon nyanyi..."You'll Never Walk Alone...." Dan sempat lagik aku bagi suggestion pasal product bank kat die...hehehe...Disebabkan aku nieh penyokong Liverpool, die pon agreed ngan proposal aku...cayak laaaaaa~~!!!!(part tak best mase die mintak MSN Messenger aku laa...penat aku nak decliend beb! Kalo ikutkan nak sangat2 aku bg...tp dah langgar etika keje aku!

Gerrard is the VC?
Alamakkkk...Terry jd captain. Gud for England la. Tp aku tetap sokong Stevie G aku nieh. Hopefully aku akan terus menyokong Liverpool and Stevie selame2nye...cewwwaaahhh!!! Tak sabar plak aku nak tgk game Ahad nieh...!!! Go on Reds....Keep on Cheering!!! Oiiiiiii!!!! (haiii...semenjak keje ngan org diorg nieh aku cakap pon dah berbelit lidah. Tak sedar makan belacan!)

Keseronokan keje n benefit kat bola
Aku nak kate aku suke sangat keje ngan UK people...tak jugak. Ade sparuh tuh cam mengong gak la...same macam Malaysians kan! Ade sparuh tuh racist plak. Kalo diorg nampak aku pakai tudung, tak tau la camne...ingat aku terorist kot...hehe.. BUT...PALING BEST...bile aku fan bola, and diorg nieh lagik fanatik bola! Kadang2 kalo ko tak tau pape...ko tanye jek direct kat omputih tuh, mesti diorg cite punye! (provided jgn la cakap omputih accent kemelayuan sangat beb! Tukar sket lidah tuh...kalo tak diorg tak paham sepatah haram English ko!)N diorg nieh kalo cakap sal futbol...terus lupe dunia beb! Tp sokongan dowang n style dowang mmg gempaq laaa...rase macam waaaa...life dowang nieh takde mende len except futbol jek!!!

Rooney and Christiano Ronaldo
Hahhhh? #7 MU? booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! Rooney kate jgn boo die, die trime keadaan seadenye. Tp...betul ke? Aku cam tak caye jek. Ingatkan betul2 la nak bla pi Real. Macam tera! Podah laaa!!! Harap2 Park Jis Sung dpt men. Ko dok jek kat bench tuh Christina oiiii!!!!:P

Rude or Ruud van Nistelrooy?
Org kate die bermasalah. Org kate die tak dtg training. Truth is, die nieh bagus sbnrnye. Walo aku kate Henry lagik gempaq dr die, tp die nieh byk gak menyumbang kat MU tuh. Tp...sape striker MU skang yg sebetul2nye? Gua pon blur...kena tgk balik Sportscenter! Alamak...keje aaa...huwaaaaa....!!!!

Bellamy...
Aku suke mamat robust nieh. Sronok mandang die yg dompot. Skang dh jd striker Liverpool..meet the requirements. Boleh geng ngan Riise, Hypia, ngan Garcia. Sumenye muke2 jahat yg suke patahkan kaki org hehehe...Agak2 Blacburn nye line up brutal lagik tak cam dulu ek?:P

Keeper baru MU
Nape die pelik. Kuszcack..ape tah...tp from West Brom. Org Poland. Aku rase Van de Sarr tuh dah okay...nape die beli lagi...? Baik beli midfield jek woiiii!!!


Optimistic Henry
Mane2 aku bukak pasal Henry mesti best jek. Die nieh sangat la bersemangat Arsenal, tak dengki ngan players baru. Ape plak jd ngan Ashley Cole ek? Hmm...masuk bunch yg tak kekal lame mane tuh ke? Chelsea dah jual Duff. Newcastle beli. Best ke? Ntahlah. Pade aku, lenkali kalo org nak belik, jgn kire glamour jek. Dulu Liverpool nak beli, Blackburn letak harge tinggi2. Skang tercampak gi Newcastle yg tak ramai player tera tuh. Alamat patah la kaki macam Owen...People will only make u targets, mate!!!!!

Til next time...

GO SUPPORT LIVERPOOL DIS WEEKEND...!!! NO DATES...NO HANGOUTS...ONLY ME AND FUTBOL...AS ALWAYS!

sha: luv is in the dustbin?

Ini adelah lagu yang aku layan semase menengok cite Girl, Interrupted. Fun, fun, fun! Cuz I luuuuuuuurrrrrvvvv Winona Ryder and Angelina Jolie....so I lurrrrrrrvvvv watching them together in one movie. If ade Kiera Knightley sume pon jadik perfect dah...sume fav aku ade di sane!!!

Yg best lagu dlm cite nieh cam classico gituk...so, aku cam layan style oldies. Tgk ibu bapeku menyanyi lagu lelame nieh nak gelak plak aku rase. Biaselah, kalo tak takkan la keje aku pun asek memekak jek kan...ke mane tumpahnyue kuah kalo tidak ke nasik! Tp kalo nak cite sal life skang MEMENATKAN...so, ape lagik options aku ade nak menyeronokkan diri pon...baik aku tgk tv, byk gak pekdah!

Life? Tiring. Last week aku rase the worst dlm sume2 kehidupan aku nieh kot. Aku MC 3 ari, aku ingat aku dah mati dah...dok sakit sampai menggigil2. Badan panas, temperature tinggi...sume2 la! Lemah longlai badan aku...sampai last Wed aku try gak dtg keje walopon dr dah bagi MC, last2....aku kena anta balik sbb gua lembik tak ingat!

Ari Khamis, aku sampai opis, still lembik. Boss aku awal2 jupe aku cakap..."Sha, u dun have to do anything...I'll assign u to listen to ur seniors calls!" Aku punyelah sangap! Aku dok kat sick bay...lagik sick aku rase...huhu. Last2 aku bangun jek...amik aku nye headphone, aku pi plug in dgr senior aku nye call...itupon pale rase nak melayang!

Jumaat...aku keje cam biase...sampailah ke Jumaat arinieh. Aku meet target aku 5-10 sales per day...macam2 la aku goreng customers aku...haha. Kadang2 tak best gaklah kena marah sume nieh, ade cust yg lembab2..abeh AHT (Average Handling Time) aku. Kdg rase nak mengamuk kat Assistant Manager aku sbb kerek nak mampus. Tp kadang2 die nieh baik gak...so, nak marah pon tak jadik. So, macam2 la ragam keidupan bekerja. Tp aku anggapla keje aku nieh sumthing yg menyeronokkan...kalo tak seronok, nnt aku gak yg merane wat keje kan!

Org sume kuar bonus 3 bulan, aku bonus 2 minggu...sbb calculated aku nye operations bonus sebulan jek since aku baru lagik kat floor...sblm nieh training tak kire. Org sume dpt quarterly riban2 aku dptla sket jek...tak sampai pon seriban...tapi cukupla nak tolak duit tuh masuk PTPTN...hahahaha...

Sok Anne, rumet aku mase kat Muadzam tuh nak kawen same Fatah. Hopefully bahagia ke akhir hayat. Aku? Nak dtg tak tau laaa...jauhla pulak. Transport plak takde, n btw...aku dah mule rase tak sihat balik...adoiiiiii....

Hohohoho...about my relationship ek? Okaylah, to be honest ngan kowang I rest my case for a while...aku malas nak cite sal relationship nieh, bukan pe...hal personal...lagikpon aku tak suke manusia2 yg amik kesempatan ke atas setiap words yg aku taip masuk dlm blog aku sendiri. Len aku ckp, len yg die paham...lenkali kalo rase nak judge org, pi jadik hakim. Senang jek cite...

Season nak start...sok pagik (keje aku kan sampai ke pagi!), aku balik aaa umah parents aku nak berjupe bonda ayahanda aku tuh. Aku nak rest cukup2 weekend nieh, kemas blik aku...pack things...ingat nak kena wat bajet lagik...adoi. Tak lame lagik aku nak pindah umah, tp aku kena mintak adik2 aku balik nieh. Nak kena cat umah tuh dulu baru moved in...taklah haru sangat rupe rumah tuh nanti!

Sbnrnye aku dah start sakit balik..so...lawak2 sangat nak cerite tuh takde. Ke sbb aku dah tua ek? Hahaha...nak masuk 24 dah umo aku nieh...abeh dah blaja....tak sangke tul. Bilelah aku nye duit nak cukup cekau sebijik semut nak ngangkut badan aku neih...adoii. Cukup duit, leh la aku ngangkut ibu ayah aku plak..

Okaylah..tuh jek! Hopefully sume okay...doa2kan la kengkawan...aku pon tak sure aaa ngan situation aku skang nieh...byk komitmen..kengkadang rase nak potong2 badan nieh sbb macam2 nak dikejar. Hehe...so, kesimpulan...jgn kawen dulu kalo tak potong 18 badan aku...hahaha...

K...tata!

Saturday, July 29, 2006

What Kind of Tea Are You?

What Kind of Tea Are You?

Mint Tea
Mint Tea...
You are Mint Tea!
Naturally sweet you have a happy-go-lucky attitude.
The world is full of fun and wonder! Although
you can be naive at times and quite aloof to
your surroundings you know how to have good
clean fun! Most people see you as cute and very
gentle by nature and it is most likely true.
You have a great outlook on life and you try
not to let things get to you. Go you!


KU DI HALAMAN RINDU-LEFTHANDED

Di tengah kepekatan malam
Berdiri aku di halaman rindu
Dihembus kenangan lalu
Menjelmalah seraut wajah
Sekuntum bunga yang pernah ku puja
Tapi layu akhirnya

Ingin ku tembus tembok silam
Dan membaiki kesilapan kita
Yang tiada kita rasa
Dahulu maaf tak bererti
Darah muda menguasai diri
Begitu mudah membenci

Ku di halaman rindu
Hanya berteman
Bunga yang layu
Ku di halaman rindu
Tiada harum
Tiada madu
Oh kesalku membeku di kalbu ( 2X )

Oh kasihku hanyalah untukmu
Oh sayangku penawar rinduku

Tak seronok langsung keje arinieh. 1stly cust aku sume hampeh2. Walopon aku dpt jupe buah ati, tp menyakitkan ati. Pasal ape? Pasal org nieh kadang2 tak paham2. Marah gaklah aku jadiknye. Tp aku nak marah org pon takleh, sbb kitowang tak pernah kecoh pon sal hal kitowang nieh. Cumenyeeee...kalo dh nampak, kitowang makan berdua tuh....takleh ke dianjak pi makan tpt len? Apasal nak menyibuk jugak makan ngan aku lagik! Adoiiiiii...

Kitowang tgh discuss, trus jd tak jd discuss. Kalo jupe sepanjang mase takpe jugak...ini dah la waktu keje len2. Org sume dpt jugak bergayut kat fon malam2...aku tidak. Ujung minggu jeklah kalo nak memuaskan ati pon. Itupon ade jek tukang kaco....adooiii...!!!Haiii...apsal aku marah sangat nieh ek?! Aku pon pelik apasal aku marah...hahahaha...

Aku tak kisah la....dua2 demand keje berbeza2. Nak wat camne, aku keje macam nieh..die keje macam tuh. Keje pulak waktu pelik2. Dah la tuh...nature of work masing2 kena campur org. Tapi yang tak puas ati kalo org tak reti bahse...asek mengaco daun jek! Aku jd rimas pon ade, la haaaaiii...tak paham2 ke yg aku tgh berbincang. Last2 aku tak jadi aaa nak wat papepon...aku senyap jek aaa!!!

Aku discuss mende len, siap menyampuk. Hampeh tul aaa pondan sekor nieh. Hapasal aku hangin sangat ngan die ek...Oooo...baru aku ingat, dulu mase aku kat training die nieh langsung tak boleh pakai. Pastuh org tanye buat muke pelik2. Padahal keje jd mentor. Tp hapah tak reti. Skang tibe2 aku tgh dok ngan my buah ati...since aku baik ngan buah atiku itu, barulah nak menegur aku. Ek eleh! Giler hipokrit...itupon tegur aku, cakap ngan aku...macam hampeh jek. Aku taulah aku nieh kire budak baru gak keje kat situ...siap2 boleh nak buat lawak bangang. Ingat suke ke kalo buat lawak cenggitu tuh? Aku nieh, kalo ikutkan...kalo nye die takde kat situ...nak jek aku ganyang mulut si awwww!!!!!

Yg si die nieh pon satu...mentang2 rakan sejawat, so...die cam tak perasan aaa mende nieh. Haiii...apasal aku marah agik nieh? Ooo...gua nieh sebenarnye mmg allergic ngan awwww...So, patut cepat jek darah mendidih!

Satu, kaco "date" aku. Dua, kaco discussion aku. Tiga, muke tak malu amik acar buah aku. Empat, MENYAMPUK! Dah sah2 kepantangan aku. Siap buat lawak bangang lagik. Ntah apasal aku rase muke die nieh muke mintak pelempang. Gua respect aaa yg len2 bile diorg pepaham sniri la walopon diajak join, tp paham2 sniri nieh. Nieh kalo tak paham, takpe jugak...tp muke mintak pelempang nieh buat lawak...kaco ape yg aku cakap...mmg rase nak terajang jek. Fortunately walopon aku gemuk, tp tak sebesar die...so...nak terajang pon susah. Lagikpon nak terajang pon tak selera. Hakhakhak....(gelak setan!!!)

Minggu nieh de futsal. Sebbaik die tak ajak aku pi join die men lagik cam minggu lopeh. Hahaha...kadang nak gelak aku bile ingat die men futsal nieh. Skill tuh adelah...taklah teruk..Alhamdulillah tak segan aaa!!! Hehehe. But what about today then? Dun ask!!! Dun speak!!! Aku segan macam haram nieh!

Kay aaa...abeh aaa cakap...balik keje!

Friday, July 28, 2006

Bahagiakah di akhir cerita?



Aku tgh keje nieh. Takde mase nak menaip2 sangat. Btw...ape sangat cerite aku pon. Well...kalo ikutkan, dis weekend ade plan. Hopefully jadi. He's going to meet my parents. Adoi. Aku tak tau apasal aku yg nervous. Ampeh tul. Camne nieh? Aku tak tau pasal pe aku wisau giler?

Bahagiakah di akhir cerita? (ikut lagik lirik lagu Melly n Kris).

Tolong weeeehhhh!!!!

Monday, July 17, 2006

100 kop shaking players....



The Kop is back! Lame rasenye aku tak jot down pasal bola kan! Jom countdown from #100 ke #58 Kop Shaking Players...Players2 Liverpool yg kasik impact same ini club:

100 - John Wark

99 - Erik Meijer

98 - Tom Bromilow

97 - Nigel Clough

96 - Nicolas Anelka

95 - Geoff Strong

94 - Sam Hardy

93 - Momo Sissoko

92 - Harry Chambers

91 - Titi Camara

90 - Neil Mellor

89 - Donald McKinlay

88 - Mark Walters

87 - Alun Evans

86 - Nick Barmby

85 - Alec Lindsay

84 - Howard Gayle

83 - Michael Thomas

82 - Phil Taylor

81 - Alan A'Court

80 - Tommy Lawrence

79 - Patrik Berger

78 - Sam Raybould

77 - David Johnson

76 - Ronny Rosenthal

75 - Brian Hall

74 - Jack Balmer

73 - Peter Crouch

72 - E.Longworth

71 - Paul Walsh

70 - Ronnie Moran

69 - Jari Litmanen

68 - Gary Gillespie

67 - Djibril Cisse

66 - Matt Busby

65 - Mark Wright

64 - Vladimir Smicer

63 - Joey Jones

62 - Danny Murphy

61 - Pepe Reina

60 - Rob Jones

59 - Craig Johnston

58 - Stephane Henchoz


Banyaknye dah takde n aku sniri takleh nak trace mane pi players nieh. Ade sparuh tuh mmg aku minat dr dulu. Macam Berger,Murphy (skang kat Spurs). Ade plak name2 nieh youth players yg aku skadar tgk name jek...tak pernah dpt tgk dowang men. Btw...ape2 pon gua hepi tgk diorg ade dlm list nieh. Tak sabar nak tgk list yg top minggu depan!!!

Ape prasaan aku Liverpool beli Bellamy n jual Morientes? Hepi gak! Tp the fact dat Hamann dah pindah ke Man City wat aku sedih...n Zenden pon khabarnye nak dijual. Sbb? Aku dgr diorg nak aim beli Guti! Wa caiyyyoooookkk!!!! Biar betul?

Byk aaa plan nak membeli belah Liverpool...if it's possible nak beli yg mude saje. Aku rase mmg trend sume org recruit nak bli players mude...tp Patrick Vierra nak pindah MU, mude ke? Wakakakakaa...

Owaitt...I dun have much time to talk a lot...kite update kendian. Tata!

what's left of me



WHAT'S LEFT OF ME-NICK LACHEY

Watch my life,
Pass me by,
In the rear view mirror
Pictures frozen in time
Are becoming clearer
I don't wanna waste another day
Stuck in the shadow of my mistakes

Yeah...

Cause I want you,
And I feel you,
Crawling underneath my skin
Like a hunger,
Like a burning,
To find a place I've never been
Now I'm broken,
And I'm faded,
I'm half the man I thought I would be:
But you can have what's left of me

I've been dying inside,
Little by little,
No where to go,
But going out of my mind
In endless circles,
Running from my self until,
You gave me a reason for standing still

It's falling faster,
Barely breathing,
Give me something,
To believe in
Tell me: It's not all in my head

Take what's left
Of this man
Make me whole
Once again

I've been dying inside you see
I'm going out of my mind
Out of my mind
I'm just running in circles all the time
Will you take what's left
Will you take what's left
Will you take what's left of me?
Just running in circles in my mind
Will you take what's left
Will you take what's left
Will you take what's left of me?

Will u take what's left of me? A gud q, nay? Aku pon nak tanye die soklan nieh. Tried to explained to him...but...ntahlah?!

Btw we spent a great deal of time in weekend...aku rase macam aku tak jupe org len, aku jupe die jek. Su balik Johor...aku tak balik S'ban...aku ingat aku langsung tak gi dating, rupe2nye melampau2 aku pergi dating ngan die. N to get to know the real him...

The real him is: WORDLESS. Terkejut tak terkejut..i think no surprise la kot. He is a mixture of smoothness n the same time roughness...a straight line and vulgarity... no sense of comic...huhu...n I would strongly say...sumthing dat I never had?

After last week it was well known dat we're already an item. Jatuh saham gua? Jatuh macam nangke bergolek beb!!!! Sumthing yg asal2nye mase aku baru nak keje arituh...aku nak avoid, n now...ntahlah, aku nak avoid camneeee?Last2 bak kate ayah...aku boleh nyanyi lagu Biarlah Rahsia tuh banyak2 kali...ergghh...

I dunno. Dis is kinda weird, like what I mentioned to him. N weird as it is...aku nak kate ape ek? Aku dah ade bf? Kitowang pernah declare ke? Huhu. For him,"u're my wife" Aku pandang jek, die sambung-"to be". Aiseh. N skang die dgn tak malunye panggil aku sayang in front of my colleague...huwaaaaaaa...!!!!!

Aku takde relationship yg romantic nieh. I dun have easy things...none of what I had before...nothing is too simple...My word-I FELT BEWITCHED. At the end of the day...aku rase aku kena solat istikharah nieh!

My job? Just like what u can see. Biaselah...me not working dgn buah2 ciku...tp banyaknye manggis. Bukan dgn burung punai...tp gagak! Kadang2 aku rase pening giler org gelak mengilai dlm opis, org buat lawak2 berputar...accents...dah tak cukup dengan accents Welsh n Scottish n Northern England yg aku still struggling to master...aku kena pandai la dgn accent gagak! Adoiiii...headache beb!

Td aku tido. Aku mimpi Kak Sya, Abg Ijan dan budak kiut si Syahmi tuh dtg tpt keje aku...hehe. Windu sangat kot. N by the way Syahmi...Aunty Sha is missing her bro-Shahmi...n dealing with sumone who has the same meaning like urs...but a slightly diff pronounciation -Afham...same meaning, just dat it has an "i" which carries the meaning of-"me". (Bukak balik buku Arab!) Coincidence...!!! Mase aku tgh surf fotopages Kak Sya n tgk2...suddenly aku realized...loooorrr...???

Ooo...aku tgk Pirates of Carribean...puas giler babeng atiku rasenye. Tgk Keira Knightley yg menjadi pujaan atiku. Tp ending? Aku tak paham satu hapak! Mesti nanti ade Prates of Carribean 3 plak...Anti-climax sungguh...cite nieh dah best dr dulu, tak payah nak lebih2 patutnya!

Ape nak cite agik aaa? Aku blurrrrr...exhausted...nak tido...dreamy...I'm feeling as if I'm not myself these days...wooo...save me?

Thursday, July 13, 2006

i'm like e



I'M LIKE A BIRD-NELLY BIRD

You're beautiful, that's for sure
You'll never ever fade
You're lovely but it's not for sure
That I won't ever change
And though my love is rare
Though my love is true

[Chorus:]
I'm like a bird, I'll only fly away
I don't know where my soul is, I don't know where my home is
(and baby all I need for you to know is)
I'm like a bird, I'll only fly away
I don't know where my soul is , I don't know where my home is
All I need for you to know is

Your faith in me brings me to tears
Even after all these years
And it pains me so much to tell
That you don't know me that well
And though my love is rare
Though my love is true

[Chorus]

It's not that I wanna say goodbye
It's just that every time you try to tell me that you love me
Each and every single day I know
I'm going to have to eventually give you away
And though my love is rare
And though my love is true
Hey I'm just scared
That we may fall through

Tibe2 aku dgr ;agu nieh kat MiX tadi..macam best plak melalak sowang2...hehe..

Basically takde mende sangat nak cerite. Smalam aku sangat la depressed sampai rase cam takleh buat keje. Aku bengang cam hape so jupe manager aku...aku explained ape yg mengaco aku wat keje sejak kebelakangan nieh....Alhamdulillah manager aku nieh, yg aku sangkekan kuku besi...dpt jugak paham...

Arinieh aku argued ngan sumone in Scotland...menyusahkan aku betul. Skang aku kena usaha bersungguh2 nak wat yg terbaik utk diri aku...hopefully sumenye bagus...doa2kan aku dpt keje dengan mudah nanti..

Su nak sangat jupe ngan die nieh. Aku pon tak tau nak cakap camne...sume org nak tgk die...adehhh...ape ke jadah!!! Dak2 kat opis mmg no idea...sbb kitowang mmg keep cool sepanjang mase...Especially die mmg nampak garang sangat ngan aku kat opis tuh..Tp yg tau tuh tau laaa...cume kitowang, buat deeeekkkk jeekkk!!!

Ape agik nak cite? Penat aaa. Malas. Nnt lenkali aku sambung...Jom...I'm like a tweety bird...nyanyi....!!!

Tuesday, July 11, 2006

meset...



IT'S GONNA BE ME- N'SYNC

It's gonna be me
Ooh, yeah

You might been hurt, babe
That ain't no lie
You've seen 'em all come and go, oh
I remember you told me
That it made you believe in
No man, no cry
Maybe that’s why

Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess what?
It’s gonna be me

You've got no choice, babe
But to move on, and you know
There ain't no time to waste
Cause you're just too blind to see
But in the end, you know it’s gonna be me
You can't deny
So just tell me why

Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
(Somebody)
Guess what?
It's gonna be me

It's gonna be me
Ooh, yeah

There comes a day
When I’ll be the one
You'll see
It’s gonna...
It’s gonna be me

All that I do
Is not enough for you
Don't wanna lose it
But I'm not like that
When finally you get to love
Guess what, guess what

Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
Guess what?
It's gonna be me

Every little thing I do
Never seems enough for you
You don't wanna lose it again
(Don't wanna lose it)
But I'm not like them
Baby, when you finally
Get to love somebody
(Love somebody)
Guess what?
(Guess what?)
It's gonna be me


Hmmm...aku tgk feedbacks kat sini kasik aku gelak. Ape deiii....adik2 skalian! Kowang ingat senang ke nak kawen beb. If u ask, dlm seumo idup aku inilah topik yg paling aku avoid...seavoid2nye!!! Woooooo...hot topic!!! Ouch!!

Bukan taknak fall in luv. But I dun wanna make it easy. Aku paling fobia kalo org kate aku nieh senang nak dpt, kay! Org kate me gedikz wa boleh trime...tp org kate wa easy...hm..alangkah tak seronoknye!

Btw...we went to see each other again last weekend. As usual, it was fun. We went to Haagen Dasz. Kadang2 aku rase die macam paham jek ape aku suke. Die tak rase weird nak makan Tepanyaki ngan aku, brought me to Chillis...n knew how to order for me. Bab yg ini...die langsung tak kantoi! U can say he's into dis romantic mood where he can make me flattered...tp...as usual...GUARD YOUR HEART, CIK SHA!!!

He talked about marriage. Nganga luas2 Cik Sha?! Yess...nganga. Direct, takde nak sorok2...looked into my eyes when mentioning it. Senang2 cakap he wants to take me as his wife? Gilo pooooo...??? Nganga macam BlueHyppo. N as usual...aku diam membisu seribu bahasa...

Honest- aku caring when it comes to him. But no sweety2 matters. Aku suke die call n amik berat sal aku? Yes. Aku suke die sayang2 aku? Yes. Things are nice in its own way. Cume aku yg tak tau ape aku rase. Macam dulu bile aku fall in luv...ko rase cam melayang n suke giler bangat ngan org tuh. Tp skang ape aku rase? I like to have him around me. I like what he's doing for n to me. But there's sumthing inside here makes me take a further step behind...aku taknak mende nieh sume hanye bile die nak mengusha jek! Sok2 dah jd awek mampus aku kena bantai...Tuh pasal aku wisau!

Die kate aku cruel. Yeke? Hehehe...kalo die tgk dulu org yg cruel kat aku...mesti die kate aku tak cruel dah. Care die macam lagu N'SYNC kat atas nieh, sangat2 kompiden buat aku tertanye2 betul ke ape yg aku tgh lalui skang. Die mintak, aku wat solat istikharah banyak2 so dat aku leh pk mane aku nak pilih...so does ibu.

I talked to ibu. Cian aku tgk ibu aku nieh. Rasenye die paham nape aku susah sangat nak menerima, ape lagik speaking about marriage. She's hepi enuff nak bagitau aku yg die suke kalo aku kawen. Even aku still tak bawak orgnye lagik...n mende nieh just discussions. Sbnrnye...sume nieh pasal family, penerimaan n tanggungjawab. Susah nak bagitau org pasal ape yg jd...ape yg aku ade. Boleh ke die nak accept lagik when he knows the whole truth? Even if he is, what about his circle of people...boleh ke?

I dun have luv to offer. Dat why when he's speaking about luv...looked at me n said, "I luv u"...calling me "sayang"...i just look at him. Frustrating kan care aku nieh? I am lucky enuff when he just said, "We'll heal each other" "Let me take care of u"...at least, at the moment die leh paham.

Ntahla...tak tau smpai bile macam nieh. Just rase, kalo die betul2 sayang...tunggulah...

Sunday, July 09, 2006

What Do Guys Love About You?

What Do Guys Love About You?

HASH(0x8bb787c)

NOVEMBER RAIN -GUNS AND ROSES

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this auch a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away

If we could take the time
to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...
on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

Duuuuuuuuuuppppp...terantuk!!!! Nieh sume sbb aku bukak mulut dulu pasal Guns and Roses. Aku mmg la suke lagu nieh, but aku tak pernah2 amik tau pasal lyrics cuz lagu nieh bukan top list aku. Kdg2 bile kite nyanyi lagu tuh kite bukan prasan lyrics kan...pakai nyanyi jek. Skali tibe2...dis song wuz dedicated to me. Bukak lyrics...rase terantuk la plak...Ampeh tullll!!!Semlm we had our 1st misunderstanding...hehe. Lawak aaa. Aku tak tau aaa plak yg lyrics nieh pasal time..Kesimpulannye..lenkali kalo nyanyi...tgk lyrics dulu...hehehe...

It's about time. Aku tak kate lagu nieh tak relevant. In fact, sangat relevant. Mase aku cakap,"I just need sum time", die diam jek. Aku paham bukan senang nak trime decision yg aku dh wat. Kdg pangai aku yg "so near yet so far" nieh buat die pening ngan aku. Aku pon tak tau sampai bile die nak tahan. Die diam...then die ckp, "Give dis relationship a chance, Sha". Aku jawab balik, "Am i giving u chance now?" Die terus pandang aku n jawab yes. Tp tgk muke die mmg tak puas ati kan...so aku diam...n aku cume ckp, "I don't want us moving too fast.." N last2 die senyap...drove until we reached my parents'. Itupon...gua tak bagi masuk rumah...sum other time!!! Mmg masak kalo die jupe parents aku nanti!!!Looking at his expression...mmg sangat bengang!


I've never met such a straightforward person in my life. Senang2 ati die tak berkias2...terus tanye soklan2 pelik nieh. Langsung takde pusing ape, ajak aku kuar. N as usual...aku yg suke buat pangai loyar buruk nieh kadang2 bisu dibuatnye. I said,"I dun think I'll get married before 30...". Jawapan die buat aku terdiam trus,"Then macam mane i nak kawen ngan u nanti?"Amboi2...senang nye die cakap.

But back to the things I wanted, these are the things yg aku nak, kan. I mean...I had enuff of kias n malu dlm relationship mase aku dgn ex aku dulu. Aku malas nak memahamkan sniri sumenye. But come to think about it again...aku tergamam pulak bile jupe yg macam nieh!

Jawapannnye, aku suke ke tidak ngan die, kan. Owait...i feel safe wit him, feel useful...If u dare ask me about whether he is intelligent enuff for me, he is. He understands what I'm talking about. He luvs futbol...he luvs F1...he luvs dining out like me...He appreciate my interest in books...in fact die pon bace buku. He met me expectations? Hahaha...nieh susah sket nak ckp. Basically my gals akan terkejut la kalo nak judge bab apperance sbb die sangatla tak ensem. 1st kalo ikut dr segi rupe....dah out, beb!!!! Tp lepas tuh aku pk rationale balik, mende nieh tak bawak ke mane...aku diamkan aje. At the end of the day...tak kisah pon. Then come to think about which skool he was from...RMC...dah kantoi! Aku punye la tak minat RMC boys dulu...n I'm dating to one now? Adoiiii...n so many other things yg langsung tak kena in principles pasal die nieh...

Back at home...bile aku 1st kuar ngan die. I just mentioned his age to my mum...mak aku terus gelak tak ingat. Tau ape ibu aku cakap?Bagusla tuh!!!Older guys knows what they want...". Me trying to explain macam mane directnye die nieh punye approach...ibu aku dgn muke relax berkate, "baguslah tuh".

Bile die anta aku balik, ayah ternampak. Ayah tak tanye, but ibu explained to ayah depan aku. Malu tah hingat aku jdnye. Penat jugak aku nak explain die bukan bf aku, just kwn satu tpt keje. Guess what ayah said? I can't believe dis is my father's sentence:"Sayang org yg sayang kite..." N aku terus blur...

Smalam, aku smpai2...die tgh bz. Die gamit aku, sbb die takleh ckp (tgh dok melayan mat salleh tuh!). Tibe2 die letak ferraro rocher kat dlm tangan aku. Aku pandang die, die dok sengih2 jek. Bodoh tul. Last2 aku bla. Before die balik, die singgah kat table aku, ckp nak balik. Punye hebat kitowang cover...tp tibe2 die bukak aspect aku, tgk AHT. Aku punye hangin sbb aku bad mood! AHT aku tinggi....n the only person yg aku taknak menyakitkan ati aku is:HIM. Aku pandang die, aku terus bla jek...die blur...

Mase break, lepas Isya' die call. We had our talk...all went well...tuh yg jd smpai topik November Rain nieh kuar..sbb die tgh dgr Guns and Roses mase call aku...n...last2..."I'm falling for u...". As usual...aku senyap. What i can say..."I can't reply anything u say..." n...."I'll wait.". He doesn't know at dat point of time I wuz going to cry. I'm still wondering why it hurts so much...n he's the victim of the situation at last...

Macam lagu Melly ngan Kris...Naluri ku berkata...tak ingin terulang lagi....kehilangan cinta hati bagai raga tak bernyawa...

Teruk jugak bile dah sekali putus cinta nieh...

p/s: Aku wat quiz nieh...poyo jek!

Wednesday, July 05, 2006

love and life



SUNDAY- We went to Mutiara Damansara. Dis is the 1st time I went there. Kalo ikutkan tpt nieh jauh giler bangat ngan tpt aku n baru bukak. Dats the reason aku tak penah pergi. We ate in a very nice place...he ordered things yg macam2 tau2 jek aku suke (tp gua tak ckp la). Then we watched Fast and Furious - Tokyo Drift. Pastu...go for book shopping...pastu, lepak again...Last but not least, when tp Perantau n have supper. It wuz a nice day...

MONDAY- Not meeting him at all...calls were bad...bad..bad day at work...tension giler.

TUESDAY- I had my leave. Nak balik kg cuz ade hal. He picked me up, had our lunch...watched Superman...n...we had our great day together. By the way...we had actually spoke about things...so, I decided to make it slow...

Today...not sure what's going to happen. If things are meant to be...it will meant to be....otherwise, aku macam biase...

Saturday, July 01, 2006

Nak cepat!

Photobucket - Video and Image Hosting

I STILL- BACKSTREET BOYS

Who are you now
Are you still the same
Or did you change somehow
What do you do
At this very moment when I think of you
And when I'm looking back
How we were young and stupid
Do you remember that
No matter how I fight it
Can't deny it
Just can't let you go
Chorus:I still need you
I still care about you
Though everything's been said and done
I still feel you
Like I'm right beside you
But still no word from you
Now look at me
Instead of moving on I refuse to see
That I keep coming back
Yeah I'm stuck in a moment
That wasn't meant to last
I've tried to fight it
Can't deny it
You don't even know
(Repeat chorus)
I wish I could find you
Just like I found you
Then I would never let you go
Though everything's been said and done
I still feel you (I still feel you)
Like I'm right beside you (like I'm right beside you)
But still no (still no word) from you

Bosan aaa...arinieh aku takde mende nak story sangat aaa..basically...Argentina nak lawan Germany...so aku kena tgk game..malas nak bincang mende banyak2. Cumeeeeee..aku blur with dis:

"dear, u don have 2 thank me 4 anything. thank urself 4 being u. in fact i thank u dear..."
What the heckkkk? Blur lagik aku. If only he knows the real me...sure lari jauh kan!?

Takde mende..craving nak makan eskrem..pastuh asek2 repeat nyanyi lagu nieh...Tah hape2 aaa aku niehh...hehe..

Thursday, June 29, 2006

Blur



I'LL NEVER BREAK YOU HEART-BACKSTREET BOYS

Baby, I know you're hurting
Right now you feel like you could never
Love again
Now all I ask is for a chance
To prove that I love you

From the first day
That I saw your smiling face
Honey, I knew that we would
Be together forever
Ooh when I asked you out
You said no but I found out
Darling that you'd been hurt
You felt like you'd never love again
I deserve a try honey just once
Give me a chance and I'll prove this all wrong
You walked in, you were so quick to judge
But honey he' s nothing like me

Chorus:
I'll never break your heart
I'll never make you cry
I'd rather die than live without you
I'll give you all of me
Honey, that's no lie
(2x)

As time goes by
You will get to know me
A little more better
Girl that's the way love goes baby, baby
And I (I) know you're afraid (know you're afraid)
To let your feelings show (feelings show)
And I understand
Girl, it's time to let go (girl, it's time to let go because)
I deserve a try (try) honey
Just once (once)
Give me a chance (chance) and I'll prove this all wrong (wrong you walked)
You walked in, you were so quick to judge (quick to judge)
But honey he's nothing like me
Darling why can't you see

Chorus (2x)

Bridge:
No way, no how (I'll never break your heart girl, I'll never make you cry)
I swear (Oh I, oh I, I swear)
No way, no how (I'll never break your heart girl, I'll never make you cry)

Ntah aaa. Aku hepi sbb dpt men2 ngan Cik Ayen...yeayy...lame tak mendengar cite kawan baik aku nieh. Windu sangat kat die. Skali tetibe anta aku sms bodoh. Ayen...dikale2 world cup nieh ko la segalenye utk aku. Bile ko takde, sunyi rase idup aku tgk game bola sowang2. Rase nak meleleh jek..sedih betul! Tp dpt la kitowang bercerite pasal Argentina td...heheh..syioookkk...Ayen mmg gempaq!

"Die" tunggu aku. Yelah...aku kate nak dtg opis awal arinieh sbb aku makan ngan Su kat Putrajaya. Tgk2...kitowang smpai lambat. So, die kena balik pulak. Tak dpt la jupe aku. Majuk ke? Ntahlahh...

Pastuh...pagi2 buta dh sms aku. Kdg aku pelik jugak, bangun Subuh ke. Hahaha. Boleh tak aku ade suspicion macam nieh kat die. Probably dis is the reason I'm being cautiois...papepon...it's gud to have sumone yg really understand about my job! Slame nieh org ingat aku tah keje ape...pakai wangi2...calit sane sini, lepas maghrib dah jalan gi keje. Nak2 plak van aku tuh apek yg bawak, org ingat gua GRO bertudung gitu...haha...Tak nampak gaknye tag aku yg besar nieh dr mane..

So, basically...as a companion yg memahami keje aku, he is. Sbb die pon keje macam aku. Been in my team...so samelah waktu kejenye. N dgn baiknyelaaaaaa call aku nak tanye development aku arinieh. Dgn jujurnye aku ckp....gua stressed up! N tau ape die cakap? Takde sape yg keje macam kitowang yg tak stress n tak penat! Guuuuudddd...!!! Dr org yg kate, "Alah keje ko senang je!"

Aku pernah cakap kan rasenye, aku takleh tolerate kindness...cuz i'm gonna be sad. Aku rase cam sedih plak tetibe bile org care nieh. Not dat aku kate aku tak appreciate...but macam mane ek? I mean...the last time one person really cares about me cost me my heart kan...n tibe2 ade org yg buat macam nieh everyday ngan ko...macam tak biase n menakutkan. U're wondering whether he knows the phrase of giving up n how long is he going to hold on...

Frankly dear, i miss u. Yup, he's a very frank person. Tak pernah nye nak hide! But... aku? Bisu when he said dat. His reaction? Bengang kot...

Gua takut beb! Itu jek. Skang gua dah admit. I'm taking it as missing me as a fren...tp nak reply balik miss u 2...ntah aaa...apasal ta kuar ek!

Okeh aaa...blur again...back to work Sha oiii!!!
p/s: me in purple to work 2day...

Wednesday, June 28, 2006

Blur!



BURN-TINA ARENA

Do you wanna be a poet and write
Do you wanna be an actor up in lights
Do you wanna be a soldier and fight for love
Do you wanna travel the world
Do you wanna be a diver for pearls
Or climb a mountain and touch the clouds above
Be anyone you want to be
Bring to life your fantasies
But I want something in return
I want you to burn, burn for me baby
Like a candle in my night
Oh burn
Burn for me
Burn for me
Are you gonna be a gambler and deal
Are you gonna be a doctor and heal
Or go to heaven and touch God's face
Are you gonna be a dreamer who sleeps
Are you gonna be a sinner who weeps
Or an angel
Under grace
Ill lay down on your bed of coals
Offer up my heart and soul
But in return
I want you to burn
Burn for me baby
Like a candle in my night
Oh burn burn for me burn for me
Yeah
Ooh
I want you to burn baby ooh
Laugh for me
Cry for me
Pray for me
Lie for me
Live for me
Die for me
I want you to burn
Burn for me baby
Like a candle in my night
Oh burn burn for me burn for me
Yeah
Ah yeah
I want you to burn
I want you to burn for me baby
Ohh yeah

Aku tak sure aaa aku dh pernah ke belum letak lagu nieh dlm blog..tp aku sangat la suke lagu nieh. Aku rase kan, bile aku nyanyi lagu nieh...dgr lagu nieh...aku berade diawang-awangan & jadi sangat mengade2!!!! Hahahaha...

Okeh...start with d morning. Morning means=balik keje. Balik keje means, siap2 nak tido. So, lepas Subuh..weeennggg...lelap sket..mamai. Tibe2 8.00 p.m..phone rang.
"Assalamualaikum...haiii...dah balik?"

IT'S HIM. Aku pon menjawab. Tah camne sore aku, but basically aku okay la...cume sangat2 mengantuk n penat!!! N aku teringat soklan last die tanye aku. "U pilih shift nieh ke diorg bagi?" Aku jawab aku pilih. Then he asked, why. Aku jawab, "Relax aaa...bujang. Dah kawen len la boleh i tukar shift...". He laughed. Kelakar ke? Hahaha..ntah aa...yg aku nieh pon satu, menjawab dgn penuh jujur. Ngantukla katekan...hehe...

Kul 12.00. Breeeppp...sms. Tanye dh bangun tido belum. 6.30- again. Ask me pasal nak gi keje. I dunno...it's getting weird..his sentences. Now, from u, it turns to dear...N suddenly kate nak stay back smpai aku dtg keje...Well...tp exhausted. Yelaaa....aku sniri exhausted, inikan pulak die! Pangkat die ngan aku, die lagik tinggi..aku lagik kuli. Basically...otak die lagik penat dr aku...So? Aku ckp la..tak payah menyusahkan diri cuz aku rase tak perlu pon stay back jupe aku. Kalo dh abes keje kul 6...jgn la tunggu lagik sbb aku start keje kul 8 abeh kul 5 pagi!!!

Then die jawab: Taklah..sbb nieh pasal u. Aku cam speachless...last2 aku insist jugak die balik umah n tido. Then, aku gi send msg kat bos die kate die nak cuti... itu jek. Basically...aku sniri tak tau camne nak smpaikan. Tak ke pelik byk2 org yg nak smpaikan msg, aku yg die suruh? Aku tak satu team agik ngan die, pastu die de bos baru...n basically org ingat kitowang tak kenal each other (maklumla...org ingat aku pendiam kan! hahah. Smpai Shivani tuh pergi tanye aku, "Eh, how come u know he wants to take leave?" Aku punye blank la nak jwb!!!!

Ntah aaa!!! Blur. Now I'm trying to treat him like Ayen...tp orgnye tak treat aku macam Ayen treat aku. Too much sweet is not gud for ur health kan...so, aku pon cam blur...last2? GO WITH THE FLOW!

It's still new...tgklah macam mane nanti. Basically kalo tanye aku, aku langsung tak reti nak buat ape..just tgk jekkk...

N...FRANCE WONN!!!
Yeayyy...hepi! Aku kaco mentor aku si Satria nieh sbb die sokong Spain. Bestnye! Aku mmg tak suke Spain...ape lagik, menjerit2 rasenye dlm ati. Tak cover aku melompat tgk game smalam...sbbaik time tuh takde customer...hahaha..

Okeh...blur..back to work...

Tuesday, June 27, 2006

Yang Memahami



GOODBYE ME LOVER-JAMES BLUNT

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

I am a dreamer but when I wake,
You can't break my spirit - it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
I'd be the father of your child.
I'd spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bear my soul in time,
When I'm kneeling at your feet.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.
I'm so hollow, baby, I'm so hollow.
I'm so, I'm so, I'm so hollow.

Kowang kalo nak tau nieh la lagu yg paling menyayat ati liriknye utk aku...adoddoooiiiii...gua dgr lagu nieh gua tak sedih2...tak jiwang2. Tp once gua bace die punye lirik rase macam nak tik...tik...tikkkkk...ish2!

Arinieh takde mende la. Aku jupe comforter Harry Potter....very nice! Tp mahal, standard price la beb. Pastu aku merayau meraban. Kejap jek sementare tunggu transport aku dtg...

Pastu sampai opis ade la org tuh sengih2 plak...nyampah....ye2 ckp nak jupe aku skali kejar bas...so, tak jupe aku langsung. Sent sms jek lagik...well..to be honest, aku pon tak tau nak pk ape. He'd been asking about me these last few days...calling and sending sms. When i was working, sumtimes he came n just talk to me. Later on, he took pix for my painted face (kitowang paint muke ikut bendera England, tp aku ikut bendera Indon, same color...but no cross). He kept my pix in his phone.

The thing started to get personal. He's now asking me about my luv life. N alwiz reminded me about owing him a lunch...a bfast...btw...it's more than 3 times. Speaking of owing, i owe so much help from others as well...tp die nieh..ntah la! He asked me out...but...i guess, i dunno what to say!

These 2 days, he's calling me "dear" in his calls...n asking when am i going to fall in luv again..

Not dat I dun like him, but it's getting to fast. I can see dat he's actually a very straightforward person, but we just knew each other. I mean, dulu kitowang satu team kan! But tak byk yg aku boleh tau sal die nieh...

I'm afraid dat aku yg perasan, so i keep quiet a lot. But to be honest...when he says he likes me...(not dat he luvs me!), aku cam speachless...n at last made jokes about it...

So, nak kuar ke? I'm scared. HONESTLY SCARED. I can go for dates, but tibe2 aku cam takut. Well....dis is what u get when u broke up with ur guy n u're afraid of the repetition of the history...

What shall I do? I dunno..pls...
Go with the flow, I guess...

Monday, June 26, 2006

take the lead



MENANGIS SEMALAM-AUDI

Kau sempat ucapkan pisah
Saat kau beranjak pergi
Tapi perasaanku
Tak berpaling darimu

Kau ucapkan jangan pergi
Saat ku datang kembali
Tapi luka ini
T'lah membeku tak mencair

Tahukah kamu semalam tadi aku menangis
Mengingatmu mengenangmu
Mungkin hatiku terluka dalam
Atau selalu terukirkan kenangan kita

Kau telah hadirkan kita
Untuk menggantikan aku
Tanpa kau sadari
Aku takkan pernah mengganti

Kau ingin tinggalkan aku
Dan menyandingku kembali
Ini takkan adil

Untukku ataupun dirinya


Lagu yg sangat la cedihh...ari2 aku dgr lagu nieh kat radio laaa...tv laa...pastu aku gi makan kat kedai mane tah die pasang lagu nieh. At 1st, macam malas nak amik pusing title sume...tp dah everyday dengar, so lame2 terpaut la jugak...hehe..

Aku tgk cite nieh semalam. Besttt!!! Sbb aku mmg suke tgk org dancing kan...lawa2 sumenye...lagik2 tang body...fullamakkkk!!! Kan best kalo spare tyre aku takde....macam papan plywood...hahaha...

Antonio Banderas. Aku takdelah minat sangat mamat nieh, tp atas cadangan adik2 aku tuh...aku tgk cite nieh. Cite nieh pasal cikgu dancing. Tibe2 aku terecall balik saat2 aku jd cikgu....rase geli ati plak. Ramainye dak yg bega macam dak2 dlm cite tuh. Ape2 pon aku rase thankful la sbb students aku tak melupekan aku nieh. Ade yg still sms aku smpai skang, email la..tula nilaaa...Ade plak yg terserempak ngan aku kat memane...basically terkejut bangat la sbb cikgu tak pakai baju kurung kan..hehe...

Take The Lead. A nite before dat aku tgk Dirty Dancing: Havana Nights. Pagi tuh pulak aku tgk Vanity Fair. Sumenye kat umah la. Series of cite2 yg menarik pade aku la. Aku rase byk2 cite dancing skang aku tetap dengan Save The Last Dance kot!

Ape agik ek...oooo....tak banyak cite, basically. Sbb penat sangat. Nieh pon penat lagik nieh padahal baru Isnin, keje dah memenatkan. Wish aku balik n tido pasnieh aaa...huuuuuu..

Aku nak wish beberape org. Basically tak tau la diorg masuk, ke tak blog nieh sbb jupe pon ari2 kan. Tp starting from today, tak jupe diorg lagik dah sbb they've been promoted! Congratulations to my mentors...Mr Satria Zainal Farid n Miss Jaqline...kedua2nye dah jd AMQ...waaaa...dongak la Cik Sha nak pandang lepas nieh. N newly acquianted fren...Mr Afahmi...baru 2 weeks die kaco aku dh kena promote jd mentor. Hehehe. So, no more same shifts...so, takleh kaco aku lagik dah. Tp tak kaco aku plak sangap....hahaha...

Agak2 aku nieh macam mane ek....diorg nieh bebagus belake...wuiiyoooo...respek siot!

Okeh aaaa....nak ckp pe lagik ek? Hmm....aku pon blur. Just a curiosity utk yg membace...."how do u react when sumone says he likes u?" Just asking....takde kena mengena, k!

Tu jelaaaaaa...

Thursday, June 22, 2006

lagu kuuuuuu....untukmuuuuu....adoiii!!!!



IF IT MAKES YOU HAPPY- SHERYL CROW

I've been long, along way from here
Put on a poncho, played for mosquitos,
And drank 'til I was thirsty again
We went searching through thrift store jungles

Found Geronimo's rifle, Marilyn's shampoo
And Benny Goodman's corset and pen

Well, o.k. I made this up
I promised you I'd never give up

[Chorus]
If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad

You get down, real low down
You listen to coltrane, derail your own train
Well who hasn't been there before?

I come round, around the hard way
Bring you comics in bed,
Scrape the mold off the bread,
And serve you french toast again

Well, o.k. I still get stoned
I'm not the kind of girl you'd take home

Chorus

We've been far, far away from here
Put on a poncho, played for mosquitos,
And everywhere in between

Well, o.k. we get along
So what if right now everything's wrong?

Chorus

Adoiii....hari nieh calls sume teruk2 belake beb...huhu...hancus! Nywayz, ape2 pon terjadi...skang aku dh 2nd week on the floor...just did my 1st call coaching...4G 1A (G=Good)(A=Acceptable). No Excellent calls...sbb GSE nye belum begitu excellent..hehehe...So, kena work hard la!

Just asking u these questions...KOWANG PERNAH TAK ADE SUMBER INSPIRASI? Hehehe...kalo kowang nak tau kan, aku adelah satu cite di mane aku ade satu sumber inspirasi mase kat UNITEN dulu. Aku suke giler tgk sowang hambe Allah nieh kerane ponytail dikepalenye dan motor HOndar CBR nyeee...hehee...kadang2 Aprilia.

What happened is, aku bersemangat ke kelas yg aku malas nak pergi just to see his ponytail n weird fashions...just to see him riding in his bike! Rempit beb....tp yg glamour la!

Basically what happened lepas tu kan...UNITEN ade dress code n dis guy potong rambut, getting fat n getting a car. Dah tak best...so...dah tak minat...hahaha...

Now...kat tpt keje nieh aku ade gak sumber inspirasi. Tak minat, tp kalo nampak die jek kan...terus rase semangat...Tp!!!!!

Minggu depan die tukar shift...( 9-6pm) soo...aku takleh jupe die dah....sbb shift aku (8pm-5am)...kesian aku...cediiiiiighhhh!!!!

Camno ek...br dpt news sblm taip blog nieh...huuuuu...so..lepas nieh, lupekan! Takleh dah nak berangan...huwaaa....carikla yg len!

Okeh tuh jek...penat aaa...huuu...

Wednesday, June 21, 2006

my anniversary....ALONE.



WHAT IF-KATE WINSLET

Here I stand alone
With this weight upon my heart
And it will not go away
In my head I keep on looking back
Right back to the start
Wondering what it was that made you change

Well I tried
But I had to draw the line
And still this question keeps on spinning in my mind

What if I had never let you go
Would you be the man I used to know
If I'd stayed
If you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know

Many roads to take
Some to joy
Some to heart-ache
Anyone can lose their way
And if I said that we could turn it back
Right back to the start
Would you take the chance and make the change

Do you think how it would have been sometimes
Do you pray that I'd never left your side

What if I had never let you go
Would you be the man I used to know
If I'd stayed
If you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know

If only we could turn the hands of time
If I could take you back would you still be mine

'Cos I tried
But I had to draw the line
And still this question keep on spinning in my mind

What if I had never let you go
Would you be the man I used to know
What if I had never walked away
'Cos I still love you more than I can say
If I'd stayed
If you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know
We'll never know

Hehehehe...ape ek nak cite kat kowang? Hmmm...yesterday aku MC for the 1st time! Takleh gi keje sbb Dr kate..."Shahida dok rumah jelah arinieh. Take ur rest, dear...tak boleh pergi keje macam nieh!". Thereeeeee....bukan aku saje2 buat2 MC, dr yg suh MC tau!!!!

Basically...aku still tak sihat....until now. Still terbatuk2 nieh. Aku nak bukak friendster sbb aku dpt a very important msg from sumone yg sangat important...dh berkurun rasenye tak dpt msg die nieh...well...guess what? Satu jek PC boleh gune kat kiosk tpt keje aku nieh...n I'm using it...tak boleh access frenster. What a Shame!!!!!

Gare2 BANANA MOCHA FRAPUCINO Starbucks. Sumenye terus hancus lepas aku minum mende alah tuh. Tulahhh...lenkali kalo nak mengidam tuh agak2. Hahahaha...padan muke. Dah elok2 sakit tekak, terus knocked down demam tak hingattttt...padan muke aku...hehehe...

Well....basically...seingat aku....tahun lepas pon aku demam macam nieh. Worst. Terukkkkk sangat. Sakit sangat. The reason? Lack of sleep for my very final paper...traveled from KL to Bandar Muadzam Shah in a very2 rush hours....naik 4wd yg dipandu secare bahayeeee...n aku akhirnye vomit dgn teruk skali....at the end of the day...BROKE UP WITH MY MAN...

Best kan? Ntahlah. Come to think about it again...tak tau macam mane aku boleh sampai ke date 19/06/2006 nieh. How I survived. Terkejut ke tidak? Terkejut sangat. Hahaha. Last time aku ingat dis date will never come...tibe2 aku sedar tak sedar...to much changes...including to date from 19/06/2005....I lost 10kgs....huhu...

I survived. Thru heart pain...thru so many things....n the most important thing aku rase hepi pasal date tahun nieh: I'M STILL SINGLE. Itu yg aku wish thn lepas and I got it dis year. Aku dah pernah cakap...I certainly taknak people especially sape2 pon...ingat my heart is easy to get. I might be frenly, but not ez...kay?!

Saat takleh dilupekan. Lari bawak ati ke utare kejap tuh. Mase tuh...ntahlah, tak tau pk ape. Yg penting, ade sowang nieh pandai aaa jage ati aku. Sape agik, my best buddy-Su. She brought me to see the ocean...tgk laut di kale sunset...let me be on my own for hours to be alone....n...after dat...aku just idup cam biase balik...

Remember the nites, when Ayen teman tgk bola...taklah teman in exact words...but we alwiz have sumthing to discuss...n sumtimes kena teman aku dok kedai buku....when he heates books...

Ape ek? Basically...just hepi to be with my best buddies thru dis year...Without them...I'm Nothing...

Thanx for being my frens even though other people are resisting...thanx..Luv U..Muaaaahhh!!!!:P

Back to work....jgn jiwang dah!:D

Saturday, June 17, 2006

Patah Sayap Malam



PATAH SAYAP MALAM- MASSA

Ku cari cahaya dalam kegelutan warna
Sewaktu malam resah mengibarkan sayapnya
Ku temui dia bayang malam yang terluka
Pesona cintaku pun terbakar

( korus #1 )
Dan puisi cinta tertumpah tintanya berdarah
Tersingkir dari titian makna yang setia
Tercalar purnama turut sama menjadi kan saksi
Luka cinta ku yang tak berhenti

( korus #2 )
Malam yang ku dakap megerikan mimpi
Malam yang ku dakap telah dinodai
Harumnya bunga cinta dibasahi hujan
Sebaknya di hati ku tangisan

( korus #3 )
Kusimpan kenangan bersama malam kecundang
Patah sayapnya kehampaan

( ulang korus #1 )

Begitulah aku kau tersiar di pandangan mata
Setelah kian lama dalam dakapan cinta
Patahlah sayapnya malam yang penuh dengan sengsara
Bagai diriku yang kau perdaya
( ulang korus #2, #3 )

Addoiiii..sakitnye tekak nieh. Arinieh cam bad day...boleh nyanyi la lagu BAD DAY arinieh...hehehe..tapi nyanyi tak nyanyi gak aaa...sbnrnye taklah hepi sangat sbb AHT tinggi melampai....tolonggggg!!!

Takleh cakap sal keje aaa. Kang mesti ade senyum, ade masam....ade macam2. Tp lately aku suke sangat carik gaduh...sbb org buat kerek ngan aku. Adoihaaiii..kenape la diciptakan kap lam ya nga dalam dunie nieh...pening aku seh!

Basically collegue aku dlm nieh okeh2 belake la. Yg tak best yg berade di negare sanun tuh...menyampah benor aku. Dh bagi details cukup, lagik mau suruh pusing2 ajek. Nk jek aku belasah cukup2 kalo ade depan aku....adoiii...kenape la lidah diorg nieh berbelit sangat!!!

Tp bile aku balik kang, aku jugak yg tergelak sorang2. Su kate semenjak aku keje sini, aku dh pandai buat lawak pasal org len. Siap ade immitation lagik. Ntahlah...satu mende aku blaja kat sini, untuk ari nieh...mende arinieh...untuk besok...mende besok. Barang lepas jgnkan dikenang...ecewwwaaahhh!!!

Aku tak pernah MC, aku tak pernah cuti. Kalo boleh nak jek aku wat attendance aku nieh jd 100%, walopon aku tak bagus mane. Kalo dimanjekan sangat diri aku nieh amik cuti kang mesti macam2 jadinye nanti...besok2 kalo sakit betul2...tak ke susah, kan?!

Skang nieh tgh sakit aaa nieh. Smpai pg td Su sound aku, "ko nieh jln nampak pintu tak..? Aku tgk macam lembik semacam jek!" Hahaha. Balik2 jek mmg aku dh lembik. Uwan aku smpai tegur, susah sangat ke keje nieh sbb kate die...badan aku dh susut sikit. Kate wan aku laaa...ikut ibu aku still byk tak puas ati lagik nieh, especially tang perut tuh byk lagik spare tyres...hehehe...

Bukanlah keje nieh susah, tinggal lagik kebolehan aku tak sampai sangat sbnrnye. Boleh...tp kenalah amik mase. Kadang2 tuh aku terpk jugak ape dh jadik ngan otak aku macam takde oksigen...lembab ajek. Tp lepas tuh pk2 balik malas nak amik pusing laaa...aku buat ape aku mampu, aku blaja setiap ari aku leh blaja. Jgn amik cuti...keje la sampai pandai...itu jek aku leh buat...

My target: to be as gud as my mentor aaa...nak kate org len, aku takleh judge sangat sbb all dis while yg aku tgk best jek ialah mentor aku. Hehe. Been listening to other people calls.....cam tak happening. Explanations....not dat happening as well. Tp gua blaja jek laaa...nak wat camne...no choice beb kalo nak makan!

Lately aku pon pelik ngan diri aku nieh...penyegan semacam la pulak. Tah hape2. Aku leh cakap ngan org, tp cam aku segan tibe2. There are people yg tegur aku, aku rase panas semacam jek muke nak jawab. Mengong ke pe? Ntah aaa. Tibe2 cam best jd pendiam sket, jgn cakap bebanyak sangat aaaa...save voice utk keje la Cik Sha oiii...

Aku mimpi ular byk kali aaa sejak kebelakangan nieh. Belit aku pulak tuh. Besar giler ular tuh! Dlm pd tuh aku puas pk dose pe dah buat smpai asek mimpi ular ek? Aku dah la allergik ular nieh...adoiii...

Yeayyyy...ari Jumaaat dah! Aku tak balik aaa minggu nieh. Save bajet. Aku windu ibu aku nieh, tp aku ingat balik next week jek, senang sket gaji dh masuk kan!

Aku rase aku dh jd sumone yg MEMBOSANKAN...ye ke ek? Judge la bile bace blog nieh ekkk...

Sok, luse...bachelor's weekend....hungga2...no dates. Hehe. Boleh tido sepak2...yeayyy!!

Adriana...awak contact la saye kat blog nieh...takleh anta msg kat awak kat blog awak tuh...

Ayennnnnnn....i miss u, my buddy!!! Hapasal windu sangat kat ko nieh weeiiiiii!!!!

Bla sambil berjiwang...

Tuesday, June 06, 2006

japanese women



CHECK ON IT -BEYONCE KNOWLES FEAT SLIM THUG

feat. Slim Thug)

Swiss Beats
DC - Destiny Child
Slim Thug

[Slim Thug]
You need to stop playing round with all them clowns and the wangstas
Good girls gotta get down with them gangstas
Go head girl put some back and some neck up on it
While I stand up in the background and check up on it

[Chorus]
Ohh Boy you looking like you like what you see
Won't you come over check up on it, I'm gone let you work up on it
Ladies let em check up on it, watch it while he check up on it
Dip it, pop it, twork it, stop it, check on me tonight

If you got flaunt it, boy I know you want it
While I turn around you watch me check up on it
Oohhh you watchin me shake it, I see it in ya face
Ya can't take it, it's blazin, you rock me it amaze me
You can look at it, as long as you don't grab it
If you don't go braggin, I'ma let you have it
You think that I'm teasin, but I ain't got no reason
I'm sure that I can please ya, but first I gotta read you

[Chorus]
Ohh Boy you looking like you like what you see
Won't you come over check up on it, I'm gone let you work up on it
Ladies let em check up on it, watch it while he check up on it
Dip it, pop it, twork it, stop it, check on me tonight [x2]

I can tell you wanna taste it, but I'm gone make you chase it
You got to be patient, I like my men patient
More patience, you take might get you in more places
You can't be abrasive, have to know to pace it
If I let you get up on it, you gotta make a promise
That you gone put it on me, like no ones put it on me
Don't bore me, just show me, all men talk but don't please
I can be a tease, but I really wanna please you

[Chorus]
Ohh Boy you looking like you like what you see
Won't you come over check up on it, I'm gone let you work up on it
Ladies let em check up on it, watch it while he check up on it
Dip it, pop it, twork it, stop it, check on me tonight [x2]

[Slim Thug]
I'm checking on you boo, do what chu do
And while dance I'ma glance at this beautiful view
I'm keep my hands in my pants, I need to glue em w/ glue
I'm in a trance all eyes on you and your crew
Me and my mans don't dance, but to feel ya'll bump and grind
If won't hurt if you gone try one time
They all hot, but let me see this ones mine
Its slim thug and DC outta H town

[Chorus]
Ohh Boy you looking like you like what you see
Won't you come over check up on it, I'm gone let you work up on it
Ladies let em check up on it, watch it while he check up on it
Dip it, pop it, twork it, stop it, check on me tonight [x4]

Hmmm...adelah mase sket nak bercerite nieh. Well, gambo nieh gambo buku yg baru aku beli last week. Dis book as per dis month, 1 book for each month. Start balik dgn ape yg pernah aku buat dulu. But dis time around, I'm NOT going to read luv stories, if it's possible, bacelah mende2 len. Lagikpon aku tgk dah byk buku yg bukan luv stories available skang nieh...hepi Aunty Sha....hehehe..

Tajuk buku nieh macam menunjukkan aku nak kurus. Hahaha. Tp buku nieh bukanlah pasal kurus, buku nieh ade everything, all in one. Die ade diabetic and obesity facts, ade facts pasal eating habits satu dunia, n lots and lots of facts. Its actually a true story along with facts, figures n researches. Yg paling best, die ade quotes, n die ade recipes! Most of them are Japanese recipes, bukanlah aku nieh giler sangat nak memasak ala Jupon, but I really, really learn a lot. Di samping bermimpi suasana kampung Jupon n New York yg bz dalam buku nieh, I get to know the recipes, the facts n lots and lots of other knowledge. Bagus tak? Now I really luv reading....hihihi..

CUME... buku nieh, kaler ijau. Buku aku exactly macam di atas, tp warne shocking pink. Hmm...kowang nak tau, waktu lunch break aku, lepas mengadap PC nak update blog nieh utk kowang, aku bace sat buku nieh. Sambil makan bekal aku. Aku leh kate bekal aku sangat bagus skang, gud for my health...hehe...sile refer stories yg sebelum nieh ekk...

Semalam GREEN DAY. Environmental Day, so sume org kena pakai baju ijau. So, aku kenalah beli baju ijau. Dpt satu kemeja, sebbaik harge ok...Alhamdulillah. So, aku pon pakai la ijau. Work? Alaaa...ade hari down, ari ari up...so...paham2 la sniri. Keje macam aku, ceritenye tak menentu. Bukan ke mende yg paling susah nak dihandle ialah owang? So, pk la sniri...

Other than dat, kawan2 aku dah ramai bebeno yg nak resign dr sini. Tak tahan pressure, itu sbbnye. Aku leh paham situation dowang nieh, so aku tak marah pon bile dowang cakap nak brenti. Ikutkan aku sniri pon rase pressure, tp keje...mane yg tak pressure? Dah elok2 dpt keje takkanlah aku nak brenti...Tolak tambah banyak kali..terlalu byk mende yg elok leh aku pkkan skang...bile aku keje kat sini. So? takkanlah nak brenti just because tak tahan pressure?

Walopon kalo diikutkan muke aku yg paling garang, tp aku rase aku masih belum lagik give up. By the way, mentor aku dtg arinieh, tp arinieh die bukan mentor aku. Huhu. Aku segan aaa plak bile nampak die nieh! Hahhh...semalam windu sangat, arinieh tak reti aku nak menegur! Hahahaha. Die sakit aaa. Td aku tanye, "Are u sick?" Malas gua nak gune "not feeling well", sopan yg amat rasenye. Die angguk n lepas tuh aku malas nak kaco laaaa...whatever!:P

Ooo..ape aku wat weekend aritu? Aku tak cite kat kowang agik kan! Haaa...weekend arituh aku gi tgk KL INTERNATIONAL MOTORSHOW, Cik Su yg bawak. Die kan giler bab2 keta nieh. Aku suke jugakla...tp as usual, aku paling suke keta F1...keta len susah sket. Hehehe. Aku rase, aku nieh lebih kepade keta yg nampak hodoh kot...tp performance...perggghhhh...huhu...

Last2, car of the day pilihan aku - HAMANN MINI COOPER. Keta kompot yg comey tuh menambat ati Cik Sha...nntlah aku letak gambonye di sini satu ari nnt...worait!!!

Okeh aaa...dah takde mende len nak story...smpai di sini saje la nak story...story byk pon tak gune...back tp Naomi Moriyama on my lap....tatataaaaaaaa....

p/s: suke lagu nieh!:D

Monday, June 05, 2006

i miss you



BAD DAY -DANIEL POWTER

Where is the moment we needed the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue skies fade to grey
They tell me your passion's gone away
And I don't need no carryin' on

You stand in the line just to hit a new low
You're faking a smile with the coffee to go
You tell me your life's been way off line
You're falling to pieces everytime
And I don't need no carryin' on

Cause you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day
You had a bad day

Well you need a blue sky holiday
The point is they laugh at what you say
And I don't need no carryin' on

You had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day

(Oh.. Holiday..)

Sometimes the system goes on the blink
And the whole thing turns out wrong
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I'm not wrong

So where is the passion when you need it the most
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost

Cause you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
You've seen what you like
And how does it feel for one more time
You had a bad day
You had a bad day

Had a bad day
Had a bad day
Had a bad day
Had a bad day
Had a bad day

Alaaaaaa...bosannye kalo facts kowang dah tulih ilang macam tuh...adoiii...tak best...!!!

By the way...malas nak taip balik...tgklah kalo aku rajin besok. Nywayz...i miss my old mentor. Dis week I'm going to have a new mentor...adoii...kelibat mentor lame aku langsung tak nampak. Dah la aku nak tanye die, tak dpt tanye...Takpe aaa..sum other time. Mentor aku yg nieh okay jugak, but not the best laaa..

Maleh aaa nak taip balik, buang mase...tata see u bye...meh layan lagu....

Thursday, June 01, 2006

apple



DEMI WAKTU-UNGU

aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
yang kini hadir diantara kita
namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
yang slama ini temani hidupku

maafkan aku menduakan cintamu
berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
maafkanlah diriku sepenuh hatimu
seandainya bila ku bisa memilih

kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
mungkin semua tak kan seperti ini
dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
membawa aku dalam kehancuran

Aku tak suke lagu nieh nye lirik. Rase nak belasah jek tukang nyanyi tuh...hukhuk...cian pompuan tuh weh...tak bersalah! Tapi demi melodi die yg aku goma sangat tuh...demi org yg nyanyi tuh sorenye best sesangat...jd aku suke la lagu nieh..hehehhe...mule2 benci tp dah lame2 best plak...siap melalak kat dapur (tp slow2 takut jiran dengar..kuang3)

Okeh aaa....takde mende sangat aaa....tp lately cam biase aku akan ckp ketidakpandaian aku wat keje lagik. Huhhh...dah nak masuk 3 bulan keje sini tak jugak pandai2. Tp aku takkan give up laaa...Seingat aku dlm idup aku nieh tak pernah nye ade kejayaan mudah. Mesti ade pengorbanan...termasuklah wang, reta dan segale2nye...So, maybe Tuhan masih menduga aku...so, aku terime dgn hati terbuka walopon terluka...ecewwwwaaahhhhh!!!

Gambo apple nieh comey kan? Utk pengetahuan kowang laaaa...ade cerite di sebalik buah epal ijau nieh. Sbnrnye dr student agik aku suke makan buah epal ijau. Melalui pengalaman aku, kalo aku skip dinner yg heavy dan makan epal ijau je, aku nye badan cepat la turun. Wat mase nieh, berat bdn turun, walopon shape nye hampir serupe...hehehe...semenjak keje nieh aku peratikan dh ade baju2 time badan lawa boleh pakai balik...hehe..jimat duit aku tak payah beli baju baru...huhu...

So, kat sini aku masih mengamalkan epal ijau aku tuh. Cume ade mase aku tak dpt amalkan sbb epal dah abih aku tak gi beli, nak gi Tesco malas jek. So...one day mase aku tgh basuh epal aku kat sinki kafetaria, tibe2 epal tuh jatuh n tergolek bawah sinki (sebbaik bersih bawah tuh!). So...aku pon kejar epal aku yg bergolek bawah sinki tuh n masuk bawah sinki. Sangkaan aku, takde org nampak aku menonggek kat situ...

Malangnye ade sowang mamat yg nak basuh tangan kat situ ternampak...n die terus menegur aku dr belakang. "Dah dpt buah epal tuh?" die tanye. Aku tersengih2 pi basuh balik buah epal aku...n merah muke tak ingat...Aiseh, malunyeeee....tak hingat!

So, die pon tanye, aku takmo makan nasik ke, aku jawab...takmo. Sbb? Aku takut cirit birit (takkan pulak nak bgtau aku tak makan nasik malam sbb dah gemuk! hahaha).

Aku lupe dah kejadian tuh...tp beberape kali sejak kebelakangan nieh aku slalu bertembung ngan mamat tuh. 1st time aku bertembung ngan die lepas kejadian tuh, kat lift mase aku nak pi naik tangge kecemasan, die plak naik lift sbb opis die tingkat paling atas. Senyum lebar die nampak aku. Siap tanye, "tak bawak ke buah epal ari nieh?" Aku tersipu2 cakap tak...hahaha..padahal buah epal ade kat tangan.

Kebetulan waktu aku jinjit buah epal asek terserempak ngan die. Smpailah semalam aku tak bwk, tp bertembung. Aku tak perasan die, sbb pintu dah nak tutup...die siap tahan pintu tegur aku, "hi buah epal!!!" Aku blushing agik.

Kowang mesti nak tau nape aku blushing tak hingat sal buah epal nieh. Utk pengetahuan kowang, mamat nieh hensem yang amat beb!!!! Senyuman die tuh aku rase wat ramai awek Melayu kat opis aku nieh cair...n aku tgk mase die tegur aku pon, ramai yg memandang....hehehe

Yg best tuh...kitowang tak tau name masing2. Aku tau die budak tingkat 3, tak tau deparment mane. Tp die tau pulak aku budak department mane. So, last2 semalam, waktu aku tunggu van, die ade plak. Kate die, die drive...tp tunggu member. So...die pon tanye aku, aku dak seremban ke? Aku pon pelik mane org tau aku dak Seremban sbb aku naik van Kajang. Mostly org ingat aku dak Kajang. Last2...slps puas die ngusik aku (dgn siap usik, nak jd awek saye tak? hahaha), kitowang pon berkenalan secare rasmi. Adoiiiihaaaiii...terkejut awek2 kat sini pandang aku borak ngan die...hahahhaha..

Die nieh kepeng dan kurus. Aku saje tanye die, "Nape awak panggey saye buah epal? Sbb saye bulat macam epal ke?" Die gelak besar...smbil ckp..."Sbb awak comey macam buah epal awak tuh!" Mak aaaiihh..blushing aku dgr ayat Sang Buaya....hahahhaa...

Okeh aaa...break time nak abeh...hehe...nnt kite sambung cite agik...

Wednesday, May 31, 2006

over the hedge



TWISTED TRANSISTOR- KORN

Hey you, hey you, Devil's little sister
Listening to your Twisted Transistor
Hold it between your legs
Turn it up, turn it up
The wind is coming through
Can't get enough

A lonely life, where no one understands you
But don't give up, because the music do
Music do [x6]

Because the music do
And then it is reaching
Inside you forever preaching
Fuck you too
Your scream's a whisper
Hang on you
Twisted Transistor

Hey you, hey you, finally you get it
The world ain't fair, eat you if you let it
And as your tears fall on
Your breast, your dress
Vibrations coming through
You're in a mess

A lonely life, where no one understands you
But don't give up, because the music do
Music do [x6]

Because the music do
And then it is reaching
Inside you forever preaching
Fuck you too
Your scream's a whisper
Hang on you
Twisted Transistor
Music do [x6]

Hey you, hey you, this won't hurt a bit
This won't hurt a bit, this won't hurt
Says who? Says who?
Anesthetize this bitch
Anesthetize this bitch, anesthetize!
Just let me be
Between you and me don't fit

Because the music do
And it is reaching
Inside you forever preaching
Fuck you too
Your scream's a whisper
Hang on you
Twisted Transistor

Okeh...sowi part2 mencarut dalam lagu nieh...tp aku suke aaa lagu nieh..can't help it..hehehe...layan jek laaaa....wokeh!

Bye the way aku ade ckp aku nak cite pasal Over the Hedge arituh kan? Hah, meh kite cite sal Over the Hedge nieh. Nieh adelah cite yg aku tgk ngan Adik. Pasnieh kitowang planning nak tgk Cars plak. Tp aku nye plan nak tgk Da Vinci Code cam lebur jek... ye aaa...macam2 mende nak wat beb!

So, best ke Over The Hedge nieh? Besssttt...besttt...dpt menyenyumkan diri aku yg dah lame buat senyum nieh...hahahha...and most of all..bile Adik hepi, aku pon hepi, bile adik senyum akak die pon senyum...

Baru nieh pergi menjengah Pak Tam aku kat Johor. Aku penat aaa nak tunggu die balik kg tak balik2...n then aku pon called jek aaa kate aku nak dtg. Sbb aku tak smpai ati plak nak biarkan parents aku, aku bawak la skali. Lagikpon bilenye anak dare nieh nak cuti...arituh jelah 29052006 aku cuti...pasnieh raye pon silap2 tak cuti..huhu...

It was fun laaaa...I mean, boleh bermanje2 ngan Pak Tam aku. My 3 bros replaces with my 3 cousins...baye2 adik2 ku jugak...sbb adik2 takleh ikut. So, layan si Ashraff membebel sronok gak...reminded me of Adik so many times. Bile Adib panggey kakak felt like Shahmi calling me...huhu. Looks like I miss my bros too much laa...uhhuuuuuu...

Yg paling best ape lagik kalo boleh nak ganti tudung aku yg ade 3 helai jek skang nieh...hahaha. Dptla carik tudung below RM10 tp sangat2 la lawanye macam tudung mahal jek. Hehe. Shopping takdelah...nak save dgn pelbagai perkare. Yg aku beli keperluan, what else kalo dh telekung for RM35 yg takkan dpt kat KL or Seremban nieh..

Ptg2 Pak Tam bawak jln...tgk makam Sultan Mahmud mangkat dijulang laaa...Laksamana Bentan laaa...hahaha...recall balik sejarah. N malam nak tgk game MyTeam tuh die pi beli udang galah....ish2 rase nak nangeh plak aku time tuh. Pak Tam purposedly brought 3 udang galah yg gabak n kate itu specifically utk aku...terkejut badak beb...udang baru lepas jala kat sungai...n dats for me...org len dpt udang tapi tak gabak macam aku punye...adeehh...as usual...he's very luving dr dulu...never underestimate n alwiz be there...adoiii..takleh ckp aaa...kang ckp sure nak leleh nye...ish..

Pastuh on Monday, aku balik...yeayy...aku tak muntah the whole journey...tuh la...aku nieh takleh jln jauh but dis time gi Johor aku tak muntah. Hehe....sronok aaa..n aku dok mencube soto jek sepanjang balik tuh...hihihi...try test power satu2...hopefully tak gemok gedempol lepas nieh...

Back to work...marks wuz okay last week..but I'm still in academy due for sum reasons. Guess what? Back with my mentor..aduhaiii...wisau betul. Just now been listening to his calls...adoii...bilela aku nak pandai macam die nieh..huhu...

Okeh aaa...maleh nak cite...Got sum things to keep rite now...dun want it to be so juicy...hehhee...rite...tata frenzz....Pray for me, kay!

Tuesday, May 23, 2006

smart guy







Who is your perfect man? (pix)




Smarty boy. It doesnt make him a nerd. The hot guy could be smart. So at least with the smart guy you know he can provide for you money wise. He could also help out with taxes and smart guy stuff that i dont know about because im not very smart.
Take this quiz!








Quizilla
Join

Make A Quiz More Quizzes Grab Code



HIPS DON'T LIE-SHAKIRA FEAT.WYCLEF JEAN

Ladies up in here tonight
No fighting, no fighting
We got the refugees up in here
No fighting, no fighting

Shakira, Shakira

I never really knew that she could dance like this
She makes a man wants to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira

Oh baby when you talk like that
You make a woman go mad
So be wise and keep on
Reading the signs of my body

And I'm on tonight
You know my hips don't lie
And I'm starting to feel it's right
All the attraction, the tension
Don't you see baby, this is perfection

Hey Girl, I can see your body moving
And it's driving me crazy
And I didn't have the slightest idea
Until I saw you dancing

And when you walk up on the dance floor
Nobody cannot ignore the way you move your body, girl
And everything so unexpected - the way you right and left it
So you can keep on taking it

I never really knew that she could dance like this
She makes a man want to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira

Oh baby when you talk like that
You make a woman go mad
So be wise and keep on
Reading the signs of my body

And I'm on tonight
You know my hips don't lie
And I am starting to feel you boy
Come on lets go, real slow
Don't you see baby asi es perfecto

Oh I know I am on tonight my hips don't lie
And I am starting to feel it's right
All the attraction, the tension
Don't you see baby, this is perfection
Shakira, Shakira

Oh boy, I can see your body moving
Half animal, half man
I don't, don't really know what I'm doing
But you seem to have a plan
My will and self restraint
Have come to fail now, fail now
See, I am doing what I can, but I can't so you know
That's a bit too hard to explain

Baila en la calle de noche
Baila en la calle de

Baila en la calle de noche
Baila en la calle de

I never really knew that she could dance like this
She makes a man want to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira

Oh baby when you talk like that
You know you got me hypnotized
So be wise and keep on
Reading the signs of my body

Senorita, feel the conga, let me see you move like you come from Colombia

Mira en Barranquilla se baila as? say it!
Mira en Barranquilla se baila as?br>
Yeah
She's so sexy every man's fantasy a refugee like me back with the Fugees from a 3rd world country
I go back like when 'pac carried crates for Humpty Humpty
I need a whole club dizzy
Why the CIA wanna watch us?
Colombians and Haitians
I ain't guilty, it's a musical transaction
No more do we snatch ropes
Refugees run the seas 'cause we own our own boats

I'm on tonight, my hips don't lie
And I'm starting to feel you boy
Come on let's go, real slow
Baby, like this is perfecto

Oh, you know I am on tonight and my hips don't lie
And I am starting to feel it's right
The attraction, the tension
Baby, like this is perfection

No fighting
No fighting


Cipan giler kuiz nieh cam hampeh jek. Takpelah...aku amik jugak..saje nak tgk taste aku yg terkini sbb been wondering kadang2 gatal sangat kan...hehe. By the way I'm 75% cured from my flu...cume biase aaa...dok opis yg sejuk bangat nieh wat aku rase nak demam balik...

Yeke aku suke laki pandai? Yela kotttt....aku suke berpartner ngan info-provider....tp taklah sehodoh di atas ek...hahaha. Tp aku takleh ckp jugak...who knows perut boroi pon wa still minat becuz he's smart...I mean...at least got sumthing to share....dpt prove kebijaksanaan tuh...There are chances of me falling to these types of guys laa...By the way, topik nieh bukan topik aku...not planning to get a bf so soon...so....SHUT UP CIK SHA...hihihi...

Dis week no more mentor. Hah...amik ko, cite pasal keje agik. Nak wat camne life yg lenlain dah takde...huhu. Aku pon tak tau apsal la tapi aku sangat2 la treasure mentor aku itu. Rase in debt plak. Ilmu nieh bukan sume org nak kongsi, walopon die dibayar nak ajar aku tp sbb die sudi nak mengajar dak lembab cam aku nieh dah facts yg sangat2 la membuatkan aku terhutang budi....adoiiiii haaaiii...

Tp satu jek yg susahnye sbb mentor aku adelah lelaki. Haiii...aku nak tanye kang, aku gak yg segan. Aku pon tak paham la...maybe sbb gua respect giler bangat kat mamat nieh wat gua segan nak tanye. Taklah macam aku ngan member2 van aku si Haniff ke, Raj ke...Reza ke...takde plak aku segan. Skang nieh ngan mentor aku aku segan plak. Camne ek, kawan2 skalian...aku nak banje org nieh sbb die dah tlg aku?

Aku pon tak paham la, Cik Sha nieh langsung nye tak penyegan...menurun dr mak ayah aku bukanlah org yg penyegan...fam poyo kesemuanye. Tp tah hapasal skang cam segan giler beb! Maybe sbb ketidakpandaian aku mengendali procedures n screens tuh..so nak ckp ngan die pon aku malu. Aku pon tak tau laaa...yg pastinye...takde ape yg luar biase, mende nyeee...not saying ade melibatkan ati dan perasaan (mind u, aku menci org yg membace wat assuptions camnieh, k!)....tp CIK SHA SEMEMANGNYE SEGAN GILER BEB!

By the way skang susah sket nak tegur mentor aku tuh. Aku pon tak reti aaa nak tegur die. Skang die train sowang lg minah name Sha...hahaha...sure fobianye kalo teringat kelembapan aku...Hopefully Sha won't be dat lembab laaa...hehehe...

Aku gi cinema last weekend bawak adik tercayang bli kasut skolah. Tgk Over The Hedge...nanti2lah aku cite sal movie tu...Tp yg paling best mase aku nak bli kasut sekolah adik aku, saiz die dah mencapai saiz 11....mak aiiihh...gabak seh kaki die. Pening org tuh nak carik kasut...hahaha..

Okeh aaa...aku nak makan. Jap lagik break time abeh...aku tak tau ape nak jd ngan aku nieh...huhu...Okeh...tata...see u...byeee!!!

p/s: Lagu kegemaran ayah n ibu ku...melampau betul suke Shakira skang...adoiii..

Friday, May 19, 2006

piresz




STUPID GIRLS -PINK

Stupid girl, stupid girls, stupid girls
Maybe if I act like that, that guy will call me back
What a Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl

Go to Fred Segal, you'll find them there
Laughing loud so all the little people stare
Looking for a daddy to pay for the champagne
(Drop a name)
What happened to the dreams of a girl president
She's dancing in the video next to 50 Cent
They travel in packs of two or three
With their itsy bitsy doggies and their teeny-weeny tees
Where, oh where, have the smart people gone?
Oh where, oh where could they be?

Maybe if I act like that, that guy will call me back
What a Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl
Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, I don't wanna be a stupid girl

(Break it down now)
Disease's growing, it's epidemic
I'm scared that there ain't a cure
The world believes it and I'm going crazy
I cannot take any more
I'm so glad that I'll never fit in
That will never be me
Outcasts and girls with ambition
That's what I wanna see
Disasters all around
World despaired
Their only concern
Will they **** up my hair

Maybe if I act like that, that guy will call me back
What a Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl
Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, I don't wanna be a stupid girl

[Interlude]
Oh my god you guys, I totally had more than 300 calories today
That was so not sexy, no
Good one, can I borrow that?
[Vomits]
I WILL BE SKINNY

(Do ya think? Do ya think? Do ya think?)
(I like this, like this, like this)
Pretty will you **** me girl, silly I'm so lucky girl
Pull my head and suck it girl, stupid girl!
Pretty would you **** me girl, silly I'm so lucky girl
Pull my head and suck it girl, stupid girl!

Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, stupid girl!

Maybe if I act like that, that guy will call me back
What a Paparazzi girl, I don't wanna be a stupid girl
Baby if I act like that, flipping my blond hair back
Push up my bra like that, I don't wanna be a stupid girl


Cam tak caye 1st time tgk gambo nieh mengubat duka dan lare aku...hahahha. I was crying before I saw dis pix. Seriously. Ntah aaa...kerane hormon or kerane sakit. Kerane sedih? Naaaayyy...dats not about it. Aku slalu caye kalo aku sedih becuz aku sakit or aku period. Nangeh tak pasal2 bukan keje aku beb...unless it's regarding mak ayah...hmm...then u can see camne aku meraung tak hingat. Last time mase kat UNITEN aku slalu nangeh sal study. Pasal bf? Duuuuhh....long lost story....pisssss...:P

Barca won the game. So what? Make any diff? None. Becuzzzz...Barca didn't ctrl the game like u all predicted it to be...hahahhaa. Lagikpon...it's about gud games. The ones who gave gud games to the viewers will always be cherished than the ones who were expected to win...then win on top of others' efforts....and dats it...

As for Barca...Aku tak rase pe sangat la. I mean, aku suke all Barca players except for Eto'o (sumtimes tak best la die nieh!). Aku suke giler fact yg at last Larsson jd playmaker for dis game cuz I extremely like him than Deco. Tp...ntahlah...the passion n all dat tak terase plak from Barca's part....yg aku rase determination from Arsenal jek...

Being wondering laaaa...ape Ayen kate. Die slalu kate aku favour Arsenal more than Barca walopon aku suke Barca. In terms of Barca nieh...aku suke, tp more than I like Real...n as a team of gud players. In terms of loyalty like macam aku dgn Liverpool?Tak langsung!

So, how's life after futbol. Sangap dan akhirnye menitiskan air mate. Too much personal things to consider esp. my bros. Then keje yg asek tak menjanjikan kebahagiaan sbb aku macam lembab n kureng. I want to give it a shot no matter what...tp ntah nape aku rase sedih plak sbb aku rase aku asek jek wat silap...

Tp katelah pe je. Kowang yg dah berzaman bace blog nieh akan kenal Cik Sha. The person who will go until the last moment...macam mane zaman study aku asek nangeh jek dulu kan. N do bear in mind...aku dgn keje aku skang nieh...like a dream come true...bagai bulan jatuh ke riba. I asked for dis job at the 1st place...so the likelihood aku nak give up....?Nayyyyyyyyyy....

Aku paling tak syok pandang mentor aku aaa. Die nieh paling supportive sepanjang aku keje kat sini. Paling syok sbb die tak pernah nye nak senyum cam real. Hahaha. Paling best sbb die tak la gatal ke pe...probably sbb aku tak cun. Hakhak. Tp yg best skali rase cam mentor...n blaja byk dr die. Kalo aku terkelendat the 1st person aku nak carik: mamat yg name macam name keta nieh. Hihi. Tpppp...bile anak murid macam siot jek keje...aku tak syok lagik nak tanye or paling best nak cakap pape kat die. Just imagine mase aku jd cikgu dulu kan, kalo anak murid failed mmg aku sedih...so...kowang bayangkanlah die dpt anak murid cam aku nieh...

Sedih aaa. Kadang2 aku nak tanye die macam2. Kadang2 aku nak gurau n have fun wat keje ngan die. Dah aaa die Liv supporter kadang2 byk nak tanye beb! Tp tak terlaksane...

Paling haru dlm seminggu nieh aku mimpi die jek! Aku kat tpt aku, dgr die lecture p-asal procedures...n aku asek bukak pc bacew procedures....There...it effects me in a way I can't imagine...huhuuu...

Ayen sms pagi td...but give him a break...nnt2la aku balas...Sok balik kg...Dah seminggu Su keje kat Johor aku lonely giler kat Kajang nieh....

Abeh break time...Nieh lagu tema aku skang~!