Tuesday, January 17, 2006

cala lily



KU PETIK BINTANG-BINTANG-KENY, REMY, MARTIN

Kupetik bintang-bintang
Biarpun banyak halangan
Rela tempuhi segalanya
Onak yang kupijak bagai tak rasa

Kusedar sejak mula
Tiada jalan yang mudah
Tapi kuyakini di dalam hati
Akhir terkota jua sumpah dan janji

Walau sukarnya bagi mu sayang
Perjalanan menyakitkan
Tapi hadapilah dengan kesabaran
Kan tiba kebahagiaan

Tiada batasannya
Usia ataupun rupa
Kita bersama memulakannya
Sehingga ke akhir kita terus berdua

Aku tgk2 majalah ibu aku arinieh. Nampak banyak gambo pengantin jek majalah nieh. Huhu. Malas aku nak bercerite sal pengantin. Tp aku tibe2 tertarik ngan penggunaan bunga2 dlm majlis kawen nieh..

Aku bukanlah peminat fanatik bunga2. Tp, aku ade fav jugak. Dulu aku tak minat sangat, tp dh kire2 umo awal remaje gitu...ayah aku la org yg mengajar aku yg aku mesti suke bunge. Kate ayah, kalo tak suke bunga, berenti la jd org. Brenti jd pompuan! Huhu. Aku leh paham maksud ayah bile aku dh besar2 nieh. Maksud ayah suke bunge tuh bukan lah macam gile kat bunga (smpai berabis kat bunga), ataupon demand kat bf aku nak bunga, or berangan2 sal bunga. Itu bukanlah ape yg die nak ajar aku sbnrnye...Die cume nak ajar aku, gardening. Appreciate pokok2, bunga2...hiasla umah ngan bunga. Itulah maksud die.

Maybe macam ibu, aku tak minat design bunga. Aku lagik byk pade mende2 yg plain. Macam bak kate Kak Sya...aku nye baju takde design...byk yg plain. Mmg aku suke takde bunga n tak berdesign. Kalo aku minat pon, geometri. Tak feminin langsung, kan!:P

Itu kalo pasal baju n barang2 kot. Aku lagik suke kartun dr bunga. Tp...sbnrnye...kalo kena gaye, ade jugak bunga yg aku suke. Contoh macam arinieh. Mase aku tgk setting dewan pernikahan Norjuma tahun lepas. Setting tuh mewah sangat la...aku tak minat la macam tuh. Tp, yg aku minat nieh setting bunga yg digunekan utk majlis kawen die tuh.

Die gune:
1. 7,000 batang bunga orkid putih
2. 3,000 kuntum mawar putih
3. 1,000 kuntum lili putih
4. 200 kuntum casablanca lily
5. 10 kg bunga melor
6. 3,000 kuntum bunga hydrangea


Banyak kan, bunga2 die? Bkn amount tuh yg jd persoalan aku...suke ati la nak pakai byk mane, duit dowang kan. Tp yg paling aku suke skali...sume bunga nieh ade persamaan: warna putih/krim. One of my fav kaler la!

Setting dinner tables die warne krim. Tuh yg wat aku geram sangat. Sbb aku suke setting kaler gini...bukan utk kawen jelah (kawen tuh bukan cerite aku, hehe). Kalo umah kaler cam krim2 nieh...bunga2 kaler kirim nieh...sure lawa kan!

Bkn Norjuma jek gune kaler krim...ade satu pasangan agik nieh pon kaler krim gak. Kali nieh, aku berkenan ngan setting bilik die. Combine furniture kayu dengan kaler krim. Pastuh...bunga2 die pon kaler putih n krim...huh...lawaaanyeeeeeeee....

Hmm..the only time aku pernah dpt bunga kaler putih, mase buzday aku yg ke-15. Mase tuh aku dok hostel. Kwn2 wat surprise kat aku bagi bouquet bunge lily kaler putih. Lawa sangat...!Itu yg 1st aku tunjuk minat kat bunga: Mase Princess Diana meninggal...pastuh bunga lily, tulips n rose putih ade atas kerande die. So, dek minat sangat lily putih..aku dpt la present lily putih satu jambak:D

So, ape ek? Cite sal bunga krim n putih yg menjadik minat aku pade arinieh...suke jek...sekadar bercerite...jgn ingat aku mintak pulak. I'm not dat desperate, k....:D

p/s: Arinieh lagu episod akhir cite Biarku Sentuh Cintamu plak. Cite nieh okay sbb pelakon2 die...tp nak minat jln cite nieh? Tidak sekali! Aku rase Rosyam nye cerite kat kampung lagik best. Aku tetap tak minat cite nieh disebabkan cite nieh sal org kaye, n sbb cite nieh utk the ensem n the lawa. Tak menarik la. Bkn org kaye ngan lawa je yg bleh bercinta. So, tak menepati spesifikasi aku. Pilihan pelakon n kualiti lakonan jek yg aku tabik. Dgn pemilihan soundtrack die yg best nieh. Hehe...Ku Petik Bintang2..Cik Sha kan suke bintang!:D

No comments: