Tuesday, January 17, 2006

candy




Tak byk story bola arinieh:

Kalah tp menang
Cewaaaahh...N9 dh jd leader Super League wat mase nieh. Kire okaylah tuh. Tp berlanjutan ke tidak, aku tak tau la. Aku takmo riak, sekadar menyokong pon dah cukup kan. Cume yg kelakarnye kalah minggu lepas. Mmg badi. Aku rase Stadium Ipoh tuh, utk N9...mmg suwei kot. Ahaks. Last time aku gi tgk lawan Perak dulu, kalah jugak. Penat2 jek aku gi Ipoh. Kalah. Siap kena baling ngan air, ngan kulit kacang lagik. Bersopan betul org Perak nieh:P Ape2pon...jnji kedudukan tak berubah n tetap maintain di mase depan! Aku tak mengharap...tp jgn kena belasah 6-1 dah lah....hahahahhaha

6-1..Pasaraya Giant
Bagusla diowang bukak Giant besar2 kat S.Alam. Team dowang pon name Red Giant. Tp Giant terduduk ke kalah 6-1? Melampau betul! Aku rase cuak jugak tgk keadaan nieh. Aku sbnrnye tak suke tgk camnieh...walopon aku cukup tak suke team Selangor nieh. Nnt senang2 org nak kutuk bola sepak Mesia...menang treble pon defeat teruk. Tp, mungkin nieh jugak pengajaran. Penyokong Selangor lenkali jgn makan tulah. Kalo cakap siang pandang2, ckp malam dengar2. Slame nieh ade yg suke kutuk team org len, ade yg cakap besar. Wooii..kalo kat negeri omputih boleh la nak perang saikologi. Tp kalo dlm masyarakat Melayu kite ade budi bahse. Kalo dh riak, Tuhan balas la. Yg tanggung? Mereka dan team mereka! Fikirkan...

Kenape bukan Pahang?
Pahang last. Tp tak kena kutuk pon? Sbb walopon aku tak berkenan ngan Pahang...lom ade sejarah agik fans die wat pangai menyakitkan ati aku. Perak? Mmg la aku kena baling ngan air sume...tp rasenye tak sakit ati agik. Lgpun, diorg tuh mmg kaki baling. Perlis, fans yg paling baik kot, siap men lambai2 lagik dlm bas. Hehe. Team len..aku malas amik tau. Yg paling gempaq, Melake. Tgk bola ngan nenek2. Hehehe. Kenangan paling takleh dilupekan tuh!:D

Steve Darby
The man from Liverpool.Very soft-spoken. Aku dgr cite die pandai cakap Melayu? Hmm...skang die dh memangku jawatan Pengurus Perak. Bagus la die nieh! Dipercayai. Aku minat satu jek ngan die. Dulu, mase die kat Singapore, die slalu pakai tie merah kalo ade game Liverpool. Ehek! Aku kalo jupe die, nak mintak otograp la...saje2. Walopon skang die musuh..ish2...
*****

Back to EPL.

Ape jd ngan Boro
Boro..team yg aku kire respect gak dulu. Steve McLaren tuh pon bukan calang2 org, Asisstant Manager England. Ex-MU. Kire mmg hebat la! N diorg ade Mendieta, diorg ade, Moorison yg mude agik tuh. Diorg ade Viduka..Hasslebaink. N diorg penah belasah MU! So, mane silapnye? Pade aku...sume sbb injury kan? Tak silap aku, keeper diorg pon injured. Kesian betulla...Sket2 kena blasah takpe..tp smpai 7....adehhh..

Lafaz taat setia
Dis charming man, n bibir tebal yg seksi...Henry..akhirnye melapazkan taat setia kat Arsenal. Br2 nieh sumbat byk gol plak. Pastu, Arsene Wenger pon ckp...walopon Henry dikaitkan dgn Barca...tp still perform. Persoalannye...Henry perform or...Arsenal untung sbb Boro tak top form skang nieh...itu jek. Jgn nanti bile smpai kat team yg top form, Arsenal maintain tak brape menyengat macam arituh. Sumthing needs to be done. Jgn cepat puas ati...

Wigan, Spurs, Bolton or Arsenal?
Sape nak maintain tpt ke-4 skang. Antare sume2 team nieh, pilihan aku: Arsenal. Bkn sbb glamer, tp sbb experience. Bukan pe, antare sume team nieh...Arsenal yg ade experience men kat Europe. So, diorg leh handle pressure, leh handle physical strain time game byk, mental composure pon bagus..Kirenye, diorg ade advantage. Tp, kalo cam Wigan, aku tak sokong. Diorg mmg bagus. Tp, 1st eleven diorg org yg same jeekkk! So, takleh la...risiko injured. Spurs..team mantap, tp diorg baru form team diorg yg baru nieh, combination kena mantapkan lagik. Bolton...team nasib baik. Kalo ade luck, baru la bagus. Kalo team yg diorg lwn tgh down, lagik bagus. Game diorg pulak, kepale angin. Bola tinggi..long ball...jatuh2 badan. So, tak konsisten n senang nak bace. Lgpun, player diorg tak cukup kelas lagik pade aku. Huhu. Sowilah. Maybe kalo next season diorg men bagus lagi, or diorg perform UEFA Cup dulu...baru aku leh tgk boleh ke tak diorg join UEFA Champions...Yg pasti, jgn jd macam Everton masuk UEFA Champions!

People of Manchester!!!
City yg tgh teruk tuh kalahkan MU! Huhu. Teruk. Tp lepas aku tgk org2 yg score...aku paham la. Fowler...Cole (kalo tak silap aku). Org2 yg men dh elok dr injuries. Org2 yg men pernah men against MU. Sungguh experience. Aku tak tau ape jd, not as usual...kali nieh aku tak tgk game. Tp satu jek aku nak ckp: Cariklah players yg ade combination n sentiase improve diri. Dr ape yg aku dpt tau, si Evra tuh tak perform, maybe take time. Tp...player yg tak develop jd player yg lagik baik macam Fletcher, O'Shea, Brown sume tuh...campaklah! MU kan kaye, beli la yg lagik bagus. Diorg tak berkembang macam Beckham, Rooney...buat ape nak simpan lagik!

Graversen to MU?
Dr dulu, yg jd persoalan...brape ramai stars yg diorg nak simpan kat Real Madrid? (kat aku, kalo Robinho tuh macam taik bintang je..huhu). Lepas diorg cepat beli Cicinho (since Liverpool n MU ade rase berkenan nak bli), kedudukan Graversen dipersoalkan. Boleh ke Granversen stay? Or still jd super-sub setiap game. Or masuk rotation system setiap mase. So...last2, persoalan aku terjawab. MU ade ati nak bli Graversen. At last, wish aku tercapai! Aku mmg berhajat sangat Graversen pi MU or Arsenal. N if either teams want to bu him...aku agree!!! They need sumone to boost them up! Tak kisah la MU or Arsenal...janji improve!

Harry Kewell 1st goal!!!
Lameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....sangat tak tgk Kewell score. Cediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhh sangat tak dpt tgk game vs Spurs. Tp takpelah, dgr die score pon aku hepi. He improves day to day...awal2 dulu aku unsecure kedudukan die. Dahlah die bkn player yg tgh disokong oleh omputih2 kat Anfield sane (kalo kowang bukak board room Liverpool, die penah masuk transfer list Liverpool). Tp, die dh buktikan, die ade tpt kat left. Kaki kiri die mmg power. Die buktikan, die layak jd captain Australia. Die buktikan, despite Japanese-like hairstyle die tuh (yg aku suke, tp aku cam nyampah mase awal2 die wat rambut gitu), die leh jd player yg bagus. And he grew cuter and cuter ngan badan die yg makin ade form, makin tough n muke die yg makin comey. Cume! Bile die tak perform dulu, aku rase macam nak potong rambut die. Hehe. Aku menci org ctrl ensem tak bagus men. Tp skang, die makin bagus...n aku satisfied ngan games die. Aku harap die tak pindah, n die maintain game die bagus. Cuz...there're plenty of players yg leh men kat left kat Liverpool; Zenden, Riise, Alonso dll. Yg bahye belah kanan. Wisau aku kalo Gerrard kuar!

Rooney and Fergie
Dua2 nieh mungkin akan teruk kena pasnieh, sbb diorg carik gaduh ngan linesman mase half time. Tp tak taulah denda die camne...but...yg aku tau, Rooney and Fergie akan diambil tindakan. Macam2 la...mentang2 dua2 tuh panas baran..ade2 jek!

Poor, Poorer, Poorest!
Poor Ronaldo - Bile die dribble nampak terencat. Poorer Ronaldo - Ade plak Kelab Pembenci Ronaldo! Poorest Ronaldo - Bile dh kena kad merah! Die kena kad merah, sbb tuh ke MU kalah? Pade aku senang jek: suh la die komited, bak kate Peter Schemeichel. Kalo die tak sekomited mane (even badan dh jatuh pun rebut bola macam Park, Scholes...)...lupekan Ronaldo! MU needs sumone better!

Undefendable Robben
Kalo Frankie silap, die ade back-up. Kalo Frankie berlagak, die ade sebab. Kalo Frankie takde, die diwindui. Tp ape jd ngan Cole? Bile die nak berlagak sket, kena sound. Ape plak jd ngan Robben? Die kena sent off..and Mourinho kate die taknak defend. Tak macam Fergie, tak macam Allerdyce..dis particular arrogant man said..die takkan defend Robben! Kesian Robben. Walhal die contribute kat team. Dh ketare Mourinho tak suke die. MU or Arsenal? Press ur buttons! C'mon laa...beli la die kalo Chelsea lepaskan!!!

Football Crazy
Football Crazy...rancangan sukan kat ESPN. Used to be one of my favs sbb byk tunjukkan mende gile2. Salah sowang dr pengacare die - Collete Wong. Collete nieh fan MU, pompuan. Bagus knowledge die. Kalo tgk Sportscenter, die salah sowang pembace berite. Tpppppp...baru nieh, die bersalin. Walopon surname die Wong, die omputih. Pastuh, bile die nak bersalin..adelah pengacare Malaysia nieh fill tpt die. None other than Jien, Malaysian Idol's host. Jien pon adelah peminat MU. The thing is...between die ngan Collet..die nieh...poyo!!!! Die adelah contoh fan MU yg dibenci oleh aku. Die adelah nila setitik yg wat aku leh gaduh ngan fan MU. Berlagak nak mampus! Research pon kurang. Last week...aku paling puas ati. Die kena komplen sbb die kate Doncaster (yg vs Arsenal mase FA Cup), tak pernah menang ape2 Cup. Sedangkan team tuh ade menang time dulu2. Suke sangat pandang rendah kat team org len...skali kena sound. Padan la muke. Aku wish, cepatlah Collete balik, walopon die tak sehebar John Dykes, tp better than Jien. Aku mmg patriotic kat Malaysian, but Jien? Memalukan jekkk..

Mane pergi kedai MUFC kat KLCC
Aku ingat berdating kat kedai MUFC kat KLCC (sah2 ex aku fan MU, kalo aku tak minat pon aku still masuk). Baru nieh, aku carik kedai tuh, saje nak browse tgk barang baru (bear in mind ayah n adik aku ade yg fan MU). Tp hampe! Kedai tuh dh takde. Aku pon blur. Seingat aku, ade...sbb aku pernah gi. Kat Lot 10 ngan Red Cafe tuh aku mmg tau, tp KLCC pon penah ade kan? Blur jap aku...

Senarai wajah menarik Cik Sha
Ok..org kate, kalo pompuan, die suke tgk player ensem. Ntahla, kat aku..player ensem yg betul2 ensem....bile die men best. Kalo die best, aku kate die ensem, sungguhpon pale bulat cam ET (cthnye Henry). So, kalo ikut naluri pompuan aku, sape ensem? Meh kite view..pilihan2 Cik Sha:

1. Robert Pires (Arsenal/France)
2. Alessandro Nesta (AC Milan/Italy)
3. Roque Santa Cruz (Bayern Munchen/ Uruguay)
4. Fernando Morientes (Liverpool/Spain)
5. Fillipo Inzaghi (AC Milan/France)

Sile tambah list aku..kkkkkkk....

No comments: