Thursday, January 26, 2006

cekodok

Image hosting by Photobucket

I THINK I'M PARANOID-GARBAGE

You can look but you can't touch
I don't think I like you much
Heaven knows what a girl can do
Heaven knows what you've got to prove

I think I'm paranoid
And complicated
I think I'm paranoid
Manipulate it

Bend me, break me
Any way you need me
All I want is you
Bend me, break me
Breaking down is easy
All I want is do

I fall down just to give you a thrill
Prop me up with another pill
If I should fail, I should fold
I nailed my faith to the sticking pole

I think I'm paranoid
Manipulate it
I think I'm paranoid
And complicated

Steal me, deal me
Anyway you heal me
Maim me, tame me
You can never change me
Love me, like me
Come ahead and fight me
Please me, tease me
Go ahead and leave me

Bend me break me
Any way you need me
As long as I want you
It's all right...

Hihi. Okeh....meh cite pasal "cekodok" aku kat atas nieh....

Arinieh, Su contact aku...biase la, nk jupe. Smlm pon die dtg jupe aku. Bile die rase free...die mmg rajin nak berjumpe aku nieh. So, arinieh....jupe2 ingat nak makan same jek...mule2 die ngajak pi mapley. Aku tergelak jugak....minah nieh, sungguh pon die la kwn aku yg paling byk spend time ngan aku sepanjang kat UNITEN, tp die jugak tak same interest ngan aku. Huhu. Aku, mmg kaki lepak mapley. Ade dua sbb: Rawa tosei ngan bola. Rawa tosei...not sure la ade kat KL ke tak. Setakat aku tgk kat KL, tarak! Tak tau la tak pernah jupe ke pe. Rawa tosei, like tosei biase....tp die ade carrot, cumin (jintan manis), n cili hijau. Cicah ngan kuah kelape macam tosei tuh. Superb! Sbb pedas ade, rase tosei ade. Itu makanan aku kat mapley. Other than dat, kalo mase kat UNITEN dulu...of course roti telur+bawang+cili. Tak pon Nasik Goreng Ketam kat Rashmeir...hihi. Aku kuat makan laaa....so, no wonder got dis kind of appetite. Plus, sbb mapley tunjuk bola, so...dgn sendirinye tekak terdidik nak makan kat mapley nieh. Ihiiiiiiiikkk....Tp sume nieh Su tak minat. Su pon tak minat bola, kan.

Just like macam mane Su minat rojak, n I dun. Tp bile tibe2 die nak mkn kat mapley arituh wat aku terkejut jugak. Nak makan nasik la tuh. Okaylah..basically, tpt yg kitowang nak makan tuh not bad la. Not like Rashmier. Die ade ala2 macam Azwath kat Serdang tuh. So, makan la nasik, banana leaf. Kenyang giler...itupon puas aku bajet duit jgnlah over bajet. Dh kate mahal kan, mkn kat mapley nieh. Nk mkn tosei, minah tuh ajak makan nasik. Lgpon tghari....so, kembung la perut aku for today

Tibe2 ptg tuh, die ckp kat aku, ajak aku teman die dok umah die. Dak umah die balik kg dh sumenye. So, last2 gi la sane. Tp cam boring nak balik umah awal2. So, kitowang pon tgk tasik....dh takde mende nak wat kan! Nk naik cruise tuh berdua, membazir. Bajet agik! So, kitowang dok men tgk ikan. Siap ade tortoise agik kat tasik tuh. Tasik mane? Putrajaya aaa....itu yg paling dekat kan~! Takkan tasik UNITEN plak...hihi...itupon mase kitowang cerite2 nak pi tasik, bleh men gelak2 agik nak gi tasik mane...kat Putrajaya ke, kat Bangi or kat UNITEN....huhu...so decidedly...sbb nak menenangkan ati n pale...huhu...

Hmm...satu agik, gi tasik tuh saje jek. Lps tuh pi Carrefour kat Alamanda. Kalo slame nieh yg dekat tuh Mines, minah nieh dah pi Alamanda plak skang. Semenjak wat flyover kat depan Mines tuh mmg menyusahkan betul aaa. Asek jammed jek! Setiap kali jupe sure Su bebel pasal jln tuh dh sesak. Sebbaik gak aku dh takde kat UNITEN agik, kalo tak sure berapi nye nak pi berulang. Skang aku tgk teksi pon dh songel, macam malas nak pusing ke belakang wat u-turn nak pi ke UNITEN tuh...

Su sbnrnye nak suh aku masak fetucine. Tp....tak berbaloi kan, nak makan mende tuh 2 org? Kos tinggi plak. Nk simpan cheese lelame bkn elok. Last2 die p capai udang, sotong, cendawan, carrot. Kitowang nak wat cekodok! Hihi. Takdelah....kitowang men celup2 goreng jek. Sbb takmo makan nasik agik arinieh. Mau diingat yeeee....kwn aku sowang nieh mmg dermawan kuar duit. Tp bile nak masak, die leh tukang bancuh celup jek. Penakut minyak! Huhuhu....Bile sampai kat part sotong tuh mmg die lari awal2. Hehe. Aku mmg slalu kena letup ngan sotong tuh. Ade skali merah kat dada aku sbb sotong meletup. Aku pon tak tau aaa nape sotong suke meletup....dh tos pon meletup gak agik...huuuuuuuuu....

Tp takpela...bile dh tinggal dua org boleh aaa nak men gelak2. Jadik tak jadik...kitowang makan jek. Amik sos cili...amik black pepper sauce, yg takde mase tuh mayonis jek (tp takpe...dh kate dh mlm....so, takleh mkn byk2!). Mmg macam men masak2 jek...Aku pemalas nak wat air, die wat air...tukang serve pon die gak. Bentang sokkaba....start mkn. N di atas ialah hasilnye:D

Ape...buruk? Pakai bantai jek tuh. Janji dah masuk perut. Hehe. Lepas tuh...tgk Malcolm...tgk Ripley's...men wrestling2....zzzzz..zzz...Last time kitowang wat camnieh mase 3rd yr dulu;)

p/s: Malas nak carik lyrics lagu2 baru...lagikpon asek layan lagu lame skang....nieh one of the lyrics dlm buku aku. My song...:D

No comments: