Saturday, January 21, 2006

cher_red

Image hosting by Photobucket

WAS IT SOMETHING I DIDN'T SAY-98 DEGREES

Something I didn't say
Something I didn't say

Spending another night alone
Wondering when I'm gonna see you again
Thinking what I would give to get you back, baby

I should have told you how I felt then
Instead I kept it to myself, yeah
I let my love go unexpressed
'Til it was too late
You walked away

Was it something I didn't say
When I didn't say I love you
Was it words you never heard
All the words I should have told you

All those times,all those nights
When I had the chance to
Was it something I didn't say (Something I didn't say)

Always assumed that you'd be there
Ooh, couldn't foresee the day you'd ever leaving me
How could I let my world
Slip through my hands, baby

I took for granted that you knew, yeah
All of the love I had for you, yeah
I guess you never had a clue
'Til it was to late
You walked away

Was it something I didn't say
When I didn't say I love you
Was it words you never heard
All the words I should have told you

All those times,all those nights
When I had the chance to
Was it something I didn't say (Something I didn't say)

Woah, all the words were in my heart
They went unspoken
Baby now my silent heart
Is a heart that's broken
I shoulda said so many things
Shoulda let you know
You're the one I needed near me
But I never let you hear me

Bangun pagi, gosok gigi, duduk depan tv! Ho yeahhh...pagi2 dh belly dance lagu Pingu. Hihi. Aku tido kul 4 pg smalam...tp bangun awal sbb aku terdengar satu nyanyian duo pagi2 bute nieh. Cube teka sape nyanyi? Parents aku!!!

Diorg bkn nyanyi lagu 2 Insan ke, Lagu Jiwa Lagu Chenta ke...tp lagu len. Cube kowang teka diorg nyanyi lagu pe? Huuu....ade ke diorg nyanyi lagu: Pingu..Pingu..Pingu...Aku macam tak caye jek, nieh betul ke nyanyi lagu Pingu betul2. Aku pon bangun, tgk diorg gelak2 tgk Pingu. Ish2...patut la aku nieh macam kartun...rupenye nieh cite diorg tgk...huhuhu...

Arinieh ade cite Kal Ho Naa Ho. Hmm...2 minggu nieh cite Industan jek kuar. Cite nieh, ade sowang kwn aku minat dulu (sbb die prasan die cam SRK!) Pastu, die bgtau aku sal cite nieh. Aku pon tanye Azwa, best ke cite tuh. Pastu, Azwa bli VCD. Aku pon tgk. Aku susah sket nak tgk kalo takde jaminan cite tuh best, tp sbb die kate best...aku pon tgk....

Kire okay aaa cite nieh. Boleh aa. Gambo lawa, style baru cite Industan, len sket dr yg len. Tp...bile lelame tgk die cam tak lari aaa dr konsep biase pengarah cite nieh yg dulu2 (Karan Johar yg Koffee with Karan kat Starworld tuh!) Walopon aku tak pernah tgk cite die yg len (except K3G), tp aku leh agak la persamaan setiap cerite yg die wat melalui kwn2 aku yg kaki industan...

Dr dulu, kalo aku tgk cite nieh...ade satu part tuh aku cam distracted sket. Huhu. Probably becuz it has the similarities of what I had experienced before dis. My 1st luv...uhuk!

Yup...before aku ade bf, ade sumone yg aku sangat minat n suke. Cume, die suke org len. Sumtimes...kite suke org, tp kite takleh define camne prasaan suke kite tuh. Suke? Sayang? Or sekadar berminat. Aku pernah berminat ngan sumone...tp kisahnye jd panjang sbb byk sangat complication yg tak perlu. Aku pon tak paham apasal jd complicated sangat...lepas aku tau die tak berminat, aku pon cam let go je sume prasaan aku. Cume...maybe mende nieh melibatkan frenship...so, leceh la. Tp lepas beberape tahun nieh, aku dh berpk ape yg pernah berlaku...n aku decide...mende yg aku rase kat die tuh bkn chenta ke ape....just purely intrested kat org tuh je. So...cam taklah besar sangat ceritenyee...(skang pon aku tak dulik ape nak jd kat die...lantakla!)

Yg aku leh kate 1st luv aku nieh...sbb after all these years pon aku cam rase impact die agik. Mmg aku suke die gile2 kot! Hehehe. Mane taknye, die menepati hampir sume ciri2 yg aku nak, n paling penting....aku cam suke tgk die dh bertahun2 tp aku tak perasan. Hihi. Boleh tak gitu...?

Tuh la bile aku tgk Kal Ho Naa Ho tuh td, aku cam teringat lak satu scene dlm life aku dulu. Tetibe teringat! Dlm cite Kal Ho Naa Ho td kan, ade satu part tuh heroien die pakai baju merah, hero die pakai tie merah. Pastu hero die ade ros merah. Dlm scene tuh, yg si heroien nieh bgtau la yg die suke kat sorang agik nieh. Hmmm...tuh yg teringat tuh kot. Aku ingat agik mase aku ngn 1st luv aku tuh...mase tuh, die kate..."Ko tolong aaa aku...aku mmg dh suke sangat ngan die nieh. Tolong aku, Sha!". Muke die mengharap sangat...die pandang aku straight kat mate plak tuh! Aku mmg tak smpai ati tul mase tuh...Aku ingat agik balik tuh aku nanges jek...sedih giler weh...tah hapasal 1st time aku rase frust giler2 nye dlm idup aku...Die mmg la tak salah...bkn die tau pon aku suke die. Pastuh, sape agik nak mintak tolong, mesti aa mintak tlg kat member, kan?!

Kalo nak kate tuh zaman prubahan aku kat UNITEN, mmg ye la. Keidupan selepas "sangkut" ngn dak tuh wat aku bawak diri jauh2. Mmg tukar abes corak idup aku nieh. Kalo aku stay gaknye, maybe aku tak kenal plak ex aku dulu tuh. Tak la terserempak ngan Kak Sya kat lab dulu. N for sure bkn kaki dok kat lab:D

Tp ape yg aku blaja lepas tuh mmg bagus: kalo syg org, yg penting die hepi. Mase aku bla jauh2 dulu...niat aku cume nak sume org hepi. N paling penting, aku nak org yg aku syg giler tuh hepi. Die tuh baik. Dh la anta aku balik kg. Pastuh, pandai lak tuh. Men bola pon best. Tah la! Yg pastinye aku mmg missed macam2 gud things sal die. Tp, bile die suke kat org yg pade aku perfect, aku rase hepi gak utk die...So, dat's why I went away...

Skang aku rase, mesti die dh jd engineer. Ntah2 dah pi oversea, who knows. Dak pandai cam die tuh patut awal2 agik dh fly. The last time aku ternampak die, konvo kitowang. Tp tak same session, sbb kos len. Orgnye masih encem seperti dulu (Su pon pening aku kate ensem, sbb die nieh gelap...ahaks!). Yg pasti, aku yakin ape aje yg jd kat die skang...mesti best. Ntah2 dh kawen, tak taulah! :D

Yg pasti...aku tau die hepi n aku langsung tak nyesal ngan keputusan aku. Mmg la, die tak kapel ngan aku ke pe...tp at least dlm idup die, pernah la ade name aku kan? Itu pon dh cukup. Mane la die nak jupe fan Liverpool cam aku nieh. Giler plak tuh ngan Pires (die fan Arsenal n die pon suke Pires!). Sape la dak pompuan yg laser sound die kalo die men bola tak best lepas die men bola dulu. N aku la manusia yg paling minat kat Honda CBR, ngan Aprilia member die tuh (which yg aku kate kat die aku minat kwn die...hahaha...kelentong sunat aku asal die suke ati!). N lps aku gi, die pernah la tanye kehilangan aku nieh...I think dats enuff la kan....dh cukup utk aku. So, aku rase...mende tuh pon dh okaylah...Nak expect ape lagik, kan~!

Back to Kal Ho Naa Ho. Ros merah dlm cite tuh yg wat aku lagik tringat waktu tuh. Dh la tibe2 mintak tlg matchmake, siap tanye agik sal bunga kat aku. Kalo nak tau sbb nieh jugak la aku cam allergic sal ros merah...huhu. Ros merah tuh adelah salah satu mende yg kitowang critekan dulu, pastuh...die pon bg la buah ati die ros merah sejambak. Pastu, buah ati die....tunjuk plak kat aku. So, mmg makan kerabu ati dengan gulai jantung betul...hahaha...bile diingat2 balik zaman tuh...idup betul2 ngan air mate je...Cik Sha...Cik Sha...

Sbnrnye ape yg aku dok cite ngan kowang nieh? Hmmm...takde pape la! Setakat tringat chenta pertame mase tgk Kal Ho Naa Ho nieh:D

Lgpun...aku pernah dpt satu phrase nieh dr seseorg :"Mencintai tak semestinye memiliki". Mmg laaa...aku tak dpt pon die, tp sape kate kalo kite suke org, kite mesti kapel...mesti kawen? Aku blaja dr peristiwa yg pertame nieh...and ape yg aku nak skang...org2 yg aku syg, hepi n suke ati...walopon bkn ngan aku, kan!

So...last2 kul 6, aku tgk Last Christmas. Tuh yg aku ske tgk cite Hong Kong or Jupon other than Korean movies ke, industan ke. Kalo Cine ngan Jupon nieh jiwang dowang bragak sket! Takde nak nangeh2 melampau2 macam Korea ngan Industan. Macam td mase Yuki marah si Kenji tuh. Mengamuk jek! Selambe campak garpu kat Kenji. Hehe. Best aku tgk. Diorg tuh romantic, tp macam sempoi jek. Dr aku tgk kisah nangeh2 ayat berbunga...baik aku tgk Yuki. At least kan, lagik tersentuh jiwa Cik Sha nieh!:D

Okeh aaa...nieh pon sbnrnye aku tgh tgk game badminton Mesia. Aku tak minat, tp Adik beriye nak tgk. Kebetulan si Jaja (Zakry Latif), ex-bf cousin aku tuh men. Hahaha...aku ingat, sbb aku la penulis surat chentan nye...hikhik...Tp game cam tak best laaa...sbb dr td aku tgk Denmark dah leh kejar Mesia...huh...ntahlah!

Dlm pade tuh....ade kawan aku sowang nieh..mengaco plak! Ish...aku suh makan ubat, takmo mkn ubat. Smalam selsema...org suh embus ingus...nak sedut ingus. Arinieh batuk plak! Kaki injured tuh blom elok agik....Hmm...sebbaik takde depan aku. Kalo tak...aku streka kaki tuh...Degil betul Cik Ayen nieh!!!:p

Eh, poyo plak org Denmark nieh...Tak macam Tomassen pon. Huhu. Marah plak aku. K aaaa...mau tgk game! Tataaaaaa!!!

p/s: Kate Fairuz, nieh lagu aku mase ngan 1st luv aku...ntah la!:D





No comments: