Thursday, January 26, 2006

my robbie





Team aku kalah!
N9 kalah ngan Pahang. Ahahahaahahhahah...gelakkan sket! Mmg la tak best kalah kan...mane best, tp pandang2 balik....biarlah! Sbnrnye team N9 nieh bknlah team yg konsisten, jd aku hanye boleh gelak tp ttp sokong la! Dulu pernah nak jd champion league...last minute kena potong satu mate. So, cam skang kalo dowang teruk pon...tak heran! Gua sokong jugak! Lagikpon kesian org Pahang dh lame tak hepi2....hihi...Kay siap kem salam kat aku, tak gune tol...huhu. Su contact aku siap sampaikan salam si Kay. Cet! Dgn banggenye die tergelak. Siap mengatekan Pahang macam hero tamil agik, kalah dulu menang kendian. Yeke hero tamil? Hakhakhak..meh kite tgk manager Pahang. Hmmmmm....ade rupe nieh :P Minggu nieh mmg suwey....uhuhuhu...

Korean Hero
Ingat tak hero Korea mase World Cup 2002? He was the one who scored against Italy (terus tergolek kuar dr saingan..hihi). Kire golden goal la mase tuh! Pastu, kelab die mase tu -Perugia (Italian Club), mengamuk sbb Ahn tak men bagus pon kat club, tp utk negare tera plak. So, diorg nak sack die. Tp abes World Cup, die tak kena sack. Cerite pasal Ahn, tak brape menyerlah lepas tuh since Ahn adelah sowang striker. Bape byk plak striker yg lagik bagus dr Ahn kan? Lgpun apelah sangat Perugia. Seperti mane Ilhan Mansiz glamer kerana cute satu mase dulu (Ahn pon ade yg kate cute jugak), akhirnye bile dh abes World Cup tak menyerlah lagik, macam tuh jugak dgn Ahn. Tp lepas tuh, aku terbace...Ahn masuk Shimizu S-Pulse pastuh pindah Yokohama. Dua2 J-League tak silap aku la (Yokohama tuh kat Jupon...so takkan Liga Super kan? Hihi). Tak lame dulu, kuar agik cite Ahn, pindah kat Metz plak. Metz nieh rasenye French club. However, dgrnye jugak...ade strikers len yg dtg utk amik tpt Ahn. So, Ahn cam panicked la. Kebetulan...Blackburn Rovers mintak la die masuk trial...utk jd player Blackburn. Hmm..kalo sape tak paham trial nieh, die macam men CM jugak. Player dipanggey utk trial...dowang test, tgk okay ke tak okay. Pastuh, kalo puas ati...amik jd player. Slalu player utk trial nieh scout punye keje. Akan tetapi!!! Ahn-jung hwan dh masuk trial...menarik diri dr trial tuh. Sbb die rase, Blackburn Rovers tak beriye nak amik die jd player. So, he's staying with Metz. So...kite takkan nampak la hero Korea nieh men kat EPL. So, it will be Park n Lee only setakat ini. Ape pendapat Cik Sha? Aku rase kan..kite tgk jelah game World Cup sok2 ek...bagus agik ke tak si Ahn nieh. Pade aku, biase jek...taklah bagus giler:D

Zidane brenti...
Zidane tak men utk EPL..tp sbb die men utk France, aku tulih gaklah (aku kan minat byk player France). Zidane nye buzday June nieh. World Cup plak lebih kurang date buzday die kan. Buzday die yg ke-34 nieh mungkin buzday terakhir sebagai player bola (kire okay aaa tuh...Klinsmann pon quit time umo cenggini gak kan). Menurut kate Zidane...walopon die ade contract smpai 2007, tp die mungkin akan brenti awal. Sbb die sakit belakang yg tak boleh brenti. (alaaa...Real mmg susah nak jage kebajikan players, tgk jelah Woodgate injured almost a yr takde sape amik tau, kan!) Tapi, org paling tamak dlm dunia nieh (sape agik kalo bukan president Florentino Perez) kate die nak Zidane stay kat Real. Tp taklah men sangat...dlm pade smpai 2007 nieh die nak Zidane jd org tgh antare players ngan directors. Aku letak question mark kat sini. Players n directors? Hmmm...yeah rite! Mesti die nak Zidane jd sumone yg leh hubungkan die ngan players yg die nak bli. Who knows maybe Henry? Yelaaahh....dah Barca nak bli Henry...Kan Perez tuh tak ske org len lagik hebat? Think about it...

Kes tipu
Ingat tak kes tipu Reyes bile die konon2 disoal "Perez" nak ke tak masuk Real Madrid. Yg die terkantoi kate die nak men utk Real Madrid tuh. Walhal yg kantoikan die tuh wartawan ngaku jd Perez. Kali nieh, pihak yg same, menyamar jd "Pak Arab" bisnesmen yg Eriksson nak jupe. Pastuh, Eriksson pon kantoi....kena perangkap yg same. Yg teruknyeee..kantoi plak die sound2 players England nieh. Die kate Rio Fedinand -lazy. Die kate, Michael Owen tuh tak hepi kat Newcastle, die men utk Newcastle sbb die nak duit. Pastu, die kate Rooney ade temper. And die komen kate yg Beckam frustrated dok kat Real Madrid. Maybe...mende nieh betul. Tp, bile die ckp camnieh, effects kat players aaa. Dh aaa termalu kantoi, fans plak mule mempersoalkan komitmen players. Cthnye Owen. Tgh recover injury, pastu Liverpool ade hajat nak bli balik die. Tgk2...ckp camnieh, fans Newcastle dh mengungkit. Bosan aaa...br nak mengharap die balik Liverpool! :( Beck, slamat agik...arituh score byk goal utk Real. Rooney, temper2 pon bagus kan? The luckiest man in the planet rite now is definitely....Rio Ferdinand! Huhu...die score late goal tuh kan...huh, nyampah!:P N England is going to get a new manager! Ho Yeah!:)

Then Who....?
Alan Curbishley (Charlton), Steve McLaren(Boro) n Paul Jewell (Wigan) are the candidates for next England manager. Nampaknye dowang dh back to the roots balik la. Eriksson is the only non-English manager for England. So, sape pilihannye ek...?Hmmm....meh aku pk. Curbishley, bkn aku tak ske. Die nieh cam low profile sket. Tp, ade mase bile die mengkritik....podeh! Cam die kritik linesman dulu tuh kan. Tuh baru men utk club tuh! McLaren...macam hero 50's. Tp kat aku die okay pe. Setakat aku tgk penglibatan die utk England (ade satu game die act as assistant manager cenggitu laa....yg aku tau England's official. Tp tak ingat game mane, yg ingat qualifying round WC arituh!), boleh tahan. N one thing pasal Mclaren, die leh tgk org muda utk men utk England nieh, cam die amik dak Moorison tuh men utk Boro. Tp!!! The latest yg aku bace, diorg nak Jewell. Cewwwaahhh...org Liverpool lagik, walopon manager Wigan. Hehehe. Ntah aaa!!! Aku tak tau la si PJ nieh bleh ke tak...sbb die nieh cam leh tahan, care pemilihan player die tak glamer, tp effective. Tp die tak pandai pilih simpanan! Cube kowang tgk...players Wigan balik2 org yg same men sume game...mane tak penat....risk for injuries pon tinggi kan...?!!!

Emirates Stadium
Arsenal fans....lelong...lelongggg!!! Nnt before diorg robohkan Highbury, dowang akan lelong sume brg2 dlm tuh. Ade lebih kurang 5,000 items. Fuiiyooo!!! Ade...seats, signage, mende2 kat padang....huhu. Kire best gak kan? Ntah aaa...takde feeling aaa. Tp kalo Anfield roboh, mau meraung aku...huuuuuuuuuuuuu:(

Auuuuuu..auuuu....aauuuuuuu....
Macam lagu Siti Sarah yg awww...awww....tuh...Tajuknye Jgn Ko Mimpi. Hehehe...Bile aku bace tajuk news nieh nak tergelak plak aku. "Don't dream of me!" Itulaaa kate Nicholas Anelka. Everton nak bli die, tp die takmo. Sbb konon die dh ske aaa nak men kat kat club die skang, Fenerbahce. Tp yg gli ati aku bace tuh, "Having played for Liverpool, and worn Liverpool jersey, I will never wear Everton's". Konon la setia kot! Aku rase rubbish jek. Mmg Liverpool nye player susah nak pi Everton. Sbb musuh. But it is not impossible. Steve McMahon (bkn yg wrestling tuh, nieh former player Liverpool tau!), die men utk Everton, men utk Liverpool. Abel Xavier yg kena banned kes dadah tuh pon Everton-Liverpool. So, cam tak la dilarang sangat. Ke die nak promo balik Liverpool balik? Kat aku tak payah laa...22 games, 5 goals. Macam Crouch jek. Crouch pon dh byk goal dr 5 tuh. Aku mengaku die bagus, tp die tak bersungguh n setia. Tgk ape jd ngan Liverpool, die slalu kena banned jek. Wat pangai red card laa...itulah..inilah....prasan bagus kebykan masenye. Ngan MCity plak, bile team tuh tukar manager, ade prob sket...die takde pon nak stay. Tak payah laaaa....

Pujuk-memujuk
Thierry Henry memujuk...ihik...cam tak caye. Aku ingat keje pujuk-memujuk nieh cerite Beckham ngan Shearer jek. Rupenye Henry pon same. Die memujuk Theo Walcott...player mude Southampton. Bagus ke mamat nieh aaaa?!!! Chelsea pon nak bli die smpai tawar harge 12M. Gile ak? So, lepas diusha2...baru la aku tau, yg die nieh kononnye...men macam Henry. Org panggey die young Henry. Umo baru 16. Tp leh ke men 1st team? Aku tak rase die men 1st team kot. Len la die cam Rooney tuh...mmg hebat kan. Owen pon men umo2 gitu gak. Dh leh men utk England. So, I can't say la die bagus ke tidak. Yg pastinye org sume kate die nieh bagus...smpai kan Arsenal takmo ade satu team pon beli die. Die akan pakai jersey number 32 (awat la tak amik 27...lucky number aku...hehe). Rupe die tak ensem sangat cam pakwe aku si Pires, lebih kurang Ashley Cole jek aku tgk. Die akan men 1st team mungkin....lepas buzday die yg ke-17, itupon March 16 sok. (sbb rules=player mesti at least 17 br leh men 1st team). Wat mase nieh die cume scholar kat Arsenal. ITUPUN lepas dowang dh bayar 5M kat Southampton. Aiyaaakk...complicated bunyi mende nieh. Aku nampak so complicated, smpai aku teragak2 plak. Hehe. Sbb dlm pale otak aku, kalo dah macam nieh...nak tunggu buzday, bayar 5million baru leh jalan...macam ade chances team len nak pancing die sambil2 tuh. Mmg...die ade kate, die minat Arsenal jek...but who knows, rite? Tp...kate vice chairman Arsenal...diorg ade almost 10 dicuments nak sign so dat Walcott takleh gi memane. Yg kesian pasal si Walcott nieh, president Southampton la. Kena boo bile die kalah ngan Ipswich sbb die jual Walcott. Fans nieh macam la tak paham yg 12M tuh mahal utk team kecik cenggitu....aparaaaa.....

Sumenye mude
Kite tgk Arsenal purchase pattern in dis 2 3 weeks. Players under 21 sumenye. Emmanuel Adebayor (org Perak ke die nieh...hihi...macam Ada Bayar style Perak plak! Hihi). Taklah...Adebayor nieh org Togo (mungkin jugak Teluk Intan..hihi). Die men forward...hmm...boleh la. Ramai yg dah tua kan kat depan tuh. Vasiriki Abou Diaby (name gempak siot!) plak midfielder. Umo baru 19. Tp sumenye pelik2 aaa. Macam dr Afrika jek. So Walcott tuh kire okay aaa tuh, England. Tapi kehebatan...ntahlah! Kalo pon Afrika...bagilah yg sehebat Kanu!!!Adebayor tuh...die dh wat pangai tak baik ngan manager Togo die. Takmo men plak. Hish...ntah aaa..

Kalah!!!
Masih bercerite sal Arsenal. Byk story Arsenal kali nieh! Hehe. Arsenal kalah ngan Everton. Memalukan ke? Tak malu. Sbb aku pernah tgk MU berhempas pulas gak lawan Everton tuh. Kat Old Trafford plak tuh. So, aku nak kate Everton tak bagus...tak boleh sangat. Sbnrnye, nieh bkn soal bagus tak bagus....tp nieh soal relegation. Kowang tgk last season Norwich City nak kena relegated, diorg bersungguh sampai kalahkan MU kan? Teams yg nak kena relegated nieh (terkuar dr EPL), adelah teams yg spirit dowang tinggi2 blake sbb diorg terpakse! So, kite takleh kate bab bagus tak bagus la. Tp, yg aku perasan la...Arsenal, bile away games mmg teruk. And Everton taklah teruk bile kat home. Tul tak? Which one went wrong or rite? Aku pon wisau gak aaa tgk Arsenal cenggini. N aku plak takmo Everton relegated. Ntah aaa!! Memikirkan quality players tp team tak perform...cam tak feel la nak follow sal bola. Balik2 cerite Chelsea tp game diorg takde feel. Jenis players yg berlagak n takde passion nieh leceh nak tgk! Tp sume team dh tak konsisten...aiseh...bowing!!!

Draw la plak!
Arituh, aku kate...aku tak tau sape nak masuk Champions League selepas Chelsea, MU and Liverpool. Bkn nak kate pe, tp 3 tpt nieh nampak secured. Tp Spurs seri lak ngan Villa. So...kate Martin Jol, diorg frust aaa sbb patutnye dowang leh la rebut tpt dr Arsenal sbb Arsenal dh kalah. Tp yg aku rase impressed sket nieh statement David O'Leary (manager Villa) lepas game. Die puji la Spurs bagus, ade chance gi Champions League. Pastuh die puji la investments Spurs bagus...sume ade potential....bla..bla..bla...And he even commented yg season nieh the best Spurs team ever la. And I agreed with his opinion. Tp...ape yg menarik tuh....O'Leary nieh rupenye adelah former player Arsenal. Center Midfielder. Tp die tak kate pape sal former team die lak kan? Hmm...tak patriotic la kat aku. Even Hughes pon reti nak komen sal MU. Harry Redknapp for Liverpool. C'mon man...lift up ur old team la! Tak paham aku former players Arsenal nieh. Arituh Winterburn, skang O'Leary lak. (becuz in Liverpool, all I know is the former players; even if they become manager for other clubs, they still come to Liverpool' matches. e.g: Kenny Daglish n Ian Rush!). Yg best, Petit. At least die tak kutuk aaa...Die kate, Arsenal perlukan mase nak develop player mude2...Ish..ish..br satu season drop dh cenggini pon...Takde ke former players dowang yg nak bg guidance sket? Sian players mude2 tuh!

More about O'Leary
Villa dikatekan nak kena takeover kan? Aku rase aku ade tulih dlm nieh kot. Cormer brothers kot namenye. Well, skang kan kecoh..diorg kate mende tuh speculation, tp aku pon cam tak sure speculation ke mende ke...tp kate O'Leary, diorg cam susah nak wat defense yg elok sbb team diorg inconsistent. Tp, kalo tgk pade performance Sorensen last weekend, kire leh tahan la kan? (kuar kat byk gak newspaper yg aku dpt carik aaa) Ape yg aku dpt tau die byk wat saves. Cume yelaaa...cam Barry, Ridgewell...mmg slalu kena card. So, paham2 la...mmg leceh bile players slalu kena card nieh, nak2 plak Ridgewell tuh, slalu wat pangai aku tgk (tp die nieh ensem gak...huhu). Tp dek sebok konon nak takeover amende nieh sume, kecoh gak...kalo ade takeover, nnt Eriksson nk ganti O'Leary. So, cam kelam kabut laaa...mane plak nak campak mamat nieh kalo Eriksson jd manager kan? So, dowang pon interview la mamat nieh. Die kate, yg penting skang die concentrate kat football. Cettt...jawapan artis! :p So, sape ek yg rasenye nak dijadikan manager Villa? (macam org akan jwb who cares, Villa bukan tera kan!) Tp club nieh legend gak sbnrnye...ok pe players dowang. Who knows, one day die naik macam Spurs:)...back to zaman lame2 plak...Liverpool, MU, Spurs, Villa....(Chelsea tak masuk list! huhu)

Ramai2.....!!!(sebut style Mawi bile lupe lirik...ehehehe)
Mawi, bile die salah lirik nyanyi, die sebut...ramai2!!! Konon macam konsert aaa tuh. Bab nieh la yg kasik org kutuk die kan! Kat aku care yg tuh mmg stupid aaa...tak sesuai langsung. Sebbaik die improve kan! Okeh, forget about mamat glamer tuh. Tp ade satu team nieh, mmg improve tetibe. And die pon macam Mawi gak...tetibe cam ramai2!!! nak score gol. Gempak ak? Ntah aaa...aku tgk team nieh, kalo ikut name players, mmg macam star-studded team. Forsell, Dunn, Pennant...sumenye gud players pe. Skang diorg even ade Chris Sutton! Fullamaaakkkkk...1st boipren aku kat EPL nieh (dulu die men utk Norwich City mase 90s, then pindah Blackburn Rovers di zaman kegemilangan 3S-Shearer, Sutton and Sherwood, pastu pindah Celtic...and skang dh tua pindah Birmingham). Sayang aku tak dpt tgk game diorg hentam Portsmouth nieh. 5-0, and dowang kuar trus dr relegation area. Portsmouth plak yg kantoi. Tp Pennant la yg paling dpt byk pujian (aku pon slalu puji dak nieh). Satu jek kalo aku leh ckp ngan Steve Bruce....buang la Emile Heskey! Die tuh mmg suwey kat mane team die gi pon:P

So if Steve Bruce won dat game...
sambungan ayat di atas...so if he won dat game, Harry Redknapp, Portsmouth's existing hero...lost the game. Portsmouth....what when wrong ek? Sbb diorg jual players ke? Ntahlah...tp diorg mmg jatuh bile Perrin yg takeover tpt Redknapp dulu kan? Lps tuh Perrin was sacked n Redknapp came back. Macam cerite Industan plak! Huhu. Oooppss...by the way, Schwarzer (boro's keeper, Australian keeper) dgrnye pi Portsmouth? Aku cam tak pham gak die nye pilihan nieh. YG pastinye aku tak nampak langsung strategy Portsmouth nieh...dh nak kena relegated dh pon. Nak bersaing ngan Everton, WBA, Birmingham, Boro. Sume tuh leh tahan sbnrnye (kalo kite bace name players teams nieh kite still recognize agik kan?). Sape la nak kena relegated nieh...Aku takut dowang lawan Liverpool wehhh...Kdg2 games camnieh leh jd mengong n Liverpool kalah!:(

EPL African players
Not going to talk about Samuel Eto'o cuz he's playing for Barca. Tp kat African Cup nieh...byk kan, yg menyerlah? Cthnye....Drogba. Improved n improved...leh la kalo nak jd player yg dihormati (cume ntah apasal aku tak hormat...hehe). Aku tgk Drogba pakai baju Ivory Coast kaler oren, aku nak gelak besar2 plak. Haperah aku nieh. Hehe. Tp the orange jersey looked gud on him compared to the blue ones, kalo yg biru tulih Samsung tuh nampak kepam semacam jek..hihi. Okeh..we're not talking about jerseys, tp kebolehan players nieh. Aku sniri tgh menunggu time agaknye bile nak tgk sape paling menyerlah skang. Tp aku nak sangat tau bape ramai yg men utk African nations nieh kat EPL. Aku leh list sket jek aaa...aku tak pandai sangat bab2 org2 gelap nieh, mintak maaf! Nnt sape2 yg bace nieh, tlg la bg info if ade mase ek!

1. Michael Essien -Ghana/Chelsea
2. Didier Drogba-Ivory Coast/Chelsea
3. Mohamed Sissoko - Mali/Liverpool
4. Jay Jay Okocha - Nigeria/Bolton
5. Nwankwo Kanu -Nigeria/WBA
6. Mido -Egypt/Spurs
7. El Hadji Diouf- Senegal/Bolton
8. Lomana Lua Lua- Togo
9. Emmanuel Adebayor - Arsenal/Togo
10. Popa Bouba Diop - Senegal/Fulham

11. Henry Camara -Senegal/WBA

Pengetahuan kurang. Tak besh aa tak tau...aisehmen...

Diouf tolak ex bini org~!
Ade aaa ex-wife player Senegal nieh dtg kat nightclub. Fadiga, aku tak tau die men team mane aaa...tau die men utk Senegal jek. (name cam familiar tp aku yg blur) Pastuh, cam gaduh la. Skali si Diouf nieh tak pasal2 tolak ex wife org tuh. Pompuan tuh kate, Diouf pukul die, tp lawyer kate small contact aaa konon! Pastuh, die kena fined US$918 (sket kan?!). Org tuh unfit 25 days...die kena denda sket jek. Cam tak best kan cerite player bile die pukul2 nieh?

Fulham-Life after van de Sarr
Bile VDS decide nak join MU dulu, Fulham ilang keeper yg bagus. In fact, aku rase MU adelah pemerhati Fulham yg paling byk kot. Dulu Saha kan? So, now..Fulham dh pk nak bli players balik. So, the new one -Antti Niemi (macam anti-pepijat...hahaha). Org nieh keeper, men utk Southampton dulu, n pernah men utk Rangers ngan Hearts kat Scotland. Berketurunan Finland, same ngan Forsell n Hyppia. 34 yrs old....kat aku dh tua gak, tp keeper takpe kot? So...kire skang dh start bli balik, aku tak tau aa nasib. Yg the latest nasib die kena dgn Anton Ferdinand. Hehehe...tak dpt saved plak. Yg mamat Anton nieh (macam Sheila on 7 nye member plak name die! Hihi), abg die dh score arituh...so die pon cam nak tunjuk die bagus gak aaa...ntah aa!!! Dis season Fulham tak bagus sangat, tp kejayaan dowang mengalahkan Liverpool awal season dulu aku puji:)

Kekalahan itu....
Sengaje amik mase nak cerite sal MU vs Liverpool last week. Hahahahaha. C'mon la....sape yg nak bet ngan aku aritu? Aku kate MU menang kan? Okay....aku bentangkan nape prediction aku mengatekan Liverpool akan kalah last week. Walopon aku tak tgk game n susah nak update lately. There are few things u have to know about Liverpool yg membuatkan predictions tuh senang nak dibuat:

1. Game kat Old Trafford- well known. Spirit bile men kat home ground especially between MU ngan Liverpool ditentukan kat ground mane. Liverpool's games...walo diorg top form camne pon, jarang menang kat Old Trafford. Like betape bagusnye Liverpool di Anfield, slalu kat Old
Trafford Liverpool mmg tak bagus! (aku admit berdasarkan facts n history ek....bukan mengaku kalah nieh tau! Huhu)

2. Old Trafford strategy- C'mon...well known dowang nye rivalry dr zaman atuk2 kite agik. N kalo kowang gi Old Trafford (yg aku tau dr pembacaan), hanye ade lebih kurang 3,000 tickets utk opponent fans. N aku tak rase fans Liverpool ramai kat situ arituh. So...kat aku, Liverpool nak menang, slalu bergantung kat fans gak...:)

3. Luis Garcia injured- Luis Garcia, the moment aku bace die injured jek, aku tau susah nak menang. Sbb...senang jek! Strikers Liverpool tak brape bagus, yg bagus forwards and midfields...Tp yg paling bagus, defence (bukan aku ckp, tp bace graf Liverpool yg dikuarkan mase UEFA Champions...dowang letak comparison ngan AC Milan, Juventus n len2 team...Liverpool nye defence leh kate one of the best!). So...as for Luis Garcia...die adelah sumone yg leh diharapkan setiap kali ade harapan utk goal. Sbb die bukan striker. So, org tak target die sangat. With Crouch, Morientes and Ciise...aku rase impossible bile Garcia takde. Strikers Liverpool lagik senang bergerak kalo die ade. N aku tak payah elaborate....most Liverpool strikers are useless:D

4. Crouch-Ciise combination - mase aku wat bet tuh, aku mengagak yg Morientes injured or sedang recover. Not totally fit. So, the combination between Crouch n Ciise leh jd weird....ade time jd, ade time tak jd. Yg aku bayangkan, tak jd. Ciise tuh one man show. Crouch, kowang paham2 sniri (sumtimes I even feel dat he is outclass to play against big teams like MU or even Chelsea). So, aku tak nampak die punye power kat depan tuh. Pastuh, aku bayangkan Sinama Pongolle men forward, macam kureng jek...die tuh dh lame tak men. Aku bayangkan Kewell plak kat in front...macam tak brape best gak. Dgn Crouch, dua2 striker jd tinggi. Ciise pon same...tinggi. So, cam tak best la combination...Haiyaaaa....the only time Liverpool pernah menang vs MU aku tgk, Michael Owen yg jd striker...huhuuuuu.........

5. Stevie G - Stevie G adelah sumone yg dibenarkan men kat almost every position. Itu bkn aku kate, manager kate...org komen pon kate. Sbb, kalo kowang prati die nye kedudukan sebenar...midfielder center. Tp, slalu gak die men rite skang nieh. Sbb, Liverpool kurang player yg bagus sebelah kanan. However, perlu diingat...Stevie G senang nak tukar2 kedudukan kalo ade dua players nieh: Luis Garcia, Kewell, ngan Hamann. Especially ngan Luis Garcia, there are times yg kalo kowang prati game betul2...ade time, Stevie G kat kanan, ade time kat tgh...and ade time tibe2 forward. Die leh switch these positions ngan Garcia, n Alonso mase game. Ngan len2 players, jd....cume kurang effective. N with his reputation, takkan la players MU tak jage Gerrard kan?

6. Becuz they want it more than we do- Yup! paham ayat aku tulih nieh <----------sbb diorg lagik desperate nak mng dr Liverpool. In fact, their expectations are higher than us. Utk fans Liverpool, tak pernah mengharap langsung nak menang league. Kalo ikutkan...just dpt masuk UEFA cukup la. Tak UEFA Champions, UEFA Cup, Becuz dr dulu....mmg itu je harapannye. Janji games exciting, tak turun below 10...fans Liverpool tak kate ape. But for MU, of course dowang nak menang since diorg still simpan harapan potong Csea. Dowang pon perlukan kemenangan cuz...kalo kalah ade harapan Liverpool pintas, sbb Liverpool ade spare 2 game. Since their dreams are bigger that us...tak heran dowang menang! So...for me, kalah ke menang tak jd hal. Aku tau jek kalah, momantai! Gua relax jek. Asalkan game ade fight...aku bace tak sakit ati, sudah. For Cik Ayen yg mengatekan MU conquer game, well...hihi...fan MU sowang nieh. So, for me...aku leh bajet Liverpool men camne. Since men kat Old Trafford, mesti diorg akan men defensive. Dh style dowang men away camtuh..cuz the best target dowang ialah utk seri sahaje. Cth dowang defensive, mase lwn Juventus-away. Lwn Chelsea-away. N for counter attack tuh....mmg strength Liverpool kat counter attack. Kalo tak, takkan Capello leh kate, jgn bg Liverpool wat counter attacks kan? Hmmm...itulah penjelasan saye... Nak kate frust..tak, Liverpool dh biase kalah. Season nieh pon dh kire bagus dh diorg men. N, never ever ade dream Liverpool nak menang league slame nieh. So, dis season is consider....HEAVEN:)

Dun mess with me laaaaa...
MU-Liverpool. Bace sokkaba baru nieh gelak! Hihi. Org kate rivalry la. Mmg dr dulu pon rivalry...sbb team len nieh nak top form, lambat. Skang boleh la org nak kate, diorg Blues fans....diorg Spurs fans...Aku leh kate, if org yg minat Spurs tuh baye2 bapak aku (let's say Shebby Singh), mmg betul die Spurs fan...sbb mase zaman diorg Spur top. Dulu Spurs ade Adilles, Archibald (ejaan tak betul, mintak maaf...sbb nieh aku bajet ikut pronounciation parents aku yg rajin bercerite kat aku nieh!). N then...Spurs pernah turun kan! Since then, besides bapak2...aku tak tau plak ade yg baye2 aku minat Spurs. I can accept if they are MU fans, Arsenal fans...zaman kitowang membesar these 2 teams WERE the kings. As for Liverpool...I alwiz have the chances dok ngan org tua, since Liverpool tak ramai fans dr kalangan baye aku. Kalo pon ade yg minat...atas2 sket umo aku mungkin kot. Itupon, if they crazy enuff about Fowler, Collymore n Mcmanaman. Zaman tuh pon biase je, tak power sangat sbnrnye. Except dat aku jek yg giler tgk pale si Collymore tuh (muke notty....comey!). But pandang establishment la, mat! Sejak bile teams tuh bagus. Org yg baru minat bola boleh aaa nak men minat2 Chelsea. Tuh suke ati kowang aaa. Tp sbg nak men kutuk2 ngan aku...I dun accept posers. Hihi. Mintak maaf, pak! Walopon aku tak suke MU, kadang2 ade fans die yg aku nak campak terjun bangunan...sum of them, yg BETUL2 minat bola, gua layan aaa. Arsenal fans, acceptable kot (aku kan giler kat Pires n Henry!). Spurs fans...aku layan. Villas, layan. Wigan pon aku layan! Tp...jgn men kutuk kalo tak tau. Aku melayan kutukan...but! Dgn org2 yg betul2 minat bola<-------------pandang gua underline 2 words tuh!

Too many Liverpool posers lately...
Oh damn...aku benci dowang. (sowi, penggunaaan bahse skang agak teruk, tak pe la ek..aku taknak hipokrit!). Since menang UEFACL nieh, sume nak ngaku Liverpool fans. Lagik2 budak2. Budak2 pon aku trime...biase aa..dulu mase MU ke, AC Milan ke tera dowang tau sal team tuh sbb knowledge n exposure sal team bawah2 nieh tak byk. Tp yg dh tua2 nieh, aiseh....rentikanlah! Ade org tanye nape aku dh tak join any community macam dulu. Sbb yg simple: Community aku join dh takde, n kalo ade pon aku bla. Aku taknak bace la whatever dis posers tulih. Siap letak crest Liverpool lagik! Aisehmeenn...whyyyyyyyyy laaaa.....!!!! Bukan aku tak bagi minat....but I hate people yg baru nak tau, tp poyo. Pastuh carik gaduh ngan team len. Tak ke bangang tuh. Fans Liverpool yg pure, tak pandai nak men ejek2 melebih2 nieh weh! Kalo tak, aku takde kawan aaa. Kwn2 aku sume MU n Arsenal! Apasal aku leh harmoni kowang tak boleh nie wehhhhhhhhh....

Carling Cup final...
MU vs Wigan? Mane nak sokong nieh...MU ke Wigan. Same jek dua2 pon bkn team aku. Hehehe. Tp experience ade kat MU. Wigan tarak. Tp nak sokong sangat MU pon tak boleh, dah melanggar etika! Hahaha. Kang takde modal plak nak gaduh ngan Ayen...kihkih...Ntah aaa!! Kite tgk final nnt. Kalo Christiano Ronaldo men....aku sokong Wigan! Kalo Park Ji Sung men....leh la tgk MU (tp takkan cakap jugak word sokong MU tuh...mane boleh...nehiii!!!:p)

John Arne Riise until 2009
Huiyyooo....now I can call dis man one of the most loyal player in Liverpool. 1st yg aku panggey cenggitu dulu, Jamie Carragher. Sbb dr umo 8 thn dh men utk Liverpool until now...dh 30 kot. Pastuh komited lak tuh! And then....sape agik kalo bkn pakwe aku yg tak encem tp best...Stevie G, kerane sanggup menolak pinangan Chelsea yg bg gaji banyak. N now...the 2nd highest paid player in Liverpool- John Arne Riise akan stay with Liverpool until 2009. Huiiyooo...cam tak caye aa si pengganas sowang nieh punye statement. Tp bile aku tgk camnieh, cam lega gak aaa. Loyalty amat penting dlm Liverpool nieh, bkn masalah len. Sbb Liverpool bayar gaji tak semahal club len, cume yg penting men as a team. Bkn glamer yg dicarik kalo men utk Liverpool nieh! (ape sangat la glamer Liverpool kalo nak compare ngan MU or Real Madrid!). Tp...still ade players yg dh menyatakan kesudian nak pencen kat Liverpool. Hamann, Hyppia, Carragher, Luis Garcia...n maybe kalo tak silap aku, Zenden. Yg aku tak sure skang Alonso. Huuuuhhh...ramai org nak bli tetibe nieh. Hampeh betul....wisau aku:(

Dean Kiely
Dean Kiely was in Charlton as a goalkeeper. Now he's in Portsmouth. Umo=35 yrs old. Die pernah men utk Republic of Ireland. Sbnrnye...Pompey dh de 2 keepers - Ashdown ngan Westerveld (okay gak pe?uiiikkss?). Tp maybe sbb lepas yg kalah 5-0 ngan Birmingham arituh wat dowang lagik cautious kot. Diorg dh sign byk gak org nieh. Maybe wat reshuffling balik since tukar manager arituh. Uiyyooo...relegated ke nnt ek? Ntah aaaa!!

Denda
Ashley Cole= 100,000 pounds---->cut down to 75,000 pounds
Jose Maurinho = 200,000 pounds ---->cut down to 75,000 pounds
Chelsea ---->300,000 pounds

Nieh pasal salah approach Ashley Cole arituh. Nk suh jd player, tp tak kena care. Skang dh denda, pastu appeal2...adelah potongan sket. Ade law, taknak ikut. Bayar jelah smpai 300K pon. Kan team byk duit....:P

Verbal confirmation
Verbally, Henry akan ke Barcelona. My fav team kat La Liga tuh (nak minat Real, susah...sbb slalu tamak). Best laa...sbb minat Henry, so, kalo pi Barca, best. Sbb minat Barca gak. Tp Barca league len!!! Huuuuuuuuuuu....takmooooo...nak suh die dok kat EPL jugak! Tak besh aaa brade seksi nieh pindah team! Errrghh...tak menarik la EPL nanti! Henryyyyyyyyy...dun gooooooooo...nehiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!:( (isk...dh sedih dah nieh!)

My hero is back in town!!!
Ho yeahhhh...my old hero is coming back home. Muuuuuuuuuuaaaaahhh!!! Gempaq aaa. Tak kisah la die bagus ke tak bagus skang, tp aku suke die. Sape agik kalo bukan, Robbie Fowler!. Manusia yg suke letak plaster kat idung tuh. Hihi. Die dh berpindah for free to Liverpool. Alaa...die nieh tak men lg pon takpe, aku tak kisah. Janji die balik Liverpool. Hepi aku! Br nie aku bace, he's the 2nd richest English player after Beckham. Walopon die tak kaye men bola, tp real estate punye investment menguntungkan n die byk sponsors. Tp, die nieh baran...kalo tak takkan gaduh ngan Le Saux (dulu die panggey Le Saux gay!). Smpai men ludah2 tuh...kena buang padang trus! Uiyooo...apepon aku suke die back to Liverpool. Hehe. Even Rafa pon pelik smpai die kate die tak pernah tgk sowang player over-excited nak balik team lame...hihi...C'mon la...die men utk Liverpool sejak kanak2 la!!!

Thank U Brade Toped!
Nk ucap thank u kat brade toped....junior aku kat UNITEN nieh! Toped telah membetulkan info yg aku bace salah kat paper itu ari. Kire best la toped...alert gak ko! Kalo tak smpai bebile aku kena tipu (cett...tak gune tol la). Susah tul dh takleh tgk game sniri! Huwaaaaaa.....maaaaakkkk...sambungla Astro tuh!!! Huuu.....:(

No comments: