Monday, January 30, 2006

purple hanami



Satu Muharram detik permulaan
Penghijrahan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari Kota Mekah ke Kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah
Tingkatkan semangat tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman



SLAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH!

Nk bebel2 cakap....smoge hijrah ke yg lebih baik la...berfalsampah...aku tak reti..n furthermore takmo jd hipokrit nak nasihat agame kat org bla..bla..

So, just wish better life for everybody...masing2 pon blaja pasal Hijrah mase sekolah...so, praktikkanlah ilmu2 anda ye...An ustazah, I'm not. Takmo over perasan wokeh!

Well....apepon, lagu atas nieh slalu mengingat kan aku sal Maal Hijrah....kefahaman yg cukup mendalam sal peristiwa hijrah nieh boleh diketahui pakai lyrics lagu nieh. Meaning dat, owang yg wat lyrics nieh senang nak memakukan ingatan sal Hijrah the moment org2 cam aku dgr lagu nieh.

Kecik2 dulu, kalo tgk klip lagu nieh, mesti ingat urup "ha" gulung tuh kuar kan..simbol maal hijrah dr thn ke thn kat Mesia nieh. Pastuh kat sekolah ade sambutan, ade cerite..kire clear pasal Maal Hijrah nieh...

Cume balik kg arituh aku tak paham asal adik2 sepupu aku cam blur...tak paham sal Hijrah. Bile tanye, diorg cume tau pasal "Hijrah Minda"- dr yg buruk ke yg baik. Peristiwa Hijrah...dowang blur...n diorg langsung tak hapal lagu Hijrah macam mase aku kecik2...uikkks?

Tak tau la ustazah tak ajar ke, diorg mmg tak amik tau ke...tp macam len jek style blaja aku mase budak2 ngan budak2 skang. Apasal diorg byk tak reti ek?

Tak pandai aaa...just wondering...

Okeh aaa...mende nieh aku amik kat satu site tuh...carik purple cherry blossom yg aku sangat minat, jupe gambo nieh. Menurut kate tuan punye site, dis sakura pix are from Kobayama, Japan. Dunno kat ne! Hihihi..Penat carik greetings awal muharram tak jupe...sowi!

3 comments:

Hamka said...

cantiknya kau punya blog, boleh ajar aku tak?

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]Software Downloadable, [url=http://firgonbares.net/]filemaker pro migration[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] coreldraw learning tutor torrent a shop software
buy windows xp pro software [url=http://firgonbares.net/]windows vista desktop themes[/url] buy cracked software
[url=http://firgonbares.net/]linux software downloads[/url] computer software retail store
[url=http://firgonbares.net/]osx address book into filemaker pro 9[/url] buy dreamweaver
educational software from [url=http://firgonbares.net/]acdsee pro photo[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]linux software store, [url=http://murudobaros.net/]oem software market[/url]
[url=http://murudobaros.net/]Standart Edition Mac[/url] adobe photoshop cs4 upgrade canadian price adobe photoshop cs3 brushes downloads
buy photshop [url=http://murudobaros.net/]shop softwares[/url] purchase discount software
[url=http://murudobaros.net/]free download of adobe photoshop 7 for mac[/url] www academic software
[url=http://murudobaros.net/]student discount on computer software[/url] still buy photoshop
to sell software for [url=http://murudobaros.net/]cheap microsoft office and[/b]