Friday, February 24, 2006

Seksis Torino



SEKSIS- ANITA SARAWAK

bila ku bersuara... kau kategorikan sbg meleter
bila kau tercabar... sebelum bertarung pun ku dah kau singkir
tika di jalanan... cermat ke cuai
stereotype lady driver
bila tunjuk pandai... lagakmu hebat
mengalahkan seorang professor

oh mana keadilannya
balik-balik kita saja terkena
dahulu hingga kini
kau memonopoli... cuba menguasai
duniaku ini... oh mana aci

jangan pandangku sebelah mata
hanya kerna namaku wanita
walau ada kelemahannya
engkau pun apa tidaknya
jangan pandangku sebelah mata
nanti kejantananmu tercabar
takkanku menyerah kalah
kerana matamu berat sebelah
kelemahanmu akan ku tepis
selagi persis takkan ku tersisih..

pabilaku ramah... manis lidah
kau tuduhku perempuan murah
namun bila kau menutup helah
katamu mengikut sunnah
andai keharmonian rumahtangga
jangan harap ucapan tahniah
hujung bulan tiba... ku tuntut nafkah
kau buatku macam peminta sedekah

oh mana keadilannya
balik-balik kau juga juara
asyik kita bersabar
melayan takhta... siang malam buta
dan penuh setia... bagaikan raja

Nieh adelah lagu yg aku dgr hampir sepanjang arinieh. Sbnrnye arinieh sports day. Wat kat Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. Adeehhh..penatnye Cik Sha!

Arinieh..aku seperti yg len sume pakai kaler "Zahid". Orange! Keje aku menghiaskan grandstand...tpt doknye VIP sekalian...especially Pengarah Pelajaran Negeri Sembilan. Aku pon seram jugak la nak wat mende2 cenggini..maklumlah...aku bukan macam separuh org, dah biase ngan raja, PM dan sebagainye...aku nieh manusia biase jek kan!:D

So...basically, Kejohanan Olahraga arinieh best la. Sbbnye aku melihat gelagat budak2 yg mengingatkan aku pade zaman kanak2 aku sniri kan! Hehe. Aku adelah cikgu umah Mahsuri- Umah Kuning. Aku ingat the last time aku dlm umah kuning mase sekolah rendah...dgn Cik Din..hihi...tp umah kuning aku kali nieh taklah sebagus n setera umah kuning aku mase sek.rendah tuh...hehe...

Pengalaman jd budak2 mase sukan dgn jd org yg organize sukan of course la len2 kan. Penat sangat pon iye..tp ape pon tak sepenat jd budak...mane2 nak merayau pon boleh. Yg nieh terpakse la jage pangai merayau n tak senakal dulu, maklum jelah...awak tuh bukan budak lagik, so kenalah behave. Lgpon dah pakai t-shirt len...tak pakai t-shirt plajar ke, baju uniform ke pe...

Maybe, kelainan yg aku rase sbb skolah aku dulu de dak laki...so suasane len sket. Lgpon walopon skolah2 aku mase sek.men dulu nieh skolah besar (wa masuk SBP, KGV n Teknik...sume sekolah kaye), skolah nieh pon kaye jugak la. Cume dak2 skarang len la sket especially bab2 daye kreativiti dowang nieh...Macam kitowang dulu sebok nak wat sepanduk...banner sane dan sini...tempah baju sniri..skang byk yg wat sniri gak, tp ade guidance from teachers. Contohnye...kalo time aku skolah dulu kitowang bz menempah t-shirt design sniri (takmo pakai t-shirt skolah). Design sume gampaqz belake..tp skang diorg more skema la...hehe..

Bab independent tuh maybe kurang sket la..tp ape pon aku enjoy, especially bab persembahan senamrobik wat formasi macam2, pastu kawat..ade yg siap buat baju style macam Blu Cantrelll...gempaq jugak student aku nieh...ade hip hop dance...and as usual...paling aku enjoy setiap acare skolah...Brass band....hehehe

Sebbaik aku pakai kaler Zahid nieh...orange...kalo tak, maunye ade student ingat aku budak2...huhu..sbb aku pakai sport shoes and bawak beg sandang blakang..huhu...puas aku menempek lipstick..huhh..tak best betul bermekap....:P

Lately aku giler tgk acare Winter kat Torino 2006...channel 901-903 Astro...especially Figure Skating...td aku bajet nak carik gambo lawa utk Figure Skating...baju lawa sumenye...tp cam gambo tak menarik sangat...hehee..

Life aku macam biase...takde ape yg menarik la...cume lately suke mengusik kawan2 yg sudi kawan...itu jek...contohnye..mengusik Ayen yg pronounce Natasha--->Natasyg...heheh..tah hape2 org angau nieh..Usik su n K...n sape agik? Ahhh..biar jelah...biar tak ramai member janji aku hepi...:D

Okaylah..aku dh penat...sat gi nak balik dah...tata dulu rakan2 sekalian..sementare tuh layan jelah lagu Seksis nieh ek...tata!!!

No comments: