Friday, February 17, 2006

st anger!

Image hosting by Photobucket

SUARA HATI SEORANG KEKASIH- MELLY GOESLAW
hanya namamu di hatiku
jiwa dan raga takkan berdusta
namun terkadang
cinta terusik benci sesaat
seribu musim takkan bisa
menghibur hati yang penuh marah
entah mengapaberpisah saat mulai menjalin
suara hati seorang kekasih
bagai nyanyian surgawi
takkan berdusta walau ketamakan merajai diri yang penuh emosi
jauh di dasar hatiku
tetap ku mau
kau sebagai kasihku

Aku slalu terpikir camne kalo aku marah. Kadang2 aku suke tgk cermin bile aku marah. Masya-Allah....huduhnyeee..hehe. So, tiap kali marah, kadang2 aku suke carik cermin...nak kasik sedor diri tuh. Kan tak sronok org nampak..

Tp most of the time, malas pulak aku nak cover muke marah aku. Muke aku nieh, marah tak marah mmg masam mencuka..bukanlah cantik jelita pon kan!

So...aku rase arinieh mmg ari aku tak cover pon muke marah aku. Pagi2 lagik aku rase macam nak marah. Maybe aku period. Anak murid aku plak, arinieh lembab semacam. So, di atas lembab bertanye diorg (and lesson arinieh cume ade 10 minutes jek sbb meeting!), so...aku kuar jek kelas without sempat diowang bertanye kat aku. Lgpon byk tul kelas arinieh. Hmm..sbnrnye aku tak lah marah dowang sangat. Aku just marah sbb meeting tuh lame n anak murid aku takleh blajo walopon kelas 2 periods! Aku takmo diowang ketinggalan!

N then...aku balik kat bilik. Ade plak tanye mane kehilangan aku smalam sbb org admin carik. Nak jek aku marah lagik! Laaa..bukan ke aku dah inform sumenye..takkanla pelupa sangat?!

N arinieh, aku nye surat sampai. Surat tuh kebetulan salah plak, terletak name aku puan. Maybe salah, maybe jugak sengaja. Sbb ikut protokol ade sparuh mende walopon ko lom kawen ttp panggey puan. Aku smpai admin, nak amik surat. Acik PA tuh baik sangat...aku tak sampai ati lak tgk die. Tp ade sowang nieh, tah hape post die tah. Yg aku tau die dok kat reception! Punyelah berlagak siap gelak2 sbb surat tuh tulis puan. Hampeh..amik surat aku plak! Nak je aku tanye, yg awak nak bace surat saye buat ape...takde authority pon kan! Bile die dh mule jdkan surat aku joke...aku mule hangin..

Masuk kelas lagik, kali nieh students corporate..except ade sowang nieh mmg suke ponteng. Aku malas nak marah, aku pon nakal dulu. Tp utk yg lambat masuk, kalo boleh jawab aku taklah bising, tp kalo takleh jawab, siapla nak menjawab ngan aku. Sbb...aku mmg nakal...tp rasenye soklan cikgu bab blaja masih boleh dijawab dgn baik:D

Then...baru jek aku naik, kena panggey lagik kat admin. Suke ati jek nak mengarah. Yg aku tau sepanjang 2 ari aku cuti...gossip sudah melande. Maybe sbb surat aku, or sebab musabab ketidakhadiran aku smalam. Aku wat tak pedulik..slame nieh dlm bilik macam2 aku dgr gossip sume org especially students. Kadang2 aku rase sedih org kutuk anak murid aku..tp aku sabo giler jek!

Aku turun jek admin. Amik file aku. Patutnye mende cenggini last week lagik dah setel, tp diorg tak setel2kan pon utk aku. So...mane aku jd tak marah. Balik, aku ade nak anta mende kat KWSP. Bile aku mintak no. majikan..die herdik aku plak. Konon kaco waktu rehat die (walhal dah abeh dah waktu rehat nieh!). Aku mmg dah brapi nak jek aku jerit sial...huhu. Geram tul aku. Tp aku tak layan...wat bodoh jek, setelkan hal KWSP aku tuh..

Tibe2...aku smpai la kat Guardian, nak bli pad. Aku kan period. Mase aku nak capai pad..tibe..."Assalamualaikum, teacher!" Aku pusing. Aku tak ingat dak nieh kelas mane. Maybe dak yg aku ajar. Die senyum jek..muke penuh bersemangat. Kwn2 die ade kat situ. Die pon panggey kawan2 die.." Kowang....teacher Sha!!!!" Aku plak cuak org Guardian tuh pandang2. Hahaha. Ntah apasal aku rase macam sedih plak..huuhuuu...tibe2 tersejuk automatik plak ati aku tgk gelagat dowang nieh:(

So...kesimpulannye..dlm kemarahan nieh masih ade agik aaa mende nak menyejukkan ati.

Mlm td...sket salah paham. Sape agik...kawan aku yg sakit, Ayen. Ntahlaaa...sbnrnye kalo aku marah..aku lagik suke senyap n elak contact sebaik mungkin. Maybe Ayen ingat aku marah die...tp sbnrnye aku tak marah pon. Just malas nak share life aku ngan org len. N paling malas nak bertembung ngan org kuat menyibuk..Last2 Ayen jd mangse sbb aku mendiamkan diri termasuk ngan die:D

Org maybe takkan paham nape Ayen, Su...and org2 tertentu jek. Ntahlah...keidupan aku nieh menjadikan sesuatu perkare itu bukti. Kejadian2 lame tuh satu pengajaran yg paling bergune utk aku. Org2 nieh tak pernah lari dr aku...seteruk mane life aku n ape yg terjadi pade aku. So, pade aku..dowang la kawan2 aku...

Tak kisahla Ayen tuh laki ke pompuan ke...aku bukan de niat len kat die. Sumenye kawan jek. Slagi aku tau ape aku buat nieh dgn niat berkawan, insyaAllah..aku tak kisah ape org len pk, sbb aku tau ape aku buat. Biarlah die lelaki pon..kalo kwn pompuan je....harapkan jantina jek same...tp dok mencerca kat blakang pon tak gune!

Okeh...pjg lebar dah...sok aku kena gi ganti. Gotong royong..adehaii...

p/s: Kadang2 tgk anak murid aku....teringat AADC...hehehe...

No comments: