Wednesday, March 08, 2006

nangeh plak



LEMAS-RUFF EDGE

lemas ku dalam dakapanmu
tidak ku sangka kau tertipu
inikah lumrah orang bercinta
tiada ruang nafasnya
lemas ku dalam pelukanmu
tidak ku sangka kau begitu
inikah ertinya bercinta
berikan ruang agarku selesa
memang dia orangnya
mulanya memang sempurna
tiada yang buruk darinya
bahagia sentiasa dirasa ohh..
tapi kini dah berubah
yang indah jadi derita
aku resah gelisah
yang tinggal hanyalah sakit dan peritnya
kini aku
*mula sedari apa yang telah terjadi
diriku dibebani bayanganmu
tapi itu semua dulu
memang ku tidak mahu teruskan
percintaan ini bersamamu
(bukan kubenci...) kepadamu
(bukan kubenci...) oh watakmu
percayalah kataku...aku rimas, aku lemas
(bukan kubenci...) cemburumu
(bukan kubenci...) kau ekori ku
percayalah kataku...aku rimas, aku lemas


Sowi aaa....lame tak update blog nieh. Bz..bz..n bz...

N utk my pren sowang tuh yg msg nye tak berbalas since last week...aku nak bgtau ko aku takleh reply aaa...kredit takde. Biase aaa....rasenye tak payah diperjelaskan agik kan...

Arinieh aku rase serba salah. Dak2 amik test, and aku dh marked pon. Last week tuh yg aku bz...aku nak wat paper from form 1 to form 5...asal sume kelas aku ajar aku kena wat paper. Muak tul...hahaha..

Pastuh ade sowang nieh die eager sangat nak amik kertas exam die. Tp sbnrnye, lepas test arituh, die cam sedih giler takleh wat...Aku rase back in her mind she thought she could score, tp sbnrnye...die tak score.

Dak nieh anak cikgu. Mak die...hmmm...kalo aku nak ckp kang, collegue ngajar gak. Tp not exactly laaa...aku ngan mak die tak bercakap. Maklum jelah, aku nieh nampak seperti sumone yg incapable nak ajar anak die, die rase kot. Pastuh, arituh mase aku suh wat latihan...dh siap discuss fill in...budak tinggal nak salin n drill wat calculation, die kate latihan aku tuh "waste of time".

Alangkah sedihnye die...kalo die tau anak die dpt the lowest mark utk both classes form 1 yang aku ajar. Anak die 1st class...kate die dulu, dpt straight As dll...kirenye tak perlu latihan macam dak kelas #3 yg aku ajar lagik satu tuh. So...takpelah..aku pon since die dh komplen kat sume org (tak plak jupe aku nak komplen tuh)...aku tak la force dak2 suh wat exercises. Aku opened up wat extra classes during recess...anak die la yg tak dtg, sbb mak die kate not needed...

Abeh tuh...ape kowang rase bile kowang tande, n nak bagi markah pon takleh. Dak tuh hanye dpt 1/15 markah circuit calculation aku. Ade ramai dak yg dpt full mark. N in fact...sume kate test aku tuh senang...

Td, mase aku bg paper...dak nieh teresak2 nangeh. Aku kesian betul, student aku jugak...walopon aku cukup geram ngan mak die. So, aku tanye..and deal, selagik aku ade...die leh hantar latihan n wat keje ngan aku kalo nak improve. Tp...dgn syarat...kalo mak die agree, or else cariklah cikgu len yg die rase lagik bagus. Aku bukan pe...org yg tak rase latihan n pengajaran tuh buang mase...diorg sumenye score..

So, last2 dak tuh hanye nangeh. Aku tak kate ape...cume aku kate, die anak cikgu...n aku pon anak cikgu. Aku dh face mende nieh...n aku nak die improve. Cume dlm ati aku menahan nak cakap...walopon parents aku cikgu...tp diorg tak pernah masuk campur hal aku kat sekolah...yg aku ingat, mak aku garang...n kalo ade die tau aku tak betul make naik la tali pinggang ke...rotan ke...aku tak pernah ngadu ngan mak sal cikgu...

It was later than dat die bagitau aku, die nak wat sume keje aku tp mak die tak kasik...Haii...camnieh la parents zaman skang gaknye...sbb anak die dh pandai...

Bile org nk ckp banyak, aku plak malas nak komen sbb...aku rase tak hingin la...aku lom ade anak...so, bab2 prasaan ibu aku takde experience...Tp aku rase, as a mother kite nak yg terbaik utk anak2...just pkla...bile latihan cikgu bagi die tak bg wat...ish3...

Okaylah...pg2 lagu nieh kuar kat ERA...

p/s: takde mase nak taip sal bola dah...huu...yelah2 MU menang..Barca pon menang...(nak cakap sal team die...cettt...)

No comments: