Tuesday, March 21, 2006

waffle

Image hosting by Photobucket

HOW COULD AN ANGEL BREAK MY HEART-TONI BRAXTON


I heard he sang a lullaby
I heard he sang it from his heart
When I found out thought I would die
Because that lullaby was mine
I heard he sealed it with a kiss
He gently kissed her cherry lips
I found that so hard to believe
Because his kiss belonged to me

How could an angel break my heart
Why didn't he catch my falling star
I wish I didn't wish so hard

Maybe I wished our love apart
How could an angel break my heart

I heard here face was white as rain
Soft as a rose that blooms in May
He keeps her picture in a frame
And when he sleeps he calls her name
I wonder if she makes him smile
The way he used to smile at me
I hope she doesn't make him laugh
Because his laugh belongs to me

How could an angel break my heart
Wh didn't he catch may falling star
I wish I didn't wish so hard
Maybe I wish our love apart
How could an angel break my heart

Oh my soul is dying, it's crying
I'm trying to understand
Please help me

How could an angel break my heart
Why didn't he catch my falling star
I wish I didn't wish so hard
Maybe I wished our love apart
How could an angel break my heart


Gambo waffle ini adelah bersempena Kak Za (Hasmaliza) belanje aku makan waffle smalam...since aku hanye ade beberape ari lagik nak jupe Kak Za nieh. Well, for me she's very, very nice la. Dah la comey, baik lak tuh. Kaunsellor katekan. I learned a lot from her...lagik2 nak memahamkan diri pasal anak murid sniri. Well, to be honest, I think she's one of the kind yg tak kisah nak menegur sesape saje walopon die taklah kenal aku sangat. The 1st time she scknowledged me, aku rase cam segan...yelah...aku tgk die style Wardina...bergaye jek nampaknye. I thought die jenis org yg alim2 gitu...n then dengar2nye Kak Za nieh org Kelate...halllammmaakk..malunye la kan kite!

But then one day aku pakai baju biru nieh...aku kan byk baju kurung biru. Then, Kak Za yg bertembung dengan aku tegur, "Comelnya hari ni pakai baju biru?" Aku pon jawab balik, "Slalu pakai baju biru...biasa jek kak!" Then, dia terus ajak aku berkenalan ngan die. Tibe2 aku dpt tau Kak Za rupenye tinggal dekat jek ngan umah arwah nenek aku kat Ampangan nieh. Kak Za ajak aku gi sekolah ngan die...tp aku tolak. Bukan ape, rupe2nye aku kenal mak mertua Kak Za nieh!:D

Aku tak bagitau Kak Za yg aku taknak tumpang die sbb mak mertua die tuh jenis kaki bercerita (walopon aku rase, Kak Za tau...tp kitowang tak pernah bangkitkan soal nieh). 1st day aku mengajar, mak mertua Kak Za bukan main beriye2 cerite kat aku Kak Za nieh kaunselor n Kak Za ade master(taklah macam aku yg ade degree tak seberape nieh). N then...dr kecik aku mmg kenal sangat org Ampangan nieh especially mak mertua Kak Za. Kalo aku naik ngan Kak Za, maunye kecoh satu Ampangan!

Aku rase, last2 skali pendekatan Kak Za bile die ajak aku translatekan journals master die...Alhamdulillah Kak Za n frenz puas ati ngan hasil keje aku. Aku pon suke jugak sbb dapat la carik duit tambang gi keje kan!:D

Last2...one day mase Kak Za dtg umah, hubby Kak Za tanye Kak Za..."Rasenye mak Sha nieh org Ampangan. Cikgu kan?" Ooopppps...mesti die perasan dak yang dok menginjang kat umah arwah nenek dulu...yg slalu lari2 gi sekolah kul 7.30 (biaselah, dak nakal...hehe). Mase tadika plak aku tadika dekat situ2 jek. Aku pon jawab jelah ye...sbb dr awalnye aku byk tak cerite sal aku kat cikgu-cikgi skolah nieh...huhu..

So, last2 smalam...Kak Za ajak aku gi A&W makan waffle n minum root beer. Kenyang beb! Kak Za galakkan aku jd cikgu sepenuh mase...ntahla..die kate ade bakat...hahahhaa...ade ke?!

Berite pasal pemergian aku minggu depan aku sampaikan pade students aku today. Terkejut plak aku ade yg sedih nak nangeh. Aik...bukan budak2 nieh tak suke aku ke...ish3...

Sowang parents datang menyerang aku arinieh. India. Alasannye sbb die marah aku denda anak die berdiri. Looo...dah anak die tak siap kerja rumah?! Sebulan dah aku bg keje umah tuh...die leh tak tau. Dah la tuh...dlm 2 bulan aku jd cikgu...sekali jek die dtg kelas aku yg seminggu ade 4 waktu. Haaa...salah sape?

Luckily, Datin ade menyelamatkan keadaan. Tp before dat, my dear Mrs Chin n Mrs Jaswinder also helped me. Kire tak rugi la aku kawan ngan dowang nieh. Diorg marah sbb aku kena serang cenggitu. Sedangkan plajar tuh mmg sangat teruk...tak dpt aku ceritekan prestasi die...

Kalo die tak pandai, aku kena ajar. Itu keje aku. Tp mak die plak hyperaktif kate aku dera anak die berdiri. Aiseh...pening betul. Garang sangat ke aku?

Last2 didapati...budak nieh mmg manje...maklumlah..asek tak ke sekolah...n aku harap mende nieh dpt disetelkan...

Aku masuk kelas, aku tanye anak murid aku, "Garang sangat ke cikgu nieh?" Diorg kate..."Cikgu Rock!" Haish...budak2...len yg aku tanye, len yg dowang jawab. Tp sebelum balik, beberape owang budak dtg jupe aku n cakap..."Cikgu, nape cikgu nak pergi cepat sangat. Kot iye pon tunggu la sampai kitowang SPM" Aku ckp..."Laaa...saye nieh ganti 2 bulan jekla!!! Saye ingat bukan ke awak sume tak suke saye?" Diorg jawab,"Mane ade, cikgu!" Kawan awak kate saye nieh garang! Aku nak jek ckp...and akhirnye...dowang ckp, "At least cikgu amik berat sket kitowang punye keje. Walopon cikgu tegas, tp ade jugak org nak amik tau." Terkedu aku. Setau aku, aku wat keje aku jek...haiii..mmg garang kot aku nieh...hahaha...

Tp last2 barulah aku prasan sbnrnye sume nieh berpunca dr prinsip aku sniri. Gaji mmg la tak besar...tp kite nak keje kite berkat. Itu sbbnye la kite kena wat keje betul2 kan...takleh la sambil lewa jek...

N at last barulah aku tau jugak...bukanlah sume dak suke jalan2. Kalo takde yg menegur...sampai bile pon die leka...Brlah aku tau disebabkan aku la keje dowang tuh dah hampir siap pon. Kalo tak asek men2 jek...huhu..

Ntahlah...aku tak mintak ape...yg aku mintak cume hasil aku berkat n sampai pade ati budak2...walopon lepas nieh aku bukan lagik Cikgu Sha....huhu...

p/s: Lagu Masyetah, my pren! Dulu slalu nyanyi lagu nieh sebelah die. Layan syahdu kawan aku tuh...huhu. Skang aku plak layan...ahhahaha..
Cedih la pulak~~~~!!!:(

No comments: