Sunday, April 02, 2006

honda

Image hosting by Photobucket

BEST I EVER HAD- VERTICAL HORIZON

So you sailed away
Into a grey sky morning
Now I'm here to stay
Love can be so boring

Nothing's quite the same now
I just say your name now

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
You don't want me back
You're just the best I ever had

So you stole my world
Now I'm just a phony
Remembering the girl
Leaves me down and lonely

Send it in a letter
Make yourself feel better

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
You don't need me back
You're just the best I ever had
And it may take some time to
Patch me up inside
But I can't take it so I
Run away and hide
And I may find in time that
You were always right
You're always right

So you sailed away
Into a grey sky morning
Now I'm here to stay
Love can be so boring

What was it you wanted
Could it be I'm haunted

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
I don't want you back
You're just the best I ever had
The best I ever had
The best I ever

Kadang aku kesian kat Ayen. Most of my days...die ade. Thru thick n thin. Aku sniri tak paham la cmne aku leh kwn ngan die. Strange...bile pk kan balik. Aku nampak jek name die dulu, aku rase cepat jek darah naik. Cepat jek nak marah...Tp skang, kalo nampak name die jek...rase senang giler ati aku....huhu...apasal ek...

Jgn salah paham. Aku tau bile sowang pompuan kawan ngan sowang laki...org leh senang jek salah paham kite ade ape2 yg tersembunyi. In fact, aku dh kena lecture pon sal nieh. Hahaha...apela. For me...nope. Aku tak pernah nak pk sampai cenggitu pon...tak pernah langsung beb! Hoho...tolong laaaaa...tak mungkin aku akan suke dgn itu Kaka...not my taste...haiyyaaaaa...:P

Sedar tak sedar dh almost 2 years, kan. Lebih dr setahun kitowang kawan. Cam tak sedar jek dh lame. Tp lately aku rase, aku byk menyakitkan ati die, aaa. Mesti die tensen ngan aku. Aku pon tensen kalo aku tau aku dh sakitkan ati die nieh. Aku tak suke sangat sakitkan ati die. Bknlah sbb die tak pernah sakitkan ati aku (ade....lagik2 kalo die ejek Liverpool aku rase nak lepuk die jek...huhu). Tp die tak pernah plak lari time aku down ke sedih. Not like sum people...Dgn die nieh....Kalo suke, cakap...tak suke pon cakap...So...camne ek nak ckp. Aiseh...susah jugak nak susun ayat nieh.

Lately aku bad mood. Slalu sangat. Ade time aku okay, ade time tak. Lagik2 bile aku bz...kdg2 aku terkejar2 jugak. Pastu, bile aku tgh relax2....tibe2 die muncul. Seriously, most of the time, aku hepi aaa. Kdg2 tgh penat sangat, pastu ade member nak bercakap. Walopon aku becok ke pe ke kan...kadang2 kesian aa jugak tgk. Hehe. Tp, cam lately aku rase cam byk sangat mende tak dpt nak jawab soklan2 die...especially bab2 yg aku rase aku nak avoid: LUV...

All my life...dr dulu. Kwn2 yg dh berkapel akan tanye aku sal mende2 nieh. Sumtimes jd Cik Sri Siantan (bak kate Kak Sya...hehe..). Consultant tak rasmi. Huhu. Most of the time, mende nieh disebabkan aku single at dat moment. Aku, kuar ngan kawan2. Even aku date pon, aku tak pernah serius la. Except for sumtimes ade yg slipped..tp kejap jek. So, I took light of these things. N since aku single...org ingat aku takde komitmen n senang nak tanye aku. Sekali jek aaa...yg aku take serious, itupon serius di ati...di depan org kire taklah nampak serius. Keje yg ade masenye jd matchmaker and so on. N...cyberly, mende nieh pon jd keje aku since aku jd moderator kat KK dulu. Luckily, aku dh stop byk perkare2 cyber except utk blog nieh...so aku tak lagik jd Miss Consultant cam dulu...

Mase tuh, since aku single...even though I got sum experience from frenz n I was free myself...aku tak kisah. Aku free kan...so, org tanye aku bab2 chentan nieh, rasenye taklah bermasalah nak jd pendengar. Then, bile aku sniri de bf...at 1st aku masih lagik tak kisah, until...aku sniri kena berkomitmen ngan mende2 camnieh. Biaselah, things come n go dlm relationship nieh. Well....to be honest, sum people die tak kisah. Ape jd pon die nak jugak kite mendengar....no matter mase tuh kite tgh ade masalah kite sniri. N when kite nak terangkan, kite pon ade masalah...rasenye, ade yg lari...takmo share! Yg rasekan masalah die lagik hebat...Apo nak dikato, aku accept jelah, kan! Bukan sume org tak pentingkan diri sniri, betul tak...

So...ape yg terjadi br nieh...aku regret jugak. Takleh tido jugak nieh pk mende nieh. Well...1stly, becuz kawan tercayang aku sowang nieh bertanye, n aku takleh cakap. I was surprise myself. Maybe...ntahlah. Sbb aku mengenangkan yg aku sniri failed in terms of luving sumone kan. I failed to make sumone hepi with me, failed to give dat 100% commitment. N sejak tuh aku try sebaik mungkin...jgn bg opinion ape pon pasal luv life org...even though people are asking for my help. Everytime org cerite kat aku, aku rase macam...leh dgr, tp aku takleh kate ape...n aku akan try sebaik mungkin jgn berkate ape2...sbb aku taknak bile aku ckp...nnt org kate, "alaaaa...ko pun putus jugak!" So...aku diam...n dlm diam jugak kdg2 aku down n sedih jugak aaa....

It was like mase aku single...when aku jugaklah yg dok kat takhta Single Club. Tp mase tuh, aku tak rase ape2...sumenye kejap jek. Tp now...almost one year since I last broke up with my ex, n aku rase chentan nieh bukan cerite aku...bukan topik aku. Sebolehnye aku close dr cerite mende2 nieh. Org tanye, bile aku nak de bf lagik...jawapan aku mmg taknak bf la wat mase nieh. Best tau....tgk kawan2 kite hepi...n diorg share kegembiraan ngan kite. Tp, itu jek yg leh aku wat....mendengar. Utk bercakap lagik..biarkan org len yg wat keje tuh sbb aku rase aku tak layak since aku pernah failed. Bukan aku tak pernah try....tp mmg dah tak boleh...

Aku sniri tak prasan sejak bile aku jd camnieh. Kdg2 aku rase mende nieh baik gak utk diri aku, sbb taklah aku slalu sangat kecik ati. Ade org just cerite utk compare sape lagik gembira, sape lagik bahagia. Especially dah tau aku dh broke up, lagik la nak cerite macam2 as if sronok sangat jek. Compare between my ex dgn bf sniri. Haiyaaa....keje menyakitkan ati kan?! Well, what do u expect dr org single macam aku...except dat aku content jd single balik n hepi dgn single acitivities yg org berkapel takleh buat. (for example, flirting) Hehe. Kdg, org bertanye hanye utk menyakitkan ati, kan. Bukan sbb caring ke pe. Itu yg wat aku malas n takmo lagik bercakap. Lagik baik dok sniri...itu yg aku pkkan. Oleh sbb tuh, lagik sronok kan...kalo kite tak tau ape org len wat...n jgn dengar kisah chenta org...Yup...maybe org tuh suke kot nak cerite...maybe anxious nak berkate2...For me, pandang positif yg die nak kite share kegembiraan die...

The moment aku tutup kotak brg2 aku ngan ex aku dulu, maknenye ati aku pon tutup. For the time being, aku rase mende nieh no ending...aku akan tutup forever. 1stly...I got too much to attend, especially my fam yg dlm 2-3 ari lagik dpt tgk muke aku dok umah balik. 2ndly, cite2 aku...keje aku...3rdly, utk org2 yg aku betul2 syg n aku rase betul2 syg aku jugak. N...secare tak langsungnye, aku tak suke org senang2 pk aku nieh cheap. Senang nak bertukar ganti. Yup...aku ramai kawan...tp tak bermakne sumenye leh dpt ati aku, kan. Itulah mende yg paling aku jage skang. Cik Din kate....pompuan dlm mase 6 bln dh dpt ganti...well, not for me...kot? Kalo pon leh ganti...aku tak ganti...bukan semudah tu laaa...

If only ex aku bace nieh....mesti die akan ingat die la penyebab sume mende nieh (luckily, die tak bace...hehe). Yeah....well...indeed, he's the most amazing guy so far...jangan tanye nape die special....I don't have dat reason since the 1st time I laid my eyes on him. Kalo tak, takkan la aku leh kapel ngan die after years of holding on to my single title yg berjage abes tuh. But, yg paling penting aku taknak kaco life aku...yg aku nak susun balik, bina balik. Bkn chenta jek yg leh wat aku frust, k....terlalu byk mende len dlm idup leh wat kite kecewa....

Cume dlm proses nieh, aku taknak sangat ingat perkare lame. N mostly, aku taknak....org ingat aku mengharap kat ex aku....chances to reconcile whatsoever. Aku tak pernah pk mende2 camtuh, k. Bile aku putus...aku just wish die hepi n aku doa banyak2 sume yg pernah ade between aku n die cukup utk wat aku hepi. Tp, dlm proses nieh jugak, aku kena elakkan cakap sal die. Means kalo aku ckp sal die...aku taknak smpai org or die sniri ingat aku nak balik kat die whatsoever. Org leh kate aku gile lagik kat ex aku...even though aku anggap ex aku kawan...Aku layan ex aku baik2 pon salah...Aku nak wat ape lagik....? Dh aku mmg macam nieh la, weeiiii....takkan dh clash nak bermusuh. Dh break, nak mengumpat. Itu bkn style aku laaaa....

Tuan punye badan sniri pon, aku taknak die ingat aku nak kat die ke pe. Aku hepi, skang die dh hepi. Biarlah, itu bahagian die. Aku tak marah, aku tak dendam pe pon. Lame die dh wat aku hepi dulu, kan. Sbb itu, the least aku ckp sal die, the better. Kalo tak ckp langsung pon, takpe. Lagik elok. So...bile Ayen mentioned name tuh...aku tak tau nak kate pe. Bkn salah die...tp aku mmg dah taknak amik tau lagik....Nnt org salah paham. N silap aribulan ex aku pon salah paham. Aku taknak seolah2 aku yg perasan...(bukan tak pernah jupe org yg ingat kite nak kat die je...huhu)

Dh setahun dh. N paling penting aku nak jage name aku. Sape lagik nak jage, kalo bkn diri sniri. Aku nieh bkn de pape lagik dah. Aku nak sorang2....aku taknak sape2. N bile aku ckp tuh, bkn sbb aku kecewa tp sbb aku nak build life aku sniri. Aku sniri dah tak tau mane pergi chenta aku tuh....ilang kot. Aku cume rase aku dah takde ati...dh kosong...chenta tuh bukan sumthing yg leh dijadikan topik kalo ngan aku, k....

Sbnrnye aku sedih...takleh jwb soklan member sniri. Dh aaa mmg cayang pon kat die (kang aku ckp sayang...ade lagik la yg salah paham, wat andaian sniri tuh!). Die dahla baik ngan aku...Aku sedih ke, aku ape ke...die ade jek. Mase nangeh2 tuh carik die jugak kan! Kwn pompuan pon belum tentu leh wat camnieh beb! Konon caring tapi haprak...macam caring menipu jek.(yg ade...Alhamdulillah...aku appreciate gile!) Tp bile aku takleh jwb soklan Ayen...aku cam mrajuk sume nieh....aku rase cam aku dh sakitkan ati die jek. Aku rase guilty gile plak.....erggghhh....

Aku hepi sangat tgk die hepi. Suke kaco time2 die nak angau2 tuh. Kdg2 aku wish kalo la aku leh wat sumthing nak bg die hepi n hepi lagik, kan. Tp tgk kat diri aku sniri...aku nak bagi pe pon. Len la leh sponsor tiket percutian ke Melake. Hehe. Sponsor die nak kawen ke...huhu. Yg leh wat doakan die jek. Other than dat aku sbnrnye tak mampu....belum lg...n tak sabo beb nak tunggu saat2 mampu tuh.

Sejak kebelakangan nieh aku makin mengade. Sensitif semacam ngan die nieh. Maybe mmg sbb aku stress, period aku pon lame dr biase. Sebbaik bkn bulan pose kan! Arituh kuar ngan die pon cam rase nak lepuk die...Tah hape2 aku merepek. Ntahlaaa...aku takleh nak explain ngan die mende nieh. Just hope die stop la sebut THE NAME tuh kat aku. Bkn sbb aku benci...or bkn sbb aku tak bg kawan. Kawan ttp kawan...just nak menjage jgn smpai ade salah paham nanti...

Itu sbb aku ajak dok kat tpt tuh arituh. Sure Ayen tak paham apasal aku ajak die berjalan jauh2 tuh. Well....itu tpt aku dok dulu. Dat is the place where the miracle began. Yg aku avoid nak dok slame setahun, sbb aku taknak. Aku hepi akhirnye aku dpt gi tpt tuh...dok situ...Alhamdulillah I did it...walopon berteman n aku tak kuat sangat kat situ (Alhamdulillah jugak tak nangeh!). But I guess...I am stronger than I thought?

Sumenye sbb aku taknak org salah paham lagik...biar org ngan kebahagiaan dowang...itu jek.

p/s: my song!!!!

No comments: