Thursday, June 01, 2006

apple



DEMI WAKTU-UNGU

aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
yang kini hadir diantara kita
namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
yang slama ini temani hidupku

maafkan aku menduakan cintamu
berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
maafkanlah diriku sepenuh hatimu
seandainya bila ku bisa memilih

kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
mungkin semua tak kan seperti ini
dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
membawa aku dalam kehancuran

Aku tak suke lagu nieh nye lirik. Rase nak belasah jek tukang nyanyi tuh...hukhuk...cian pompuan tuh weh...tak bersalah! Tapi demi melodi die yg aku goma sangat tuh...demi org yg nyanyi tuh sorenye best sesangat...jd aku suke la lagu nieh..hehehhe...mule2 benci tp dah lame2 best plak...siap melalak kat dapur (tp slow2 takut jiran dengar..kuang3)

Okeh aaa....takde mende sangat aaa....tp lately cam biase aku akan ckp ketidakpandaian aku wat keje lagik. Huhhh...dah nak masuk 3 bulan keje sini tak jugak pandai2. Tp aku takkan give up laaa...Seingat aku dlm idup aku nieh tak pernah nye ade kejayaan mudah. Mesti ade pengorbanan...termasuklah wang, reta dan segale2nye...So, maybe Tuhan masih menduga aku...so, aku terime dgn hati terbuka walopon terluka...ecewwwwaaahhhhh!!!

Gambo apple nieh comey kan? Utk pengetahuan kowang laaaa...ade cerite di sebalik buah epal ijau nieh. Sbnrnye dr student agik aku suke makan buah epal ijau. Melalui pengalaman aku, kalo aku skip dinner yg heavy dan makan epal ijau je, aku nye badan cepat la turun. Wat mase nieh, berat bdn turun, walopon shape nye hampir serupe...hehehe...semenjak keje nieh aku peratikan dh ade baju2 time badan lawa boleh pakai balik...hehe..jimat duit aku tak payah beli baju baru...huhu...

So, kat sini aku masih mengamalkan epal ijau aku tuh. Cume ade mase aku tak dpt amalkan sbb epal dah abih aku tak gi beli, nak gi Tesco malas jek. So...one day mase aku tgh basuh epal aku kat sinki kafetaria, tibe2 epal tuh jatuh n tergolek bawah sinki (sebbaik bersih bawah tuh!). So...aku pon kejar epal aku yg bergolek bawah sinki tuh n masuk bawah sinki. Sangkaan aku, takde org nampak aku menonggek kat situ...

Malangnye ade sowang mamat yg nak basuh tangan kat situ ternampak...n die terus menegur aku dr belakang. "Dah dpt buah epal tuh?" die tanye. Aku tersengih2 pi basuh balik buah epal aku...n merah muke tak ingat...Aiseh, malunyeeee....tak hingat!

So, die pon tanye, aku takmo makan nasik ke, aku jawab...takmo. Sbb? Aku takut cirit birit (takkan pulak nak bgtau aku tak makan nasik malam sbb dah gemuk! hahaha).

Aku lupe dah kejadian tuh...tp beberape kali sejak kebelakangan nieh aku slalu bertembung ngan mamat tuh. 1st time aku bertembung ngan die lepas kejadian tuh, kat lift mase aku nak pi naik tangge kecemasan, die plak naik lift sbb opis die tingkat paling atas. Senyum lebar die nampak aku. Siap tanye, "tak bawak ke buah epal ari nieh?" Aku tersipu2 cakap tak...hahaha..padahal buah epal ade kat tangan.

Kebetulan waktu aku jinjit buah epal asek terserempak ngan die. Smpailah semalam aku tak bwk, tp bertembung. Aku tak perasan die, sbb pintu dah nak tutup...die siap tahan pintu tegur aku, "hi buah epal!!!" Aku blushing agik.

Kowang mesti nak tau nape aku blushing tak hingat sal buah epal nieh. Utk pengetahuan kowang, mamat nieh hensem yang amat beb!!!! Senyuman die tuh aku rase wat ramai awek Melayu kat opis aku nieh cair...n aku tgk mase die tegur aku pon, ramai yg memandang....hehehe

Yg best tuh...kitowang tak tau name masing2. Aku tau die budak tingkat 3, tak tau deparment mane. Tp die tau pulak aku budak department mane. So, last2 semalam, waktu aku tunggu van, die ade plak. Kate die, die drive...tp tunggu member. So...die pon tanye aku, aku dak seremban ke? Aku pon pelik mane org tau aku dak Seremban sbb aku naik van Kajang. Mostly org ingat aku dak Kajang. Last2...slps puas die ngusik aku (dgn siap usik, nak jd awek saye tak? hahaha), kitowang pon berkenalan secare rasmi. Adoiiiihaaaiii...terkejut awek2 kat sini pandang aku borak ngan die...hahahhaha..

Die nieh kepeng dan kurus. Aku saje tanye die, "Nape awak panggey saye buah epal? Sbb saye bulat macam epal ke?" Die gelak besar...smbil ckp..."Sbb awak comey macam buah epal awak tuh!" Mak aaaiihh..blushing aku dgr ayat Sang Buaya....hahahhaa...

Okeh aaa...break time nak abeh...hehe...nnt kite sambung cite agik...

No comments: